indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

BlogBlot
User
spacer line
 

Nederland biedt excuses aan voor bloedbad Rawagede
Gepubliceerd op 10 december 2011 09:50
Nederland heeft via de Nederlandse ambassadeur in Jakarta, Tjeerd de Zwaan, vrijdag officieel excuses gemaakt voor de Nederlandse militaire operatie in het dorp Rawagede waarbij in 1947 vele burgerslachtoffers zijn gemaakt.
Lees verder , klik op de titelzieleffe
User
spacer line
 

Een mooi streven van Nederland.
Nu de schaap over de dam is zullen er wel meer mensen komen, over ťťn of ander oorlog slachtoffers.

Kan ook nog andere landen opnoemen die uit het verleden nog velen oorlogsslachtoffers nog een nabetaling rechtvaardigen.
Japan komt nog steeds niet over met vergoedingen die ze aangericht hebben.
En dan ook dat er Vergoedingen zouden moeten plaats vinden voor mensen die hun hele hebben en houwen moesten achter laten.
Laten ze die nu ook maar eens en voor altijd dat goed maken.

Om dicht bij huis te blijven, we kennen de Puttense moord partijen van de Duitsers.
Die hebben alleen een monument er van over gehouden.
Maar geen nabestaande vergoeding.
Er is nog veel werk aan de winkel!!! Advocaten???.............. Emoticon: Stupid Emoticon: Frustrated Emoticon: Very funny

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

45havana
User
spacer line
 

Ja....als het op betalen aankomt aan niet nederlanders,loopt nederland meestal voorop!
Andere landen kijken toe,maar nederland trekt de dompet.Probeer als buitenkamper maar een oorlogs uitkering aan te vragen,wordt na heel veel onderzoek en frustraties gewoon gezegd dat het leed niet heeft plaats gevonden omdat er geen kampgegevens of getuigen zijn.Voel je hem?Kampgegevens terwijl je buitenkamper bent geweest!!Yahyah
User
spacer line
 

Nou, ik vind dat Ned. er heel goed aan gedaan heeft. Alleen een beetje laat. Vergelijkbaar met de achterstallige salarisbetalingen van KNIL-ers die in Jappenkampen hebben gezeten. Mijn vader kreeg op z'n 85ste pas zo'n 'fooi'
Y.zieleffe
User
spacer line
 

IndonesiŽ zou ook over de brug moeten komen over de genationaliseerde bedrijven!!!!!!....
Die ze afgepakt hebben na 1948 gebeurde leed aan hen die tweemaal moesten vluchten......
na 1965 Papoea-Nieuw-Guinea weer weg moesten.
Daar rust ook nog een financiŽle schuld op................. Emoticon: Angry Emoticon: Cry


Ik kon geen passend plaatje vinden.........


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

En ja hoor:

* Meer weduwen zuiveringsacties willen erkenning

De nabestaanden van slachtoffers van de zuiveringsacties in Zuid-Celebes (Indonesie) willen in navolging van de nabestaanden van Rawagede schadevergoeding en erkenning van Nederland. Ze hebben aan de Nederlandse advocate Liesbeth Zegveld gevraagd of zij wil bekijken of dit mogelijk is. Bij de zuiveringsacties onder leiding van kapitein Raymond Westerling werden in 1946 en 1947 in voormalig Nederlands-Indie op grote schaal executies uitgevoerd. Begin december kregen negen nabestaanden van de slachtoffers van het bloedbad dat Nederlandse militairen in 1947 in het dorp Rawagede op Java aanrichtten, een schadevergoeding van 20.000 euro per persoon toegewezen. Ook bood de Nederlandse regering na 64 jaar haar excuses aan.


Bron: Nieuwsbrief Wereldomroep


MAD

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Mw. Liesbeth boert goed; die is "binnen". Aan oorlogsleed is te verdienen (doe ik indirect ook). De ťťn zijn dood, is de ander zijn brood.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 21-12-2011 03:42 Yogya-Bali wrote:
Mw. Liesbeth boert goed; die is "binnen". Aan oorlogsleed is te verdienen (doe ik indirect ook). De ��n zijn dood, is de ander zijn brood.
Ik heb al een flauw vermoeden wie hier straks op gaat reageren na het werken. Maar het is precies wat ik dacht.

