indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Nu de Salafisten van de Moslim Broederschap tesamen met de .. jawel Salafisten in Egypte een absolute meerderheid lijken te krijgen kunnen we dit land ook van de lijst met vakantielanden schrappen, waar gaan we deze toeristen naar toe brengen en hoe zouden we deze mensen naar Indonesie kunnen krijgen?

Een deel is strandganger, maar dat mag natuurlijk straks helemaal niet meer, en Nederlandse toeristen in een boerkini zijn gelukkig nog op 1 hand te tellen. Die kunnen direct op het vliegtuig naar Bali, die zijn makkelijk af te vangen. Met een beetje slimme marketing van Garuda valt hier redelijk aan te verdienen, want dat zijn vele miljoenen toeristen per jaar kennelijk.

Een groep cultuurliefhebbers die naar pyramides, cheops e.d. wil, moet er snel bij zijn vrees ik, want dat zijn natuurlijk pure afgodsbeelden en zullen moeten verdwijnen voor een mooi plein met randbebouwing in de vorm van vier luchtafweer-installaties minaretten en een moskee. Die kunnen best wel naar Indonesie, want hier is meer cultuur dan in die hele Nijl-delta bij elkaar. Nu al, en die verhouding wordt alleen maar gunstiger als je het mij vraagt.

Verder nog ideeen?


Ho Lee Fuk

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Vorige week zag ik een interview van Rudy Vranckx (VRT-journalist, Midden-Oosten specialist) met iemand van die moslimpartij. Zij willen de sharia strikt gaan toepassen, behalve in bepaalde zones, lees: de toeristiche gebieden. Waarschijnlijk blijft in plaatsen zoals Sharm El Sheik en Hurgada alles hetzelfde.
Ik denk niet dat zij zo dom zijn om de kip met de gouden eieren te slachten.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 04-12-2011 11:12 erwin wrote:
Vorige week zag ik een interview van Rudy Vranckx (VRT-journalist, Midden-Oosten specialist) met iemand van die moslimpartij. Zij willen de sharia strikt gaan toepassen, behalve in bepaalde zones, lees: de toeristiche gebieden. Waarschijnlijk blijft in plaatsen zoals Sharm El Sheik en Hurgada alles hetzelfde.
Ik denk niet dat zij zo dom zijn om de kip met de gouden eieren te slachten.
Ik geloof nooit dat dit daadwerkelijk goed tot uitvoering gebracht kan worden, al helemaal niet als men binnenkort gaat beginnen met het 'uitroeien' (in ieder geval onderdrukken dan) van andersgelovigen, want dat is een volgende stap verder in het proces. Dat haalt het nieuws, en daar baseren toeristen hun mening op, net als een bomaanslag op Bali waarbij het toerisme in heel Indonesie in elkaar tiefte als een kaartenhuis.

Bovendien; al ben je Salafistisch (met gedachtengang van een Moslim uit de begintijd) hoe kun je dan dergelijke 'corruptie' toestaan? Ooh wacht, corruptie komt niet voor in de sharia.. dus dat kan prima inderdaad. Man man, dan heb je pas een zwakke ruggegraat. Al zijn we dat ook wel gewend van de FPI (lafbekken gesteund door de politie), PKS (corrupt) PPP (ook corrupt), HTI ('alles is de schuld van de VS'-schreeuwers) hier in eigen lande.


