indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Gezocht & Aangeboden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Driver
User
spacer line
 

Op 20 april kom ik aan in Sanur hotel paradise plaza
kan iemand me een paar goede tips geven waar ik lekker goed en desnoods niet te duur kan eten ?
Dan heeft iemand me gezegd dat het eten op de markt in sanur zo lekker is en zeer goedkoop maar is dat wel te vertrouwen ? Volgens hun wel daar daar veel volk gaat eten zou het altijd goed vers zijn
En hoe kom ik daar ?Pascal.F
User
spacer line
 

Driver,
Heel lekker kan men eten bij KOMILFO ( bij Belgen ) aan het strand in Sanur http://www.tripadvisor.nl/Rest(...)lfo-Sanur_Bali.html.
Ook ongeveer 100 m verder kan men ook heel lekker en goedkoop eten.
De naam ben ik kwijt maar er hangen vogelhokjes buiten met daar de verlichting in .ecco1964
User
spacer line
 

Je hebt nu heel veel plaatsen in Sanur waar je lekker kan eten. Wandel even in Jl Danau Tamblingan en het verlengde (straat van hotel Sanur Beach) en je hebt wel honderden diverse restaurantjes. Zie je op het etensuur (zo rond 19-20 uur) veel volk zitten, dan mag je zeker zijn dat het wel lekker zal zijn.ecco1964
User
spacer line
 

Ik zou niet op de markt eten, tenzij je een IndonesiŽr bent, het eten is misschien te veel gekruid en men gebruikt sausen, kruiden die misschien voor de buitenlandse mensen te spicy is, waardoor je er een maagprobleem of diarree aan kan overhouden. Ook heb ik sterke twijfels over de hygiene daar.senior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 03-03-2012 17:43 ecco1964 wrote:
Ik zou niet op de markt eten, tenzij je een IndonesiŽr bent, Ook heb ik sterke twijfels over de hygiene daar.


Menige warung langs de straatkant is schoner dan veel keukens in restaurants..Nooit geen last ergens van gehad.


hati hati, pelan pelan

Pamelabak
User
spacer line
 

Hebben dikwijls op pasars en warungs gegeten en nooit ergens last van gehad. Het eten was altijd uitstekend van smaak. Veelal krijgen mensen last van hun maag doordat ze heel veel ijskoude drankjes tot zich nemen en ijs eten.Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Helemaal eens met Pam en Seni. Als je niet `langs de straat' gaat eten, doe je jezelf tekort. Als je net in IndonesiŽ bent, is het misschien verstandig om op het volgende te letten als je `van de straat' eet:
- kijk waar het druk is (geldt natuurlijk ook voor gewone restaurants)
- kijk of vlees en dergelijke goed heet wordt doorbakken
- pas in het begin op voor rauwe groenten*

*er zijn hier andere - niet noodzakelijkerwijs `gevaarlijkere' - bacteriŽn dan in Nl. Daar moet je aan wennen, en een probate methode is om je tanden te poetsen met water uit de kraan. Wel uitspugen dat water natuurlijk. Je krijgt dan zo veel water binnen dat je went en zo weinig dat je er niet ziek van wordt.

`Uit eten gaan' betekent hier iets totaal anders dan in Nederland.
In Nederland is het inderdaad `uitgaan,' een feestelijke gebeurtenis, of dat hoop je. Je kiest je gerechten, en je gezelschap doet dat ook met vermoedelijk andere keuzes. Je tafelt na. Kortom, het is gezellig.
In IndonesiŽ eet je om je maag te vullen. Je hebt niets of nauwelijks iets te kiezen, want elk restaurant, warung of kaki lima (`vijfpoot', een karretje met ingebouwde keuken) heeft z'n eigen specialiteit. Een tent met satay kambing (geit) heeft misschien nog wel een ander gerecht met geit ( tongseng bijvoorbeeld), maar dan houdt het wel op. Iedereen uit je gezelschap eet hetzelfde. Een warung die succes heeft, opent wellicht een `echt' restaurant of zelfs een restaurantketen, maar het concept blijft hetzelfde: de specialiteit en verder niets. Zodra je ergens `meerkeuze' ziet, moet je op je hoede zijn (dit geldt niet voor Chinese restaurants overigens, maar we hebben het over Indonesisch eten). De keuze van drank is vaak ook beperkt (koud bier zelf meenemen!), en natafelen is ongebruikelijk. Mijd voor echt Indonesisch eten toeristententen. Met name op Bali. Als ze al authentieke gerechten hebben zijn ze vaak zwaar aangepast.


