indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

zieleffe
User
spacer line
 


Op 19-01-2012 18:48 schreef wasiat warga negara:
Die heet gebakerde fundamentalistische moslim minderheden in IndonesiŽ doen er verstandig aan flink in te binden. Ik kan vanuit mijn leven in NL zeer goed inleven hoe de moslim minderheid zich voelt in een overwegend christelijk - joods cultuur maatschappij. In IndonesiŽ is de situatie andersom. Een overwegend moslim meerderheid en een minderheid van andere religies,waaronder de christelijke. De overgrote meerderheid van moslim gematigden moeten maar eens de moed hebben om hun fanatieke fundamentalistische moslim broeders en zusters terug te fluiten.

Wellicht dat de Rooms-Katholieke Kerk hun kerken open willen stellen aan andere Christelijke religies in IndonesiŽ die om welke reden dan ook geen diensten kunnen houden in hun eigen kerken. In goed overleg kun je de openingsuren regelen tot het probleem opgelost is. Ik wil met alle genoegens het Vaticaan een mailtje sturen.

H.D.B. Go

Uw in breng wasiat warga negara is een bijna goed verhaal, maar er breken nog enkel details aan.
Het romantisering van de Katholieke Kerk mag dat wel heten een cultuur, maar als je naar Rome gaat, dan zie je wat die cultuur bij elkaar gegraaide dieven bende is geweest.
Aan al die weelde zit wel een verborgen ellende, waar hebben ze al die juwelen vandaan gehaald.
Gekregen ja misschien, maar meer onder druk van het geloof, netjes afgestaan.
Dat noemt u een prachtige manier dat de kerken te voor zien van pracht en praal, het is een uitbuiting van vanjewelste nu nog...... Emoticon: Nooo Emoticon: Stupid Emoticon: Frustrated Emoticon: Angry

Die moskeeŽn ook worden onder druk van geld afstaan, gebouwd, ze doen zich als geweldenaren zich voor, maar deugen van kanten.
EN als je Engeland als voorbeeld neem, dan zie je dat het recht daar ook al, de sharia recht word toegepast, min of meer is ingevoerd.
Dat willen ze ook nog eens hier in Nederland gaan invoeren.

Heel langzaam aan nemen ze je leven over en heb je niet meer over je eigen te vertellen.
Plan-plan:, zo hebben ze in IndonesiŽ de mensen daar, in hun houdgreep gekregen.
Zoals Anne-Miek denk ik schreef IndonesiŽ is van ouds boeddhisme is een historie een mysterieus levensbeschouwelijk mythe.
Steeds meer traditionele voorkomende mooie belevenissen raken daar weg..... Emoticon: Blush Emoticon: Very funny
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Beste Macan Belanda,

Een burga dragen door moslimas die in een christelijk - joodse maatschappij wonen vind ik ook niet kunnen. Maar bedenk wel dat deze moslimas niet anders gewend zijn en als ze dan van het ene moment op het andere hun burga moeten afdoen,dan is dat zoiets als van strand recreanten vragen of ze van het ene moment op het andere als naakt recreanten (nudisten) zich willen gedragen. Er is een bepaalde gewennings tijd er voor nodig voor een bepaalde cultuur omslag.

Dat er op zondag de RK klokken er vrolijk op los beieren is al lang voor het grootste gedeelte verleden tijd. En toegegeven het ene moment komt het erg irritant over en het andere moment als je wat beter bent uitgerust van de vermoeienissen dan til je er niet zo zwaar aan. Zo ook met het geschal vanaf de minaret om moslim gelovigen op te roepen voor het gebed. In mijn jeugd in IndonesiŽ - Oost Java - Surabaja kon ik vaak al heel vroeg in de ochtend de oproep tot gebed horen vanuit de minaret. Ook tijdens mijn vakanties in IndonesiŽ gedurende mijn KLM dienstverband heb ik dat wederom kunnen ervaren. Wat ik wel gemist heb was het gekraai van de haan in de vroege morgen. In mijn jeugd hadden mensen in de buurt een haan in de tuin lopen evenals wat kippen.

