indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

fatima
User
spacer line
 Op 28-09-2012 12:21 schreef bulekurus:
Beste Indo-lovers,
Na veel kritiek en insinuaties over de schoonfamilie ben ik toch van plan om mijn zoektocht naar de juiste informatie en mensen op dit forum voort te zetten. Ik volg mijn (toekomstige) vrouw naar Indonesie omdat zij daar met een indrukwekkend project bezig is. Ik heb 0.00 Ä financiele inbreng en er is niets van mij. Alleen een koffer met vuile onderbroeken. Wat ik wel ben is de man achter de schermen met de mentale kracht. Op veertien oktober zijn we terug in Yogya om onze socialisatiegesprekken te doen. Iemand daar al ervaring mee ? Ik ga ook iemand ontmoeten in Jakarta die meegeholpen heeft aan de nieuwe undang-undang keimigrasian nomor 6/2011. Ik hoop dan meer te weten over de werkvergunning, trouwen, verblijfsvergunning ..


groeten
bulekurusDie vuile onderbroeken eerst wassen viespeuk!!

Maar dan, een man achter de schermen met mentale kracht is goud waard!!
Veel succes en laat je niet uit het veld slaan. Emoticon: Shiny


Let it be

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

bulekurus; proberen leer je het meest van i.p.v. aan de zijlijn blijven zitten. Dus succes gewenst. Als je neergestreken bent dan kom ik misschien wel eens aanwaaien. Ben nog met enige regelmaat in Jogja namelijk.


Ho Lee Fuk

jstar
User
spacer line
 

Bulekurus,

Veel sukses.

Stel je niet teveel voor van de UU 06/2011. Het kan nog zeer lang duren voordat die geÔmplementeerd is en zelfs daarmee is het nog niet volkomen duidelijk of je inderdaad mag werken als door je echtgenote gesponsorde WNA.

Nog wat tips:

 • Als je in IndonesiŽ wilt trouwen dien je een aantal documenten zoals geboorteakte, status burgelijke stand e.d. in je woonplaats aan te vragen.
 • Bij de ambassade in JKT krijg je dan een Letter of No Impediment. Deze dient met de andere documenten vertaald te worden (meestal toch).
 • Je MOET in IndonesiŽ eerst religieus trouwen en dan burgerlijk (Catatan Sipil als niet Moslim).
 • Je MOET dezelfde godsdienst hebben (ze noemen Protestants hier Christelijk, jij bent waarschijnlijk Katholiek); normaal volgt een 'intake' gesprek door priester of dominee.
 • De Catatan Sipil wil meer documenten hebben en kan nogal moeilijk doen over legalisaties.
 • Direct na het kerkelijk huwelijk kan de vertegenwoordiger van de Catatan Sipil je trouwen (zelfs op een zondag).
 • Vergeet niet de prenup bij een notaris

  Om te trouwen zeker geen VOA nemen maar een (gesponsorde) Social Budaya !!!!! Anders kan je geen KITAS krijgen. De procedure voor een KITAS is vervelend, lastig, noem maar op. Het alternatief is een agent gebruiken, dit kost wel wat.

  Indien je in Europa trouwt, moet het huwelijk worden geregistreerd (consulaat maar ook bij Catatan Sipil) binnen de 30 dagen als je naar IndonesiŽ vertrekt

  Er is geen dubbele taxatie, maar als je meer dan 183 (?) dagen per jaar in RI verblijft, dien je er normaal gesproken wel aangifte te doen en belastingen te betalen. Zou beter zwijgen over eigendommen in het buitenland, heeft niemand zaken mee en je betaalt in BelgiŽ sowieso al over het Kadastraal Inkomen.

  Over de ziekteverzekering; die is er niet. Je zal je dus vrijwillig privť moeten verzekeren en dit kost wel wat. Ik kan je wel een PDF met quotes toesturen. Misschien is het interessanter in BelgiŽ gedomicilieerd te blijven (adres ouders?) en daar bij de CM of zo te blijven (op hun boekje). Natuurlijk moet je dan wel gerepatrieerd worden als er echt iets aan de hand is, maar dat is misschien niet eens zo slecht.

  Vergeet geen internationaal rijbewijs in Antwerpen aan te vragen.

  Als je nog info wilt of voor andere dingen, kan je me bereiken op lvdstraetenRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.yahoo.com. Dit adres wordt maar sporadisch gebruikt...

