indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Parso
User
spacer line
 

hallo, voor mijn kitas heb ik een zorgverzekering nodig, wie heeft hier ervaring mee, wil er graag een afsluiten, maar zie door de bomen het bos niet meer.
alvast mijn hartelijke danksimpati
User
spacer line
 

Heel belangrijk is jouw leeftijd, tot een leeftijd van 60 jaar kan je een verzekering afsluiten bij: Allianz Indonesia: SmartHealth Maxi Violet - Individual Health Insurance
Kijk even bij http://www.allianz.co.id/
Succes,
JanParso
User
spacer line
 

Dank je hartelijk Jan, ik ga kijken,
Gr, Janspacer line  

dit is voor mij nieuw''ik heb al jaren 1 kitas'er is mij nooit naar gevrraagt' bij welk buro laat jij jouw kitas doen??Parso
User
spacer line
 

Hoi Gerry, volgens mijn informatie is dat nodig bij een kitas lansia, maar ik schrik echt van al die bedragen... En geen buro, maar mijn sponsor en mijzelf. want over 2 weken moet ik naar imigrasi pusat in Jak om een surat rekomadasi aantevragen om daarmee naar Sing te gaan..., dat is wat ik weet...
Vertel me ajb als ik fout zit.
m vr gr JanMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Laat Gerry lullen, die geeft continue verkeerde informatie op allerlei gebieden, doe je ding zoals aangegeven op het forum, zat informatie.
Doe het goed en loop geen risico.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

AIA tot 70 jaar. Mail agent via alamahameruRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.gmail.comspacer line  

ben jij zo perfect soms''ego'wat je ook maar doet risicos zijn er altijdt in leven''nobody is pefect' de persoon zal het zelf moeten ondervinden''maar je kan veel antwoorden krijgen hier 'maar iedereen heeft zijn eigen mening'dat wil niet zeggen dat het de juiste'anwoordt is''ik zal zeggen'doe wat je gevoel zegt'het is vallen en opstaan'en verder gaan''en zoeken''naar de''oplosing'' succes en sterkte''Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


ben jij zo perfect soms
Gelukkig niet, maar jij geeft foute info, keer op keer weer. Jij bent diegene die meningen als feiten schrijft. Keer op keer weer. Eerst met het STNK dat geen verzekering zou bevatten (is wel zo), enkele dagen geleden nog over het visum en nu dit weer.

Voor een KITAS lansia moet je jezelf verzekeren, dat is een regel. Punt. Dat jij het niet doet? Dat is je eigen probleem als je tegen de lamp loopt. Hopelijk wordt je niet voor het gerecht gesleept voor overtreding van de immigratiewet, want daarop staat maximaal 15 jaar celstraf/uitzetting/enorme geldboetes.

Je zet mensen met je schrijfsels op het verkeerde been. Voor malam en mijzelf is dat niet van toepassing, wij weten beter dan wat jij schrijft, maar nieuwkomers kunnen zich op deze manier akelig in de vingers snijden, denkende dat ze alles goed doen.fatima
User
spacer line
 


Zonder verzekering krijg je geen KITAS lansia of KITAP.,op de legale manier.


Let it be

spacer line  


On 23-11-2012 09:49 fatima wrote:

Zonder verzekering krijg je geen KITAS lansia of KITAP.,op de legale manier.

Het staat ook duidelijk geschreven in de voorwaarden van Lansia(oude lullen visum) , naast inkomen eis , huur ( hoe hoog) of koophuis ( vreemd) , personeel etc .bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 23-11-2012 10:15 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Het staat ook duidelijk geschreven in de voorwaarden van Lansia(oude lullen visum) , naast inkomen eis , huur ( hoe hoog) of koophuis ( vreemd) , personeel etc .

