indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Java > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Dhans
User
User icon of Dhans
spacer line
 

Wat we nie gaan doen is met de kids om vier uur 's nachts de Bromo op. We slapen twee nachten in Probolonggo en gaan overdag naar de Bromo. Kijken of we de taximafia kunnen vermijden.

Iemand tips om zo snel mogelijk van Probolonggo naa Lovina te komen? Ik heb wat rondgegoogled en het lijkt: bus naar Banyuwanggi over de noordroute, ferry, bus door naar Lovina.


Www.reisfamilie.nl

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik zou OF met de bus inclusief ferry naar Gilmanuk gaan OF deze twee los. Daarna vanuit Gilimanuk busstation met de bus naar Lovina. Maffia zit overal, ook busmaffia.
In Probolinggo zullen er waarschijnlijk ook bustickets "direct" naar Lovina worden aangeboden worden maar dat zou zomaar kunnen dat dat in Gilimanuk "ineens" toch niet het geval is. Dan heb je betaald tot Lovina, denk je maar je moet alsnog met een andere bus verder (dus extra betalen).
Ik heb op de een of andere manier iedere keer gedoe met die oversteek. Degenen die geen gedoe hebben zijn (toeristen) in de meerderheid maar weten zij veel dat ze er dan ook een "aardige" prijs voor betalen.
De reis opsplitsen zal de snelheid niet heel veel negatief beinvloeden.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
User
spacer line
 

wij hebben ooit vanaf Probolonggo busterminal, daar bij een bureau een ticket gekocht, die veel duurder uitviel dan als je gewoon de bus instap en dan aan die man die langs komt een kaartje te kopen.
Want ook hier weer, word je belazerd tot en met.
Toen we in de bus stapte, vertrok hij en we moesten de kaartjes afgeven en we kregen andere kaart waarop een goedkopere prijs op stond.
Dat is een truc, die ze daar uit halen, vragen voor een ticket dat 100 x duurder is dan je het koop in de bus zelf.
Want we dachten, dat het een touringcar was, maar het was gewoon een lijnbus.
Dat is al weer meer dan 10 jaren geleden.
Zo kom je er achter, dat je, waar je bijstaat, gewoon geflest word............ Emoticon: Very funny Emoticon: So funny Emoticon: Stupid
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

De allerbeste tip: zorg dat je de prijzen kent. Gewoon een beetje rondvragen, aan de receptie van het hotel, in de warung waar je aan het eten bent. En eenmaal je ticket aan het loket of de bus of het per persoon of voor allemaal is en wat er precies is inbegrepen.

Voorbeeld: de ferryovertocht vorig jaar juni kostte Rp 6000 pp, de bus van Gilimanuk naar Denpasar Rp 25.000 (de afstand naar Lovina zal zelfs korter zijn)
De zogenaamde all in bus vanaf Ketapang (dus echt vanaf de ferryterminal) naar Denpasar zou Rp 100.000 per persoon zijn...... er wordt maar even meer dan het drievoudige gevraagd. Het is dus het eerste geworden voor Rp 31.000 en...... we waren uiteindelijk nog eerder in Denpasar dan de grote bus.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

joost
User
spacer line
 

Er zijn geen bussen die van Probolinggo naar Lovina gaan.
Je met een bus nemen busterminal Probolinggo naar busterminal Banyuwangi.
Vandaar naar Ketapang (ferry) met de Ängkutan kota". Ferry naar Gilimanuk. Dan weer de bus naar Lovina met de bus richting Singaraja. Of met een minibus tot Lovina. Meestal zijn dit Isuzu 11 busjes.
Kosten ongeveer 25 a 30.000 van terminal naar terminal De Angkutan Kota tussen de 3 e 5 duizend rupiah.spacer line  

ik weet niet,of daar een trein verbinding is naar banywangi.dan zal je evetueel een trein kunnen nemen,daar zijn de tarieven vast.dus daar hoef je niet bang voor te wezen' je betaalt dan de zelfde tarief als orang lokaal'maar je blijft wel een '''bule''gila'maar zal je voor dit reis opject kiezen.dan is er verbinding mogelijk.naar lovina,met een travel busje' recht streeks naar lovina of sigaradja.van af banyuwagi. ik weet dus niet met hoeveel mensen jullie zyn'en het ligt er aan hoelaat jullie aan komen in banywagy' het zijn luxe travel busjes waar8
man in kunnen'maar indonesieers propen alles vol'want time is mony.het zijn nieuwe arema' busjes met airco''je moet rekenen op zo'n 65000 per orang.je kan zelf een vast prijs maken met de sopir''laat even weten maar toch veel succes

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.81,010,649 topic views - 238,413 posts - 13,717 topics - 29,708 members - last post @ 10-04-2020 12:08 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

132,116,474 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com