indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Jammer dat er zo weinig mensen zijn die iets meer weten over Sabang.
Ik heb er gelukkig wel wat over kunnen vinden op het web. Ook hoorde ik dat er zeker drie Nederlandse ondernemers zitten.

Het lijkt me leuk om de laatste Koloniale sporen te bekijken. Ik heb gehoord dat er ook Japanse bunkers zijn weet iemand daar nog iets van af?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

spacer line  

Sabang!

Sabang bevalt mij uitstekend! De eerste nacht heb ik geslapen in het Pade Hotel in Kota Banda Aceh. Ik verblijf nu in een nieuw resort wat het hogere segment wil bedienen op het eiland Pulau weh. We zitten vlak bij Iboh. Maar dan aan de Balik Gunung kant. Dit is het enige resort waar je in de avond kan genieten van de zonsondergang, een biertje. En veel lol met een groep gezellige Indonesische duikers. Vandaag was duiken niet mogelijk ivm een enorme storm.

Zijn er meer forummers op dit moment op het eiland?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Brams
User
spacer line
 

Beste Bule Gembel,

Ik heb blijkbaar iets niet goed gedaan. mijn reactie was hilang. Zeker langer dan 20 minuten over gedaan. Bego..(klungel). Maar, ik ben 100% Indonesier/Achenese.
Over Hollandse erfenis gesproken, er zijn nog genoeg te zien op het eiland. Probeer een keer te ontbijten in een van de koffie shops in jalan Perdagangan. Warung Kopi Aneka is goed te doen met roti bakar en nasi gurih. De vaste klanten (een aantal gepensioenerden die tijd hebben voor obrolan) van die warung zullen je graag vertellen over het verleden ( Holande Glorie) van het eiland en waar wat te vinden zijn, zeker als je je voorstelt als Bule Gembel.

En wie weet komen we elkaar ook tegen.

Oke Bule Gembel, ik zal zeggen, Selamat Datang di Pulau Weh!

Salam.Brams
User
spacer line
 

Hallo Bule Gembel,

Zie nu pas dat je al lang op pulau Weh bent (geweest). Geen koffie samen op jalan Perdagangan dus. Mungkin lain kali?

Groet, Bspacer line  

Beste Brams,

Ik ben vorige week retour gekomen. Een vriend van mij heeft een nieuw duikresort op Pulau Weh. Resort Pade. Dat ken je vast want de tam tam gaat daar vast snel Emoticon: Smile We hebben er met een aantal vrienden veel lol gehad. Het stormde behoorlijk en we zijn met twee kleine bootjes naar de wal gevaren omdat de veerboot niet ging. Een spannend tripje. Ik had graag een kopie met je gedonken.

Woon jij al lang op Pulau Weh? het eiland is erg leuk, goede wegen, mooi groen en best leuk voor een week. Mijn vrienden hebben gedoken op het wrak van Sophie Richmers. Zelf ben ik niet dieper gegaan dan een metertje of zeven omdat ik beginnend duiker ben. Ook de lava bubbels onderwater zijn leuk om te ervaren. Duik jij zelf ook?

Wonen er veel Nederlanders op Sabang? Ik hoorde dat het resort Lumba Lumba ook van orang Belanda is. Ik ben hier even geweest maar ze waren in Nederland.

Ik kom vast terug laten we contact houden

groeten,
Bule Gembel


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

spacer line  

">

Hotel Citra terletak di Pulau Weh (Kota Sabang) tempat yang terkenal dengan keindahan bawah lautnya dan terdapat tugu kilometer nol sebagai monumen awal toritorial negara Republik Indonesia.
Sabang merupakan kunjungan yang sempurna baik untuk pelancong yang ingin mendapatkan suasana yang nyaman dan alami.
Hotel Citra merupakan penginapan yang mengutamakan kenyamanan bagi para tamunya. Hotel yang dilengkapi dengan fasilitas yang memadai dan letak hotel yang sangat strategis berada tepat di tengah kota sabang, memberi kemudahan bagi anda dalam mengakses transportasi, sarana komunikasi dan informasi serta objek-objek wisata yang ada di kota sabang. Sangat mengesankan bagi anda dan keluarga dalam menikmati pesona kota sabang secara lebih dekat

