indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  


On 07-08-2012 17:01 Malam wrote:
Ook hier zullen we nooit meer iets van horen.
Ook Bulekurus wil alleen maar positieve berichten horen.
Gaaaaaan Bulekurus, gewoon doen, effe hier een flodder op dit forum gooien, niet horen wat je wil horen en vervolgens gaaaaaaan.
Ai ai ai te lachwekkend voor woorden.
Dat leve schatje van je weet alles hihihihi, waarom informatie vragen????????

Ooit gehoord van 2nd , 3rd of verder opinion ??
Het is ook verstandig om de andere kant van de medaille van anderen te kunnen horen .
Dat je tot een weloverwogen beslissing kan helpen nemen.

Het alleen maar negatieve zaken naar voren brengen zonder rekening te houden ( ook niet goed lezen ) van de persoonlijke omstandigheden van de vragensteller is naar mijn bescheiden mening niet correct .


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 

Om Sid dat zijn Belgen die hebben wel iets, dat ze vergeten te zijn, wie ze zijn.
Hun weg naar dat Paradijs zal zeker dat opleveren een levensverwachting dat ze niet merken, wie leef er en wie wordt geleefd.
Belgen worden vaak 'Bourgondisch' genoemd en ja dat zullen ze daar moeten zoeken.
Eten doen ze daar ook, maar het liefst nog met hun handen, want dat eet lekkerde.
En dan eten ze niet, maar vreten zich een pens dik, op tijd en wijl, jij moet wachten, hun eersten dan pas de anderen.
Gasten zien ze niet, ze doen waar ze zin in hebben.
Het gaat er om waar je terecht komt en dat heeft te maken, dat er wel plekken zijn in Indonesië, waar de hogere segmenten van hun samenleving zich hebben geplaatst.
Daar proberen ze er ook nog te voorkomen, dat er moskeeën worden gebouwd.

Maar als je midden in een woonwijk, dat noemen ze daar complexs, kom te zitten, geloof maar van mij, dat je er nooit rust zult kunnen krijgen, laat staan je kan genieten van de ondergaande zon.
Ze bouwen gewoon, als gekken blokkendozen, zodat bij jou de uitkijk weg word genomen.
Neen lees de posting van barubagus maar eens http://forum.indahnesia.com/to(...)de_gouden_eieren.php
Neen die Belgen, zitten ook hier de boel mooier voor te spiegelen, dan het werkelijke leven daar is.
24 uur economie, het staat nooit stil daar, zelfs 's nachts word er door de mensen in het openbare leven hard gewerkt om de kleine tokotjes te bevoorraden.
Dat vergt veel lawaai en ze houden geen rekening met elkaar, dat moet je daar niet verwachten
De mensen zijn daar in het verkeer, echte criminelen en echte chaoten, ze verdedigen hun weggedeelte, met gekke maneuvers
Neen; geef mij maar de zondags rust hier, maar in Nederland heb je tenminste ook nog niet dat lawaai, wat je dagelijks in Indonesië mee maak.
De brommers en het verkeer is gigantisch daar, het lawaai wat het produceert ook.
Och ik kan wel weer hier, waar ik de laatste keer was, in Lembang zat, lekker weer, niet te warm, alles weer oprakelen, ze moeten mijn verhaal, maar lezen, waar ik een link in mijn vorige posting hebt gezet…………..
De mensen houden daar met niemand rekening mee,ze leven en overleven vooral in het verkeer, ze houden zich zelf vaak voor de gek.
Neen mijn land is het niet meer, was 10 jaren geleden nog redelijk, maar nu is het een erger geworden een bende, ze leven apathisch en gooien gewoon hun rotzooi maar weg, zodat de wegen vol liggen met sampam (Vuilnis) …………….

Als je dat allemaal niet wil zien, dan ben je als een blindpaard door Indonesië gelopen.................. Emoticon: Confused Emoticon: Bye bye Emoticon: Shiny


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Emigreren naar Indonesie kan vanwege verschillende redenen, varierend van “willen” tot “moeten” . Of e.e.a. (achteraf) succesvol of geslaagd genoemd kan worden, zal de tijd leren.

Wat in ieder geval geldt: Resideren in Indonesie is wezenlijk anders dan hier als toerist verblijven. Als men hier “resideert” krijgt men te maken met zaken en instanties waar een toerist zich niet druk om hoeft te maken.