  We kunnen ook eens in een shopping mall in Jakarta afspreken (ja sorry, je wordt hier bijna nooit bij mensen thuis uitgenodigd, meer 'we zien elkaar bij de Coffee Bean' of i.d.) • bulekurus
  User
  spacer line
   

  Beste Jstar,

  Bedankt voor je uiteenzetting, ik contacteer je wanneer ik terug ben van yogykarta.

  groeten  Yerun
  User
  User icon of Yerun
  spacer line
   

  jstar;
  (ze noemen Protestants hier Christelijk, jij bent waarschijnlijk Katholiek)
  Protestants noemen ze hier protestants, en officieel Kristen Protestan, net als ze Katholiek Katoliek noemen en officiel Kristen Katolik.

  De procedure voor een KITAS is vervelend, lastig, noem maar op. Het alternatief is een agent gebruiken, dit kost wel wat.
  Ik heb inderdaad niets gemerkt van die procedure, middels een agent. Geen centje pijn. Zelf doen kan ook, maar dan kun je je voorbereiden op een lange oorlog met allerlei instanties, voornamelijk omdat jij de weg niet weet.


  Ho Lee Fuk

  Yerun
  User
  User icon of Yerun
  spacer line
   

  en jstar, waar zit je nu? Afspreken in een mal in Jakarta is natuurlijk prima. Ik ken de cultuur dus ben niet beledigd dat je me niet thuis uitnodigd/ Emoticon: Puh!


  Ho Lee Fuk

  jstar
  User
  spacer line
   

  Tussen Kelapa Gading en Pulomas. Geen probleem maar huis is wel chaos door de totale renovatie. Hopelijk afgerond vůůr Kerstmis.  barubagus
  User
  spacer line
   

  Bule kurus

  Ik denk dat een relatie met een bule voor een Chinese Indonesier helemaal niet status verhogend is. Bij deze etnische groep geldt in eerste instantie uang...dagang....pinter jari jalan tikus etc.daarna eventuele (Chinese roots).
  In het begin zal je als nieuweling onthaalt worden..daarna gaan ze kijken hoeveel geld je inbrengt.. en dan volgt de roddel en achterklep. In mijn familie hebben ze mijn nicht zo gek weten te krijgen, dat deze haar (Indonesische) vriend los heeft gelaten voor een (ongelukkig) huwelijk met een rijke Chinees.

  Dat komt vooral omdat veel Chinezen zich nog steeds gast
  beschouwen in Indonesie. Daar verdienen ze hun geld...maar hun hart ligt in Taiwan, Singapore , China, De kinderen uit mijn
  familie gaan meestal in Singapore ,Taiwan of Australie studeren. Ze zijn zo gek op geld verdienen, dat ze zelfs bereid zijn hun naam te veranderen in Widjaja, sukanto, citra, salim..
  om maar een paar rijkaards te noemen.
  Ziekenhuizen worden in Singapore bezocht, omdat ze de Indo ziekenhuizen niet vertrouwen,
  Het heeft ook met religie te maken, dat is een reden dat de integratie zo moeilijk verloopt.
  bulekurus
  User
  spacer line
   

  Barubagus,

  Wat jij vertelt over Chinees-Indo kan best waar zijn maar zo ervaar ik het niet in mijn schoonfamilie. Het zijn geen zakenmensen maar dokters met een hart. Mijn schoonvader gaat geregeld GRATIS opereren in Papua, Timor, Molukken, om die arme mensen te helpen.
  Ik heb al gezegd barubagus dat ik geen geld heb maar hťťl grote ballen.

  groeten
  bulekurus
  User
  spacer line
   

  Beste Indo-lovers,

  Ben net terug van Yogykarta. We hebben een paar dagen in Rumah Mertua verbleven. Leuke oase, zeer goede boutiquehotel tegen een goede prijs.

  Yerun
  User
  User icon of Yerun
  spacer line
   

  Ben je nu weer in Nederland? of nog ergens in Indonesie? Rumah Mertua is een goede plek, al wel wat afgelegen. Wel zalig rustig...


  Ho Lee Fuk

  bulekurus
  User
  spacer line
   


  Nee ben terug in Antwerpen, twee weken is niets maarja we hebben gedaan wat we moesten doen, Nu afwachten wanneer de vergunning in de brievenbus valt en we kunnen beginnen.
  Yerun
  User
  User icon of Yerun
  spacer line
   

  Groot gelijk, beter iets dan niets. Wanneer je weet in 'de buurt bent' dan horen we dat hier hopelijk wel. Dan reis ik graag af naar Jogja (toevallig overmorgen ga ik er weer heen voor een dag of vier).


