indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Gezocht & Aangeboden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 27-01-2012 03:11 Yerun wrote: ik houd mijn nabije schoonfamilie eenvoudig op afstand.

In de voetsporen van Y-B?


MAD

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 27-01-2012 03:15 Pak Pupyes wrote:

[quote removed]

In de voetsporen van Y-B?
De meest nabije schoonfamilie, figuurlijk.. op afstand figuurlijk en letterlijk want dat hok staat in Purwakarta, mooi een uurtje rijden van hier.


Ho Lee Fuk

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Beste bule Gembel,

Dit was de starttekst van je topic.

Ja, mensen hier zijn weer twee gelukszoekers die het ook wil proberen
Zijn er Nederlanders / Indo's die hun goed lopende bedrijf in IndonesiŽ binnen nu en een paar jaar willen beŽindigen.

Wij ( man Belanda 36 jaar ) en vrouw( orang Indonesia 35 jaar ) zijn op zoek naar een al goed rijdende trein die wij wellicht nog sneller kunnen laten...


Door de standaard adviezen was je al snel van mening dat je beter een eigen bedrijf kan starten i.p.v. over nemen. Is dat nog steeds je gedachte?

Het kan nooit kwaad om adviezen in te winnen op een forum maar je zult begrijpen dat veel deelnemers aan dit forum niets met ondernemen van doen hebben. Ze hebben er allemaal wel een mening over maar de tendens is bezint eer ge begint en daar schiet je niets mee op als je die adviezen ter harte neemt.

Ze kennen er velen die op de meest schrijnende manieren onderuit zijn gegaan en allemaal als naÔeve gelukszoekers zijn omschreven door hun dromen te volgen en dat dit zo is staat als een paal boven water. Ik ken er honderden (niet alle buitenlanders zijn Nederlanders) die het allemaal goed doen in IndonesiŽ en sommige pas net en anderen al vanaf het moment dat sommige forum bezoekers nog bij de priester op schoot zaten.

Deze mensen hadden niet de adviezen gekregen van dit forum maar hadden en hebben geloof in zichzelf en hun visie en doorzettingsvermogen. Als je op je bek gaat dan heb je het geprobeerd en dan moet je geen lid worden van een forum en je gal gaan spugen maar de draad oppakken en doorgaan of opnieuw beginnen. Dit heeft niets met het systeem te maken waarin je zaken wilt doen maar alles met je karakter en het systeem waarop je zaken doet.

Mijn advies aan jou is: neem IndonesiŽ serieus en bewandel het ondernemers pad dat een ondernemer waardig is en geloof in jezelf en de kracht van jezelf en laat je niet verleiden om van het pad af te gaan wat naar echt succes lijdt. Hoe je succes definieert ligt bij jou maar zolang je je doel bereikt ben je geslaagd.Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

spacer line  

Beste Accid,

Mijn gedachte is zeker dat ik zelf iets moet gaan beginnen en helemaal niets moet overnemen. Ook moet ik proberen zo onafhankelijk mogelijk te blijven van partijen die mij het ondernemen moeilijk kunnen maken.

Ik denk dat een bule heel goed iets kan doen met dienstverlening. In deze sector zal ik het dan ook gaan zoeken. Dienstverlening is dan ook heel erg ruim.

Als er een bedrijf staat dan zal ik dat zeker de adviseurs en "adviseurs" hier laten zien.

Omdat ik IndonesiŽ zo serieus neem ben ik eerst ook heel voorzichtig.

Op dit forum zijn een aantal mensen actief die het heel goed snappen of weten hoe het werkt. Deze mensen blijven ook correct met het communiceren op het forum. Dit stel ik erg op prijs!

Ik ben benieuwd wat de gemiddelde leeftijd is op dit forum: Zal ik daar eens een topic over openen?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

spacer line  

Beste Accid,

Ik denk dat ik weet waar Abraham Soeprono de rijst vandaan haalt. Ondertussen zijn we al begonnen met een beetje voorwerk en laten we een aantal dingen uitzoeken.

Goed beslagen ten ijs gaan heet dat geloof ik.