Ho Lee Fuk

zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Met je visie ben ik het helemaal mee eens.Yerun
Ik hoor nu een discussie in een programma boeken bespreking van de VPRO over het herkennen van zelfspot.
Dat heeft gemaakt dat we in een enorm terugslag zijn terecht gekomen, waardoor er minder uitgave voor de Nederlanders in de toekomst zal uitkomen.
Dus verwacht er niet veel van dat je het toerisme kan gaan verleggen van Egypte naar IndonesiŽ.
Als ik mij zelf als voorbeeld het inkomen zie, zijn wij per maand 1000Ä achteruit gegaan.
Velen zullen weinig of geen inkomen meer verkrijgen door de zorgtoeslag die ook omhoog gaat en eigen bijdrage steeds hoger word.
Neen: en als je ziet, dat er in IndonesiŽ de prijzen ook de pan uit rijzen, dan moet je niet verwachten dat er meer toeristen van uit Nederland zal plaats vinden.
Nu nog word je via de media nog eens benadrukt dat er niet bezuinigd word op vakantie reizen, maar geloof me dat je volgend jaar de rekening zullen plaats vinden en daardoor er een grote economische terugslag zal plaatsvinden.
Als je op de man af praat met je mede bewoners zeggen ze hoe het is om te zien hoe wij achter uit gehold zijn door te veel mensen naar hier te brengen die een grotere sociale druk op onze voorzieningen heeft geholpen.
Ik weet zeker dat je daarover gelijk mensen zijn die mij zullen aanvallen, dan verwijs ik u naar die uitzending van deze man Elsevier-journalist Gerry van der List bij Salomon Kroonenberg
De menselijke maat Boek bespreking.
http://programma.vpro.nl/boeke(...)mber/4-december.html
Het is dus niet doordat de moslim broederschap de mensen niet naar toeristische oorden laten komen, maar de recessie ook de boosdoener is of gaat worden........ Emoticon: Very funny Emoticon: Stupid Emoticon: Confused


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 04-12-2011 11:12 erwin wrote: Ik denk niet dat zij zo dom zijn om de kip met de gouden eieren te slachten.

Ga er maar vanuit dat ze wel zo dom zijn, en nog vele malen stommer.


MAD

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 04-12-2011 12:00 Pak Pupyes wrote:

[quote removed]

Ga er maar vanuit dat ze wel zo dom zijn, en nog vele malen stommer.
Er komen nog reacties van 'wat voorbarig allemaal', en 'de tijd zal het leren', maar het is niet voorbarig en de tijd zal het niet leren, bewijs is er namelijk al voldoende, en dit is gewoon een zoveelste land wat zich aansluit bij de 'Club of Doom', gefaalde - vaak Islamitische - landen.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 04-12-2011 12:37 Yerun wrote: ..... bij de 'Club of Doom'
Niet de Temple of Doom? Och jee, natuurlijk mogen tempels niet meer.

gefaalde - vaak Islamitische - landen
Because islam is a big failure. Maar dat hebben de fundi's niet door (of willen het niet weten).Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 04-12-2011 11:57 zieleffe wrote: Het is dus niet doordat de moslim broederschap de mensen niet naar toeristische oorden laten komen, maar de recessie ook de boosdoener is of gaat worden........
Wees maar niet bang, als eenmaal bekend is wat een vreemde denkbeelden deze broederschap er daadwerkelijk op na houdt - het is namelijk een wolf in schaapskleren - dan zal het toerisme als een kaartenhuis in elkaar donderen, hoe veilig Sharm el-Sheikh dan ook mag zijn. Wat een recessie aan het toerisme afsnoept is dan te verwaarlozen, zeker voor een land wat tegenwoordig redelijk zwaar steunt op het toerisme. Nee, de problemen voor Egypte beginnen pas, en dus is het tijd om toeristen te lokken. Moet toch zeker lukken, want wat heeft Egypte wat Indonesie niet heeft buiten uiteraard de overblijfselen van de farao's?


Ho Lee Fuk

pelaut
User
spacer line
 

Las van de week een stukje in een Indonesische krant over een kerk in Bogor (waar ik woon), waarvan de bouwvergunning tot een discussie in de gemeenteraad had geleid. De moslimpartij eiste dat de kerk nog voor Kerst zou worden afgebroken, en als de gemeente het niet deed ze dan het recht wel in eigen hand zouden nemen. De kerk was al naar de rechter gestapt, die de kerk gelijk had gegeven, maar de burgemeester was onder de druk van deze moslimpartij bezweken, hield zich niet aan het vonnis en lijkt van plan de vergunning in te trekken. Alleen de PDI-P had zich verweerd en hardop gevraagd of de leden van de gemeenteraad wel eens van de Pancacila hadden gehoord. Ik wordt heel droevig van dit soort berichten, een verdergaande radicalisering tegen Christenen zou voor mij een reden zijn het land op termijn te verlaten.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 04-12-2011 12:49 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Niet de Temple of Doom? Och jee, natuurlijk mogen tempels niet meer.

