indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Java > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Ik ben een meisje van 18 jr en vertrek met een beetje geluk in Augustus voor een half jaar naar Jakarta, wie heeft er wat tips en informatie voor mij...ik ben namelijk ook nog op zoek naar accomodatie.
Alvast bedankt!eveline
User
spacer line
 

Hi Karlijndejonge,

Jakarta is groot, druk en vies(uh sorry jongens, mijn persoonlijke mening maar Emoticon: ). Voor accomodatie lijkt mij van belang om eerst te kijken waar je stage plaats is(welke gedeelte van Jakarta)


Choose to be optimistic, it feels better. If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito!

spacer line  

Hoi Evelyn,
Mijn stageplaats zou dan zijn in Jakarta-Zuid. als je me hier iets meer over kan vertellen heel graag, alle informatie is trouwens welkom.
Alvast bedankt!maurits
User
User icon of maurits
spacer line
 

regelt je stageplaats geen accommodatie voor je? Regel het eerst via hun zou ik zeggen.

Groetjes M


Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.

diederick
User
User icon of diederick
spacer line
 

Jakarta zuid is heel groot (ik woon er zelf). Accomodatie is natuurlijk afhankelijk van de prijs die je wilt betalen. Reistijd is belangrijk en een probleem hier. Kun je wat meer over de stage vertellen? Is dat bij een Nederlandse organisatie? Overheid? Business? Waar is het gevestigd?spacer line  

Hoi Diederick,
Ik durf nog niet zo heel veel te vertellen over die stage plaats omdat ik pas maandag een definitief antwoord hoor. Maar ik heb de tip gekregen alvast te zoeken naar accomodatie, vandaar mijn berichtje en verder ben ik ontzettend nieuwsgierig...
Maar het gaan in ieder geval om een Nederlandse instelling wat niet zo heel veel geld heeft en dus geen accomodatie kan betalen.
Ik ben dus opzoek naar een Gasthuis / kamer / studio en kan daar ongeveer 350 euro per maand aan besteden, het kan eventueel iets meer zijn, maar ik wil wel het liefst een plek waar meer buitenlanders verblijven of waar het in ieder geval niet te onveilig is...
Ik hoor namelijk veel verschillende verhalen, zeker wat betreft veiligheid. Misschien kan jij me er iets meer over vertellen. Ik ben benieuwd... Groetjes
krukcor
User
User icon of krukcor
spacer line
 

Voor 350 euro per maand moet je heel wat kunnen huren. Zou oproep plaatsen in een blaadje van Nederlanders de Paraplu (zie website www.netherlandsembassy.co.id )
Wat je ook kan doen is eerst in een goedkoop hotelletje zitten in de buurt van Jl. Jaksa (algemeen bekend) en daar eens rondpraten met de vele Engelse taaldocenten die daar vrijwel dagelijks 's avonds rondhangen. Zij weten doorgaans veel over accommodatie in Jakarta en kan wellicht bij een van hen iets huren.
Sorry, ik woon zelf in Yogya en als ik in Jakarta ben logeer ik doorgaans in een hotel. Heb dus zelf weinig kennis van acc. in JKT maar give Jl. Jaksa a try.krukcor
User
User icon of krukcor
spacer line
 

Sorry, t is www.netherlandsembassy.or.idTuti & Jan
User
User icon of Tuti & Jan
spacer line
 

Wat natuurlijk ook een mogelijkheid is om de drukte van Jakarta te ontwijken is om in Bogor een kamer te zoeken, de reis van en naar Jakarta is met de speciale trein niet zo erg lang en dan heb je in de vrije tijd tenminste rust.
Met die 350 Euro per maand is van alles mogelijk, voor veel minder kan ook.
Succes,
Tuti & JanRichy
User
User icon of Richy
spacer line
 

Ik heb zelf 6 maanden in Jakarta Selatan gewoond. Zelf moest ik iedere dag op de bandara zijn wat gewoon minstens per dag 4 uur reizen kostte... Wanneer je toch in zuid zit om te werken is dit perfect te doen. Rustige buurt in de betere wijken van JKT. Aantal goede malls (Pondok Indah) en restaurants (Bakmi Japos) in de buurt...

Hier heb ik zelf gezeten... http://www.geocities.com/tamaraguesthouse/

Eigenaresse spreekt/ verstaat goed Nederlands en kan je geweldig op weg helpen mocht je van JKT een cultuurshock krijgen!!! Kamer die ik had kostte 3 juta rps... ongeveer 300 eurie... Nette grote kamer... warme douche... airco... Satelliet TV met HBO... flinke koelkast/ vriezer...