RI is een land vol kleine kansjes.
Al die kleine kansjes samen zijn wellicht elke dag nasi goreng eten met een gebakken ei. Emoticon: Smile
zo lang de investering te overzien is en ik lol heb is het een leuk avontuur en geeft dit energie.

Zo te lezen heb jij ook veel energie. Je bent hier weer aardig actief na een korte vakantie.
Ben jij ook ondernemer of ben je al met pensioen?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Ja bule Gembel dat vraag ik mijzelf ook regelmatig af.
.
Ik ben wel een ondernemend type en heb mijzelf pensioentijd gegeven en dat bevalt met mate.
.
Ik ben niet het type dat dovemans oren heeft en wil in feite ook niets bewijzen dus laat ik sommige maar in hun eigen waarde gaar koken. Mensen die echter vooruit willen daar heb ik een zwak voor en dan is het belangrijk dat de pit er goed inzit en dat de basis sterk is.
.
Het moet inderdaad leuk zijn anders gaat de energie in de verkeerde richting en energie daar moeten we zuinig op zijn.
.
Dat ik actief ben heeft te maken dat ik mezelf pensioen heb gegeven en dus in mijn villa de hele dag achter dit scherm zit en tussendoor af en toe wat in de zon-op massagebed of in het zwembad lig. Het klinkt misschien protserig en dat is niet de bedoeling maar het is zoals het is.
.
Als je dan zo op rug of buik ligt dan ga je of denken of dromen en ik denk veel want ik ben niet echt een dromer. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld met een jonge duitse man aan het brainstormen en het opstarten van een kleine onderneming dat zich richt op een gat in de markt dat we gezien hebben in Yogyakarta. Ik ga niet uitleggen wat het is en ook niet wanneer het al draaid maar dit is wat ik leuk vind. Mensen inspireren die wat willen bereiken en natuurlijk mag er voor mij dan ook wat aan de strijkstok blijven hangen want dat maakt het extra leuk.
.
Ik heb ook een toffe vent ontmoet in nederland die vooruit wil en die heeft laten zien uit welk hout hij gesneden is en met hem ben ik wat aan het uitwerken dat in mijn visie een prachtig dienstverlenend middel is. Het heeft best wel wat met Indonesie van doen maar het is internationaal inzetbaar en heeft alles te maken met kracht van jezelf en een ander. Ook hier ga ik niet eens verder dan dit tipje van de sluier want het is erg fragiel en je weet hoe mensen zijn. Maar in tegenstelling tot het Yogya plan zal ik beloven dat ik dit hier wel kenbaar maak als het draaid. Of mensen er dan in geinterreseerd zijn heeft alles te maken met het kennen van hun kracht en het durven geloven in de kracht van een ander en samenwerking. Er zijn heel veel mensen op de wereld die het willen geloven maar als het er op aan komt hebben ze net dat steuntje nodig.
.
Weet je, in feite zou je het kunnen omschrijven als een overname van een bedrijf en een start van een nieuw.
.
Jij stelt graag vragen Bule Gembel en nu wil ik jou graag een vraag stellen als het mag.
.
Wat heb jij nodig wat volgens jou nodig is om succesvol te zijn in Indonesie en dan niets van dat KK en weet ik wat voor onzin maar gewoon point blanck


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

spacer line  

Beste Accid,

Bedankt voor je reactie. Je klinkt heel ondernemend. En je bent iemand die eigenlijk genoeg heeft van zijn pensioen en weer wat wil gaan doen met alle energie.

PFF Wat ik nodig heb om succesvol te zijn in RI...
Je moet dan ook zeggen wat wil ik geven en wat heb ik nodig
Vertrouwen ga ik geven, men moet het aan de onderneming gunnen, kwaliteit en uitstekende service gaat de onderneming ook geven. Transparant zijn.. Als de onderneming iets geeft krijgt de onderneming ook iets terug...

Bedoel je dit met point blanck?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Nee beste Bule gembel,

Dat was niet wat ik bedoelde. De punten: vertrouwen Ėgunnen-kwaliteit Ė uitstekende service Ė en transparant zijn, zijn kerneigenschappen die een onderneming succesvol kunnen maken en die eerder door de onderneming aan de klant aangeboden wordt dan door de ondernemer zelf.

