indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Gezocht & Aangeboden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

majomi
User
spacer line
 

Wil een elektriciteit aansluiting 3 fase aanvragen bij PLN.
Wie weet hoeveel mij dit kan gaan kosten en hoe snel dit gerealiseerd kan worden.
Kortom; Welke weg moet ik bewandelen om dit voor elkaar te krijgen op zo kort mogelijke termijn.spacer line  

Volgens mij moet het lukken binnen een maand tot 1 jaar als je geluk hebt.
Van een kennis heb ik wel eens gehoord dat het hem bijna een jaar heeft gekost.... Pluis de nodige betalingen hier en daar...

Ik denk dat Amed dit wel weet hij is een Bali expert.


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Majomi, misschien is het handig om te weten waar op Bali? Welke plek? Dan kan ik je een beter antwoord geven waar je zou moeten zijn. De kosten? Is het een volledig apparte aansluiting? Of aansluiten op bestaand. Is je bestaande meterkast geschikt hiervoor? Wellicht kun je vragen, of weet je zelf of er zo'n aanluiting eerder was?. Allemaal zaken die bij de kosten meetellen. Trek initieel rond de 10 miljoen uit. Afhankelijk van wat er al wel of niet is.


It's only kinky the first time.

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Topic verplaatst naar ander sub forum.


It's only kinky the first time.

spacer line  

Normaalgesproken heb je een nieuwe elektra aansluiting hier op Bali, in iedere kabupaten, binnen max. 3 maanden. Bij ieder regio-kantoor van de PLN ligt een prijslijst ter inzage waarop alle kosten vermeld zijn, die (evt.) van toepassing kunnen zijn op uw aanvraag, varierend van wat het aftakken van een hoofdkabel kost, het plaatsen van een of meerdere palen, per meter kabel, etc., etc.


If you have nothing to loose, you can risk everything

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Inderdaad de kosten kunnen erg varieren. En een meter 4 X 6 sqm is niet goedkoop.


It's only kinky the first time.

spacer line  

BTW, via de website van PLN Bali kun je e.e.a. on-line aanvragen en reeds direct een opgave van de te verwachten kosten zien. Enige kennis van de Indonesische taal is een pre Emoticon: Smile

http://www.pln.co.id/pbpd/index.php


If you have nothing to loose, you can risk everything

simpati
User
spacer line
 

Wat ik hier schrijf heeft betrekking op de officiële procedure van Oost Java en Bali, waarschijnlijk heeft PLN Bali geen boodschap aan de officiële procedure en hebben ze eigen wetten met de nodige kosten, zeker voor een BULE .

Om te beginnen heb je een installateur nodig die erkend is door de PLN, in Malang heeft men bij het kantoor van PLN een boek met adressen en gegevens van verschillende installateurs.
Die installateur zorgt voor de aanvraag en betaald ook de rekening aan PLN.

Ik heb voor de wijziging van 1300 naar 2.200 Watt Rp.702.500 betaald en de procedure was binnen twee weken afgehandeld.
Voor een nieuwe aansluiting zijn er in Malang wachtlijsten die voor iedereen zijn in te zien, de kosten liggen ook vast, die waren te vinden op: http://www.pln.co.id/pbpd/PD.php maar zijn er nu niet meer te vinden.
De minimale aansluiting voor Rumah Tangga met 3 fase is 3 x 10 Ampére = 6.600 Watt maar waarschijnlijk zal jij 3 x 16 Ampére willen.
De tarieven voor elektrisch met vermogen boven 2.200 Watt zijn een heel stuk hoger, een heel eenvoudig systeem waar geen moeilijke berekeningen worden gemaakt net als in Nederland en waar de grootverbruiker meteen wordt afgerekend en de arme mensen met een minimaal vermogen van 450 Watt maar een schijntje betalen.

In Malang krijgt iedere nieuwe aansluiting een meter prabayar , http://www.pln.co.id/?p=518
Dan koop je voor een bepaald bedrag elektrisch, ik doe dat bij de ATM van BCA en ik betaal meestal Rp.250.000, daar krijg je een code van 20 cijfers en wordt er 288,30 Kw bijgeschreven, de vaste kosten zijn verwerkt in de kilowattprijs.
Op Samosir in Sumatera heb ik die meters ook al gezien.
oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Mooie reply Jan, de kosten kunnen nogal varieeren voor installatie. De kosten van installatie van 3 fase, dus het meterkastje, kabel en palen kwamen wel voor eigen rekening. Als de 3 fase al aan een ruko gevel zitten is het al minder kostbaar, nog los van de maandelijkse kosten!


