indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

bulekurus
User
spacer line
 

Beste forumgebruikers, graag wat levenslessen uit Indonesie.
Zal eerst mijn levenssituatie even toelichten zodat jullie me beter begrijpen om mij daarna zo goed mogelijk te kunnen helpen bij het maken van keuzes.
Ik ben al vijf jaar samen met een Chinees Indonesische schone die naar Nederland is gekomen om te studeren . Nu 15 jaar later en op pad voor een mooie carriŤre begint te kribbelen om terug te gaan naar Indonesie. Dit om vrij te zijn van het monotone Belgie. We hebben echt alles, allebei een mooie job, mooi appartement in de stad, leuke vrienden maar toch vraag je soms af, is dit het, kunnen we het levensavontuur niet nog leuker maken?
Het plan is om het eerste jaar en half in Yogyakarta te wonen omdat daar onze corebusiness is gelegen en van daaruit verder te groeien naar nieuwe mogelijkheden. Natuurlijk hebben we steun van de ouders die in Indonesie wonen.
Ik ben nu nog maar twee keer geweest in Indonesie altijd op vakantie. Het is leuk maar hoe voelt het om daar permanent te wonen ?
Hoe moeilijk zijn de verblijfsvergunningen en alle anderen ? Is het beter om hier in Belgie te trouwen of is het toch beter om ginder te trouwen. Hoe is het om al je spullen te verhuizen naar ginder ? De taal te leren ? Hoe is de Indonesische mentaliteit ? Ik ben nog echt een groentje op dat vlak. Hoe zit op het vlak van ziekteverzekering ? Wij hebben nog een appartement in antwerpen die wij zullen verhuren, hoe zit dat dan met de belastingen ?
Ik zit met nog zoveel vragen maar ik zal hiermee beginnen. Ik hoop op verstandige reacties en veel hulp
groeten
bulekurusYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

1 vraag: hoe vaak ben je zelf in Indonesie geweest?


Ho Lee Fuk

bulekurus
User
spacer line
 

Zoals jezelf al kon lezen 2x wel al heel veel in andere landen van Azie.

groetenYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Andere landen zijn niet van belang voor Indonesie. De cultuur is wezenlijk anders namelijk. Wellicht kun je de eerste zes maanden gebruiken om te bepalen of je je op je gemak voelt waar je bent, om de taal te leren en wat van de cultuur op te pikken.

Natuurlijk hebben we steun van de ouders die in Jakarta wonen.
Dat is dus een verkeerde culturele denkwijze. Jij als buitenlander in Indonesie zult het alleen moeten doen. Ga alsjeblieft niet uit van steun op wat voor manier dan ook, dat kan (en zal) alleen maar tegenvallen.

Zo ben ik ook naar indonesie gegaan in 2006. Ik gaf mezelf drie maanden, maar ben niet meer terug naar Nederland geweest buiten een paar vakanties dan. Nu nog dagelijks zie ik dingen waarvan ik denk 'hoe krijgen ze het in hemelsnaam toch voor elkaar', dus ik weet dat ook ik er nog lang niet ben, maar ik denk wel dat ik weet hoe het hier werkt, waardoor ik me prima kan redden.

Een verblijfsvergunning kun je alleen krijgen als je hier werkt, of als je volgens de Indonesische wet getrouwd bent. Dus je zult je buitenlandse huwelijk moeten aanmelden, of in Indonesie moeten trouwen.

Spullen verhuizen is een vak apart, ik weet niet wat je allemaal wil verhuizen, maar het kan, op bepaalde producten na en natuurlijk de spullen met een 'verhaal', goedkoper, sneller en beter zijn om hier opnieuw te beginnen met 'verzamelen'.

Ziektekosten kun je je hier prima voor verzekeren.

Over je apartement in Antwerpen kan ik je niets zeggen helaas.


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

We hebben alles, mooi appartement in Antwerpen, beiden een mooie job.
Blijf zitten waar je zit en verroer je niet, je hebt geen idee wat je op je hals haalt.
Ga met je vrouw/vriendin lekker vakantie vieren in IndonesiŽ, doe dat in ruime mate, moet kunnen met jullie inkomen.
Na een jaar of drie en 6 maanden onderzoek/vakantie in IndonesiŽ stel dan nogmaals deze vraag Emoticon: Wink
Waarschijnlijk zal je het antwoord dan al zelf weten Emoticon: Yes!ardianto
User
User icon of ardianto
spacer line
 

Neem een sabbatical van minimaal 6 maanden en verblijf gedurende die periode in IndonesiŽ om je te oriŽnteren en of dit je inderdaad zo bevalt als je het voorstelt. En om de taal en de cultuur te leren kennen en je kansen te verkennen met je business plan. Een vakantie is totaal iets anders dan 'verblijven', 'wonen' of 'emigreren'.

