indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Hallo Bali-kenners,

Ik wil met mijn vriend dit jaar graag 2 tot 3 weken naar Bali. We kunnen of in april of in augustus op reis. Regent het nog veel in april en is het beter in augustus naar Bali te gaan, of is het weer in april ook prima?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Groeten,
NathalieYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Het weer is niet echt van belang, het zal wel droog zijn. Je kunt veel beter kijken naar de drukte, en dan is augustus veel drukker (en dus duurder) dan april over het algemeen.


Ho Lee Fuk

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Dat klopt wat Yerun schrijft, ik ga liever eind september.....goedkoper in mijn dompet = portemonnee en een stuk rustiger.... Emoticon: Party! .ibusas
User
User icon of ibusas
spacer line
 

Uit jullie 2 mogelijkheden zou ik april kiezen: alles lekker fris na de regens!spacer line  

Dank voor jullie reactie!. Ik denk dat we inderdaad zullen kiezen om in april naar Bali te gaan. Wij willen ongeveer 2 weken rondtreizen op Bali.Ik heb de Lonely Planet gekocht en ben deze al aan het doorspitten om onze rondreis te plannen, maar hebben jullie misschien nog leuke tips voor mooie plaatsjes, natuurschoon, accomodaties etc. op Bali?

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Even het forum doorlezen, dit is een vraag die zo'n beetje iedere maand weer terugkomt en volledig afhankelijk van je eigen insteek. Als je van strand en zwembad houdt ŕ la Costa Brava dan kies je voor Kuta. Wil je geen Australiërs en Nederlanders tegenkomen dan is Bali niet de juist bestemming en Lombok or Java wellicht leuker. Bali heeft wel mooie tempels en natuur als je het binnenland in gaat, rijstvelden bij Tegallalang, markt van Sukawati, sommigen trekken juist weer meer naar t Oosten of Westen. Noorden voor de dolfijnen en voor het duiken meen ik.From Dayeuhkolot with love

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Nathalie...ik heb ergens op het forum..géén idee meer waar...een hele lijst gemaakt

over de bezienswaardigheden van Bali....hopelijk dat je het kan vinden!!

Wij zijn door de binnenlanden gereden zónder een enkele toerist gezien te hebben maar wel de bewoners van de desa's en dat is juist het mooie van deze leuke en mooie tripjes op Bali!!
spacer line  

Wederom dank voor jullie reacties :-)
Ik ben inderdaad juist niet op zoek naar het Costa Brava gevoel en wil zoveel mogelijk authentieke plaatsjes en mooie natuur aandoen en ook nog een paar keer duiken. En ik zal ook op zoek gaan naar je lijst op het forum Kembang.

spacer line  

Hallo Nathalie, ik zou ook kiezen voor april, de tickets zijn ook goedkoper.


groetjes, Gerard

Reclame weggehaald.
Moderated by Oyibo.
Voor reclame graag contact opnemen.

accid
User
User icon of accid
spacer line
 


On 21-01-2012 23:48 Nathalie1976 wrote:
Wederom dank voor jullie reacties :-)
Ik ben inderdaad juist niet op zoek naar het Costa Brava gevoel en wil zoveel mogelijk authentieke plaatsjes en mooie natuur aandoen en ook nog een paar keer duiken. En ik zal ook op zoek gaan naar je lijst op het forum Kembang.Ik zal wel weer op mijn ballen krijgen maar wat verwacht jij nu van Bali nathalie 1976? Goed jaar trouwens.
.
Een lonely planet kopen voor Bali? een mooie natuur (kan ik nog in mee gaan)authentieke plaatsjes - duiken ? Ik ben bang dat je verwachtingen de werkelijkheid zullen overstijgen, en dan maakt het niet uit in welke maand je gaat.
.
Ik ben heeeel heeeel serieus in mijn reactie Nathalie 1976. Als je nu naar Bali vliegt dan raad ik je aan om een avondje uit te rusten van je vlucht en meteen door te vliegen naar Oost Indonesie , nusa tengara - Sulawesie past ook heel goed bij je verwachtingen maar Bali? duuuuuhuhuu.

Voorkomen is beter dan genezen


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Bali heeft natuurlijk best nog wel mooie plekjes, zo vond ik Uluwatu echt nog wel bijzonder. Zeer afgelegen, dan wel. En zonder huurauto is het niet te doen, maar dan heb je wel een bijna privéstrand van het hotel (La Joya, overigens prachtig back to basics maar wel wat overpriced).
De meeste collega's van mij die voor het eerst Bali aandeden waren toch wat teleurgesteld. Ze hadden gehoopt op prachtige witte zandstranden en een soort zen-eiland waar iedereen zit te hummen, in harmonie is met de natuur en bla bla bla. Maar als je aankomt in het drukke Denpasar en door de motoren van je sokken wordt gereden, vervolgens in je hotel in Kuta merkt dat je alleen maar Australiërs om je heen hebt en ziet dat de prijzen vergelijkbaar zijn met Nederland, dan valt het wel wat tegen. Als je Bali aandoet moet je dus wel goed weten wat je wil en je reisschema daar op afstemmen om te voorkomen dat het een teleurstelling wordt.

