indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

harlys
User
spacer line
 

Ik zou graag wel eens willen horen van forum bezoekers wat men zoal de voor en nadelen vind van Indonesie ten opzichte van nederland

Ik zelf vind het wel eens een nadeel dat je in nederland niet zo maar de boel kan omkopen !

Ook een nadeel, dat je in nederland omdat het zo duur is niet snel verhuist !! en dan met bijvoorbeeld met een halve gare buurman / pedofiel kan worden opgescheept

En daar het nadeel weer van is dat er allelei organisaties zijn die hem beschermen.

Dat nu met de crisis in Nederland er veel haantjes gedrag is en de buurman die meer dan mij verdient zich als een snob gedraagt en ik hem ineens niet meer zo aardig vind / vond.

Maar weer een voordeel is bijvoorbeeld dat ik nu onder een palmboom in indonesie lachend terug kijk op die buurman

Heeft er iemand ook ervaringen en kan een verschil aan geven tussen de 2 landen die soms leuk zijn soms niet ? Emoticon: Party!

Harly's Cafe Bogor.


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Elk nadeel heb zijn voordeel


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Ja, dat terugkijken op wat mensen in Nederland allemaal zeiden en deden. Dat doe ik soms ook nog wel en dan kom ik steeds weer tot de conclusie zat ik het zo slecht niet heb; heb een goed huurhuis, auto voor de deur, leuke vrouw, klein kind en een prima klimaat om altijd lekker buiten te eten (afdak gebouwd tegen de regen en de felle zon). Dat zie ik de meesten van 'vroeger' nog niet doen, en dan ben ik niet eens rijk. Gelukkig maar ook.

Die palmbomen doe ik volgende maand, dan ben ik wel weer een paar dagen op Bali. Dan 'moet' ik een verjaardag vieren en bezoek ik direct wat kennissen. Tja, heel vervelend allemaal. Ik heb dan ook helemaal NIET het verlangen terug te gaan naar Nederland, zelfs niet voor vakantie. Maar dat laatste zal binnenkort wel even moeten. Maar goed, daar passen we wel weer een mouw aan.


Ho Lee Fuk

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Door de jaren heen meerdere keren gezegd en die mening heb ik nog steeds, IndonesiŽ en Nederland vergelijken heeft totaal geen zin, appels en peren.

Historisch geroeid door het klimaat is vooruit denken ingeworteld, in de zomer zorgen dat je in de winter te vreten hebt.
Daar is in IndonesiŽ totaal geen sprake van.

De rol die het geloof in de Indonesische samenleving speelt, is in Nederland volledig de nek omgedraaid, zelfs in de benauwde jaren 50 en 60 toen de terreur van de pastoors en dominee's in Nederland nog volop speelde, was die rol al niet zo groot als in IndonesiŽ.

Voor de toekomst zorgen vergt discipline, een woord wat in IndonesiŽ nagenoeg onbekend is.

Iets opbouwen doet met met samen, samenwerken is ook een kwestie van vertrouwen hebben in elkaar.
De gemiddelde indonesiŽr is dat ook niet gegeven, vaak vertrouwt de linkerhand de rechter niet eens.
Behoudens hun familie natuurlijk, maar of die altijd zo betrouwbaar zijn is ook disputabel.

Het leven in Nederland is goed, maar dat heeft een prijs een hele grote zelfs, we barsten van de regeltjes en vadertje staat is dagelijks bezig je zakken leeg te schudden.

Wil iemand in IndonesiŽ wonen dan kan dat alleen maar als hij in staat is een denkbeeldige knop in zijn hersenen om te zetten en mee te gaan in de stroom.
Wat overigens niet hoeft te betekenen dat je je eigen identiteit verliest.
Ergernissen vindt je overal, in Nederland en ook in IndonesiŽ, ga je IndonesiŽ vergelijken met Nederland, dan zullen de ergernissen in IndonesiŽ je waarschijnlijk boven het hoofd gaan groeien en zal je zeer ontevreden zijn.