  Ho Lee Fuk

  krukcor
  User
  User icon of krukcor
  spacer line
   

  M.b.t. wonen en werken in RI, neem contact: djavaconsultsRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.gmx.com  bulekurus
  User
  spacer line
   

  Volgend jaar verhuizen wij naar Indonesie. Wat mijn vrouw gaat doen is al volledig uitgestippeld zeker het begin. Wat ik ga doen hang een beetje af van haar tweede project dat het gaat lopen of niet. De toekomst zal het uitmaken, toch wil ik hierover een beetje vooruitlopen en jullie meningen vragen. Ik zit al meer dan 15 jaar in de horecabranche vnml hoogvolumebrasseries in en rond Antwerpen zowel als manager als maÓtre, dat ik misschien wel iets moet opstarten in Yogyakarta of Bali. Ik lees hier op het forum veel negatieve commentaar over deze sector. Toch merk ik dat Indonesiers een echte eetcultuur hebben en vakanties in eigen land hebben. Ze zijn misschien niet echt dol op buitenlanders, misschien is dit jaloerzie of ... maar toch eten en drinken ze graag buitenlandse produkten en zitten ze graag in de omgeving waar blanken komen alleen al voor de prestige. Wat zijn jullie ervaringen over ?
  Hoe is de ontwikkeling van Zuid-Yogya ? Hoe zitten de prijzen van de grond ? Is er een straatmaffia die horeca afperst ? Is het niet dat veel buitenlanders faillit gaan door onkunde van hun zelf ? Door bv niet genoeg training van het personeel, door te telakse houding op business doen etc die te maken hebben met horeca ? Dit zowel op bali?
  Kan ik als investeerde een werkvergunning aanvragen en toch met een minimum aan personeel werken ?  jstar
  User
  spacer line
   

  Denk dat iedereen wel zal bevestigen dat Bali een volledig apart verhaal is; je kan dit eigenlijk niet met de rest van IndonesiŽ vergelijken.

  Als we kijken naar de grotere steden, kan je over de volgende zaken generaliseren (er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen):

  Ze zijn misschien niet echt dol op buitenlanders, misschien is dit jaloezie of ...
  De IndonesiŽr is eigenlijk wťl dol op de bule. Ze vinden het zeer exotisch en interessant. Ook zijn ze wel toegankelijk en vriendelijk, maar Engels is het probleem. Het land daarentegen, is niet buitenlander vriendelijk (regulering, protectionistisch).

  maar toch eten en drinken ze graag buitenlandse produkten en zitten ze graag in de omgeving waar blanken komen alleen al voor de prestige.
  Het eten is natuurlijk een nationale hobby. Maar drinken is een 'ander paar mouwen' (om in het Vlaams te blijven). I.t.t. in het westen, worden de winsten hier NIET gemaakt op de wijnen. Er wordt (zelfs in de niet Moslim middens) nauwelijks alcohol gedronken. En de buitenlandse produkten waar je het over hebt, zijn eigenlijk vaak: Chinees, Japans, Koreaans. Veel restaurants met westerse keuken bevinden zich in hotels.

  Nog iets: Ik was in Loewy en Cazbar dit weekend. De ex-pats eten er (ze consumeren). De lokale mensen (die wel geld hebben want ze komen binnen met 2 nannies) bestellen alleen wat te drinken (Loewy) of misschien een friet (Cazbar). En ze kijken naar het voetbal. En vaak zijn de meisjes die er werken nogal 'op zoek' om het zo maar eens te zeggen.

  De meest succesvolle restaurants die populair zijn bij de lokale bevolking zitten over het algemeen in de shopping malls. En hoe meer korting door gebruik van bepaalde credit cards, hoe beter. Als je jezelf wil richten op ex-pats, moet je in Menteng, Kemang of Pondok Indah zitten (Jakarta). natuurlijk heb je buiten Jakarta niet zoveel 'werkende' ex-pat enclaves. Dus in een Yogya is het meer lokaal of toerist. Zoals gezegd is Bali totaal anders.

  Als je een mislukking wil zien, ga dan eens naar de ex-Budda bar in Jakarta. Zeer mooi maar er komt geen volk. Dat moet gewoon wel een witwasoperatie zijn.  Yerun
  User
  User icon of Yerun
  spacer line
   


  Er wordt (zelfs in de niet Moslim middens) nauwelijks alcohol gedronken.
  hmm.. waarom is de PT Multi Bintang bierfabriek in Tangerang bij Jakarta dan 1 van de grootsten in Zuid-Oost Azie? Al dat bier wordt echt niet geexporteerd hoor, geen vraag naar. Dat is puur voor de binnenlandse markt, en de hoeveelheid die daar geproduceerd wordt krijgen die paar miljoen toeristen echt niet weggewerkt.
  En vaak zijn de meisjes die er werken nogal 'op zoek' om het zo maar eens te zeggen.
  ik was toevallig gisterenavond nog in The Cazbar voor een frikadel en erwtensoep (geen combinatie eigenlijk, maar tja..) De grieten die aanwezig waren, werken er al jaren. Dus ze zijn niet echt hard op zoek. Wat ze wel doen is ervoor zorgen dat de gasten (mannen al dan niet in groepsverband) langer blijven omdat het gezellig is met die grieten tegenover je, of naast je op de barkruk. Aan Indonesiers die friet komen eten wordt namelijk niet echt veel verdiend, en fooi kunnen ze ook wel vergeten van die groep gasten.

