indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 09-12-2011 04:32 Yogya-Bali wrote: Kan wel. Er zijn voldoende diving schools op de Gili's.

Klopt. Zit het net internettig uit te zoeken (zit toch maar een beetje te nixen hier), maar voor zover ik kan nagaan, liggen de enige twee duikscholen die padi bieden (en misschien ook nog niet eens compleet) opÖ Trawangan. En inderdaad niet echt goedkoop.


MAD

ibusas
User
User icon of ibusas
spacer line
 

Tegenover mijn huisje heeft Jos Ghijssen zijn duikschool.
www.bali-bubbles.com/nl/genera(...)sites/duiken-in-bali

Makkelijker kan ik het je niet maken!

www.micazu.nl/vakantiehuis/rum(...)h-mimpi-saskia-7976/

En wat betreft die malaria...aan de kust is het risico niet echt groot.

Emoticon: Bye byespacer line  

Hallo Marcel,

Ik zou je afraden om naar Java te gaan. Na onze reis door Java een aantal jaren geleden ben ik zelfs zo ver gegaan om de Indonesische ambassade aan te schrijven. Wat je daar in het verkeer mee maakt is gewoon met geen pen te beschrijven. Automobilisten rijden als dwazen, maar bij de buschauffeurs rijden ze nog beschaafd. De buschauffeurs hebben totaal geen boodschap aan dat er ook nog andere mensen op de weg te vinden zijn. Ze stoppen voor niets en rijden als debielen al toeterend over de straten van Java. Wij hebben een aantal nare dingen meegemaakt. Zelfs met doden, we hebben tot twee keer toe meegemaakt dat de buschauffeurs gewoon doorreden na een ongeluk. Ik ben er behoorlijk kapot van geweest.
Ik zou je dus afraden om (zeer zeker met kinderen) door Java te reizen. Het is de ellende gewoon niet waard. Sumatra, Bali en Lombok hebben over het algemeen veilige wegen. Ik zou zeer zeker met kinderen naar een van deze eilanden gaan.
Zoals Pak Pupyes al zegt, denk aan de kinderen alsjeblieft!

Reinie


DroomDecor is een fair trade bedrijf en dť specialist op het gebied van handgemaakte producten uit Bali en Thailand.

elsbeth
User
spacer line
 

Ik zie het verkeer als de grootste risicofactor voor het reizen in een land als Indonesie.
Voor andere risicofactoren kun je de nodige maatregelen nemen, voor het verkeer slechts beperkt. Het heeft m.i. echter geen enkele zin om mensen af te raden naar Java te gaan, maar wel naar bijv. Sumatera, Bali etc. Ik schat het risico van die eilanden nauwelijks lager in, ook daar rijden ze als gekken en de wegen op Sumatera zijn zeker niet beter dan op Java (ook op Sumatera was heel veel verkeer). Je kunt ervoor kiezen dan toch maar niet te gaan. Probeer in ieder geval een goede chauffeur te vinden en niet de eerste de beste idioot die je wel even ergens heen wil brengen. Probeer niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. Zorg dat je zelf bepaalt wanner er gerust wordt, nietw achten tot de chauffeur half zit te dommelen, maar gewoon zeggen: ik wil nu een half uur pauze. En tenslotte: als je zijn rijgedrag niet waardeert zeggen dat je wilt dat hij rustiger rijdt, omdat je anders uitstapt en geen cent betaalt. Vriendelijk blijven , maar je wel heel beslist opstellen.
Maar inderdaad: het blijft een risico.spacer line  

Ik heb het ook niet over de conditie van de wegen op Java, Bali etc. Maar ik heb het over de roekeloosheid waarmee men aan het verkeer deel neemt. Ik vond, en vind het nog steeds heel erg gevaarlijk om mij op welke straat dan ook van Java te begeven. Ik voel me een stuk veiliger op de resterende eilanden.


DroomDecor is een fair trade bedrijf en dť specialist op het gebied van handgemaakte producten uit Bali en Thailand.

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Het is misschien handig om met twee ogen te kijken naar het verkeer ipv met een knipoog.
.
Op Sumatra is het absoluut niet veiliger en zeker niet op de wegen waar het "snel"verkeer zich bevind.
.
Bali is zeker veiliger als Java zolang je in de buitengebieden verblijft. voor alle andere wegen en zeker die naar Gilimanuk via de "snel"wegen is het zeker zo gevaarlijk want het zijn dezelfde buschauffeurs die ook op Java rijden. Er komt geen dag voor dat er geen ongeluk is gebeurd op de weg van Tabanan naar Gilimanuk.


