indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

mbsmeets
User
spacer line
 

Wij gaan in juli voor 3 volle weken naar Bali met onze 3 kinderen (net 1 jaar, 41/2 en bijna 7 jaar oud). Wie heeft tips voor leuke dingen om met de kinderen te doen (vooral de oudere twee jongens). We hadden zelf al bedacht dat we naar het treetop park gingen, er moet iets met olifanten zijn. We willen een keer met een bootje weg en/of snorkelen, tempels bezoeken, fietsen (Ubud) en wat wandelingen maken.

Maar ja, wat zijn nu de leuke plekken en adressen om dit soort activiteiten te ondernemen? We hoeven het niet superdeluxe te hebben of in de toeristenmassa's te verzanden en willen best de minder druk bezochte toeristiche attracties een keer bekijken. Dit hebben we andere vakanties ook vaker voor elkaar gekregen en is erg leuk.
We trekken rond op Bali en zitten overal voor 3-5 dagen op een plek. Van Sanur naar Ubud, dan Pemuteran, Munduk (2 nachten), Lovina en eindigen in Amed.

Alle tips zijn welkom, ook dingen die je dus niet moet doen.

MirjamKembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Probeer maar eens die 12 uur + 4 uur te overbruggen met je kinderen Mirjam.....
Vergist je niet hoe lang jullie in het vliegtuig moeten zitten....Volwassenen hebben het al moeilijk mee...laat staan voor JUIST die kleine kinderen!!!

Ik heb het 1x meegemaakt hoe ellendig voor baby's en kleine kinderen in vliegtuigen zijn, Het gehuil die je UREN moet aan horen, verschrikkelijk gewoon!!

Eigenlijk is voor jouw kinderen weinig te doen.....misschien alleen het strand dat in de zon 40 graden is Emoticon: Sadley Emoticon: Sadley Alle bezienswaardigheden zijn voor jou en jouw man leuk...maar de kinderen vinden meestal niets aan...vooral in die hitte!!

Sorry dat ik op deze manier jou moet berichten....ik heb nauwelijks/ nihil op Bali en Java gezinnen gezien met zulke jonge kinderen als van jullie !!!
Bezint eer gij begint.mbsmeets
User
spacer line
 

Dan heb je slechte ervaringen gehad. Wij zijn al meerdere keren met 1 en 2 jonge kinderen ver weg gegaan en hebben nooit problemen gehad met de vluchten. En dan heb ik het ook over vluchten van 10-12 uur. Laten we niet meteen alle families over een kam scheren alsjeblieft.elsbeth
User
spacer line
 

Volgens mij was het ook maar een eenmalige ervaring als ik het zo lees.
Ach, je kunt er dagen over lullen of je dat nou wel of niet met kleine kinderen moet doen.
Ik ben met lang vliegen pas begonnen toen de jongste 9 was, maar het had ook prima veel eerder gekund. Al die jaren daarvoor zaten we wel met z'n zessen 12-14-16? uur in de auto op weg naar De Pyreneeen, Dolomieten, Slovenie. ik kan je verzekeren dat je al die uren in opperste concentratie moet zijn. Eén verkeerde beweging en je bent er met het hele gezin geweest. Wat dat betreft is m.i. voor alle betrokkenen het vliegen een stuk ontspannener. Ik heb overigens met enige regelmaat gezinnen met kleine kinderen gezien.
Snorkelen? Zijn ze daar niet een beetje jong voor? De oudste kan misschien zwemmen, maar de andere toch nog niet neem ik aan? Dat zou mijn grootste angst zijn, overal dat water. Bij Ubud kun je heerlijk fietsen en wandelen, ga vooral even zeer ontspannen lunchen bij Sari Organic Garden, even buiten Ubud, midden in de rijstvelden. Snorkelen kan op zich heel goed bij Pemuteran (trip naar Menjangan Island), maar ook bij Amed, de rijstvelden rond Pupuan (route vanaf Lovina richting Ubud) zijn schitterend. Tempels zijn er zat, ik zou niet weten welke nou beter is dan de andere, ik ben zelf nooit echt op zoek geweest naar attracties.mvisscher
User
spacer line
 