Mocht je nog wat te vragen hebben... let me know...


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

orochi
User
spacer line
 

Karlijn,

ik heb nog wat sites waar je kunt kijken.

www.lokasy.com
www.poskota.co.id of .com

Trouwens voor 350,- of iets meer kan je best een appertement huren met 24 uur beveiliging. Heb je ook nog een gezamelijke zwembad erbij. Ik zag laatst op internet een adv. voor een app. in Taman Rasuna voor 318,- euro per maand. Dan zit je veilig hoor.

groeten,

johnsidik
User
User icon of sidik
spacer line
 

Karlijn,

Ik weet niet of je al wat gevonden hebt, zo niet, probeer dit nummer eens te bellen: +62217203428. Vraag naar Ibu Jeanet en informeer bij haar naar de mogelijkheden. Ze heeft een guesthouse in Jakarta-Zuid dat heel gunstig ligt mbt het openbaar vervoer.


tunawisma, tunakarya, tunamasalah

spacer line  

Hallo allemaal,

Ontzettend bedankt voor jullie tips & suggesties zover!
Heb er nog steeds erg veel aan en ben het op mijn gemakje aan het uitzoeken. Maar als iemand nog bijvoorbeeld guesthouses kent in de buurt van de Nederlandse Internationale School (mijn stage-plaats) of nog andere tips heeft, hoor ik het (nog steeds) graag.

Bedankt weer! Emoticon: Bye byesidik
User
User icon of sidik
spacer line
 

Dus, guesthouses o.d. in Cilandak, lui!


tunawisma, tunakarya, tunamasalah

suwouw
User
spacer line
 

of kemang / ragunan, dan heb je in ieder geval nog het minste reistijd 's-ochtends. als je van de andere kant van de stad moet komen ben je waarschijnlijk meer tijd aan reizen kwijt dan dat je op de school bent..op zich moet er in die buurt genoeg te vinden zijn, succes!!esgerrits
User
spacer line
 

Hey karlijn!

Ik ga inderdaad rond die tijd naar Jakarta voor mijn stage, ik denk iets later. Rond 16 augustus ofzo.

Nog ff kort een vraagje voordat ik je wat vertel over mijn stage: Ik had dus gebeld naar de ambassade vandaag, maar er is niemand die opneemt Emoticon: Confused nu weet ik dus nog steeds niet hoe het zit :(

Je had het over dat dat bedrijf daar formulieren bij de immigratiedienst (in jakarta?) moest aanvragen. Kun je daar wat meer over vertellen? Ik dacht namelijk dat slechts het invullen van een visum-formulier genoeg was en wat voor een visumsoort moet ik dan hebben? Ik verwacht morgen al wel de sponsorbrief én de kopie van ID-bewijs van mijn contactpersoon daar. Daarnaast moet ik het bedrijf ook nog eens een stagecontract laten tekenen volgens het schoolreglement. Het is wat! Ik hoop dat het bedrijf zin heeft om de immigratiedienst te bellen etc. Hoe heb jij dat geregeld?

Ik doe zelf communicatie & multimedia design en ga ALS ALLES SOEPEL VERLOOPT MET HET PAPIERWERK dus stage lopen bij een communicatie bedrijf in Jakarta. Ik moet 5 maanden lang stage lopen voor 4 dagen in de week, maar ter voorbereiding wil ik al iets eerder vertrekken. Accomodatie is iets waar ik mij gelukkig niet druk om hoef te maken, want ik heb daar gelukkig familie wonen waar ik terecht kan.

Ik had alvast gevraagd wat voor stagevergoeding ik zou krijgen en mijn contactpersoon daar zei dat het 500.000 Rp per maand zou worden (ongeveer €40,-) Jij/iemand anders enig idee of dit redelijk is ja/nee ondanks het feit dat een stagevergoeding eigenlijk niet verplicht is? En via de HRO heb ik één of andere scholarship aangevraagd. Misschien dat dat via jouw school ook mogelijk is?

Ik hoor graag van je! Groetjes, Susanahagen763
User
User icon of hagen763
spacer line
 

Tjah als je even inklikt op de www.rumah.us zou je er ook info krijgen.
Ik heb dit ook ontdekt ....via NIS
Succes
Umberto Emoticon: Talk to the handRichy
User
User icon of Richy
spacer line
 


On 03-05-2005 01:04 esgerrits wrote:

Ik had alvast gevraagd wat voor stagevergoeding ik zou krijgen en mijn contactpersoon daar zei dat het 500.000 Rp per maand zou worden (ongeveer €40,-) Jij/iemand anders enig idee of dit redelijk is ja/nee ondanks het feit dat een stagevergoeding eigenlijk niet verplicht is? En via de HRO heb ik één of andere scholarship aangevraagd. Misschien dat dat via jouw school ook mogelijk is?