Type Daftar Harga Kamar Permalam
Standard Room...........Rp. 100.000
Medium Room ...........Rp. 250.000
Small Room ...............Rp. 250.000
*(kamar mandi diluar kamar)
Family Room .............Rp. 300.000
">

Fasilitas Hotel
Televisi Satelit
Kamar Mandi
AC
Free Wi-Fispacer line  

Dit lijkt op Spam! Maar toch leuk dat men dit forum heeft ontdekt.
Is Brams nog wel eens op dit forum? Ik zou graag in contact met hem komen omdat ik binnen nu en een paar maanden wer naar Sanabn, Pulau Weh ga.


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Eelco78
User
User icon of Eelco78
spacer line
 

Jammer dat ik destijds deze topic gemist heb maar wil toch ook graag een duit in het zakje doen.
Ik ben twee keer op Pulau Weh geweest in juli 2007 en in november 2010 en had er een goede tijd.

Naar mijn mening is Pulau Weh goed te combineren met een rondreis in Sumatra omdat het een ideaal begin- of eindpunt van een reis zou kunnen zijn.
Bandah Aceh heeft directe vluchten naar Kulala Lumpur en Medan.
Als het puur en alleen om duiken of snorkelen gaat zou ik ervoor kiezen om bijvoorbeeld naar Raja Ampat, Banda eilanden of Komodo te gaan (of de eilanden die Annemieke hiervoor suggereerde).

Als je snorkelen en duiken jou ding is en je hebt een reisprogramma in Sumatra dan is Pulau Weh zeker de moeite waard.
Niet zo goed als Pulau Derewan/Sangalaki (kalimantan), Bunaken (Sulawesi) en de Molukken maar beter als Bali en de Togean eilanden (Sulawesi) om maar wat te noemen.

Wil je wat anders ondernemen dan een activiteiten in het water kun je er ook fijne wandelingen maken of met de scooter langs de mooie kustlijn rijden of door de kampungs of de zonsondergang bij km nol (0) (meest westelijke punt van Indonesië, op pulau Rondo na dan).
Het strand Sumur Tiga is naar mijn beleving mooier dan de stranden op Bali en om hier een paar dagen te verblijven en te relaxten is ook geen straf.

De beste planning naar mijn idee zou zijn in de “droge” tijd en doordeweeks.
In het weekend kan het drukker zijn (vooral met lokale toeristen) en ik zag de laatste keer van die bananenboten Emoticon: Confused wat ik persoonlijk ontzettend jammer vind.

De website http://www.sumatraecotourism.com/ geeft onder meer goede informatie over Pulau Weh en andere eilanden daar in de buurt dus er zijn ook nog mogelijkheden om plaatsen te combineren.www.gidsinsumatra.nl | Achtergrond Avatar = De Gungung Kerinci |

spacer line  

[beste Brams,

Ik vertrek begin 2013 weer naar Sabang zo als het nu lijkt. Ik zou je graag ontmoeten als dat mogelijk is. Het eiland Sabang heeft mijn hart gestolen. Het is heerlijk daar een dag of 10 te zijn en tot rust te komen. Daar kan je nog vinden wat er op Bali niet meer is. De mensen zijn puur, een echt handelsvolk wat gewend is te overleven.

Ik hoor graag van je!


quote] On 02-04-2012 14:24 Brams wrote:
Hoi BG,

Behalve duiken en snorkelen, heft pulau Weh ook een stukje geschiedenis uit de Glorie Tijden onder Nederlands bestuur. Sabang zelf was gebouwd door de Hollanders. Dit kun je zien in het stadje Sabang (de hoofdstad van pulau Weh). Huizen en kantor gebouwen uit de Nederlandse tijd zijn nog in gebruik tot op heden. Een dagje rondrijden met een scooter voor € 8,- (zelf rijden) kan een leuke afwisseling zijn tussen je duik sessies. Mia Koning van der Ven heeft een boek geschreven over he eiland, "Dromen over Sabang".
Ik ben zelf eenSabang bewoner.