Er is helemaal niets op tegen indien mensen die om wat voor reden dan ook in de vrije natuur bij elkaar komen en uiting geven aan hun godsdienst oefening. Dat kan heel relax zijn om te midden van de natuur het getjilpt van de vogels te horen en het ruizen van de bomen en tezamen het gebed te doen onder de blote hemel. Vanuit een geloofs standpunt kun je stellen dat God / Jaweh / Allah enz overal aanwezig is. Met andere woorden je hoeft niet persť in een gebouw bij elkaar zijn om het gebed te doen.
In het Oude Testament kun je verhalen lezen dat Christus en zijn apostelen het geloof in de open lucht predikten.

In een tijd van secularisme (ontkerkelijking) komen geloofs predikers en verspreiders van de religie over als uitslovers.Maar in een maatschappij die vrijheid van godsdienst in haar grondwet heeft verankerd mag dat geen probleem zijn. Allťťn vind ik het wel jammer dat er geloofs verkondigers zijn die nogal drammerig zijn. En als je nou al eenmaal weet dat er op een bepaald adres mensen wonen die seculier zijn, respecteer dat dan ook. Het lijk me ook niet zo erg leuk en behoorlijk frustrerend voor de geloofs predikers als je elke keer weer bot vangt. En geloven is iets wat je in vrijheid doet en niet in dwang. Je gelooft of je gelooft niet in een religie. Geen van beiden is een misdaad, mits je je medemens in diens overtuiging vrij laat.

H.D.B. Gospacer line  

Beste Zieleffe,

Ik heb niet de pretentie om volledig te zijn. Wat ik wel probeer is zo volledig mogelijk te zijn. In de oudheid werd er door de RK kerk aan prelaten gedaan. Kon je je zonden afkopen. Een bron van inkomsten voor de RK kerk. Daar kun je het mee eens zijn of er niet mee eens zijn. Er is een tijd geweest dat de financien van de RK kerk een gesloten boek is. Weinig transparant. Hoe het tegenwoordig is gesteld weet ik niet. Maar het zijn beslist geen domme jongens die RK religieuzen. Ze kunnen de ministers van financien en economische zaken van Griekenland, Ierland, Portugal, Spanje, Frankrijk nog wel het ťťn en ander leren.

En alles wat menselijk is, is hun ook niet vreemd. Politiek, financien, sex.
Ik zou het van harte toejuichen indien al onder het pontificaat (regeer periode van de paus) van kardinaal Jozef Radzinger alias paus Benedictus XVI een koers wordt ingeslagen van meer actuele tijd. Wetenschap in zijn totaliteit.

De bibliotheek van het Vaticaan mag er zijn. Er zijn heel wat oude documenten bij.
Daar zijn de IsraŽlisch / Joden best wel jaloers om, al zullen ze dat niet willen toegeven. Ik schrijf dit niet zonder leed vermaak.

H.D.B. Gozieleffe
User
spacer line
 

wasiat warga negara

En alles wat menselijk is, is hun ook niet vreemd. Politiek, financien, sex.
Ik zou het van harte toejuichen indien al onder het pontificaat (regeer periode van de paus) van kardinaal Jozef Radzinger alias paus Benedictus XVI een koers wordt ingeslagen van meer actuele tijd. Wetenschap in zijn totaliteit.

Wij hebben ons schoonmoeder die zeer katholiek was, overal naar toe gesleept Rome, Lourders en Fatima.
heb de Baseliek van Rome een dag door heen gelopen.
Je kijk je ogen uit wat een pracht en praal.

