indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


Doe daar maar eens wat aan Indonesia, Reciprociteit!!!!! gelijke monikken gelijke kappen.
en met die laatste vier woorden haal je alles onderuit wat je schrijft. Een Indonesier is niet gelijk aan een Amerikaan. Dus gelden er andere regels.

Indonesiers zijn regelijk nationalistisch. Als jij WNA bent geworden dan ben je feitelijk gewoon een verrader in veler ogen. Dat moet je toch weten als ex-WNI. Dus niet vreemd dat men volgens de regeltjes werkt. Gelijke monniken, gelijke kappen toch? Je bent immers WNA, dus de regels zijn duidelijk.


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Als Zuid Amerika dit allemaal leest dan zal hij zeker op zijn hoofd gaan krabbelen Emoticon: Smile
Hij had al wat ervaring uit het verleden en komt er nu achter dat er niet zoveel nieuws onder de Indonesische zon is.

Misschien is dit wat als startpunt uit de topic " Aangeboden ons woonhuis en onze pt. in agriculture"

Wel opletten want voor zo ver ik kan lezen blijft alles in handen van de Indonesische directeur, dus als die werkelijk kwaad wil dan ben je 75000 Eurie kwijt en ridder te voet.jstar
User
spacer line
 


Op 25-11-2012 11:57 schreef Surya Atmadja:Congo ?
Zo politiek instabiel als wat.
Waar nu rebellen ( de Tutsi) plus buurland Rwanda aan het klooien zijn .
En de VN doet de ballen.


Tja, een land zeer rijk aan grondstoffen waar chaos en corruptie heerst, met een zeer centrale structuur en waar stammen elkaar naar het leven staan. Ok, als Congo te extreem is, misschien Nigeria of Kenia?

Als je naar de recente gebeurtenissen van ┤98 kijkt en de huidige situatie met FPI, het verzet in Aceh, Molucca en Papua, religieuze spanningen in Sulawesi en zelfs East Timor. Als de benzineprijs omhoog gaat komt iedereen op straat en wordt het parlement belegerd (zie 2010 en 2012). En er komt (waarschijnlijk) een president die stelt dat het hem niets doet om 20 jaar terug te gaan in economische ontwikkeling als dat de consequentie is van de Chinezen eruit te smijten.

Hey is zo eenvoudig hier om een 'mob' te organizeren. Vertrok om 3 uur 's ochtends voor de vlucht naar KL. Op straat vlakbij waren ca. 40 man aan het vechten. Stenen naar elkaar aan het gooien en ze hadden 3 meter lange bamboe stokken. Blijkbaar twee kampung groepen die wat problemen met elkaar hadden. Geen politie te zien natuurlijk. Security zei dat het de laatste tijd steeds meer voorkwam. Dat was waarschijnlijk geen Facebook party.

Soms denk ik; het is gewoon een kruidvat dat wacht op een vonk.spacer line  


On 26-11-2012 05:13 jstar wrote:

[quote removed]

Geen politie te zien natuurlijk. Security zei dat het de laatste tijd steeds meer voorkwam. Dat was waarschijnlijk geen Facebook party.

Soms denk ik; het is gewoon een kruidvat dat wacht op een vonk.

De zgn "tawuran" tussen buurtbewoners gebeurde ook al tig jaren geleden toen ik daar nog woonde. (t/m 1968)
En daarna tot heden. Dat werd ook "live" uitgezonden op TV.
Wat wil je nog meer Emoticon: Wink
Dat komt als er te veel mensen in een te kleine ruimte zitten.
Ook als de politie/instanties hun werk niet doen.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Hallo allemaal,
Ik ben nieuw hier op deze tpic. Ik ben zelf een 55plusser en mijn vrouw en ik lopen ook met plannen rond om terug te gaan naar Indonesia. Mijn vrouw is Indonesisch en ik ben een indo (beiden Ned. paspoort). Ik ben zeker al zo'n 15x naar Indonesia geweest, de laatste keer zelfs voor 1 maand en verbleef daar in de kampung/desa in de bergen. Ik weet nu inmiddels genoeg over het leven in Indonesia en besef ook dat het echt niet makkelijk is. Het is daar erg zwaar, want bijna niemand heeft daar een ziektekostenverzekering etc. Het is een strijd om te overwinnen cq te overleven. Maar toch wil ik er voor kiezen om de laatste jaren (hopelijk nog erg lang) van mijn leven daar te leven. Het liefst in Midden Java. De familie van mijn mijn vrouw woont in Bandung en Jakarta, maar ik kies toch voor Midden Java. Ik weet dat daar alles met geld mogelijk is. Zo ook een KTP. Wij kunnen bij de familie wonen, maar die kunnen zelf al moeilijk het hoofd boven water houden. Men zegt altijd: Oh gampang (makkelijk) om hier te verblijven bla bla bla. Tja ik zet er wel mijn vraagtekens achter. Ja "gampang" maar ondertussen! Als Indo bule heb ik wel het voordeel dat ik de bahasa Indonesia spreek en schrijf; wel niet 100% maar toch???
Ik ben toch wel benieuwd naar jullie reacties over mijn/ons voornemen om ons in Indonesia te gaan vestigen. Ik heb nog niet de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Ben zelfs werkloos, maar we hebben genoeg gespaard. We hebben voor vertrek eind maart 2013 al tickets . Overigens, voor mij hoeft al die luxe niet (meer), ik heb mij de laatste keer ook 1 maand lang met koud regenwater gedouched/gewassen, elke dag rijst/tahu/tempe gegeten en uiteraard veel sambal. Ook hier in Nederland eet ik elke dag rijst, soms 2x per dag.
Ja ik ben mij ervan bewust dat het zeer zeker niet makkelijk zal worden om daar op te gaan in de Indonesische gemeenschap; ik ben en blijf dan toch altijd een blanke Indo en zo zie ik er ook uit. Tis altijd wel grappig als ik in Indonesia ben en men hoort dat ik de bah. Indonesia spreek, altijd leuk die reacties. Aksent Jawa en aksent Betawi Maar hoe dan ook, het is mijn droom om mij/ons daar te vestigen, en of ik/wij dit kunnen waarmaken tja dat is vraag 2.
Wel beste mensen, ik hoop toch wel wat positieve en bruikbare informatie etc te mogen ontvangen. Dit met name m.b.t. KTP etc. bedankt alvast .....terima kasih !
spacer line  


