indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  

Beste Accid,

Ik begrijp je situatie. Ik hoop in ieder geval dat je het voor elkaar krijgt en dat je bomen hoog zullen worden. Het is inderdaad lastig om hier met de billen bloot te gaan.

Een kennis van mij is ook ondernemer op Bali.. Wellicht kennen jullie elkaar.. maar ja namen noemen op een forum is ook niet zo netjes...

Mag ik vragen hoe lang je al op Bali bent en waarom je voor Bali hebt gekozen.


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Ik heb niet voor Bali gekozen Bule Gembel en ik ben ook niet op Bali. Ik ben nu op Bali maar heb ook op andere eilanden een bed staan en ga binnenkort een bed bij plaatsen in Yogjakarta. Mijn eerste voetstap op Indonesische bodem was 19 jaar geleden en dat geld ook voor Bali. De boom is hoog (sterk) genoeg en nog zeker niet te oud om te verplaatsen.
.
Je pendeld zelf vaak op en neer zeg je en dat bemoedig ik alleen maar want uiteindelijk zijn er meer plaatsen op de wereld waar je brood kunt genereren. Wat is jou reden om te pendelen en hoe ervaar je dat?


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

spacer line  

Beste Accid,

bedankt voor je uitleg Emoticon: Smile Ik denk dat pendelen mij scherp kan houden. Van alle werelden en plekken waar ik ben krijg ik nieuwe energie en nieuwe ideeŽn. Ook is het opdoen van contacten erg prettig en in veel gevallen kan je er elders ook weer wat mee. Tijdens het pendelen kan je lekker netwerken en keuzes maken met welke partijen je wel of niet iets kan of wil doen. Ook kan je door partijen te koppelen soms leuke dingen tot stand brengen.
Voor mij is vertrouwen en gevoel de basis van alles wat ik doe.
Soms ga ik hier mee op mijn .....

Wat is de reden waarom jij veel reizende bent? Ik ben nieuwsgierig naar de boom die sterk genoeg is en die ook nog gewoon verplaatsbaar is hahaha


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Beste Bule Gembel,

Als antwoord kan ik je dit geven:
.
Ik denk dat pendelen mij scherp houdt. Van alle werelden en plekken waar ik ben krijg ik nieuwe energie en nieuwe ideeŽn. Ook is het opdoen van contacten erg prettig en in veel gevallen kan je er elders ook weer wat mee. Tijdens het pendelen kan je lekker netwerken en keuzes maken met welke partijen je wel of niet iets kan of wil doen. Ook kan je door partijen te koppelen soms leuke dingen tot stand brengen.
Voor mij is gevoel en vertrouwen de basis van alles wat ik doe.
.
Ik denk dat we in deze op dezelfde lijn zitten.


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Pendelen tussen NL en RI was ooit ook mijn opzet. Is er niet van geworden, het werd continu RI. Deels omdat ik dat uiteindelijk ook wel prettig vond, deels omdat je hier je plaats geen moment kan verlaten (hooguit 1 maand) zonder alle grip te verliezen.

Ondertussen pendel ik nog steeds maar wel binnenlands. Nou is binnenlands natuurlijk een ruim begrip in RI omdat het land net zo uitgestrekt is als Europa: van Finland tot Italie en van Ierland tot Moskou met alle natuur- en cultuurverschillen daartussen (bv. in 2 dagen van Timika, Papua via Bali, Surabaya, Yogya naar Pekalongan; werelden van verschil). Dus niet geheel ontevreden.

