indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Java > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Jeetje, ik was mijn eigen post hier al een beetje vergeten, het is ook al weer 6 1/2 jaar geleden dat ik deze topic geopend had voor mijzelf. Doordat er zo weinig over dit tehuis bekend was destijds en ook niet veel verder kwam met algemene infomatie over dit tehuis had ik de moed enigszins opgegeven op een bepaald punt.

Ik ben dan ook verrast om zoveel nieuwe reacties aan te treffen terwijl ik al zeker 3 jaar niet op dit forum ben geweest. Ik vind het ook erg goed van Wieneke om een facebook page te openen (dat ik daar zelf nooit aan gedacht heb haha!). Waar ik zelf wel een beetje bang voor ben is dat er op een gegeven moment veel minder van de history en dossiers over zal blijven. Het zou wellicht goed zijn de informatie die er nog is te digitaliseren en/of the dupliceren (middels kopiëen, microfilm, digitale scans). Wellicht dat het huidige bestuur van het tehuis (of de huidige verantwoordelijke van de dossiers) dat ooit zal gaat doen.

Het zou erg mooi zijn als we alle informatie die in Nederland nu bekend is over dit tehuis te centraliseren (de Facebook pagina is daar uitermate geschikt voor, ik kan mij op dit moment geen beter medium voorstellen eerlijk gezegd).

Ik ben nog steeds via jorismaasRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.hotmail.com of telefoonnummer 06-20579405 te bereiken iig.

Met vriendelijke groet,

Joris Maas
spacer line  

Om maar meteen wat topics bij elkaar te zetten, link ik hier ook het topic van Adoptie Trefpunt waar ik een aantal jaren geleden eea op gepost heb (leuk om te zien dat Wieneke ook hier een kort bericht heeft achtergelaten, hoe meer informatie verspreid terug te vinden is op internet des te makkelijker is het om kennis en informatie bij elkaar te brengen m.i.).

http://forum.adoptietrefpunt.n(...)39fc8b5a&topic=147.0

http://www.yellowpages.co.id/y(...)ti-asuhan/67817#main

Algemene informatie over indonesische weeshuizen:

http://www.pantiasuhan.info

mvg

Joris Maasspacer line  

Adoptie Semarang (artikel van 2 geadopteerden uit Semarang):

http://www.telegraph.co.uk/new(...)-30-years-later.html

Indonesian twins reunited after finding each other in Sweden 30 years later
spacer line  

Hallo allemaal,

Ik ben zelf ook via oom Gan naar Nederland gekomen in oktober 1977. Zelf geboren in Juli. Nog niks gevonden, behalve dat er niks meer is of mensen van toen overleden zijn.

Ik zie allemaal oude berichtjes over geadopteerden die via Eunike of Oom Gan naar Nederland zijn gekomen. Ik vroeg me af hoe ver jullie nu zijn met zoeken......

Groetjes Esther(Lestari)spacer line  

Hoi Esther, ik heb je net nog een berichtje via Facebook gestuurd mbt de adoptie in Semarang. Ik vroeg me af hoeveel mensen er in totaal naar Nederland zijn gehaald. Ik weet dat Kasih Bunda bijv. een gigantische hoeveelheid kinderen naar Nederland heeft begeleidt. Maar via het tehuis van Oom Gan is het mij niet geheel duidelijk hoeveel we daarvan nu hebben rondlopen. Het lijkt mij wel leuk om dat een keer in kaart te brengen. Ik ben zelf (tijdelijk) gestopt met de zoektocht van mijn eigen adoptie, behalve dan dat ik graag zo veel mogelijk informatie verzamel (wat er te vinden is).

Groet, Joris

jorismaasRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.gmail.com / 06-20579405
www.jorismaasfotografie.nlKeduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Hi Joris, ik ken twee oudere Christen dames die een groot kinder/adoptie tehuis in Semarang runnen (mss opgericht... of mss iets voortgezet, of zelfs jou tehuis onder andére naam...?)
Ze hebben vast geen bezwaar als ik hun gegevens doorgeef (je kan altijd informeren, wie weet):

Els de la Croix: +62 812 2911780
en Kitty Abbema: +62 812 2800987

Jl. Gajah Mungkur Selatan 9 - Semarang
Phone. +62-24-8441609
Email : elskittyRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.yahoo.com of elskittyRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.indosat.net.id
www.eagleministries.nl

(heb je net trouwens ook op je e-mail geschreven, over mijn feedback aan jou hier)


Your attitude determines your altitude

spacer line  

Voor mensen die anno 2016 nog op zoek zijn naar informatie én geadopteerd zijn uit een kindertehuis in Semarang e.o., er is een Facebook pagina aangemaakt voor iedereen die als geadopteerde direct iets met adoptie uit Semarang te maken heeft (Nederlands is de voertaal, maar mensen buiten Nederland zijn ook welkom om daar lid van te worden.

De Facebook group kun je hier bezoeken om lid te worden (gezien de persoonlijke aard zal ook gekeken worden of iemand ook daadwerkelijk geadopteerd is uit Semarang e.o.):

https://www.facebook.com/group(...)indertehuissemarang/

Met vriendelijke groet,


Joris Maas (jorismaasRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.gmail.com - 06-20579405).spacer line  

https://www.facebook.com/group(...)indertehuissemarang/

Kijk ook eens naar de website: http://www.mijn-roots.com !
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.90,351,219 topic views - 241,351 posts - 13,741 topics - 34,939 members - last post @ 22-04-2021 20:25 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

147,240,005 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com