Verwacht van die paus niet veel, die man Jozef van Nagerecht, die man is zo homo als je maar kan bedenken, maar hij zal zo iemand zijn, die zijn leven lang ontkennende is, niet voor serieus kunnen nemen.
Mooier kan ik het niet maken, je ziet het aan hem, dat kan hij niet verbergen.
Hier in Nederland komt er ook altijd eentje overal praten op TV Antoine die is zelfde laken en pak.
Ik heb geen hekel aan homo's ze zijn er,ze hoeven niet mee te koop lopen, maar kom er eerlijk vooruit..
Mensen die dat niet zien willen dat niet zien............. Emoticon: Puh! Emoticon: Wink
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Beste Zieleffe,

Ik moet even een storende fout corrigeren. In de oudheid deed de RK kerk aan AFLATEN kopen. En geen prelaten zoals ik foutief heb geschreven.

Een aflaat = rooms katholiek, kwijtschelding van tijdelijke straffen (die na absolutie nog
overblijven): de priester kan iemand een (volle) aflaat schenken, verlenen.

Toen de biecht nog gemeen goed was in de RK kerk, op kostscholen minstens 1x per week, waar je dan je zonden opratelde en van de priester de absolutie kreeg en een "taakstraf " mee kreeg in de vorm van ik noem een dwars straat 10 x een Wees Gegroet Maria en 10x het Onze Vader. En voordat je de biechtstoel verliet nog even een Oefening van Berouw. Tegen de tijd dat je je gebed had beeindigd gaf de priester je dan de absolutie, waarbij hij een zegen in de vorm van een kruis geeft. Voordat hij je de absolutie geeft prevelt hij ook nog in het latijn een gebed.

Prelaat = rooms katholiek, geestelijke met een eigen ambtsgebied; (aarts)bisschop, kloosteroverste.

Opmerking: de betekenissen van aflaat en prelaat is ontleend uit het Prisma woordenboek NL. Nogmaals mijn excuses voor de storende fout.

Of de huidige paus Benedictus XVI een homo is, weet ik niet. Vind ik ook niet interessant om te weten. Ik krijg in ieder geval niet de indruk dat hij dat is.

Dat de jezuÔeten pater Antoine Bodard homo is, is een publiek geheim. Nou en wat dan nog. De wetenschap kan er nog steeds geen verklaring voor geven voor het verschijnsel van heterosexueel, bisexueel, homosexueel. Ook in de natuur komt homosexualiteit voor bij dieren. En dan heb je ook nog het verschijnsel van hermafrodieten. Hermafrodiet = tweeslachtig wezen, met kenmerken van beide geslachten. (bron: prisma woordenboek NL)

H.D.B. Go

spacer line  


Op 20-01-2012 13:46 schreef wasiat warga negara:
Beste Macan Belanda,

Een burga dragen door moslimas die in een christelijk - joodse maatschappij wonen vind ik ook niet kunnen. Maar bedenk wel dat deze moslimas niet anders gewend zijn en als ze dan van het ene moment op het andere hun burga moeten afdoen,dan is dat zoiets als van strand recreanten vragen of ze van het ene moment op het andere als naakt recreanten (nudisten) zich willen gedragen. Er is een bepaalde gewennings tijd er voor nodig voor een bepaalde cultuur omslag.

Dat er op zondag de RK klokken er vrolijk op los beieren is al lang voor het grootste gedeelte verleden tijd. En toegegeven het ene moment komt het erg irritant over en het andere moment als je wat beter bent uitgerust van de vermoeienissen dan til je er niet zo zwaar aan. Zo ook met het geschal vanaf de minaret om moslim gelovigen op te roepen voor het gebed. In mijn jeugd in IndonesiŽ - Oost Java - Surabaja kon ik vaak al heel vroeg in de ochtend de oproep tot gebed horen vanuit de minaret. Ook tijdens mijn vakanties in IndonesiŽ gedurende mijn KLM dienstverband heb ik dat wederom kunnen ervaren. Wat ik wel gemist heb was het gekraai van de haan in de vroege morgen. In mijn jeugd hadden mensen in de buurt een haan in de tuin lopen evenals wat kippen.