Werken – of legaal inkomen genereren - als buitenlander in Indonesie is lastig. De eisen en voorwaarden om dit te mogen / kunnen doen, zijn niet mis. Maar, samengevat: het kan – en als het kan – DUUR. Een werk- en verblijfsvergunning i.c.m. multiple re-entry permit kost je zomaar tussen de Rp. 18 – 20 miljoen per jaar, ieder jaar weer.

Als je met een been in Belgie en je andere in Indonesie gaat staan, je zult ergens belasting moeten betalen. Je verdiepen in of laten voorlichten door een fiscalist m.b.t. de toepasselijke belastingwetgeving kan zeer verhelderend werken, o.m. of er tussen beide landen een belastingverdrag is zodat je niet dubbel belasting hoeft te betalen over dezelfde inkomsten. Het aanhouden en verhuren van een appartement in Belgie kan zodoende resulteren in een keuze om aldaar belasting te betalen. Bijvoorbeeld omdat men in Belgie afschrijvingen, onderhoudskosten, etc., etc. op de huur-opbrengsten in mindering mag brengen terwijl dat niet mag binnen de Indonesische belastingwetgeving als u besluit om over uw buitenlandse inkomsten hier belasting te betalen.

Nee, de bevolking is m.i. niet loyaal jegens buitenlanders. Wij worden door hen gezien als lopende en goed-gevulde portemonnees. “Vriendschappen” worden door Indonesiers aangehouden met buitenlanders omdat dit de kans vergroot dat er ooit wat geld hun kant op zal komen. Vriendschappen met de lokale bevolking zullen vrijwel nooit gebaseerd zijn op een emotionele basis, respect of gemeenschappelijke interesses. Persoonlijk investeer ik niet in zakelijke projecten van Indonesiers – ook niet van familie -, leen ik hen nooit geld voor wat dan ook, etc., etc. want je bent (90%) gegarandeerd je geld kwijt.

Mijn raad aan iedereen die naar Indonesie wil komen:
- Zorg dat u de taal redelijk tot goed kunt spreken en verstaan.
- Draag geen “roze bril” m.b.t. het leven op Indonesie. Beoordeel alles dat u meemaakt, ervaart, wat u aangeboden krijgt, etc., etc., (zeer) kritisch. Denk nooit dat men in u als persoon geinteresseerd is. Men is met name geinteresseerd in het geld dat u heeft / waar u toegang tot heeft.
- “Hoop op het beste maar plan voor het ergste”. Leg u financieel niet (teveel) en te lang vast, maar zorg dat u – indien nodig – snel en zonder (al teveel) financieel verlies kunt verhuizen / vertrekken. Indonesie is een land in een snelle en ongecontroleerde ontwikkeling, met direct daaraan gekoppelde nadelen.
- “Steek uw hoofd niet boven het maaiveld uit”. Gedraag u gewoon / “low profile”, en geef NOOIT de indruk dat u over veel en/of makkelijk geld beschikt. Het spreekwoord “Hoge bomen vangen veel wind” gaat hier ook op.
- Geniet van een heerlijke leven in Indonesie, met haar mooie natuur, het heerlijke klimaat, lekkere eten, etc., etc.If you have nothing to loose, you can risk everything

spacer line  


On 08-08-2012 09:01 Amed East Bali wrote:
Emigreren naar Indonesie kan vanwege verschillende redenen, varierend van “willen” tot “moeten” . Of e.e.a. (achteraf) succesvol of geslaagd genoemd kan worden, zal de tijd leren.
Mijn raad aan iedereen die naar Indonesie wil komen: .... etc.


Goed onderbouwd en meer gebalanceerde mening .


bisa dicek of makemyday .

bulekurus
User
spacer line
 

Beste Amed en Surya, terima kasih voor het betere forum

Ik heb het geluk om iemand tegen te komen die uit de bovenste laag van de indonesische bevolking komt. Allemaal hoog gestudeerd in het buitenland. Vader moeder gespecialiseerde dokters . Wij hebben kansen om daar te beginnen. Ik ben een zoon voor hun. Alleen vragen wij ons af kunnen wij omgaan met de gemiddelde indonesier. Hoe alles onefficient en onlogisch werkt ? Ik heb een heel mooie vrouw die meer bekeken wordt in Jakarta dan ik zowel van man als vrouw. Die natuurlijk heel veel onaardige verbale jaloerzie en funzige woorden te horen krijgt van de ongeschoolde indonesier. Haar hart breekt hoe de gemiddelde Indo omgaat met zijn dieren. Aan de andere kant kan ze haar passie veel beter uitoefenen in RI dan in Europa .


bulekurus
User
spacer line
 

Zijn er in Yogykarta scholen of universiteiten waar ik de indonesische taal kan leren als nederlandssprekende ?spacer line  


On 08-08-2012 09:55 bulekurus wrote:
Beste Amed en Surya, terima kasih voor het betere forum

Ik heb het geluk om iemand tegen te komen die uit de bovenste laag van de indonesische bevolking komt. Allemaal hoog gestudeerd in het buitenland. Vader moeder gespecialiseerde dokters .

