indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Gezocht & Aangeboden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

pakotree
User
spacer line
 

Ik ben op zoek naar een goede dealer/leverancier voor een 2e hands/nieuwe scooter op Bali.

Weet iemand een goed adresje, en wat is de gemiddelde prijs voor een nieuwe en 2e hands?

Verder weet ik niet precies wat er bedoeld wordt cilinderinhoud enz, de technische kant zeg maar. Zou iemand mij hier meer info over kunnen geven?

Alvast bedankt!

Groetjes Jeff45havana
User
spacer line
 

Hi Jeff,heb je een kitas of kitap of ben je indonesisch staatsburger?Als je het niet hebt of je bent het niet ,dan mag je geen voertuig op je naam hebben dus je mag er wel eentje kopen mar niet op jouw naam.
Wat het aantal CC betreft het geeft aan hoe groot de motor is of hoe groot het motor inhoud is.In NL heb je de bromfiets met een cylinder inhoud van maximaal 49,9cc en mag maximaal een snelheid halen van 30km binnen de bebouwde kom en 40km erbuiten.
In indonesie kennen ze dit onderscheid niet en wordt alles met "motor" aangeduid en hebben ze gewoonlijkk een cylinder inhoud van 100cc tot 250cc met een aantekening dat deze voertuigen sneller als 80km/u kunnen rijden.Je hebt wel een geldig rijbewijs nodig om er eentje te mogen besturen.Internationaal rijbewijs is ook gewoon een vereiste.spacer line  

Als je dat kunt / mag: Altijd een nieuwe motor / scooter kopen. Kost je ca. 15 miljoen voor een nieuwe Honda of Yamah scooter, iets goedkoper voor andere merken.

Asaparis is een goede Honda dealer in Denpasar.

Koop NOOIT iets 2e hands in Indonesie / van een Indonesier. A) de 2e hands prijzen zijn VEEL te hoog en B) Ze laten NOOIT onderhoud uitvoeren (behalve de 2 gratis beurten die ze bij aankoop krijgen), laten alleen repareren als het stuk is. Je koopt werkelijk de ellende van een ander hier.

Voor een idee van 2e hands prijzen (wel even de goede provincie aanklikken) kun je eens kijken op de website TokoBagus.com, bij de rubriek motoren.
http://motor-dan-sekuter.tokobagus.com/bali/If you have nothing to loose, you can risk everything

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 25-06-2012 16:24 Amed East Bali wrote: Koop NOOIT iets 2e hands in Indonesie / van een Indonesier. A) de 2e hands prijzen zijn VEEL te hoog en B) Ze laten NOOIT onderhoud uitvoeren (behalve de 2 gratis beurten die ze bij aankoop krijgen), laten alleen repareren als het stuk is.
En als er wel onderhoud aan is gepleegd, dan gebruikt men veelal voor vervanging van bepaalde onderdelen de goedkope (en zeer slechte) repodructies; dus gaat het voertuig er nog verder op achteruit.
Besides, zoals je al aangeeft: 2e hands is veel te duur hier. Alles moet men nieuw kopen, anders koop je een kat in de zak.pakotree
User
spacer line
 

Bedankt voor de info!

Wow! 15 miljoen is niet niks! Zijn alle scooters die daar rijden dan recycle scooters? Ik neem aan dat een gemiddelde inwoner niet zo makkelijk even 15 miljoen kan neertellen?

Ik hoorde laatst iemand over 1 miljoen.. is dat dan waarschijnlijk een slechte deal?spacer line  

15 miljoen is een koopje voor een hagelnieuwe Honda. Hier koop je in Belanda een mooie fiets voor. Het ding kan makkelijk tien jaar mee als je er netjes op past en zo nu en dan de olie eens gaat verversen.

Voor 1 miljoen koop je echt niets denk ik...

Veel IndonesiŽrs hebben de bebek op afbetaling en betalen maandelijks een paar honderd duizend rups voor het apparaat.


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Die 1 miljoen zal wel de 1e aanbetaling zijn. Een 2e-hands motorfiets koop je echt niet voor 1 miljoen al niet meer sinds 15 jaren......althans niet met motorblok, zadel, wielen, etc..
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,501,306 topic views - 239,817 posts - 13,723 topics - 32,185 members - last post @ 13-07-2020 20:54 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

136,141,964 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com