indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login
Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 21-10-2012 10:26 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]


Het is waar dat ik Indonesier ben , en ondanks dat ik tig jaren in Nld woon is Indonesia of Jakarta a.h.w een thuiswedstrijd voor mij.

Wat Amed schreef is gedeeltelijk waar.
Het lenen van vrienden en familie is gewoon gebaseerd op dat je van hun weinig of bijna geen hoge rente moet betalen.
En er is een zekere vertrouwens relatie.

Aan de andere kant werd vaak gezegd dat je geen zaken doen moet doen met vrienden en of familie. Is ook waar .

Dat een paar leden hier hun negatieve ervaringen vertellen ( die ook waar zijn ) en gelijk het door trekt tot andere Indonesiers is hun eigen keuze.

Wat dachten jullie waarom de Indonesische Chinezen , de Padangers en andere Indonesische handelaren succesvol kunnen zijn ?
Ze zijn succesvol omdat ze vaak goed samen werken , vaak op basis van vertrouwen .
Dat er rotte appels zijn is ook waar .

Ik heb ooit een processtukken gelezen over een ruzie tussen een nominee (Balinees) en een Nederlander .
De zaak werd door de nominee getraineerd tot de Hoge Raad terwijl de nominee 2 x door lagere rechters in ongelijk werd gesteld.

De Nederlander had gewonnen tot de hoge rechter , mijn inziens omdat de nominee niet volgens de spel regels doet.
Bijeen andere zaak waar ik ook mee moet "kijken" is voorlopig in de ijskast gezet omdat de Nederlandse eigenaar een beetje onzeker is .
Het gaat om een redelijk groot bedrag.

(Het is ook mogelijk om debt collectors , "incasso jongens" in te huren.)Een duidelijk en eerlijk verhaal Om Surya , dat het voor jou een thuis wedstrijd is, dat is duidelijk, ik hoop dat JoopLisa beseft dat dit voor hem niet zo is als het fout gaat.

Het verhaal van de nominee, twee lagere rechters tot aan de hoge raad, moet JoopLisa ook voldoende zeggen, dit heeft tijd en zakken vol geld gekost.

Wat jou laatste zin betreft Surya, daar wil ik eigenlijk wat duidelijkheid inbrengen, voor het geval JoopLisa dit niet begrijpt.
Criminelen inhuren om onder fysieke dwang te laten betalen bedoel je, want zo is het toch?
Gezien het feit dat meneer JoopLisa al gaat hyperventileren van de posting van Yerun die weliswaar erg plat is maar zeker wel recht op het doel af, denk ik dat meneer JoopLisa helemaal niet de persoon is om dit soort maatregelen te nemen mocht het fout gaan.

Een reden te meer voor meneer JoopLisa nog eens goed op zijn naïeve hoofd te krabbelen, voordat hij met zijn goede hart achteraf de teleurstelling van zijn leven krijgt.
Die mogelijkheid is namelijk aanwezig meneer JoopLisa en dan heeft u geen poot om op te staan, tenzij er opnieuw een smak geld tegen aan gooien om uw recht te krijgen.

Misschien is meneer JoopLisa helemaal verliefd op het paradijselijke Indonesië en in zijn grote goedheid wil hij vrienden in het paradijs helpen.
Maar ook in een paradijs heb je foute mensen, kijk maar naar Eva en die wel bekende appel Emoticon: Blush

zieleffe
User
spacer line
 

Even Apeldoorn bellen

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

barubagus
User
spacer line
 

NIET DOEN !!!!!!
Een kennis van mij had jaren geleden in Ubud voor een familie gebouwd.
Ze dacht dat ze in het paradijs was beland. Maar naar een aantal jaren werd ze gewoon van het terreind verjaagd. Afspraak was dat ze altijd in haar huisje mocht wonen op hun erf...helaas pindakaas, het liep anders. Te goed van vertrouwen.
Ze had een buitenlandse nationaliteit, maar sprak goed BI, dus er was geen taal probleem.