En dan is het jammer dat anderen die dat niet hebben hun eigen ervaringen projecteren op andere mensen met andere ervaringen.
Over taalcursus, het stikt daar van de taalcursussen, gewoon googlen .
Je kan ook bij de Uni doen.
Er is daar een goede club, waar je met andere bule cursus kan volgen, met ook kennismaking van de cultuur en excursies ( Hoort erbij Emoticon: Wink )
Ik had mijn zoon in Bandung een intensief cursus bij de LabTek Bahasa van de ITB kennis laten maken , op privebasis ( 1 op 1 ).
Eerst hadden we ook in Jogja willen doen .

Over het omgaan met gemiddelde Indonesier kan ik kort zijn .
Dat kan als je ongeveer op dezelfde niveau zitten ( sociaal/financieel/maatschappelijk)
Anders is het soms moeilijk.

Ik ben zelf een Orang Indonesia ASLI Emoticon: Wink , Moslim ook nog Emoticon: Shiny , en toch heb ik goede Chinese vrienden die Christenen zijn .Vaak oud studiegenoten in Indonesia of Nederland .
Ben ik ook geaccepteerd als een van hun .


bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 08-08-2012 05:14 bulekurus wrote:
Beste bulés

Ik vraag hier over verblijfsvergunning en dergelijke en ze beginnen al dat ik berooid moet terug keren naar Belgie. Mensen, ik ben NIET diegene die met een vrouw samen is die uit een dorpje komt, die de bule ziet als een geldmachine. Ik moet geen baan zoeken alles is van mijn vrouw en ik leef ginder van mijn vrouw. Ik moet mij alleen aanpassen aan het dagelijkse leven op straat. Als ik niet ga gaat zij ook niet. Mijn Indonesische schoonvader spreekt beter nederlands dan de gemiddelde Nederlander. Mijn schoonfamilie vliegt 6 x per jaar naar Belgie om de dochter te zien. Ik begrijp dat er vele gefrusteerd zijn op dit forum maar ik niet. Ik had duidelijk gezegd verstandige reacties . Ik zal u zeggen dat het voor mij statusverhogend is Emoticon: Yes!
Mensen kunnen moeilijk positief reageren en blijven als de werkelijkheid anders is. Er zitten een aantal veronderstellingen in bovenstaand betoog waar ik een zekere neerbuigendheid in bespeur. Ik vind vooral de laatste zin daar een voorbeeld van. Dat van die statusverhoging heb ik maar amper zelf bedacht maar tot die conclusie ben ik gekomen nadat ik geprobeerd heb om lange tijd mijn kop in het zand te steken.

Ik hoop dat het voor jullie goed uitpakt. Twintig jaar geleden sprak ik met iemand in de tijd dat ik twijfelde over vanalles en nog wat (derde wereldland, islam, andere cultuur, taal). Er werd helemaal niet naar gevraagd over hoe ik in de relatie stond maar er werd ongevraagd gezegd: "is er geld, dan is er geen probleem". En, inderdaad op die manier wordt het in Indonesie idd vaak gezien. Die zin is me lang bijgebleven.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


On 08-08-2012 10:45 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Mensen kunnen moeilijk positief reageren en blijven als de werkelijkheid anders is. .


Feit is dat er verschillende werelden ( of sociale/economische lagen) in Indonesia.
Dus er zijn ook verschillende werkelijkheden .

Indonesia is niet als Nederland waar alles sterk gereguleerd wordt , waar de inkomen van Jean Pierloo tot en met Balkenende norm vaststaat.(hoewel Emoticon: Wink ).
Waar een pakje boter bij C1000 of A.H bijna dezelfde kosten.
Waar zekerheden ingebouwd zijn etc .