Bij zowel de diplomatieke dienst als vele multinationals wordt doorgaans een periode aangehouden van maximaal 4 jaar uitzending naar een bepaalde post om niet te teveel "weg te zakken in de kampung" of - met hedendaagse termen - niet teveel going native te gaan. Enerzijds begrijpelijk, anderzijds zwaar bevooroordeeld naar de kunde en het vermogen van de mens. Op dit punt zou men een ieder individueel moeten beoordelen en niet alles "op een hoop smijten" zoals in groepsculturen doorgaans gebruikelijk is.
Een mens kan ook scherp blijven hoewel de persoon op dezelfde plek kan zitten en op een geheel andere wijze nieuwe ideeŽn en energie kan opdoen. Afstand bepaalt niet het vermogen om iets nieuws te bemerken en te beginnen, maar juist openstaan voor nieuwe inbreng van anderen. Je kan naar "de mensen gaan" en zo iets nieuws ervaren, maar je kan ook "de mensen laten komen" en als je openstaat voor deze "nieuwkomers" met verse ideeŽn innovatief blijven.accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Deels kan ik me wel plaatsen in je gedachte als je hebt over dat je scherp kunt blijven terwijl je toch op je plaatsje zit. Ik ben wel van mening dat het samenleving gebonden is zeg maar.
.
In al de jaren dat ik in Nederland heb gewoond ben ik in mijn gedachte scherp geweest en dan ben je in feite ook op ťťn plek nietwaar. Het is echter wel zo dat IndonesiŽ niet dezelfde opzet heeft als westerse landen en tot de tijd dat internet hier doorbrak toch redelijk onbekend was voor de meeste buitenlanders (buiten toeristische bezienswaardigheden) en IndonesiŽrs al helemaal niet op de hoogte waren van wat er buiten de grenzen afspeelde. Als je nu de lokale TV volgt dan is het nog steeds maar mondjesmaat wat ze je tonen op de Indonesische TV en dan is het meeste nog de voetbal uitslagen.
.
Als je westers georiŽnteerd (geboren) bent sta je open voor innovatieve informatie maar moet je wel zelf op zoek naar die informatie. Je wordt hier namelijk niet overspoeld door innovaties en ook al heb je dan de gedachte dat je op de hoogte bent, je merkt pas wat je niet wist als je buiten de maatschappij waar je woont, komt want je moet het vaak namelijk ook nog ervaren.
.
Gezien de geijkte reactie van velen op dit forum van:,, daar heb je er weer eentje die denkt het te allemaal te weten en te gaan doen,, zie je dat vele niet meegaan met de innovatie in mogelijkheden en ook dat kan ik goed begrijpen want de meeste geven op een bepaald moment op en passen zich (in hun gedachte) aan , aan de samenleving.
.
Je hebt dus in feite jezelf ook min of meer aangepast en ook in gedachte want je hebt de uiteindelijk wens (nog) niet kunnen realiseren.
Als je nu helemaal opnieuw zou moeten beginnen in IndonesiŽ Yogja-Bali met de kennis die je nu hebt,wat zou je dan anders doen om die eesrte keus wel te realiseren?
.

Ik denk trouwens dat we flink off topic zijn nu en wil graag de administrateur/operator vragen of deze reacties dan verplaatst moeten worden naar ďeen bedrijf beginnenĒ bijvoorbeeld of een nieuw topic maken.Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

spacer line  

Met veel plezier lees ik de reactie van Yogya en Accid.

Ik ben benieuwd naar het antwoord van Yogya op de vraag van Accid.

Leuk om te lezen dat Accid en Bule Gembel in bepaalde zaken op dezelfde lijn zitten!
Zouden we ook wat voor elkaar kunnen betekenen of elkaar kunnen versterken?

Mischien heeft dit onderwerp wellicht weer wat met ondernemen te maken als Yogya gaat antwoorden en kunnen we weer on topic gaan Emoticon: Smile


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Beste Accid, ik heb feitelijk reeds beduidend meer bereikt dan in NL voor mij mogelijk zou zijn. NL vond ik te stram met al haar regeltjes; hier kan en moet ik alles zelf doen zonder de mogelijkheid op een of ander vangnet terug te vallen. Een dergelijke situatie kweekt al een heel andere mentaliteit op den duur. Het is steeds vooruit denken en niet stil staan.
Ik ben het met je eens dat alles hier lange tijd "achter" liep vanwege moeite (werkelijk) nieuws te vergaren. Doorlopend goede relaties met mijn vrienden en partners in NL hebben dat gecompenseerd (en ik ga dan ook minimaal 1x jaarlijks naar NL om de grip met het "achterland" niet te verliezen).
Daarnaast is dat "achter" lopen hier ook mijn voordeel want ik doe werk dat eigenlijk door Indonesiers zou moeten worden gedaan maar die gewoonweg moeilijk zijn te vinden voor die jobs die ik uitvoer (voor westerse bedrijven/instanies). Ik moet ook scherp blijven en innovatief want anders lopen de Indonesiers mij voorbij. Juist een land als RI biedt voldoende voordelen voor westerlingen die op een - hoe moet ik het zeggen zonder weer allerlei kritiek over me heen te krijgen? - "westers" logische manier kunnen denken en handelen want alhoewel internet en mobiele telecommunicatie allang hun intrede hier hebben gedaan, put men dat nog onvoldoende uit en gebruikt het meer voor sociaal gedoe dan voor zakelijke doelen.
Aanpassen aan de situatie hier? Ja.
Going native gaan zoals zovelen? Nee.
Ik denk dat dat het verschil is. Men hoeft niet zijn personeel elke 4 jaar te wisselen als men er maar voor waakt dat ze niet wegzakken in going native gedoe. Men kan juist uitstekend zijn/haar voordeel doen met degenen die het hier na jaren "door hebben" i.p.v. telkens weer met een greenhorn van voren af aan te beginnen.siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 