Er is helemaal niets op tegen indien mensen die om wat voor reden dan ook in de vrije natuur bij elkaar komen en uiting geven aan hun godsdienst oefening. Dat kan heel relax zijn om te midden van de natuur het getjilpt van de vogels te horen en het ruizen van de bomen en tezamen het gebed te doen onder de blote hemel. Vanuit een geloofs standpunt kun je stellen dat God / Jaweh / Allah enz overal aanwezig is. Met andere woorden je hoeft niet persť in een gebouw bij elkaar zijn om het gebed te doen.
In het Oude Testament kun je verhalen lezen dat Christus en zijn apostelen het geloof in de open lucht predikten.

In een tijd van secularisme (ontkerkelijking) komen geloofs predikers en verspreiders van de religie over als uitslovers.Maar in een maatschappij die vrijheid van godsdienst in haar grondwet heeft verankerd mag dat geen probleem zijn. Allťťn vind ik het wel jammer dat er geloofs verkondigers zijn die nogal drammerig zijn. En als je nou al eenmaal weet dat er op een bepaald adres mensen wonen die seculier zijn, respecteer dat dan ook. Het lijk me ook niet zo erg leuk en behoorlijk frustrerend voor de geloofs predikers als je elke keer weer bot vangt. En geloven is iets wat je in vrijheid doet en niet in dwang. Je gelooft of je gelooft niet in een religie. Geen van beiden is een misdaad, mits je je medemens in diens overtuiging vrij laat.

H.D.B. Go

Mijn beste,

ik vind dat als mensen een burqa afdoen een te grote stap vinden, dat ze beter niet hier moeten komen. Ik snap dat een vluchteling vlucht voor zijn leven in sommige gevallen, maar dit is een andere wereld. Ik geloof in aanpassen, zoals Bea bijvoorbeeld ook doet als ze ergens een moskee binnenstapt.

Ik vind dan ook dat er niks mis is met vluchtelingenhulp, maar dat hoeft niet allemaal hier. Pim Fortuyn zei dat ooit ook; als je die vluchtelingen wilt helpen, kun je ze beter helpen in een wereld waar ze zichzelf enigszins herkennen. Je moet een Afghaan hier niet heen halen, die kun je beter in Pakistan of een ander buurland helpen. Het is wat zwart/wit, maar ik vind dat een burqa ťcht niet kan in ons land.

Je hebt wel gelijk hoor, een kerkklok of geschal vanaf een minaret is vooral hinderlijk als je niet senang bent. In druk bevolkte gebieden bijvoorbeeld. Ik heb me in Surabaya nooit geÔrriteerd aan een oproep voor gebed, maar als ik de verhalen lees dat de speakers nog wat verder worden opgedraaid als er een christelijke dienst in de buurt is ...

Ik moet vaak denken aan Paramaribo, Suriname. Daar heb je op 1 plek een synagoge, een moskee en een kerk staan. Ze gaan bij elkaar op de koffie, spreken af wanneer wie gaat schreeuwen, zingen of klokken en ze respecteren elkaar. Een utopie kennelijk, maar dit is wel zoals het bedoelt is.

Ik denk dat jij iets meer accepteert dat men zieltjes probeert te winnen, jij zegt dat het moet kunnen ? Ik heb er zelf echt moeite mee, maar dat is iets persoonlijke. Ik lees dat je het vervelend vindt als ze keer op keer aan de deur komen, maar dat is inherent in mijn ogen. Zelfs als ze weten dat er een atheÔst woont, komen ze alsnog langs om te vragen of je je al bedacht hebt en waarom niet ....