Overigens ben ik blij dat ik mijn landstuk heb verkocht.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

taalgebruik? ik heb het woord doos en lul gebruikt geloof ik. Om kracht bij te zetten inderdaad, want dit is een klassieke oplichting zoals AEB ook al schrijft. Dat mensen erin blijven trappen is niet te geleuven om het maar zo te zeggen.

maar als het woord doos en lul niet meer kan, dan besef ik me wel weer hoe bekrompen Calvinistisch Nederland eigenlijk nog is. Maar goed, ik zal voortaan netjes vagina en penis gebruiken. Dan hoeven we deze discussie niet meer te hebben.


jullie hebben helemaal gelijk ik zal het ter harte nemen
je liegt dat je barst. Je klaagt eerst over schuttingtaal dus je wil alleen maar het goede lezen en daar staat hier niets van. Gooi je geld maar lekker in een bodemloze put vanaf je luchtkasteel op die roze wolk. Penis dat je bent!


Ho Lee Fuk

joost
User
spacer line
 

Ik kom hier pas 17 jaar. Zie heel veel leed dat veroorzaakt is en nog wordt door.
Yerun je kon niet duidelijker zijn om de mensen hun ogen te openen.
Na 15 jaar anak angkat kinderen werd ik nog via een zijdeur bestolen door de vader.
Waarom...?
Het is maar en klein voorbeeld maar toch.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Stoppen maar Joost, het heeft geen zin, meneer JoopLisa is op zijn plassertje getrapt (om geen schuttingtaal te gebruiken) hij hoort hier niet wat hij wil horen dus zwijgt in alle talen.
Hier geldt een gewaarschuwd mens telt voor twee, wie niet horen wil, moet maar voelen en wie zijn billen verbrand moet op de blaren zitten.

Mensen die hier wonen met veel ervaring hebben getracht hun ervaring te delen, duidelijk wil JoopLisa dat dus niet horen.
Ik snap dan ook zijn vraag niet.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 21-10-2012 00:37 Amed East Bali wrote: De mentaliteit op dit eiland m.b.t. nakomen van financiele afspraken ( groot of klein) is (op zijn zachst gezegd) “apart” te noemen.
Zeer diplomatisch verwoord. Zo ken ik AEB weer. Een waarheid als een koe: zeer subtiel uitgedrukt.
Het heeft ook alles te maken met de minder mooie kanten van de Balische-hindoe cultuur; iets dat de Bali-dreamers liever niet (willen) horen en zien. Zou toch wel eens goed zijn als men zich vooraf enigszins wegwijs laat maken in de cultuur van de bewoners van Firdaus .Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Heeeee een stem uit het duister, Yogya-Bali die slechts meer als twee decennia hier over Brahma's/Allah's wegen tuft en nog dagelijks heeft te maken met goed gelovige bleekgezichten die volop in de ellende zitten.

Ik hoor meneer JoopLisa al brommen "Ook gij Brutus"BintangJan
User
User icon of BintangJan
spacer line
 

[quote] Op 21-10-2012 13:29 schreef elsbeth:
Luon Ni, ik ben het helemaal met je eens wat betreft het taalgebruik, belachelijk gewoon. Het hoeft van mij echt niet allemaal "met mes en vork", maar grof zijn om het grof zijn, lijkt me onzin. En dat van de moderator. Een middel om zijn woorden kracht bij te zetten???

Elsbeth,

Aan de reactie van Yerun en Malam te zien moeten we het gebruik van schuttingtaal inderdaad gewoon vinden. Ik ben het met je eens. Je kunt ook andere bewoordingen kiezen. Dit doen de "heren" dan ook en we gaan het nu over vagina's en penissen hebben. Ook dat is niet echt nodig, maar kennelijk ontbreekt het de "heren" aan taalkundige kennis.


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Het heeft wel niets met het topic te maken maar toen plassen piesen werd toen is het gezeik begonnen, neemt niet weg dat de meesten hier toch wel het ABN beheersen, dus laten we het daar dan ook bij houden.
Schuttingtaal haalt het niveau van het forum naar beneden! Emoticon: Stupid


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Het is enerzijds zeer begrijpelijk. Al jarenlang wordt er hier wel maandelijks gewaarschuwd voor de praktijken op Bali maar het is telkens aan dovemansoren gericht. Dat maakt een mens wel eens cynisch; zeker degenen die hier wonen en dat dagelijks meemaken.
Anderzijds is het wel telkens weer een "groentje" die er intrapt of gaat intrappen. Dus heeft die persoon wel degelijk recht op een reactie die iets minder direct is.
Begrip voor beide zijden (diplomatisch hè?!)senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Hmm, mooie reacties altijd van verschillende schrijvers. Mijn mening dan ook maar effe?