Prent goed in je achterhoofd dat je in geen geval moet kunnen terugvallen op je schoonfamilie. Jij bent en blijft de bule, en daar verandert niets aan als je een Indonesische partner hebt.

Verder is IndonesiŽ geen immigratieland zoals Nederland en BelgiŽ. Jij staat daarom in je eentje tegenover een dikke vette bureaucratie die heel graag wat centjes aan je wil verdienen als jij iets van hen verlangt. Dat geldt zeker als je de taal en cultuur niet kent.

Tenslotte adviseer ik je om veel informatie op te zoeken op dit forum: jouw vragen zijn al vele malen gesteld door anderen, en uitgebreid beantwoord. Neem de tijd om al die informatie op te zoeken.

Veel succes met je plannen!Quiz: Noem 3 westerse landen waar Islam succesvol is geÔntegreerd. Oke, noem er eentje dan

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ook hier zullen we nooit meer iets van horen.
Ook Bulekurus wil alleen maar positieve berichten horen.
Gaaaaaan Bulekurus, gewoon doen, effe hier een flodder op dit forum gooien, niet horen wat je wil horen en vervolgens gaaaaaaan.
Ai ai ai te lachwekkend voor woorden.
Dat leve schatje van je weet alles hihihihi, waarom informatie vragen????????Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Bulekurus....leest het goed wat bovenstaande leden je schrijven...ze wůnen daar en
weten waar ze over praten....neemt hun advies van harte en ik voeg er aan toe....

BEZINT EER GIJ BEGINT..... Emoticon: Yes!valerio
User
spacer line
 

Ik woon weliswaar niet in Indonesie maar ben wel veelvuldig verhuisd en geemigreerd naar diverse landen voor korte en nu voor heel lange tijd. Het belangrijkste punt om de prioriteiten te stellen is natuurlijk een baan en de taal. En natuurlijk niet een baan van 08:00 tot 17:00 uur maar een uitdaging. Anders kan je net zo goed in je flatje op 15 hoog in Antwerpen zitten met uitzicht op een mager pensioen

Wanneer die uitdaging is opgelost lijken de belastingen in Belgie een fluitje van een cent. En spullen gaan verhuizen?? Wat wil jij gaan verhuizen behalve wat boeken en persoonlijke spullen. De rest is ballast en dat moet zo blijven.....Ga de vrijheid tegemoet met wat moed, beleid en trouw aan jezelf.

En natuurlijk wel alle schepen achter je verbranden in Belgie, dat motiveert om daar in Indonesie voorgoed te blijven, het weer is daar zeker beter en je hoeft niet elke dag friet te eten.sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 

Beste bulekurus,

naar indonesie imigreren is een grote stap
je begint in ieder geval goed door eerst jezelf beter te informeren
of je je draai kunt vinden in indonesie dat ligt grotendeels aan jezelf en.. of je om kunt gaan met de mentaliteit ter plekke, steun van anderen is leuk in theorie maar alles draait in de praktijk om jezelf
ik zou in ieder geval beginnen met daar eens wat langer verblijven om eea te "proeven"
niet in een hotel maar echt onder de mensen
ook voor je toekomstige partner is het nog maar de vraag of zij na 15 jaar luxe wel kan wennen, terugvallen op het indonesie van nu het zou mij niet verbazen als jij het er prima kunt vinden en dat zij na een jaar ineens zegt laten we terug gaan
in ieder geval zal de relatie, ook al ben je al 15 jaar samen behoorlijk onder druk komen staan ivm de indonesische cultuur en tradities, familiezaken etcetera
wanneer je sterk in je schoenen staat en tegen een stootje kunt zou ik zeggen doen
anders niet te overhaast te werk gaan en idd bezint eer gij begint
Veel succes welke keuze je ook maaktWelcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

spacer line  


On 07-08-2012 15:01 ardianto wrote:
Neem een sabbatical van minimaal 6 maanden en verblijf gedurende die periode in IndonesiŽ om je te oriŽnteren en of dit je inderdaad zo bevalt als je het voorstelt. En om de taal en de cultuur te leren kennen en je kansen te verkennen met je business plan. Een vakantie is totaal iets anders dan 'verblijven', 'wonen' of 'emigreren'.


