indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Gezocht & Aangeboden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

toedeloe
User
User icon of toedeloe
spacer line
 


On 13-05-2012 21:53 bule gembel wrote:
Toedeloe heeft er ook kaas van gegeten en weet hoe het werkt. Zo doet ondergetekende het zelf ook maar dan verhuur ik niet iets in RI maar gewoon in Belanda.

Ik heb altijd als idee gehad van de Ned. huur in RI te kunnen leven. Wellicht gaat het mij nog eens lukken.. Lukt het niet dan ga ik gewoon lekker lang op vakantie naar Indonesi�n doe ik er zo nu en dan een zakelijk klusje.

Ken jij ook veel Nederlandse ondernemers in RI?Ik ken er 1 die daar 6 maanden per jaar verblijft.
Hij onderneemd niet legaal en neemt daarmee veel risico. Hij rijdt toeristen rond en verhuurd af en toe zijn huis.

Trouwens, zijn wij de enige op dit forum? Emoticon: Smilespacer line  

Er zijn zeker een aantal ondernemers op dit forum. Ook zijn er veel die alleen mee lezen en heel af en toe iets plaatsen. Ondernemers in het onroerend goed zijn ze hier niet echt blij mee maar dat heb je vast al gelezen. Met name als men niet eerlijk is over de wet en regelgeving in RI en men mensen er in probeert te trekken.

Ben jij ook ondernemer?

Ik heb dit topic ooit gestart om te kijken als er bedrijven ter overname zijn. Ik heb diverse aanbiedingen gehad. Ik kies voorlopig nog voor het vanuit Ned samenwerken met een partner in IndonesiŽ. We zien wel hoe ver we komen. Over een paar dagen gaan we weer een paar stapjes zetten.

Ps doe jij iets met zonne energie? Ik ook!


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

harlys
User
spacer line
 

[quote] On 09-05-2012 21:50 bule gembel wrote:
[quote] On 18-03-2012 07:41 sukabumi wrote:
Om toch maar weer even op het oorspronkelijke onderwerp terug te komen...
Ik wil ergens in de omgeving van Ungasan te Nusa Dua Bali ongeveer 20 are land huren en hierop 5 eenvoudige villa's met zwembad plaatsen voor de verhuur. Ik kan vrij zeker van een 85% bezetting zijn.Mijn Indonesische vriendin zal degene zijn die het bedrijf op haar naam krijgt. Onderling maken we wel een contract. Welke rechtsvorm kunnen we het beste kiezen?, welke vergunningen zijn er nodig?, hoe zit het met de belasting?wie heeft voor ons een naam van een goede adviseur op dit gebied,

Bastiaan [/quote

Beste Bastiaan,

Bij het zien van het Friese vlaggetje krijg ik nationalistische trekjes. Ik vraag me af hoe het daar met de Friese Bastiaan gaat. Kloppen de opmerkingen van onze mede forumgangers of heb je alles redelijk vlekkeloos kunnen regelen?

En euh meneer Harlys wat bedoelde jij met en zo nep?

Groeten,

Bule gembel [/quote]

Ik Tracht het anders dan Nep, zoiets van alles het niet meer werkelijk de tropen beleven zoals bali 25 jaar geleden was Emoticon: Nooo

Maar ja this mijn mening anderen denken er anders over en dat respecteer ik ook this mijn belevings wereld Emoticon: Bye bye


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Brenty
User
spacer line
 

bule gembel, ik ben 1 van die lezers die meer leest dan reageert en onderneemt in Indonesia. Ik vind het heerlijk om in Indonesia te ondernemen. De regelgeving is een stuk eenvoudiger dan in Nederland en met weinig kapitaal (voor nederlandse begrippen) kun je er een fikse onderneming doen laten rijzen wat in Nedereland voor mij niet mogelijk zou zijn geweest.
Daarnaast geniet je natuurlijk van het heerlijke weer en het mooie land. Wel heb ik veel moeten leren, de Indonesische cultuur is uiteraard niet te vergelijken met onze cultuur.
Ik heb me dan ook erg (en vaak tegen mij wil) aan moeten passen.
Wat mij in dit topic opviel was dat het o.a. veel over eten gaat (restaurantjes) of het verhuren van overnachtingen (hotel,resort). Zelf sprak mij de bakkerij wel aan daar de mensen natuurlijk altijd zullen blijven eten!

