indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

ibusas
User
User icon of ibusas
spacer line
 

Gewoon een bananen republiek.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


rasechte Moslim
ja, maar met dien verstande dat hij Kejawen was en verder niets moest hebben van Islam in de politiek of in het zakenleven, Uiteindelijk heeft hij daaraan moeten toegeven om de macht niet al eind jaren 80 te verliezen, Hij heeft ondermeer de Muamalat Bank opgezet toen.


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 05-02-2012 09:04 bambang wrote:
De stelling zegt meer over Accid. Het is mogelijk dat hij buiten het derde-wereld-gebeuren in RI heeft geplaatst. Hij heeft zijn leven zo ingericht dat hij zich makkelijk kan bewegen in een derde-wereldland. Natuurlijk moet je financieel ook onafhankelijk zijn. Verder ken ik Accid niet.
Ik denk dat hier nog achter moet '... als Indonesie'. Want ieder 3e-wereld land heeft zijn eigen problemen en oplossingen. In dat geval denk ik dat ik er ook een redelijk eind ben nu. Kan me hier prima vermaken hoewel het soms even behelpen is met bepaalde dingen. Geen dramatische onoverkomelijkheden overigens, tot op heden. Al is het lange wachten soms echt een drama. En dan heb ik het niet over files.


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Daar zullen de meningen over verdeeld zijn Kembang.
Ik zie het in ieder geval anders, voor zover mijn kennis reikt.
De betekenis van Sukarno is groot geweest voor de onafhankelijkheid van IndonesiŽ laten we dat voor opstellen.
Maar laten we ook niet vergeten dat Sukarno heulde met de Japanse bezetter die IndonesiŽ autonomie beloofde, ze wilden op die manier het volk tevreden houden, niet te veel troepen stationeren en toch de broodnodige grondstoffen uit IndonesiŽ halen.
Het koloniale bewind van Japan was vele malen erger als dat van de Nederlanders, er zijn tienduizenden IndonesiŽrs over de kling gejaagd.
Tevens was Sukarno de laatste jaren van zijn bewind de regie kwijt.

Suharto met zijn orde baru heeft wel deccenia lang voor een enorme economische vooruitgang gezorgd.
Tja dat hij zelf en de kliek erom heen er ook dik wijzer van werden is inmiddels wel bekend.
Ik bezocht IndonesiŽ de laatste 5 jaar van het bewind van Suharto regelmatig, nadat Suharto viel heb ik IndonesiŽ tot op heden alleen maar af zien glijden.
Meer dan 16000 eilanden, zo'n verscheidenheid aan bevolking, maakt IndonesiŽ tot ťťn van de moeilijkste landen ter wereld om te besturen.
Een strak beleid en soms een harde hand zijn onontbeerlijk wil je de boel op de rail houden.

Laat na Suharto nu eens alle presidenten de revue passeren, Habibie economisch een gigant maar voor de rest een koekie, Gus dur op alle gebieden een koekie geestelijk leider van de NU, Soekarnoputri ach mijn lieve Heer, die kon helemaal geen beslissingen nemen, nu dus SBY hij begon goed, heeft ook uitstraling, maar ook hij kan het niet waarmaken, al hoe wel hij van alle koekies na Suharto nog het meeste heeft bereikt.
Afijn zo kijk ik er tegen aan, er zijn nog decennia lang nodig om dit land in de vaart der volkeren mee te laten gaan.
MaleisiŽ, Thailand, Vietnam en Cambodja doen het voorals nog veel beter.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

De ontwikkeling van de landen die je noemt Malam, klopt helaas. Ik zeg helaas want want RI raakt verder en verder achter. En dat is triest te zien. En dan metname de nieuwe investeringen van multinationals. Die in landen als Vietnam en aangrenzende landen wel binnen weten te halen. En die investeringen zijn enorm!!!!!!!!

Zeg gerust miljarden Euro's.

Dat Indonesie geen vast land is,dat is zeker geen voordeel.
Ik vrees dat er ook nog een ander ingredient in de non investering.....................


It's only kinky the first time.