MAD

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Waar je ook in IndonesiŽ gaat eten is de kans dat er een overmaat aan MSG (vetsin, ajinomoto) wordt gebruikt enorm groot. Dat is een smaakversterker die volgens sommigen schadelijk is voor de gezondheid, en waar je een enorme dorst van krijgt. En Pam heeft al opgemerkt dat je moet oppassen voor veel ijskoude drankjes bij het eten. Bij een warung of kaki lima kun je makkelijker gedaan krijgen dat ze dat spul niet gebruiken dan in de meeste restaurants omdat die kleine jongens je maaltijd ter plekke bereiden.


MAD

robbert
User
spacer line
 

Hoi,
Laat ik nu denken dat de charme van het reizen nu juist is om zelf te ontdekken en zelf te ervaren waar iets bijv. lekker is (wat is trouwens lekker), hoe je er moet komen etc.
Oftewel vallen en opstaan is ook in het reizen niet verkeerd.
Volgende week in Sanur en dan weer lekker eten.

RobPak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 04-03-2012 03:34 robbert wrote: Volgende week in Sanur en dan weer lekker eten.

Of niet. Als je valt.


MAD

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 04-03-2012 01:34 Pak Pupyes wrote:


*er zijn hier andere - niet noodzakelijkerwijs `gevaarlijkere' - bacteriŽn dan in Nl. Daar moet je aan wennen, en een probate methode is om je tanden te poetsen met water uit de kraan. Wel uitspugen dat water natuurlijk. Je krijgt dan zo veel water binnen dat je went en zo weinig dat je er niet ziek van wordt.
.


Om even uit mijn hok te komen Pak, dit is een hele waardevolle tip, heb ik nooit bij stil gestaan.
Proberen waard, eten van de straat valt bij mij namelijk 1 van de 4 keer verkeerd Emoticon: Angryspacer line  

Mijn keuze is , gewoon kijken waar veel Wisman/toeristen zitten te eten .In het bijzonder Nederlanders.
Er zijn verschillende grote/kleine restaurants(jaren geleden) in een straat die loopt vanaf de Alit Bungalows , en restaurants die paralel loopt achter die grote 1ste hotel van Bali (Bali Beach Hotel ?) .

Ondanks dat ik daar geboren en grootgebracht werd, en bijna jaarlijkse pulang kampung gaat , kan ik nog steeds niet eten "op straat" .

Ben vaak jaloers als ik toeristen zie eten langs de straat, omdat ze de "echte/oude" gerechten van de Indonesiers kunnen proeven.
Die je wel thuis bij Indonesiers kan krijgen.bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 04-03-2012 03:34 robbert wrote:
Hoi,
Laat ik nu denken dat de charme van het reizen nu juist is om zelf te ontdekken en zelf te ervaren waar iets bijv. lekker is (wat is trouwens lekker), hoe je er moet komen etc.
Oftewel vallen en opstaan is ook in het reizen niet verkeerd.
Volgende week in Sanur en dan weer lekker eten.

Rob

Bij mij val het altijd verkeerd. En zeker als je max 1 maand vakantie hebt.
Had ooit 3/4 dagen plat leggen , verkeerd gegeten , en daarna nog bijna 1 week nazieken/ aansterken.
Delen van je reisprogrammas vallen uit .


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Beste PP,

Buk eens even.... Er komt een bosje veren aan!