Dat vind ik de pest aan het geloof, ik vind dat mensen naar een geloof moeten komen en niet andersom. Ik vind dat echt inbreuk op privacy en uiteindelijk lastigvallen. Ik kom sinds een jaar weer wat dichter bij het geloof, omdat mijn vriendin dat graag zou zien. Ik geef het een eerlijke kans en praat veel met haar dominee. Hem vertel ik ook al deze dingen en dat zijn eigenlijk mooie gesprekken. Mijn vriendin zou het liefst wat meer druk zetten, ze wil gewoon tť graag, maar niet tot hinderlijk aan toe. De dominee weet dat ik hier niet van hou en geeft mij oprechte adviezen, ik vind dat heel mooi.

Geloof moet geen opsluiting worden. Iedereen kiest er zijn eigen pad in, en die ruimte moet je een ander ook geven. Dat vergt enige discipline en daar ontbreekt het nogal eens aan bij gelovigen. Mensen die zeggen dat je een slechte gelovige bent als je dit niet doet of dat niet doet moeten zich eens afvragen of ze nu vanuit hun eigen (of opgedrongen) fanatisme spreken of dat ze het ťcht ergens in hun heilige boek hebben gelezen. Een geloof vraagt wel vaak een bepaalde toewijding, maar schept geen verplichtingen, althans dat is mijn stellige overtuiging.

Bedankt voor je inbreng in dit topic.
M.B.


"Bhinneka Tunggal Ika"

spacer line  

Beste Macan Belanda,

Dat Beatrix een hoed met een hoofddoek om {het is nog niet eens een voile - een (hoede) sluier} en Maxima een hoofdbedekking {zoals (voorheen) veel indonesische vrouwen het dragen als ze zich optutten} wat is daar op tegen? Zoals reeds is gezegd door de Min.v.BuZa Udi Rosenthal en de Min. Pres. Mark Rutte, het is een Staatsbezoek en daar horen nou al eenmaal bepaalde protocolaire gebruiken en bepaalde codes van fatsoen bij. Daar kan toch niemand bezwaren tegen hebben? We moeten in NL niet de fout maken om wat bij ' het volk ' gebruikelijk en de norm is, dat op te willen leggen aan de diplomatie. Bovendien is het nog steeds gebruikelijk in de RK kerk dat bij bepaalde belangrijke feesten de vrouwen een zwarte hoofdsluier dragen. Zodanig van structuur en kleur dat je het gezicht nog wel kan zien zij het bedekt. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat persoonlijk zeer gekleed vind en het verhoogt ook nog eens de charme van de betreffende vrouw.

Het is altijd beter om vluchtelingen in hun eigen omgeving en land te helpen met overleven. Zo voorkom je dat ze ontworteld raken. Maar de praktijk is nou al eenmaal weerbarstig ( zich koppig verzettend ). Misschien moet de voormalige Min.Pres. R.F.M. Lubbers zijn ervaringen als voormalig hoofd van de vluchtelingen organisatie UN eens in een uitgebreid tv interview, " Buitenhof " op zondag of " Pauw en Witteman " bijvoorbeeld om maar eens een paar dwars straten te noemen de vluchtelingen problematiek eens nader uit te leggen.

Wat je opmerking betreft over de oproep tot gebed in de vroege ochtend en dat men de speakers extra hard aanzetten als er ergens in de buurt een christelijke gebedsdienst gehouden wordt, zijn uitingen van infantiel gedrag. Het zijn domme lieden die op zijn best als een stelletje rand debielen gekwalificeerd moeten worden. Misschien moet de indonesische overheid dit soort lieden als buitenlandse krachten verhuren aan de arabische landen bij allerlei projecten. Dat levert tenminste nog eens buitenlandse deviezen op voor het land. En deze arbeiders (daar) in het buitenland zo lang mogelijk houden. Irrigatie kanalen graven, woestuin vruchtbaar maken om maar wat te noemen.