Overigens 1976 zeker een goed jaar!!


From Dayeuhkolot with love

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


Ze hadden gehoopt op prachtige witte zandstranden en een soort zen-eiland waar iedereen zit te hummen, in harmonie is met de natuur en bla bla bla.
Hoe komen die mensen toch aan dat beeld? Ik heb dat nooit gezien op Bali, hoop het nooit te zien ook. Daarvoro kom ik namelijk niet naar Bali. Wel voor het lekkere eten, de relatief goedkope alcohol en het nachtleven. Tegenwoordig moeten vrouw en kind nu mee, dus dat laatste wordt wellicht geschrapt, maar dan blijft er nog altijd voldoende over om van te genieten.


Ho Lee Fuk

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 29-01-2012 10:23 Yerun wrote: Wel voor het lekkere eten

Frans, Italiaans, Mexicaans, Grieks, Indiaas, Thais etc. Maar Indonesisch?


MAD

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Ik heb ook weinig echt lekker gegeten op Bali (moet wel zeggen dat ik nog steeds geen babi guling heb geprobeerd na al die jaren *schaam schaam* ). Ik vind Java veel meer een eiland waar je voor het eten heen gaat. Kwestie van smaak, maar waar veel toerisme is, wordt de smaak nu eenmaal vaak aangepast aan de bezoekers. Ik heb echt bizar slecht gegeten in plaatsen als Kuta en Seminyak. In Tegallalang heb ik weer heerlijk gegeten en ook Jimbaran zéker niet slecht. Ubud was weer veel te toeristisch en de prijzen vallen er ook tegen als je net van Java komt.
Ik denk wel dat veel mensen het beeld van Bali hebben van 20-30 jaar geleden. Ook het beeld dat in Amerikaanse films wordt gecreëerd helpt niet mee natuurlijk.


From Dayeuhkolot with love

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Het maakt niet uit in welke maand je babi guling eet maar ik vind het wel te kauwen. Nasi boaring vind ik dan toch wel de boventoon hebben in Java en dat is dan weer jammer.
Ik denk dat ieder eiland wel wat lekkers heeft en dat dit samenhangt met de tijd van het jaar geloof ik ook nog wel, maar om daar nou je vakantie op af te stemmen. mwuaah


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Kwestie van smaak. De nasi goreng die ik elk jaar bij Rumah Makan Parangtritis eet is voor mij het absolute genot.


From Dayeuhkolot with love

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Yerun...relatief goedkope alcohol????? Waar dan??

Of bedoel je die zelfgemaakte bocht dat niet te zuipen is???

Je betaalde voor de alcohol net zoveel als in Nederland.....we hebben daar dan ook géén wijn gedronken....Een goede fles wijn kopen in Hardy loopt je gillen weg uit de winkel....We dronken maar Bintang dat is idd goedkoper.accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Kembang toch, iets kopen in de Hardy is hetzelfde als de telegraaf serieuws nemen. Goede wijn moet je ook niet "kopen" in Indonesie maar meenemen uit Nederland en zuinig op zijn.
Er zijn echter wel plaatsen waar je goed geprijsde alcohol kan kopen voor directe consumptie maar dan moet je naar de Gay bars. Daar is het zo druk dat ze de prijzen laag/normaal kunnen houden. Zelfs een glas wijn (als je het vast kan houden zonder te morsen) is daar gunstig geprijsd. Je krijgt er een hoop gezelligheid en shows voor terug en als vrouw heb je niets te vrezen.
Heineken is trouwens ook gewwon overal te verkrijgen en dat voor vaak maar een 2000 rp meer dan Bintang.


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Was ik nog vergeten te melden. Het maakt niet uit of je April of Augustus komt, het is er altijd heet.


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

spacer line  

Heerlijk zeg even naar Bali. het is hier zo erg koud dat ik liever vandaag nog vertrek. Helas roept de plicht en moet er nog even gewerkt worden.


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Zolang je niet wilt zwemmen in de zee! Daar zit trouwens wel een verschil in wat betreft de maanden augustus of april. August dan hesrtelt de zee in zekere zijn van de regen die via de rivieren in de zee is gestroomd en krijgt het weer een beetje zijn wat blauwe/groene kleur terug ipv moddergrijs/bruin. Ook de temperatuur van het water is in april anders dan in augustus maar altijd wel aangenaam. Jammer dat de zee hier op zovele manieren verradelijk is.


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

spacer line  

Dank voor jullie reacties. Ik heb de Lonely Planet inderdaad gekocht en ga deze fijn uitpluizen. Natuurlijk weet ik dat Bali erg toeristisch is, maar ben er van overtuigt daar te kunnen genieten van mooie natuur, mooie duiklocaties en leuke, gezellige plaatsjes!
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,011,240 topic views - 240,760 posts - 13,734 topics - 34,238 members - last post @ 19-01-2021 18:38 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,374,986 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com