Een mooie duidelijke uitleg over eten in IndonesiŽ. Een betere uitleg kan haast niet.
De tip van het tandenpoetsen is ook een hele goeie.

Hier wordt de gehele Nederlandse bevolking met reisplannen enorm mee geholpen.

De firma Norrit zal hier niet gelukkig van worden.


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

spacer line  

Beste Omsid,

Als echte IndonesiŽr kunt u het natuurlijk niet laten te reageren op een Makan onderwerp.
Waar heeft u het lekkerst gegeten in Sanur?

Ik ben zelf nog al angstig voor de kaki Lima maar ga het dit jaar echt proberen Emoticon: Party!


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

elsbeth
User
spacer line
 

Ik ga helemaal mee met PP. In mijn optiek (geldt althans voor mijn lichaam): hoe moeilijker je doet over hygiene, hoe minder je tegen de geringste verandering kunt. Ik eet alles, nou ja, bijna alles, van de straat, maar laat de sateetjes inderdaad nog een keer omdraaien voor ze van de grill komen. Ik eet alle gebakken/gekookte groente, maar geen enkel slablad (daar gaat het volgens mij vaak mis). Tenten waar veel Nederlanders zitten, mijd ik als de pest, dat vind ik gewoon geen bal aan. De omloop is volgens mij het allerbelangrijst. Een goede Padangtent kan daarom volgens mij ook geen kwaad. Maar het ligt ook gewoon aan je gestel, ik ben op al die reizen, op 1 dag in India na, nog nooit ziek geweest. Ik hoop het zo te houden.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Houden zo Elsbeth, het ligt waarschijnlijk ook aan het gestel, als ik buiten de deur eet dan moet ik zeker weten dat de boel goed heet wordt gemaakt, maar dat geldt inmiddels voor mijn vrouw ook, alhoewel ze iets meer kan hebben als ik.
Maar als je na het eten van de straat keer op keer spontane broekhoest krijg ga je van zelf iets moeilijker doen over hygiŽne.
Als ik bijv. lees dat Om Sid er slecht tegen kan en een aantal dagen van zijn vakantie verpest waren dan is voorzichtigheid geboden.erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Ik poets steeds mijn tanden met kraantjeswater en eet vaak op straat. De Imodium komt meestal ongebruikt weer terug naar huis.

Ik eet/drink niet alles op straat: je hebt kaki lima's die een fruitsalade serveren, daar loop ik altijd met een wijde boog omheen. Ook alle kaki lima's met "Es" laat ik aan mij voorbijgaan.

Zeker oppassen met softijs! Softijs geeft ook in Europa vaak problemen door bacteriŽn. Een paar jaar geleden belandde mijn dochter in het ziekenhuis na een softijsje in de McDonalds van Yogya!


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

spacer line  


On 04-03-2012 08:44 elsbeth wrote:
Ik ga helemaal mee met PP. In mijn optiek (geldt althans voor mijn lichaam): hoe moeilijker je doet over hygiene, hoe minder je tegen de geringste verandering kunt. .


Ik denk dat als ik iets langer zit in Indosenia (Jkt e.o/Bandung) , dus na mijn mijn pensioen zal ik me eerst vol laten spuiten bij de GGD, en dan ga ik langzaam aan mijn weerstand op te bouwen.

Als ik alleen maar 4 weken blijf ga ik geen risico nemen..
Met Padang eten in Sumatra heb ik slechte ervaringen tijdens mijn 2 vorige reizen , behalve bij een grote restaurant "Ombak"in Padang. en Restaurant Nelayan die niet meer bestaat (aardbeving) .

