indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

sidik
User
User icon of sidik
spacer line
 

Wie heeft vvor mij een recent voorbeeld van de uitnodigingsbrief van je sponsor/familielid die je bij je aanvraag voor een Sosbud visum bij KBRI in Singapore moet overleggen. Bij de brief voor KBRI Den Haag wordt om het jaarinkomen van de uitnodiger gevraagd en dat is helaas teveel gevraagd. Dus, dan maar in Singapore regelen in combinatie met genieten van chilicrab en hopenlijk durian.


tunawisma, tunakarya, tunamasalah

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Lulkoek, ik weet niet waar je die informatie vandaan hebt.
Orginele sponsorbrief en kopie KTP dat is het enige.
Ik zou het niet weten maar ik doe het al haast 5 jaar op die manier.
Twee dagen geleden mijn paspoort terug gehad met een Sos Bud dus waar komt jouw verhaaltje vandaan?

Visa Provisions:
A Visit Visa shall be issued to a foreign national to visit Indonesia for the purpose of:
1.An official Government visit
2.A tourist visit
3. A socio-cultural visit (the length of stay for a Socio-Cultural Visa is 60 days, and can be extended in Indonesia)
4.A business visit

Validity:
1.60 (sixty) days calculated from the date of admission to Indonesia , and extendible;
2.An Admission Permit for a foreign national in possession of a Visit Visa shall also be valid as a Visit Permit during stay in Indonesia .

Requirements:
1.A visit Visa application shall be submitted by the applicant concerned or his/her sponsor to the overseas Visa Officer after fully complying with the general visa requirements.
2.Passport must be valid for at least 6 (six) months from date of entry into Indonesia.
3.Visas shall be used within 90 (ninety) days, calculated from the date of issuance. Any foreign national who fails to use a visa within this designated period of time must submit a new visa application.

Applicants must provide the following documents:
1.An application form, completed and signed, one passport size photograph attached.
2.A passport with a validity date at least 6 months beyond the date of entry into Indonesia.
3.A copy of applicants return ticket or booking order (boekingsbewijs) from a travel agent.
4.A sponsor letter from an institution in Indonesia or from applicants family member or friend in Indonesia with his/her ID (KTP) attached.

jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 

Dat van dat inkomen stond, in elk geval juni/ juli, nog als extra eis voor 60+-ers op de site van de Indonesische ambassade in Den Haag. Eveneens wilden ze voor deze categorie een bewijs van een reisverzekering zien.
Nķ, augustus/september, zijn deze extra gegevens schijnbaar opeens niet (meer?) nodig.
Ik heb zelf eind augustus 3 visa aangevraagd voor Sosbud (mťťr dan 60 dagen) en 1 Tourist visum (maximum 60 dagen).
Ik had voor beide gegevens (inkomen ťn reisverzekering) bij me, maar daar werd niet naar gevraagd, en heb ik dan ook niet aan hun verstrekt.
Wel (uiteraard) de sponsorbrieven, kopies KTP, en vliegreisgegevens.
Ze maakten alleen de opmerking, dat op de sponsorbrieven geen datum stond vermeld, wanneer deze was geschreven (sorry: uitgeprint). Maar dat stond ook niet vermeld in hun voorbeeldbrief van juli. Wel staat nu een datum vermeld in de nieuwe voorbeeldbrief van augustus, die sponsorbrief waar ook een matarai wordt gevraagd. Maar die materai schijnt dus weer voor puur familie of toeristisch bezoek overbodig te zijn, alleen bij formele uitnodigingen voor bedrijven of instellingen.
Voor het tourist visum was (uiteraard) ook de sponsorbrief overbodig, en werd deze weer aan mij geretourneerd.
Maar bij het ophalen bleek, dat het in het paspoort geplakte visumzegel zowel van de 3 Sosbud visa als het touristenvisum volkomen identiek zijn (beide met nummer 211).
Ook werd de sponsornaam niet vermeld.
Je zou dus beide soorten visa, Sosbud ťn Tourist, in theorie, met een lokale sponsor, en de benodigde formulieren, kunnen verlengen bij een immigratiekantoor in IndonesiŽ
it's good to touch the green, green grass of home

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Jupje, al vijf jaar vraag ik elk half jaar een Sos Bud visum aan zonder inkomen gegevens of bewijs van reisverzekering, terwijl ik 60+ ben, nooit geen problemen gehad.