Juist Surya, en dat houdt mij tegen, de kosten in eerste instantie voor zo'n ouwe lullen visum zijn niet mis, na een jaar is het goedkoper.
Maar alle bijkomende voorwaarden zijn niet mis, daar kan je dan wel creatief mee om trachten te gaan en dat zal ook best wel lukken, maar puntje bij paaltje voldoe je niet aan de regels..
Komt er maar ergens een kleine kink in de kabel en er wordt onderzoek gedaan op welke status je hier zit dan ben je het haasje.
Ik zal je een pluim geven (niet naast je schoenen gaan lopen hé) je bent welhaast de enige die als je een advies geeft, dit binnen de regels valt van de Indonesische wet.
Dat waardeer ik, niks geen gefoezel, daar komen alleen maar problemen van.
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Tja, er zijn er nogal wat die nogal eens de mogelijkheden buiten de regels om doorgeven (incluis moi). Dat is wel oké, als er daarnaast maar ook de legale weg wordt gegeven.spacer line  


On 23-11-2012 21:14 Yogya-Bali wrote:
Tja, er zijn er nogal wat die nogal eens de mogelijkheden buiten de regels om doorgeven (incluis moi). Dat is wel oké, als er daarnaast maar ook de legale weg wordt gegeven.

Het geven van informatie of vertellen van eigen ervaringen zie ik als normale zaken van de wereld.
Dat doet men vaak bij verjaardaagfeesten tussen vrienden en familie.

In een forum gebeurt het ook , niet erg , heb ik ook geen bezwaar. Soms leer je ook diverse alternatieve routes.
Je kan altijd van anderen leren , ik(moa) ook .

Wel heb ik gemerkt dat sommigen hun eigen meningen/ervaringen vaak opdringen .
Mijn ervaring is dat als je (te veel ???=hoe kan dat nou) aan de regels vasthoudt je vaak tegenreacties krijgt , alsof je uit een andere planeet kwam.

Van zorgverzekering in Indonesia heb ik veel geleerd uit de ervaringen van de ervaringsdeskundigen.


bisa dicek of makemyday .

Lijegab
User
spacer line
 

Hallo allemaal,

Net een mail naar Alianz verstuurd met verzoek om mij een passende ziektekostenverzekering aan te bieden.

Ook heb ik 'alamahameruRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.gmail.com' een mail gestuurd, maar deze kreeg ik terug (onbekend).

Surya, over welke zorgverkeraar heb jij het? Zijn er ook andere dan Alianz?spacer line  

Er zijn HEEL veel aanbieders van ziektekostenverzekeringen in Indonesie. Allianz is er een, maar bijv. Prudential, AXA, ManuLife Indonesia, Cigna en SiMas zijn ook bekende aanbieders met zeer veel mogelijkheden / verzekeringspakketten, van heel "basis" tot zeer luxe.

Wat er gedekt wordt en tegen welke kosten, verschilt per aanbieder. U zult dus bij veel aanbieders een offerte moeten aanvragen en er vervolgens veel tijd in steken om de aanbiedingen te vergelijken en te bepalen wat voor u belangrijk is / zwaar weegt of juist niet.

In ons geval waren wij bijv niet meer geinteresseerd in de dekking van kosten voortkomend uit een zwangerschap, maar bijv. veel meer geinteresseerd in de dekking van ziektekosten in het buitenland. Ook is het goed om te weten of de verzekeraar direct afrekent met het ziekenhuis of dat u eerst moet voorschieten en vervolgens uw claim indienen. Kan nml. voor sommige mensen met een niet optimale liquiditeit erg belangrijk zijn.

Succes!


.


If you have nothing to loose, you can risk everything

jstar
User
spacer line
 

Hier een voorbeeld van een vergelijking die je bij een verzekeringsagent kan krijgen:

Miracle
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.amed, omdat ik de gedachten heb dat jij dit wel weet. Is er een site waar de gem. ziektekosten in Indonesie(Bali) zoals bijv. tandarts, ziekenhuis verblijfkosten etc. globaal in beeld worden gebracht? Nu wordt er steeds gesproken uit een max. dagvergoeding, dit blijft dus maar een getal waar je weinig mee kan als je niet weet wat er zoal gerekend wordt. Ik heb in ieder geval geen flauw idee wat toereikend is mocht je bijv. in het ziekenhuis belanden.jstar
User
spacer line
 

Ja, het bedrag voor een openhartoperatie zal hetzelfde zijn als dat van een liesbreukoperatie. Tjongejonge, wat een vragen soms.

In West Europa is een ziekenhuisopname trouwens gemiddeld 500 euro per nacht.spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Miracle:

Sorry, een dergelijke website waarop de prijzen van ziekenhuis opnames in Bali vergeleken worden, is mij onbekend.