Het kan wel, geld uitlenen aan een Balinees. Zelf heb ik dat ook wel eens gedaan, maar dat bedrag ging de 5000 euro niet te boven. En voor een dood normale arbeider op Bali is dat een flink bedrag. In mijn achterhoofd had ik er al rekening mee gehouden nooit en te nimmer het volledige bedrag terug te krijgen, ondanks dat ik de desbetreffende familie al 16 jaar kende, maar....met wat horten en stoten heb ik toch alles netjes terug gekregen. Chapeau....

Verder ben ik er nooit mee doorgegaan om zoiets nogmaals te doen, ik schenk het dan liever als ze wat moeten kopen of laten bouwen. Uiteraard alles in het redelijke.


hati hati, pelan pelan

joost
User
spacer line
 

Na alles gelezen te hebben over deze topic zouden ze hier zeggen

A m i nzieleffe
User
spacer line
 

Ho ho joost spuit elf kom ook nog even om de hoek kijken.
Over schutting taal het volgende.
Gisteravond bij Pauw en Witteman werd er flink over de K*T gesproken dat zijn toch wel mensen, die een voorbeeld functie hebben.
Wij kunnen wel zich voor doen, als een beschaafde fatsoens personen, maar taal is wel, waardoor er veel boeken geschreven worden.
Vooral voor die vrouwen, die een Bouquet serie houden, heeft een vrouw ergens in Amerika een boek geschreven, dat twee mensen,een liefdes verhoudingen hebben met SM als brijnoot, die boeken worden als broodjes verkocht, miljoenen zijn er al verkocht en worden door de dames verslonden, of het nooit van hebben gehoord.
Moeten wij dan ons hier zo bescheiden opstellen en geen schutting taal mogen gebruiken.
JA mensen die zich daar aan storen hebben een stiekeme mentaliteit, achterbaksheid van een grootsheid waanzin, dat is echt KUT................. Emoticon: Yeah right! Emoticon: Wink Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 22-10-2012 23:06 schreef senior:
Hmm, mooie reacties altijd van verschillende schrijvers. Mijn mening dan ook maar effe?

ik schenk het dan liever


Is dat eigenlijk niet een "serieuze" ADAT regel in RI, het land met duizenden eilanden Emoticon: Confused
Zo ver ik weet op Java in ieder geval wel Emoticon: Yes!


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 Lenen = Schenken toch....... Emoticon: Nice Emoticon: Worship


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

elsbeth
User
spacer line
 

Land van de rijzende zon is Japan.
Op die posting van Ziel ga ik vanmiddag eens lekker broeden. Ben ik totaal mee oneens.siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Haha dank je Elsbeth, tis ook nog vroeg voor mij Emoticon: Blush
(ga het nu direct veranderen)
Emoticon: Stupid


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

zieleffe
User
spacer line
 


Op 23-10-2012 10:00 schreef elsbeth:
Land van de rijzende zon is Japan.
Op die posting van Ziel ga ik vanmiddag eens lekker broeden. Ben ik totaal mee oneens.

Ha ha eerst koffie en dan zien we wel weer!!!!!!!!!!!!!! Emoticon: Laugh out loudVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 23-10-2012 09:35 zieleffe wrote:
Ho ho joost spuit elf kom ook nog even om de hoek kijken.
Over schutting taal het volgende.
Gisteravond bij Pauw en Witteman werd er flink over de K*T gesproken dat zijn toch wel mensen, die een voorbeeld functie hebben.
Wij kunnen wel zich voor doen, als een beschaafde fatsoens personen, maar taal is wel, waardoor er veel boeken geschreven worden.
Vooral voor die vrouwen, die een Bouquet serie houden, heeft een vrouw ergens in Amerika een boek geschreven, dat twee mensen,een liefdes verhoudingen hebben met SM als brijnoot, die boeken worden als broodjes verkocht, miljoenen zijn er al verkocht en worden door de dames verslonden, of het nooit van hebben gehoord.
Moeten wij dan ons hier zo bescheiden opstellen en geen schutting taal mogen gebruiken.
JA mensen die zich daar aan storen hebben een stiekeme mentaliteit, achterbaksheid van een grootsheid waanzin, dat is echt KUT................. Emoticon: Yeah right! Emoticon: Wink Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byeClick to see original image
U durft wel wat te zeggen Om Ziel.
Moet ik me aangesproken voelen Emoticon: Confused