Ik vlieg met mijn zoon naar verre landen al vanaf dat hij 5 is. Hij heeft al heel veel van Azië gezien. Je moet het natuurlijk ook leuk voor ze houden en aan je vraagstelling te zien doen jullie dat ook. Niet teveel reizen, maar 3 tot 5 dagen per plek houden wij ook altijd aan.
Ook wij kregen regelmatig de opmerking dat het zo'n eind vliegen was voor een kind, nee maar 16 uur in de auto naar een camping is dan niet erg ?, nou dat lijkt mij veel erger !!!
Mijn zoon is nu 11 en staat ieder jaar te trappelen om weer te gaan.
Wat betreft de bezienswaardigheden op Bali, ook dat vond hij allemaal geweldig.
Als je een goede mix maakt van zwembad, strand en bezienswaardigheden houd je het ook leuk.
Tips : Lovina , dolfijnen spotten, watervallen. Amed : Strand en snorkelen vanaf het strand. ( die van mij snorkelt al vanaf zijn 5e) Ubud : de markt,monkeyforest, fietsen en Kecakdans.
Vanuit Sanur of Ubud : Balibirdpark, vanuit Sanur : Waterbompark.
En dan verder eventueel de rijstvelden bij Tirtagangga, een of meerdere tempels, er is echt heel veel leuks, ook voor kinderen !!!Jepun
User
spacer line
 

Hallo Mirjam,

wij zijn nu 5 keer met onze kinderen naar Bali gegaan, alle keren zijn perfect verlopen, inclusief de reis. Onze zoon was 1 toen hij voor het eerst meeging. Het is een lange reis, maar wij vonden het reuze meevallen. Let ter plekke alleen heel goed op de hygiëne. Toen onze zoon 1 was, heeft hij in bad zijn handjes in zijn mond gestopt en is erg ziek geworden van het water. Sindsdien wassen wij de haren van de kinderen op Bali met mineraalwater. Liever te voorzichtig dan dat nog een keer meemaken.

Bali is top met kids! Iedereen is dol op ze! Wat leuk is om te doen: elephant safari park, dolphin watching in Lovina, Gitgit waterval of die van Munduk, Waterbom park, zeeschildpaddenopvang bij Pemuteran (Bali reef). Voor oudere kids: snorkelen bij Menjangan en de tracking met Putu Armini (Lovina). Onze kinderen vonden het ook heel leuk om met lokaal openbaar vervoer te reizen (bemo). Wij hebben de Green School in de buurt van Ubud bezocht, onze kinderen vragen nog steeds of ze daar naar school mogen. Ik kan nog uren doorgaan... Wij zijn weer net terug en hebben genoten. In het Noorden haalden vissers hun netten binnen, terwijl onze kinderen met hun kinderen speelden. Etc Etc, jullie gaan vast een geweldige tijd hebben! Enjoy!

Jepunspacer line  

Stranden
Plaatsen met een rustige en voor kinderen geschikte zee (o.m. in Amed) met mooie snorkelplaatsen direct vanaf het strand te bereiken.
Rivieren
Meren
Boten, van groot tot klein
Dierenparken (Bali Zoo, Bali Bird Park, Bali Marine & Safari Park)
Waterbom
Water Circus
Natuur
Mini motor-cross
Etc, etc.

Er is - buiten de Hindoe cultuur en religie op Bali - ZAT te doen voor en met kinderen van alle leeftijden op BaliIf you have nothing to loose, you can risk everything

Dhans
User
User icon of Dhans
spacer line
 
Www.reisfamilie.nl

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 


On 01-06-2012 15:33 Kembang wrote:
Probeer maar eens die 12 uur + 4 uur te overbruggen met je kinderen Mirjam.....
Vergist je niet hoe lang jullie in het vliegtuig moeten zitten....Volwassenen hebben het al moeilijk mee...laat staan voor JUIST die kleine kinderen!!!

Ik heb het 1x meegemaakt hoe ellendig voor baby's en kleine kinderen in vliegtuigen zijn, Het gehuil die je UREN moet aan horen, verschrikkelijk gewoon!!

Eigenlijk is voor jouw kinderen weinig te doen.....misschien alleen het strand dat in de zon 40 graden is Emoticon: Sadley Emoticon: Sadley Alle bezienswaardigheden zijn voor jou en jouw man leuk...maar de kinderen vinden meestal niets aan...vooral in die hitte!!

Sorry dat ik op deze manier jou moet berichten....ik heb nauwelijks/ nihil op Bali en Java gezinnen gezien met zulke jonge kinderen als van jullie !!!
Bezint eer gij begint.


