indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Tickets, luchtvaart en vervoer > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik betaal vanaf Sukabumi naar het vliegveld in Jkt 500.000 Rp. incl.
Heen en terug ruim 330 km, dus benzine pakweg 125.000 de auto met chauffeur komt dus uit op 375.000, dat is aan de dure kant.

Dat is een keuze, ik kan wel goedkoper vinden, 50 of 70.000 Rp, maar dat doe ik dus niet, inderdaad moet ik Elsbeth dan gelijk geven waar heb je het dan over.
Ik gebruik al jaren hetzelfde verhuurbedrijf en dezelfde chauffeur, auto's die niet ouder zijn dan 2 jaar, zeer goede chauffeur en 1 sms vanuit Nederland met tijd en vluchtgegevens, krijgen we een bevestiging en de auto staat er, zeer betrouwbaar al jaren.

Aan de andere kant is het natuurlijk ook een en en verhaal, als zoals bijvoorbeeld Anne Mieke uit het hoofd gezegd zo'n drie maanden in Indonesië is of zoals ik 8 maanden, dan moet je wel degelijk op de prijzen letten.
Voor veel Indonesiërs zijn westerse toeristen allemaal rijk en laten we eerlijk zijn, als je zelf geen nagels hebt om aan je kont te krabben van de armoe, wat zouden we dan zelf doen.

Ik neem het ze niet kwalijk, ik weet ook dat ik vaak iets meer blijf betalen dan een Indonesiër, maar ik onderhandel wel.
Doe je dat niet dan komt het en en verhaal boven tafel Elsbeth, vele kleintjes maken één grote.
Klein voorbeeld, per week 3 kilo pers sinaasappelen op de pasar, Rp 7000 per kilo voor mijn schoonzus, het is mij nog nooit gelukt, meneer begint bij 20.000 en ik strandt bij 10.000.

Van de week een nieuwe body voor mijn mobiel en een leren tasje, meneer begint bij 150.000 en uiteindelijk betaal ik 65.000 (nog 20.000 teveel)
Zullen we het maar helemaal niet hebben over duurdere dingen, tv of koelkast bijvoorbeeld, daar schakel ik dus een Indonesische kennis voor in.
Ik zoek het apparaat uit, geef aan welk type en hij gaat dan zonder mij naar de winkel om het te kopen, als je die prijsverschillen (zelfs na afdingen) ziet dan val je uit je verschoning.

Als ik klakkeloos zou betalen wat ze vragen dan schrik je je aan het einde van de maand een hoedje.
Een toerist die hier één maand loopt rond te bavianen met zijn gezin en zonder meer al de gevraagde prijzen betaald, gaat voor honderden Euro's het schip in.
Afdingen is voor de Indonesiër net zo normaal als zijn hap rijst naar binnen werken.

Zoals PaulB aanhaalde dat we gezien ons koloniale verleden onze knip maar moeten trekken is natuurlijk onzin, zelfs voor een Indonesiër.
Een Indonesiër kijkt niet achterom, ik heb hier in al die jaren dat ik hier kom zelfs nooit een toespeling gehoord over het koloniale verleden van Nederland.lisaaron
User
spacer line
 

hallo daar ben ik weer
nog 1 dag en dan ben ik in indonesie zijn er nog tips.Ik kan dan niet meer op dit forum kijken
zijn er ook vans en uggs te koop in indonesie?moest ik vragen van mijn kleine meid van 11.
alvast bedankt voor de tips
spacer line  


On 14-07-2012 08:36 lisaaron wrote:
hallo daar ben ik weer
nog 1 dag en dan ben ik in indonesie zijn er nog tips.Ik kan dan niet meer op dit forum kijken
zijn er ook vans en uggs te koop in indonesie? moest ik vragen van mijn kleine meid van 11.
alvast bedankt voor de tips

Kan je in de grote mall kopen, Plaza Indonesia , Grand Indonesia ( tegen over elkaar) en mss bij Taman Anggrek of Central Park.(naast elkaar)
of Plaza Senayan of Senayan City (ook tegen over elkaar, wel een drukke straat oversteken) .

Je kan die site's van bovenstaande Malls via google kijken , dan kan je de deelnemende winkels bekijken.
Of UGG Jakarta/ Indonesia intikken kan ook
Ben alleen bang dat het duurder is dan in Nederland.(eigen ervaring)
Aan de andere kant zijn ze waarschijnlijk bezig met uitverkoop( SALE a'la Indonesia) , dan kunnen merkartikelen tot 50% dalen).
Neem de juiste s choenenmaat van de kleine, 38 in R.I is soms niet dezelfde als van NLD Dit tip is voor andren die voor een dochter/nicht iets moet kopen en de betrokken persoon niet meegaan .
Gemiddelde taxirit in centrum van JKT is 3 tot 4 euro per rit als je ook in Centrum logeert. Het is een koopje.
Die 6 grote Malls moet je gewoon zien.
Succes.


bisa dicek of makemyday .