Het klimaat in IndonesiŽ is geweldig, ik ben nu 3 dagen in Nederland en elke keer als ik buiten loop met een bevroren snottebel verlang ik naar IndonesiŽ terug
Leven in IndonesiŽ is minder gecompliceerd als in Nederland, je leeft buiten,
De ergernissen moet je relativeren en op de koop toe nemen, dan doen we in Nederland immers ook.
Mopperen mag, daar zijn we uiteindelijk Nederlanders voor Emoticon: Wink
45havana
User
spacer line
 

Ja als je in indonesie mensen aan het omkopen bent is dat natuurlijk prettig dat sommige zaken zo geregeld kunnen worden via de coruptie,maar daar moet je absolut niet mee stoppen want dan wordt je opgepakt want desbetreffende ambtenaar of politie agent "houd" dan ineens niet meer van you.Kijk naar de KPK die vangt de mensen die gestopt zijn met corupteren.
In indonesie wonen heeft voor mij meer voor als nadelen.Kan in Indonesie het hele jaar op de motorfiets rijden,in nederland hooguit 5maanden.Koop een liter benzine voor pakweg E0.65 per liter,bijna 1/3 vande prijs in NL.Als ik in indonesie voor Rp 200.000 boodschappen haal heb ik wel een tas vol die ik niet zelf draag,in nederland heb ik niet het zelfde voor E.17.-Het regent momenteel pijpestelen in Bandung maar het is nog steeds 23 graden.In nederland ken ik de buren van 3 huisen verder niet eens,in indonesie ben ik in de gemeenschap opgenomen en hebben we geregeld een babbeltje over van alles en nog wat.De buurt preventie komt geregeld een kijkje nemen of alles wel ok is.(ronda malam).Dat is een kleine opsomming van de voordelen voor mij persoonlijk,maar natuurlijk is het voor een ieder weer anders.spacer line  

Lastig ik durf de stap nog niet te zetten ivm angst voor krachten die we in Nederland niet hebben. Deze krachten kunnen in IndonesiŽ overal vandaan komen...

Ik sta op de wip om wel of niet te gaan... Het hart zegt gaan het verstand zegt denk goed na..

Maar als ik jullie berichten lees begrijp ik mijn hart Emoticon: Puh!


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

barubagus
User
spacer line
 

Wacht maar tot je ziek wordt, dan merk je dat je in de RI eigenlijk net zoveel moet betalen voor medische hulp als in NI. Tenminste als je dezelfde qualiteiten verwacht als in NL.
Let wel, dat moet je dan wel uit eigen zak betalen, want als je wacht tot je RI verzekering
gaat uit betalen, dan ben je allang om het hoekje.

Mijn familie gaat om elk wisse wasje naar Singapore, moet je kijken wat dat niet kost!!!
Ik heb daarom gekozen voor pendelen, hier niet laten uit schrijven , maar vaak op reis
naar daar. Trouwens ik erger me toch te pletter , als ik er langer dan 6 maanden ben.
In Nl erger ik me om het weer, dus dat is een goede combinatie.
Het is echt niet zo goedkoop in de RI, als je ongeveer hetzelfde NL nivo wilt hebben in de RI, ben je ook ongeveer 2000 euro p/m kwijt, plus dat je ook nog geld opzij moet leggen voor eventuele ziektekosten.
Ik geloof dat er hele families volkomen bankroet zijn gegaan, toen de doktersrekeningen binnen kwamen.

Wat kost een normale blindedarm operatie niet in RS Husada (prive ziekenhuis)?? Ik geloof 20 milj rp?? Laat staan als je grotere operaties nodig heb.
In het RSUP ( Algemeen Ziekenhuis ) trekken , de assistent doktoren, volgens mij je hele darmstelsel eruit als vorm van onderwijs. Daar ga naar toe om te strerven i.p.v te worden genezen. Ik weet dat je in de Ri, als je naar een ziekenhuis gaat, eerst moet betalen of een
credit card moet laten zien, voordat je geholpen wordt.
Dus de armere bevolking komt niet verder dan die puskesmas waar ze voor alles paracetamol geven of wat er toevallig in huis is.....buikpijn?>>>jodium, pusing ook jodium,
want daar hebben ze er toevallig heel veel van in huis.45havana
User
spacer line
 

