indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

marcel1974
User
spacer line
 

Hallo Allemaal,

super om de vele verhalen en meningen op het forum te lezen, erg leuk!

Wij, gezin met twee jongens van 3 en 7, gaan in juli/aug 5 weken naar indonesie. we vliegen op dps. met de kids willen we aan de ene kant niet teveel rondtrekken, aan de nadere kant willen we meer zien dan strand. we hebben een globaal idee om de vijf weken in te delen. graag horen we jullie mening, tips en do/dont's alvast edankt!!

Reisplanning;
- 28 juni aankomt DSP
- paar dagen Ubud om lekker te acclimatiseren
- Dan door naar Java, Yogyakarta, paar dagen en dan door naar de Bromo. GRAAG TIPS HIERVOOR. OA BALI NAAR JAVA EN VICE VERSA EN WAT WEL/NIET TE DOEN. (totaal ongeveer een week?)
- Dan paar dagen Lovina
- Dan paar dagen Candidasa of amed
- kleine week Gili eiland
- Afsluiting met 1/2 overnachtingen Sanur?
Totaal zijn we 35 nachten op vakantie!
Emoticon: Stupid
Alle opmerkingen welkom!!!

Groetjes

Marcel
pak ronald
User
User icon of pak ronald
spacer line
 

Yogjakarta: Hotel Galuh is een waar kinderparadijs.
er zit een groot waterpark naast het zwembad die je vrij mag gebruiken...erg leuk.
Als je in het "family house" gaat zitten heb je een zwembadje deur.
Je zit er vlak bij de Prambanan en je kunt fietsen in de desa.

http://hotelgaluhprambanan.com/

Trip van Yogya naar Bromo is erg lang als je het in 1 x wil doen. Je kan een trip vanuit Yogya boeken met ergens een leukeovernachting. Je kan dit ook via onderstaande website doen (zie hieronder )

Bromo: geen probleem met kinderen.
Contact Doni Wijayanto. Je kunt makkelijk een drager regelen om toch leuke dingen te doen. Noem even onze namen: Ronald en Diki.
http://volcanoadventureindones(...)ex.php/about-us.html


Ga staan waar geen plek is om te staan.

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

kijk eens op dit topic Marcel1974 Voor de 1e x naar Bali
Lees de laatste posting eens.
.
Ik ben blij dat er gezegd wordt dat ze graag wat beter voorbereid waren geweest ook al steun ik YP in zijn relaas dat mensen niet willen luisteren.
.Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

ibusas
User
User icon of ibusas
spacer line
 

Als je toch naar Bali gaat, kunnen jullie lekker bijkomen in Candidasa. Het toeval wil dat ik daar een klein huisje heb dat geschikt is voor gezinnen. Als ik er zelf niet ben is het te huur. Candidasa is een fijne basis om van daaruit op ontdekking te gaan naar bv Ubud, Amed, eventueel Lombok of de Gili's vanuit Padangbai. In het dorp Candidasa vind je alles wat je nodig zou kunnen hebben.

Mocht je naar aanleiding van het hierboven genoemde topic nog inside informatie willen, neem dan rustig contact met me op (via onderstaande link).
Bali bekijk ik echt niet door een roze bril, maar kan er goed (mee) leven! Emoticon: Yes!

Emoticon: CoooolPak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Marcel, wat loszandopmerkingen:

 • reizen (van A naar B gaan) met kleine kinderen zou geen goed idee zijn. Kinderen willen ergens aan wennen (zegt mijn psychiater)
 • reizen (van A naar B gaan) in Indonesië - en met name op Java - is geen onverdeeld genoegen. Belabberde infrastructuur, druk/files, je mag blijk zijn als je gemiddeld 50 km per uur kunt afleggen
 • de Gili's hebben nauwelijks wat te bieden (muggen uitgezonderd) en zou ik overslaan
 • Ubud is erg verwesterd, is wel een goede uitvalsbasis voor dagtrips natuurlijk, maar dat is Candidasa ook en dat is rustiger, minder toeristisch en authentieker
 • je gaat in het hoogseizoen, dus ik denk dat je van tevoren moet boeken (heb ik gelijk, Balinezen?)
 • gezien het bovenstaande is een vaste plek te verkiezen boven te gaan logeren in alle die plaatsen die je hierboven noemt, en is het Candidasa van Ibu Sas nog niet zo'n slecht idee