Met point blanck bedoel ik wat je vanaf het prille begin als ondernemer persoonlijk voor eigenschappen moet hebben om in IndonesiŽ te kunnen slagen en hoe je succes formuleert. Ik heb al eerder aangegeven dat je met theoretische rekenmethodes net zover komt als je kunt rekenen dus 1+1=2. Ik stel dat een succesvolle ondernemer van 1+1=3 maakt en dat het niets uitmaakt waar je dat doet.
Helaas is dit niet altijd het forum waar de inspiratie met vonken ervan afspringt en wordt het ook niet altijd gewaardeerd dat je mensen wilt inspireren maar ook hier geld net als voor een onderneming dat je gemotiveerd moet blijven en uiteindelijk komt er een moment dat vonkjes overspringen.Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

spacer line  

Plezier hebben in wat je doet, nieuwe uitdagingen aangaan, redelijke FinanciŽle kennis, weten waar je wel en niet goed in bent...

Ik neem aan dat je dit bedoelde?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Kennis van het land, volk, cultuur en de manier van zaken doen. Thatīs all and not less. Zakeninstinct moet je sowieso als eerste hebben alvorens je aan zaken denkt, laat staan doet. Daarna komen de volgende items aan......
Mocht je willen denken dat zaken doen in RI exact hetzelfde is als in NL, go ahead .accid
User
User icon of accid
spacer line
 


On 04-02-2012 12:06 Yogya-Bali wrote:
Kennis van het land, volk, cultuur en de manier van zaken doen. Thatīs all and not less. Zakeninstinct moet je sowieso als eerste hebben alvorens je aan zaken denkt, laat staan doet. Daarna komen de volgende items aan......
Mocht je willen denken dat zaken doen in RI exact hetzelfde is als in NL, go ahead .


Zakeninstinct is het enige woord waar ik accoord mee kan gaan.
Al het andere brengt me niet verder dan jou bureau met een map vol ellende.
Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Tuurlijk Accid, dat is ook een redenatie, in dat geval een kwestie van tijd voor er een map Accid op dat zelfde bureau ligt. Ik ben in iedergeval blij dat YB als forummer bijdraagt aan dit forum. Met niet alleen kennis maar ook zijn inbreng van hulp desgevraagd.

User accid komt niet verder dan op dit forum te blaten dat huizen of grond kopen door een bule wel zou kunnen. En daar hebben we weinig aan. Dat zet mensen volledig op het verkeerde been. Het staat je vrij YB niet serieus te nemen. Ik hoop van harte dat GB dit wel doet.


It's only kinky the first time.

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Het zou een hele goeie zijn eens een landen cursus Indonesie aan het tropen instituut te doen. Die geven een behoorlijk meerdaagse training. Dat zou zeer zinvol zijn. En zeker het geld waard. Die geven buiten praktijk informatie een goede landen training. Ik heb er verschillende gehad. Vond het doorgaans erg prettig, ook te praten met de mensen die als ervaringsdeskundige in de trainingen worden gebracht, doorgaans mensen uit doel land zelf.

Lijkt mij dat dit een waardevolle stap is ter orientatie van al dan niet een onderneming starten. Ik ben niet naar Indonesie gegaan met het idee ondernemer te worden. Ik ben expat. Dat is iets anders. Dat is per ongeluk zo gekomen. Met een bagage van jaren werken in derde wereld landen, en dan bedoel ik meer als een decennia, of in mijn geval ruim 2 kwam ik niet direkt voor een verrassing te staan. Maar zo vanuit een eerste wereld land hupsa even doen? Een goed recept met alle ingredienten voor een al dan niet groot ongeluk. En ik begrijp heel goed waar YB op doelt.