Als analist heb ik dan ook een beetje het zekere voor het onzekere gekozen en heb jaren geleden een kwekerij opgestart. In tegenstelling tot al de kwekers om mij heen heb ik veel tijd en geld geÔnvesteerd in kennis, processen, research en ontwikkeling. Uiteraard wil ik het als bule wat beter doen dan de collega's. We hebben dan ook voor Indonesische begrippen een prachtige kwekerij. Kwaliteit staat bij ons voorop en de afnemers staan dan ook dagelijks in de rij om onze producten af te nemen.
Een bijkomend voordeel hierdoor is dat nu wij niet uitgespeeld worden met de prijs maar we enigszins de opkopers in de tang hebben.
Daarnaast is het zo dat je zelf grotendeels je verdienste kunt bepalen. Wil je meer verdienen moet je meer kweken!
Op het moment reis ik al wat jaartjes zo'n 3 tot 4x per jaar op en neer naar Nederland.
Echter de meeste tijd van het jaar verblijf ik in Indonesia. Wanneer ik in Nederland verblijf kan ik dagelijks mijn hele bedrijf voor 100% monitoren op de computer.
Zoals uitgaande geldstromen, inkomende geldstromen, elke dag de productie van mijn werknemers, de oogst per dag en vooral belangrijk de status van zo,n 100.000 plantjes waarvan we oogsten en op deze manier precies weet wanneer ze gaan bloeien tot en met ze uitgebloeid zijn. Ook de hele voorraadbeheer van grondstoffen die we dagelijks gebruiken kan ik in 1 oogopslag elke dag zien.
Zo kan ik de mensen dagelijks optimaal aansturen als ik niet aanwezig ben.
De software heb ik zelf geschreven zodat ik alles aan kan passen zoals ik het zelf graag wil hebben.
Vooral door een aantal schermen die ik gebouwd heb met een volledige simulatie van een aantal processen kan ik eigenlijk mijn bedrijf beter aansturen van mijn computer dan wanneer ik er zelf rondloop.

Een kwekerij is gewoon heel erg leuk werk, zaaien en oogsten!!! Zelf ben ik verslaafd aan onderzoek. Proberen dat de oogst van een plantje geen 300 gram is maar bv 400 gram. Dit geeft je een extra winst van 10.000 kg op 100.000 plantjes.
Maar pas op! Echt management kunnen de (beginnende) boeren vaak niet. Vooral de kleinere boeren zijn binnen de kortste keren bankroet.

Natuurlijk mag iedereen die meer wil weten hierop reageren.

En ja...Harlys heeft lekkere bitterballen!! Emoticon: Yummie!jstar
User
spacer line
 


Op 31-12-2011 13:14 schreef bule gembel:
Kijk hier eens het kan met broodjes voor de gewone man....

http://www.metropolistv.nl/nl/(...)te-kebab-van-jakarta

Een mooi verhaal Je zou het simpel kunnen proberen investering 3 juta Naam :roti americano Emoticon: Bye bye of een roti Obama americana hahaha
Het is altijd de moeite waard om te proberen paar franchise nemers er bij en gaan.....

Indos zijn toch dol op een goedkope snack? Een pita broodje kan je zelf maken, filet er tussen, uitje sambal..... In een tosti ijzer en ze vliegen de deur uit


Keep on dreaming.

Hoeveel connecties denk je dat deze man had, hoeveel mensen hij heeft moeten omkopen? Denk je echt dat een buitenlander hetzelfde had kunnen doen?

Heb me met enige verbazing door deze thread geworsteld. En zoals Yogya-Bali en Oyibo al zeiden; dit land zit potdicht voor buitenlanders. En ze zitten echt niet te wachten op een ondernemende Hollander met een vlotte babbel.

En over zonne energie: een eenvoudig passief solar systeem voor water kost ca. 15mio. En dan moet ook de infrastructuur worden aangepast, er lopen nu alleen koudwaterleidingen in de huizen. Je moet begrijpen dat alleen de meer welgestelde zich dit kan veroorloven. Maar; die kunnen ook de waterheaters/gasflessen e.d. betalen dus waarom zouden ze?