Salam,
B [/quote]


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

bramsweh
User
spacer line
 

Hallo BuleGembel,

Zoals je ziet heb ik nu een nieuw gebruikersnaam. Ben mijn code vergeten( al die codes tegenwoordig).
Leuk om te horen dat je verliefd bent op Pulau Weh. Ik zou dat leuk vinden als we een keer kunnen ontmoeten.
Ik ben eind November tot 2-januari 2013 op Sabang. Mischien een paar dagen Medan om the shoppen.
Ik zou je graag het eiland laten zien.

Groet,

Bspacer line  

Beste Bram,
Misschien kan je mij een email sturen zodat we op een andere manier even contact kunnen hebben. Als het goed is staat mijn mailadres daar vermeld.

Ik ben benieuwd naar de mooie plekken die jij op Sabang kent.

Ik hoor je graag Emoticon: Smile

Woon je daar deels en deels in Nederland?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

spacer line  

Bedankt voor je bericht Bram,

Zijn er hier meer Nederlanders die leuke ervaringen hebben op Pulau Weh?
Weet iemand meer van de historie?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

spacer line  

Beste Brams,

Waarschijnlijk ben jij alweer op Sabang. Als je tijd en zin hebt wil je mij dan een berichtje sturen?

groeten BG


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

spacer line  

">
Ondertussen meer dan een jaar geleden dat ik op Sabang was met een groep Indonesische vrienden.
Bij aankomst in Aceh werden we opgehaald door directeur van het Pade hotel waar we de eerste nacht hebben geslapen alvorens we de oversteek maakten.

Een fantastisch hotel, mooie kamers en met een hele goede westerse keuken. Iets wat je niet in Bandah Aceh verwacht. De volgende dag met de ferry over naar Sabang...
Wat een heerlijk klein relaxed eiland. De mensen zijn vriendelijk. Het is zo als je verwacht van een tropische bestemming. Voor mensen die een beetje zat zijn van Bali is dit leuk om eens naar toe te gaan. Er zijn jog heel veel mooie koloniale gebouwen te zien.Noord Sumatra is mooi en avontuurlijk.Toen wij er zaten was er een stevige tropische storm. Hierdoor vaarde de veerboot niet en zijn we met twee kleine bootjes over gezet na een avontuurlijke tocht over de wilde zee met motorpech :( we moesten dit doen omdat we anders ons vliegtuig zouden missen naar JKT

Ik ga zeker terug!

Brams s als je dit leest, we hebben mailcontact gehad en ik zou je graag nog eens mailen. Helaas kan ik je mailadres niet meer vinden Emoticon: Smile als je zin en tijd hebt wil je mij dan een berichtje sturen..


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

MissM
User
spacer line
 

Ik breek even in hoor :-) Ik ben een paar jaar geleden op Pulau Weh geweest, wat was dat heerlijk! We zaten een week in het resort van Nederlanders die ook een duikschool hadden, maar inmiddels zijn zij alweer vertrokken naar de Gili's. Heerlijk afgelegen strand, fantastisch blauw water, gaaf snorkelen in het huisrif, mijn man heeft fijn gedoken aan de andere kant van het eiland. Kortom: wij hebben genoten! Ik kan Pulau Weh iedereen die even wil relaxen van harte aanbevelen. Emoticon: Yes!merdekaSah
User
User icon of merdekaSah
spacer line
 

Pulau Weh of Sabang ik ben er ook geweest weliswaar maar 2 dagen
Ik zat in het noordwesten IBOIH
Echt voor duikers en snorkelaars
Ik had graag nog meer willen zien maar kwam tijd tekort
De ferry vertrekt 3 x daags (2015)
Auto met chauffeur 209.000 rph volwassenen 26.000 kinderen 13.600 rph
Ca 2.5 uur varen vanuit Banda Aceh
Bootjes om naar de kleinere eilandjes te varen 250.000 rph
Mini bungalows 70.000 tot 600.000 rph per nacht
Het is een "modern toeristisch" eiland (mini Bali)
Goed onderhouden wegen en de bevolking houdt het schoon nauwelijks zwerfafval en veel afvalemmers Dat viel echt op
Ik zag er behoorlijk wat bules rondlopen en rijden dat was mijn enige
minpunt en ... als gratis souvenir kreeg ik de flu mee
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.84,204,431 topic views - 240,037 posts - 13,725 topics - 32,697 members - last post @ 12-08-2020 17:40 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

137,373,520 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com