Over het verschil tussen een 60 dagen toeristen en Sos Bud visum hebben we het in een andere topic al uitgebreid gehad.
Deze twee visa zien er inderdaad hetzelfde uit, voorheen werd op mijn Sos Bud visum de naam van de sponsor vermeld, nu niet meer.
Ik heb daar over gebeld met de ambassade en gevraagd of deze twee visa dus het hetzelfde waren, m.a.w. dat men een twee maanden toeristenvisum nu ook kan verlengen.
Ik kreeg heel duidelijk te horen dat dit niet zo is, dus vermoedelijk is er bij de Immigratie in IndonesiŽ weldegelijk bekend is welk visum je hebt aangevraagd.

Dat zou dus kunnen betekenen dat als je een toeristenvisum wil verlengen dat die grap niet doorgaat omdat in de computer vermeld staat wat voor visum je hebt aangevraagd.
Over twee weken kan ik daar meer over zeggen, ik vlieg volgende week en ben van plan om bij de Immigratie waar ik altijd ga verlengen te informeren hoe het zit.
sidik
User
User icon of sidik
spacer line
 

Malam,

Ter inleiding (zie reactie Jupje) gisteren, 8 september 2012 heb ik de site van de KBRI te Den Haag bezocht om informatie over een sosbud visum te krijgen.

En kijk eens in je eerste reactie bij punt vier onder :

Applicants must provide the following documents:

4.A sponsor letter from an institution in Indonesia or from applicants family member or friend in Indonesia with his/her ID (KTP) attached.

Als je dan naar het voorbeeld van die sponsor letter kijkt die de KBRI zelf geeft, zal je zien, dat er om "penghasilan setahun" van de sponsor wordt gevraagd (ik kan je evt die standaardbrief mailen).

Dus voortaan niet direct met zwaar geschut komen als "lulkoek" (een woord dat mij overigens classificeert als een fantast of iemand die uit zijn nek lult, wat niet beleefd van je is).

Dat je andere ervaringen hebt bij een sosbud visum, en ook gezien de ervaring van Jupje mbt tot inconsequente informatie op de site van de KBRI, geeft alleen maar aan waar wij aan toe zijn.


tunawisma, tunakarya, tunamasalah

sidik
User
User icon of sidik
spacer line
 

Mochten jullie er overheen gelezen hebben, het gaat dus om de "penghasilan setahun" van de sponsor!

Malam,

Om terug te komen op mijn oorspronkelijk verzoek, kan je mij dan een voorbeeld van zoīn uitnodigingsbrief opsturen? Blijkbaar heb je dus eentje die voldoet aan de eisen, zonder dat je het jaarinkomen van de sponsor hoeft op te geven.


tunawisma, tunakarya, tunamasalah

simpati
User
spacer line
 

Malang , 27 November 2010

Kepada Yth
Kedutaan Besar Republik Indonesia
di Singapura

Up: Kepala Bidang Imigrasi

Perihal: Permohonan Visa Kunjungan Sosial/Budaya

Dengan hormat,

Sehubungan dengan akan tibanya teman kami yang bernama :

Nama :
Kebangsaan : Belanda
Nomor Paspor :

Yang bersangkutan kami undang kedatangannya untuk suatu Kunjungan sosial. Maka sehubungan dengan hal tersebut diatas, dengan ini kami mohon kiranya dapat diterbitkan Visa Kunjungan Sosial Budaya kepada yang bersangkutan. Perlu kami jelaskan selama yang bersangkutan ada di Indonesia adalah menjadi tanggung jawab kami.

Demikianlah surat permohonan kami, atas perhatian serta bantuannya kami ucapkan terima kasih.

Hormat kami,


Nama dan Alamat Sponsor


www.hana-express.com.sg/
jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 

Ik heb eind augustus als sponsorbrief het voorbeeld genomen van juli, waarop dus nog niet gevraagd werd naar het jaarinkomen van die sponsor.
Die brief heb ik naar mijn sponsor (familie van mijn vrouw) gemaild, en werd begin augustus ondertekend per post geretourneerd.
Eerst werd deze ook daar gescand, en per mail teruggestuurd, maar blijkbaar accepteert de ambassade dat niet, dus dat risico heb ik niet genomen.
Deze "verouderde" sponsorbrief werd door de ambassade goedgekeurd, zij het met de opmerking, dat er geen datum op de sponsorbrief stond vermeld.
Aangezien sinds augustus dus een vernieuwde sponsorbrief als voorbeeld op de site van de ambassade staat, waarop nu ook het jaarinkomen van de sponsor wordt gevraagd, is het de vraag hoe lang de ambassade die oude sponsorbrief nog accepteert. Dat houd dus vroeg of laat een keer op.
Overigens zou je "zomaar" een "willekeurig" jaarinkomen kunnen invullen, en wordt er (nog) niet naar een bewijs gevraagd, van b.v. de belastingdienst of werkgever aldaar.
Maar dat zal dan wel de volgende stap worden in dit proces.