Ik denk dat de bacterieen ook niet kan gedijen in een hete Padangsgerecht.
In Jakarta eet ik wel bij Natrabu en Sari Ratu of Garuda.Heb zelfs een paar keren bij R.M Sederhana gegeten, zonder mencret2.


bisa dicek of makemyday .

elsbeth
User
spacer line
 

Niet te lang over Padangfood praten, hoor, dan loopt het water me in de mond.
Toen ik ooit een tijdje in Palembang woonde, ging ik bijna iedere middag naar Pagi Sore, zo'n grote Padangketen. O o o, wat was dat iedere keer smullen. Vooral de rendang, smaakt alleen in zo'n Padangtent echt zoals hij hoort. Hoe vaak ik dat al niet heb gemaakt hier, echt wel lekker, maar zo totaal anders. Ligt ook aan de taaiheid van het vlees. Je moet echt een stevig beessie hebben wil er nog iets substantieels van over blijven na uren sudderen.
Je kunt het niet altijd van buiten zien, soms geef je iemand ten onrechte het voordeel van de twijfel, soms laat je iets lopen wat heel erg lekker en goed zou kunnen zijn.
Ik kan begrijpen Sid, dat je geen risico wilt lopen als je zo beroerd bent geweest.
Dat heeft mij voorgoed van de wijn afgeholpen. Ik ben in mijn studententijd een keer (of 2) zo vreselijk beroerd geweest omdat ik teveel gedronken had, dat ik daarna jarenlang chocomel heb gedronken. Ik drink tot op de dag van vandaag vrijwel geen druppel alcohol. Uitzondering 1of 2 keer per jaar een glaasje Chablis bij de asperges en een doodenkel biertje in de tropen.emgee
User
spacer line
 

Aan het eind van Jl.HangTuah richting strand ter hoogte van Alit Beach Bungalows heb je een klein restaurant die gespecialiseerd is in vis. Elke dag als de vissers van Sanur aan land komen dan staan de vis-opkopers van deze restaurant en de grote hotels in de buurt al te wachten om de verse vis op te kopen. Je kan dan bij wijze van spreken daarna die vis zo uit de zee op jouw bord krijgen. Nadat het natuurlijk wel verwerkt is tot een gerecht van je eigen keuze. Meestal is het ikan-bakar. Hťťrlijk om met je tien geboden met nasi kepoel-kepoel te eten. Aduh, důdelijk deze!!! Emoticon: Worship Emoticon: Worship Emoticon: Party!
P.S.: deze restaurant wordt vaak gebruikt door backpackers cq. surfers die op de boot staan te wachten om over te steken naar de andere eilanden.spacer line  


On 04-03-2012 12:40 emgee wrote:
Hťťrlijk om met je tien geboden met nasi kepoel-kepoel te eten. Aduh, důdelijk deze!!! Emoticon: Worship Emoticon: Worship Emoticon: Party!


Hoe toh ?
Ken je geen ondertiteling geven voor de jongere lezers, wat je met de tien geboden en keboel keboel bedoelde .

Anders denken ze aan het film de Tien Geboden van Menir Cecile B Miller.


bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Padang eten??????
Ik daag iedereen uit om hier in deze plattelands stad bij een Padanger te gaan eten.
Alles in de glazen vitrine, waar vliegen zo groot als een DC 10 op landen, wordt effe een beetje opgewarmd en dat krijg je op je bord.
Ze kunnen beter een wereldprijs rekenen en er een vrijkaartje voor het ziekenhuis bij leveren.
Er zit een duidelijk verschil tussen de grote stad en het platte land.
elsbeth
User
spacer line
 

Hum, ja, klinkt niet echt lekker. Ik realiseer me dat ik het eigenlijk vooral op Sumatera heb gegeten, niet echt gek natuurlijk. En vorig jaar NB in Kuta. Eindeloos lopen zoeken naar een leuke eettent, maar al dat opgeklopte gedoe met aleen maar toeristen is niks voor ons. Toen maar een Padangtent ingedoken.Driver
User
spacer line
 

kunnen jullie zeggen wat pandangfood is ????
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.82,427,091 topic views - 239,307 posts - 13,720 topics - 31,335 members - last post @ 31-05-2020 17:43 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

134,412,249 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com