It's only kinky the first time.

elsbeth
User
spacer line
 

Grappig, ik interpreteer het antwoord van Accid op de posting van YB heel anders, nl: dat je zonder zakeninstinct (maar wel met kennis van cultuur, taal etc.) in een mapje op het bureau van YB komt te liggen, die de zaken dan kan proberen vlot te trekken.
Dat is volgens mij precies wat YB zelf ook zegt: het allerbelangrijkste is zakeninstinct, anders kun je het vergeten. Maar misschien mis ik een diepere bedoeling van YB, Accid of Oyibo..oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Met zakelijk instinct ben je er niet. In elk derdewereldland, dat beperkt zich niet tot Ri alleen.
YB heeft dat in diverse topics al eens weergegeven. De meeste, zelfs zonder bedrijf houden het op langere termijn niet vol, zo begrijp ik van YB. Een onderneming voeren in RI vraagt nog veel meer van een mens dan ook nog een portie ondernemers lust en uithoudingsvermogen en heel veel, maar dan ook heel veel geduld en kennis van de ondernemingsomgeving waar in je zit, die is op verschillende delen in RI ook nog anders.

Accid zijn reaktie valt m.i. In zoals hij al eerder op YB reageerde. Vandaar mijn reaktie daarop. En dat van YB in iedergeval gezegd kan worden dat de informatie juist is.

Ondernemen in RI is geen eitje, het verhaal van de golfbaan hebben we al gehad.


It's only kinky the first time.

spacer line  

Die cursus volgen lijkt me een goed idee. Zakelijk instinct is wel aanwezig. En het golfen is slechts geplaatst omdat ik een behoorlijk aantal mensen ken die dat wel doen. Zelf golf ik niet en heb daar ook niets mee.
Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

accid
User
User icon of accid
spacer line
 


On 04-02-2012 15:03 elsbeth wrote:
Grappig, ik interpreteer het antwoord van Accid op de posting van YB heel anders, nl: dat je zonder zakeninstinct (maar wel met kennis van cultuur, taal etc.) in een mapje op het bureau van YB komt te liggen, die de zaken dan kan proberen vlot te trekken.
Dat is volgens mij precies wat YB zelf ook zegt: het allerbelangrijkste is zakeninstinct, anders kun je het vergeten. Maar misschien mis ik een diepere bedoeling van YB, Accid of Oyibo..

.
Ieder vogeltje zingt zoals die gebekt is Elsbeth.


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 04-02-2012 15:03 elsbeth wrote:
Grappig, ik interpreteer het antwoord van Accid op de posting van YB heel anders, nl: dat je zonder zakeninstinct (maar wel met kennis van cultuur, taal etc.) in een mapje op het bureau van YB komt te liggen, die de zaken dan kan proberen vlot te trekken.
Dat is volgens mij precies wat YB zelf ook zegt: het allerbelangrijkste is zakeninstinct, anders kun je het vergeten. Maar misschien mis ik een diepere bedoeling van YB, Accid of Oyibo..


Waarom kijk ik daar nu niet vreemd van op Elsbeth.
Om alles te begrijpen moet men vaak een hele topic volgen, moment opname's geven vaak een verkeerd beeld.
Buiten dat is het niet veel mensen gegeven echt begrijpend te lezen en missen de clou.
Dan volgen er reacties die gebaseerd zijn op een eenzijdige kijk op een verhaal of discussie Emoticon: Yes!elsbeth
User
spacer line
 

Ik heb het hele topic gevolgd, Malam, dus waar jij het nu over hebt??
En bovendien: ieder leest vanuit zijn eigen perceptie. Oyibo, ik, YB en...zelfs jij, geloof het of niet.
Daarom kan het geen kwaad iemand erop te wijzen dat een uitspraak MISSCHIEN anders bedoeld is of op zijn minst anders opgevat KAN worden. Niks absoluuts dus, laten we het daarop houden.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Laat dat duidelijk zijn Emoticon: Winkaccid
User
User icon of accid
spacer line
 


On 04-02-2012 11:47 bule gembel wrote:
Plezier hebben in wat je doet, nieuwe uitdagingen aangaan, redelijke FinanciŽle kennis, weten waar je wel en niet goed in bent...

Ik neem aan dat je dit bedoelde?