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 


On 05-02-2012 04:03 Pak Pupyes wrote:
Nieuwe, vereenvoudigde en persoonlijke definitie van derdewereldland: als zelfs in steden de listrik met grote (on)regelmaat uitvalt, is er sprake van een derdewereldland. En hier is dat nu weer het geval. Net als gisteren en eergisteren. Mijn dikke UPS - 1200 VA - heeft het begeven want die is al meer dan een jaar oud en kan 'slechts' 600 keer stroomuitval aan. QED.


Dat maakte ik in TsjechiŽ in 1999 al vele malen mee, terwijl ik er maar 2,5 maand heb gezeten. Dus slechte definitie, wat mij betreft. Overigens ziet de UN IndonesiŽ toch echt als middenklasse (Human Development Index: rood is medium, donkerrood is laag)From Dayeuhkolot with love

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

In zijn algemeen monyet, in derdewereldlanden waar stroom een probleem is? Dat betekent dat industrie aangewezen is op generators. Dat is voor productie simpel weg te duur!

Dus geen banen, geen inkomen, enz enz enz.
Overigens is wat PP noemt weldegelijk een kenmerk van een derdewereldland.
Feitelijk is de situatie erger, RI verliest bedrijven door uit RI weg te gaan en in een naburig land wel opnieuw productie te starten, een aantal Afrikaanse landen ondergingen hetzelfde lot. Niet best dus.It's only kinky the first time.

spacer line  


Op 05-02-2012 14:45 schreef Malam:
....
Meer dan 16000 eilanden, zon verscheidenheid aan bevolking, maakt IndonesiŽ tot ťťn van de moeilijkste landen ter wereld om te besturen.
...

Ik denk dat je hier de kern raakt van het probleem voor IndonesiŽ. Java puilt uit en is het meest ontwikkeld. Alleen ze maken weinig tot niets en leveren al net zo weinig. Ze leven van de grondstoffen op de andere eilanden en het is een kwestie van tijd dat dit (nog) meer onrust veroorzaakt.

IndonesiŽ heeft gewoon geen goed plan naar een hoger niveau. En juist door deze impasse gaat het nog vele decennia duren voordat ze hogerop komen. Er valt wel geld te verdienen, maar dan moet je een cowboy zijn en de trucjes goed uitvoeren, voor de gewone man is er geen eer te verdienen. En er leven ongeveer 235 miljoen gewone mensen.


"Bhinneka Tunggal Ika"

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

inderdaad, de eilanden en de hoeveelheid ervan helpen niet. simpel voorbeeld, hoe krijg je een pak verse melk dit land door? Zeg maar rustig, gewoon niet.

RI is moeilijk, zeker als opkomende industriele natie.
En een ongekende mobilisatie van werkers/werkenden, wat al gaande is !It's only kinky the first time.

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Malam, dat Sukarno met Japan heulde , wilde hij IR uit de ellende halen nadat hij ťn de bevolking de Nederlanders eruit hebben geschopt! Het was een stomme zet van hem geweest....hij had beter de Chinezen om hulp kunnen vragen zůnder communist te worden, trouwen de chinezen woonden in grote getale al in IR, toch? Zag toen al dat IR met de economie ging afglijden richting ellende . Vergeet niet dat de Nederlanders de touwtjes toen in handen had van de handel c.q. economie. Suharto was in opkomst...maar door hťm werd IR een moslimland....velemalen gehoord van de mensen aldaar. Als je een baan wil, opleiding wil genieten enz.enz. en je bent gťťn moslim hoeft je nergens op te rekenen.
In de film van de zon, maan en sterren zŠg je hoe dat ging vooral dat meisje Sari die op school geen hulp hoeft te verwachten gezien zijn geen moslima was, snap je?
Maar ach...het zal weer jaren overheen gaan om een sterke president te krijgen om het land goed te kunnen leiden....ik zie het zelf niet ťcht zitten met 238 miljoen aan bevolking.... Emoticon: Nooo Het kan ook zijn Malam dat totaal verkeerd zit hoor, mijn excuses ervoor dan... Emoticon: Confusedbarubagus
User
spacer line
 

In het jargon van investeerders wordt de term van derde wereld niet meer zo gebruikt.
We hebben het hier over ,tiger landen ( singapore/zuid Korea/taiwain), Bric landen
(brazilie, Rusland, India, China) en Tims landen (Turkey, Indonesie,mexico ,south Africa).
Verder veranderen de landen onderling van plaats binnen de categorien en tempo.
De term derde wereld land is echt voor de erg arme landen somalie, zimbabwe, etc.
Vietnam is ook een land die economisch enorm aan de weg timmert.