Ja dat is waar,maar als je de prijzen gaat vergelijken zou je in NL binnen 1 maand bankrut zijn en in Ind duurt het zeker 1 jaar.Ter vergelijking...VIP kamer in het Boromeus ziekenhuis kost per dag 1.1juta=E95,- Wordt 2x per dag schoongemaakt en gedwijlt Eigen badkamer met toilet en wastafel.Verplegend personeel dat met 5 minuten bij je is als je belt,altijd heel vriendelijk en heel voorkomend.De specialist(internist) kost per bezoek Rp.250.000 = E 22.-ongeveer.Wat kost die zelfde knakker in NL?Kamer in Antonius ziekenhuis te Nieuwegein deel je met iemand anders dus 2 personen per kamer.Het bed kost per dag E1000.Wordt allemaal door de verzekering betaald.Stel dat je dat allemaal zelf moest betalen??Singapore.....??Daar wordt je als je uit indonesie komt nl dun geschild,want ze hanteren andere prijzen voor buitenlanders.Is over het algemeen genomen ook duurder dan Europa.PETscan in S'pore in het NUH kost S$2300=+/-E1610.In duitsland ligt de prijs al op E800-1000.Dat is een kleine opsomming van prijs verschillen en je moet dus niet gaan vergelijken dat je in NL verzekerd bent en in IND alles zelf moet betalen.Verzekeren als je in IND gaat wonen kan je bij een internationaal bedrijf ook doen omdat de acceptatie grens in IND op 55 jaar ligt,uitzonderingen daar gelaten misschien.accid
User
User icon of accid
spacer line
 

dit is appels met durian vergelijken


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

spacer line  

het is eigelijk niet te vergelijke. het verschil is zo groot.ik woon hier al zelf meer als
15 jaar.als ik terug moet kijken.dan is het leven hier wel duurder geworden.
maar ik zal niet wilen ruilen met holland.hier hebben wij ons eigen huis.wat kwaliteit.
aan bouw vwel verschild dan in holland.al die kosten die ik jaren voor heen had
vallen hier wel weg.bv. telkosten ik bel vaak naar holland maar dan met 01017 dat schild een hoop geld.soms ben ik nog geen om gerekend ongeveer 20 euro kwijt..onze bebantu
kost per maand.tussen aan halings tekens((( minder als 50 euro .maar ze komt wel elke dag.wij geven haar zelfs nog eten mee elke dag voor haar gezin.wat eten betreft.hebben wij ons eigen plantage.en sawa.voor levens onderhoudt. slamat makanspacer line  


On 23-12-2011 22:40 bule gembel wrote:
Lastig ik durf de stap nog niet te zetten ivm angst voo r krachten die we in Nederland niet hebben. Deze krachten kunnen in IndonesiŽ overal vandaan komen...


Over welke krachten heb je het hier ????

Het is kwestie de (on)mogelijkheden rationeel te bekijken.
Daar zijn de Westelingen toch goed in ?
En zeker die nuchtere Nederlanders ?

Je weet zelf wat de inhoud van je (intelectuele) bagage/ransel is.
Je weet zelf wat de (sociale/economische)positie van je aangetrouwde familie/vrienden zijn .
Welke plaats je in de sociale netwerk komt , uiteraard mits je geaccepteerd wordt als hun gelijke , gebeurt ook niet altijd . Het is vaak een kwestie van nemen en geven.

Dus , een orienteringsperiode ( zoals je schoonvader ook adviseerde) is een must .
En niet te veel leunen aan goedbedoelde adviezen van leden , je weet ook niet of ze tot de doelgroep behoorde , waar je echt adviezen kan krijgen .


bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Antwoord op Surya:
Krachten die men niet heeft in Nederland (andere cultuur)
Rationeel bekijken? Hoe rationeel zijn IndonesiŽrs, tracht er maar mee om te gaan als nuchtere Belanda man.

Je weet zelf je positie van je aangetrouwde familie????? Dus dat is de maatstaf om te slagen in IndonesiŽ??????

Niet te veel leunen aan goedbedoelde adviezen van leden???????
Wel meenemen in je beslissingen lijkt me een must.
Immers ook Om Sid als IndonesiŽ kenner heeft al zo veel oproepen gedaan om hem te helpen in zijn survey om naar IndonesiŽ te verkassen.
Niet echt netjes om een ander dat af te raden denk ik.
Het lijkt me dat Bule Gembel gezien zijn postings heel goed in staat is het kaf van het koren te scheiden Om Sid.
Mensen reageren nu ťťnmaal anders op hem als op Om Surya die uitdraagt alles te weten en vervolgens om advies vraagt.