Prent goed in je achterhoofd dat je in geen geval moet kunnen terugvallen op je schoonfamilie. Jij bent en blijft de bule, en daar verandert niets aan als je een Indonesische partner hebt.


DE BESTE advies die je kan krijgen op dit moment.

Over het terugvallen op je schoonfamilie.
Kan altijd , hangt af tot welke level je schoonfamilie is.
Vraag het eerlijk aan je partner hoe ze zelfs vindt.
Financieel gezien zal het mss lukken .
De rest is afhankelijk (nogmaals) van het sociale niveau van je partner.bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 07-08-2012 19:20 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Over het terugvallen op je schoonfamilie.
Kan altijd , hangt af tot welke level je schoonfamilie is.
Nou, dat heb ik gemerkt. Niet dus.Alleen al daarom ben ik blij dat ik die stap nooit gemaakt heb.
En eerlijkgezegd geloof ik ook dat je als buitenlander altijd op jezelf aangewezen bent, helaas vaak omgekeerd niet. Het enige wat er gebeurt is dat zij een statusverhoging krijgen.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


On 07-08-2012 19:49 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Nou, dat heb ik gemerkt. Niet dus.Alleen al daarom ben ik blij dat ik die stap nooit gemaakt heb.
En eerlijkgezegd geloof ik ook dat je als buitenlander altijd op jezelf aangewezen bent, helaas vaak omgekeerd niet. Het enige wat er gebeurt is dat zij een statusverhoging krijgen.

Elke verhaal moet je apart beoordelen.

Ik heb dit gelezen :
Ik ben al vijf jaar samen met een Chinees Indonesische schone die naar Nederland is gekomen om te studeren aan de TU Delft. Nu 15 jaar later en op pad voor een mooie carriŤre begint te kribbelen om terug te gaan naar Indonesie.

Daar uit concludeerde ik dat of ze een beurs had gekregen( dan moet ze gelijk terug gaan) , of haar studie zelf had moeten betalen ( de ouders of familie ?) .
Je weet hoeveel het kost om je zoon of dochter in Nederland te laten studeren.

Tegenwoordig schat ik minimaal 750 eurie per maand .Buiten de studieboeken etc .
Wat is de stufi-norm op dit moment ?
In theorie kan ze in de zomer maanden vakantie werk doen.
In de praktijk is het moeilijk (omdat je niet gewend bent om te werken ) .

Ken heleboel Indonesische studenten toen (buiten mij zelf) en nu die op eigen kosten (ouders) in Nederland (of ergens anders ) studeren.


bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

SA, ik snap dat je elk verhaal apart moet beoordelen. Het antwoord ontgaat me een beetje. Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat de studie door de familie is betaald. Buiten dat ken ik veel families in Indonesie en dan mijn eigen (ik hoop snel ex-) schoonfamilie. Ik zie geen verschillen. Uiteindelijk is mijn schoonfamilie er ook vanuit te gaan dat de kouwe kant (zo noemen wij dat in Brabant) ik dus, het wel allemaal zou regelen.
Ik dacht het niet. Natuurlijk is hier een bittere ondertoon in te bespeuren maar ik geloof niet dat ik hier een uitzondering ben maar dat het juist vaak voorkomt.
Ik zeg er nog wel even bij dat hij volgens mij ook niet uitmaakt of het om een buitenlander gaat of een Indonesier. Aangetrouwd is daar in vele gevallen de kouwe kant.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

spacer line  


On 07-08-2012 20:11 Anne Mieke wrote:
SA, ik snap dat je elk verhaal apart moet beoordelen. Het antwoord ontgaat me een beetje.


In deze verhaal hadden sommigen van de leden geen of weinig rekening gehouden met de aangetrouwde Indonesische kant .
Hangt af waar je terecht komt.

1. Door een dure buitenlandse studie te kunnen betalen betekent dat de familie kapitaalkrachtig is.
Dus men kan makkelijker netwerken .

2. Chinezen zijn close met elkaar ( closer dan de meeste Indonesiers , uitgezonderd de Padangers die zijn ook close ) .
Ik" vergelijk "hun met de Joden , ben je goed getrouwd dan zit je "gebeiteld".
Je kan altijd werk vinden bij of via Oom Sam die juwelier is , of bij Oom Moos die in de handel zit.
Bij de Chinezen die het goed hebben , heb je altijd een oom en tante die toevallig rijk is,of goed gestudeerd( specialisten) zijn etc.

