indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

kato4444
User
spacer line
 

Nou hallo allemaal, ik breek even in op jullie mooie forum.. Ik wil jullie graag om advies vragen, het volgende is het geval..

4 jaar geleden heeft een goede vriend van mij, terwijl hij behoorlijk in de put zat, op Bali een meisje/vrouw leren kennen. Hij was begin 30, nog nooit echt een relatie gehad maar verlangde daar erg naar.. Je ou denken, helemaal goed! Dat dachten wij in het begin ook..

Helaas blijkt deze dame een wolf in schaapskleren te zijn (tenminste, dat vermoeden is bij ons, de vrienden, heel erg aanwezig) er is zoveel gebeurd, te veel om op te noemen..

ik kreeg de kriebels al toen ik de vakantiefoto's kreeg te zien die ze door had gestuurd. Ze had de bijlages benoemd, *naam vriend* From Holland..zou ze dan ook meerdere mannen op haar pc hebben staan dacht ik toen.. Op het begin was ze echt heel lief en aardig, maar ze wind hem zo om haar vinger, onze vriend ging stomme dingen doen, uiteindelijk ook haar kosten op Bali allemaal betalen omdat ze momenteel geen werk had, haar ouders ontvangen ook geld. (weet niet of dat nu nog steeds zo is..)

Maar goed, er is al veel tijd voorbij, wij hebben geen direct contact meer omdat zijn vriendin ons niet mag, ze woont inmiddels hier met haar dochter en we hoorde nu dat ze graag weer naar indonesie wil. Ze hebben een vakantie staan, en nu hoorden we dit weekend dat ze gaan trouwen..(ze is Moslim, hij absoluut niet) Zij heeft hem ten huwelijk gevraagd..
Ik heb er zon naar gevoel bij, en ik ben niet de enigste, heb echt het gevoel dat dit gewoon heel erg fout gaat..

Heeft iemand een idee of ik uberhaupt nog iets voor hem kan betekenen? Mss leest hij ook wel op dit forum, ik weet het niet.. Ik weet wel dat wij onze goede vriend erg missen..

We hebben het echt geprobeerd met haar, maar het is net of, omdat wij zo ons wantrouwen hadden, ze alle vrienden systematisch buiten de deur heeft gewerkt..spacer line  

Als hij dit allemaal toelaat kun je je ook afvragen hoe sterk de vriendenband van jullie is natuurlijk. Er zijn hier zat verhalen en meningen over de geldwolven te vinden, maar sommige mensen roepen het over zichzelf af. Die denken een makkelijk poppetje wat lief lacht te importeren en dat was het dan. Forget it, een gemengd huwelijk (of relatie) is keihard werken en de gemiddelde Indonesische vrouw is 10 keer zo materialistisch als wij zouden willen zien.


"Bhinneka Tunggal Ika"

kato4444
User
spacer line
 

ja ik snap wat je bedoelt, de vriendschap is zeer zeker verwaterd..maar dat komt echt door haar.. hij blijft wel trouw in zijn eentje op bezoek komen, maar durft niet veel te vertellen over hun relatie.. Ik heb het helaas van erg dichtbij al eens mee gemaakt, maar ook een relatie waar nog steeds de vonken vanaf springen, dus ook de "andere" kant. Had dus juist niet meteen mijn oordeel klaar.

Hij is zo blind.. ik vraag me gewoon af of ik iets kan doen, iets kan bewijzen ofzo.. heb er gewoon verdriet om, hij verdient zo veel beter..kato4444
User
spacer line
 

en wat dat makkelijk poppetje berteft, zo zit hij echt niet in elkaar..hij is "helaas" de makkelijke van het stel..monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Macan heeft wel gelijk dat het hard werken is in een gemengd huwelijk. Iemand die begin 30 is en nog nooit een vriendin heeft gehad heeft waarschijnlijk ook nog geen ervaring opgedaan met het communiceren in een relatie. Assertiviteit zal hem daardoor ontbreken, dus dit soort types is een makkelijke prooi, omdat ze geen vergelijk hebben met andere relaties. Bovendien hebben ze vaak het gevoel dat ze niet zo makkelijk meer aan de vrouw zullen komen, mocht dit misgaan.
Allemaal aannames natuurlijk, maar meer kun je ook niet doen met de informatie. De bal ligt bij hem, zolang hij met haar onder een dak woont. Hij zal zich los moeten wrikken, dat kun jij niet doen.
Overigens zitten er wel veel foute "Islamitische" vrouwen op Bali, velen komen uit Surabaya en zijn op mannen uit.