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

marcel1974
User
spacer line
 

op welke site kan ik het beste kijken voor tickets dps-yog en vice versa?

gr

marcel
Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Wat dacht je van deze? http://ticketindonesia.info/en/index.php
Gewoon van deze site dus.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 10-12-2011 16:27 DroomDecor.nl wrote:
Ik heb het ook niet over de conditie van de wegen op Java, Bali etc. Maar ik heb het over de roekeloosheid waarmee men aan het verkeer deel neemt. Ik vond, en vind het nog steeds heel erg gevaarlijk om mij op welke straat dan ook van Java te begeven. Ik voel me een stuk veiliger op de resterende eilanden.
Je bent niet verplicht om alles over de weg te doen. Op Java kun je in elk geval nog de trein nemen.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

marcel1974
User
spacer line
 

ter verduidelijking het wordt of bali icm java / of bali icm lombok... Emoticon: Stupidchirpy
User
spacer line
 

Beste Marcel.
Waarom wil je perse met je kleine kinderen zover weg? Hebben ze dan echt vakantie?
Wanneer je kinderen de lange reis naar Indonesie kunnen volbrengen...ik vind het persoonlijk een vorm van kindermishandeling en raad het als grootvader van 6 kleinkinderen ook iedereen af, dan is een verblijf op de Gilis voor de kinderen het fijnst. Zij kunnen daar lekker spelen aan de waterkant. Er is geen verkeer. Trawagan zou ik mijden ivm met het hoge party karakter, maar Meno en Air zijn aan te bevelen. De reis erheen is goed te doen met de snelboot. Wanneer je de weg via Lombok wilt volgen, houd er dan rekening mee dat de ellende in Bengsal wel eens veel kan verpesten. Een stelletje klootzakken beheersen daar de overtochten en doen uitermate vervelend. Op de terugreis van de eilanden naar Lombok heb je er veel minder last van. In het zuiden is Kuta Lombok aan te bevelen. Heerlijke stille stranden en tamelijk veel goedkope hotels. Wel kom je de poort niet uit zonder je door een haag van bedelende kooplieden te worstelen. Op Bali is Ubud een goede plek met genoeg vertier. Een persoonlijke chauffeur is aan te bevelen. Wanneer je je aanpast aan het verkeer aan de mentaliteit, dan kun je goed toeven in Indonesie. Let er goed op dat je je kinderen niet in het water van Kuta Bali laat zwemmen. Gegarandeerd krijgen ze dan last van of een blaasontsteking of een oorontsteking. Het water is dermate vervuild dat het mij en mijn zoon overkomen is. En veel anderen eveneens. Ook in het noorden bij Lovina moet je niet de zee ingaan na een regenbui: Al het afval van Singaradja komt dan langs. Let ook goed op het water dat je drinkt en je kinderen laat drinken. Alleen uit een gesealde fles. Ook de tanden alleen poetsen met dit water. En mocht het je toch overkomen, laat dan de boel goed doorstromen en gebruik de eerste dag geen stopmiddelen. Wanneer je van binnen dan goed schoon bent, voorzichtig beginnen met droge rijst. Neem voor de kleine misschien toch maar een paar nachtpampers mee. Ik wens jullie ondanks mijn bedenkingen toch fijne dagen.Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 10-12-2011 19:24 marcel1974 wrote: ter verduidelijking het wordt of bali icm java / of bali icm lombok

Java is in vrijwel alle opzichten verreweg het belangrijkste eiland van IndonesiŽ: politiek, economisch, cultureel, natuurschoon, architectonisch, bevolkingsaantal, diversiteit van de bevolking, bezienswaardigheden, en ga zo maar door.

Iemand die je Java afraadt, snapt niets van IndonesiŽ.


