indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Ik heb op dit forum al wat mensen zien schrijven dat ze eerst iets op Bali geprobeerd hebben voordat ze naar Yogjakarta gingen en het daar beter doen.
Ook ontmoet ik veel mensen waarvan er veel zeggen dat Yogjakarta hun beter ligt om er te wonen dan andere gebieden.

Ik ken Yogjakarta als stad omdat ik er meerdere keren geweest ben en als stad vind ik het een prima plek om er te zijn voor een tijdje maar hoe is het nu om daar te wonen.
Elke stad of plek heeft zijn plus en min maar wat is nu de min van Yogjakarta?


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Heb niet in Bali gewoond, maar wel 3 jaar in Yogya en nu al twee jaar in Bekasi en denk dat ik wel wat puntjes op kan noemen;
- stad van beheersbare omvang, redelijk snel is alles te bereiken
- je bent zo in de prachtige buitengebieden
- er zitten ook wat buitenlanders, dus je hoeft niet helemaal geisoleerd te zijn
- de stad is - alsmede de omgeving - erg cultureel ingesteld in tegenstelling tot het neppe Bali en het 'moderne' Bekasi.
- Buiten de steden is Centraal Java veel meer Hindoe dan Islam als je verder kijkt dan je witte neus lang is.
- Goedkoper als Bali
- Je kunt er wonen zonder opgelicht te worden door landgenoten en ander tuig

Dat is zo even, er zijn vast nog 100 redenen meer, maar Yogya-Bali kan die wel aanvullen, die heeft tenslotte op beide plekken gewoond.


Ho Lee Fuk

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Alles wat Yerun noemt, is waar. Maar voor mij was het belangrijkste: de mensen. Ik ben niet naar IndonesiŽ gegaan om Nederlanders te ontmoeten, dus de autochtone bevolking was voor mij belangrijk. Balinezen zijn veel meer gesloten dan Javanen. En omdat Yogya een studentenstad is met veel `import'-IndonesiŽrs (en buitenlanders) zijn Yogyakartanen nog veel meer open dan andere Javanen. Mijn uitgebreide kennissenkring bestaat voornamelijk uit IndonesiŽrs.

Maar de vraag was `Wat is nu de min van Yogya?' Ik zou het niet weten. Niet in vergelijking met de rest van IndonesiŽ, tenminste.


MAD

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

een min? Weinig zakelijke internationale allure bijvoorbeeld, maar ik denk dat dit voor de meesten net zo goed een dikke plus kan zijn.


Ho Lee Fuk

SanderBali
User
spacer line
 

Gunung Merapi! Een tikkende tijdbom.

Heb een toeleverancier in Sleman gehad en bij de laatste grote uitbarsting heb ik daar echt last van gehad.

Maar wat Pak Pupyes ook schrijft zijn het erg fijne mensen.Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 02-12-2011 11:05 Yerun wrote: Weinig zakelijke internationale allure bijvoorbeeld

Klopt ook alweer. Maar ik weet eigenlijk niet wat de bedoeling van accid is: in vergelijking met Bali of anderszins? Yogya stelt zakelijk niets voor, maar Bali nog veel minder. De meeste handicraft die je op Bali tegenkomt, komt uit Yogya en omstreken.


MAD

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 02-12-2011 11:14 SanderBali wrote: Een tikkende tijdbom.

Een tijdbom voor de een is het zakelijk voordeel van de ander. Nog zin om een zootje handicraft te kopen tegen weggeefprijzen? Erger nog, je kunt het verschepen en pas als je de zooi hebt verkocht een persen betalen. Ruim 2000 `dingen' in iets van 40 categorieŽn. Het verhaal erachter is amper te geloven, maar die zooi staat al sinds ons aardbevinkje van 2006 niets te doen en geld te kosten: http://yogya-crafts.blogspot.com voor een paar voorbeelden.


MAD

SanderBali
User
spacer line
 

Ja triest en zonde maar via mijn kanalen raak ik die zooi ook niet meer kwijt. Trendhopper in Nederland wilde nog wel eens van dit soort partijen kopen maar zijn helaas ook al failliet gegaan.Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 02-12-2011 11:17 Pak Pupyes wrote:

[quote removed]

Klopt ook alweer. Maar ik weet eigenlijk niet wat de bedoeling van accid is: in vergelijking met Bali of anderszins? Yogya stelt zakelijk niets voor, maar Bali nog veel minder. De meeste handicraft die je op Bali tegenkomt, komt uit Yogya en omstreken.
Duidelijk een voordeel voor Yogya (en omgeving); er wordt geproduceerd, terwijl er op Bali voornamelijk 'geschoven' wordt waardoor het onnodig duurder is dan in Yogya.


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 02-12-2011 11:28 Pak Pupyes wrote:

[quote removed]

Een tijdbom voor de een is het zakelijk voordeel van de ander. Nog zin om een zootje handicraft te kopen tegen weggeefprijzen? Erger nog, je kunt het verschepen en pas als je de zooi hebt verkocht een persen betalen. Ruim 2000 `dingen' in iets van 40 categorie�n. Het verhaal erachter is amper te geloven, maar die zooi staat al sinds ons aardbevinkje van 2006 niets te doen en geld te kosten: http://yogya-crafts.blogspot.com voor een paar voorbeelden.
Die 'zooi' kun je beter proberen te slijten bij de snel groeiende middenklasse in onder meer Jakarta e.d. Daar zitten veel meer mensen die hun huizen graag aankleden met dergelijke 'zooi' dan je ooit elders in de wereld zult vinden op 1 markt.