Misschien moet U er een topic over openen want het gaat momenteel zwaar Off topic Emoticon: Bye bye

Om On Topic te blijven: Nee ik leen geen geld aan mensen in Indonesie, geef het wel indien nodig want inderdaad ze gaan er over het algemeen vanuit dat als je iets leent je het niet terug hoeft te hebben. Dat het soms bittere noodzaak is om mensen te helpen is waar maar zoals al eerder geschreven noodzakelijke dingen niet kunnen kopen en wel allemaal een BB hebben dat gaat er bij mij niet meer in.
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 23-10-2012 10:00 elsbeth wrote:


Op die posting van Ziel ga ik vanmiddag eens lekker broeden. Ben ik totaal mee oneens.


Ha, ha, ben benieuwd wat er uit je ei komt, heb er vast weinig aan toe te voegen. Emoticon: Laugh out loud
Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Ehm ja Yoke dat mag je best, in zijn algemeen. Als we van je horen is dat veelal als het om dit soort dingen gaat. En Ziel heeft gelijk, ook als we de opmerkingen gisteravond op de TV mochten bekijken. En zo dramatisch zijn de woorden ondertussen ook niet meer.

Terug on topic, de opmerkingen van zowel YB als Senior zijn te plaatsen.
Maar veelal zijn de waarschuwingen van forummers hier aan dovemans oren.
Dat klopt inderdaad. AEB gaf er een leuke draai aan.


Where there is a will there will be relatives.

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 23-10-2012 11:02 Anorak wrote:
Ehm ja Yoke dat mag je best, in zijn algemeen. Als we van je horen is dat veeal als het om dit soort dingen gaat. En Ziel heeft gelijk, ook als we de opmerkingen gisteravond op de TV mochten bekijken. En zo dramatisch zijn de woorden ondertussen ook niet meer.

Terug on topic, de opmerkingen van zowel YB als Senior zijn te plaatsen.
Maar veelal zijn de waarschuwingen van forummers hier aan dovemans oren.
Dat klopt inderdaad. AEB gaf er een leuke draai aan.


Ben je nu user of moderator als Anorak.


Als we van je horen is dat veelal als het om dit soort dingen gaat.


Nee ik open er geen algemeen topic over en inderdaad op de TV is schuttingtaal tegenwoordig algemeen gebruikelijk maar dat betekent niet dat iedereen het dan maar als normaal moet aanvaarden.

Ik ben trouwens niet de enige die het niet passend vind. Emoticon: Angry


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Ehm nee , inderdaad niet de enige. Ik zag nog iemand, dat klopt. Je vraagt of je je aangesproken mocht voelen. Van anorak mag dat wel Emoticon: Smile

Daarna ging ik ontopic, overigens, kunnen zulke woorden uit zijn context getrokken worden. Zoals nu waarschijnlijk een deel van politiek correct Nederland nu zal doen over Pauw. Niet helemaal terecht lijkt me. Het was in zijn context een scherts. T'is maar hoe je het opvat. En zo ook hier. En zo dramtisch is het allemaal niet. Maar ontopic te blijven, nog wat toe tevoegen aan het onderwerp? Dat deed ik wel namelijk.


Where there is a will there will be relatives.

simpati
User
spacer line
 

Ik ben trouwens niet de enige die het niet passend vind.
Ik ben nog zo iemand die het taalgebruik te vind net als Luo Ni Qingdao China.
Het woordje BALI schijnt hier het effect te hebben als een rode lap bij een stier.
Ik ben het wel volledig eens met de meeste reacties, je moet geen geld lenen aan Indonesiërs, doe je iets schenk het dan en anders niet, waarschijnlijk is de vriendschap dan meteen op gelost en dat echt niet alleen in Bali.
Groetjes,
Jan
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.


open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login

90,747,012 topic views - 241,425 posts - 13,740 topics - 34,959 members - last post @ 06-05-2021 10:07 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

147,905,148 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com