Ter aanvulling dit is niet beledigend Om, ik laat alleen maar je eigen terkortkomingen zien in je postings, zoals we in Nederland noemen zwabberen.
Waar ik me heel goed van bewust ben dat ik dit doe tenvoordele van Nederland en om Surya ten voordele IndonesiŽ, Emoticon: Wink

Meer een terechtwijzing, als IndonesiŽ is zoals u Om Surya elke keer weer op zo'n mooie manier voorstelt dan begrijp ik nog steeds uw survey niet, gaaaaaaaan Om Surya naar uw land van honing en suikergoed.
spacer line  

Malam wrote: Antwoord op Surya:
Krachten die men niet heeft in Nederland (andere cultuur)
=============================================
Reactie mijnerzijds :Ik heb het aan BG gevraagd, maar als Malam of iemand anders het kan beantwoorden dan is het OKE . Emoticon: Wink .
Jammer dat Malam het niet kan specificeren .
We hebben hier niet over guna guna


Rationeel bekijken? Hoe rationeel zijn IndonesiŽrs, tracht er maar mee om te gaan als nuchtere Belanda man.
================================================================
Het zijn retorische vragen Om.

Je weet zelf je positie van je aangetrouwde familie?????
==================================================================
Mag aannemen dat hij dat wel weet .Bij de Indonesiers wordt je ook geintroduceert bij de familie.
Heeft hij ook iets van verteld over vrienden etc , toch ?


Dus dat is de maatstaf om te slagen in IndonesiŽ??????
===============================================================
Nee , hoor,Dat is Om Malam's conclussie.
Het hangt af van de eigen inzet.
Familie/vrenden( Koneksi- bij de Chinezen is het erg belangrijk=zie opmerking PP)


Niet te veel leunen aan goedbedoelde adviezen van leden???????
==============================================================
Ik heb een paar reacties gelezen op bepaalde vragen van BG , sommige zijn goed , sommige zijn mss niet de verwachte antwoord.
Zulke zaken kan men beter onder 4 ogen/persoonlijke gesprek laten plaatsvinden.


Wel meenemen in je beslissingen lijkt me een must.
============================================================
Als het bruikbaar is , zeker weten.

Immers ook Om Sid als IndonesiŽ kenner heeft al zo veel oproepen gedaan om hem te helpen in zijn survey om naar IndonesiŽ te verkassen.
=========================================================
Heb nooit beweerd dat ik Indonesia kenner ben . Weet wel iets van , meer niet.

Niet echt netjes om een ander dat af te raden denk ik.
=================================================================
Ik heb niks afgeraden .
Omdat ik niet weet met wiw hij in gesprek is.


Het lijkt me dat Bule Gembel gezien zijn postings heel goed in staat is het kaf van het koren te scheiden Om Sid.
===========================================================
Dat dacht ik ook .
Hij had iets van zijn achtergrond verteld .


Mensen reageren nu ťťnmaal anders op hem als op Om Surya die uitdraagt alles te weten en vervolgens om advies vraagt.
=============================================================
Dat zijn jou beweringen.
Die advies die ik mss nodig hebt heeft alleen betrekking over Mix-couples die daar hun sporen hadden verdiend.Ter aanvulling dit is niet beledigend Om, ik laat alleen maar je eigen terkortkomingen zien in je postings, zoals we in Nederland noemen zwabberen.
===============================================================
Zwabberen ?
.U bedoelt?
Voorbeelden/posting etc ?


Waar ik me heel goed van bewust ben dat ik dit doe tenvoordele van Nederland en om Surya ten voordele IndonesiŽ, Emoticon: Wink
===============================================================
Als je dat zegt

Meer een terechtwijzing, als IndonesiŽ is zoals u Om Surya elke keer weer op zo'n mooie manier voorstelt dan begrijp ik nog steeds uw survey niet, gaaaaaaaan Om Surya naar uw land van honing en suikergoed.
==================================================================
Dat ga ik ook doen , voor een paar maanden per jaar .
Nadat ik een dak boven mijn hoofd heb.
Ik wordt dan een pendelaar