[quote removed]
Because islam is a big failure. Maar dat hebben de fundi's niet door (of willen het niet weten).
Het boek 'Malaysia and the Club of Doom' is een boek van Syed Akbar Ali, en hoewel ik het niet eens ben met al zijn oplossingen, stipt hij wel fijntjes aan wat er precies allemaal mis is met de islamitische wereld. Hij wijst onder meer naar personen die denken God te zijn, en daar lopen er in de Islam extreem veel van rond. En dat zijn dan niet mijn woorden.


Under the Malaysian National Land Code of course the penghulu had no right to claim anything. But this was a combination of 'my own law' and religious invocations being used to frighten an old woman. The National Land Code was not invoked


Het hele boek staat zo vol met Godjes die dit claimen en dat stellen. Voor diegenen die in Indonesie wonen heel herkenbaar natuurlijk, want het gebeurd om ons heen iedere minuut van de dag ook. Vandaag nog kwam ik een reclame voor een pyramidespel tegen, 'halal', want je steelt niet van elkaar, de anderen zijn gewoon zo dom om er aan mee te doen. Het is maar wat je halal noemt, maar als je je God voelt, dan is alles halal, toch?

En daarom ook, zie ik toch wel kansen voor Indonesie om een deel van de markt binnen te trekken met wat slimme marketing, zoals maleisie dat ook doet. Dat is een Islamitisch land, maar ik zie in al die reclamespotjes welgeteld 1 hoofddoekje voorbij komen (de meest recente reclame is dat ook toevallig), en laten we wel weten, zo slecht is het in Maleisie nog niet in vergelijking met de meeste Islamitische landen, en relatief gezien gaat het er steeds beter zelfs, zo ook voor Indonesie. Daar moet toch gebruik van te maken zijn.

Als er meer geld binnen komt waarvan meer mensen kunnen profiteren op een normale wijze, dan is er nog hoop voor een fatsoenlijke democratie in dit land, en dat is wat een overgrote meerderheid nog altijd wil, duidelijk te zien aan het feit dat radicale groepen extreem klein zijn, en islamitische politieke partijen steeds verder wegkwijnen, hoe hard ze ook schreeuwen.


Ho Lee Fuk

zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Ergens gezien zou je gelijk hebben, Yerun.
Dat de mensen niet meer durven, naar de Egyptische badplaatsen te gaan.
Enkele jaren geleden heeft er ook een aanslag plaats gevonden.
Maar dat werd weer goed gemaakt, tot de Revolutie, democratie en het Midden oosten van dit jaar.
Nu is het weer terug gevallen. volgens de gegevens die je hoor en lees op enkele kranten berichten.
Toch heb ik in mijn kennis kring ook mensen die naar Bali zijn geweest, maar liever naar Sharm El Sheik gingen om te snorkelen.
Het moet daar mooie zijn en ook wat betreft de voorzieningen veel beter is dan in Bali.
Eerlijk gezegd, kan ik daarvoor geen vergelijking trekken voor mij zelf, want ben nog nooit daar geweest.
Van af mijn scheepvaartijd heb ik een hekel aan die Egyptenaar gekregen, en daarom zal ik er nooit naar toe gaan en het opzoeken.
Zoals al velen hier een kritischer uitlatingen hebben gemaakt over Bali moet je ook daarmee rekening houden, dat he wel eens tegen kan vallen, om die massa naar IndonesiŽ te krijgen vooral als je ziet dat Garuda de prijzen omhoog heeft gezet, een verschil van 300Ä met de KLM........ Emoticon: Confused Emoticon: Emoticon: Shut up!


ik denk en je kan er anders over denken, dat IndonesiŽ het moet hebben van China.
Daar zijn nieuwe mensen in opkomst die met een rijkdom van meer dan gemiddelde Europiaan ontstaan.
In Europa krijgen en hebben we mee te maken met krimp, minder werk en meer armoede.
Leuker kan je het niet maken.
Laats zag ik op TV in een interview in Den Haag tweede kamer staten generaal plein, velen chinezen die met hun camera in de aanslag aan het fotograferen waren.
Hoe kan je ze herkennen door de leeftijd groep van rond de 60 jaar en types bril op.
Je ziet ook in de toeristen plaatsen noem ze maar op Volendam en keukenhof de klassieker toerist uit China steeds meer ............. Emoticon: I love it Emoticon: Cooool
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