Ik lees ook dit :
. Natuurlijk hebben we steun van de ouders die in Jakarta wonen.
Als de ouders in Indonesia de keuze van dochter of zoon steunt , betekent dat de familie/clan je ook steunt . Alle deuren zijn dan "geopend"
En dan zit je min of meer gebeiteld als je moet netwerken .

VOORLOPIG zou ik de advies van Ardianto (sabatical year) eerst proberen.

Over studie in het buitenland voor de meeste Indonesiers.
Gezien het inkomensniveau van 4000 $ per jaar per capita kan de gemiddelde Indonesiers hun kinderen nooit naar buitenland sturen.

Een "arme", gemiddelde Indonesier kan alleen naar buitenland gaan (NLD is makelijker-we kennen de levenstandaard-kosten) als ze door hun UNI of staat of werkgever gestuurd zijn .
Zodra ze hun diploma krijgen (S1 , meestal S2) moeten ze als de sodemieterd terug.

Als je na je studie nog jaren kan blijven hangen zijn het meestal particulieren die hun studiekosten zelf betalen.


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 


. Natuurlijk hebben we steun van de ouders die in Jakarta wonen.
Als de ouders in Indonesia de keuze van dochter of zoon steunt , betekent dat de familie/clan je ook steunt . Alle deuren zijn dan "geopend"
En dan zit je min of meer gebeiteld als je moet netwerken .

Om Sid wat zit je dit allemaal weer mooi voor te spiegelen.

De ervaringen van Anne-Miek en wat betreft anderen zijn heel anders .
Ga daar maar van uit dat het gegeven die cultuur, heel anders is, dan wij zelf aan kunnen en begrijpen.
In mijn geval was de dompet niet het belangrijkste, maar dat gemakzucht, die ze er op na houden, geen rekening houden met anderen, altijd maar met zich zelf bezig zijn, is voor mij de aller belaberste probleem.
Je hangt er maar wat bij, ook door dat je de bahasa niet goed beheerst, ze verdommen het je uit te leggen .
ďNeenĒ ze gaan zo in hun eigen op, dat ze niet merken, of je er bij hoort.
En ze ZIJN niet zich zelf, maar zijn bezig altijd iets meer te willen zijn, dan een andere.
Je natuurlijke gevoelens, je rol komt in het geding................. Emoticon: Sadley Emoticon: Shut up! Emoticon: Emoticon: Confused
Maar lees maar van af deze pagina over mijn verhaal in Omong-omong...http://forum.indahnesia.com/topic/4599/169/praathoek-omong-omong.php
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Om Sid; nu schrijft Anne Mieke dat je niet op steun hoeft te rekenen van familie in Indonesie, ik zei het eerder al, en ik vermoed dat Malam en Yogya-Bali (als ze reageren) onherroepelijk hetzelfde zullen zeggen..

en wat doe jij? Je hangt een lulverhaal op over hoe het wel kan. Die uitzondering bevestigd de regel, en als je je aan een uitzondering vastklampt in Indonesie, dan bevind je je op een zinkend schip. Een zeer snel zinkend schip.

Maarrrr.. het staat iedereen vrij om het wel of niet te doen. Ik heb er uiteindelijk niets mee te maken namelijk. Het zou echter jammer zijn weer iemand te zien die verbitterd en berooid terugkeert na zoveel jaar.


