indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Mw Zegveld is trouwens wel stil, is haar al om een mening gevraagd over het 'verdelen' van de centjes? Als ze slim is levert ze haar (aan deze uitspraak) verdiende centjes in en kruipt ze weer terug in het hol waar ze vandaan komt,.


Ho Lee Fuk

bambang
User
spacer line
 

Mw Zegveld is een advocaat, geen ontwikkelingswerkster. Ze heeft haar taak goed gedaan. Iemand/mensen had haar ingehuurd als advocaat. Meer ook niet.

We weten allemaal inmiddels wel hoe het is gegaan met ontwikkelingsgeld dat naar de derdewereldlanden ging. Resultaat???
Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Nee, ze heeft zichzelf opgeworpen als hulpvaardig persoon, en laat nu mensen achter met een halve vergoeding, de rest gestolen door inlanders om hen heen. Dat is dus de tweede keer dat die mensen door 'Nederlanders' besodemieterd worden. Lekker dan!


Ho Lee Fuk

bambang
User
spacer line
 

Wie is door wie besodemieterd. De weduwen zijn door de "inlanders" besodemieterd (hun eigen bangsa). Je hebt ook je eigen verantwoordelijkheid, je heft in eigen handen nemen. Je kunt niet steeds de buitenwereld, de buitenlanders de schuld blijven geven. Anders is er geen vooruitgang. (hand in eigen boezem steken.)

De weduwen hebben een hoge leeftijd bereikt. Oude mensen zijn niet meer strijdbaar. Ze worden misbruikt/gechanteerd door hun eigen dorpsgenoten. Het is jammer voor de weduwen.

Als je mensen wil helpen, kun je ze niet bij de hand blijven houden. Je moet de hulpbehoevenden op een gegeven moment loslaten. Ze moeten hun eigen boontjes doppen. In dit geval kunnen de weduwen dat niet. Ze wonen in een derdewereldland.
accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Het is zoals een van de oude vrouwtjes aan het eind van de documentaire zei,
.
Bezittingen nemen bezit van je.
.


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

emgee
User
spacer line
 

Het nieuws gaat als een lopend vuurtje door het land, en binnen no-time zijn familie-leden en would-be fam.leden als gekken naar Rawahgede vertrokken om zich goed op de hoogte te stellen van de situatie. Dan zijn ze plotseling de lieve, zorgzame zoon, nicht, kleinkind van die zielige vrouwtje die daar doodziek op haar balé-balé ligt. Natuurlijk verwachten ze dan vanzelfsprekend een deel van het geld te krijgen die hun (zieke) oude oma, tante etc. zal ontvangen!! En niet te vergeten de dorpsgenoten die zich zgn. betrokken voelen met hun "lieve buurvrouw".Iedereen probeert een stukje van de taart te krijgen, met de dorpshoofd Marat voorop!! Die doet zich voor als de beschermer van deze weduwen. Walgelijk!! Emoticon: AngryPak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 25-12-2011 12:36 emgee wrote: Walgelijk!!

Yep, maar volkomen voorspelbaar. Sterker nog [Y-B in ditzelfde topic]:

Een paar jaar geleden moest ik ook iemand "begeleiden" die een grote som gelds kreeg als compensatie. Uiteindelijk zijn er toch weer miljoenen verdwenen naar de buurtgenoten die allen begonnen te "lenen". Nog nooit is 1 Rupiah terugbetaald aan deze arme weduwe. Ze was 2/3 van haar som geld binnen een paar weken kwijt......en daar was niets aan te doen want ze wilde niet weigeren om niet voor gierig te worden aangezien. Ben bang dat het hier dezelfde kant opgaat......alleen NL heeft dan wel z'n best gedaan en is het een "interne" kwestie dat het geld zo weer zal verdwijnen.

Als je dat weet of kunt weten, ga je dan nog steeds met geld strooien? De fout ligt gewoon bij Nederland.


MAD

spacer line  


On 25-12-2011 13:12 Pak Pupyes wrote:

[quote removed]

Yep, maar volkomen voorspelbaar. Sterker nog [Y-B in ditzelfde topic]:

[quote removed]

Als je dat weet of kunt weten, ga je dan nog steeds met geld strooien? De fout ligt gewoon bij Nederland.