MAD

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Tja Marcel ik kan me voorstellen dat jullie graag een reis naar IndonesiŽ willen maken.
Maar met twee kinderen 3 en 7 jaar, vraag ik me toch af of dat nu wel zo verstandig is.
Allereerst een vliegreis van minimaal 13 uur, dat is voor kinderen van die leeftijd precies 1 uur leuk daarna slaat de verveling toe.
Reistijden in IndonesiŽ over de weg zijn lang, als je incl. rusttijden gemiddeld 35 km per uur haalt dan ben je een spekkoper (buiten de Tolweg).
Hoe mooi het landschap met sawa's en bergen ook is, na een uur hebben de kinderen dat ook wel gezien.
Dus dat is ook iets wat kinderen van die leeftijd niet echt op prijs stellen.
Het gedrag op de weg hier is al aangehaald, ook dat risico moet je incalculeren.
Mooi weer strand, hotel met zwembad enz. dat is voor de kinderen leuk, maar daar hoef niet perse voor naar IndonesiŽ.
Ik heb een maand of 4 geleden onze zoon met twee kleinkinderen hier 3 dagen op visite gehad, 7 en 12 jaar.
Ze waren op vakantie in Thailand en kwamen even overwippen, 3 dagen was ruim voldoende, we zijn nog naar de Puncak pas gegaan, pakweg 50 km twee uur heen en twee uur terug, Puncak is mooi, maar de kinderen waren snel uitgekeken.
Ze hebben het 3 dagen naar hun zin gehad bij opa en oma, logisch want we zien ze niet zoveel, maar het was voldoende, ze hebben vervolgens in Thailand een formidabele vakantie genoten, zonder al te veel reizen.
Ik kan je alleen maar aanraden het reizen over de weg zoveel mogelijk te beperken, vanwege de kinderen en wens jullie een fijne vakantie.Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 11-12-2011 04:41 Malam wrote: Tja Marcel ik kan me voorstellen dat jullie graag een reis naar IndonesiŽ willen maken.

Dat is natuurlijk ook zo, Malam. Dat blijkt wel uit die duikcursus: Marcel gaat een week lang de wet van Archimedes bewijzen terwijl Marcella en de bloedjes van kinderen levend verbranden op het strand. Maar daar is toch niets op tegen? Als je maar zorgt dat de koters het naar hun zin hebben, ook uit eigenbelang. De jongste weet na een maand of wat niet eens meer dat hij/zij in IndonesiŽ is geweest, en de oudste herinnert zich na een paar jaar alleen nog de Waterbom, niet de Borobudur. Dat geeft helemaal niets, als je je planning maar aanpast: niet te veel reizen, om de dag of zo dingen doen waar de koters gek op zijn. Dat kan allemaal prima hier. Go for it, Marcel.


MAD

marcel1974
User
spacer line
 

Zo een wwweekendje internetten loop op zijn einde en ik moet zeggen, veel plekken is het vol of druk... hoezo crisis, reizen willen we allemaal Emoticon: Smile

We hebben in onderling overleg besloten om Java te laten voor wat het is en hier een volgende reis direct naar toe te gaan ipv het nu erbij te doen. We hebben nu onderstaande route/planning in gedachten;

- 5 dagen Ubud
- 7 dagen Candidasa
- 7 dagen Gili Air met Padi cursus voor paps en mams
- 3 dagen Homestay in Ababi
- 7 dagen Lovina
- 6 dagen Sanur

Lijkt ons redelijke route, niet teveel reizen en hopelijk een beetje logisch. maar wie weet kan morgen zo maar weer anders zijn,.... Emoticon: Stupid

Zover alweer bedankt voor de opmerkingen en tips!!!
marcel1974
User
spacer line
 

Nog even een reactie op de, zonder meer goedbedoelde, berichten waar we aan beginnen. even een korte vergelijking;

- Lekker naar italie gardameer is 12 uur in een auto, Toscane zelfs 15 uur. Perfect gegaan met de kids. als je je maar aan hun regels houdt

- nu naar DPS van Amsterdam met een tussenstop op KL van 1,5 uur. Trip van 13 uur in tweeen gedeeld, 4 stoelen, eigen tv en spelcomputer voor de kids in het vliegtuig. ze kunnen rondlopen, slapen wat ze willen. anderhalf uur eruit, ff lekker renne en dan nog een korte trip van KL naar DPS. daarnaast hebben paps en mams de tijd om lekker met ze te spelen etc, gaat in een auto wat lastiger...

Ik weet wel wat ze het leukste en makkelijkste vinden......

Zo zie je maar, Ver is niet altijd vervelend....

