indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 16-06-2012 11:02 zieleffe wrote:
Met al dat nostalgie hadden we geen last van elkaar.
Maar zoals de exclusiviteit, nu niet meer er is, denkt men dat alles geoorloofd is.

Click to see original image

Dat waren pas tijden dat je verantwoordelijk voor je eigen kroos was.
de tijden veranderen niet altijd ten goede................ Emoticon: Wink Emoticon: Yeah right! Emoticon: Shiny


Oom Ziel, dat was ook wel eens lastig, in die tijd sprongen opa en oma ook wel eens in hoor. Je had toen alleen weinig werkende moeders.
Mijn dochter en schoondochter werken ook, ze hebben niet gestudeerd om na de opleiding hun diploma aan de wilgen te hangen en met goed overleg is er heel wat te regelen. Bij ziekte en calamiteiten passen we op maar we gaan ook op vakantie als het ons uitkomt, die dingen kan je al bespreken voor dat het kind geboren is en aangeven of je wel of niet wilt oppassen, Opa's en Oma's moeten niks maar soms bieden ze het zelf aan om hun kinderen een kans te geven op een goed betaalde baan of soms omdat het noodzaak is dat beide ouders werken. Emoticon: Yes!

FF Edited, we gaan OFF topic!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

zieleffe
User
spacer line
 

ja Yoke dat is ook waar, maar zins wij bij de dansgroep voor ouderen zitten, ben de voorzitter dan heb ik de afgelopen periode 2 paar ouderen en een vrouw toevallig ook een Indische, af zien haken omdat de kinderen beroep op hen gedaan hadden.
je kan zo veel nostalgie er bij halen, maar de tijd is zo snel aan het veranderen, dat het niet meer te vergelijken valt.
Zoals je al schreef, de kinderen moeten allebei gaan werken en dat is nu zo, dat de kinder oppas duur is geworden en dan is aan de Óma's Opa's die de klos zijn.
vrijwillig beroep doen is soms ergens een psygische druk opleggen............. Emoticon: Shiny Emoticon: Wink
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

elsbeth
User
spacer line
 

O, wat klinkt dat leuk, Yoke! Ontzettend leuk om dat zo met je kinderen en kleinkinderen te doen, fantastsich.
Toen wij 2 jaar geleden in Yogya waren, hadden we afgesproken met een gezin dat we hier uit Nederland kenden. Zij zaten in het chique Melia Puri huppeldepup, wij in Duta Guesthouse. We zouden samen ergens gaan eten.
We haalden ze op, zij wilden al een taxi aanhouden. Niks daarvan, we gaan met de becak!
Becak? Daar zit je toch niet in als welgestelde Nederlander? Nou, wij wel. Al gauw hadden we een stuk of 5 becaks opgetrommeld en lieten we ons naar een goed Padang restaurant brengen. Hadden ze ook nog nooit meegemaakt. Ze keken hun ogen uit en hebben heerlijk gegeten. En de becaks hadden een goede deal, want hadden de terugweg ook.
Heel veel plezier Yoke. ga je nog naar het Ramayana Ballet. ik heb het al vaak gezegd: ik vond die in centrum Yogya, bij Parawisata, verreweg de leukste/mooiste (want meest sober).4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 


Becak? Daar zit je toch niet in als welgestelde Nederlander? Nou, wij wel.


Wij ook hoor en gelukkig passen we nog steeds met zijn tweeen in een becak, dus 5 becak's moet lukken. In Semarang hebben we ooit een angkot gehuurd voor een hele dag, hup alle passagiers eruit en wij erin, mijn zoon zei later, ik heb de dag van mijn leven gehad in dat ding en de kleinzoons vonden het prachtig.
We hebben ook ooit een paar van die paard en wagentjes/koetsjes gehuurd op Java en daar een middag in rondgereden, schommelen en schudden en maar kijken naar de kont van het paard. Vakantie houden zit hem niet in luxe dingen doen maar juist dit soort onverwachte uitspattingen is leuk. Wij zijn ook geen dure hotelgangers, als het maar schoon is en eten kan je overal het zal alleen deze keer wat moeilijker gaan vanwege de ramadan. We gaan nog een selamatan houden voor zo'n 100 mensen maar dat moet dan als het donker wordt want anders kunnen ze nog niet eten. Dat betekent dus dat er ook voor ons gebeden wordt, alle mannen doen mee en de vrouwen in de keuken, koken en de nasi rames opscheppen, die niet komen kan die krijg een "doosje" thuis gebracht en zelfs dat konden onze kinderen waarderen, zo maken ze eens mee dat moslims en christenen ook wel met elkaar om kunnen gaan als je elkaar maar respecteert.
Mogelijk krijgen we wat eetproblemen op Java door de vasten maar dan is er altijd wel een MacDonald of KFC, mijn kleinzoons riepen altijd als ze de paal van MacD zagen masuk t egen de chauffeur, die vlieger ging niet altijd op. Emoticon: Wink


