indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Gezocht & Aangeboden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Volgens mijn (bescheiden) mening hoef je je niet (meer) apart te registreren (bij PLN) voor on-line betaling.

In ieder geval zijn de systemen van BCA en PLN (Bali) gekoppeld en als je op de BCA site klikt om je PLN rekening te betalen, hoef je alleen maar je PLN klantnummer in te voeren. Vervolgens zoekt het systeem uit of en zo ja, hoeveel er betaald moet worden. Dat bevestig je vervolgens met de E-dentifier codes uit je BCA apparaatje.


If you have nothing to loose, you can risk everything

spacer line  

BTW, nog even over “binnen budget” werken door PLN, zowel qua tijd als pecunia:

Heb hier (Denpasar / Sanur) afgelopen week op een project een 4,400 Watt aansluiting opgeleverd gekregen, ruim binnen de door PLN aangekondigde periode van ca. 6 weken. Heeft uiteindelijk maar 3 weken geduurd.

1x zelf het regio-kantoor bezocht om de aanvraag in te dienen. 1x een voorman van de PLN op de lokatie op (vantevoren aangekondigd) bezoek gehad die het werk opgenomen heeft en afstanden e.d. gemeten heeft.

Kosten voor aanvraag, aanmelding, aftakken kabel en 25 meter afstand overbrugggen middels spankabel van de dichstbijzijnde PLN paal naar de villa, plaatsen van meter, meterkast en hoofdzekering, aansluiten van inpandige bedrading op meterkast, totaal (maar) Rp. 4,150,000,-.

Geen tussenpersonen of "fixers" gebruikt daar die momenteel alleen maar voor vertraging in het werk en verhoging van de kosten zorgen.


If you have nothing to loose, you can risk everything

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

AEB; inderdaad, online registreren hoeft niet, gewoon klantnummer invoeren en betalen. Zo doe ik het overigens al drie jaar. Daarvoor ging ik altijd naar de BRI toe omdat dat lekker dichtbij was.

Regelen van dingen bij staatsbedrijven doe je het best rechtstreeks. Alles wat er tussen zit kost tijd en geld, want die mensen moeten ook eten. Als je echt wil kan het gewoon zo, jij bent daar het bewijs van, maar hier zelf heb ik zo de zaken bij PLN ook opgelost. Zelf gegaan en binnen effectief 30 minuten (20+10, twee bezoekjes dus) was het opgelost. Heb ik niemand voor nodig. Niemand niet, maar velen zijn te lui/te bang om zelf iets te doen. Tja.


Ho Lee Fuk

Milani
User
spacer line
 

Amed EB hier ben ik weer erg blij mee want wist echt niet dat je zo kon betalen en wij hebben ook BCA. Geweldig en weer dank. Emoticon: WorshipMilani
User
spacer line
 Hoor net van een vriend dat deze betaalwijze er uit gaat en een ieder krijgt nieuwe meters. Daarbij hoort een soort "credit card" waarop je pulsa 's koopt, die code tik je in op je electro kast en je bent weer voorzien van electra.

Weet jij hier meer van Amed EB?spacer line  

Ja, dat systeem is niet onbekend. Weet echter alleen dat bij de (meeste) nieuwe PLN aansluitingen inderdaad een "pre-bayar" installatie wordt geplaatst i.p.v. de oude bekende standaard "post-bayar" meter. Schijnt iets te maken te hebben met de slechte betalingsmentaliteit van de doorsnee Indonesier Emoticon: Smile

Echter, heb nog nergens gehoord dat de reeds geplaatste / bestaande meters OOK vervangen zouden worden door deze nieuwere pre-bayar installaties. Zal vast wel loslopen, zeker voor klanten / afnemers met een onberispelijke staat qua tijdig betalen e.d.


If you have nothing to loose, you can risk everything

spacer line  


On 08-04-2012 07:46 Milani wrote:


Hoor net van een vriend dat deze betaalwijze er uit gaat en een ieder krijgt nieuwe meters. Daarbij hoort een soort "credit card" waarop je pulsa 's koopt, die code tik je in op je electro kast en je bent weer voorzien van electra.

Weet jij hier meer van Amed EB?

Ya , al een paar jaar (?) in Jakarta.
Is interessant als men een guesthouse(of kost2-an) met airco heeft .bisa dicek of makemyday .

ibusas
User
User icon of ibusas
spacer line
 

Eind 2008 is mijn "post bayar" meter (en het bezoek van de meteropnemer) door PLN vervangen door vaste vergoeding per maand, ongeacht verbruik.
Ik heb toen direct een pre-bayar meter aangevraagd, maar die waren nog niet leverbaar (habis) .
De kosten voor het abonnement waren - schrik niet: 1.100.000 rp per maand, omdat mijn huisje onder "business" viel en 4.500 kW heeft! Er hielp geen lieve vader of moeder aan!
Eindelijk heb ik de pulsa meter gekregen (kunnen kopen) in maart 2011. Maar dát scheelt! Moet wel regelmatig worden bijgevuld, want op = nieuw contract afsluiten!!!