Indonesia is anders (dat weet de ervaringsdeskundigen ook) , het is een ontwikkelingsland met vele verschillen en gezichten , waar de spelregels niet overal dezelfde zijn .

En over "statusverhogend: effect als je ( een Indonesier) met een bule rondloopt of getrouwd zijn is naar mijn bescheiden mening( ook ervaring van mix-couples die ik kent) ook afhankelijk wie met wie omgaat of trouwt .

Als ik de "arme Parman "uit Jember was en een rijke blanke dame uit West Europa kan krijgen zal het mijn status t.o.v mijn dorpsgenoten behoorlijk verhogen.
Zonder twijfel.

Aan de andere kant zijn er ook Indonesiers die met Westerlingen trouwen op basis van gelijkwaardigheid.
Dan is er geen statusverhoging meer , voor beide kanten.
Ze zijn immers gelijkwaardig.


Parman kan ook Wati zijn die een rijke meneer uit het Westen kan trouwen
* Naam of plaats is willekeurig genomen, gelijkenissen berusten op toeval)bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 


Over het omgaan met gemiddelde Indonesier kan ik kort zijn .
Dat kan als je ongeveer op dezelfde niveau zitten ( sociaal/financieel/maatschappelijk)
Anders is het soms moeilijk.


Om Sid wat ben je toch een dwaler op het gebied over Indonesië
Dus volgens jou moet je eigen verloochenen en hun niveau aan passen.
kom op zeg het niveau is daar 80 % laag en de overige 20% (is een gok), daar kan het mee door…..
Dit is natte vinger werk, misschien % meer of minder, maar je moet mij niet gaan uitleggen, dat je, je eigen moet aan passen op hun niveau………….. Emoticon: Angry

Anne-Miek zo heb je het goed verwoord, ik doe dat op mijn eigen manier, mijn niveau!!!!!!!
Inzicht komt met de jaren, maar van te voren iets uithalen, wat er in zit, kan je wel vergeten in dat land.
Wat is wijsheid………..
Aanvaard wat je niet veranderen kan, maar verander dat wat je niet aanvaarden kan.
Je hebt nog meer spreuken wat voor toepassing is.............. Emoticon: Yeah right! Emoticon: Nice Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

jstar
User
spacer line
 

Reageer maar weer eens omdat die jongen volledig aan zijn lot wordt overgelaten.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.bulekurus:
Laat je niet doen door die paar pessimistische bejaarden hier die alleen maar sarcastisch commentaar geven en de jaloerse reacties. Er zijn een aantal serieuze mensen die weten waar ze het over hebben (o.a Jeroen/AEB/...) maar velen zijn óf toeristen óf personen die indertijd met een Indonesische getrouwd zijn en in Nederland wonen óf pensionados (op Bali). Niet echt ervaringsdeskundigen van het huidige leven in Jakarta dus.

Hoe dan ook; ben ook een (Nederlandse) Belg die getrouwd is met (Chinese & dus Christelijke) Indonesische. En woon in Jakarta. En ik zit in een betere buurt en dus ook niet in een kampung waar de muziek nog om 2 uur volle bak staat (waar hier dus al over geklaagd is). Het leven hier is anders en soms frustrerend maar zeker niet slechter. Als je jezelf wat aanpast en wat dingen in de gaten houdt kan je hier zeker een mooi leven opbouwen.

Je hebt redelijk veel vragen gesteld en het is niet makkelijk hier eventjes een antwoord te geven. Waarschijnlijk is het het beste eens contact met elkaar op te nemen. Anders via Yerun misschien.bulekurus
User
spacer line
 

Beste Yerun

Kan jij mij in contact laten komen met Jstar en AEB of jeroen of frank,

groeten

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 08-08-2012 09:55 bulekurus wrote:
Beste Amed en Surya, terima kasih voor het betere forum

Ik heb het geluk om iemand tegen te komen die uit de bovenste laag van de indonesische bevolking komt. Allemaal hoog gestudeerd in het buitenland. Vader moeder gespecialiseerde dokters . Wij hebben kansen om daar te beginnen. Ik ben een zoon voor hun. Alleen vragen wij ons af kunnen wij omgaan met de gemiddelde indonesier. Hoe alles onefficient en onlogisch werkt ? Ik heb een heel mooie vrouw die meer bekeken wordt in Jakarta dan ik zowel van man als vrouw. Die natuurlijk heel veel onaardige verbale jaloerzie en funzige woorden te horen krijgt van de ongeschoolde indonesier. Haar hart breekt hoe de gemiddelde Indo omgaat met zijn dieren. Aan de andere kant kan ze haar passie veel beter uitoefenen in RI dan in Europa .