Ik blijf erbij dat er nooit aandacht voor geweest is omdat Indonesiers liever vooruit kijken en na de Jappentijd Nederlanders al helemaal vergaven voor het relatieve leed. En uiteraard ... uitzonderingen zijn er altijd.


Ho Lee Fuk

spacer line  

Ik zag laatst op tv een artikel over Rawagede en daarin werd gezegd dat Nederland rekening houdt met +/- 75 vergelijkbare gevallen. Zou me niets verbazen als het uit de mond van die Liesbeth kwam.


"Bhinneka Tunggal Ika"

spacer line  
"Bhinneka Tunggal Ika"

spacer line  


On 21-12-2011 06:51 Macan Belanda wrote:
Ik zag laatst op tv een artikel over Rawagede en daarin werd gezegd dat Nederland rekening houdt met +/- 75 vergelijkbare gevallen. Zou me niets verbazen als het uit de mond van die Liesbeth kwam.


Het is een groot verschil tussen Excuses aanbieden( al dan niet vrijwillig) en daarna al dan niet een X bedrag ter beschikking stellen aan nog levende gedupeerden .
Er zijn alleen 9 mensen die "gecompenseerd"zijn , weet niet of die Saih( ?) , de man die naar Nederland kwam en het niet mee mogen maken ook gecompenseerd werd .

Nederland werd door een Nederlandse rechter veroordeel , dat geeft precedent en omdat de staat niet in hoger beroep ging levert dat mss een jurisprudentie( wat zegt de juristen onder ons ?).

Dat geldt ook voor de Sulawesi affaire , daar was duidelijk dat Nederland betrokken was (Westerling en zijn manschappen kreeg de vrije hand.
Zelfs na de APRA affaire in Bandung in 1950 zie je ook de betrokkenheid van Nederland om Westerling te helpen ontsnappen naar Singapura.

Persoonlijk vind ik dat de Nederlandse regering niet zo erg slim had gehandeld , eerst bot weigeren, en dan excuses aanbieden plus een fooitje geven ( 9 van de 150 volgens Nederland en volgens de Indonesiers meer) .
Is een koopje (9x20.000 eurie.)
En nu 3000-5000 slachtoffers en hun gezinnen waarbij de kostwinners vermoord werden.

De bekende gevallen kwam van de excessen nota ( tig jaar geleden) ook , Rawagede was ook al tig jaar bekend bij de VN.bisa dicek of makemyday .

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 21-12-2011 07:15 Surya Atmadja wrote: Persoonlijk vind ik dat de Nederlandse regering niet zo erg slim had gehandeld , eerst bot weigeren, en dan excuses aanbieden plus een fooitje geven ( 9 van de 150 volgens Nederland en volgens de Indonesiers meer)

Plus: `De Staat blijft op het standpunt staan dat de zaak in 1966 is afgerond met de toen gesloten financiele overeenkomst tussen Nederland en Indonesie. Nederland betuigde spijt en stelde 850.000 gulden aan ontwikkelingshulp voor Rawagade beschikbaar.'


MAD

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Het gaat mij niet zozeer om wie (on)gelijk heeft maar om mw. Liesbeth Zegveld die er aardig aan zal verdienen; materieel of immaterieel.
Heb al eerder dit soort gevallen met oorlogsslachtoffers hier gehad. Zowel journalisten, advocaten, consultants (= calo 's) als welzijnswerkers verdienen er hier grof aan.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 21-12-2011 04:10 Yerun wrote: Ik heb al een flauw vermoeden wie hier straks op gaat reageren na het werken.
Zeker nu ik ook heb gereageerd; dat werkt als een rode lap op een stier.zieleffe
User
spacer line
 

Kindermisbruik is door de Europesehof als verjaard verklaard.
http://nos.nl/artikel/322648-o(...)tzaken-verjaard.html
http://www.elsevier.nl/web/Opi(...)k-kindermisbruik.htm

http://oorlogsmisdadenverjarenniet.nl/
Men kon al zien wie de rechterlijke macht deze oorlogshandelingen heeft veroordeeld en het vertrouwen in die macht al langer is geslonken door de samenleving.
De rechter die de uitspraak deed was een vrouwelijk jonge dame van rond de 30Š 40 jaar.
De advocate Zegveld ook in die leeftijd groep.
Ja het verbaast mij geen zins dat zulke uitspraken zijn vast gelegd.
De door minister Uri Rosenthal, niet op advies van landsadvocaat heeft besloten een schikking te treffen ............ Emoticon: Very funny Emoticon:


http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Rawagede
Op 8 september 2008 meldde advocaat Gerrit Jan Pulles van het Amsterdamse advocatenkantoor BŲhler Franken Koppe Wijngaarden Advocaten in de actualiteitenrubriek Netwerk dat 10 overlevenden van de executies de Nederlandse Staat aansprakelijk hebben gesteld en hem als advocaat in de arm genomen om de zaak alsnog voor de rechter te krijgen.[2][3][4] Op 24 november 2008 maakte de landsadvocaat in een brief aan de nabestaanden van de slachtoffers van het bloedbad bekend dat de Nederlandse Staat geen schadevergoeding uitkeert omdat de kwestie verjaard is.[5] Naar aanleiding van een motie van de SP[6][7] woonde op 9 december 2008 de Nederlandse ambassadeur Nikolaos van Dam in IndonesiŽ de herdenking van de massamoord bij.[8]
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  
bisa dicek of makemyday .

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Ik denk ook maar een claim in te dienen bij de indonesische regering voor die 3jaar dat ik als geizelaar in een bersiap kamp heb moeten doorbrengen met een handje vol rijst per dag te eten kreeg. Emoticon: Angry Emoticon: Angry


Shalom

marcel70
User
spacer line
 


On 21-12-2011 14:31 Bokito wrote:
Ik denk ook maar een claim in te dienen bij de indonesische regering voor die 3jaar dat ik als geizelaar in een bersiap kamp heb moeten doorbrengen met een handje vol rijst per dag te eten kreeg. Emoticon: Angry Emoticon: Angry


NAh ya itu.
En ga de fiets van me opa terug vragen aan de duitsers. Emoticon: Angry


Becik ketitik olo Ketoro

elsbeth
User
spacer line
 

Volgens mij moeten de Duitsers juist eindelijk eens verlost worden van hun collectieve schuldgevoel. Daar kunnen wij nog een puntje aan zuigen.spacer line  


On 21-12-2011 14:37 marcel70 wrote:

[quote removed]


NAh ya itu.
En ga de fiets van me opa terug vragen aan de duitsers. Emoticon: Angry


Ya en ikke moet de geconfisceerde gerobak(pedati) sapi van mijn opa terug krijgen.


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 


Op 21-12-2011 14:37 schreef marcel70:

[quote verwijderd]


NAh ya itu.
En ga de fiets van me opa terug vragen aan de duitsers. Emoticon: Angry

Die rijden allemaal daar In IndonesiŽ .................... Emoticon: Party! Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

marcel70
User
spacer line
 


On 21-12-2011 20:11 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]


Ya en ikke moet de geconfisceerde gerobak(pedati) sapi van mijn opa terug krijgen.


Juist dat bedoel ik er komt geen eind aan Om sid.

En u begrijpt mij niet,de kant van Indonesie was al aan de beurt,daarop zeg ik dan moet ik de fiets maar terug gaan vragen.Snapt U?

En hoe staat het met Japan?

Heel toevalig een Duiters ontmoet vandaag,ik haal het niet in me kop om dan gelijk maar over de oorlog te hebben.Becik ketitik olo Ketoro

elsbeth
User
spacer line
 

Dat is ook niet nodig, want als er 1 land is dat schuld heeft betuigd voor al het leed, dan is het Duitsland wel. En dat heeft geen 60 jaar geduurd.marcel70
User
spacer line
 

schande schande schande


Becik ketitik olo Ketoro

bambang
User
spacer line
 

Op een gegeven moment moet je alles een streep onder zetten. Makkelijker gezegd dan gedaan.
Er zijn/waren mensen die in het Jappenkamp hebben gezeten. Er wordt niets gekocht wat van Japanse makelij is. De stress, depressies kunnen soms overgedragen worden aan de volgende generatie. In huis kan een chronische spanning aanwezig zijn.

Maar ja. Het oorlogsleed zal nooit ophouden. Het wordt steeds opnieuw gedaan. Zie Vietnam, Afghanistan, Irak ...

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,061,174 topic views - 240,766 posts - 13,734 topics - 34,252 members - last post @ 20-01-2021 23:02 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,467,064 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com