From Dayeuhkolot with love

spacer line  


Op 18-03-2012 20:33 schreef kato4444:
Hij is zo blind.. ik vraag me gewoon af of ik iets kan doen, iets kan bewijzen ofzo.. heb er gewoon verdriet om, hij verdient zo veel beter..

Op 18-03-2012 20:34 schreef kato4444:
en wat dat makkelijk poppetje berteft, zo zit hij echt niet in elkaar..hij is "helaas" de makkelijke van het stel..

Misschien dat hij niet bewust een makkelijk poppetje zocht, maar als hij zo blind is, is het eerste wat ik denk dat zij zich heeft voorgedaan als zijn ideale partner, een makkelijk poppetje dus, ik bedoel geen hoer.

Als mijn echte vrienden langskomen zonder hun partner terwijl ik daar mijn twijfels over heb, gaat die vriend echt wel op de pijnbank bij me. Als hij vervolgens bang is om zijn relatie open te leggen dan weet ik wel waar zijn prioriteiten liggen. Hij is dus (in mijn ogen) ůf een vriendschap niet waard ůf je hebt hem niet hard genoeg door elkaar geschud ...

Ik snap je dilemma hoor, maar met een zachte hand kom je er niet met dit soort gevalletjes. Uiteraard kan het dat ik helemaal naast zit, maar zo komt het mij over.


"Bhinneka Tunggal Ika"

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Helaas Kato, helaas, er is niets dat je kan doen. De verliefde zal jullie raad gewoon naast zich neerleggen.
In onze familie hebben we hetzelfde probleem, met mijn zus. Na haar scheiding op een foute man gebotst die haar als het ware hersenspoelt. Ondertussen ziet ze niemand van haar eigen familie meer, zelfs haar 2 oudste kinderen niet!
Haar huidige vriend is haar god, heeft al haar geld opgemaakt, maar wij zien het allemaal verkeerd, volgens haar.
Ooit komt de dag dat de bedrogene met hangende pootjes naar je toe komt en toegeeft dat je gelijk had.

Langs de andere kant heb ik ook vrouwen gezien in IndonesiŽ die meerdere Europese vriendjes hebben. Zij blijven proberen tot ze iemand vinden die zo gek genoeg is om met hen te trouwen. Ik ken zo iemand persoonlijk en zij zijn al tien jaar gelukkig getrouwd.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Een Moslim op Bali opgepikt? 95% van de gevallen gaat het hier om een afgewerkte hoer uit Jakarta, Surabaya of elders van Java. (Sorry, even feiten noemen)

Hij is daar blind voor, snap ik prima, maar dit zijn wel de feiten in dit land. Confrontatie is het meest harde wat je kunt doen, maar wel het meest effectieve, zeker nu er een trouwerij zit aan te komen?

Laat hem maar eens vragen stellen die echt ergens op slaan, als ze daarop niet direct antwoord kan/wil geven, dan heb je al meer dan voldoende bewijs. Foto's opslaan op een bepaalde manier is een hele goede eerste indicatie inderdaad. En nu? Nu heeft ze zich toegerust op je vriend, tot hij kaalgeplukt is. Dan kan ze weer verder.

Vraag voor de gein eens van wie dat kind van haar is. Denk niet dat hij het antwoord zelf weet, nog een goed alarm.

Maar liefde maakt blind inderdaad. Het kostte mij ook 6 maanden om het in te zien en uiteindelijk te besluiten dat het toch niet was wat ik dacht dat het was. En ik vind van mezelf dat ik heel realistisch en feitelijk ben. Ben niet getrouwd toen overigens, ik werd op tijd wakker.