Laten we eerlijk zijn Bulekurus, dat zegt toch al heel veel, lees nu eens terug
Jou eerste posting zei niet zo veel, weer zo'n gelukzoeker die na een vakantie een brainwave krijgt te emigreren en niet wil horen wat hij niet wil horen.
Inmiddels heb je wat meer los gelaten, natuurlijk wens ik je alle succes.
Maar bekijk nu eens deze postings


[ Ik heb het geluk om iemand tegen te komen die uit de bovenste laag van de indonesische bevolking komt. Allemaal hoog gestudeerd in het buitenland. Vader moeder gespecialiseerde dokters . Wij hebben kansen om daar te beginnen. Ik ben een zoon voor hun. Alleen vragen wij ons af kunnen wij omgaan met de gemiddelde indonesier. Hoe alles onefficient en onlogisch werkt ? Ik heb een heel mooie vrouw die meer bekeken wordt in Jakarta dan ik zowel van man als vrouw. Die natuurlijk heel veel onaardige verbale jaloerzie en funzige woorden te horen krijgt van de ongeschoolde indonesier. Haar hart breekt hoe de gemiddelde Indo omgaat met zijn dieren. Aan de andere kant kan ze haar passie veel beter uitoefenen in RI dan in Europa .

de tweede
Beste bulés

Ik vraag hier over verblijfsvergunning en dergelijke en ze beginnen al dat ik berooid moet terug keren naar Belgie. Mensen, ik ben NIET diegene die met een vrouw samen is die uit een dorpje komt, die de bule ziet als een geldmachine. Ik moet geen baan zoeken alles is van mijn vrouw en ik leef ginder van mijn vrouw. Ik moet mij alleen aanpassen aan het dagelijkse leven op straat. Als ik niet ga gaat zij ook niet. Mijn Indonesische schoonvader spreekt beter nederlands dan de gemiddelde Nederlander. Mijn schoonfamilie vliegt 6 x per jaar naar Belgie om de dochter te zien. Ik begrijp dat er vele gefrusteerd zijn op dit forum maar ik niet. Ik had duidelijk gezegd verstandige reacties . Ik zal u zeggen dat het voor mij statusverhogend is.
FQQuote
(Edited) Posted Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. 07-08-2012 13:06

Beste forumgebruikers, graag wat levenslessen uit Indonesie.
Zal eerst mijn levenssituatie even toelichten zodat jullie me beter begrijpen om mij daarna zo goed mogelijk te kunnen helpen bij het maken van keuzes.
Ik ben al vijf jaar samen met een Chinees Indonesische schone die naar Nederland is gekomen om te studeren . Nu 15 jaar later en op pad voor een mooie carrière begint te kribbelen om terug te gaan naar Indonesie. Dit om vrij te zijn van het monotone Belgie. We hebben echt alles, allebei een mooie job, mooi appartement in de stad, leuke vrienden maar toch vraag je soms af, is dit het, kunnen we het levensavontuur niet nog leuker maken?
Het plan is om het eerste jaar en half in Yogyakarta te wonen omdat daar onze corebusiness is gelegen en van daaruit verder te groeien naar nieuwe mogelijkheden. Natuurlijk hebben we steun van de ouders die in Indonesie wonen.
Ik ben nu nog maar twee keer geweest in Indonesie altijd op vakantie. Het is leuk maar hoe voelt het om daar permanent te wonen ?
Hoe moeilijk zijn de verblijfsvergunningen en alle anderen ? Is het beter om hier in Belgie te trouwen of is het toch beter om ginder te trouwen. Hoe is het om al je spullen te verhuizen naar ginder ? De taal te leren ? Hoe is de Indonesische mentaliteit ? Ik ben nog echt een groentje op dat vlak. Hoe zit op het vlak van ziekteverzekering ? Wij hebben nog een appartement in antwerpen die wij zullen verhuren, hoe zit dat dan met de belastingen ?