Ik zou me van bovenstaand bericht niets aantrekken. Wij gaan al jaren op vakantie met onze dochter, 2x Indonesië en 1 x Canada en volgende week dus weer Indonesië, samen met onze zoon (nu 8 maanden). Tuurlijk is het zwaar in het vliegtuig maar onze dochter heeft het altijd zeer goed doorstaan.

Vaak vlieg ik voor mijn werk, vorige week nog naar Kuala Lumpur en dan hoor ik baby's wel eens huilen, de een wat langer dan de ander. Ik kan het begrijpen en accepteren, omdat ikzelf kinderen heb. Mensen die er boos om worden zijn simpelweg weinig verdraagzaam.

Bali is best leuk met kinderen, net als elke andere zonnige bestemming. Let wel even op het eten, groente wordt vaak met kraanwater gewassen en ijsklontjes in hun drinken kun je ook beter vermijden. Mijn tip: neem een travelcot mee voor de kleinste en ook een sack 'n seat, deze zijn onmisbaar voor de maaltijden!


From Dayeuhkolot with love

_Jarno_
User
User icon of _Jarno_
spacer line
 

1 tip voor mensen die zich ergeren aan jankende kinderen en ander lawaai in vliegtuigen, koop een goede koptelefoon met noise cancelling. Ik heb er sinds 3 jaar 1tje en het maakt vliegen een enorm stuk aangenamer.


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

mbsmeets
User
spacer line
 

De meeste tips weten we gelukkig al, zoals de ijsklontjes mijden en met groente en fruit goed opletten. We hebben inderdaad ook een deryan pop-up bedje voor de jongste waar ze al aan gewend is dus die slaapt lekker daarin bij ons op de kamer. Zwemmen moet denk ik ook wel gaan lukken. De oudste heeft A t/m C diploma en mag alleen met een van ons het water in om te snorkelen. Voor de middelste hebben we een soort zwempak met drijvers en hij kan zichzelf erg goed redden aangezien we al een tijdlang zwemles hebben met hem dus die zal in ieder geval blijven drijven.
Ik heb gehoord dat je bij Ubud hele leuke fietstochten kan maken maar dat er verschil is in kwaliteit van de organisaties. Heeft iemand nog een goed adres om in ieder geval de oudste (en evt de middelste) ook zelf op een goede kinderfiets te krijgen en de jongste twee in een kinderzitje? Dat scheelt weer veel uitzoeken als we daar zijn.mbsmeets
User
spacer line
 

O ja, openbaar vervoer. Hoe makkelijk is dat te regelen. We wilden voor de transfers van het ene hotel naar het andere elke keer een auto met chauffeur regelen maar moeten de tussenliggende dagen natuurlijk ook nog vervoer hebben als we ergens heen willen. Is openbaar vervoer vooral makkelijk als je in de stadjes zelf iets wilt doen (bijv in Ubud) of kan je het ook naar bepaalde attracties redelijk makkelijk gebruiken?Ronnie69
User
spacer line
 

Nou tips genoeg. Wij zijn vaak op Bali geweest en komen er nog zeker 1x per 2 jaar. Geweldig eiland. Vergeet alle negatieve verhalen hierboven. Natuurlijk dreinen je kinderen af en toe, en zullen ze misschien wat ziek worden, maar ze maken ook zoveel moois mee!!!
Nog een paar tips: mijn kinderen (nu al pubers) hebben het nog altijd over Bali Zoo. Hebben we nog nooit druk meegemaakt. Ook mogen kinderen daar allerlei dieren zelf vasthouden, voeren, etc. Ook de schildpadden opvang bij Pemuteran is erg leuk. Daar op het strand is het ook prachtig snorkelen.