Ik snap de reacties, maar zie hier hoe wij daar mee om denken te gaan.

gr

marcel en Danielle
Emoticon: Bye byeYogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 11-12-2011 19:54 marcel1974 wrote:
- 5 dagen Ubud
- 7 dagen Candidasa
- 7 dagen Gili Air met Padi cursus voor paps en mams
- 3 dagen Homestay in Ababi
- 7 dagen Lovina
- 6 dagen Sanur
Voor vermaak en gemak van de kinderen kan ik dit begrijpen. Alleen........je ziet niets maar dan ook helemaal niets van Indonesia. Dan zou ik beter naar Spanje of Turkye gaan, stukken goedkoper en exact hetzelfde aanbod.
Bali is al een buitenbeentje in Indonesia en geeft je geen enkel beeld van het land daar het een afwijkende religie en cultuur heeft.
Ubud: de meest westerse plaats in heel Indonesia (notabene uit de koker van Indonesische journalisten) en 300% toeristisch. Gili Air (alleen maar toeristen; lokale bewoners zijn de kelners en hotelbediendes): heeft niets met Indonesia te maken; het is een vreemde oase, puur westerse enclave in een islamitische omgeving.
Kortom vnl. een strandvakantie. Begrijpelijk met kinderen want dat is wat mijn kinderen ook altijd willen als we op vakantie gaan. Verschil is echter dat ik alleen van Java naar Bali hoef te reizen met de kids en u helemaal vanuit Europa met enkele dure vliegtickets er nog bij. Mijn advies: zonde van je geld want je ziet niets van Indonesia met een dergelijke route. Voor een Aziatische strandvakantie kan je ook 10x beter Thailand kiezen: vele malen goedkoper en betere service.
Dit is niet bedoeld om Bali af te kraken maar wel om je te waarschuwen voor het feit dat je een kostbare reis gaat maken die je net zo goed in de "achtertuin" van West-Europa (Zuid-Europa) kan bereiken voor minder geld.spacer line  

Hallo Marcel en Danielle,

Elke keer dat wij richting het oosten afreizen, zitten er veel kinderen in het vliegtuig. En ik moet zeggen dat we op 1 reis na, totaal geen overlast hebben gehad van de kleintjes. Als je ze bij het opstijgen, landen en zo nu en dan tussendoor maar laat drinken (oortjes) en zorgt dat ze genoeg te kleuren en andere spelledingetjes voor handen hebben. Hopelijk kunnen ze onderweg wat slapen, of hebben jullie een tussenstop. Dan valt het met de reis allemaal wel mee.

Wat fijn te lezen dat jullie gekozen hebben Java te mijden!
Jullie programma ziet er lekker relaxt uit! En waarom niet naar Bali gaan met kleine kinderen? Heerlijk toch! Ik wilde dat mijn ouders mij naar zo'n mooi land op vakantie hadden genomen toen ik zo klein was. Maar helaas had ik niet zulke reislustige ouders en hadden we het geld er niet voor om zo ver weg te gaan. Toen (40 jaar geleden) waren de tijden anders dan nu.
Ik zou zeggen geniet er maar lekker van met jullie gezinnetje!

Met warme groet uit Hengelo!
Reinie


DroomDecor is een fair trade bedrijf en dť specialist op het gebied van handgemaakte producten uit Bali en Thailand.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 12-12-2011 11:29 DroomDecor.nl wrote: En waarom niet naar Bali gaan met kleine kinderen? Heerlijk toch! Ik wilde dat mijn ouders mij naar zo'n mooi land op vakantie hadden genomen toen ik zo klein was.
Sorry, Bali is een eiland en geen land. Nog geen 3Č van de landoppervlakte en nog geen 1,5% van de bevolking van Indonesia. Wat zie je dus van Indonesia? Vrijwel niets. En dan ook nog eens een eiland met een zeer afwijkende cultuur t.a.v. de rest van het land (weliswaar wel uniek).
Maar goed, Bali is wel uitstekend geschikt voor een vakanie met kinderen (m.n. strand).Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 13-12-2011 02:13 Yogya-Bali wrote: Maar goed, Bali is wel uitstekend geschikt voor een vakanie met kinderen (m.n. strand).

Precies. En later naar Java. Bali is voor kleine kinderen...