Lees mijn oude posting van een paar jaar geleden .Bisa diCek Om .bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Wederom zo'n posting waar men niets mee kan, verstoppertje dus, maar ja ben ik al gewend als de waarheid aan bod komt, dan verstoppen Javanen zich, in Nederland wonende of op Java wonende Javanen maakt geen ruk uit, verstoppen en verdraaien van woorden blijft het zelfde.
Nu effe weinig tijd, ga dit hele verhaal van Om Surya uitpluizen en wederom aantonen dat Om Surya ondanks dat hij economisch vluchteling is zijn Tanah Air als zijn hoogste goed ziet waar geen kwaad woord over gezegt mag worden, kwestie van twee walletjes vreten noemen we dat in Nederland en het niet tevreden zijn in beide landen.
spacer line  


On 23-12-2011 15:56 45havana wrote:
Ja als je in indonesie mensen aan het omkopen bent is dat natuurlijk prettig dat sommige zaken zo geregeld kunnen worden via de coruptie, maar daar moet je absolut niet mee stoppen want dan wordt je opgepakt want desbetreffende ambtenaar of politie agent "houd" dan ineens niet meer van you

Uiteraard .
Omdat je in het verleden iets heb geritseld ben je a.h.w vaak / soms altijd afhankelijk in het geval dat je rechtspostie niet veranderd is .
Je wordt opgeschreven in hun kleine notitieboekje , en als de betrokken "vriend" weg moet ( mutatie of met pensioen) wordt je dan "overgedragen" aan zijn opvolger.
Krijg je weer een nieuwe "vriend " of "beschermer".
Hangt van de hopeloosheid van de situatie kan het variŽren vanaf X rupie , doosje coklat t/m .......................

Maar dat weet iedereen , toch ?


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 24-12-2011 15:55 Malam wrote:

Nu effe weinig tijd, ga dit hele verhaal van Om Surya uitpluizen en wederom aantonen dat Om Surya ondanks dat hij economisch vluchteling is zijn Tanah Air als zijn hoogste goed ziet waar geen kwaad woord over gezegt mag worden, kwestie van twee walletjes vreten noemen we dat in Nederland en het niet tevreden zijn in beide landen.


Weer zijn stokpaardje .
Kan je de term economische vluchteling hier uitleggen ?
In diverse posting heb je mij ook al economische vluchteling genoemd .

Zie oude posting van 2007
http://forum.indahnesia.com/to(...)m_pulang_kampung.php
(Aangepast) Geplaatst Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. 25-06-2007 11:29

Het begin met:
Indonesia is een land van tegenstellingen , er zijn verschillende werelden , dus verschillende werkelijkheid.
De een sluit de andere niet .
bla bla bla bla

bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Geweldig Om Sid/Surya een bericht van juni 2007 boven tafel halen is echt een knap staaltje,
Geeft ook aan dat je echt als een echte Javaan, uren bezig bent om je gelijk te krijgen Emoticon: Laugh out loud
Zielig beste vriend, het is nog een slecht voorbeeld ook ondanks het zoeken om je gelijk te krijgen hihihihispacer line  


On 24-12-2011 03:47 45havana wrote:
Ja dat is waar,maar als je de prijzen gaat vergelijken zou je in NL binnen 1 maand bankrut zijn en in Ind duurt het zeker 1 jaar.Ter vergelijking...VIP kamer in het Boromeus ziekenhuis kost per dag 1.1juta=E95,- Wordt 2x per dag schoongemaakt en gedwijlt Eigen badkamer met toilet en wastafel.Verplegend personeel dat met 5 minuten bij je is als je belt,altijd heel vriendelijk en heel voorkomend.De specialist(internist) kost per bezoek Rp.250.000 = E 22.-ongeveer.Wat kost die zelfde knakker in NL?

Het is ook moeilijk om Nld 1 op 1 te vergelijken met R.I.
Ziel had over zijn "vakantie"gevoel toen hij opgenomen werd in Kota Baru Parahyangan,

Wat de kosten in Nederland betreft , tya dat is schrikbarend hoog .
Las dat iemand die voor een paar uur ter observatie moest blijven kwaad werd toen hij de rekening zag , dacht 3 of 4 000 eurie.
Hef niks , de ziekenfonds betaalt.