Beste Bule Gembel, ik moest even nadenken over jou reactie want ik vind eigenlijk dat die niet alleen op Indonesie slaat.
.
Ik denk dat het niet zo'n slecht idee is om zelf te vermelden waarvan ik weet dat het onmisbaar is om succesvol te zijn in IndonesiŽ (en natuurlijk daarbuiten) buiten de geijkte kenmerken en instinct die voor alle westerse gebieden wel gelden.

- verwerp vooroordelen
- besef dat wat in het verleden plaatsvond geschiedenis is
- timing
- niets zelf doen wat je een ander kan laten doen.
- geluk (dat dwing je af)

Je hebt een topic geopend met de spreuk van de dag voor lering en vermaak. Op zich een goed topic als de bezoekers het serieus zouden nemen want veel Nederlandse spreuken zijn een waarheid op zich en een handige geheugensteun.
ik zal je bekend maken welke spreuk iedere ondernemer zou moeten hebben.
.
Als andere ondernemerszeggen dat iets niet kan is dat voor mij een gat in de markt.Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 04-02-2012 12:26 accid wrote:

[quote removed]


Zakeninstinct is het enige woord waar ik accoord mee kan gaan.
Al het andere brengt me niet verder dan jou bureau met een map vol ellende.
Zakeninstinct is prachtig en hard noodzakelijk. Echter, ik heb al heel wat mensen met een goed zakeninstinct maar met een slecht oog voor land, volk en cultuur uiteindelijk na een goede start de boot in zien gaan. Meer dan ik er heb zien slagen.
Het is geen kwestie van of het een of het ander; het is een kwestie van beiden.harlys
User
spacer line
 


Op 04-02-2012 15:27 schreef oyibo:
Met zakelijk instinct ben je er niet. In elk derdewereldland, dat beperkt zich niet tot Ri alleen.
YB heeft dat in diverse topics al eens weergegeven. De meeste, zelfs zonder bedrijf houden het op langere termijn niet vol, zo begrijp ik van YB. Een onderneming voeren in RI vraagt nog veel meer van een mens dan ook nog een portie ondernemers lust en uithoudingsvermogen en heel veel, maar dan ook heel veel geduld en kennis van de ondernemingsomgeving waar in je zit, die is op verschillende delen in RI ook nog anders.

Accid zijn reaktie valt m.i. In zoals hij al eerder op YB reageerde. Vandaar mijn reaktie daarop. En dat van YB in iedergeval gezegd kan worden dat de informatie juist is.

Ondernemen in RI is geen eitje, het verhaal van de golfbaan hebben we al gehad.Geestelijke bagage hoort hier nog bij en leren omgaan met je zenuwen Emoticon: Yes!

En de bagage die je meeneemt !!

En als je dan geslaagd zaken man bent geworden, met idd dat zwembad en je zelf toegeschreven pensioen Emoticon: Bye bye

Terug denkend aan je vorige versleten portomonee (de zoveelste van het uit je kontzak trekken) Emoticon: Angry

Het balance vragen aan een andere geslaagde zakenman (expat) op een van de golfbaans

Als je er een tegenkomt Emoticon: Yeah right!

Ze zijn er wel bule maar die hangen de vlag uit Emoticon: Nooo
Het zijn zwaarwegende woorden die verder strekken ... Wanneer macht haar geloofwaardigheid verliest

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Harlys, je bedoelde waarscheijnlijk te zeggen.

Die hangen de vlag niet uit Emoticon: NoooAnorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Haha die Harly's, die hangen iderdaad de vlag niet uit en frequenteren de golfbaan niet dagelijks. bovendien, als je die iets vraagt krijg je toch weinig te horen. Iedreen moet het zelf doen. En inderdaad een forummer heeft nu tijd voor zijn pensioen en zwembad. Bagage? helemaal mee eens, nog beter als die opgedaan is in andere derdewereldlanden.

Ik hou het er maar op dat je naar RI geld brengt, en niet meeneemt. Uitzonderingen daargelaten.


Where there is a will there will be relatives.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,925,297 topic views - 240,840 posts - 13,736 topics - 34,493 members - last post @ 28-02-2021 10:21 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

144,886,062 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com