On 28-11-2012 22:52 indobule55+ wrote:
Wel beste mensen, ik hoop toch wel wat positieve en bruikbare informatie etc te mogen ontvangen. Dit met name m.b.t. KTP etc. bedankt alvast .....terima kasih !

Eerlijke mening ?
Jullie soliciteren gewoon om in de toekomst als jullie gepakt worden( door pech, door iemand aangegeven etc) in de bui (petoet) terschtkomen cq gedeporteerd te worden.


bisa dicek of makemyday .

jstar
User
spacer line
 

IndoBule55+, ik neem aan dat je met KTP hier KITAS bedoelt? Denk je aan sponsoring door jouw vrouw (NL paspoort?? Dan is ze geen Indonesische!), of als gepensioneerde met sponsoring door agent? Of overweeg je de mogelijkheid tot KITAP voor een ex-WNI (onder UU 6/2011, deze is nog niet ge´mplementeerd) als jouw vrouw voorheen Indonesische was?pelaut
User
spacer line
 

Het beginsel van reciprociteit wordt sinds enkele maanden ook in Asia toegepast, en wel door de Chinese regering t.o.v. Europeanen. Konden Europeanen tot voor kort in 1 dag een urgen China visa verkrijgen, dat is nu niet meer mogelijk. Doordat China het reciprociteit principe toepast moet een Europeaan nu minimaal 4 werk dagen wachten op z'n visa, of ie het nu in Amsterdam danwel in Jakarta wil regelen, waarvan ik de nadelen dus aan den lijve heb ondervonden.
Ben het helemaal eens met Indoboy, dat je geen bal hebt aan een KITAP als er geen werkvergunning aan vast zat. Toen ik mijn vrouw (WNI) naar Nederland liet komen, 15 jaar geleden, had ze ook binnen een mum van tijd een verblijfsvergunning en werkvergunning. Die verblijfsvergunning voor mijzelf als WNA in Indonesie ben ik nu aan het regelen, maar de werkvergunning lijkt nog steeds een brug te ver.... (ondanks het feit dat ik met mijn werk in de scheepvaart geen baantjes van lokale inwoners inpik).spacer line  


On 29-11-2012 03:21 jstar wrote:
IndoBule55+, ik neem aan dat je met KTP hier KITAS bedoelt? Denk je aan sponsoring door jouw vrouw (NL paspoort?? Dan is ze geen Indonesische!), of als gepensioneerde met sponsoring door agent? Of overweeg je de mogelijkheid tot KITAP voor een ex-WNI (onder UU 6/2011, deze is nog niet ge´mplementeerd) als jouw vrouw voorheen Indonesische was?

Volgens zijn verhaal is zijn vrouw een Indonesische die tot Nederlandse is genaturaliseerd.
Dus ze is een WNB, een Nederlandse(geworden).

Het is bij jou mss nog niet bekend , maar dat verhaal van een KTP aanvragen voor door een ex genaturaliseerde(n) komt wel eens voor.
Doordat ze een totaal een Indonesische uiterlijk of achtergrond hebben (familie vrienden) kunnen ze een KTP aanvragen . De status van die KTP is natuurlijk illegaal, valscheid in geschrifte etc.

Voor de buitenlandse echtgenoot zal het moeilijker of onmogelijk zijn (zeker een bule).
Lees goed wat geschreven werd .

Uiteraard zijn er vele jalan alternatip ( voor gevorderden) en of jalan tikus , maar ya ze zijn daar ook slimmer geworden .
Let op , bij het aanvragen van KTP bestaat de kans dat er te veel mensen in "vertrouwen" genomen moet worden , en daar zit het probleem.

Hoewel het foute boel is (misdrijf) is het In principe redelijk GAMPANG om in het verleden (een paar jaren geleden) een AsPal KTP te ritselen.
Ik zou die weg afraden.


bisa dicek of makemyday .

Willow
User
spacer line
 

Gewoon een KITAS regelen en een sponsor die geregistreerd staat bij het Immigratiekantoor in IndonesiŰ..play it savespacer line  


On 30-11-2012 09:27 Willow wrote:
Gewoon een KITAS regelen en een sponsor die geregistreerd staat bij het Immigratiekantoor in IndonesiŰ..play it save

GOED ADVIES.

Je moet ook kijken naar de background van de aanvrager(s.)
Mensen die een jalan alternatip( alternatieve weg) zoeken betekent meestal dat ze problemen hebben met de normale/legale weg.


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,457,681 topic views - 242,146 posts - 13,761 topics - 35,539 members - last post @ 26-11-2021 22:37 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

155,993,408 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com