Ho Lee Fuk

nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Beste bulekurus,

Levenslessen kan ik je niet geven daarvoor ben ik nog niet lang genoeg in Indonesia, daar zal je voor bij de andere forum-leden moeten zijn. Wel kan ik je zeggen... gewoon doen! Ik heb een jaar geleden mijn leven in BelgiŽ opgegeven, voelde me er niet meer thuis. (de antwerpse mentaliteit begon mijn voeten uit te hangen, ik ben zelf Antwerpenaar dus ik mag dat zeggen) Dus mijn rugzakske gepakt en wat rond AziŽ beginnen trekken... blijven plakken in Indonesia en ondertussen getrouwd en het me nog geen moment beklaagd. Misschien in tegenstelling tot andere leden hier heb ik het geluk om in een kleine familie terecht gekomen te zijn. Deze beschouwen me als hun eigen zoon, zijn niet uit op mijn geld(heb ik toch niet), zij leren engels(doen echt hun best) terwijl ik Indonesisch leer en ze doen al de moeite van de wereld om mijn leven hier heel aangenaam te maken.
Ook bv. de verkopers op de markt zijn eerlijk voor mij, ik betaal dus niet meer dan de lokale bevolking. Vrienden, die kan je hier ook vinden en misschien heb ik daar ook geluk mee maar mijn vrienden zijn niet uit op geld. Ieder betaald hier zijn eigen deel.
Hier ben ik alleen nog maar op vakantie geweest in Bali, sprak me niet aan. Geef mij maar het dagelijkse leven in Batam, ik vind het hier dus super om permanent te wonen.
Als je vriendin de Indonesische nationaliteit heeft dan zal jou verblijfsvergunning wel geen probleem zijn. Het zal wel niet in 1 week geregeld zijn, maar het komt wel in orde.
En wij hebben er voor gekozen om hier te trouwen, dat leek ons het makkelijkste. Wel een geloop in BelgiŽ om de nodige papieren in orde te krijgen. Met meneer pastoor en catatan sipil ook geen enkel probleem gehad.
Spullen verhuizen daar kan ik je ook niet mee helpen. Ik ben hier aangekomen met 30kg rommel en de rest koop ik hier wel.
De taal leren is eigenlijk ook niet zo moeilijk, hoewel ik nog een lange weg te gaan heb kan ik me best redden in een conversatie.
De Indonesische mentaliteit... deze laat ik over aan de andere leden. In de grote stad ben je natuurlijk bule(taxi kost meer), maar eigenlijk heb ik tot hier toe nog nog niks naars ervaren met hun mentaliteit, hoewel ze zeer verschillend is van de onze. Ik voel me hier in het dorp tussen de 80% moslims meer thuis dan in Antwerpen.
Ziekteverzekering heb ik nog steeds in BelgiŽ en mijn belastingen... vroeg of laat zal ik wel iets van ze horen zeker?
Ergens begin volgende maand ga ik me hier officieel vestigen dan kan ik je daar wel meer over vertellen. Mijn appartement wordt in BelgiŽ ook verhuurd(door OCMW) dan heb ik 9 jaar al geen zorgen meer.
Een grote hulp zal ik wel niet zijn voor je vragen, maar moest je er nog hebben mag je me altijd mailen.
Mijn advies... DOEN! En wordt het niks... terug naar BelgiŽ, geen probleem.

Groetjes,

Frank


There's a big difference between kneeling down and bending over!

bulekurus
User
spacer line
 

Beste bulťs

Ik vraag hier over verblijfsvergunning en dergelijke en ze beginnen al dat ik berooid moet terug keren naar Belgie. Mensen, ik ben NIET diegene die met een vrouw samen is die uit een dorpje komt, die de bule ziet als een geldmachine. Ik moet geen baan zoeken alles is van mijn vrouw en ik leef ginder van mijn vrouw. Ik moet mij alleen aanpassen aan het dagelijkse leven op straat. Als ik niet ga gaat zij ook niet. Mijn Indonesische schoonvader spreekt beter nederlands dan de gemiddelde Nederlander. Mijn schoonfamilie vliegt 6 x per jaar naar Belgie om de dochter te zien. Ik begrijp dat er vele gefrusteerd zijn op dit forum maar ik niet. Ik had duidelijk gezegd verstandige reacties . Ik zal u zeggen dat het voor mij statusverhogend is Emoticon: Yes!Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Zie mijn 2e reactie. Emoticon: Smile


Ho Lee Fuk

nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Ik dacht dat ik toch positief was.


There's a big difference between kneeling down and bending over!

bulekurus
User
spacer line
 

Jij wel, je bent tenslotte een Belg .spacer line  


On 08-08-2012 05:14 bulekurus wrote:
Beste bulťs

Ik vraag hier over verblijfsvergunning en dergelijke en ze beginnen al dat ik berooid moet terug keren naar Belgie. Mensen, ik ben NIET diegene die met een vrouw samen is die uit een dorpje komt, die de bule ziet als een geldmachine. Ik moet geen baan zoeken alles is van mijn vrouw en ik leef ginder van mijn vrouw. Ik moet mij alleen aanpassen aan het dagelijkse leven op straat. Als ik niet ga gaat zij ook niet. Mijn Indonesische schoonvader spreekt beter nederlands dan de gemiddelde Nederlander. Mijn schoonfamilie vliegt 6 x per jaar naar Belgie om de dochter te zien. Ik begrijp dat er vele gefrusteerd zijn op dit forum maar ik niet. Ik had duidelijk gezegd verstandige reacties . Ik zal u zeggen dat het voor mij statusverhogend is Emoticon: Yes!

