indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

elsbeth
User
spacer line
 

Geldt voor ons allemaal, het is voor ons allemaal goed af en toe door anderen gecorrigeerd te worden. Maar terugkomend op het topic: een gigantisch dilemma, waar zoveel factoren in mee spelen (uit elkaar willen, het goed willen oplossen, wel in Indonesie willen blijven, kind de vader niet willen onthouden). De belangen zijn volgens mij behoorlijk onverenigbaar, tenzij vader overal mee instemt (kleine kans). Anders zul je toch bepaalde wensen moeten afstrepen.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik hoop het niet voor Aisha, Elsbeth, maar ik ben bang dat het inderdaad die kant op zal gaan.
Zeker gezien het feit dat er nogal weinig reacties komen op de vraag van Aisha naar mogelijkheden om in IndonesiŽ te kunnen blijven en haar werk in het tehuis voort te kunnen zetten.
Jammer ik heb Yogja Bali al een hele tijd niet gezien, ik denk dat hij wat meer kijk heeft op de mogelijkheden.elsbeth
User
spacer line
 

Ja, daar zit ik ook aldoor aan te denken, hij weet daar vast meer van.aisha
User
spacer line
 

Ja een dilemma dat is het zeker, maar niet onmogelijk om op te lossen. Als hij nou maar het belang van zn dochter voorop stelt dan is het allemaal mogelijk.. Ik ben niet naÔef maar ga het dilemma graag positief aan en dan zie ik wel hoe mijn man zich gaat opstellen. Ik houd iig rekening met meerdere opties!Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Stap ťťn voor jou Aisha is denk ik uit te zoeken hoe het met je verblijf daar staat na een eventuele scheiding, zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan.
Ik neem zonder meer aan dat ook jouw man inmiddels door heeft dat jullie huwelijk niet is wat het moet zijn.
Hij zal ongetwijfeld ook weten dat je in IndonesiŽ wil blijven.
Zou er een mogelijkheid bestaan om te blijven en je werk voort te zetten, dan stel ik me zo voor dat dit voor jouw man ook een rustiger idee is en dat hij dan wat meer medewerking zou willen geven.elsbeth
User
spacer line
 

Mag ik vragen hoe oud je dochterje is, Aisha? Gewoon nieuwsgierigheid.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Niet ouder dan 4 jaar, Aisha is namelijk in 2008 getrouwd Emoticon: Winkspacer line  


On 23-08-2012 14:14 Malam wrote:

Zeker gezien het feit dat er nogal weinig reacties komen op de vraag van Aisha naar mogelijkheden om in IndonesiŽ te kunnen blijven en haar werk in het tehuis voort te kunnen zetten.

Het is een ingewikkelde situatie.
Met de kans alleen maar verliezers , en de belangen van het kind die je op de 1ste plaats moet zetten.

Daarna moet men realistisch genoeg zijn om een win win situatie na te streven .
Door te procederen zal de zaak alleen negatief beinvloedden .
Je moet ook proberen om de zaken vanuit Indonesische perspectief te bekijken, je hebt met een Indonesische man/samenleving, gewoonten en recht te maken.
Dus aub niet te veel vanuit Nederlandse perspectief .

Aisha kan geholpen worden als er een deugdelijke werkgever gevonden kan worden, krijg je een werkvergunning en daardoor kan je( mss) zelfstandig een KITAS aanvragen .

Een Yayasan ( hangt af van de grootte/branch) vind ik niet zo solide .


bisa dicek of makemyday .

elsbeth
User
spacer line
 


Op 23-08-2012 14:45 schreef Malam:
Niet ouder dan 4 jaar, Aisha is namelijk in 2008 getrouwd Emoticon: Wink


Man, man, dat krijg je met die slechte lezers. En nadenken, ho maar Emoticon: Winkaisha
User
spacer line
 


Op 23-08-2012 14:35 schreef Malam:
Stap � voor jou Aisha is denk ik uit te zoeken hoe het met je verblijf daar staat na een eventuele scheiding, zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan.
Ik neem zonder meer aan dat ook jouw man inmiddels door heeft dat jullie huwelijk niet is wat het moet zijn.
Hij zal ongetwijfeld ook weten dat je in Indonesi�il blijven.
Zou er een mogelijkheid bestaan om te blijven en je werk voort te zetten, dan stel ik me zo voor dat dit voor jouw man ook een rustiger idee is en dat hij dan wat meer medewerking zou willen geven.