Over het algemeen lig je hier op Bali voor IDR 500,000,- per dag
al in een prive-ziekenhuis op een prive-kamer met hotel-faciliteiten en verzorging.

De overige bijkomende kosten zoals doktersbezoek, medische ingrepen, medicatie, etc., etc. zul je zelf moeten inschatten. Een dokter / specialist die langskomt bij je ziekbed in het ziekenhuis kost ca. IDR 70 – 100,000,- per bezoek. Medicijnen zijn erg goedkoop in RI.

Heb hier wat recente “kosten-overzichtjes” voor je:
Bevalling middels keizersnee, met gebruik kleine operatiekamer, met aanwezig 1 gynaecoloog, 1 kinderarts, 1 anesthesist, 2 operatie-verpleegkundigen, 4 ligdagen ziekenhuis in luxe privekamer, incl. medicijnen, etc., etc.
Totale kosten: IDR 13,500,000,-

Blindedarm operatie, met gebruik kleine operatiekamer, met aanwezig 1 internist, 1 anesthesist, 2 operatie-verpleegkundigen, 3 ligdagen ziekenhuis in luxe privekamer, incl. medicijnen, etc., etc.
Totale kosten: IDR 11,000,000,-

Binnenkomst ziekenhuis met gebroken been en snij / schaafwonden na motor-ongeluk. Polikliniek, 1 dokter, verpleegkundige, rontgen-fotos, ingipsen, medicijnen, 6 ligdagen in ziekenhuis in met 2 personen gedeelde kamer
Totale kosten: IDR 6,000,000,-If you have nothing to loose, you can risk everything

Miracle
User
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Amed, bedankt in ieder geval voor de voorbeelden en reactie.
Blijft een hele puzzel als je het echt helemaal uit wil zoeken.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.jstar, tsjongetsjonge wat een reacties soms....
West europa???? daar heb ik het helemaal niet over, lezen.....jstar
User
spacer line
 

Als je zelf zou kunnen lezen zou je zien dat dit een referentiekader schept (sorry moeilijk woord).

En als je de moeite doet een vergelijkingsoverzicht van een verzekeringsagent goed te lezen zoals hieronder, zou je zien welke ingrepen vergoed worden. Dan hoef je dus helemaal niet de 'prijslijst' van alle ingrepen te hebben. En bij vragen leggen ze alles zeer goed uit, je moet helemaal niet alle verzekeringsmaatschappijen contacteren.

En gewoon logisch nadenken; kom je vaak in Amerika, heb je daar dekking nodig? Ben je op een leeftijd waar je nog kinderen wilt? Of verwacht je ouderdomskwalen? Wil je gerepatrieerd worden? Wil je alleen in-patient of ook out-patient vergoeding? Is er (borst)kanker in de familie? Hoeveel eigen risico ben je bereid te dragen? Enz.

Voorbeeld: bij Allianz wordt in hun Premier formule van 4.000 Euro, Oncology (chemo en radio) volledig vergoed. Hetzelfde geldt voor transplantatie. Het maakt dan echt niet uit of het een lever of nier is, en hoeveel anesthesisten aanwezig zijn in de OR.

45havana
User
spacer line
 

Wie heeft er ervaring met ziektekosten verzekeraar "Pacific Cross" ?JordyBos
User
spacer line
 


Op 22-11-2012 07:25 schreef Parso:
hallo, voor mijn kitas heb ik een zorgverzekering nodig, wie heeft hier ervaring mee, wil er graag een afsluiten, maar zie door de bomen het bos niet meer.
alvast mijn hartelijke dank


Ik geloof niet dat je een zorgverzekering voor een kat af kan sluiten. Of heb ik dat verkeerd? Dat lijkt me wel heel erg vreemd! Wellicht kun je contact opnemen met je dierenarts? Emoticon: BlushMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Kartu Izin Tinggal Terbatas Jordy oftewel Kitas, tijdelijke verblijf vergunnings kaart Emoticon: Laugh out loud

Één van de eisen voor zo'n verblijfsvergunning is dat je een zorgverzekering hebt Emoticon: Yes!
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.75,169,969 topic views - 233,613 posts - 13,687 topics - 24,376 members - last post @ 15-09-2019 21:16 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2019
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

123,248,602 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com