Wat je persoonlijk leven betreft inzake het geloof in relatie tot je vriendin, kan ik je alleen maar zeggen, je moet het alleen doen als je er zelf in gelooft en niet om je vriendin een plezier te doen. Als ze je niet kan accepteren zoals je bent, niet behorend tot een bepaalde religie, dan moet ze zich afvragen of ze wel de juiste man gevonden heeft.
Maar dit is uiteraard mijn visie en hoeft niet persť de jouwe te zijn. Ik laat slechts mijn gedachten er over gaan. Een onhebbelijkheid in de RK kerk was of is het nog steeds, dat de partner indien niet behorend tot de RK kerk, de partner zich maar moet bekeren. De Protestanten kennen dat ook . Voorbeeld Willem Alexander die zijn vrouw voor de keus laat of overgaan tot het Protestantisme, maar in ieder geval worden de kinderen protestants opgevoed. Het is hun keus.

Helaas maken mensen die tot een bepaalde religie behoren wel vaker de fout om missionerend bezig te willen zijn. Dat is inderdaad zťťr irritant en aanmatigend. Alsof zij het allemaal zo goed weten.

H.D.B. GoYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


Een burga dragen door moslimas die in een christelijk - joodse maatschappij wonen vind ik ook niet kunnen. Maar bedenk wel dat deze moslimas niet anders gewend zijn en als ze dan van het ene moment op het andere hun burga moeten afdoen,dan is dat zoiets als van strand recreanten vragen of ze van het ene moment op het andere als naakt recreanten (nudisten) zich willen gedragen. Er is een bepaalde gewennings tijd er voor nodig voor een bepaalde cultuur omslag.
Sorry, weer helemaal fout gedacht. Pak eens foto's van Indonesie van een jaar of 15-20 geleden en zoek de hoofddoeken. Vrijwel afwezig. Zo ook voor Maleisie, Afganistan en Iran. Allemaal opgedrongen door de 'moderne' Islam, die eigenlijk gewoon 'ouderwets' is en opgedrongen wordt.


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 20-01-2012 12:20 wasiat warga negara wrote:
Beste Yerun,

Ik heb het gehad over moskee�n die prachtigd versierd zijn met mozai�k. Ik heb niet geschreven de moskee�n in Indonesi�. Ik zag het op een keer in een tv uitzending.

Er zijn verschillende religies gekomen in Indonesi�. Het animisme, hindoe�sme,boedhisme, de islam en het christendom.

Is het Alhambra dan geen uiting van cultuur. Ik weet niet wat jij onder cultuur verstaat?
Beschaving is cultuur. Kunnen lezen en schrijven is cultuur. Schilderkunst is cultuur. Muziek in de breedste zin is cultuur. Architectonische bouwwerken zijn uitingen van cultuur.

Je heb zee Dajaks (kust bewoners) en land Dajaks (meer landinwaarts,het binneland)
Als ik me niet vergis zijn Dajaks de bewoners in Kalimantan ( Borneo). Vroeger waren het koppensnellers. De transmigratie (volksverhuizing) van inwoners van Java naar andere indonesische eilanden is een overheids politiek om de overbevolking van Java aan te pakken en de druk van de ketel te halen. Het stamt nog uit de tijd van president Sukarno. Het ontsluiten van andere delen van Indonesi� en het in cultuur brengen ervan. Vreemd gaan is niet het alleen recht van Madurezen. Dat is al zo oud als de mensheid zelf.

H.D.B. Go
Ah, die mooie moskee staat dus niet in Indonesie, dus heeft het weinig met het onderwerp te maken.