  Java (minder los zand):

 • vlieg van DPS naar JOG (en terug), dus niet over land
 • trek er (ruim) een week voor uit, en bezoek alleen Yogya. Daar is genoeg te zien en te doen
 • combineer de Borobudur - een must - met het Dieng-plateau. Actieve vulkanen, smullen kinderen van (en ik dus ook). Kost je twee dagen als het aan mij ligt. Ovenachting in Wonosobo

 • las een doe-dag ik voor de koters, bijvoorbeeld een cursus batikken
 • vergeet dus de Bromo. De reis er naartoe is - vind ik - niet de moeite waard, en je hebt met Dieng al een vulkanisch gebied te pakken
 • etc.


 • MAD

  Pak Pupyes
  User
  User icon of Pak Pupyes
  spacer line
   


  On 05-12-2011 01:06 Pak Pupyes wrote: Kost je twee dagen als het aan mij ligt.

  Dit ter illustratie van wat ik hierboven zei over het van A naar B gaan: de afstand van Yogya naar Dieng bedraagt 137 km (bron: Java, uitg. Albert de Lange, 1992, Cor van der Kruk) en als je geluk hebt, doe je er 3,5 uur over. Even heen en weer - en er zijn genoeg reisbureautjes die dat organiseren - kost je dus tenminste 7 uur zitten in een auto/busje. Op een dag. Met twee kleine kinderen? Rustig op het eind van de ochtend naar de Borubudur, daarna door naar Wonosobo. Overnachten in hotel Asia (geloof ik), daar heerlijk `chinezen,' de volgende ochtend door naar Dieng om zwavel op te snuiven, 's middags weer terug in Yogya. Dan lijkt het wel vakantie...


  MAD

  Belanda70
  User
  spacer line
   

  Gili eilanden zeker wel doen, maar meer als dagtrip vanaf Lombok! je kunt er wel overnachten (Trawangan is de meest geliefde Gili...) En dan uiteraard snorkelen / duiken. Naar Lombok kun je uiteraard met het veer anaf Bali. Er zijn leuke uitstapjes te maken op Lombok en het is niet zo toeristisch als Bali (en dus ook veel goedkoper...). Watervallen, jungle, witte stranden enz. Zuid-Bali zeker niet doen want daar is het ten eerste hardstikke druk en nachtleven gaat er ook lang door, met een gezin is dat niks.  Floor84
  User
  spacer line
   

  Ik ben onlangs op Java en Bali geweest en als ik jullie was zou ik een vlucht boeken van Denpasar naar Yogyakarta of Malang. Wij zijn van Yogyakarta via de Bromo (met overnachting aldaar) naar Denpasar per minivan/tourincar gereisd en ik kan het niemand aanraden! Ik zou dus een vlucht boeken en afhankelijk van waar je zit, Yogya of Malang de reis naar de Bromo splitsen. Ter illustratie: Wij hebben meer dan 13 uur gedaan over de reis Yogyakarta-Bromo. De wegen zijn slecht, de chaufeurs rijden als gekken en de busjes zijn niet uitgerust met gordel ed. Als je het al rijdend wil doen zou ik een chauffeur inhuren met (huur)auto. Al vraag ik me af of je echt naar de Bromo wilt met kinderen, het is een hele klim en bij de krater geen hek. Ik had daar zelf nogal moeite mee. Het Dieng Plateau hebben wij niet gezien, maar ook dit schijnt een flinke klim te zijn. Yogyakarta is een leuke stad met veel cultuur.
  De Gili Islands vond ik super, zon zee en strand, lekker om te snorkelen en te relaxen, maar meer ook niet.
  Ik raad aan om een en ander te reserveren want jullie gaan wel in het hoogseizoen.
  Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips. Voor vragen kun je me altijd een PM sturen.  Pak Pupyes
  User
  User icon of Pak Pupyes
  spacer line
   


  On 07-12-2011 18:29 Floor84 wrote: Het Dieng Plateau hebben wij niet gezien, maar ook dit schijnt een flinke klim te zijn.

  Een flinke klim? Het is een plateau ...


  MAD

  Pak Pupyes
  User
  User icon of Pak Pupyes
  spacer line
   


  On 07-12-2011 18:29 Floor84 wrote: De Gili Islands vond ik super, zon zee en strand, lekker om te snorkelen en te relaxen, maar meer ook niet.