Ya en NEE .
Ik had de bruine vermoeden dat er veel mensen die het van de gelegenheid willen maken om ook mee te snoepen.
Je moet voorstellen dat een paar oude mensen , plotseling een zak gouden doekaten kregen .

Nederland , Nederlandse advocaten etc kan ook niet paternalistisch optreden, dan is de wereld te klein.
Aan de andere kant zitten wel Indonesiers (?) in die stichting , dan moeten ze toch advies geven om die arme weerloze mensen zo maar bloot stellen aan eventuele aasgieren.

Kijk , het dorp zelf had ook minimaal 150 tot > 400 slachtoffers gehad , dus de andere benadeelden die denken dat ze "aanspraak" hebben voelen zich te kort gehouden.
En het is min of meer normaal ( andere cultuur) dat je met minder bedeelden of "medeslachtoffers" gaat delen .
Alleen niet dat vreemden ( aasgieren , ) ook kunnen profiteren , zelfs de helft "eisen".
Dat is een vorm van diefstal .

Hoe je omkeert of omdraait, er zijn mensen, "geleerden", instanties die een grote steek laat vallen.
Ik had al rekening gehouden dat er iets toegeschoven werd , maar niet zo veel en onder min of meer een soort "dwang".

"Vrijwillig"????
Aan me hoela .
bisa dicek of makemyday .

emgee
User
spacer line
 

Surya Atmadja,
Ik ben nieuw hier in jullie blog, maar ik ben volledig eens met je commentaar.
De aasgieren staan al te wachten om een stukje van de buit binnen te halen.
Dorpshoofd Mamat zal wel de ergste zijn ! Met zijn inisuaties dat de oude vrouwtjes slecht bejegend zal worden door hun dorpsgenoten zal best gedeeltelijk waar zijn, maar waar is hij nou een dorpshoofd voor?? Hij moet als dorpshoofd de desabewoners kunnen rustig houden. Maar nee, tot nu toe heefd hij al 50.000 euro weten binnen te halen!! VOOR WIE ?? Maak me niet wijs dat al het geld naar de desabewoners gaat!! Arme Rawahgede-weduwen!! Beroofd door haar eigenmensen!
P.S. Ik ben een Indo van 69 jaar, heb 24 jaar in Indonesie in een kampung opgegroeid
en heb deze mensen mogen leren kennen. Emoticon: AngryYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Tja, emgee, jij weet het, Surya weet het, ik weet het, maar er zijn er altijd die denken vanaf een afstandje alles beter te weten. Dat stoort me wellicht nog meer dan het daadwerkelijke klauwen wat hier dagelijks onder mijn neus plaatsvind. Sneu, maar het is niet anders, en als niet-Indonesier ga ik me er ook niet mee bemoeien, want dan heb ik het weer gedaan. Mij niet gezien!


Ho Lee Fuk

emgee
User
spacer line
 

Groot gelijk Yerun, want voordat je het weet ben jij de pineut. Want het is erg gemakkelijk om een ander als bliksemafleider te gebruiken voor hun snode plannen. Emoticon: Yes! Payah deze!! Emoticon: Frustratedsapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 25-12-2011 01:28 Yerun wrote:
Waar is nu die ene persoon die er van overtuigd was dat alles wel op z'n plek zou vallen met betrouwbare Nederlandse contactpersonen die alles prima in de gaten zouden houden? Nergens te bekennen natuurlijk , want deze weg is al zo oud als de weg naar Rome. Tja, droom lekker verder dus!

Ben er effe uit geweest, sociale verplichtingen etc,maar zo’n sympathieke uitnodiging om te reageren laat ik niet aan mij voorbij gaan. Dus hier is de reactie van die ene persoon
Dat ik al een voorbehoud had gemaakt dat niet alles op z’n plaats zou vallen heb ik aangegeven met de toevoeging ” Dat familieleden en kennissen willen mee profiteren van dit buitenkansje is niet typisch Indonesisch maar universeel.”
Dat de twee contactpersonen van het Comité Nederlandse Ereschulden zodanig tegen deze hele gang van zaken geprotesteerd hebben dat ze zelfs hun toevlucht moesten zoeken in het politiebureau geeft al duidelijk aan dat ze de zaak prima in de gaten gehouden hebben. Zonder hun aanwezigheid was deze hele zaak misschien niet eens in het nieuws gekomen. Je kunt moeilijk van die personen verwachten dat ze met z’n tweeën die hele kampong te lijf gaan om het geld terug te vorderen.
sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 25-12-2011 08:54 Yogya-Bali wrote:
Advocate Liesbeth Zegveld kan nog veel verdienen. In de voetsporen van de Aboriginals in Australie en de Indianen in de USA kunnen de Indonesiers ook compensatie eisen voor de slachtoffers van de puputan in Bali een eeuw geleden, de nakomelingen van de Bandanezen op Kei Elat een vergoeding voor de massamoord door J.P. Coen op Banda, de Nederlanders een compensatie voor wat de Spanjaarden tijdens de 80-jarige oorlog hebben aangericht, de Sasaks op Lombok bij de Balinezen voor 2 eeuwen kolonisatie, etc., etc.