Een goede zorg in Indonesia is duur , en zeker als je uit je eigen zak(particulier) moet betalen.
Dat hadden we zelfs ondervonden toen mijn vader in de ziekenhuis lag.
Gelukkig werd de grootste deel betaald door zijn werkgever.

Als ik moet meebetalen kan ik gelijk extra hypotheek nemen .
De Super VIP afdeling is een soort kleine paviljoen , dokters/specialisten super vriendelijk , verpleegkundigen komen snel zodra je de kenop( knop) indrukt.
Je heb zelf een aparte parkeerplaats.

Dat zijn 2 werelden .


bisa dicek of makemyday .

harlys
User
spacer line
 


On 24-12-2011 01:18 barubagus wrote:
Wacht maar tot je ziek wordt, dan merk je dat je in de RI eigenlijk net zoveel moet betalen voor medische hulp als in NI. Tenminste als je dezelfde qualiteiten verwacht als in NL.
Let wel, dat moet je dan wel uit eigen zak betalen, want als je wacht tot je RI verzekering
gaat uit betalen, dan ben je allang om het hoekje.

Mijn familie gaat om elk wisse wasje naar Singapore, moet je kijken wat dat niet kost!!!
Ik heb daarom gekozen voor pendelen, hier niet laten uit schrijven , maar vaak op reis
naar daar. Trouwens ik erger me toch te pletter , als ik er langer dan 6 maanden ben.
In Nl erger ik me om het weer, dus dat is een goede combinatie.
Het is echt niet zo goedkoop in de RI, als je ongeveer hetzelfde NL nivo wilt hebben in de RI, ben je ook ongeveer 2000 euro p/m kwijt, plus dat je ook nog geld opzij moet leggen voor eventuele ziektekosten.
Ik geloof dat er hele families volkomen bankroet zijn gegaan, toen de doktersrekeningen binnen kwamen.

Wat kost een normale blindedarm operatie niet in RS Husada (prive ziekenhuis)?? Ik geloof 20 milj rp?? Laat staan als je grotere operaties nodig heb.
In het RSUP ( Algemeen Ziekenhuis ) trekken , de assistent doktoren, volgens mij je hele darmstelsel eruit als vorm van onderwijs. Daar ga naar toe om te strerven i.p.v te worden genezen. Ik weet dat je in de Ri, als je naar een ziekenhuis gaat, eerst moet betalen of een
credit card moet laten zien, voordat je geholpen wordt.
Dus de armere bevolking komt niet verder dan die puskesmas waar ze voor alles paracetamol geven of wat er toevallig in huis is.....buikpijn?>>>jodium, pusing ook jodium,
want daar hebben ze er toevallig heel veel van in huis.


Tja kort zichtigheid vind ik hier op zijn plaats je kunt je verzekeren

Ik betaal dan 450 dolllar per jaar maar aan ziektenkosten en het sos ziekenhuis jakarta had het me dan idd 87 Juta gekost
Het zijn Indianen verhalen als je zegt dat men er bankroet aangaat das heel veel jaren geleden en dan ook nog eigenschuld door onverzekerd wel in een niewe bmw rond te rijden bijvoorbeeld verstand op nul leven zonder Inzicht tot er wat gebeurt

En mensen met geen geld in indonesie kunnen via jam cash kantor direct vergoed krijgen

of met andere woorden de regering vergoed dat.nu voor 50 % daar krijg je in het ziekenhuis duidelijk uitleg over

Laat je tegen woordig je kitas zien is jouw medische bergeleiding even duur !

geboorte actes zijn nu ook gratis zodat je je er op kan beroepen

En als iedereen geregistreed is elke bewoner van Indonesie willen ze een ander zieken hulp systeem op zetten.

En na het laatste gevalletje dat ze iemand niet hielpen 2 mnd geleden MOET ieder zieken huis je helpen in geval met ernsitge levens bedreigingen

Ze kijken daar nu nauwlettend op toe !!

Dus vind ik geef ze nu een kans dingen voor elkaar te krijgen in indonesie

En barubagus toch eens even om je heen kijken of vragen naar je mogelijkheden.

Maar wie niet vraagt om zich heen en niet oplet en de ontwikelingen niet volgt

En dus zon 10 jaar stil staat?