It's only kinky the first time.

simpati
User
spacer line
 

Ik vond ook nog wat ik betaald zou moeten hebben voor een nieuwe aansluiting: www.parpulo.nl/jpg/pln_pasang_baru.jpg
Volgens die formule zou je voor een drie fase aansluiting minimaal 6600 x Rp.750= Rp.4.950.000 zonder de kosten voor de installateur en de kosten die Amed al noemde.
Belangrijk is voor de aansluitingen met een hoger vermogen de dikte van de kabels, die dient vanaf 2.200 Watt minimaal 2.5 MM2 te zijn en uiteraard aarde.
Bij mij is een aardlekschakelaar gemonteerd en aparte aarde voor de PLN, huisinstallatie, de generator en uiteraad de bliksemafleiders.oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Vandaar de genoemde 4X6 en dat was ook berekend aan e krappe kant, maarja het is maar wat je aan vermogen trekt natuurlijk en waarop het is afgezeker, 3 X 16 amp is niet veel, zeker als je het nodige in bedrijf aan vetmogen trekt. Ze leggen hierrustig een draad voor een koelkast die je op een beetje fiets merk Sparta ook aan je dunamo hebt. Emoticon: Laugh out loud


It's only kinky the first time.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

buiten wat je vraagt moet de meest nabije trafo ook nog voldoende capaciteit hebben, anders kun je gewoon die aansluiting niet krijgen want dan zou je stroomuitval kunnen veroorzaken als je vol vermogen hebt. PLN is in deze niet verplicht je direct te voorzien en kan je op een wachtlijst plaatsen.

Dit heb ik meegemaakt in Yogya, midden in een winkelstraat moesten wat nieuwe panden aangesloten worden, maar beide trafo's waren 'vol', op 75% van gemiddelde belasting was dat toen als ik me goed herinner. Uiteindelijk werd er uit Semarang een trafo overgebracht om geinstalleerd te worden. Pas toen - twee maanden later - konden ze aangesloten worden.


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.simpati; prabayar is inderdaad de norm voor kleine aansluitingen. Dit is vrijwel overal het geval nu, die hoeven namelijk niet worden afgesloten als er niet betaald wordt, een flinke besparing voor PLN dus.


Ho Lee Fuk

simpati
User
spacer line
 

een flinke besparing voor PLN dus
En de manier om de Indonesiërs een beetje disipline bij te brengen.accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Zoveel kennis van de reguliere aansluitings procedure en benodigdheden en uiteindelijk is alleen Simpati Jan het die de spijker op zijn kop slaat.
. waarschijnlijk heeft PLN Bali geen boodschap aan de officiële procedure en hebben ze eigen wetten met de nodige kosten, zeker voor een BULE .
.
Alles wat je vooraf dus op dit topic gelezen hebt kan je in de prullenbak gooien. Het gaat dus niet snel lukken en het gaat je bakken met geld kosten (zoals het hier nu uit de lucht valt) en zeker als je in de regio Badung/Tabanan zit.
.
Om je een beetje af te stemmen op de verwachting. om en nabij 250.000.000 rp als je geluk hebt en als je het binnen 6 maanden geregeld wilt hebben.
Waarom?
Omdat het is zoals Bintang Jan aangeeft, je hebt een officiele aansluiter nodig en hoe denk je dat die aansluiter de rechten heeft gekregen? Juist , en daar ga jij aan meebetalen.
.
Welkom op Bali!!
.
Bali? No thanks!Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

spacer line  

Beste Accid,

Je verhaal is niet echt vriendelijk maar wel hoe het volgens mij gaat. Een vriend van mij moest ook de hoofdprijs betalen.

Zelf heb ik ook zo iets van Bali No Thanks.. Ja voor een paar dagen vakantie is het wat mij betreft wel prima.

Ik wou je nog vragen wat jij de prettigste omgeving vindt in RI?

Je merkt ik ben stil op het door mij geopende topic.......... Ik volg je raad op


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Ik had het graag anders verwoord beste Bule Gembel maar men oogst wat men zaait.
.
Zoals eerder vermeld stuur ik je na vandaag een mail, komt goed.
.


