indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login
pierre
User
spacer line
 

Iets anders... hebberigheid…..

En ik scheer niet iedereen over een kam,
want fenomeen is in de gehele wereld aanwezig, maar wat ik afgelopen weekend meemaakte spant toch wel de kroon. ( vind ik)

Wij waren uitgenodigd op een bruiloft feestje, ( het stel ( Nederlandse man, Indonesische vrouw) waren al voor de wet getrouwd, maar gaven nu pas een feest in Nederland voor vrienden en familie)
Ontzettend leuk en gezellie, daar niets over gezegd.
Wij wisten dat de bruid samen met haar ( overgekomen moeder, tante en zus) geheel zelf de catering hebben verzorgd, dus echt alles zelf hebben klaar gemaakt.
( moet hierbij wel zeggen dat zij ( de bruid) voordat ze naar Nederland kwam een restaurant runde)

In de plaatst waar het stel wonen, had de bruid de laatste tijd al aardig wat “vriendinnen” gemaakt.
Aan die vriendinnen is gevraagd of ze op de bruiloft de catering wilde verzorgen ( dus klaar zetten, warm houden en AANVULLEN.)
Welnu rond de klok van 18.00 uur werd het buffet geopend. ( ongeveer 100 man/vrouw)
De bruid en bruidegom uiteraard als eerste en daarna hadden ze het te druk met van alles en nog wat, maar ze hoefde zich toch geen zorgen te maken betreffende het buffet, Toch ??? Want daar had ze die vriendinnen toch voor gevraagd???

Enfin aanwezige bruiloft gasten waren nu niet echt mensen die gelijk gaan zeuren of klagen, maar tijdens het gebruik van het buffet bleek dat er toch hier en daar wel wat weinig aan eten was. ( er werd niet aangevuld) mensen die wat later naar het buffet gingen was de helft van het aangeboden al op. ( bv de saté en de rendang) maar goed, niet zeuren en klagen want dat staat niet gepast.

Maar wat scherts nu de verbazing….. aan het einde van het feest toen de gasten weg waren, ging mijn vrouw helpen met van alles en nog wat op te ruimen.
Mijn vrouw en ik hadden ook uiteraard geconstateerd dat het voedsel niet werd aangevuld, tja wij dachten nog ach een kleine inschatting fout.
Maaaaaaaaaar, wat bleek…in de aanwezige (grote inloop) koelcel stonden nog vele schalen aan voedsel zoals kilo’s aan saté, rendang, kleine loempia’s, noedels, nasi goering, bami enz enz.
Dus mijn vrouw zegt zo tegen die meiden….. waarom hebben jullie dit niet aangevuld terwijl gasten naast de boot grepen. Tjaaaa geen antwoord natuurlijk en een beetje gemompel…… op dat moment komt de bruid ook binnen ( en zij had al wel wat gehoord betreffende het eten) dus toen zij dit allemaal zag staan vroeg zij ook waarom er niet aangevuld is… toen kreeg ze uiteindelijk als antwoord….. tja je had in het begin zoveel eten dat wij dachten dat we wel een gedeelte mee naar huis konden nemen.
Bij nader onderzoek in de koelcel stond er ook al verstopt een gedeelte kant en klaar ingepakt om naar huis te nemen. ( de rest wilde ze dus inpakken als de bruid naar huis zou zijn) want de “vriendinnen” hadden gezegd gaan jullie maar alvast naar huis, want jullie zullen wel moe zijn, wij ruimen hier alles wel op en doen de boel op slot) tjaaa nu snapte de bruid waarom dit werd gezegd.

Ik weet dat het gebruikelijk is dat er NA een feest het een en ander verdeelt wordt om naar huis te nemen, maar het kan toch niet de bedoeling zijn om al die dingen al TIJDENS het feest kant en klaar te zetten om mee naar huis te nemen?????

Ik vind dit toch wel een ernstige vorm van hebberigheid……
( maar is m.i. niet indonesisch vreemd)
Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Heeeeeeeeeeeeel herkenbaar.Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Ik snap je tijdelijk geheugen verlies wel. Malam was zo vriendelijk het nog even aan te geven in zijn reply waarin hij zegt een andere opmerking over Fatima te herstellen. Malam omschrijft keurig wat niet kies is. En wat je deed naar Meggie is ronduit onfris. En ik ben niet de enige die daar zo ovetdenkt. Siert je niet. Haar op de tanden is niet erg. Doorzichtige k.utnijd wel. En dat is wel het laatste wat je nodig hebt lijkt me.

Het is eng om het overduidelijke " niet willen zien" waar te nemen. Siert geen zins.
Niet bij mij komen. Het onderwerp is al enige weken gaande Elsbeth alleen zeg ik er nu wat van. Weg flikkeren de story. Schiet allemaal niet op.


Where there is a will there will be relatives.

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Inderdaad Pierre heel herkenbaar. Tja wat voor de 1 normaal is voor de andere niet. Maarja je zal maar honger hebben. Of je kleinkinderen? Oolk dat heb ik zien gebeuren. Ik kijk nergens meer van op.


Where there is a will there will be relatives.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 08-10-2012 16:58 elsbeth wrote:
Bule gembel, begrijp ik het goed dat jouw goede verre vriend Henk van der G. nu toevallig even in Nederland op bezoek is en niet vanuit zijn eigen computer kan posten?
Hij kent het forum gelukkig goed, leest het blijkbaar regelmatig en heeft ook een eigen account? Kunnen we als hij terug is op Bali weer genieten van zijn eigen inbreng onder eigen (schuil)naam? Ik sta verder volledig achter de posting van Malam.


Ik dacht even dat ik weer te ver was gegaan, maar dat je ongeveer dezelfde gedachte als Malam hebt, sterkt mij weer in de gedachte dat het misschien niet zo is Elsbeth, er zijn namelijk niet zoveel forumgangers waar ik mijn oren naar laat hangen, jij bent er wel één van, ondanks dat we het vaak niet eens zijn Emoticon: Wink

BG uit mijn naam mag je je zakenvriendje zeggen dat zijn posting een slappe lullen verhaal is en als hij dat alleen met een zetje van jou plaatst onder jouw account dat dit niet getuigt van doorzettingsvermogen of het vermogen hebben om kritiek te krijgen.
Dan heb ik meer bewondering voor Elsbeth, we zitten elkaar op de huid, zijn het vaak niet eens, maar lopen niet weg voor elkaar, dan heb je ballen, zeg dat maar aan je vriendje Emoticon: Yeah right!Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Goed, deze kan in de archiefkast. Welles-nietes-spelletje zonder eind. Een nieuw onderwerp starten met dit onderwerp is ook niet nodig trouwens.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.


open new topic | reply to this topic | newest topics | active topics | login

86,844,933 topic views - 240,515 posts - 13,736 topics - 34,026 members - last post @ 30-11-2020 14:59 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

141,559,204 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com