Ik hoor graag van je! Groetjes, Susana


Geen idee waar je stage gaat lopen... maar wat ik wel weet is dat je best gelukkig zijn met je 40 eurie die je krijgt.... Zelf heb ik alles uit eigen zak mogen opkloppen en dat heb ik graag gedaan. Mijn inkomen als student was in prinicipe al drie maal hoger dan dat van een senior system engineer (opgeleid bij de TU!!!). Voor de normale man/vrouw lag/ ligt het salaris op zo'n 100 euro in de maand...
Als je in een land als Indonesie gaat afstuderen dan moet je doen omdat je dat wilt en in die cultuur wilt leven... de rest is bijzaak... zo denk ik erover...

P.S. Ik kreeg destijds geen visum voor elkaar... ben toen op een toeristenvisum geweest (toen het nog mogelijk was).


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

esgerrits
User
spacer line
 

Hey Richy,

je hebt helemaal gelijk over het doel van de stage! Ik weet dat wel hoor.. ik ben er zelf geboren, maar op mijn 3e verhuisd met mijn ouders naar NL en vorig jaar nog wel op vakantie geweest en nagevraagd wat de standaarden zijn van lonen etc. maar nog niet van stage.

Het is gewoon altijd al één van mijn dromen geweest om stage te lopen in mijn geboorteland, onvoorwaardelijk eigenlijk. Ticket etc. moet ik ook zelf betalen, maar dat doe ik al te graag! Ik weet inmiddels al hoe de NL marketing in zijn werk gaat, ik wil gewoon ervaren hoe dat in IND gaat.

Natuurlijk ben ik hartstikke blij met die vergoeding, ik had ook eerlijk gezegd niet veel verwacht, maar ik wilde gewoon weten hoe het bij andere mensen zat. Ik wilde gewoon weten of ik ergens op kon rekenen of niet. Leuk of niet, je moet toch op rekening houden met kosten etc, handig om te weten dat je op iets extra's kunt rekenen.

Kun je misscihen wat vertellen over hoe je dat hebt gedaan met dat toeristenvisum toentertijd?

Alvast bedankt! Susanaesgerrits
User
spacer line
 

Hey Karlijn,

je had helemaal gelijk! Ik heb vandaag de ambassade nog een keer geprobeerd te bellen en zij vertelden me exact het verhaal wat jij me vertelde.

Ter info voor anderen nog een keer:
Het stagebedrijf in IND moet naar het immigratiekantoor in Jakarta om daar speciale formulieren op te vragen en in te vullen. Verdere afhandeling geschied volgens instructies van het imm.kantoor in jakarta en vervolgens door ambassade/immigratie in NL. De geschatte totale afhandelingstijd volgens de immigratie medewerker Den Haag: 1 tot 1.5 maand :(

- Immigratieafdeling Den Haag: 070-3108163
- Immigratiekantoor Jakarta : Jalan Rasunasaid / Kav. 6-7 / Jakarta / 0062 21522030Richie79
User
spacer line
 

hey Richy,

Ik ga als het een beetje meezit half augustus naar Indonesie om stage te lopen waar je zelf een half jaar hebt gewoond namelijk Jakarta Selatan. De link van het bedrijf is http://www.fukaba.com/contact.html Hier staat het adres bij. Ken je die toevallig ?

Waar zit selatan precies ? Is het vlakbij het centrum ? Ik heb namelijk familie zitten in Jakarta Barat en volgens hun is Salatan best een eindje.

Alvast bedankt

Greets RichieRichy
User
User icon of Richy
spacer line
 

Ja een zakcentje is altijd meegenomen en dat geeft toch een vorm van waardering/ motivatie waarvoor je werkt... ik heb zelf een flinke discountticket gekregen naar Australie... geweldig dat ze toch iets hebben geregeld wat in hun vermogen lag...

Ik heb in JKT gezeten van febr t/m aug 2003. Geweldige ervaring waar ik geen moment spijt van heb gehad (ondanks de hoge kosten). Destijds zijn wij op voorhand ook bij de indonesische ambassade in Den Haag geweest. We hadden een bevestiging via email gekregen dus daar wilden wij wel een visum voor 6 maanden voor krijgen... helaas een bevestiging via email was niet genoeg en we stonden binnen 2 minuten weer buiten.