elsbeth
User
spacer line
 

Lisa, je kunt op heel veel plaatsen gewoon op internet, hetzij in je eigen hotel, hetzij in één of ander internetcafe. Je kunt dus tijdens je reis nog vragen stellen hier op het forum.
Heel veel plezier!spacer line  


On 13-07-2012 23:03 Anne Mieke wrote:
Ik wil er nog aan toevoegen dat hoe vloeiend mijn Indonesisch ook is dit vaak niet echt de prijs beinvloed. Ik ben en blijf een bule, een blonde nog wel en zolang je uit een ander land komt dan Indonesie wordt je geacht geld uit te geven.
Verder, als ik ergens ben en ik vind de prijs eigenlijk te hoog, nee ik moet zeggen de prijs IS te hoog dan kan ik twee dingen doen, het laten lopen of toch dat tientje extra betalen. Meestal wordt het het laatste om er vaak weinig andere of geen keuze is, maar nooit op de westelijke eilanden omdat daar verhuur genoeg is, in tegenstelling tot bv NTT, Maluku of Papua.

Ik ben geen bule , spreek vloeibaar Emoticon: Yes! Indonesisch , ken 3 streektalen of dialect, kan vloeken als een ketter in nog een paar streektalen, daar geboren, getogen , en toch kan ik niet tawaren.
Kost me ook te veel tijd en moeite .
Als ik daar langer blijf zal ik het toch moeten leren of laat ik de pembantu het voor mij doen.


bisa dicek of makemyday .

pak ronald
User
User icon of pak ronald
spacer line
 


On 13-07-2012 09:33 lisaaron wrote:
bedankt alweer robest je hebt een mooie reis gemaakt maar ja ik reis
met kinderen 9 en 11 jaar oud en ik verblijf 3 dagen bandung 3 dagen yoyarkarta en als laatste
bali.o ya ik ga mijn familie voor het eerst in ciribon en jarkarta ontmoeten 4 dagen.dus het wordt te vermoeiend om wat je hebt gedaan ook te doen maar er zitten wel wat dingen bij
die ik ook wil zien.jammer dat ik niet met je kan praten via telefoon. nog 3 dagen en dan vertrek ik.gr lisaaronVoor Yogya kan ik hotel Galuh aanrade...er zit een waterpretpark naar (incl in de prijs)......prijs voor familiesuite.....aan het zwembad....495.000 incl breakfast.
Hotel zit vlak bij de prambanan. Je kan er fietsen krijgen......we hebben er niet gegeten, maar er zit genoeg in de buurt (en het was ook ramadan toen wij er waren, dus het zwembad is ECHT leeg)
http://hotelgaluhprambanan.com/


Ga staan waar geen plek is om te staan.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 14-07-2012 08:58 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Ik ben geen bule , spreek vloeibaar Emoticon: Yes! Indonesisch , ken 3 streektalen of dialect, kan vloeken als een ketter in nog een paar streektalen, daar geboren, getogen , en toch kan ik niet tawaren.
Kost me ook te veel tijd en moeite .
Als ik daar langer blijf zal ik het toch moeten leren of laat ik de pembantu het voor mij doen.


Wat een ongeloofelijk kont verhaal, dus Om Sid komt met zijn blonde vlam ergens binnen en betaald wat er wordt gevraagd????????
Jokkebrok.elsbeth
User
spacer line
 

Hoe krijg je het toch voor elkaar, Malam, om iedere zin van Surya in het absurde te trekken? Ik vind het knap! Hij heeft al lang gezegd dat hij de marktprijs betaalt en zo te zien aan de voorbeelden weet hij aardig wat de prijzen zijn. Toch houdt hij niet van tawarren, of liever gezegd kan hij het niet. Een bodemprijs zal er dus voor hem niet in zitten, net zoals jij (zie je eigen voorbeeld) dat ritje niet voor 80.000 minder zal krijgen, die sinaasappeltjes niet voor minder dan 10.000 en ga zo maar door.
Ik krijg niet de indruk dat Ome Sid met zijn bezoekjes de prijzen voor de toerist verpest.
Ik houd ook niet van tawarren, kan het ook niet zo goed, maar zorg dat ik ongeveer op de goede prijs uitkom. Aangezien ik zelden te maken heb met iemand van de rijke bovenklasse is mijn stelregel dat ik liever 5 keer boven de prijs zit, dan 1 keer eronder.
Ik heb dat zelf één keer (bewust) meegemaakt en dat was zeer genant.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 14-07-2012 15:18 elsbeth wrote:
Hoe krijg je het toch voor elkaar, Malam, om iedere zin van Surya in het absurde te trekken? Ik vind het knap!.