pelaut
User
spacer line
 

Het heeft mijns inziens ook wel iets met het serviceniveau te maken dat de toerist verwacht. Ik heb enkele malen in Egypte in het Movenpick gelogeerd en herinner me prima service en eten. Kom net terug van een weekje Ambon, het Aston Natsepa. Mooie locatie, prachtige ruime kamers, lekker zwembad en nog geen twee jaar open, zeer vriendelijk personeel. Maar dan heb je het ook wel weer gehad: je betaald minimaal 600.000 Rp voor een kamer, maar we moesten rond middernacht verhuizen vanwege de mieren in bed en een zwaar lekkende A/C. In de nieuwe kamer doen 4 van de 8 lampen het niet. Bestellen sŠvonds wat eten op de kamer, ook voor chauffeur en vrienden, voor 4 man nasi goreng, een broodje tonijn en twee loempiaatjes, ben je > 400.000 Rp kwijt en alles is koud en niet best van smaak. Ze willen wel internationale prijzen rekenen, maar kunnen de bijbehorende internationale service niet leveren. Lopen altijd een stap achter de problemen aan, waarom zien ze zelf niet dat die lampen kapot zijn en komt er pas actie als Jan Kaas weer aan de balie staat te klagen. Het geval wel met de assistent manager besproken, het minste wat je kan doen, maar zolang het gemiddeld opleidingsniveau te laag is, en men geen eigen initiatief onderneemt danwel leert met opbouwende kritiek om te gaan wordt het nooit wat. Groeten, Pelautzieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Dit kom je in geheel IndonesiŽ tegen als ik mij herinner, iets wat stuk is word niet gerepareerd.
Het heeft met hun mentaliteit te maken, we hebben verscheidene topic al er over geschreven.
Die mentaliteit zal je niet zomaar kunnen veranderen, het zit diep geworteld in hun vermogen te kunnen begrijpen, waar ze mee bezig zijn.
Wij hebben een tukan gehad die onze huis bouwde die je soms zag dingen doen, waar je zo zou inspringen.
Maar ben maar weg gelopen toen, je ergo je eigen dood en dat moet je net niet doen in IndonesiŽ.
Ze lachen je gewoon uit.
Dat lachen is meer domheid dan intelligentie.
ZO iets als eerst de paden vegen dan het gras maaien zodat je weer de paden kan vegen.
Je moet werk houden al is het om het te doen voor de bule zijn ergernis hierover te brengen.
Daarom is in dat land aan investeerders geen heilzame weg te bewandelen, al is er soms uitzonderingen.
Ze maken liever muziek dan ze hard willen werken................... Emoticon: Wink Emoticon: Very funny Emoticon: Frustrated Emoticon: So funny
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Even terug komend op de analisis van Yerun .
Hier onder het bewijs van een onderzoek.

Wat gebeurt er wereldwijd?
Buiten Europa moet Egypte flink incasseren: door onrusten eerder dit jaar en ook nu weer zullen er flink minder Nederlandse reizigers naar het land gaan (-15%). Ook de andere Noord-Afrikaanse landen - Marokko (-5%) en TunesiŽ (-4%) - hebben hier onder te leiden. Andere dalers zijn CuraÁao (-8%) en IndonesiŽ (-5%) . Cuba is met 9% ten opzichte van 2011 gestegen.
© Vakantie.nl

Je ziet dat IndonesiŽ 5% verliest ten opzichte van dit of vorig jaar. Emoticon: Puh! Emoticon: Confused Emoticon: Blush
http://www.nubijlage.nl/waar-g(...)we-heen-in-2012.html
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 05-12-2011 11:53 pelaut wrote:
Het heeft mijns inziens ook wel iets met het serviceniveau te maken dat de toerist verwacht......
Zeker, en daaraan ontbreekt het al eeuwen. Ben imiddels 20 jaar hier in de toerismesector actief maar zie vrijwel geen enkele verbetering cq. vooruitgang. Doe het dan ook steeds minder wat ben hier niet gekomen om me blauw en geel te ergeren. Maar het is bedroevend.