Je hebt de zaak niet goed begrepen YB. Zoals algemeen bekend betaalde de Nederlandse regering alleen een bedrag uit aan de negen weduwen die nog in leven zijn. Voor de nakomelingen van de andere slachtoffers werd niets uitgekeerd. Vandaar die hele consternatie toch? En in jouw voorbeeld zijn er volgens mijn bescheiden mening geen overlevenden meer. Helaas kan advocate Liesbeth Zegveld hier geen slaatje uitslaan.sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 25-12-2011 09:06 Yerun wrote:
Mw Zegveld is trouwens wel stil, is haar al om een mening gevraagd over het 'verdelen' van de centjes? Als ze slim is levert ze haar (aan deze uitspraak) verdiende centjes in en kruipt ze weer terug in het hol waar ze vandaan komt,.

Het advocatenblad vermeldt dat de praktijk van Zegveld geen vetpot is. De helft van de zaken gaat op toevoegingsbasis , en het krijgen van een toevoeging is soms een hele toer omdat het gaat over zaken die door de overheid gesubsidieerd worden, waarvoor de advocaat minder betaald wordt. Tegenwoordig is het tarief dat de overheid betaalt dusdanig, dat het mogelijk is om goede rechtsbijstand te verlenen, zonder dat de advocaat zelf (zoals vroeger) onder het minimumloon terecht komt. Advocaten die veel geld willen verdienen doen dit soort zaken overigens nog steeds niet. Dat dus haar drijfveer is om aan Rawagede veel geld te verdienen kan ik met de beste wil van de wereld hieruit niet opmaken. Of jij beschikt over inside informatie over haar ware honorarium, of jij laat jouw onderbuik behoorlijk spreken, of het advocatenblad liegt. Wie van de drie? Ik weet het al.zieleffe
User
spacer line
 

Wat is de drijfssfeer om dit aan te pakken en het onder de rechter brengen van dat gebeuren.
Je maak alleen oude wonden open en je brengt in ieder geval alleen daar de mensen in verwarring.
Is het hun eigen geweten die een rol speelt of is de motivatie dit op te pakken voor die medelijden van de daar mensen, die het nog kan navertellen.
Ik ben gisteravond terug gekomen uit Berlijn.
Met de feestdagen daar verzorgd gereisd, gegeten en goed geslapen in de Oostkant van Berlijn.
Daar heb ik werkelijk culturele geschiedenis opgesnoven en met mijn eigen ogen gezien wat daar heeft afgespeeld.
Ik heb geen wanklank van de oosterse mensen mogen horen of aanschouwen, ze zijn daar bezig een inhaal slag te maken daar ben ik van onder de indruk.
Ik raad het ieder aan om daar eens je eigen op de hoogte te stellen, want daar heeft wereldgeschiedenis afgespeeld en geschreven.
Men is daar niet zo dom om te veroordelen, maar te beoordelen, ze zijn daar bezig naar de toekomst te kijken.
Als je ziet wat de Nationale socialisme heeft aangericht, dan zou je pas je eigen moeten schamen, dat je dat hebt aanbeden, of naar gehandeld hebt........... Emoticon: Angry Emoticon: Devil