Ja mijn man heeft ook wel door dat ons huwelijk niet is wat het moet zijn, maar denkt wrsch niet aan scheiden of wil er gewoon niet aan denken. Vorige week, vlak voor het suikerfeest, deed hij uiterst vervelend (zelfs nu ik in NL ben) en dreigde met van alles. Ook met uit elkaar gaan, naar de KUA stappen, met zn familie praten blablabla omdat het niet ging zoals hij wilde.. Ik heb hem maar even geholpen en direct zijn familie gebeld, die binnen 5 min na mijn telefoontje aan zijn deur stonden. Ik laat mij niet bedreigen en al helemaal niet met scheiding, maar daar is hij dus behoorlijk van geschrokken. Hij is soort van op zn kniŽen gegaan en zn excuses gemaakt!! Nu is ie weer helemaal aardig en heeft nog niet 1x weer stennis geschopt, terwijl dat toch wel minstens 1x per week gebeurde.

Ik heb hem nog niet vergeven, ja ik weet het Idul Fitri is vooral vergeven, maar ik kan niet zomaar vergeven en vergeten wat hij allemaal naar mn hoofd heeft gesmeten. Daarvoor heeft hij het te vaak gedaan. Hij zou echt veranderen blablabla.. Anyway als hij een beter mens wil worden, heeft hij mij daar niet bij nodig. Hij kan de komende maanden laten zien of hij idd echt wil veranderen, al geloof ik daar niet in. Dus ik laat hem maar lekker poeslief doen! Ondertussen ga ik dus wat zaken uitzoeken om niet voor verrassingen te staan straks.

Ja mijn man weet dat ik in IndonesiŽ wil blijven of ik nou getrouwd ben of niet. Dat is ook zijn troef als hij boos is; ga maar naar Nederland maar onze dochter krijg je niet mee.. Hij heeft voldoende kennis om te weten dat als ik mijn kitas verlies naar Nederland moet en dus krijg ik mn dochter niet mee.

Ik ga er dus ook voor om dit op een vriendschappelijke manier op te lossen zodat hij zijn medewerking verleent en we dus samen gaan uitzoeken hoe ik in IndonesiŽ kan blijven. Zodat we, als we gescheiden zijn, gedeelde zorg over onze dochter hebben en zij dus van beide ouders kan genieten. Mijn dochtertje wordt volgende maand 3 jaar, goed opgelet Malam Emoticon: Wink


Op 23-08-2012 16:37 schreef Surya Atmadja:

[quote verwijderd]

Aisha kan geholpen worden als er een deugdelijke werkgever gevonden kan worden, krijg je een werkvergunning en daardoor kan je( mss) zelfstandig een KITAS aanvragen .

Een Yayasan ( hangt af van de grootte/branch) vind ik niet zo solide .


Dit betekent dus dat ik mijn werk/leven, daarvoor ben ik in IndonesiŽ, moet opgeven en iets anders moet gaan zoeken?Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 23-08-2012 17:13 elsbeth wrote:

[quote removed]


Man, man, dat krijg je met die slechte lezers. En nadenken, ho maar Emoticon: Wink

Zijn jouw woorden Elsbeth, niet de mijne Emoticon: Shut up! Emoticon: Winkmeggie
User
spacer line
 

Ben ik weer even, speciaal voor Aisha naar dit forum gevlogen en ik zie dat ze er nog niet uit is met die vergunning. Ik heb toevallig gisteren een vriend gesproken met eigen bedrijf (soort van BV) en die al regelmatig voor mensen een sociaal huppeldepup, (weet niet precies hoe het heet) heeft geregeld voor 6 maanden en daarna kon het makkelijk weer verlengd worden. Kosten: ongeveer 3 juta. Ik heb hem een kopie van mijn paspoort gegeven en hij gaat het verder regelen. Hij wil het ook voor jou doen Aisha, want dat heb ik gevraagd. Emoticon: Yes!aisha
User
spacer line
 

Das heel aardig van je Meggie Emoticon: Yes!
Wat fijn dat die vriend van jou dat ook voor mij wil regelen. Toch wil ik eerst weten wat het is en niet geheel onbelangrijk wat mijn rechten en plichten zijn bij dat visum. Kan je dat even voor me vragen?Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Met een sociaal huppelepup visum zal Meggie een Sosial Budaya (Sociaal-Cultureel) visum
bedoelen. Emoticon: Confused
De aanvraageisen en voorwaarden staan in meerdere topics omschreven.
In het kort:
Aanvraag Sos Bud op een Indonesische ambassade( dus buiten IndonesiŽ )
Benodigdheden:
Paspoort (nog een half jaar geldig)
Uitnodigingsbrief sponsor.
Reis schema of E ticket (voor verblijf van 180 dagen)

60 dagen na binnenkomst moet het visum elke 30 dagen verlengd worden bij de immigratie dat kan vier maal.
Maximum verblijf 180 dagen, daarna moet je het land verlaten, dan kan je bijvoorbeeld naar de Indonesische ambassade in Singapore of Kuala Lumpur gaan om een nieuwe Sos Bud visum aan te vragen.
Totale kosten voor die 180 dagen als je het zelf doet, circa 1.7 miljoen.
Met een Sos Bud visum mag je niet werken. Emoticon: Nooo

Ik mag hopen dat Meggie nog niet heeft betaald, want een kopie paspoort afgeven en een 6 maanden visum krijgen op soc./culturele gronden is namelijk onmogelijk.


spacer line  


On 23-08-2012 22:06 aisha wrote:

[quote removed]Dit betekent dus dat ik mijn werk/leven, daarvoor ben ik in IndonesiŽ, moet opgeven en iets anders moet gaan zoeken?