Kom net terug van een weekje Ambon, het Aston Natsepa. Mooie locatie, prachtige ruime kamers, lekker zwembad en nog geen twee jaar open, zeer vriendelijk personeel. Maar dan heb je het ook wel weer gehad......Ze willen wel internationale prijzen rekenen, maar kunnen de bijbehorende internationale service niet leveren. Lopen altijd een stap achter de problemen aan.....
Had vrijwel hetzelfde in Swiss Belair hotel in Ambon. Ook nieuw. Tot vervelends toe werd ik door de receptie gebeld wat ik 's ochtends als breakfast wilde hebben. Ontbijtpakket vanwege vroeg vertrek naar de airport. Goed.....en wat had u gehad willen hebben? Graag brood! Komt in orde.
Vervolgens sta ik 's morgens vroeg op (de beloofde morning-call bleef uit maar heb gelukkig altijd eigen alarm aan) maar geen ontbijtpakket. Na lang wachten en een hoop moeite kreeg ik toch een ontbijtpakket. Toen ik het opende in de taxi, zat er een steenkoude portie rijst met kip in (zonder groenten). En dat voor een 3 of 4-sterren hotel.

...........maar zolang het gemiddeld opleidingsniveau te laag is, en men geen eigen initiatief onderneemt danwel leert met opbouwende kritiek om te gaan wordt het nooit wat.
Heb ik al wel 100x geroepen. Krijg doorgaans alleen maar kritiek dat ik negatief ben.spacer line  

Mensen die zich orienteren op een nieuwe vakantiebestemming zullen ook naar IndonesiŽ kijken, ondanks dat de tickets een stuk duurder zijn. Met een krimpende portemonnee zal daar kritisch naar gekeken worden. Als ze zich dan op IndonesiŽ orienteren zullen ze op websites als deze komen.

Daar lezen ze dat Bali een corrupt hol is geworden wat daarbij ook nog eens doet denken aan Salou met al die bezopen AustraliŽrs. Daarna is het meest toegankelijke eiland Java, maar daar lezen ze over dat de moslims zich niet gedragen en de toerist ook het liefst uitbuiten. Vervolgens lezen ze dat de 'echte Indonees' een luie hond is die alleen maar van zijn reet komt om de toerist uit te buiten en dat Java slechte infrastructuur heeft en te wispelturig is. Wat dat aangaat is dit forum natuurlijk geen advertentie voor de toerist naar IndonesiŽ.

Conclusie : de toerist zal zich meer binnen Europa begeven, Zuid-Europa heeft nog zat mooie plekjes met lekker weer. Je betaalt zonder wisselkoers en als je uitgebuit wordt, dan steun je armlastigen in de Eurozone. Als de toerist Europa uitgaat, zullen ze eerder richting Vietnam of Thailand gaan, dat zie je ondernemers ook steeds meer doen. Als ze in de buurt komen van IndonesiŽ, dan gaan ze naar Nieuw-Zeeland of AustraliŽ. Dat zijn de stabiele landen met schitterende natuur.

Conclusie :
IndonesiŽ blijkt niet te zijn wat men zoekt en dit forum onderschrijft dat in bijna elk topic. IndonesiŽ zal in de toekomst alleen een goed oord zijn voor mensen die per sť naar IndonesiŽ willen. Ow ja, de groeten aan je sponsoren Yerun.

Emoticon: Wink .
"Bhinneka Tunggal Ika"

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 07-12-2011 11:22 Macan Belanda wrote: IndonesiŽ blijkt niet te zijn wat men zoekt en dit forum onderschrijft dat in bijna elk topic.

Vrijwel iedere toerist die op dit forum schrijft, vindt IndonesiŽ fantastisch. De lieden die hier wonen zijn de negatievelingen. Waarom? Beats me.


MAD

spacer line  


Op 07-12-2011 11:49 schreef Pak Pupyes:

[quote verwijderd]

Vrijwel iedere toerist die op dit forum schrijft, vindt IndonesiŽ fantastisch. De lieden die hier wonen zijn de negatievelingen. Waarom? Beats me.
De 'ervaringsdeskundigen' ja, de toeristen die hier wat posten zijn steeds rustiger, hebben er geen zin in. Dan hou je het negatieve over, of kritische, of realistisch, hoe je het maar wilt bekijken. Maar het is geen reclameplaatje wat hier wordt geschetst over het algemeen.