Dat van die Dayaks die aan het moorden sloegen is nu iets van 12 jaar geleden, zo rond het jaar 2000 als ik me niet vergis. Een inmiddels overleden president mag begonnen zijn met transmigratie, de problemen zijn nog dagelijks merkbaar.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 21-01-2012 01:24 Yerun wrote:

[quote removed]
Sorry, weer helemaal fout gedacht. Pak eens foto's van Indonesie van een jaar of 15-20 geleden en zoek de hoofddoeken. Vrijwel afwezig. Zo ook voor Maleisie, Afganistan en Iran. Allemaal opgedrongen door de 'moderne' Islam, die eigenlijk gewoon 'ouderwets' is en opgedrongen wordt.
Ik bladerde een paar dagen geleden door een boek over de verschillende naties in de wereld (info over politiek en maatschappij) uit eind 60-er jaren. Daar zag ik zelfs studentes in Afghanistan in mini-rok op de foto. Ook op foto's uit andere islamitische landen was geen hoofdbedekking te bekennen als het om het universiteitsleven ging. Alleen de boerenbevolking had wel eens hoofdbedekking.
Zo zie ik de jilbab in RI ook als een uiting van kampungan (= boertig) zijn.
Gelukkig zag ik gisteren op de Indonesische TV weer een hoop supersexy kledij onder de Indonesische artiesten, als een tegenwicht tegen die a-modieuze moslim klederdracht (hoewel men nu weer hard bezig is de kampung -jilbab van de middenklasse-/ OKB -jilbab te onderscheiden). Zelf daarin moet prestige (gengsi) zegevieren.

Terug te komen op dat boek uit de eind 60-er jaren: bij mijn eerste bezoeken aan RI in de jaren-80 was ik me niet eens bewust dat ik me in een overwegend moslim-land bevond. Geen hoofddoekje te bekennen. Nu lijkt het wel een venerische ziekte die zich snel verspreidt.zieleffe
User
spacer line
 

Lees hier het verhaal van deze man .
Hoe wij gemanipuleerd worden hier in Nederland door niets zeggende NOS-correspondent die ons moet voorlichten in de berichtgeving van die landen die steeds radicaler worden in hun islam.
Hoe kom de wereld daar ooit van af, niet van die correspondenten,maar van die islam
Na de Duiters en de Japanners zijn zij die de wereld in brand steken.
Er is een manier om er van af te komen!!
Maar dat ga ik u niet schrijven dat moet de wereld zelf maar achter komen.
En ze komen er pas achter, dat het te laat is, of misschien dan pas, een rigoureuze ingreep.Lees ook hier vooral de reacties van mensen


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Beste Yerun,

Voordat we in een discussie belanden van welles en nietes, want daar heb ik werkelijk geen enkele behoefte aan wil ik ingaan op je opmerking over de fotoīs van 15 - 20 jr terug. Indonesische vrouwen die gestudeerd hebben en hun zusters die het financieel zich kunnen veroorloven, die gebruiken net zo goed make-up als hun westerse zusters, ze gaan net zo goed westers gekleed zonder hoofddoek om en dragen net zo goed naaldhakken (ongezond trouwens) als hun westerse zusters. Maar op feestdagen zoals de herdenking van de onafhankelijkheid (17/08/1945) zullen veel indonesische vrouwen zich tooien in de nationale klederdracht namelijk een sarong en kebaya een een hoofdsluier zoals we die onlangs bij Maxima gezien hebben.

Je opmerking over die prachtige moskee die niet in IndonesiŽ staat en derhalve weinig met het onderwerp te maken heeft. Ik was begonnen te schrijven over het verschil in interieur tussen protestantse kerken en de Rk kerken. Dat moskeeŽn ook prachtige interieurs kennen. Het hoeft toch niet persť in IndonesiŽ te zijn. Als ik over kerken heb en de RK kerken dan heb ik het toch ook niet over de kerken en RK kerken in IndonesŽ.

Dat de transmigratie niet helemaal vlekkeloos is verlopen dat heeft de tijd inmiddels wel geleerd. Ik herinner me nog een kranten artikel waarin beschreven werd dat de transmigranten een kant en klaar houten woning kregen en een zak of zakken met zaad en wat geld om de eerste tijd te kunnen overbruggen. Sommige transmigranten waren geslaagd, maar de meesten draaide het uit op een desillusie en mislukking.