Ze denken hier niet in termen als ROI en payback in x jaar; wat je nķ hebt, dŠt is belangrijk. Morgen kan het voorbij zijn. Daarom loopt men zo achter met deze technologieŽn, zelfs al is het klimaat er perfect voor. Hetzelfde met isolatie, dubbel glas e.d. trouwens. Een huis van 15-20 jaar oud wordt gezien als een krot (en is inderdaad af/uitgeleefd); deze breken ze af. Een renovatie is eigenlijk een heropbouw. Zulke technologische investeringen zijn meer geschikt voor de huizen van de ex-pat community op Bali.spacer line  

Beste Brenty,

Leuk om je positieve verhaal te lezen! Ik ben 2 dagen retour uit IndonesiŽ en heb me de afgelopen drie weken goed vermaakt. Ik heb gereisd met een Chin- Indonesiche ondernemer ( vriend) en hierdoor heel veel gezien en met veel ondernemers gesproken. Ook heb ik Harlys nog op de valreep ontmoet in Bogor en helaas zijn bitterballen niet geproefd omdat zijn tent dicht is overdag :(

De moeder van deze ondernemer heeft nu als "hobby" 6 hectare peperplantjes laten bebouwen om te kijken hoe zo iets gaat.

Het lijkt mij echt een kunst om op een goede manier een hogere opbrengst te krijgen. Mag ik je vragen hoe lang je al ondernemer bent in IndonesiŽ en wat je kweekt?

Wat denk jij van viskweek zie jij hier ook kansen?

Een vriend van mij heeft een hotel en wil graag zijn eigen groentes en fruit gaan verbouwen. Hij wil het heel erg ECO vriendelijk gaan maken. Heb jij een idee waar wij terecht kunnen voor tips en de juiste spullen die nodig zijn? Groeit alles wat ik in Nederland ( zaden ) kan kopen ook in Indonesie? het valt me wel op dat groetes zo als tomaat en een komkommer beter smaken in IndonesiŽ dan in nederland.

Ik hoor graag van je!

groeten BG
Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

spacer line  


On 14-06-2012 06:18 bule gembel wrote:
?

het valt me wel op dat groetes zo als tomaat en een komkommer beter smaken in IndonesiŽ dan in nederland.


Tomaat en andere groenten uit Zuid Europese die (nog) natuurlijk werden verbouwd smaken anders dan de Nederlandse wasserbombe (?) .
Dat zeggen onze oosterburen ook .

Kennelijk is de cengkeh bisnis nu weer aan het opkrabbelen.


bisa dicek of makemyday .

Brenty
User
spacer line
 

Beste Bule gembel

Ik ben al zo'n 4 jaar bezig en kweek oesterzwammen. Onder de rook van Bogor bezitten we 2 farms (kwekerijen). Zaden (sporen) uit Nederland hebben we niets aan. Waar ze hier in een klimaat geteeld worden met zo'n 18 gr C. liggen de temperaturen in IndonesiŽ een stuk hoger. Net als aardappelen heeft de oesterzwam diverse rassen waarvan enkele geschikt voor zo rond de 30 gr. C. Sporen kweken wij grotendeels in ons eigen laboratorium. Buiten dat dit voor ons veel goedkoper is dan kopen blijven we ook verzekerd van de beste kwaliteit.

De vooral kleine viskwekers die ik om mij heen zie geven er in de kortste keren de brui aan. Groenten heb ik een korte tijd zelf geprobeerd maar zag dit niet zitten. Je moet ergens een lap grond kopen of huren waar meestal geen voldoende water voorzieningen zijn. In de droge tijd natuurlijk een groot probleem.

Je moet sowieso bij kweken goed rekening houden met je waterhuishouden in IndonesiŽ, in de droge tijd ben je anders voor maanden uitgeschakeld of heb je een mislukte oogst.

Wij kweken 100% biologisch. Dit kost extra geld en brengt financieel niets meer op!
Wel geeft het heel veel voldoening.. de oesterzwammen (oyster mushrooms..jamur tiram) die we op de markt brengen zijn vrij van besproeien met chloor of pesticiden (wat in IndonesiŽ op grote schaal gebeurd).harlys
User
spacer line
 

Vraagje waarom zit je dan niet voor bij ciawi ?
cisarua waar altijd water is ?


Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Brenty; leuk te horen dat jullie een voor mijn gevoel bijzonder product op de markt brengen. Ooit gedacht aan 'saus tiram'? Dat is waar ik het van ken namelijk, de oesterzwammen. Ben geen fan van allerhande paddestoelen, dus aan mij niet besteed, maar wie weet een idee? Voor huisnijverheid metgoede kwaliteit betaald men in Indonesie de hoofdprijs als de marketing goed is.


Ho Lee Fuk

spacer line  

Beste Brenty,

Wat een leuk produkt kweken jullie. Het lijkt mij niet makkelijk dit goed te doen. Mooi dat je bedrijf goed geautomatiseerd is en je hierdoor beter kan werken. Een voorbeeld bedrijf voor veel andere bedrijven in RI.

Wat zijn er veel Nederlanders bezig met ondernemen in RI. Ik verbaas mij er altijd over.
Je bedrijf lijkt op een bedrijf waar je niet erg veel problemen krijgt met lokale partijen. Het valt wat minder op als een cafe Emoticon: Smile
Duurt het lang voor een Oesterzwam de juiste grote heeft? Ik ben er dol op Emoticon: Smile


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

spacer line  


On 15-06-2012 20:58 harlys wrote:
Vraagje waarom zit je dan niet voor bij ciawi ?
cisarua waar altijd water is ?

Bij Cisarua hadden ze (ongeveer 1/2 jr) geleden een stukje grond met vele balong(empang) of visvijvers te koop aangeboden voor in de buurt van 1 M.
Daar heb je water bij vleet .

Er was ook een grote villa Bali stijl (voor guesthouse- ciawi) met voldoende grond voor kleine vijvertjes , te koop voor 1,4 M .
bisa dicek of makemyday .

spacer line  

In Jakarta staat een machine stil die van hout afval en kunststof afval een mooi composiet kan maken. Dit is enorm duurzaam en uitstekend voor Het bouwen van een terras / steigers / hekken / vlonders. Wie gaat mij helpen deze machine aan de praat te krijgen Emoticon: Smile

Indonesische mensen kiezen hier niet voor omdat hout goedkoper is. Men vervangt liever elke vijf jaar het houtwerk en zit dan graag een paar weken in de rommel.....

Zelf zou ik met een dergelijke oplossing heel gelukkig kunnen zijn.

Als er iemand serieus mogelijkheden ziet dan hoor ik dat graag.


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.BG; kijk, dat is iets leuks.. van plastic zakjes naar vlonder-tegels.. weet jij waar dat apparaat staat op dit moment en van wie het is? Het zou mogelijk een leuk project kunnen zijn/worden in mijn ogen.


Ho Lee Fuk

spacer line  

Beste Yerun,

Het apparaat staat in. Een grote fabriek te JKT en is van een vriend van mij. Het staat naast de Johnson en Johnson fabriek.

Wat zou jij met de producten willen doen voor welke toepassingen Yerun?

Ik zie kansen voor de lokale markt in Indonesie. Wie nog meer?Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

spacer line  

In Nederland zijn voldoende bedrijven die iets doen met dergelijke producten.

http://www.woodcomposiet.nl/we(...)inkel/fotoimpressie/!212!w!3421!!NL!!!!!!

http://www.ecodeck.nl/

http://www.top-vlonderplanken.nl/Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Brenty
User
spacer line
 


Op 15-06-2012 20:58 schreef harlys:
Vraagje waarom zit je dan niet voor bij ciawi ?
cisarua waar altijd water is ?


Beste Harlys

Ik zit voorbij Ciawi, niet ver van de pasar Cikereteg, Jalan Sukabumi (gemeente Caringing).
De andere lokatie is Cihideung (sluiproute Jalan Sukabumi naar Bogor). Beide lokaties liggen op rond de 700m hoogte. Net ff koeler dan Bogor en dat hebben we nodig.

gr. Brenty
Brenty
User
spacer line
 

Beste Bule gembel,

Als de oesterzwam begint te groeien (na +/- 40 dagen) bloeit deze van een speldenknop tot plm 8-10 cm doorsnede in 3 dagen. Als je een uur de tijd hebt zie je ze groeien!