Op 28-12-2011 11:01 schreef accid:


Als je nu helemaal opnieuw zou moeten beginnen in IndonesiŽ Yogja-Bali met de kennis die je nu hebt,wat zou je dan anders doenDe vraag wordt aan YB gesteld maar ik ben zo vrij om mijn antwoord te geven.

Me zelf er op blijven wijzen dat in "slaap vallen" niet kan!!
Ik bedoel hier dat kritisch blijven een must is.
Te veel vetrouwen krijgen in je Indonesische (zaken) partner is "Not Done" Emoticon: Angry

Ook nooit laten zien hoe ( te) goed het met je bedrijf/prive gaat.
Dure huizen, dure auto's etc. is "Not Done" Emoticon: Angry
Zorg dat je niet te veel op (gaat) vallen

Emoticon: I love it


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

spacer line  

Yogya, Accid en Siebjans zijn dus allen al geruime tijd aan het ondernemen en adviseren in Indonesie?

Hebben jullie al eens een echte netwerk bijeenkomst met elkaar gehad of houden jullie het op dit forum een beetje anoniem?

Omdat je nooit exact weet met wie je te maken hebt op een forum is enige voorzichtigheid geboden denk ik...

Ik zou best eens een kop koffie met jullie willen drinken al is het alleen maar om eens te spreken met mensen die het aan gedurfd hebben te gaan verkassen en die weten hoe het spel werkt.

Geven jullie advieswerk of zitten jullie in de handel?

Hoe jong zijn jullie? ondergetekende is 37 zomers jong Emoticon: Smile Ik heb een voorzetje gegeven.


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Anoniem is een groot woord, voorzichtig jawel.

Met YB in het verleden veel bijeen gekomen (en het contact is er nog steeds)
Voor de duidelijkheid, op dit moment onderneem ik niets in Yogya (RI).
Heb dat wel gedaan van 1994 t/m 2009 (permanent gewoond circa 10 jaar)

Ik deed daar handel. (advies wil/kan ik altijd geven indien gewenst)

Mijn leeftijd nu 39 lente's. En ik drink graag een bakkie koffie Emoticon: Winkhttp://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

spacer line  

Beste Siebjans,

Ben je op dit moment in Belanda of in RI?
U bent de enige echte meneer van nuafhalen.com ?

Was het in het verleden mogelijk koloniale topstukken bij u af te halen? Emoticon: Smile

Ons leeftijdverschil is niet zo groot. Blijft RI altijd aan je trekken?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

spacer line  

Regelmatig lees ik nieuws over ondernemers die diverse projecten of bedrijven opstarten in IndonesiŽ.

In veel gevallen zijn hier ook subsidies voor mogelijk. Het zijn met name grotere bedrijven die van deze mogelijkheden gebruik maken.

Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?