De overheid had helaas de transmigranten te snel los gelaten. Dat had best wat meer overheids bemoeienis mogen hebben zoals begeleiding bij problemen o.a. met de lokale bevolking. IndonesiŽ is nog steeds een ontwikkelingsland. En zolang westerse mogendheden ontwikkelingslanden allťťn maar blijven zien als melkkoetjes voor hun eigen westerse economiŽn, zullen ontwikkelingslanden nooit welvaart kennen.

H.D.B. Gospacer line  

Beste Yogya - Bali,

Allereerst voor hen die niet weten wat jilbab betekent. Jilbab = vrouwengewaad (islam)
Bron: Kosmos woordenboek Indonesisch - Nederlands en Nederlands - Indonesisch.

Je moet wel oppassen dat je niet groepen van mensen gaat stigmatiseren met je opmerking over ' kampungan'.
Stigmatiseren = (iemand) brandmerken, tekenen, een stempel van zijn verleden opdrukken. Bron: Prisma woordenboek NL.

Bovendien moet je kampungan niet vertalen als boertig maar als ongemanierd.
Ik haast me om uitdrukkelijk erbij te schrijven. Er is niets mis mee om het beroep van boer / landbouwer, veehouder uit te oefenen. Als er geen boeren zijn dan heeft de bevolking geen voedsel. Ongemanierd is niet gebonden aan mensen die in een kampung wonen. Er kunnen zeer goed mensen in kampungs zijn die zeer gemanierd
zijn en weten hoe het hoort. Evenals er zeer rijken zijn die ongemanierd zijn en niet weten hoe het hoort en denken dat je met geld alles kunt kopen.

Wat je opmerking betreft dat heden ten dage je in IndonesiŽ opmerkelijk meer jilbab kledij ziet is juist. Net zo juist als je op tv tijdens het nieuws beelden ziet van massa demonstraties tijdens een Gx top. Mensen die het slecht hebben, werkloos zijn en die de mondialisering (globalisation) en de Gx top de schuld geven van hun misŤre (ellende,narigheid). Mensen die zich verloren voelen en het gevoel hebben op drift zijn geraakt. Het is de taak van de overheid om duidelijkheid te geven omtrent mondialisering en wat te doen jegens de werkloosheid.

H.D.B. Gospacer line  

Beste Zieleffe,

Ik heb op de link geklikt maar helaas kreeg mijn PC een storing. vermoedelijk ondat mijn web browser verouderd is en niet meer ondersteund wordt door de nieuw gemaakte websites. Te oordelen naar de foto van de man in kwestie die je erbij geplaatst heb betreft een IraniŽr. De sjah van PerziŽ mag dan bij zijn leven en regeer periode een bondgenoot zijn van de USA, maar zijn binnenlands beleid was niet bepaald een zegen voor de IraniŽrs.

Ik vind het zťťr jammer dat een universitair gevormde vrouw als Ayaan Hirsi Ali in NL niet de kans heeft gehad om haar boodschap over de islamitische fundamentalisten
uit te dragen. Ze werd gezien als splijtzwam in de nederlandse samenleving. En daarmee werd ze in de hoek gedreven van Geert Wilders en zijn PVV. Ik herinner me nog een uitspraak van Jan Pronk (PvdA) waarin hij op tv of op de radio,dat weet ik niet meer, zei dat hij graag in debat ging met Ayaan Hirsi Ali. Hij prees wel haar bespraakheid en de wijze waarop ze het onderwerp behandelt, maar ergens in zijn betoog kon je proeven dat hij het niet met haar eens is.

Van de PvdA krijg ik af en toe een behoorlijke buikgriep van.

H.D.B. Go

You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.83,432,873 topic views - 239,785 posts - 13,723 topics - 32,144 members - last post @ 11-07-2020 00:43 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

136,042,978 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com