Waarom en of , of of ?
Kan het niet "en en"zijn .?
En je hebt een "echte"werk die je voldoende financiele vrijheid geeft, en een verblijfvergunning m in Indonesia te blijven om daar voor je Indonesische dochter te kunnen verzorgen en ook de vrijheid krijgt om er tussen door aan je "hobby-project"te kunnen wijden.

Dan heb je bijna alles .
Ik zou maar eerst een degelijke werkgever zoeken .
Als je dat hebt dan kan je mss een aparte KITAS status krijgen.


bisa dicek of makemyday .

meggie
User
spacer line
 

Ik zal nog een keer precies uit laten leggen (per mail) hoe het precies heet en hoe het in zijn werk gaat. Hij vertelde het zo snel dat ik de helft alweer ben vergeten. Hij heeft het voor meerdere mensen gedaan uit Holland en die zitten er nu een half jaar. Ik denk idd als je het allemaal zelf doet, dat het veel goedkoper is, maar ook ingewikkelder. Mijn hollandse kennis had het idd over of bij de ambassade in den haag of in jakarta, waar het bedrijf van die sponsor is gevestigd. Na 180 dagen moet je idd heel ff naar singapore of waar dan ook en kan het weer opnieuw voor 6 maanden. De tickets via air asia zijn trouwens heel goedkoop. Ik heb ooit een keer gevlogen voor 10 dollar. Dus goedkoper dan weer terug naar holland. Maar ik zal het allemaal ff op papier laten zetten. Ik hoefde overigens nog niks te betalen voordat alles geregeld is, en ik zo'n pasje heb. Maar die hollandse vriend van mij heeft hem inmiddels wel voor 6 maanden en die heeft 3 juta betaald en dat is idd veel meer dan dat je zelf alles regelt want hier zit ook weer een agentschap tussen die de papieren rompslomp regelt.meggie
User
spacer line
 

En wacht idd ff af totdat ik heb geregeld heb en alles in orde is. Dan weten we precies hoe het zit en er verder geen haken en ogen aanzitten.Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

En dat bedoelde ik dus met misplaatste 1e wereld gevoelens. Meneer mag dreigen en doen, de man is geen 1e wereldburger dat al op de 1e plaats. En vanuit die visie benadert de man zijn relatie, in welke hoedanigheid dan ook. En inderdaad is helaas iemand daarvan de dupe. En als niet Indonesier hoe dan ook verlies je het. Aan de andere kant, ze heeft natuurlijk ook de mogelijkheid als meneer op een scheiding aan stuurt niet te scheiden maar gewoon wel ergens anders te wonen, dat is niet ongebruikelijk.

Iets anders is, als aisha het toestaat kan de man overigens gewoon met haar toestemming een 2e huwelijk hebben, kan hij samen gaan wonen met zijn nieuwe vrouw en aisha op haar zelf met haar dochter. Blijven de huwelijkse papieren in takt. En dus ook de kitas.


Where there is a will there will be relatives.

spacer line  


On 24-08-2012 09:39 Anorak wrote:
(1) Aan de andere kant, ze heeft natuurlijk ook de mogelijkheid als meneer op een scheiding aan stuurt niet te scheiden maar gewoon wel ergens anders te wonen, dat is niet ongebruikelijk.


(2) Iets anders is, als aisha het toestaat kan de man overigens gewoon met haar toestemming een 2e huwelijk hebben, kan hij samen gaan wonen met zijn nieuwe vrouw en aisha op haar zelf met haar dochter. Blijven de huwelijkse papieren in takt. En dus ook de kitas.

mbt (1).
Hi hi hi hi , pardon .
Dat kan in vele gevallen de praktijk zijn , maar in deze verhaal(topic) is het je reinste onzin .

mbt(2)
Leuk bedacht , ik zou een eigen KITAS proberen te regelen .