Misschien is een compostfabriek iets voor je! Ik kan je elke maand 10 ton gratis leveren!
En als je plastic zakken zoekt (18x35cm) ook daar kun je er 10.000 per maand van op komen halen. (beide zijn bij ons afvalproducten en hebben er nog even geen tijd voor om iets mee te doen)
gr Brentyspacer line  


On 16-06-2012 18:50 bule gembel wrote:

Wat zou jij met de producten willen doen voor welke toepassingen Yerun?
Ik zie kansen voor de lokale markt in Indonesie. Wie nog meer?


De markt hier in Indonesie wordt overspoeld met dat soort composiet-delen en tegels, met name uit China en Vietnam.

ACE Hardware verkoopt de 30x30 cm (10 stuks in een doos) voor Rp. 270,000,-.
Een lokale bouwmaterialen-handel "zonder naam" verkoopt de 30x30 cm. tegels voor ca. Rp. 20,000,- per tegel.

Er staan een aantal fabrieken van vergelijkbare composiet-delen in Yogyakarta en in Surabaya en daar koop je de tegels voor Rp. 15,000,- per stuk, franco in huis Bali, bij een minimum order van 1.000 stuks.


If you have nothing to loose, you can risk everything

Willow
User
spacer line
 


On 16-06-2012 18:50 bule gembel wrote:
Beste Yerun,

Het apparaat staat in. Een grote fabriek te JKT en is van een vriend van mij. Het staat naast de Johnson en Johnson fabriek.

Wat zou jij met de producten willen doen voor welke toepassingen Yerun?

Ik zie kansen voor de lokale markt in Indonesie. Wie nog meer?Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.BG,Hoe is de staat van die machine..moet er veel aan gebeuren? Emoticon: Yummie!spacer line  

Beste Brenty,

Helaas kan ik niets met het compost afval wat je hebt. Al kunnen we daar vast iets voor bedenken met elkaar op dit forum...

Het plastic is veel in volume, weinig gewicht en waarschijnlijk erg vervuild....

Ps waarom kan je het compostafval niet nogmaals gebruiken?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

spacer line  

Beste Willow,

De machine is een paar jaar oud en haast nieuw. Starten en lopen en spuiten zo als het met een dergelijke machine gaat. Waarom je vraag? Ben jij een techneut?

Beste Amed,

Het gaat me niet om de tegels maar om bijvoorbeeld terassen te maken zo als in Belanda of steigers voor een haven. Makkelijk van composiet, veilig, sterk, rot niet....

Bankjes en paaltjes kunnen we er ook vast mee maken..


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Brenty
User
spacer line
 

Beste bule gembel,

De compost bestaat hoofdzekelijk uit houtzaagsel. (90%) De rest is toegevoegde meelsoorten en kalk.
Voor hergebruik moeten we nog veel onderzoek verrichten. (welke stoffen er uit de compost verdwenen zijn na gebruik zodat je die weer aan kan vullen). Voor tuinders is het echter goed bruikbaar.

Ik heb wel eens gezien dat ze er (compost)potjes en bakjes van maken die in de grond verteren...en misschien wel met jouw machine te verwerken!!

Er gaan 160 plastic zakken in 1 kg. Er kleeft een beetje zaagsel aan de binnenkant.Willow
User
spacer line
 


On 17-06-2012 20:54 bule gembel wrote:
Beste Willow,

De machine is een paar jaar oud en haast nieuw. Starten en lopen en spuiten zo als het met een dergelijke machine gaat. Waarom je vraag? Ben jij een techneut?


Techneut wil ik niet zeggen maar heb wel een beetje technische achter grond.
Heb samen met mijn zwager een paar machines gerestaureerd..erg leuk om te doen,maar deze machine is dus al werkend en hoeft niets aan te gebeuren..hehe.
Zo wat zijn jouw plannen met de machine?
spacer line  

De machine is een aantal jaren geleden aangeschaft met toekomstvisie. Helaas snapt de gemiddelde IndonesiŽr niet of nog niet dat dit een prima product is en je nooit meer hoeft te schilderen of te vervangen. Zodra ze dit snappen zijn deze producten erg goed te verkopen.

Wie heeft er nou geen houtrot op zijn terras, steiger, walbeschoeiing in RI?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.94,810,192 topic views - 242,062 posts - 13,758 topics - 35,455 members - last post @ 24-10-2021 22:04 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

154,647,728 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com