  Overigens is dit cafe/club eigen door het hele land, niet alleen The Cazbar natuurlijk.


  Ho Lee Fuk

  jstar
  User
  spacer line
   

  Ach ja, zelfs 10% van 220 miljoen mensen is nog een flinke hap...eh slok. En als je er voor zorgt met protectionistische maatregelen dat het bijna onmogelijk is op de markt te komen (zie 'brouwerij' Paulaner) krijg je wel oligopolies (Heineken/Bintang, Anker, Storm, San Miguel ...). En de rest wordt onbetaalbaar. Maar een punt is dat bier, i.t.t. Singapore, India, Thailand, Japan.... niet echt wordt gezien als een drank voor bij het eten (ook niet bij de mensen thuis). Kijk maar bij populaire eetgelegenheden als Tekko/Lekko/enz. Vaak moeten ze naar de supermarkt om de hoek als ik een pilsje bestel Emoticon: Wink En mijn schoonmoeder koopt speciaal bier voor mij.

  Misschien moet Bulekurus iets beter uitleggen wat hij van plan is, maar ik neem aan dat hij met brasserie vnl. een eetgelegenheid bedoelt. Een Belgische brasserie is meer te vergelijken met Loewy, Union of Bluegrass. Plaatsen zoals Cazbar, Jaya Pub, enz. zie ik toch iets meer als (sport)bar waar ook eten wordt geserveerd. En (net als Eastern Promise, De Hooi of een BATS of zo) waar heel veel ex-pats komen.

  En in dat laatste heb je volkomen gelijk. Maar je partner merkt dat natuurlijk ook. Dus dan wordt het bijzonder moeilijk ze nog mee te krijgen; wil daar niet naar toe, te veel ayam . Of; die er werken staan alleen maar te flirten!  jstar
  User
  spacer line
   

  En het gaat natuurlijk een wereld van verschil zijn tussen iets opzetten in Yogya of Bali.  bulekurus
  User
  spacer line
   

  Misschien iets voor yogya-bali !

  In de buurt van Jalan Prawirotaman staan er nog oude koloniale vervalen huizen, zijn die gemakkelijke te kopen en over welke prijs spreken we dan.

  groeten  spacer line  

  Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. bulekurus:

  Wij zijn een paar maanden geleden bezig geweest met iets soortgelijks, maar dan in een wijk van Yogya waar tot de 2e W.O. veel Hollanders woonden, t.w. Baciro.

  Ik schrik niet snel maar de prijzen die daar voor grond en (oude koloniale) huizen gevraagd worden, maken het erg moeilijk - zelfs ondanks onze ingang tot restauratie subsidies uit NL voor dergelijke panden - om e.e.a. financieel haalbaar / interessant te maken.


  If you have nothing to loose, you can risk everything

  bulekurus
  User
  spacer line
   

  over welk bedrag spreken we dan ?  spacer line  

  Vanaf 600 / 700 miljoen per are


  If you have nothing to loose, you can risk everything

  spacer line  

  6 tot 7 jut per meter ?
  Haleluja, is behoorlijk omhoog gegaan in die paar jaren.
  En dan moet je minimaal 600 t/m 1000 m grond hebben .
  Buiten de oude Rumah Belanda , tenminste als het nog in goede staat is.
  Meestal moet je het afbreken .

  Een investering van bijna 1000.000 US dollar , komt nog allerlei surat izin /vergunningen , personeelskosten etc .

  Jaren geleden vertelde Siebjans dat in de buurt van Kaliurang hoogstens tussen 500.000 t/m 1000.000 per meter is .
  In de buurt van Rumah Mertua kost het vanaf 1 jut per meter .


  bisa dicek of makemyday .

  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   

  Ikke doe alleen maar Emoticon: Shut up! Emoticon: Shut up! Emoticon: Shut up! Emoticon: Shut up! Emoticon: Shut up!
  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  88,040,793 topic views - 240,763 posts - 13,734 topics - 34,239 members - last post @ 20-01-2021 11:01 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  143,414,158 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com