Ho Lee Fuk

spacer line  


On 19-03-2012 02:59 Yerun wrote:
Een Moslim op Bali opgepikt? 95% van de gevallen gaat het hier om een afgewerkte hoer uit Jakarta, Surabaya of elders van Java. (Sorry, even feiten noemen)


Nou seh , er zijn ook nog forumleden die hun partners ontmoet hebben op Bali .

Dus alleen 5% zijn van onbesproken gedrag ?


bisa dicek of makemyday .

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 19-03-2012 07:12 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Nou seh , er zijn ook nog forumleden die hun partners ontmoet hebben op Bali .

Dus alleen 5% zijn van onbesproken gedrag ?
Sorry Surya, dit soort statistiekjes zullen wel niet precies 5% zijn, maar zal absoluut niet veel afwijken.

Dat mensen hun partner daar ontmoeten geloof ik ook graag, maar dat wil nog niet zeggen dat men niet weet wat voor vlees men in de kuip heeft, toch? Er zullen vast mensen zijn die de achtergrond van hun vrouw weten en hier mee geen problemen hebben.

Je hebt haram en haram natuurlijk, het ene is het andere niet zo werd een meiske dat haar geld liggend verdiende recentelijk een cafe uitgetrapt in Purwakarta (komen geen toeristen dus daar kun je de schuld niet leggen) omdat ze van collega's geld, telefoons e.d. jatte.


Ho Lee Fuk

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Wat Yerun zegt gaf ik ook al aan, als ik "een moslimmeisje op Bali" hoor dan gaan bij mij ook de alarmbellen rinkelen.


From Dayeuhkolot with love

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Vrees dat je slechts je wijze raad kunt geven,want inderdaad maakt liefde blind. Emoticon: Talk to the handzieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Och daar kan geen een mens tegen op, om die man dat laten inzien, zoals Veer01 ook schreef.
Gewoon laten ervaren is dat het beste.
En aangezien het geweten van de doorsnee Nederlander, zal hij wankelend op zijn hoge pootjes terug komen, word hij weer met open armen ontvangen............. Emoticon: Shiny Emoticon: Wink

Veer01 tussen de regels door moet je niet werken op de vrachtwagen of een vrije dag?
Waar bemoei kik mijn eigen mee, sorry ik denk belangstelling....................... Emoticon: Laugh out loud


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 19-03-2012 09:45 Veer01 wrote:
Vrees dat je slechts je wijze raad kunt geven,want inderdaad maakt liefde blind. Emoticon: Talk to the hand
Jeps, en breng de opvang maar in orde voor als het eens fout gaat, want ook dat is een redelijke zekerheid. Hopelijk heeft ie niet al te veel geld, des te sneller issie nuchter. Hard maar vaak wel waar.


Ho Lee Fuk

Veer01
User
User icon of Veer01
spacer line
 

Ne,door de economische recessie ben ik veel minder aan het werk als vroeger,ik ben lekker vrij op Maandag en werk in het weekend extra.Doordeweeks doen namelijk Polen en Roemenen en al dat soort volk mijn werk en sweekends moeten de Hollanders weer.Maar je mag er niks van zeggen in ons fijne land.Het bedrijf waar ik werk moet ook onderdelen gaan verkopen om te overleven dus dan weet je het wel,ik hoop dat er na dit zware jaar voor het transport weer snel een opleving komt want het gaat erg slecht,mijn oude baas waar ik ooit voor reed is ook al failliet.Voor de rest gaat alles goed Emoticon:zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Niet alleen een recessie er komen en kwamen ook te veel mensen naar dit land voor werk en zie hoe het volk word uitgebuit, het is niet anders................ Emoticon: Angry Emoticon: Very funny Emoticon: StupidVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

kato4444
User
spacer line
 

Mensen alvast bedankt voor alle reacties, het is wat.. Ik hoop dat hij zo verstandig is vooraf in nl op huw.voorwaarden voor de nl wet te trouwen..Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 20-03-2012 08:22 kato4444 wrote: Ik hoop dat hij zo verstandig is vooraf in nl op huw.voorwaarden voor de nl wet te trouwen..

