indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Het visumgebeuren > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

meggie
User
spacer line
 

Zij moet in Indonesie een 'geconfirmeerde ticket' halen. Op een reisburo weten ze wel wat ze bedoelt als ze daar zegt dat het voor een visum is. Dat is een reservering die niet betaald hoeft te worden en zelfs niet geannuleerd want er wordt niks in de computer gezet. Later, als alles goed is gekeurd, kun je gewoon een ander en goedkoper ticket boeken. Een echte, betaalde, ticket wordt niet eens geaccepteerd bij de ambassade, beetje vreemd allemaal. Als jij dan nog voor 3 maanden een loonstrook en werkgeversverklaring afgeeft hoeft zij niet eens haar bankboekje te laten zien. Dus ook geen 50 juta te hebben, want jij bent sponsor.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Tja, dat is nu de grootste fout die vaak wordt gemaakt: "als de sponsor zijn financien heeft laten zien, hoeft de andere partij niet eens haar bankboekje te laten zien". En daar gaan de meesten op onderuit. Aantonen dat er een sociale en economische band met Indonesia bestaat zodat er zeker een kans bestaat dat de Indonesische partij terugkeert naar het land van herkomst......en dat is no.1 natuurlijk eigen inkomsten en een bankrekening.spacer line  


On 02-09-2012 07:46 meggie wrote:
. Dus ook geen 50 juta te hebben, want jij bent sponsor.

Zelfs dat bedragje hoef ook niet van je zelf te zijn .
Kan je even lenen van familie of vrienden of van je expat hubbie of fiancée.
Als het maar op je bank rekening staat.
De ambassade weet ook wel welke middelen/manieren toegepast werden om naar Ollanda te komen.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 28-08-2012 10:41 GALUH wrote:
Over die mensen die met vakantie gaan voor 1 a 2 weken, is een ticket en boeking bij een hotel voor je slaapplek is genoeg. Niet voor mensen die familie 1 a 3 maanden blijven, dan krijg je het verhaal; garantie verklaring, 50 juta, en loonstrookjes enz.

Dat is gedeeltelijk waar.
In ieder geval gebeurde het bij het gezin van mijn broer die een paar dagen bij mij wil logeren (uiteindelijk niet gedaan) .
Wij moeten onze salaris strook etc inleveren bij de Kedutaan Belanda.
Terwijl gezininkomen van mijn broer/vrouw toen 2x onze Nederlandse inkomen waren, met een lijst vangeboekte hotels( geen losmen klasse Emoticon: Yes! ) in Amsterdam, Parijs(voor Oud en Nieuw) , Italia, Switzerland,Duitsland , Belgie ( ze maken Europese rondreis) .

Het is zoals Bokito schreef, in vele gevallen puur pesterij en minachting.


bisa dicek of makemyday .

meggie
User
spacer line
 

Inderdaad moet de man of vrouw die naar indonesie wil wel kunnen aantonen dat hij of zij terugkomt. Een baan of kinderen of een moeder waar ze voor moeten zorgen. Bij mij was het laatste goed genoeg voor de ambassade. Ik had het zo geregeld maar de ene medewerker is de andere misschien niet. Sommigen zijn zo arrogant en vervelend. Dit keer had ik wel een hele aardige vrouw. Maar komt misschien omdat ik erbij was als sponsor en niet vanuit Nederland heb geregeld, want dan wordt het misschien moeilijker.WillemP
User
spacer line
 

Ik wil ook graag mijn vriendin uit indonesie hier naar Nederland halen, voor een vakantie van drie weken. Ik heb de site bekeken die hierboven werd vermeld van de Nederlandse Ambassade. Ik vroeg me af waar ik zo'n aanvraagformulier kan aanvragen. We zijn van plan om dit nu allemaal te gaan regelen, we hebben echter nog niks geregeld, heeft er iemand nog tips, om het verloop van dit proces wat makkelijker te maken, want het ziet er allemaal ingewikkeld uit.

Groetjes Willempierre
User
spacer line
 

Kijk ook eens naar de site van stichting buitenlandse partners.
Hier kun je ook vele informatie verkrijgen. allemaal members met ervaringen.
zie link.

http://www.buitenlandsepartner(...)php?8-Toeristenvisum

Via onderstaande site kun je het aanvraag formulier vinden

http://www.rijksoverheid.nl/on(...)erland/schengenvisum

http://www.rijksoverheid.nl/on(...)r-schengenvisum.html

Hieronder kun je nog meer informatie opdoen

http://www.rijksoverheid.nl/do(...)g-schengenvisum.html

http://www.rijksoverheid.nl/on(...)enland-overkomt.html

nu heb je een beetje uitzoek werk te doenkrukcor
User
User icon of krukcor
spacer line
 


On 30-10-2012 22:04 WillemP wrote:
Ik wil ook graag mijn vriendin uit indonesie hier naar Nederland halen, voor een vakantie van drie weken. Ik heb de site bekeken die hierboven werd vermeld van de Nederlandse Ambassade. Ik vroeg me af waar ik zo'n aanvraagformulier kan aanvragen. We zijn van plan om dit nu allemaal te gaan regelen, we hebben echter nog niks geregeld, heeft er iemand nog tips, om het verloop van dit proces wat makkelijker te maken, want het ziet er allemaal ingewikkeld uit.

Groetjes Willem
Willem, mail even naar djavaconsultsRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.gmx.com en je kan het hele proces ontvangen. Zij zijn gespecialiseerd in kennis m.b.t. visumaanvraag vanuit Indonesia.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.89,006,407 topic views - 240,854 posts - 13,736 topics - 34,557 members - last post @ 04-03-2021 16:17 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

145,011,409 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com