indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

songo
User
spacer line
 


Op 26-11-2012 15:04 schreef Malam:
Gerry heeft in het verleden al veel planken mis geslagen Emoticon: Yes! Emoticon: Laugh out loud
Het begint er op te lijken dat Gerry qua taalgebruik en de dingen die hij uit kotst een jochie van 6 jaar is. Emoticon: Blush


Wat me wel opvalt is dat de heer Deuren in staat is, bij ieder willekeurig topic, er een eigen draai aan te geven. Enig gevoel voor de intentie en het initiele onderwerp ontbreekt zeer regelmatig.
Misschien pakt hij iedere gelegenheid aan om op de een of andere manier aandacht te vragen voor zijn persoonlijke frustraties. Let wel, dit is niet onaardig bedoeld, maar dit is wat mij telkens opvalt.
No hard feelings!!


tujuan sama jalan yang lain aja

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Niet alleen dat, hij geeft ook elke keer weer verkeerde informatie, die mensen die enkele weken een vakantie in IndonesiŽ willen door brengen op het verkeerde been zet. Emoticon: AngryBoeli
User
spacer line
 

Met verwondering heb ik de berichtjes gelezen met hier en daar ook bewondering. Als Hollands jochie ben ik in Indonesie opgegroeid en omdat ik erg wit was heb ik veel moeten rennen om mijn huid te redden. Maar daar gaat het hier niet om. Het onderwerp is de Indo die om welke reden dan ook In indonesie is gebleven en die nu een mensonterend bestaan leid. Als je je druk wil maken doe het dan om deze mensen en dwaal niet af over wat Nederland hier verkeerd in heeft gedaan of doet. Jullie kennen toch ook niet de keuzes die deze mensen in de loop van hun leven gemaakt hebben. Ieder heeft een persoonlijke verantwoordelijkheid en moet hierna handelen. Wel ben ik van mening dat heel de Indisch gemeenschap hier met mee moet leven en niet alleen met woorden.
Maak wat over op giro 4567 van Omroep Max maakt mogelijk bronvermelding van Soerabaja.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Au au au, ik lees dit Boeli, je hebt gelijk Boeli. Emoticon: Yes! Emoticon: Shut up!surobuwaja
User
spacer line
 

Laten we niet teveel energie verspillen aan deze discussie Emoticon: Smile ; asset ff kan gewoon helpen, geld overmaken of anderszins... Emoticon: Cooool
Het is al triest genoeg.Boeli
User
spacer line
 

Ik heb een berichtje geplaatst over dit onderwerp maar zie het nu niet . Wat dde ik verkeerdJeanette
User
spacer line
 

Door o.a. de pemoeda's werden gebouwen in brand gestoken waardoor belangrijke documenten verloren zijn gegaan. Maar het verhaal is eigenlijk veel erger en wordt door de Nederlandse overheid niet aan de grote klok gehangen. Ik betwijfel of er veel mensen zijn die van deze (wan)daden van de NL overheid afweten. Het gaat om het volgende:

De Nederlandse regering heeft de Indische gemeenschap in het Ned. IndiŽ rond die tijd gevraagd hun (Nederlandse) paspoorten in te leveren, want er zou een nieuw paspoort verstrekt worden na een aantal maanden. Toen die nieuwe paspoorten er eindelijk waren, werd dat niet officieel bekend gemaakt. De mensen hoorden het via via dat de paspoorten er waren. Echter, toen de eigenaars van de ingeleverde paspoorten hun nieuwe paspoort wilden ophalen, kregen ze dat niet zo maar. Men moest eerst aan kunnen tonen dat men echt Nederlander was...... (Dat stond dus in hun oude - ingeleverde - paspoort....). Een hele hoop mensen hadden geen andere documenten (meer) om hun Nederlanderschap aan te tonen en kregen dus ook geen nieuw paspoort en konden dan ook niet anders dan het Nederlanderschap opgeven. (Dat scheelde de NL regering al een heleboel aan repatrianten...).
Ook werd rond die tijd door de overheid verteld dat het voor de Indische mensen beter was om naar Nieuw Guinea te gaan. Dan bleef men in de tropen en was men toch nog steeds in Nederlands koloniaal gebied. Velen verhuisden naar Nieuw Guinea en werkten zich daar uit de naad om de boel te ontginnen e.d. en een nieuw bestaan op te bouwen. Toen in de 60er jaren Nieuw Guinea moest worden opgegeven door NL, mede door toedoen van de VS, stonden die mensen met lege handen.
In 1958 moest al wat nederlands was, het land uit. Alle bezittingen, echt alle bezittingen ťn geld werd genaast. Men mocht slechts enkele koffers meenemen en geen kapitaal. Waar men voor gewerkt had, was weg. Al het spaargeld idem dito. Berooid kwam men in NL aan. Waar de opvang knap te wensen overliet...
Of je moest warga negara worden. Een aantal kozen hiervoor, omdat ze familie in IndonesiŽ hadden (die bijv. geen paspoort hadden gekregen...) of omdat men het koude klimaat van het weer en de mensen in NL vreesde. Helaas voor dezen werden zij kort daarna gediscrimineerd door de IndonesiŽr, konden geen werk meer krijgen en dus geen inkomsten. Sommigen kregen enorme spijt van hun keuze en wilden graag weer Nederlander worden en naar NL gaan. Waren zij in de gelukkige omstandigheid dat ze familie in NL hadden en deze familie voor ze wilden instaan (sponsoren) dan werd door de familie in NL ťťn of meerdere requesten ingediend bij de overheid. Soms na jaren, konden dan die zogenaamde "spijtoptanten" naar NL komen. Alwaar ze net als de 1e lichting in "contractpensions" werden gedouwd.
De achterblijvers, de warga negara's, die het ongeluk hadden geen familie in NL te hebben of waarvan de "requesten" niet werd gehonoreerd, bleef vaak een vrij armoedig leven in IndonesiŽ over.

barubagus
User
spacer line
 

Nee, Gerrie is iemand die de Nederlandse taal niet helemaal begrijpt.
Zijn betoog zit ook vol spelfouten, geen tikfouten maar echte spelfouten.
Men moet dus tussen de regels door lezen wat hij bedoelt.
Ik ben er in ieder geval nog niet achter gekomen.

Daarom... sabar, sabar met Gerrie.Luo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 

Gerry wrote :
Ik schaam juist wel om ''hollander te zijn''de REGERING HEEFT VEEL BELOOFT''EN BELOFTE MNAAKT SCHULD'' veel indoos in Indoneschie zijn daar slacht oofer van geworden van die ''Kut regering in Denhaag.Merdeka Merdeka' het wordt tijdt dat de Indo's die in holland zijn 1 Vuist maken om actie te gaan voeren des nood met geweld' ik zal dan zeker van de partij zijn om mijn broeders te helpen, ik hoop ook hierbij dat er veel geld wordt over gemaakt voor de fam leden die hier zijn gebleven.en die het echt hard nodig hebben, TRIMA KASIH BANYAK''
================================================================== ==

Gerry ; Als oudere ,,orang Belanda ,, wil ik graag even op je menig reageren.
Velen met mij zullen tussen de regels door lezend begrijpen dat dit alles ,,tempo ,,dulu,, is metalle respect daarvoor.
Het feit dat je waarschijnlijk orang Malukku bent spruit voort uit het ongenuanceerd oproepen van geweld.
Terugdenkend aan de trein in Wijster en de school die bezet waren waarbij onschuldige mensen werden gedood neemd niet weg datdit alles zomaar vergeten is.
Terwijl miljoenen Nederlanders zich nieteeens bewust zijn [waren ]wat er zich in werkelijkheid in Ned Indie heeft afgespeeld.
Terecht merk je op dat de regering in gebreke is gebleven, maar dit is nog geen motivering vind ik om dan alsnog een oproep van geweld voor te doen.
Heb respect voor de ouderen [ ouders] die in Nederland hun leven hebben kunnen voortzetten , met helaas niet met de gewenste resultaat op vreedzame wijze.
Genoeg Nederlanders met een Indo background hebben een goede toekomst in Nederland of wherever kunnen vinden en zelfs getrouwd met Belandas.
Mijn Molukse , Chinese en Nederlandse vrienden en kennisen zijn toch verbaast over je emotionele reactie., en is kwetsend voor velen .
Ook hier in China is er ,al jarenlang een misverstand tussen China en Japan door de laatste wereld oorlog, maar ondanks de protesten nu heden ten dagen, is dit nog geen motivering om een extreme oproep van geweld te doen vind ik. Emoticon: Shiny
Toch een fijne dag gewenst
Sampai jumpa
Luo Ni / Qingdao /China Emoticon: SmileZhuńęsu√≠ n«ź de m√®ngxi«éng ...... Follow Your Dreams

Luo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 

Maak wat over op giro 4567 van Omroep Max maakt mogelijk bronvermelding van Soerabaja.