Deze mogelijkheid is helaas tot nader order niet meer mogelijk.... :(
www.evd.nl/zoeken/showbouwstee(...)location=&highlight=


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 28-12-2011 13:54 siebjans wrote: Ook nooit laten zien hoe ( te) goed het met je bedrijf/prive gaat.
Dure huizen, dure auto's etc. is "Not Done" Emoticon: Angry
Zorg dat je niet te veel op (gaat) vallen Emoticon: I love it
Klopt 100%. Is doorgaans de grootste fout van de bule 's (meestal onder invloed van hun autochtone eega's) om teveel op te vallen. Nooit je hoofd boven het gras uitsteken. Zo roep je vijanden op en wordt je hoofd gemaaid i.p.v. het gras. Jarenlang zaken gedaan met alle spullen binnenshuis, onder gesloten deuren stuff opgehaald. Geen haan die er naar kraaide. Alles in alle rust kunnen verschepen.
Maar kom je met een zeer groot, opvallend huis op de proppen; grote auto's en een gengsi-loving vrouw......ja, vergeet het maar. Vijanden i.p.v. vrienden.
Zie het weer gebeuren: bule te grote mond, groot huis, grote auto, vrouw shopping in buitenland en de heer zelf zich suf neukend aan alle PSK die er maar te vinden zijn. En ja hoor, afgelopen week doken de musuh op. Denk dat het niet lang meer duurt voordat het afgelopen is met deze bule . Nummer ........ ( nomor sekian ).siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

Ik vrees dat ik de desbetreffende "Bule" ken .... toh Emoticon: Yawn


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Je "vrees" zal gegrond zijn. Overmoed roept weerstand op. Dat duurt hier altijd even maar uiteindelijk komt "boontje om z'n loontje".
Heb welgeteld afgelopen jaar wel 8 musuh hun "loontje" zien ontvangen. Men zou bijna gaan geloven in de "Heer" die rechtvaardig is.siebjans
User
User icon of siebjans
spacer line
 

YB, houdt me a.u.b. op de hoogte.
Mocht deze "Bule" onverhoopt terugkeren naar NL zal ik hem hier "opvangen" Emoticon: I love it
(musuh satu lagi Emoticon: Cooool )


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

I will do..... Maar naar NL kan ie niet meer terug. Waarschijnlijk wachten er meer op hem. Waarom denk je dat vele bule naar RI "vluchten"? Same old story. De "grote" boy uithangen, maar.....uiteindelijk hangen ze zichzelf op door het maken van vele (afgunstige) vijanden. Kijk even op Google and you know what I mean .Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Al bij al (on-topic blijven) is Yogya aantrekkelijk.spacer line  

Mijn schoonvader die Chinees is verteld mij ook altijd dat je niet moet opvallen in RI.
Hij verteld mij dat ik als bule altijd op zal vallen dus extra op moet letten op wat ik doe, met wie en hoe. Ook het vervoermiddel, manier van wonen, te dure klokjes om speelt volgens hem allemaal mee in lekker of minder lekker leven in RI.

Heren wat is PKS en musuh? Sorry voor mijn onwetenheid.... Ik kom er toch al een jaartje of 12 ....
Het verhaal van yogya waarin dat staat geeft in ieder geval aan dat het met die bule niet goed komt. Deze doet precies wat mijn schoonvader mij afraad....


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

spacer line  


On 29-12-2011 21:01 bule gembel wrote:
Mijn schoonvader die Chinees is verteld mij ook altijd dat je niet moet opvallen in RI.

Deze doet precies wat mijn schoonvader mij afraad....

Afhankelijk van je doelgroep hoeft je niet verder van huis te zoeken naar eventuele adviseur(s).
Als je in de consultancy wil begeven moet je gewoon bij de bule branchgenoten zoeken , dus ga naar de expatsclubs, ga naar golfsclub .

Een "rijke"Chinese / Indonesische zakenman in Indonesia zal in de meeste gevallen altijd proberen om niet op te vallen.
Of je moet echt tot de top ( cukong beneran klasse ) behoren, met echte security mensen om je heen . Een PP , pengawal pribadi (persoonlijke lijfwachten).
Dan ben je min of meer "onaantastbaar" .

PKS is dames die de oudste beroep hebben.
Een musuh/vijand kan figuurlijk of letterlijk betekenen.bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Beste Surya,
Ik had je even gemist. Bedankt voor je uitleg! Eindelijk weet ik wat pk's betekend haha. T zal dan wel een lelijke bule zijn want volgens mij heb je al heel snel verkering in RI al ist maar voor heel kort...