Alle suggesties zijn welkom , wie volgt ?


bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Meggie dan is je vriend met zijn paspoort naar een ambassade zijn geweest ( buiten IndonesiŽ ) daar heeft hij een Sos. Bud in zijn paspoort gekregen voor de duur van 60 dagen ( verlengbaar naar 180 dagen) al dan niet met begeleiding van een agent.
Zelf in IndonesiŽ blijven en een Soc Bud visum door een agent laten regelen is namelijk onmogelijk, ik zou inderdaad maar is goed naar de procedure vragen.meggie
User
spacer line
 

Die vriend is naar Kuala Loempia geweest en 2 anderen zijn naar Jakarta en 1 in den haag. Maar ik zal precies naar de procedure vragen. Dat had ik nog niet uitgebreid gedaan, want ik had zoiets van, 'zeg maar wat je nodig hebt en hoeveel geld (zo weinig mogelijk natuurlijk) en dan hoor ik het wel. Degene die het mij allemaal vertelde deed dat in het Engels dus ik vraag het nu ff aan die hollandse vriend, dan kan ik het beter en uitgebreider begrijpen.elsbeth
User
spacer line
 


Op 24-08-2012 09:39 schreef Anorak:
En dat bedoelde ik dus met misplaatste 1e wereld gevoelens. Meneer mag dreigen en doen, de man is geen 1e wereldburger dat al op de 1e plaats. En vanuit die visie benadert de man zijn relatie, in welke hoedanigheid dan ook. En inderdaad is helaas iemand daarvan de dupe. En als niet Indonesier hoe dan ook verlies je het. Aan de andere kant, ze heeft natuurlijk ook de mogelijkheid als meneer op een scheiding aan stuurt niet te scheiden maar gewoon wel ergens anders te wonen, dat is niet ongebruikelijk.

Iets anders is, als aisha het toestaat kan de man overigens gewoon met haar toestemming een 2e huwelijk hebben, kan hij samen gaan wonen met zijn nieuwe vrouw en aisha op haar zelf met haar dochter. Blijven de huwelijkse papieren in takt. En dus ook de kitas.


Natuurlijk bekijkt de islamistische Indonesier zijn relatie vanuit zijn eigen referentiekader, net zoals jij en ik dat doen. Als de huwelijkspapieren in jouw constructie intact blijven, blijft ook de machtsuitoefening intact en is Aisha overgeleverd aan de grillen van haar wettige man (en zijn familie). Dat lijkt mij een hele verstikkende situatie.
Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Lijkt me dat aisha daar zelf bij is en haar grenzen wel aan kan geven lijkt me. Uiteindelijk is het gewoon een deal. Ze accepteert een 2e huwelijk, hij laat haar met rust, als tegen prestatie dan ze heeft haar eigen onderkomen met haar dochter en vader kan zijn kind bezoeken. Voor meneer ook een goeie uitweg. En voor d ehele familie lijkt me.

Niemand verliest dus iets. Macht uit oefenen? Als bovenstaande overeengekomen kan worden heeft aisha uiteindelijk ook wat ze wil.


Where there is a will there will be relatives.

spacer line  


On 24-08-2012 10:21 elsbeth wrote:

[quote removed]


Natuurlijk bekijkt de islamistische Indonesier zijn relatie vanuit zijn eigen referentiekader, net zoals jij en ik dat doen.
Als de huwelijkspapieren in jouw constructie intact blijven, blijft ook de machtsuitoefening intact en is Aisha overgeleverd aan de grillen van haar wettige man (en zijn familie). Dat lijkt mij een hele verstikkende situatie.

Verstikkend ?
Je bent a.h.w overgeleverd aan de heidenen Emoticon: Wink .

Na zoveel jaren hier aanwezig te zijn lees ik nog steeds meningen etc van Nederlanders/expats/toeristen /potentiele migranten die alleen maar gebaseerd werden door hun eigen wetten/referentiekaders.
Dat ze toevallig in een andere soeverein land zitten en ook rekening moet houden met de wetten van het land wordt gewoon genegeerd .bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 24-08-2012 10:28 Anorak wrote:
Lijkt me dat aisha daar zelf bij is en haar grenzen wel aan kan geven lijkt me. Uiteindelijk is het gewoon een deal. Ze accepteert een 2e huwelijk, hij laat haar met rust, als tegen prestatie dan ze heeft haar eigen onderkomen met haar dochter en vader kan zijn kind bezoeken. Voor meneer ook een goeie uitweg. En voor d ehele familie lijkt me.

Even kort door de bocht.
Waarom zou meneer de toestemming van zijn (1ste) vrouw nodig hebben ?
De toestemming is nodig voor ambtenaren en mensen van het leger .
Trouwens je kan ook kawin siri constructie regelen ( wel bekend bij veel buitenlanders).
Dus ik denk niet dat meneer afhankelijk is van zijn vrouw , en het bezoeken van zijn dochter is ook geregeld door de wet .Dus afdwingbaar.
bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.84,011,719 topic views - 239,963 posts - 13,725 topics - 32,568 members - last post @ 05-08-2020 15:14 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

137,046,000 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com