Is bij deze al geschied...Tidak ada masalah !!!!!!!

Permissi
Zaijian
Luo Ni /China

Zhuńęsu√≠ n«ź de m√®ngxi«éng ...... Follow Your Dreams

zieleffe
User
spacer line
 


Zeer interessant over berichten die je kan zoeken door te klikken op de aangegeven pagina.
Ook over Ned IndiŽ kranten berichten zeer zeker de moeite waard.......... Emoticon: Shiny

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Iif you judge ''people''
you have no time to ''
love them''!!!!!Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 27-11-2012 14:39 gerry deuren wrote:
Iif you judge ''people''
you have no time to ''
love them''!!!!!
rot op met je onzin. Voortdurend foute info geven en dan steeds de schuld bij anderen leggen. Zo werkt de wereld niet.

En als extraatje schaam ik me niet om Nederlander te zijn (geen Hollander, ik kom uit Noord-Brabant namelijk).


Ho Lee Fuk

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Ik ben alleen bang als die oude zielige mensjes een uitkering krijgen er dan weer niets van overblijft als de kinderen erachter komen dat er geld te vangen is.


Shalom

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Ja zoiets Bokito. Daar moet dan ook nog eens strenge controle op plaats vinden dat ze het inderdaad krijgen. En ook zelf hebben en uit kunnen geven. Anders gaat het inderdaad mis voor de oudjes.


Where there is a will there will be relatives.

spacer line  

Don;t depend to much
on any one in this world''
Even you'r shadow's leaves you
when you're in the darkness''
ok dan wordt het tijdt dat jij waker wordt
geef wat voor de na bestaande . de indo's in indonesie'' en wees niet ''perlite'zoals de meeste ''blanda'ssongo
User
spacer line
 

Pak Deuren yg terhormat,

Kami sudah tahu anda lahir di Indonesia. Silahkan jangan coba bicara dan menulis bahasa indonesia kalau anda tidak bisa, menciptakan kesan tidak ada.
Kata 'Perlite' bukan kata indonesia, 'pelit' ada, yg artinya 'gierig'

Coba baru belajar bahasa indonesia lagi sebelum anda menulis reaksi lagi di forum ini.
Terima kasih banyak.
Dengan hormat


tujuan sama jalan yang lain aja

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Betoel pak Songo.


Shalom

elsbeth
User
spacer line
 

Moeten we nu echt gaan zeuren over de spelling van iemand die in het Indonesisch een woordje verkeerd schrijft? Tegen de vele mensen op dit forum die geen kaas hebben gegeten van de Nederlandse spelling en grammatica zeggen we toch ook niet dat ze weer terug mogen komen wanneer ze de beginselen van hun eigen. taal nog eens bestudeerd hebben?
Prima om iemand aan te spreken op de inhoud van zijn betoog, maar ik vind het een beetje flauw om mensen aan te vallen op hun spelling en/of grammatica. Behalve het feit dat het meestal toch wel duidelijk is wat iemand bedoelt, kun je het forum dan wel sluiten.

spacer line  


On 27-11-2012 20:23 elsbeth wrote:
Prima om iemand aan te spreken op de inhoud van zijn betoog, maar ik vind het een beetje flauw om mensen aan te vallen op hun spelling en/of grammatica. Behalve het feit dat het meestal toch wel duidelijk is wat iemand bedoelt, kun je het forum dan wel sluiten.

Persoonlijk kan ik G.D niet echt "betrappen" op echt bewust mensen op de verkeerde been zetten.
Want hij verteld alleen zijn eigen ervaring en de dagelijkse praktijk(en)in Indonesia .
Dat men daar vaak "inventief"zijn met het zoeken van alternatieve route "als ze niet de officiele weg niet kunnen bewandelen.