Hartstikke lief wat Om Surya schrijft, maar dat is wel een Indonesiër die zijn geluk in Nederland heeft gevonden, of dat een goede raadsman is voor iemand die vanuit Europa naar Indonesië wil emigreren daar zet ik mijn vraagtekens bij. Emoticon: Wink
Dat de familie van jouw vrouw hoog in de boom zit in Indonesië is een geweldige zaak, dat jouw vrouw het inkomen voor jou kan regelen, geweldig man.
Wat wil jij gaan doen in Indonesië??????
Heb je daar wel eens over na gedacht?
Ik bedoel maar te zeggen, na twee keer een bezoek aan Indonesië weet je niets.
Zelfs na 17 jaar bezoek en na haast 5 jaar in Indonesië ben ik nog steeds een onwetende.
Laat je niet op het verkeerde been zetten door Indonesiërs die voor Europa hebben gekozen.
Zelfs bule's die daar decennia wonen weten het nog niet.
Laat je niet door eikels leiden die een keuze hebben gemaakt voor Europa en nu jou gaan vertellen hoe goed het daar is.
Veel succes
ardianto
User
User icon of ardianto
spacer line
 


On 09-08-2012 02:19 jstar wrote:


Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.bulekurus:
Laat je niet doen door die paar pessimistische bejaarden


HAHAHAHA..da's een goeie! Goed bedoelde adviezen van de oude (en tevens bezorgde) garde. Emoticon: Smile


Quiz: Noem 3 westerse landen waar Islam succesvol is geïntegreerd. Oke, noem er eentje dan

spacer line  


On 09-08-2012 02:19 jstar wrote:
Reageer maar weer eens omdat die jongen volledig aan zijn lot wordt overgelaten.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.bulekurus:
Laat je niet doen door die paar pessimistische bejaarden hier die alleen maar sarcastisch commentaar geven en de jaloerse reacties
.

Amin .
Ze kijken alleen naar hun eigen habitat .


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 09-08-2012 19:32 Malam wrote:

[quote removed]Hartstikke lief wat Om Surya schrijft, maar dat is wel een Indonesiër die zijn geluk in Nederland heeft gevonden, of dat een goede raadsman is voor iemand die vanuit Europa naar Indonesië wil emigreren daar zet ik mijn vraagtekens bij. Emoticon: Wink
Dat de familie van jouw vrouw hoog in de boom zit in Indonesië is een geweldige zaak, dat jouw vrouw het inkomen voor jou kan regelen, geweldig man.
Wat wil jij gaan doen in Indonesië??????
Heb je daar wel eens over na gedacht?

Ik bedoel maar te zeggen, na twee keer een bezoek aan Indonesië weet je niets.
Zelfs na 17 jaar bezoek en na haast 5 jaar in Indonesië ben ik nog steeds een onwetende.

Laat je niet op het verkeerde been zetten door Indonesiërs die voor Europa hebben gekozen.
Zelfs bule's die daar decennia wonen weten het nog niet.
Laat je niet door eikels leiden die een keuze hebben gemaakt voor Europa en nu jou gaan vertellen hoe goed het daar is.
Veel succes

Grappig om deze paar punten te lezen.

1. Wat wil je gaan doen in Indonesia ?
Ik dacht dat BK (bulekurus) iets had geschreven :
Het plan is om het eerste jaar en half in Yogyakarta te wonen omdat daar onze corebusiness is gelegen en van daaruit verder te groeien naar nieuwe mogelijkheden.

2. Zelfs na 17 jaar bezoek en na haast 5 jaar in Indonesië ben ik nog steeds een onwetende.
Tja, anderen kunnen andere ervaringen of kennis hebben, toch ?

3. Zelfs bule's die daar decennia wonen weten het nog niet.

Wie zijn ze dan ?
Wat hebben ze daar dan uitgespookt ?
------------------------------------------------------------------------------
In het algemeen kan ik zeggen dat men de immigratie regels ( zie U.U Keimigrasian) moet bestuderen of laten vertellen.
Het inschakelen van een adviesbureau is ook aan te raden als men geen susah/problemen wil hebben.
Een goede adviesbureau is relatief duur , maar het loont wel.

Een "kruiwagen" ( zoals schoonfamilie ) kan bepaalde zaken bespoedigen .
Een gesprek met voorgangers / migranten om de fijne kneepjes ( o.a ongeschreven regels) te leren kennen is ook aan te raden.


bisa dicek of makemyday .

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Iedereen die serieus naar Indonesie wil emigreren en geen kinderen heeft, moet dat gewoon doen in mijn optiek. Ongetwijfeld ga je een keer op je bek omdat je dingen anders had verwacht dan ze in de realiteit zijn, maar daar leer je van. Vijf jaar later lach je erom en dan heb je waarschijnlijk iets weten op te bouwen. Zo niet, dan kom je terug naar NL/B.