Ja patjakkers genoeg die je liefst ook niks wijzer maken en beuren !

ps paracetamolletje generic 0,02 euro cent jodium generic'/ lokal 0,10 euro cent


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

spacer line  


On 25-12-2011 06:35 harlys wrote:

[quote removed]Het zijn Indianen verhalen als je zegt dat men er bankroet aangaat das heel veel jaren geleden en dan ook nog eigenschuld door onverzekerd wel in een niewe bmw rond te rijden bijvoorbeeld verstand op nul leven zonder Inzicht tot er wat gebeurt


Dat is afhankelijk van je persoonlijke situatie.
Veel Indonesiers , zelfs Chinezen zijn of niet verzekerd of alleen de basic voorzieningen , level Puskesmas en nog andere soort verzekering.De naam ben ik vergeten.
Andere Indonesiers die net maar tot de lagere regionen van "middle class" behoren , tot ongeveer 10 jut/net per maand hebben ook relatief zwaar .
En zeker als ze nog schoolgaande kinderen hebben .
We praten niet over rijke Indonesiers en Chinezen.

Voor huis / tuin en keuken gevallen is een ziekenhuisopname nog te betalen .
Desnoods ga je je extra sawah of kebon duren in Ciburial of je Harley (Davidson ) verkopen en inruilen met een bebek. .
Of angkot nemen tot Baranangsiang

Dat is ook 1 van de hoofdredenen waarom ik al jaren geleden de beslissing nam om te gaan pendelen. . Ik dacht in 2003.
Als ik daaro mijn Nederlandse ziekenfonds level wil behouden moet ik 2x "hoge"premie betalen en dat moet af van mijn vorstelijke toekomstige AOW + kleine bedrijfspensioen. Over de hoogte van de premie hadden Simpati en anderen dat al jaren geschreven.

En oudere migranten zijn dus relatief kwetsbaarder dan jonge migranten .
De expats worden gedekt door hun bazen .


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Surya en Harlys,

Misschien is pendelen ook zo slecht nog niet. Een aantal Nederlandse zekerheden gecombineerd met de Indonesische geneugten des levens.

Heeft Harlys nooit eens de behoefte weer eens een tijdje in NL te zijn?

Surya,

Wat ik met krachten van buitenaf bedoel is de KKN Men kan je nagenoeg alles maken als je succesvol bent met ondernemen. Hier in NL is dat niet zo maar hebben we weer andere opstakels te nemen..
Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

harlys
User
spacer line
 


Op 25-12-2011 13:48 schreef bule gembel:
Surya en Harlys,

Misschien is pendelen ook zo slecht nog niet. Een aantal Nederlandse zekerheden gecombineerd met de Indonesische geneugten des levens.

Heeft Harlys nooit eens de behoefte weer eens een tijdje in NL te zijn?

Surya,

Wat ik met krachten van buitenaf bedoel is de KKN Men kan je nagenoeg alles maken als je succesvol bent met ondernemen. Hier in NL is dat niet zo maar hebben we weer andere opstakels te nemen..

Ik zou alleen met tegenzin op vakantie naar nederland gaan zo denk ik nu op het moment maar wie weet in de toekomst ?Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

spacer line  

Naar welk land ga jij op vakantie Harlys?
Heb je veel van RI gezien in al die jaren dat je er woont?

Wat is volgens jouw het mooiste gebied van Indonesie?

Waar zijn de mensen het vriendelijkst, eerlijkst?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 26-12-2011 14:08 harlys wrote:

[quote removed]
Ik zou alleen met tegenzin op vakantie naar nederland gaan zo denk ik nu op het moment maar wie weet in de toekomst ?


Doen, gewoon doen, tel je zegeningen.
Nederland is een goed land, ik ben er opgegroeid, Ned. heeft ook mij de mogelijkheid gegeven om in IndonesiŽ te verblijven.
IndonesiŽ had mij nooit de mogelijkheid geboden in Nederland te verblijven.
Alles in de juiste proporties zien dus.
Een verblijf in Nederland geeft het verblijf in IndonesiŽ weer een extra dimensie, dan zijn we weer een geruime tijd minder kritisch Emoticon: Yes!
spacer line  

Beste malam,

Ik sluit me graag aan bij uw laatste posting op 26-12 om 15.27


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,011,240 topic views - 240,756 posts - 13,734 topics - 34,238 members - last post @ 18-01-2021 16:50 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,365,240 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com