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Dat is leuk Yoke....fijn dat jullie met de hele familie kunnen gaan...datzou mijn grote wens zijn...maar helaas 'te duur voor ons!!
Natuurlijk kunnen christenen en moslims naat elkaar leven als je maar respect voor elkaars geloof hebt dan gaat het goed, toch?
Ik kon helaas niet álles volgen én lezen......wanneer gaan jullie richting IR? Of zit je er al??
Anders vele vreugdevolle dagen toegewenst... Emoticon: Party!Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Om Ziel.....ook ik ben oppas-Oma geworden....het is inderdaad zwaar maar wel erg leuk.....De crêche is bijna onbetaalbaar geworden....de kinderen moeten beiden werken om het hoofd boven water te houden...
Vroeger ....dan spreek ik ruim 30 jaar geleden was het normaal dat de moeders thuis blijven en de vaders werken.....Maar gezien de regering van toen....bepaalden dat óók vrouwen kunnen werken en dat er dan opvangpplaatsen etc. etc... voor kinderen worden gecreëerd......dat was eigenlijk het begin van álle ellende Emoticon: Nooo ...Het gemak en de luxe vlogen vooruit......totdat de Euro ons door de strot werden geduwd is het langzaam berg afwaarts gegaan, en de ellende stapel nog steeds op....het is nu écht huilen met de pet op Emoticon: Cry Emoticon: Nooo Emoticon: Eerie4yoke4
User
User icon of 4yoke4
spacer line
 

Kembang we zitten nog hier hoor, pas als de schoolvakantie begint gaan we 4 weken weg.

Ja het is duur, vooral in het hoofdseizoen, daarom gaan wij zelf altijd in de winter weg, is goedkoper en toch lekker weer al regent het ook wel vaak maar dat frist op.
De kinderen moeten in de schoolvakantie, willen we dus samen gaan dan moet het in het hoogseizoen. Voorlopig zal dit ook de laatste keer zijn met zijn allen, alhoewel je weet maar nooit hoe ons kroost erover denkt om weer te gaan. De kleinkinderen hadden onderling al even uitgemaakt dat ze het ene jaar wel naar Spanje wilden en het andere jaar naar Indonesie. Ze moeten over een aantal jaren maar een bijbaantje gaan zoeken om een bijdrage te gaan leveren als ze dat willen. Emoticon: Party!


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Och Yoke....als jullie met z'n allen gaan is toch heerlijk genieten , toch?
Ja...ik weet er alles van om in het hoog seizoen richting IR te gaan....daarom wil ik wederom in oktober gaan, het is dan de helft goedkoper....
Grappig dat de kleinkinderen hun voorouderlijke roots blijven bezoeken en ja.....tijdens de schoolvakantie's werken en het geld op een spaarboekje zetten dan kunnen ze inderdaad een bijdrage leveren...het is al duur genoeg toch??
Voorlopig laatste keer terzijde schuiven en altijd positief denken en hoop houden..... Emoticon: Party!sacha
User
spacer line
 

Ook wij gaan met kleine kinderen naar Bali. We willen graag fietsen huren in de omgeving van Ubud met kinderzitjes. Weet iemand waar de fietsen met zitjes kunnen huren voor twee weken? We hebben al gehoord dat het te druk kan zijn maar we zitten in een klein dorpje en willen ook graag fietsen als is het maar voor korte afstanden. Alvast bedankt voor de tips!
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.85,390,345 topic views - 240,166 posts - 13,729 topics - 33,352 members - last post @ 28-09-2020 14:47 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

139,204,372 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com