Indo is m.i een derde wereldland, maar wel in beweging, er is een effecten beurs, ze hebben commodities (grondfstoffen) maar de bevolking ( het bbp) is nog laag, net als
veel Bric landen. Bric land China bv, heeft een groot reservoir aan buitenlandse valuta door de gigantische export, maar de welvaart is nog steeds ongelijk verdeeld.
Belangrijk voor RI is daarom de welvaaart eerlijker te verdelen (corruptie uitbannen). Zo staat er de doodstraf op corruptie in China en Singapore, daarom kwamen ze ook voorruit.Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Gelukkig wel barubagus, alleen zag ik in 2008 en 2009 meer vooruitgang dan nu.

Ik zie wat er in Vietnam gebeurd, als ze dat kunnen halen in RI zou dat heel, heel mooi zijn.
Maar dat zie ik zo snel nog niet gebeuren. Alleen de instelling van de mensen hier is al anders. De wil iets te bereiken, iets wat ik zeker mis in RI op projecten. Scholing en menselijke instelling doen een hoop. Een vergelijkbaar project uit de grond stampen, want z gaat dat, daar heeft Indonesie zeker 2 keer zolang voor nodig. Dat is geen goede zaak voor multinationals die miljoenen investeren per productie faciliteit. De investering moet terug.

Echter........... ik merkte dat in scheepsbouw en electronic assemblage beter gaat in RI dan in Vietnam. In productie van metname food gaan ze hier stukken beter dan in RI.

Als de doodstraf op corruptie staat in Singapore? Hadden de ze de zittende leiders allang op moeten hangen, helaas is Singh met pensioen. Emoticon: Laugh out loudWhere there is a will there will be relatives.

barubagus
User
spacer line
 

Ja ik had al eerder een opmerking gemaakt over de DOOPRSNEE RI mentaliteit. dat is afwachten.. dus onder de klapperboom wachten totdat die klapper naar beneden valt. Maar sommige volkeren hebben meer iniatief, die klimmen in de boom om het eruit te halen!!!

Ik weet niet wat het is. zelf iniatief is er ver te zoeken. Soms wachten ze net zolang tot die klapper op hun hoofd valt, dan missen ze de boot, dan worden ze door andere volkeren ingehaald in deze globalisering.
Maar natuurlijk zijn er ook succesvolle bumiputera's maar die zijn in de minderheid.
Kun je je voorstellen dat in de RI 9 v.d 10 rijkste mensen Etnische Chinezen zijn?
RI staat op de economische kaart, dankzij die etnische chinezen.
Bedrijven als Astra, Roda Mas, Sinar Mas, Indo Mie, gudang garem etc. zijn allemaal van etnische Chinezen, zelfs de bekendse badminton spelers zin E.Chinezen.
Dat is geen excuus te verdedigen, zo van kolonialisme, onderdrukking etc. Ze hebben gewoon niet die handelsmentaliteit, ambitie of killersinstinct om het te redden in deze globalisering. Ze hebben niet die opofferingsmentaliteit om verder te gaan.

Die mentaliteit zie je trouwens ook in het midden oosten. Zovan als de Here het wilt (Insja allah) dat wordt ik rijk of kom voorruit. Ik zelf hoef er zelf niets voor te doen, want het komt wel goed als het van de Heere mag. Dus ik voer zelf geen flikker uit, want alles komt toch van boven. Dus mss heeft het ook met de Islam te maken.
spacer line  

Ik heb laatst een aantal ondernemers gehoord die eerst in IndonesiŽ zaten, maar nu naar Vietnam zijn vertrokken inderdaad. Wat was het verschil ? De willekeur in toepassing van wetten en regels in IndonesiŽ, als er iets belangrijk is voor een ondernemer is het een bepaalde stabiliteit en betrouwbaarheid.