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 

Op terug te komen op dit gebeuren dat wij als Hollanders ons zo laten beet nemen door zo'n trut die denkt een genoeg doening te krijgen, en ook heeft gekregen.
Ik ben wel even nu beïnvloed door de geschiedenis van Berlijn.
Heb daar veel gezien en als er een land is, dan is dat Rusland die zich moest schamen en die hadden zeker de weder opbouw van Oost Berlijn moeten betalen.
Maar niemand die het aan durft, het hen openlijk toe schrijven.
Zij hebben bijna 50 jaar de druk op die gekke Oosties kunnen leggen, waarop ze de tanks nog in de straten stonden bij de overdracht in 1989 en toen de muur helemaal gevallen was 1990.
Zij hebben dat op hun geweten en daarom zou het zeker hen aangerekend moeten worden heden den dagen.
Maar ja we zitten nu eenmaal met die erfelijke idioten die nooit eens nadenken maar gewoon er op los procederen..................... Emoticon: Sadley Emoticon: Stupid Emoticon: Frustrated

.Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 28-12-2011 03:27 sapolidi wrote:

[quote removed]

Je hebt de zaak niet goed begrepen YB. Zoals algemeen bekend betaalde de Nederlandse regering alleen een bedrag uit aan de negen weduwen die nog in leven zijn. Voor de nakomelingen van de andere slachtoffers werd niets uitgekeerd. Vandaar die hele consternatie toch? En in jouw voorbeeld zijn er volgens mijn bescheiden mening geen overlevenden meer. Helaas kan advocate Liesbeth Zegveld hier geen slaatje uitslaan.
Ya ampun, als je de ironie er niet van in ziet, ja laat dan maar......Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 
MAD

zieleffe
User
spacer line
 


je was mij voor.
Maar niet dat het erg is, wel is het erg dat we gelijk hebben en krijgen.............. Emoticon: Confused Emoticon: Bye bye


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
spacer line
 

http://www.nu.nl/binnenland/27(...)tairen-sulawesi.html

Comité wil vervolging Nederlandse militairen om Sulawesi
Laatste update: 27 maart 2012 08:38 infoBekijk op de kaart
HEEMSKERK - Het Comité Nederlandse Ereschulden wil dat twee Nederlandse oud-militairen worden vervolgd voor het begaan van misdaden tijdens Nederlandse acties in het zuiden van het Indonesische eiland Sulawesi.


Dit na aanleiding van een interview bij NCRV TV programma Altijd Wat, die beweerde dat ze geen spijt van hun handelingen hebben gehad.
Er word nu wel heel snel gezocht naar een steen om mee te gooien.
Inzicht komt met de jaren, dat kan je niet ontkennen, maar nu gelijk die mannen oppakken om ze te veroordelen, is echt te ver gaan.
Want die verantwoordelijk zijn, is de toenmalige regering, die daarmee ook het koninklijk huis, die opdrachten gaven, via, via hun bevel de gewone man, als soldaat te doden, wanneer je aangevallen word, t verdedig je eigen leven.
Dat is zo natuurlijk, als in de diersoorten kan tegen komen.
Om nu met alles wat je nu hebt, om nog mensen te gaan vervolgen is voor mij belachelijk.
Je kan daarmee beoordelen hoe die mensen van die Comité Nederlandse Ereschulden, het mogelijk vinden, dit zo ver gaande in de publiek te brengen en hun denkende rechtvaardiging op die manier te herstellen.
Rawagede op Java is ook een aanfluiting die na 65 jaar hun genoegdoening moet geven aan de nabestaande.
De mensen zelf, ze hadden er geen erg in, en waren die gebeurtenissen allang vergeten, tot dat die comité, hen er op attent maakte, dat er misschien wel geld in zat aan te komen.
Dat is de bedrijfssfeer, van het geen dit word aangekaart.
Zie hoe het gaat als voorbeeld van Suriname van de 8 december moorden, die nu nog niet veroordeelde Bouterse na pas 25 jaar geleden nog niet tot veroordeling kan komen terwijl er bewijs is geleverd Emoticon: Frustrated Emoticon: Stupid Emoticon: CryVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Er wordt alweer hard gewerkt aan compensatieregelingen, etc. Ben nu even in NL en heb al enige mensen gesproken die de excessen in Zuid-Sulawesi willen gaan oppakken.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Offtopic, verdorrie je heb mazzel aan het weer YB.
Geniet er van.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Sorry, ook even off-topic. Dat is zeker. Maar toen ik aankwam was het ook nog koud. Troost je, morgen ben ik weer op Bali...
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,040,793 topic views - 240,762 posts - 13,734 topics - 34,238 members - last post @ 20-01-2021 04:55 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,395,865 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com