Dat is het 'mooie' contrast hier, allerlei discussie over die waardeloze en foute islam in het met corruptie overgoten land en dan bovenin je beeld een knipperend gifje van een adverteerder die het prachtige land aanprijst ... schitterend contrast.


"Bhinneka Tunggal Ika"

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Zo negatief is het ook weer niet; wel realistisch. En is dit een reisburo-site of een forum? Voor de reisinformatie is er genoeg info op deze site. Ik heb zelf verschillende reisbrochures en -gidsen geschreven maar dan schrijf ik uiteraard anders (business = business). Heel verschil promotie of realiteit. Is dat niet zo bij alle gevallen als het gaat om toerisme of realiteit? Er zijn nog steeds reizigers die naar Birma (Myanmar) gaan ondanks de wetenschap dat er een fout regime is. En China is nog steeds een communistische dictatuur. Reizen naar Cuba neemt alleen maar toe terwijl ook dat land nog steeds een communistische dictatuur heeft.
Ook wel eens gehoord van het spreekwoord: Wie men lief heeft, kastijdt men.sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 07-12-2011 11:58 Macan Belanda wrote:

[quote removed]

Dat is het 'mooie' contrast hier, allerlei discussie over die waardeloze en foute islam in het met corruptie overgoten land en dan bovenin je beeld een knipperend gifje van een adverteerder die het prachtige land aanprijst ... schitterend contrast.

Schijnt iets te maken te hebben met de oeroude Hollandse handelsgeest.sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 07-12-2011 13:11 Yogya-Bali wrote:
Zo negatief is het ook weer niet; wel realistisch.

Daarover verschillen wij duidelijk van mening YB. Daar hebben we het in het verleden genoeg over gehad. Hier hebben lijstjes gecirculeerd over het land en de bevolking waar zelfs de honden geen brood van lusten. Hadden niets van doen met de realitieit, was pure laster.
spacer line  


Op 07-12-2011 13:11 schreef Yogya-Bali:
Zo negatief is het ook weer niet; wel realistisch. En is dit een reisburo-site of een forum? Voor de reisinformatie is er genoeg info op deze site. Ik heb zelf verschillende reisbrochures en -gidsen geschreven maar dan schrijf ik uiteraard anders (business = business). Heel verschil promotie of realiteit. Is dat niet zo bij alle gevallen als het gaat om toerisme of realiteit? Er zijn nog steeds reizigers die naar Birma (Myanmar) gaan ondanks de wetenschap dat er een fout regime is. En China is nog steeds een communistische dictatuur. Reizen naar Cuba neemt alleen maar toe terwijl ook dat land nog steeds een communistische dictatuur heeft.
Ook wel eens gehoord van het spreekwoord: Wie men lief heeft, kastijdt men.

Je vraagt of dit een reisbureau of forum is en het antwoord is natuurlijk beide. Als je de frontpage ziet, dan zie je informatieve stukken en knipperen er mooie reis-banners. Zodra je op het forum komt is de toon volledig omgeslagen. En iedereen heeft recht op zijn mening en zijn eigen waarheid, maar het is de toon die de muziek maakt.

Dit mag allemaal (tot bepaalde hoogte), begrijp me niet verkeerd, maar het is geen bijdrage om meer toeristen naar IndonesiŽ te krijgen. Tuurlijk slaan gelukkig veel mensen zich door de wind en gaan toch en zullen sommige genoemde kritiek ook daadwerkelijk ervaren. Maar de toon is over het algemeen : corrupt, wangedrag, corruptie, diefstal, schijnheiligheid, kleinere herseninhoud en nep. Ik denk persoonlijk dat dat wat genuanceerder kan.

En je vergelijk met landen als China, Myanmar en Cuba snap ik niet helemaal. Cuba schijnt heel vriendelijk te zijn voor de toerist, China gaat veelal in groepsreizen en Myanmar is een buitenbeentje. IndonesiŽ zou ik qua toerisme eerder vergelijken met Thailand, Vietnam of MaleisiŽ, waar ook wantoestanden zijn. Maar kennelijk en op dit forum onderschreven is dat in IndonesiŽ niet mogelijk. Dus ůf IndonesiŽ is zo onvriendelijk ůf er wordt overdreven, maar in beide gevallen zal je geen massatoerisme moeten verwachten na het lezen als een forum als dit.