Inhoudelijk heeft hij gelijk , zoals anderen ook hun eigen ervaringen vertellen.
Wat zijn opmerking betreft over "jeugd"ervaringen ( een zekere discriminatie is ook waar) .
Inhoudelijk kan sommigen hoogstens bezwaar maken.over een deel van zijn posting , het "oproep"tot verzet.
Mijn reactie " U bedoelt ?? "heeft alleen betrekking hebben op zijn "oproep", ondanks dat ik weet dat het niet echt gemeend is .
Ik beschouw het als gevolg van zijn niet zo prettige ervaringen uit die tijd.
Hoe ze als groep Indo werd ontvangen door de nieuwe vaderland .
Want als het aan de Nederlandse regering lag willen ze de migratie van de Indo's van Indonesia naar Nederland voorkomen.
Dus er is een (kleine) hartzeer geweest die bij sommigen nog niet vergeten zijn .
Zie ook de film documentair "Contractpension , Djangan Loepah "


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

aku punya keluarga sindiri'anak tiga 'voor de toekomst maak ik me geen zorgen meer ''wij hebben een eigen koffie plantage 'waar wij van kunnen leven'alleen beste topigers 'wat elsbeth zegt klopt'ik heb moeite met schrijven etc etc maar mijn fam is terleurgesteld 'velen van hen konde niet over komen naar holland'zelf reis ik veel af door het land om fam leden te bezoeken.en ik heb ook fam in surabaya en jarkarta en porwokorto .dit zijn fam leden die bedroggen zijn door de nederlandse staat ''toen die tijd''ik vergeet dat niet'en deze oudere generatie 'is gewoon gedumd door de staat''zelf kunnen ze goed over leven''maar ik sta altijdt klaar om te helpen''en ik doe het met veel plezier'' aku tida bisa lupa''sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 27-11-2012 20:23 elsbeth wrote:
Moeten we nu echt gaan zeuren over de spelling van iemand die in het Indonesisch een woordje verkeerd schrijft? Tegen de vele mensen op dit forum die geen kaas hebben gegeten van de Nederlandse spelling en grammatica zeggen we toch ook niet dat ze weer terug mogen komen wanneer ze de beginselen van hun eigen. taal nog eens bestudeerd hebben?
Prima om iemand aan te spreken op de inhoud van zijn betoog, maar ik vind het een beetje flauw om mensen aan te vallen op hun spelling en/of grammatica. Behalve het feit dat het meestal toch wel duidelijk is wat iemand bedoelt, kun je het forum dan wel sluiten.

Jij zegt het en ik denk het.elsbeth
User
spacer line
 

Helemaal met je eens, Surya.
Waarom mag alleen Gerry Deuren hier niet zijn eigen ervaringen vertellen?
Inderdaad zijn oproep om desnoods met geweld te protesteren vind ik uit den boze, maar verder is hij toch vrij om hier te posten wat hij wil, zij het in nogal "kromme taal"?Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Van Gerry zijn taal trek ik mij geen ruk aan, heb ik al eerder ergens geschreven, ieder vogeltje zingt zoals hij gebekt is.
Eigen ervaringen vertellen daar ben ik kampioen in, maar het blijft oppassen geblazen.
Zo maar een voorbeeld
Als iemand die op vakantie wil naar IndonesiŽ en vraagt, ik wil een motor huren heb ik dan een motorrijbewijs nodig?

Dan kan ik op twee manieren antwoord geven.
1) Ja dat heb je nodig met internationaal rijbewijs erbij, maar je wordt hier nauwelijks aangehouden, mijn ervaring is dat ik 4 jaar geleden voor het laatst ben aangehouden.

2) Ja dat heb je nodig met een internationaal rijbewijs erbij, stap je zonder dat op de motor en je krijgt een ongeluk dan is je leed niet te over zien, dat is mijn ervaring.

Voel je het verschil, te luchtig over dingen doen zou de toerist wel eens kunnen doen besluiten een foute beslissing/handeling te doen.
Dat geldt op alle gebieden, geef mensen die drie weken op vakantie gaan aan wat de regels zijn, zo simpel is het.

Ervaringen in een bepaald hotel of het bezoeken van een bepaald gebied liggen op een heel ander vlak.spacer line  

ik denk dat ''malam''er veel moeite mee heeft''ik weet dat ik niet scor''in zijn ogen''maar dit oderwerp''indo's in de ''knel' komt goed van pas''wat kwijt wil''ik heb mijn fam jaren bijgestaan en geholpen''hier in indonesia .zij zijn als het waren'gewoon gedumd door de nederlandse staat''al die jaren heb ik die verhalen aan moeten horen'van mijn ome's en neven en nichten 'de vraak tegen de Nederlandse regering 'is niet te beschrijven'maar het gaat ze nu goed'ze willen dan ook niks meer hebben van de Nederlandse regering' het is gewoon weg te laat''en daar zijn ze te oud voor'' tr kasih banyak''
dengan hormatYou have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,132,028 topic views - 240,775 posts - 13,734 topics - 34,296 members - last post @ 25-01-2021 11:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,620,080 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com