Mooi hé
Het is natuurlijk ook buiten proportioneel hoe deze meneer vanuit Nederland zijn mening aan het verkondigen is.
Eerst de geneugten van de westerse wereld consumeren en vervolgens is Indonesië het paradijs op aarde.
Jouw gedachten daar over zal mij aan mijn onderrug oxideren.
Wat jij weet en ziet is niet wat ik weet en ziet (of is het zie zonder t?)
Afijn je weet wel wat Malam bedoelt te zeggen (Bedoelt met d of dt of enkel t?)elsbeth
User
spacer line
 

Malam, ik weet dat mijn gedachten in dezen jou aan je r... roesten.
Dat doet mij nou weer helemaal niks. Ik zou niet weten wat er mis is met de combinatie van jaren in de westerse wereld verblijven en toch je vaderland verdedigen en er misschien zelfs wel naar terug willen. Dat jij daar vervolgens van maakt dat hij Indonesie het paradijs op aarde vindt, komt door het gegeven dat jij je eigen gedachten hierover niet meer kunt loslaten. Dat maakt je blind voor wat hij eigenlijk zegt.
Dat over het eerste gedeelte van je tekst.
Dat jij meer van hem (en misschien vele anderen??) weet, kan ik niet ontkennen.
Ik weet alleen van mensen wat ze hier opschrijven. Voor een deel van de mensen zal mogelijk gelden dat de koffie niet helemaal zuiver is. We weten allemaal dat er in Indonesie enorm gesjoemeld kan worden met van alles en nog wat.
Jij insinueert hier (op de persoon) van alles, daar kunnen wij als andere forumgasten niks mee.
Als ik dingen zou weten (niet denken, maar echt weten) van mensen die niet zuiver zijn, zou ik dat hem/haar persoonlijk vertellen. Bij jou blijft het bij insinueren, dat vind ik eerlijk gezegd nogal kwalijk.
(Spelling was op die ene zieT na correct overigens Emoticon: Smilespacer line  


On 14-07-2012 14:53 Malam wrote:

[quote removed]


Wat een ongeloofelijk kont verhaal, dus Om Sid komt met zijn blonde vlam ergens binnen en betaald wat er wordt gevraagd????????
Jokkebrok.


Heh, blonde vlam ?
Hoe verzint je het ??


bisa dicek of makemyday .

RobEst
User
spacer line
 


Op 13-07-2012 09:33 schreef lisaaron:
bedankt alweer robest je hebt een mooie reis gemaakt maar ja ik reis
met kinderen 9 en 11 jaar oud en ik verblijf 3 dagen bandung 3 dagen yoyarkarta en als laatste
bali.o ya ik ga mijn familie voor het eerst in ciribon en jarkarta ontmoeten 4 dagen.dus het wordt te vermoeiend om wat je hebt gedaan ook te doen maar er zitten wel wat dingen bij
die ik ook wil zien.jammer dat ik niet met je kan praten via telefoon. nog 3 dagen en dan vertrek ik.gr lisaaron


Hoi LisaAron, je mag me altijd bellen hoor. Ik weet alleen niet hoe ik discreet mijn tel.nr. kan doorgeven. Kan je op mijn profiel mijn emailadres zien, mail me anders even. grtjs.Estherlisaaron
User
spacer line
 

hallo esther kan jou email niet zien weet ook niet zo goed hoe dat moet
heb nog 1 dag zal je graag even willen spreken maar weet ook niet hoe we het
discreet kunnen houden heb nog 1 dag alvast bedankt gr4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 14-07-2012 23:46 lisaaron wrote:
hallo esther kan jou email niet zien weet ook niet zo goed hoe dat moet
heb nog 1 dag zal je graag even willen spreken maar weet ook niet hoe we het
discreet kunnen houden heb nog 1 dag alvast bedankt gr


Misschien jeroenRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.indahnesia.com (administrator) een mailtje sturen met het verzoek om het emailadres aan jou door te sturen,


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 


On 14-07-2012 14:53 Malam wrote:

[quote removed]


Wat een ongeloofelijk kont verhaal, dus Om Sid komt met zijn blonde vlam ergens binnen en betaald wat er wordt gevraagd????????
Jokkebrok.


Mensen in hun waarde laten is ook een kunst.


From Dayeuhkolot with love

elsbeth
User
spacer line
 

.....die niet iedereen verstaat.paulb.
User
spacer line
 


Op 13-07-2012 07:18 schreef Surya Atmadja:

[quote verwijderd]

Ik weet dat je het goed bedoelde , maar ben toch niet eens dat je door "schuld of schaamte"gevoel zo maar jullie ex gekoloniseerden een vrijbrief geeft om hun prijzen op te drijven.
Je moet gewoon een eerlijke prijs krijgen , de marktprijs.

Als je daarna iets meer wil geven zoals een extra (grote) fooi omdat je tevreden ben voor de geleverde dienst , dan is het O.K.

Desnoods ga je (men) de hele gezin of dorp adopteren .
Dan is het een andere kue (verhaal).


Ach ja, in NL kan je een Pool jouw huis laten schilderen voor euro 3,-- per uur.
Is dat nou een marktprijs of een woekerprijs?
En, is het antwoord op die vraag nou ethisch of niet ethisch?

Laat maar weten.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,011,240 topic views - 240,756 posts - 13,734 topics - 34,238 members - last post @ 18-01-2021 16:50 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,350,116 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com