Weken gingen voorbij om een officiele brief te krijgen van het bedrijf en tot op de dag van vandaag wacht ik daar nog op. Toen maar het besluit om op een donderdag zelf een ticket te kopen om de dag erna te vertrekken. Een visum was toen 2 maanden geldig en hadden toen ingecalculeerd om twee keer het land te verlaten... 1 maal dus naar Australie en weer 2 maanden later naar Singapore. Deze laatste keer kwamen we 's nachts aan en de volgende ochtend vlogen we weer terug naar Jakarta. Nooit problemen gehad met de immigratie...

Kosten kun je zelf goed in de hand houden. Zelf reisde ik altijd met alle vormen van openbaar vervoer (van oyek tot damri). Eten kostte mij nog geen 5 euro per dag wat in principe nog veel goedkoper kan. Maar ja ben dan ook een kieskauwer... Het duurste was eigenlijk het onderkomen wat ik gewoon goed geregeld wilde hebben vanwege de lange vermoeiende dagen. Verder moet je niet al te veel de gulle gever uithangen. Wanneer je geld hebt heb je altijd erg veel vrienden, daar moet je ook wel je grenzen in kennen...

Mocht je wat te vragen hebben... just let me know...


"Veel mensen hebben een te hoge dunk van wat ze niet zijn, en een te geringe dunk van wat ze wel zijn".

esgerrits
User
spacer line
 

Jeetje Richy, wat een gedoe zeg, maar gelukkig is het goedgekomen.
Bedoelde je nou dat je een bevestiging van het bedrijf had gekregen over je stage via email? En je dacht het hier bij de ambassade in Den haag te regelen? Kon dat wel dan als je een officiële brief had uit indo? Dus je hoeft niet persé in jakarta te regelen etc. als ik het goed begrijp?

Ik had sowieso al vorige week een officiele sponsorbrief aangevraagd mét handtekening én eventuele stempel van het bedrijf gevraagd. Die zou ik één dezer dagen krijgen. Ik had ze gevraagd om die te scannen en te mailen of faxen. Mag dat wel, aangezien er een handtekening en misschien een stempel op staat? Anders gaat dat echt weken duren met de post dacht ik nl.

Het contact tussen en mij en het bedrijf verloopt in ieder geval soepeltjes en de contactpersoon daar reageert aardig snel. Bovendien kan ik ze ook makkelijk telefonisch bereiken dus dat scheelt weer. Morgen hoop ik meer te horen over dat immigratiegedoe.

Het bedrijf waar ik ga lopen heet Intermatrix Communications.
Het zit op de
>Pusat Niaga Duta Mas Fatmawati Blok C2 no.19
>Jalan RS Fatmawati no.39, Jakarta 12150
Weet jij misschien waar dat ongeveer ligt? M'n moeder gokte dat het in selatan zat. Weet jij misschien precieze beschrijving?suwouw
User
spacer line
 

Hi Susana,
Ik heb zelf bijna 10 jaar in indonesie gewoond en gewerkt, inmiddels al een aantal jaartjes weer terug in NL. Ik zag dat je stage gaat lopen in Jakarta, heel erg leuk en leerzaam natuurlijk!!
Jl. Fatmawati ligt inderdaad in Jakarta Selatan (zuid), richting Blok M voorzover
ik het adres zo zie. Ik heb zelf op ongeveer 5 minuten loopafstand van de Fatmawati gewoond (is trouwens wel een hele lange straat..) Je hebt in ieder geval het geluk dat je huisvesting geregeld is, dat scheelt alweer een hoop.
Alvast heel veel succes en ik zie het wel als je nog vragen hebt waar ik je bij kan helpen!
Susanneesgerrits
User
spacer line
 

Hi Susanne, bedankt voor de info!

Nu weet ik ongeveer waar het zit, Blok M weet ik wel zo'n beetje te plaatsen. Mijn oom had idd gezegd dat het een lange straat is. Is het een soort industriegebied? kantoorgebied of iets dergelijks? Kun je mij iets vertellen misschien over het gebied daar? Is het veilig lopen etc.??? Ik ben erg benieuwd nl!

Ik heb idd geluk met mijn accomodatie. Ik heb onder andere familie wonen in Jakarta Timur (Cawang) Is het een beetje te doen denk je met OV naar JL fatma..??? Ik kan me herinneren dat het naar Blok M tog een eind rijden was.

Alvast bedankt!
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,618,867 topic views - 242,009 posts - 13,759 topics - 35,452 members - last post @ 15-10-2021 19:42 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,254,173 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com