From Dayeuhkolot with love

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Allemaal zo aardig Monyet uit Amsterdam, het zelfde verhaal als de Indonesiër SA die al decennia in Amsterdam woont en alles weet van Indonesië en het huidige Indonesië zo enorm zit te romantiseren.
Laten we wel duidelijk zijn dat hij aan heeft gegeven dat Amsterdam zijn thuis basis zal blijven, dus zijn adviezen moeten zorgvuldig onder de loep moeten worden genomen.

Iemand die zelf niet de plannen heeft zo iets in die richting te ondernemen ondanks dat hij probleemloos kan verkassen(hij is immers Indonesiër) die een bule effe verteld dat het een goede stap is en dat er geen vuiltje aan de lucht is

Natuurlijk ben ik een nitwit, ik kom pas 16 jaar in Indonesië, woon er al haast 5 jaar en heb er anderhalf jaar gewerkt (legaal met werkvergunning)

Volgens de magere albino (vrije vertaling van Bule kurus) kan zijn vrouwtje de kost verdienen.
Prachtig, mooi man.
Wel effe ieder half jaar er uit, tot je visum als getrouwde bule met een Indonesische is geregeld
Dat het vrouwtje van magere albino(bule kurus) de Indonesische nationaliteit bezit is een voordeel.
Natuurlijk is het ook een voordeel dat hij al twee keer in Indonesië is geweest ook een voordeel Emoticon: Confused

Natuurlijk wens ik je succes, Bule kurus,
Maar wat wil je daar gaan doen?
Jongkok, zonder de taal te spreken met de plaatselijke bevolking voor je hut gaan zitten?
Ik begrijp dat zowel jij als jouw vrouw redelijk zijn ontwikkeld, laat je verstand werken man, waar ben je mee bezig als je zo'n mooi leven hebt in Antwerpen met je vrouw.

Indonesië is een mooi land, maar maakt het verdomd moeilijk voor bleekscheten, ze moeten ze gewoon niet, als je daar niet mee om kan gaan dan verzuip je.

Het verschil met Om Surya en Om Malam?
Wat je mee moet nemen in jou beslissing, Om Surya is een Indonesiër die alles met de mantel van de liefde bedekt en niet graag mensen kwetst en zelfs de waarheid verstopt en volledig voor Indonesië gaat, hij weet alles van Indonesië, maar zijn thuis is en blijft Amsterdam Emoticon: Confused Emoticon: Confused

Malam woont inmiddels als pensionado 5 jaar in Indonesië, heb er zelfs anderhalf jaar gewerkt, ik zie niet graag mensen mislukken.
Ik geef de keiharde werkelijkheid aan.
Zie dat niet als negatief, neem het mee in je beslissing Emoticon: Yes!bulekurus
User
spacer line
 

Beste Malam,

Tuurlijk heb ik alles in Antwerpen maar ik kan er meer uithalen in Indo. Tenzij mijn vrouw mij verlaat tja dan moet ik terug, leven bestaat nu éénmaal uit risisco's. Die paar duizende euro's per jaar die ik moet betalen neem ik er met plezier bij, iedereen moet zijne kost verdienen.
nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Bulekurus,

Ik laat een agent hier mijn papieren regelen, kost geld maar is wel makkelijk. Volgende week even naar Singapore om de papieren af te halen, terug naar Batam en dan naar de volgende stap.
Als je maar wil kan je de taal redelijk snel leren en de lokale bevolking(in mijn geval) is heel behulpzaam. Er zijn er ook die niet spreken maar zelfs tegen hen blijf ik vriendelijk goeie dag zeggen. De kinderen uit mijn straat hebben gevraagd om hen Engelse les te geven. Dat ga ik zeker doen(gratis) en zo kan ik van hen ook Indonesisch leren. Sinds gisteren geef ik iemand Nederlandse les, ook gratis... kwestie van mij bezig te houden.
Ik woon in een kleine gemeenschap(80% moslim/5 moskeeën), geen asfalt in mijn straat, er staan nog wildhouses in de buurt, soms heel rumoerig, soms een oase van rust, de geiten en kippen in de straat, kinderen spelen nog gewoon in het zand en met rommel, ... Ik geniet er hier van.
Waarschijnlijk is mijn leefomgeving niet waar jij naar op zoek bent, maar ik blijf erbij... ga naar Indonesia en probeer!
Mijn vrouw kan mij ook buitengooien, dan ben ik veel geld kwijt... jammer maar helaas. Dan begin ik in België of elders wel opnieuw.
In Antwerpen had ik ook alles, maar hier ben ik gelukkig.
Hoe is't weer nu, tijdens de zomer in België??? Wel hier... een heel jaar rondlopen in short, t-shirt en flip-flops... mijn keuze was heel snel gemaakt!


