indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ach jaloerse buren heb je overal ter wereld, het verschil is dat als iemand in Ned. met een rotverhaaltje aan komt bij de politie dat ze de schouders optrekken of geen tijd hebben.
In Indonesië ligt dat iets anders, mijn sponsor/huisbaas heeft een behoorlijk stukje land, met 3 huisjes erop, hij is onderwijzer en zijn vrouw ook, hij heeft mazzel dat mams een paar losse stuivers heeft en die heeft de boel voor hem gekocht.
Zit er bovendien ook nog een witman in één van die huisjes.
Gaat er dus een jaloerse onverlaat naar de politie met de vraag of ze wel weten dat er een witman op jalan xxxxx woont dan ruikt de politie muntjes en gaan ze er met 3 man sterk op af.
Ik heb vroegah vaak in Bandung bij een kennis gelogeerd die vrij hoog in de politieke boom zit, heb hem ooit is de vraag gesteld t.a.v. het melden bij de politie.
In het kort kwam zijn antwoord er op neer, ben je gek geworden, heb wel wat beters te doen met mijn tijd Emoticon: Shiny
Ook dat is één van de dingen die je moet accepteren als je in Indonesië bent.
De één kan/mag alles de ander niets.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Natuurlijk klassenjustitie, maar je moet er maar vanuit gaan dat je onderaan staat, dan kan het altijd meevallen.

Ik moet straks met de auto door het voor Jakartanen 'beruchte' Bandung met de auto. Moet, omdat het de snelste weg is van Pangandaran naar Sukabumi en verder naar het westen. Heb een tijd geleden een politie-pet 'gekregen van een kennis uit Oost Java' (zelf gekocht in Blok M, met de plechtige belofte hem direct naar het buitenland te brengen). Die pet ligt straks op het dashboard.. je weet maar nooit. Emoticon: Shiny

Overigens slaap ik in Bandung gewoon in een hotelletje/motelletje, dus heb ik niets te maken met mezelf melden of iets. Het maakt me ook niet uit of het hotel officiele documenten heeft, dat hoef ik zelf echt niet te controleren uit angst om opgepakt te worden of zo. Om nog een beetje ontopic te gaan.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 04-01-2012 13:16 Malam wrote: Ik heb vroegah vaak in Bandung bij een kennis gelogeerd die vrij hoog in de politieke boom zit, heb hem ooit is de vraag gesteld t.a.v. het melden bij de politie.
In het kort kwam zijn antwoord er op neer, ben je gek geworden, heb wel wat beters te doen met mijn tijd Emoticon: Shiny
Ook dat is één van de dingen die je moet accepteren als je in Indonesië bent.
De één kan/mag alles de ander niets.
Zo verbleef ik ook 8 maanden bij een familie in Jakarta. Nooit enige melding. En de lokale politie wist van mijn verblijf aldaar. Maar ja, orang kaya deh.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 04-01-2012 13:32 Yerun wrote: Overigens slaap ik in Bandung gewoon in een hotelletje/motelletje, dus heb ik niets te maken met mezelf melden of iets. Het maakt me ook niet uit of het hotel officiele documenten heeft, dat hoef ik zelf echt niet te controleren uit angst om opgepakt te worden of zo. Om nog een beetje ontopic te gaan.
Dat is de verantwoording van het hotel en niet jouw verantwoording, En nu weer kembali ke laptop (oftewel on-topic).spacer line  


On 04-01-2012 11:57 Pak Pupyes wrote:
Pak Surya, zit niet te lullen. Je lijkt Malam wel. Als ik zeg dat ze het vrijwel uitsluitend proberen met turis dan is dat zo. En ga de boom in met je sikon. Ik weet ook wel dat er Indonesiërs zijn die veel meer kunnen ophoesten dan de meeste orang turis. En de polisi weet dat ook. Erg vreemd dat ze het nou net bij die lui niet eens proberen...

Niet vreemd , het is begrijpelijk.
Vandaar dat sikon verhaal.
(Jakartanen zeggen : Liat dulu , siapa yg mau dikompas )

Van een "arme"orang turis kan men niet (veel) plukken.
En dan moet je de administratie rompslomp doorlopen , kans dat je in de krant komt of in een forum is ook aanwezig.


bisa dicek of makemyday .

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 


On 04-01-2012 04:33 majomi wrote:
Bij het verhuren van een villa of bungalow in Bali, moet je de huurders dan bekend maken bij politie cq toeristenbureau ?.

Moeten zij hier dan toeristenbelasting betalen en aan wie / hoeveel ?

wij zitten in Candidasa - Karangasem.


Als bij ons complex(nusa dua)een huiseigenaar zijn villa verhuurd aan fam.of vrienden dan moeten ze een copy van hun paspoort en visum aan de satpam geven met Rp.25000 per paspoort en deze levert de papieren in bij de Polsek.Dat is alles.


Shalom

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 04-01-2012 15:29 Surya Atmadja wrote: En dan moet je de administratie rompslomp doorlopen

Grapjas.


MAD

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 04-01-2012 15:31 Bokito wrote: Dat is alles.

En dat gaat net zo lang goed tot het fout gaat.


MAD

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Pak PP dat gaat al 10 jaar zo.Als je de Polsek maar betaald.


Shalom

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Bokito, het gaat eeuwen goed als alles in orde is, en je hoeft de Intel niet eens te betalen. Tenzij je bleekgezicht bent. Want dan snap je de wet niet. Als je dan ook nog eens geen verblijfsvergunning hebt, geen werkvergunning, of de PPN niet afdraagt, of die dag een blauw shirt draagt of er iets anders dat totaal niets met het aanmelden te maken heeft, dan gaan ze je het leven zuur maken in de hoop op die 5 juta of meer.

Jij laat de satpam naar de Intel gaan, ik zou voor de `officiële' weg, de kepala kampung kiezen. Aannemende dat majomi een witneus is, lijkt me dat verstandiger. Theoretisch maakt het niets uit, maar kepala kampung klinkt gewoon beter.


MAD

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

P.P.In Bali werkt het anders.De Banjar bemoeit zich er niet mee.De polsek regelt het wat toeristen betreft.
Wel als je een kitas hebt moet je lapor bij de banjar.


Shalom

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Ik geloof je wel, Bokito, op Bali vertonen ze wel vaker deviant gedrag. Maar volgens de wet is het niet, en Bali heeft volgens mij nog steeds geen eigen wetten. Een orang asing - doeterniettoe met welk visum - moet binnen 24 uur na aankomst worden aangemeld op een politiekantoor met een afdeling Intel.

En in het onderhavige geval: hoe kan iemand met een KITAS een andere orang asing aanmelden zonder gevaar voor eigen leven? Nou ja… zo erg is het ook weer niet.


MAD


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.82,312,829 topic views - 239,283 posts - 13,720 topics - 31,141 members - last post @ 26-05-2020 23:38 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

134,177,372 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com