Daarnaast als jij een goed idee hebt in Vietnam dan is het ergste wat je kan gebeuren, dat ze het kopiŽren. In IndonesiŽ, gaan ze van je jatten en of maken ze het je onmogelijk. Vietnam is zůveel makkelijker voor een ondernemer die verder wil in AziŽ.


"Bhinneka Tunggal Ika"

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Ik zal je toch enigzins teleur moeten stellen, corruptie hier is net zo gangbaar als in RI. Wel is het zo dat door de mentaliteit van de Vietnamesen, de wil om te presteren het opbouwen van het land sneller gaat dan in RI. Vele malen sneller en dus de onwikkeling sneller.
Ook een tegenvaller, de stroomvoorziening en infrastructuur. Het niet hebben van strooom is dagelijkse kost, heb net nog een 4 megawatt powerstation neergezet.

Dan kan productie in iedergeval afgemaakt worden.
Niet echt jofel dus. En voor wat bedrijven? Kan ik je vertellen dat RI makkelijker is dan Vietnam. Vietnam komt voort uit een communistisch systeem, de bureaucratie is nog sterk en volop aanwezig, ook in Vietnam kun en niks in bezit hebben, huizen, grond en bedrijven.

Ook een derdewereldland. Maar wel met een groot verschil. Geen moskeen en moslims !
Groot verschil, heel groot.


It's only kinky the first time.

spacer line  

Oyibo, ik heb dat gesprek zijdelings meegekregen. Ik weet de precieze ins-en-outs niet, maar van wat ik begreep is de bureaucratie in Vietnam beter in te schatten ? Dat maakt het een betrouwbaarder land. Ik heb geen eigen bevindingen. De business waren magneetstickers en spuit-gietplastic producten.


"Bhinneka Tunggal Ika"

senior
User
User icon of senior
spacer line
 


On 07-02-2012 19:56 oyibo wrote:
de bureaucratie is nog sterk en volop aanwezig, ook in Vietnam kun en niks in bezit hebben, huizen, grond en bedrijven.

Ook een derdewereldland. Maar wel met een groot verschil. Geen moskeen en moslims !
Groot verschil, heel groot.


Zal er verder niet op ingaan Oyibo, maar het is niet helemaal waar wat je nu neerkalkt. In Vietnam kunnen buitenlanders onder bepaalde voorwaarden wel huis en grond in bezit hebben,(net als in Thailand,waarvan ook gezegd word dat het voor buitenlanders niet mogelijk is) ben er zelf nu druk mee bezig, aangezien het mij daar zeer bevalt als ik er ben.> bergen en bergen papier uit Hanoi ontvangen met voorwaarden en regels.Ben zelfs genoodzaakt om komende zaterdag naar Hanoi te vliegen om daar maandag bepaalde papieren in persoon af te geven, ook weer een kosten post van een paar ruggen. En ja, het is een socialistisch land maar heel wat gestroomlijnder dan Indonesie.

En me dunkt dat er niet in alle postings in dit forum gekankerd hoeft te worden op moslims...leven en laten leven. Buitenlanders in den vreemde denken altijd overal de oplossing voor te hebben,maar zijn en blijven gast en dienen zich aan de lokale gewoonten aan te passen en niet andersom....


hati hati, pelan pelan

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

gestroomllijnder zeker Senior. Moslims, mee eens ik kanker doorgaans niet op deze geloofsgroep. Het geloof in RI stopt wel zeker voortuitgang Senior, onmiskenbaar.
Die opmerking zie ik niet als kankeren op. Ik stel dit vast en is niet alleen in RI zichtbaar.
Ik hoop voor je dat je een goeie advocaat hebt die je er mee helpt. Heb je straks bij aanschaf het "rode papier" in bezit? Dat is hier bewijs dat het land daadwerkelijk jouw bezit is. Ook ik heb geprobeerd vorig jaar Senior, mij lukte het niet. Ik ben erg benieuwd.

Ik ben wel bezig een bedrijf op te zetten, maar zonder advocaat lukt dit niet, inderdaad een pak papierwerk voor min of meer alles wat je hier wil, stempeltje rennen noem ik het.

Heel veel succes !
It's only kinky the first time.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,082,213 topic views - 240,766 posts - 13,734 topics - 34,263 members - last post @ 20-01-2021 23:02 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,487,076 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com