Je had het in een eerdere posting over salamitactiek... Wat dat is weet ik, wat je daar mee bedoelde omtrent mij begrijp ik even niet.


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

spacer line  


On 29-12-2011 21:49 bule gembel wrote:
. Wat dat is weet ik, wat je daar mee bedoelde omtrent mij begrijp ik even niet.

Ma'af sebelumnya , ik zou het vreemd vinden als je het niet weet Emoticon: Wink .
Ik ga geen mening geven over iemand in het openbaar .
Ma'af ya .bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Best Surya

Toevallig probeerde ik dat stukje over de salamitactiek weer terug te vinden. Doelde je wel of niet op mij? Ik begreep/ begrijp niet wat je daar mee bedoelde. Was het aan mij gericht?
Waar had je dit ook alweer geplaatst?
Je mag me best een beetje verbaal prikkelen daar kan ik wel tegen hoor! Emoticon: Smile
Omdat je weet waar je over praat en volgens mij redelijk bij de tijd bent kan ik het van jouw hebben Emoticon: Stupid
Wat zijn in JKT bekende plaatsen voor expats? Als ik RI ben ga ik wel eens mee te golfen in Bandung en even buiten JKT met IND vrinden. Helaas kan ik niet golfen
Emoticon: Frustrated


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Beste Bule Gembel,
.
Nadat je dit gelezen hebt wil ik je adviseren om naar het andere topic te gaan omdat ik daar uitgebreider in ga op zakelijke aspecten.
.
Om even op dit topic te blijven:
.
Ik heb Yogjakarta wederom verkend en heb mogelijkheden te over gezien en om een beetje met Yogja-Bali mee te denken is een oog daar zeker koning. Nu ga ik me daar meer op richten maar ga dat rustig aan vorm geven met behulp van wat specialisten buiten Yogjakarta. Er zal echter ook een sociale binding zijn en daardoor ga ik nogmaals een keer wat woningen bekijken zodra de tijd daar rijp voor is.
.
Het zal niet makkelijk voor mij zijn omdat ik gevoelig ben voor de religieuze maffia en vooral hun dwaze gedachte en uitdraging. Gelukkig ben ik in de positie dat ik nergens lang hoef te zijn. Kota Baru was een redelijk rustig gebied en voelde santai aan maar als ik dan die berichten lees van die moslimbielen dan zie ik in mijn gedachte allemaal al geitenbloed op de deurposten.
.
Gisteren probeerde een moslim tiener mij nog op een vrolijke manier duidelijk te maken dat hij op een heel andere manier (moslim vredig bedoelde hij) naar de wereld keek. Dit was aan de hand van het feit dat ik hem erop wees dat de besnijdenis in mijn gedachte niet strookte met hetgeen was vermeld in de moslim bijbel en zeker niet toegepast moet worden op (nog onschuldige) kinderen. Ik hoopte nog dat dit besnijden misschien wel dezelfde bijwerkingen zou hebben als het kastreren van een kat toen hij dit zei, maar de geschiedenis bewijst anders.
.
Hij vroeg aan mij met een gezicht van schijnheiligheid waar de orthodoxe joden nog een muurtje van kunnen vullen, Geloofd U? Ik zei: ,, Nee natuurlijk niet! Ik weet het !,,. Ik heb daarna nog een lange tijd met een gezicht rondgelopen waar hij zuur van werd.
.
Ook al weet ik dat er in Yogjakarta gebieden zijn waar je wat voorzichtiger moet zijn met je uitlatingen en uitingen is het zeker te weten een beter oord als het maaiveld (laag gelegen) of beter gezegd graaiveld Bali, want daar weet je nooit waar je aan toe bent. Ik ben daar tegen zoveel angsten van anderen aangelopen dat het in feite allemaal draait om bijgeloof en nog meer van die aangepraate onzin. Een sociale binding hebben in Bali en daar een toko openen en of zaakje opstarten is als het innemen van een beker gif. Het zit al in je maar je weet nooit wanneer het gaat werken.
.
Ik vergelijk Balinezen wel eens met wespen. J e weet dat ze er zijn maar je weet niet waar ze goed voor zijn!Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.91,826,486 topic views - 241,615 posts - 13,746 topics - 35,166 members - last post @ 18-06-2021 18:30 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

149,762,710 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com