A.d.h.v. dit forum is IndonesiŽ geen opvolger voor Egypte zoals de TS vraagt. Egypte doet het beter op toeristisch gebied, is bekender en vooral : goedkoper (alleen al de vliegtickets). Wil IndonesiŽ dat eventuele gat opvullen dan zal er flink veel anders moeten in de ogen van de toerist. Een 'goeie lezer' zou echter na het lezen van dit forum niet IndonesiŽ voor Egypte verkiezen lijkt mij.

Je spreekwoord ken ik, maar dan zie ik een verschil tussen een corrigerende tik en een vuistslag in het gezicht."Bhinneka Tunggal Ika"

spacer line  


On 07-12-2011 23:32 Macan Belanda wrote:

[quote removed]

Je vraagt of dit een reisbureau of forum is en het antwoord is natuurlijk beide. Als je de frontpage ziet, dan zie je informatieve stukken en knipperen er mooie reis-banners. Zodra je op het forum komt is de toon volledig omgeslagen. En iedereen heeft recht op zijn mening en zijn eigen waarheid, maar het is de toon die de muziek maakt.

Dus ůf IndonesiŽ is zo onvriendelijk ůf er wordt overdreven, maar in beide gevallen zal je geen massatoerisme moeten verwachten na het lezen als een forum als dit.


Je spreekwoord ken ik, maar dan zie ik een verschil tussen een corrigerende tik en een vuistslag in het gezicht.Corrigerende tik ??
MB schreef : Wat dat aangaat is dit forum natuurlijk geen advertentie voor de toerist naar IndonesiŽ.
Aan de andere kant zijn de lezers intelligent en kritisch genoeg om tussen de regels te lezen .
En er zijn nog andere "travel"sites waar men informatie kan krijgen zonder gehinderd te worden met off topics discussies .

Wat wel uniek is van Indahnesia, zijn er wel een paar ervaringsdeskundigen die ondanks soms cynisme uitlatingen goede informaties geven.

Indonesiers kennen ook een spreekwoord:
Tong kosong nyaring bunyinya. (Holle vaten klinken het hardst).
Geldt niet voor een paar oudgedienden. Emoticon: Shiny


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 


Op 07-12-2011 16:12 schreef sapolidi:

[quote verwijderd]

Daarover verschillen wij duidelijk van mening YB. Daar hebben we het in het verleden genoeg over gehad. Hier hebben lijstjes gecirculeerd over het land en de bevolking waar zelfs de honden geen brood van lusten. Hadden niets van doen met de realitieit, was pure laster.

Wat was laster Sapi geef eens een voorbeeld.
Mag je ook al niet meer je medemens ergens voor behoeden en de weg te wijzen zodat ze beter beslagen ten ijs komen (=goed voorbereid zijn).
Wat wil je nog meer dat je, je medemens help.
ja het is best moeilijk om te willen begrijpen dat er een nieuw wereld is geopend met Internet.
Dat de gewone vrouw/man zijn zegje plaatst
Dat je daar nog wat moeite mee heb, ja zo is het leven nu eenmaal................ Emoticon: Sadley Emoticon: Shut up!

De opportunist
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

barubagus
User
spacer line
 

De vraag was of de toeristen die nu naar Egypte gaan, naar Indonesie zullen gaan.
Ik denk het niet, want waar kun je voor pakweg 350 euro 8 dagen ALL INCLUSIEF
naar toe? Dat kan alleen in Egypte. En het is nu onrustig...maar kijk in Tunesie beginnen de toeristen ook alweer terug te komen. Het is er goedkoop en vooral dichtbij.

Het zijn toch een andere vorm van mensen die van HIERUIT naar Indonesie gaan.
De Egypte gangers zitten meestal alleen maar te zonnebaden.
Bali is wel het Spanje/Egypte voor Aussies. Daar treft je ook meestal de z.g Aussies tokkies. Meestal het publeik dus, die hier naar Egypte gaan.

BB
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.79,810,702 topic views - 236,765 posts - 13,710 topics - 28,597 members - last post @ 26-02-2020 17:01 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

130,233,782 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com