MAD

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 10-12-2011 16:27 DroomDecor.nl wrote:
Ik heb het ook niet over de conditie van de wegen op Java, Bali etc. Maar ik heb het over de roekeloosheid waarmee men aan het verkeer deel neemt. Ik vond, en vind het nog steeds heel erg gevaarlijk om mij op welke straat dan ook van Java te begeven. Ik voel me een stuk veiliger op de resterende eilanden.
Nou, een vreemde ervaring. Ik zelf rijd al 2 decennia vrijwel wekelijks met motor en auto over de eilanden maar zie geen enkel verschil tussen Sumatra, Java, Bali en Flores. Behalve dan dat het eerste en het laatste eiland dunner bevolkt zijn en dus minder verkeer. Momenteel is Zuid-Bali in een record-tempo geheel aan het dichtslibben qua verkeer met navenant de toename van het aantal verkeersongelukken. Neem daar nog eens bij dat het gros van de Balinese bevolking oorspronkelijk summier opgeleide agrariŽrs zijn en totaal geen kennis of begrip hebben van hoe men zich dient te gedragen in het (moderne) verkeer.

Conditie van wegen - zodra je van de geŽikte paden afwijkt - is zowel op Java als Bali slechter, maar roekeloosheid tref je al stukken minder aan buiten de hoofdwegen zowel op Java als op Bali.Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Neem daar nog eens bij dat het gros van de Balinese bevolking oorspronkelijk summier opgeleide agrariŽrs zijn en totaal geen kennis of begrip hebben van hoe men zich dient te gedragen in het (moderne) verkeer.Wat zeg je dat takties.Het zijn gewoon domme boeren. Emoticon: Party! Emoticon: Party!


Shalom

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Tactisch he. Moet wel anders krijg ik weer Balilovers over me heen.
Ik hoor Marcel1974 niet meer ???!!!marcel1974
User
spacer line
 

Reactie op Yogya-Bali.

Kritiek is goed als we er iets mee kunnen, altijd welkom, maar JIJ bent aan het zeuren en zagen. Als je gefrustreerd bent, zoek een oplossing!

nogmaals opbouwende kritiek, perfect, zeuren en zieken, liever niet.

Hoe kom je erbij dat eea een strandvakantie wordt, overal een 5-7 dagen, homestay, schoolproject, weeshuis, binnenlanden etc. Natuurlijk veel ontspannign, maar daar is vakantie dan ook voor.

Prijs: Slaat de plank finaal mis. Je bent denk ik al enkele decennia uit Europa weg. Als je vijf weken naar Italie gaat en een stacaravan huurt, dan ben jemeer kwijt dan wij nu voor deze reis. Los van dat het verder niet uitmaakt, maar roep niet als een kip zonder kop.

Jij hebt duidelijk een hekel aan Bali, prima, jouw mening, maar is me duidelijk dat ik er niets mee kan.

Anderen zij ook krijtisch, maar daar kun je wat mee.

Gr

Marcel
MODERATOR BREAK

Maar even een moderator breakje. YB geeft antwoord op je vraag. Op de man doen we hier niet.

Placed by oyibo @ 15-12-2011 04:03
spacer line  

Geweldig dat iedereen zijn eigen keuzes kan maken.

Wij zijn vorig jaar met onze zoon van toen nog twee jaar lang in IndonesiŽ geweest. Zo lang je rekening houdt met de slaap en speeltijden van het kind dan kan je veel ondernemen. Ik ben zelf met de auto van schoonpa door Java gereden. Zo nu en dan is het even spannend maar als je zelf mee kan zwemmen in het verkeer dan kom je een heel eind Emoticon: Smile We hadden wel een kinderzitje van vrienden geleend. Veel kinderen zitten gewoon voorin op schoot bij pa of ma of naast de zuster.

Indonesische mensen zijn erg lief voor kinderen en contacten zijn snel gemaakt met andere kinderen. Dit is niet te vergelijken met Nederlanders. Toen wij naar lange tijd terug kwamen viel mij op dat de Nederlanders zo kil zijn tov de Indonesische bevolking op Java. Mensen geven daar sneller aandacht aan een kind.

Ik wens je veel plezier Marcel. Het mooie van vakantie is dat je lekker eigen baas bent en kan doen wat je wilt. vrijheid!


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.90,770,513 topic views - 241,433 posts - 13,740 topics - 34,988 members - last post @ 07-05-2021 17:16 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

147,941,850 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com