Dit is in Bali, district Manggis.majomi
User
spacer line
 

Inmiddels draaid de meter al een dikke 2 maanden.
Alles is achteraf gezien goed geregeld.

Heb me wel via de PLN-site geregistreerd.
Waarom; zo ben ik iedere maand, via een e-mail rekeningoverzicht, op de hoogte van mijn gemaakte kosten en verbruikte KWh's. Een dag later (tussen 5e en 8e v/d maand) kun je dan via internet de rekening betalen. Voordeel; je betaald maandelijks achteraf.

Let wel; rekening PLN betalen gaat tot nu toe alleen via BCA-rekening.
Via BNI-rekening is vooralsnog niet mogelijk.

Succes met mijn ervaringen voor degene die ook een aanvraag willen doen. Tevens iedereen bedankt voor zijn input.
zieleffe
User
spacer line
 


ik zag vorige week, waar ik zit, de betaling op zondag, bij een BCA Automaat betalen, anders was de elektrisch zo afgesloten zei hij, maar dat zal een grapje zijn.


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

majomi
User
spacer line
 

Inderdaad. Je kunt ook bij ATM je betalingen doen.
Persoonlijk prefereer ik dit echter thuis in vertrouwde omgeving te doen.
Kijk maar eens op www.pln.co.id/

Op deze site vindt je alle benodigde info.

Afsluiten????? Zo snel zijn ze hier op Bali nou ook weer niet..........(echter soms)...

Succes.........Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Ibusas; dat jij een vast bedrag aangesmeerd hebt gekregen is een duidelijk geval corruptie. Zoiets bestaat niet namelijk.Je betaald een deel vastrecht voor je meter en een deel verbruik, in het geval van pra-bayar is dat via de vouchers netjes verrekend. Deze manier is minder fraude-gevoelig, voor zowel de klant als PLN. Let echter wel op hoeveel kWh je krijgt voor je centen, daar wordt nu mee gerommeld, want men wil graag verdienen over de rug van mensen die geld hebben dus verkopen ze minder kWh dan ze zeggen (staat netjes op het bonnetje vermeld, als je dat niet krijgt zit er ook iets fout).


Ho Lee Fuk

ibusas
User
User icon of ibusas
spacer line
 

Ha Yerun,
Ja ik had deze kwestie al in 2009 op het forum gezet en de reactie van AE opgevolgd. Het resultaat was nóg meer officiële documenten en gewoon blijven betalen. Dat gold voor alle 10 huisjes op het parkje. Gelukkig gaat het goed met de nieuwe pulsameter sinds maart 2011.
Nu je in Nederland bent, ben je welkom om de paperassen in te zien. Ik zit in Utrecht. Logeren kan ook - ik heb zelfs een kinderledikant klaar staan.
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

ibusas, dat is waar ook, dat speelde al eerder ja. Goed te horen dat het nu dus netjes opgelost is. Weer iemand minder di profijt van je trekt.

We zitten op dit moment lekker bij pa en ma in Eindhoven en gaan over een paar dagen naar Parijs en daarna alweer bijna naar huis. De tijd vliegt! Maar we zijn binnenkort ook vast wel een keer op Bali, dat is voor ons op de een of andere manier rustiger... en warmer.


Ho Lee Fuk

spacer line  

Met / via BNI Internet bankieren is je maandelijkse PLN rekening ook te betalen, op precies dezelfde manier als met / via BCA.


If you have nothing to loose, you can risk everything

majomi
User
spacer line
 

Hallo Amed,

Inderdaad de BNI-site is helemaal ingericht om PLN rekening via internet te betalen.
Echter een aantal weken geleden de gehele "betaalprocedure" volgens BNI site gevolgd en iedere keer een "error" . Navraag bij de BNI-bank in Amlapura leerde mij dat de site wel is ingericht om PLN-rekening via internet te betalen maar dat dit nog niet werkt.

Is dit inderdaad zo of heb jij al wel via BNI internetbankieren je PLN-rekening kunnen betalen?

spacer line  

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.majomi: Aha, dat verklaart. Ik doorliep ook het hele proces en telkens na de E-code invoeren, kreeg ik een error. Nog even geduld, kan een tijdelijk probleem zijn (en maakt sowieso niet uit want dan gebruiken we gewoon BCA ).


If you have nothing to loose, you can risk everything

majomi
User
spacer line
 

Ja, inderdaad had ik hetzelfde probleem. Na de E-code een error.

Wachten op BNI. Zal nog eens een onschuldig telefoontje plegen om over e.e.a. te klagen.
Wat dat betreft is een BCA rek. geen overbodige luxe. Dus ik betaal ook alles via BCA.

Dank je voor je snelle antwoord Amed. Hieruit kunnen we concluderen dat de bank waarschijnlijk nog niet zo ver is..............
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,198,145 topic views - 240,782 posts - 13,734 topics - 34,298 members - last post @ 27-01-2021 13:39 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,715,359 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com