  Precies. Niet iets voor kleine kinderen. Bovendien is Trawangan een feesteiland. De andere Gili's - met name Meno - zijn veel geschikter voor kleine kinderen. En dan nog… De veerpont van Bali naar Lombok doet er vier uur over als je geluk hebt. Zeven uur is niet onmogelijk (weet ik uit ervaring). En dan ben je nog lang niet op de Gili's. Kortom, die trip kost heen en weer twee dagen, alleen al aan reizen, voor… niets. Je kunt ook met het vliegtuig (minder dan een half uur), maar dan moet je een fiks end naar het noorden met de taxi of de bus, maar dan kost de trip… twee dagen heen en weer. Plus de nodige pecunia voor vier personen. Kortom, ik blijf bij m'n standpunt: de Bromo en de Gili's schrappen.


  MAD

  Pak Pupyes
  User
  User icon of Pak Pupyes
  spacer line
   

  Zit mezelf te kwoten in plaats van het bericht te editen. Het is nog vroeg, en ik heb pas twee bakkies achter m'n kiezen… Sorry!


  MAD

  Yerun
  User
  User icon of Yerun
  spacer line
   

  floor84; natuurlijk staat er geen hek bij de krater. Die vulkaan is actief en barst met regelmaat uit, steeds het hekje vernieuwen voor de toeristen is gewoon te veel werk.

  Het Dieng Plateau is inderdaad een stukje omhoog, maar dat doe je gewoon met de auto, daarna is het vrijwel vlak. Je kunt daar naar warmwaterbronnen bijvoorbeeld. Hele stukken klimmen hoef je daar niet.


  Ho Lee Fuk

  Pak Pupyes
  User
  User icon of Pak Pupyes
  spacer line
   


  On 08-12-2011 01:40 Yerun wrote: daarna is het vrijwel vlak.

  Plateaus hebben dan ook sterk de neiging om vlak te zijn. Plat, zeg maar.


  MAD

  Yogya-Bali
  User
  User icon of Yogya-Bali
  spacer line
   


  On 07-12-2011 18:29 Floor84 wrote: Het Dieng Plateau hebben wij niet gezien, maar ook dit schijnt een flinke klim te zijn.
  Vreemde posting als je er nog nooit bent geweest. Zie Pak Pupyes (PP)......plateau. Niets klimmen maar lekker wandelen.
  Belanda70 wrote:
  (Trawangan is de meest geliefde Gili...) En dan uiteraard snorkelen / duiken.
  Trawangan is het meest geliefd bij jongeren om uit te gaan en fun te hebben. Niets voor gezinnen met kids. Vraag me ook af of snorkelen en duiken tegenwoordig kinderactiviteiten zijn. Zie posting PP voor wat de ingewikkelde reis naar de Gili's betreft. Het snelst (maar ook schreeuwend duur) zijn de fastboats van Benoa en Padang Bai (http://www.lombok-network.com/by_fastboat.htm) rechtstreeks naar Gili Trawangan.  pak ronald
  User
  User icon of pak ronald
  spacer line
   

  Naar Dieng geweest en overnacht in Dieng en kinderen vinden het prachtig. Zeker als je vertelt dat je binnen in een krater zit....


  Ga staan waar geen plek is om te staan.

  marcel1974
  User
  spacer line
   

  he allemaal,

  alvast bedankt voor de eerste reacties. super toch zo'n forum, ideaal.

  - Goede tip mbt java, ik ga zeker even uitvogelene het idee om rondom yog te blijven. bromo is ook meer het idee van 'als je er dan bent...."" dat is het met java ook een klein beetje. we hebben nl 5 weken, het is een luxe, en dan willen we wat meer dan alleen bali. weet iemand wat ongeveer de tickets vice verse dps-java kosten? beste met airaisia?
  - ik wil graag mijn padi gaan halen, denk dit het beste in amed of candidasa te kunnen doen?
  - ik lees op internet verhalen van "lotgenoten met kleine kinderen" en die vinden de Gili's juist weer fantastisch? Misschien kent iemand "whalews island" in Vietnam, daar zijn we ook eens een dag of 4 geweest. Was echt helemaal niets te beleven behalve duiken, snorkelen, wandelen en een beetje peddelen en lekker eten. maar juist dat was fantastisch.... daarom idee vd gili's
  - ik hoor/lees veel dat lovina echt anders is dan de rest. lijkt me daarom ook leuk
  - zuiden trekt me inderdaad niet.