Ah, er zijn hier ook andere mensen die andere en soms nare ervaringen hebben.
Naar in de zin , dat ze door hun Indonesische partners als "bank van lening"worden gezien ( waarom ?), of dat de Indonesische partner een ayam kampung is ( m/v) .
Dus dat vertellen ze hier .

Aan de andere kant vergeten ze dat er ook Indonesiers zijn die even goed(of slecht=kan ook) als de gemiddelde West Europeaan doen.
Mrt goede opleiding en inkomen en goede netwerken.

PS : ik ben geen bule Emoticon: Shiny

Wat mij opvalt zijn er een paar namen genoemd als "getuige deskundigen"die bepaalde stelling moet ondersteunen.
Zoals iemand uit Jogja , terwijl hij toch ook duidelijk schreef om de Indonesiers niet als domme en arme mensen moeten zien .


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 07-08-2012 22:25 zieleffe wrote:

[quote removed]

Om Sid wat zit je dit allemaal weer mooi voor te spiegelen.

De ervaringen van Anne-Miek en wat betreft anderen zijn heel anders .


Eksaktemoa .
Ik beweer niet dat de ervaringen van sommige anderen niet waar zijn .
Als je goed gelezen hebt , heb ik geschreven : Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. 07-08-2012 20:01
Elke verhaal moet je apart beoordelen.

En nu lees je zelf wat Bulekurus had geschreven .
Ik begrijp dat er vele gefrusteerd zijn op dit forum maar ik niet. Ik had duidelijk gezegd verstandige reacties . Ik zal u zeggen dat het voor mij statusverhogend is Emoticon: Yes!
bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 08-08-2012 04:09 Yerun wrote:
Om Sid; nu schrijft Anne Mieke dat je niet op steun hoeft te rekenen van familie in Indonesie, ik zei het eerder al, en ik vermoed dat Malam en Yogya-Bali (als ze reageren) onherroepelijk hetzelfde zullen zeggen..

en wat doe jij? Je hangt een lulverhaal op over hoe het wel kan. Die uitzondering bevestigd de regel, en als je je aan een uitzondering vastklampt in Indonesie, dan bevind je je op een zinkend schip. Een zeer snel zinkend schip.

Maarrrr.. het staat iedereen vrij om het wel of niet te doen. Ik heb er uiteindelijk niets mee te maken namelijk. Het zou echter jammer zijn weer iemand te zien die verbitterd en berooid terugkeert na zoveel jaar.

Nogmaals , anderen kunen andere ervaringen hebben.
Zonder de achtergrond van Bulekurus te kennen heb ik al bepaalde conclussie getrokken dat zijn ervaring anders zijn dan de ervaringen van jou (?) en anderen die alleen maar negatief gereageerd hebben.

Dat zijn toekomstige vrouw geen ayam kampung is .
Dat had ik met mijn gebrekkig Nederlands al kunnen lezen en begrijpen .
Dan vind ik wel knap van jou dat ik hier een LULverhaal schreef( met een negatieve connotatie) .

Dat je mss niet eens bent omdat ik mss fout ben (bewijs maar) of dat je mss andere ervaring(en) hebt zal niemand betwisten , ik ook niet.
En dat mag je ook hier ventileren , het is tenslotte een open forum die over Indonesia informeert.
Met informeren bedoel ik ook dat men niet alleen maar negatief uitlaat .

PS : Over Familiesteun in Indonesia kan ik in het algemeen zeggen dat de schoonfamilie je zeker zal steunen als je geaccepteerd wordt( hier zit het probleem) .
In BK verhaal staat duidelijk, de ouders in Jkt hun relatie steunt.
Dus , ik schrijf dat daardoor ook de steun( doa -restu ) van de familie verzekerd is .
En dan zit je gebeiteld , waar je ook kom in Indonesia zal de familie/clan jou steunen, en het hoeft niet altijd in materiele zaken.

Als je toekomstige schoonfamilie jou niet steunde en ook "arm"zijn , dan liggen de kaarten anders. Dat wordt dubbel probleem en kan men gefrustreerd raken.
En dan hoeft je geen Einsten te zijn om het te kunnen begrijpen.


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,040,793 topic views - 240,763 posts - 13,734 topics - 34,239 members - last post @ 20-01-2021 11:01 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,416,523 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com