Tip voor het vliegen. Wij zorgen de 'lange' vlucht heen en terug (dus het stuk van Schiphol-KualaLumpur of Singapore vv) in de avond/nacht te vliegen. De kans dat de kinderen dan slapen is wat groter.
En maak je over vervoer maar niet druk: ter plekke is er altijd wel van alles te regelen. Bemo's vinden wij gewoon leuk, maar met 3 van die kleintjes is een auto met chauffeur iha handiger. daar maak je tevoren een afspraak mee. Kosten: ca 300.000 (±25 euro) voor n halve dag en 500.000 (± 42 euro) voor n hele dag, incl alles.
Veel plezier (onmogelijk om dat niet te hebben op Bali!)
Rmvisscher
User
spacer line
 

Ik weet niet echt organisaties in Ubud die fietstochten regelen, maar je kunt het heel makkelijk zelf doen.
Op deze site staan allerlei kant en klare routes met duidelijke beschrijvingen.

http://www.actiefindetropen.nl

Wij hebben deze uitgeprint en bijna allemaal gefietst, toen onze zoon nog 7 jaar was.
Fietsen kun je overal in Ubud huren tegen een habbekrats, je kunt zelf kiezen waar je de fietsen het beste/veiligste eruit vind zien. Fietszitjes hebben ze wel, maar lang niet allemaal.monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Oh, nog een tipje, wellicht ook ten overvloede maar toch... wees héél voorzichtig in de zee, vooral bij Lovina. Kids worden ze meegesleurd door de onderstroming.


From Dayeuhkolot with love

hunter
User
spacer line
 

Voor kinderen maakt het toch niet zoveel uit zolang ze maar buiten kunnen zijn en niet met veel regen in een caravan. Wat ik zelf als zeer negatief heb ervaren voor de kinderen is het strand en dan misschien nog eerder het zeewater. We hebben best wel wat stranden op meerdere plaatsen bezocht maar zowel in het zuiden als het oosten en zelfs het noorden kregen ze uitslag als ze in het water waren geweest. Nu wonen we in Nederland in Noordwijk en daar hebben ze dat probleem niet. Ook in Ahmed waar het water helder (dus schoon lijkt) is en een ander nadeel daar was dat de kinderen op het koraal rif botste tijdens het zwemmen en dat heeft voor langdurige wondjes gezorgd. Zwemmen is leuk en met een schepje en emmer op het strand ook maar er is veel ververvuiling (zelfs op het strand) . Waterboom is trouwens erg leuk voor de kinderen en het zwembad van het Pan Pasific hotel bij Tanah Lot is ook een belevenis voor de kinderen en als je entree betaald mag je er gewoon als gast in.chirpy
User
spacer line
 

Ik blijf het een vorm van kindermishandeling vinden om met heel kleine kinderen zover weg te gaan. Kinderen hebben zand en water nodig om een fijne vakantie te hebben en dat vind je ook om de hoek. Wees als ouders niet zo egocentrisch. Je hebt kinderen en zorg daar goed voor en laat hen niet uren en uren in een benauwde omgeving vertoeven. De kinderen vragen hier niet om. Misschien wat rechtlijnig, maar als opa van 6 kleinkinderen zie ik waartoe zulke verre bestemmingen leiden. Noch de ouders, noch de kinderen hebben plezier.paulb.
User
spacer line
 

Mirjam,
Doen hoor, laat jouw kinderen de wereld zien.
Voor sommige opa's is de Eftleling al onoverkomelijk.
Vort met de geit dus en vergeet ouwe zeikerds.simpati
User
spacer line
 

Vort met de geit dus en vergeet die ouwe zeikerd.
Dan nog maar een commentaar van een ouwe zeikerd.

Noch de ouders, noch de kinderen hebben plezier.
En de gasten in de kamer naast zo'n familie met kleine kinderen ook niet.
Ik weet niet hoe vaak ik al kleine kinderen doodziek heb gezien door de heel andere omstandigheden als thuis.
Ga je bij familie op bezoek kan de situatie heel anders zijn en verziek je tenminste niet de vakantie van andere gasten.
Voor mij is kleine kinderen mee nemen naar de tropen vaak ook een vorm van kindermishandeling.
paulb.
User
spacer line
 

Tja Simpati; de omgang met kinderen is niet een kunst die door iedereen verstaan wordt.
Helaas!
Bali is een prima plek voor kinderen (met ouders in de juiste geestesgesteldheid want anders is het gezeik niet te harden).simpati
User
spacer line
 

Je kon wel eens je best doen om taalfouten als in de eerste regel te voorkomen, wat dacht je van:
de omgang met kinderen is een kunst die niet door iedereen verstaan wordt

Daar heeft het niets mee van doen, heb je al eens een baby aan een infuus zien liggen in een puskesmas?
Helaas ik wel en ik heb heel wat keren kleine kinderen doodziek gezien.paulb.
User
spacer line
 


Op 09-06-2012 02:46 schreef simpati:
Je kon wel eens je best doen om taalfouten als in de eerste regel te voorkomen, wat dacht je van:
de omgang met kinderen is een kunst die niet door iedereen verstaan wordt

Daar heeft het niets mee van doen, heb je al eens een baby aan een infuus zien liggen in een puskesmas?
Helaas ik wel en ik heel wat keren kleine kinderen doodziek gezien.