  alvast weer bedankt en ik zal eea van de week weer posten.

  gr

  marcel
  Emoticon: Stupid  marcel1974
  User
  spacer line
   

  oh ja,

  Lombok,

  spreekt ons ook aan, maar ik dacht dat de ,malaria, daar een probleem is en wil ik vermijden met de kids... als dat niet zo is hoor ik het graag!

  thanks
  Emoticon: Stupid  marcel1974
  User
  spacer line
   

  hoe kan ik iemand een PM sturen????  Anne Mieke
  User
  User icon of Anne Mieke
  spacer line
   


  On 08-12-2011 21:37 marcel1974 wrote:
  oh ja,

  Lombok,

  spreekt ons ook aan, maar ik dacht dat de ,malaria, daar een probleem is en wil ik vermijden met de kids... als dat niet zo is hoor ik het graag!

  thanks
  Emoticon: Stupid
  Niemand zal dit kunnen tegenspreken. Malaria is in GEHEEL Indonesie een probleem met doorgaans wat meer risico in het oosten maar zeker ook op achterafeilanden en/of gebieden. Vermijden is nooit voor 100% mogelijk ook omdat de ene mens meer gevoelig is voor muggenbeten dan de andere. Op Lombok is het probleem vooral op de Gili-eilanden (=Trawangan, Meno en Air). In het regenseizoen weer meer risico dan in het droge seizoen maar hoe je het ook wendt of keert het risico blijft, altijd en overal. Je kunt je het best richten op de zaken om het zoveel mogelijk proberen te voorkomen.


  Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

  Pak Pupyes
  User
  User icon of Pak Pupyes
  spacer line
   


  On 08-12-2011 21:33 marcel1974 wrote: we hebben nl 5 weken, het is een luxe, en dan willen we wat meer dan alleen bali.

  Het is een luxe, maar vergis je dus niet in het aantal bezienswaardigheden, de afstanden, en de beroerde infrastructuur. Denk aan de kinderen!

  ik wil graag mijn padi gaan halen, denk dit het beste in amed of candidasa te kunnen doen?

  Amed. Maar die cursus kost je ook weer een hele week. Ongeveer nu reserveren, want je gaat al in het hoogseizoen, en die cursussen zitten razendsnel vol.


  MAD

  Pak Pupyes
  User
  User icon of Pak Pupyes
  spacer line
   


  On 08-12-2011 21:37 marcel1974 wrote: Lombok, spreekt ons ook aan, maar ik dacht dat de ,malaria, daar een probleem is en wil ik vermijden met de kids... als dat niet zo is hoor ik het graag!

  Op Lombok zelf is het probleem minder groot dan op de Gili's. Maar als je Lombok opneemt in je reisschema zit je al op drie eilanden. Of is het schone streven om die andere 17.997 eilanden er ook nog even bij te pakken in die vijf weken? Als je er toch bent.


  MAD

  Pak Pupyes
  User
  User icon of Pak Pupyes
  spacer line
   


  On 08-12-2011 21:33 marcel1974 wrote: weet iemand wat ongeveer de tickets vice verse dps-java kosten?

  ticketindonesia


  MAD

  Yogya-Bali
  User
  User icon of Yogya-Bali
  spacer line
   

  Wel voor snorkelen en duiken kan je ook op Gili Meno of Air terecht (skip Trawangan met de kids). Maar wellicht weet Amed-Bali en Ibusas meer van snorkelen en duiken op Bali. Moet daar ook kunnen.  Pak Pupyes
  User
  User icon of Pak Pupyes
  spacer line
   


  On 09-12-2011 04:14 Yogya-Bali wrote: Wel voor snorkelen en duiken kan je ook op Gili Meno of Air terecht

  Maar kun je daar je padi halen? Voor een spotprijsje (vergeleken met NL of BE) In Amed wel.  MAD

  Yogya-Bali
  User
  User icon of Yogya-Bali
  spacer line
   

  Kan wel. Er zijn voldoende diving schools op de Gili's. Maar goedkoop......dat betwijfel ik. Alles is daar duurder. Logisch want alles (incl. water) moet worden gehaald van het vasteland.
  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  91,856,658 topic views - 241,618 posts - 13,746 topics - 35,167 members - last post @ 20-06-2021 11:00 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  149,831,768 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com