it's good to touch the green, green grass of home

simpati
User
spacer line
 

maar blijkbaar accepteert de ambassade dat niet
Wordt toch de hoogste tijd om de Indonesische Ambassade in Nederland links te laten liggen en voor een visum een stop te maken in Singapore, Bangkok of Penang.
Misschien is het zelfs beter om een visa om arrival te nemen en de rest van de vakantie naar een ander land in AziŽ te gaan.
Groetjes,
Jan.zieleffe
User
spacer line
 

Ja Jan daar had ik ook aan gedacht,
want je kan van daaruit goedkopere tickets kopen b.v naar China ................... Emoticon: Shiny Emoticon: WinkVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Sidik, sorry ik loop achter de feiten aan.

Ik heb vorige week mijn Sos Bud visum terug gehad van de ambassade.
Ik heb de sponsor brief gebruikt die ik al jaren gebruik, die had ik namelijk 2 maanden geleden uit IndonesiŽ meegenomen.

Toen ik in Juli j.l. op de site van de ambassade keek zag ik dat de brief enigszins was veranderd.
De oude brief werd gelukkig wel geaccepteerd.

Nu kijk ik op de site van de ambassade en zie dat de brief weer veranderd is.
Inderdaad de inkomen vraag en ik zie ook dat er een matrai op moet.
Dus ik loop achter de feiten aan, maar dat kan ook niet anders als de ambassade de voorbeeld brief binnen enkele maanden twee keer veranderd.

Overigens werkt de CIBT visumdienst nog steeds met de oude voorbeeld brief, ik heb daar over gebeld, maar zij zeggen geen veranderingen te hebben door gehad van de ambassade Emoticon: Confusedjupje
User
User icon of jupje
spacer line
 

Zoals ik al zei, het is een kwestie van tijd.
Nu accepteert de ambassade nog de oude sponsorbrief, omdat ook de visumbureaus hiermee werken.
Maar na verloop van tijd zal dat wel afgelopen zijn, en is de nieuwe sponsorbrief alleen nog maar geldig.


it's good to touch the green, green grass of home

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen ervaringen op dit terrein.
Welk jaarinkomen van de sponsor is minimaal vereist bijvoorbeeld en inderdaad
hoe gaat men dat controleren ?
Geldt deze "nieuwe" procedure alleen in Den Haag of ook in andere landen ??
Schijnbaar begint men in Indonesie steeds meer de nederlandse regels te copieeren.


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

simpati
User
spacer line
 

Geldt deze "nieuwe" procedure alleen in Den Haag of ook in andere landen ??
Ik heb in augustus een Social Budaya aangevraagd in Penang, niks geen vragen over inkomen sponsor.
Logischer lijkt het mij om naar het inkomen van de buitenlander te vragen, bij een IndonesiŽrs valt meestal niets te halen.jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 

Op de sites van de Indonesische ambassade in Brussel en Berlijn staan geen voorbeelden van een sponsorbrief.
Maar bij de laatste wordt bij de eisen o.a. wel gevraagd naar ůf voldoende inkomen van de aanvrager, ůf van de sponsor. Maar weer niet wat dan wel volgens hun "voldoende" zou zijn.
Verder kun je bij beide ambassades als niet-ingezetene van dat land een visum voor IndonesiŽ aanvragen.
Voor Berlijn lijkt me dat als Nederlander ook erg onpraktisch, Brussel is soms beter bereikbaar als Den Haag.
Blijkbaar kan dat in MaleisiŽ , Thailand en Singapore als buitenlander wel nog (geen slapende honden wakker maken).


it's good to touch the green, green grass of home

sidik
User
User icon of sidik
spacer line
 

Bedankt voor alle reacties en sympathiek van je, Simpati, om een voorbeeldbrief te posten Emoticon: Worship Gezien de onverwachte veranderingen bij KBRI Den Haag en om eventualiteiten te voorkomen (ticket is al geboekt), ga ik, denk ik, toch voor de Singapura oplossing. Maar eerst nog bij KBRI Madrid kijken (ik woon in Spanje), want op het eerste gezicht doen ze daar niet zo ingewikkeld.


tunawisma, tunakarya, tunamasalah

simpati
User
spacer line
 

geen slapende honden wakker maken
Wordt hoogtijd dat de slapende .... in IndonesiŽ eens wakker worden, dan kunnen ze met eigen ogen zien hoe gemakkelijk die andere Aziatische landen buitenlandse valuta binnen halen.
Ook die landen hebben wetten waaraan de buitenlanders zich moeten houden, maar een gratis visum van 90 dagen zoals in MaleisiŽ is toch wel erg gemakkelijk, in Thailand is dat slechts 30 dagen maar ook gratis.simpati
User
spacer line
 