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

spacer line  

Ik ben erg nieuwsgierig naar je mail.
Toch erg vervelend voor Majomi om dit snel en niet te duur te regelen.

Wil je ons op de hoogte houden Majomi hoe dit voor je afloopt?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

simpati
User
spacer line
 

Ik schreef: betaald zou moeten hebben
Dat betekend ook dat ik veel meer heb betaald aan die installateur die de installatie zelf nooit heeft gezien.
Ik heb het geluk gehad dat ik een prima elektromonteur heb gevonden die een goede en veilige installatie heeft afgeleverd waar ik mij veilig bij voel.

Het ergste was dat de installateur mijn aanvraag niet betaald had en dat ik daardoor onnodig lang heb moeten wachten, er werd steeds maar weer de PLN de schuld gegeven, die hebben mij prima geholpen en zich keurig aan de afspraken gehouden.
De installateur kan blij zijn dat zijn licentie niet is ingetrokken want dat was gebeurd als ik een klacht had in gediend.
Ook bij PLN heeft men een hekel aan ontevreden klanten en een slechte naam daardoor.

Ik hoop ook dat Majomi het forum op de hoogte houdt van de vorderingen, daar kan een ander weer zijn voordeel mee doen.
Groetjes,
Janmajomi
User
spacer line
 

Allen dank voor jullie reactie. Valt wel op dat juist amed east bali overal heel accuraat op reageert op een manier waar je wat aan hebt.
Ben eigenlijk niet zo geintresseerd in frustaties die worden afgereageerd op dit forum zonder dat er nuttige informatie wordt vermeld.
Nogmaals Amed east bali, bedankt.

Zal jullie echter wel via dit forum op de hoogte houden over hoe en wat.
Hebben we er allemaal wat aan.

thx.accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Het is maar net wat je nuttig vind.
.
Houd de informatie wel zo volledig mogelijk voor de leden, ook al hebben ze er uiteindelijk niets aan.
.
Oeps nog meer frustraties, het weer helpt ook niet mee ya.
MODERATOR BREAK

Hoe een forummer daar vorm aangeeft mag deze zelf bepalen, en Accid, wij, forummers maken dan zelf uit of we er iets aan hebben.

Placed by oyibo @ 08-01-2012 17:17Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

spacer line  

Beste Amed,

Is jouw ervaring zelf ook dat het goed werkt als je alles officieel aanvraagt via de instanties?
Ik hoor vaak spookverhalen over dit soort dingen.

En uh Accid komt jouw reactie door frustraties en het slechte weer?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

simpati
User
spacer line
 

Ben eigenlijk niet zo geintresseerd in frustaties
Ik raak gefrusteerd van jouw antwoord, ik geef hier info en tips die ik niet zomaar verzin met kosten en al.
Mijn ervaringen zijn zeer recent, ik zal er voor waken om nogmaals moeite te doen om jouw een fatsoenlijk antwoord te geven, meteen weet ik ook weer waarom ik in Bali ben vertrokken!Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Ach Simp, maak je niet druk. Gezien de aard van de vragen van majomi tot dusverre wordt dit zeer binnenkort gewoon een kwestie van verlies al dan niet accepteren, opdweilen en weggooien.

meteen weet ik ook weer waarom ik in Bali ben vertrokken!

Allesbehalve uitsluitend een kwestie van autochtonen.


MAD

spacer line  


On 08-01-2012 19:02 bule gembel wrote:
Beste Amed,

Is jouw ervaring zelf ook dat het goed werkt als je alles officieel aanvraagt via de instanties?


Mijn / onze ervaringen m.b.t het aanvragen van hetzij (bijv.) een elektra of telefoon aansluiting of een vergunning direct bij de officiele en juiste instelling / instantie, is over het algemeen positief te noemen. Mogelijk komt dat omdat wij alles zelf doen, geen tussenpersonen gebruiken en ruim plannen qua tijd om niet “met de rug tegen de muur te staan”.

De slechtste instantie om mee van doen te hebben is m.i. de politie. Een grotere som van arrogantie, domheid en gretigheid vind je niet gauw ergens anders.If you have nothing to loose, you can risk everything


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,198,145 topic views - 240,782 posts - 13,734 topics - 34,298 members - last post @ 27-01-2021 13:39 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,715,123 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com