Dat hoop ik ook, maar dat kan niet, omdat hij in Indonesie een verklaring van niet-getrouwd zijn zal moeten kunnen overleggen voor hij gaat trouwen, en omdat NL geen kerkelijke huwelijken erkent is dat automatiek dus het burgerlijk huwelijk.
Als hij voor de islam trouwt, gelden al [een soort] huwelijkse voorwaarden, met dien verstande dat bezittingen (maar ook schulden) van voor het huwelijk niet door dat huwelijk op de partner worden overgedragen. Alles na het huwelijk wel. [dit moet wel even worden uitgezocht, want dit is mijn interpretatie, en ik ben geen jurist, en het Indonesisch leest niet echt gemakkelijk, en dat geldt eigenlijk voor juridische stukken in welke taal dan ook] In RI moet je ook op HV kunnen trouwen, maar probeer dat een (bepaald soort) Indonesische partner maar eens aan te smeren...


MAD

spacer line  

Ik ben toevallig (???) net bij de notaris bezig met huwelijkse voorwaarden en die vertelde mij dat Nederland het enige land is waar je automatisch in gemeenschap van goederen trouwt. De rest van de wereld is zoals PP aangeeft.
"Bhinneka Tunggal Ika"

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

In deze denk ik dat Om Sid het beste kan vertellen hoe een Islamitisch huwelijk in elkaar zit.
Het verhaal en de speculaties van Pak P t.a.v. een islamitisch huwelijk rammelt aan alle kanten, zoals ie zelf al summier aangaf.
Ssssst ik heb zoiets zelf achter de rug PP, of weet je het weer beter?

Kato laat het afglijden, deze man loopt van zelf in het mes, daar kan je niets aan veranderen, hoe jammer dan ook.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 20-03-2012 08:51 Macan Belanda wrote:
Ik ben toevallig (???) net bij de notaris bezig met huwelijkse voorwaarden en die vertelde mij dat Nederland het enige land is waar je automatisch in gemeenschap van goederen trouwt. De rest van de wereld is zoals PP aangeeft.

Het mag wettelijk zo zijn, maar krijg je het ook mocht het zo ver komen? Niet dat een notariele acte veel uit maakt, maar is weer een stok(je) achter de deur, toch?


Ho Lee Fuk

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 21-03-2012 16:19 Yerun wrote: Niet dat een notariele acte veel uit maakt

In Nederland maakt een notariŽle akte wel veel uit. Alles zelfs. Als ik het goed begrijp, trouwt MB in NL, and that makes all the difference.


MAD

pierre
User
spacer line
 


Op 21-03-2012 16:57 schreef Pak Pupyes:

[quote verwijderd]

In Nederland maakt een notariŽle akte wel veel uit. Alles zelfs. Als ik het goed begrijp, trouwt MB in NL, and that makes all the difference.


Precies, daarom ben ik ook voor de wet in Nederland getrouwd op HV basis.
Indoboy20
User
spacer line
 

In Nederland is het zo na een wetswijziging recentelijk dat je huwelijkse voorwaarden mag opstellen TIJDENS je huwelijk, zonder extra kosten.

Het is dus prima om daar te trouwen en dan later na het huwelijk te registreren in NL huwelijkse voorwaarden op te stellen bij een Nederlandse notaris.

Ik wist het ook niet tot ik de artikelen zag, vroeger moest je altijd naar de rechter wat de nodige kosten meebracht.

Tegenwoordig, zelfde tarief als huwelijkse voorwaarden voor het huwelijk op te stellen.

http://www.vbcnotarissen.nl/page.asp?id=405
http://www.echtscheiding-wijze(...)n-goederen-2012.html

etc.spacer line  

Beste kato444,

Laat je je vriend dit ook even lezen? Wellicht kan hij hier zelf even wat vragen gaan stellen aan de raad van oude oosterse wijzen met westerse roots...

Veel mensen hier zijn getekend door de levenservaringen in RI ( getekend mag je positief en negatief lezen). Emoticon: Party!


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.79,810,702 topic views - 236,766 posts - 13,710 topics - 28,599 members - last post @ 26-02-2020 20:49 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

130,235,423 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com