Simpati, om een voorbeeldbrief te posten
Die voorbeeldbrief heb ik ontvangen van http://www.hana-express.com.sg/ die prima voor het visum kan zorgen net als enkele andere bureau's, een erg bekende is parpulo.nl/jpg/sing_ismail.jpgjupje
User
User icon of jupje
spacer line
 

Ja, het is inderdaad ideaal om in MaleisiŽ langer te kunnen verblijven, maar helaas woont mijn familie niet daar.
Bovendien kun je daar in no-time even naar het buitenland (Singapore, Thailand), en dat is in b.v. midden-Java toch weer even anders.


it's good to touch the green, green grass of home

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Allemaal zo gemakkelijk, effe naar het buitenland gaan en een visum in orde maken.
Auto huren, voor een dag, vlucht naar Singapore of Kuala Lumpur een hotel zoeken en weer terug vliegen voor een VOA.
Misschien kan Simpati zich dat veroorloven, ik in ieder geval niet.
Ik doe het maar op de wijze die de ambassade het wil, met alle ellende.
Ik heb namelijk geen kapitalen te spenderen, we zijn al blij dat we dit kunnen doen Emoticon: Bye bye
6 maanden in IndonesiŽ en verlengen Emoticon: Blushsimpati
User
spacer line
 

Misschien kan Simpati zich dat veroorloven, ik in ieder geval niet.
Beste Malam,
Weet jij waarom ik al 10 jaar niet in Nederland ben geweest?Luo Ni
User
User icon of Luo Ni
spacer line
 

Emoticon: Party! Jan {simpati } en Sir Zieleffe ni hao.

Van Harte welkom in China waar men ook kan genieten van alles wat moeder natuur ons geschonken heeft. Emoticon: Yes! Door all dat gecompiceerde gedoe kost je dat alleen maar enorm veel vakantie vreugde en leef kwaliteit . Emoticon: Frustrated
Wekelijks zie ik o.a de Nederlandse gemeenschap alleen maar toenemen met name ook uit Indonesie vertrekkende hollanders.
Een ieder kan ik van harte aanbevelen om eens een kijkje te komen nemen hier ten lande.
De gastvrijheid en veiligheid staan zeer hoog in het vaandel.
Mijn personlijke ervaringen met ook de medische verzorging hier is optimaal .
Jan .. zoals eeerder vermeld [ phone] je bent selamat datang hier in mijn flat met uitzicht op de prachtige zee.
Ik ben helaas te vaak teleurgesteld in Indonesia terwijl mijn verwachtigspatroon niet erg hoog was ingesteld.
Luo NI
Met vriendelijke groet uit Qingdao /Shandong / China. Emoticon: Bye bye Emoticon: WorshipZhuńęsu√≠ n«ź de m√®ngxi«éng ...... Follow Your Dreams

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


Blijkbaar kan dat in MaleisiŽ , Thailand en Singapore als buitenlander wel nog (geen slapende honden wakker maken).
Natuurlijk kun je ook terecht bij een andere Indonesische ambassade dan die in je eigen land. Ik sta namelijk niet ingeschreven in Nederland, dus zou ik nergens meer terecht kunnen? Lijkt niet dat dit klopt, kan en mag.

Ik ben zelf nog nooit op de Indonesische ambassade in Den Haag of Singapore geweest, wel die in Kuala Lumpur omdat dit prima zelf te doen is daar. In Singapore zijn genoeg agenten die mijn stress wegnemen en me 2 of 3 hotelovernachtigen besparen.


Ho Lee Fuk

sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

KBRI in Den Haag heeft vaker eigen werkwijzes Wellicht zitten daar toch medewerkers met te veel fantasie die een ontmoedigingsbeleid voeren om te veel Belanda's in Indonesie te voorkomen of men wil gewoon lekker weinig te doen hebben voor het karige salaris wat men ontvangt.
Mijn ervaring is dat er vaak ontzettend gecompliceerde oplossingen worden geboden maar wanneer je een "goed" contact hebt dan kan het vaak ook simpeler.
Misschien moet de bezem een keer door het personeelsbestand in KBRI Den Haag


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

spacer line  


On 11-09-2012 12:36 sabar2 wrote:

Misschien moet de bezem een keer door het personeelsbestand in KBRI Den Haag


Men kan altijd klachten indienen bij de afdeling HUMAS , weet niet of het ze daar hebben.
Wel weet ik in het verre verleden dat er bij de Deparlu in Jakarta geklaagd werd via een open brief over de KBRI Den Haag .


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,716,369 topic views - 242,044 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 20-10-2021 20:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,442,751 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com