Tja, Simpati - tegen verzuring is weinig bestand (vul hier de voorstellen tot correctie in: ......................
Heb je jouw laatste zin trouwens al geëvalueerd? Of is jouw correctiedrift uitsluitend op anderen gericht?
Toch maar even checken hoor, die laatste zin ( en schrap de eerste dan ook maar -een zinloos product)
Inderdaad heb ook ik kinderen aan het infuus gezien en dan met name in het ziekenhuis in NL waar ik werkzaam ben.
Kom bij mij niet met indianenverhalen aan: zonde van mijn tijd.
simpati
User
spacer line
 

Kom bij mij niet met indianenverhalen aan
Helaas zijn het geen indianenverhalen wat ik hier schrijf maar realiteit.paulb.
User
spacer line
 


Op 09-06-2012 03:51 schreef simpati:
Kom bij mij niet met indianenverhalen aan
Helaas zijn het geen indianenverhalen wat ik hier schrijf maar realiteit.


Simpati toch, let toch s.v.p. op jouw Nederlands.
Een criticaster als jij: "zijn het geen indianenverhalen............. maar realiteit" - dat kan je toch niet maken!
Toch?zieleffe
User
spacer line
 


Dan maar voor ouderwets uit gemaakt worden, ik vind het geen stijl dat er zo gesleept word met baby’s en kleine kinderen.
Ik sta geheel achter de mening van Simpatie.
Als men kinderen wil, dan moet je eigen aanpassen thuis blijven met je donder, en niet gewoon doen of ze ook zo mee kan genomen worden, omdat de ouders nu eenmaal niet wil inleveren en hun leventje wat ze gewend zijn gewoon door te blijven voeren.
Wij waren ook geconfronteerd in K Lumpur dat er mensen met een baby aanboort kwam en die 2 uur niets dan gejengeld had.
Dat is een reden om niet meer met de KLM te reizen.

Uitzonderingen zijn er altijd en dat is dat men moet voor dat het niet meer kan, dat is anders dan gewoon op vakantie gaan met je kroost.
Zoals je weet scheep je gauw andere mensen op met jou probleem als het om kinderen gaat dan bezwijk nog wel een kinderhater.

Ik was gisteren op pad omdat mijn vriendin naar de familie gesprek moesten.
Wij hebben hier ook een zeer verwende pop hier lopen, je word er soms moe van.
Vakantie houden is er ook hier niet bij, heel vroeg op half6 om meet te kunnen rijden naar Bandung.
Dan om half7 vertrekken en die verwende pop wordt dan in de auto eten gegeven.
Want als mevr, (het is een meisje) het niet naar zin heeft dan loop ze te schreeuwen en te gillen .
Als je het over een HDHD hebt dan is zei het wel.
Gisteren hebben we eerst rond Braka gelopen en even bekeken hoe het er nu uitziet.
Wat is die straat vernield al die tegels die de weg heeft is kapot gereden.
Laat staan dat de winkels daar en cafe’s daar nog wat verdienen.
Het ziet er allemaal triest uit .
Bij Yogya (warenhuis)wat gelopen en wat gedronken, ook ergens gegeten in een klein restaurant waar een tafel allemaal chinezen zaten, bisnis mensen die hun handel in de buurt hebben.
Om half twaalf moesten we weer bij de school zijn omdat kind op te halen zodat moeder door kon gaan met haar werk als notaris.
Ik stond haar op te wachten en een herrie die kinderen maken echt dat is niet te geloven.
Op eens vloog die kleindochter op mij af met een groep andere meisjes en gillend en lachend ving ik ze op.
Ja het heeft ook wel iets zo populair te worden, dat ben je gauw als blanke Bule.
Met een taxi naar de familie en ja daar zal ik wat in Omon-omong schrijven…….. Emoticon: Shut up! Emoticon: Sadley Emoticon: WinkVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,525,948 topic views - 239,823 posts - 13,723 topics - 32,198 members - last post @ 15-07-2020 06:57 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

136,203,073 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com