There's a big difference between kneeling down and bending over!

zieleffe
User
spacer line
 


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 11-08-2012 06:21 nsenada wrote:
Mijn vrouw kan mij ook buitengooien, dan ben ik veel geld kwijt... jammer maar helaas. Dan begin ik in België of elders wel opnieuw.
Ik denk dat deze regels wat sneller opgeschreven zijn dan gedaan. Dit is wat veel mensen overkomt. Of je dan opnieuw kan beginnen kan hangt van veel factoren af denk ik. Ik heb de laatste jaren veel geleerd over Indonesie en tot de conclusie genomen dat het mij niet past. dat wil zeggen niet in het westen van het land.

De filmpjes die Zieleffe hier plaatst moge vermakelijk overkomen maar het is waar, vooral op Java kun je het gevoel hebben nooit eens rust te hebben (tenzij je in een hermetische afgesloten appartement in Jakarta gaat zitten). Als ik er goed over nadenk is dat wellicht een van de redenen waarom ik het in het oosten zoveel fijner vind. Maar daar is weer het nadeel dat je altijd boven het maaiveld uitkomt. Daarom is het ook zo moeilijk om hier even snel een advies te geven. Ieder mens zit anders in elkaar. Voor de een is dit belangrijk en voor de ander weet wat anders.
Je kan hooguit van 100 verhalen, 1, je eigen verhaal maken.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ook even aandacht voor de laatste postings in dit topic
http://forum.indahnesia.com/to(...)orfiets_te_huren.php
Het heeft er op zich niks mee te maken maar het geeft wel aan hoe het er in Indonesie aan toe kan gaan waar buitenlanders in het spel zijn.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
User
spacer line
 


Op 11-08-2012 11:22 schreef Anne Mieke:

[quote verwijderd]
Ik denk dat deze regels wat sneller opgeschreven zijn dan gedaan. Dit is wat veel mensen overkomt. Of je dan opnieuw kan beginnen kan hangt van veel factoren af denk ik. Ik heb de laatste jaren veel geleerd over Indonesie en tot de conclusie genomen dat het mij niet past. dat wil zeggen niet in het westen van het land.

De filmpjes die Zieleffe hier plaatst moge vermakelijk overkomen maar het is waar, vooral op Java kun je het gevoel hebben nooit eens rust te hebben (tenzij je in een hermetische afgesloten appartement in Jakarta gaat zitten). Als ik er goed over nadenk is dat wellicht een van de redenen waarom ik het in het oosten zoveel fijner vind. Maar daar is weer het nadeel dat je altijd boven het maaiveld uitkomt. Daarom is het ook zo moeilijk om hier even snel een advies te geven. Ieder mens zit anders in elkaar. Voor de een is dit belangrijk en voor de ander weet wat anders.
Je kan hooguit van 100 verhalen, 1, je eigen verhaal maken.

Dat zijn toch Belgen laten die toch op hun platte neus vallen....
Vooral als ze je jaloers oudjes betichten, dan hebben ze geen respect voor de ouderen..........

Het enige wat mooi is van België, geven ze als hun voorbeeld F.C.de Kampioenen


De Belgen zoeken nog steeds naar hun eigen identiteit ha ha ha................ Emoticon: Devil Emoticon: Confused Emoticon: Bye byeVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


On 11-08-2012 12:02 zieleffe wrote:

[quote removed]


Vooral als ze je jaloers oudjes betichten, dan hebben ze geen respect voor de ouderen..........Respect moet je in het algemeen verdienen.

En je gaat hier niet katten tegen de Belgen , toch ?
Die posting van nsenada, jstar zijn gewoon waar .
Er zijn verschillende werkelijkheden.
Je moet je kunnen aanpassen, en senang voelen .
Kan je niet dan moet je maar terug gaan naar je heimat.
Wordt je nog vertroeteld tot je tussen de planken komt te zitten.


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,040,793 topic views - 240,763 posts - 13,734 topics - 34,239 members - last post @ 20-01-2021 11:01 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,413,520 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com