Ho Lee Fuk

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 02-12-2011 12:21 Yerun wrote: Die 'zooi' kun je beter proberen te slijten bij de snel groeiende middenklasse in onder meer Jakarta

Ja, ik heb tokobagus.com overwogen omdat ik voor IndonesiŽ geen distributeur ken. Maar ik wil de hele zooi in een keer kwijt. Het is al 17 jaar mijn handel niet meer, het is ook mijn probleem niet. Ik heb een ouwe klant uit Canada die in ieder geval een deel wil proberen, maar ik zoek nog naar alternatieven.

Sorry, accid, heeft weer nix te maken met jouw vraag.


MAD

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

3 maanden uitgehouden op Bali en reeds meer dan 20 jaar in Yogya. Zegt genoeg denk ik.
Verder vind ik nog steeds bule terug in Yogyakarta van 2 decennia geleden (o.a. dus PP) terwijl ik in Bali vrijwel niemand meer terugvindt van 2 decennia geleden; allen met de staart tussen de benen en berooid vertrokken (als ze het er levend vanaf hebben gebracht).
Lokale Yogyase bevolking bevalt mij 10x zo beter dan de lokale bevolking op Bali; inclusief het vrouwvolk dat toch verreweg het mooiste van RI is.
Tevens noemt PP het al: een zeer gemeleerde samenstelling van de bevolking vanwege de studenten en de vele artiesten. Hier zit niet een ieder alleen maar achter geld aan maar wordt er ook nog intellect gekweekt en echte kunst voortgebracht (van kwaliteit en niet van het boertige soort als op Bali; theater van Yogya en Bali is vergelijkbaar als blijspel met klucht).
Verder een uitstekende strategische uitvalbasis, zowel wat lucht-, trein- als wegverkeer betreft. Je kan letterlijk alle kanten op.

De min? :
* Een steeds drukker wordend verkeer met brommertjes (maar dat is op Bali ook)?
* Moeilijk te begrijpen denkwijze van de autochtone bevolking (maar dat is op Bali ook)?
* Ik zou het eigenlijk niet weten. Strand een beetje verder weg????Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


inclusief het vrouwvolk dat toch verreweg het mooiste van RI is.
haha.. als ik zeg dat ik in Yogya gewoond heb is vaak een van de opmerkingen: aah, cewek Gunung Kidul . Juist, die inderdaad!

Drukker wordt het overal, als ik het vergelijk met hoe het 5 jaar geleden was is het nu stampdruk, maar het rijd nog altijd sneller als in Jakarta, Bekasi en zuid-Bali tezamen daar. Zelfs op zondagen als half Jakarta op Malioboro staat de auto.

Strand ligt op een prima afstand en is met een schitterende rechte weg te bereiken. De mooiste stranden liggen bovendien in een nog veel mooiere omgeving ten oosten van Parangtritis tot vrijwel aan Pacitan. Nee, daar kan Bali ook al niet aan tippen.


Ho Lee Fuk

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Jee, als ik daar aan denk krijg ik bijna heimwee naar Yogya. Hoewel het ten zuiden van hier ook prachtig is, in kabupaten Bogor..


Ho Lee Fuk

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Het is meer een nieuwsgierigheid die mij deze vraag deed stellen.

Mede omdat er veel Yogjakarta bewoners op dit forum zijn leek me dat voor de hand liggen, want ik ben werkelijk geinterresseerd om Indonesie nog een tijdje als uitvals basis aan te houden, maar ben zoekende naar een geschikte plek.
.
Als ik in Yogjakarta ben voel ik me niet verloren wat je in andere steden wel kan hebben net als bijvoorbeeld in Jakarta. Bandung daarentegen snap ik dan weer wel.
.
Buiten het af en toe verblijven in mijn eigen stekkie op Bali krijg ik een bevangen gevoel zodra ik het eerste kruispunt voorbij ben als ik op pad MOET. Ik kan niet zeggen dat ik een onbedeeld stekkie heb en ik heb alles maar dan ook echt alles bij de hand dus hoef gelukkig niet vaak de deur uit maar het is toch van de gekke dat je jezelf dan in feite af gaat sluiten van de buitenwereld.
Er is geen een gebied meer op Bali en ook niet het oosten wat me nog kan beroeren want ik ben de mentaliteit en die valse glimlach van de Balinese bewoners spuug en spuug zat en zij waren vroeger de inspiratie van Bali. Er moet wel een goddelijk krachtveld om dit eiland heen hangen want anders was deze bevolkingsgroep al lang en breed ten onder gegaan aan hun eigen graaien en jaloezie en onrecht die zij anderen naar eigen believen aandoen.

Ik kan me gezien de algemene tendens van de wereldbevolking goed voorstellen dat als je hier komt als toerist je jezelf af sluit voor elke soort van problematiek en ben ervan overtuigd dat degene die nog een keer hier naartoe komen na het eerste bezoek ziende blind zijn want waarom wil je uberhaupt bijdragen aan het onrecht wat iedereen die zich op dit eiland bevind aangedaan KAN worden en gedaan wordt.
En dan heb ik het nog niet over de mishandeling van de fauna.

Zodra je een voet op Balinese boden zet ben je vogelvrij (en die schieten ze ongeacht hun bestaanskansen ook met bosjes af voor de lol) en ben je overgeleverd aan de grillen van de Balinese ongerechtigdheid.

In tegenstelling van vele bezoekers op dit forum zijn het niet de expats of toeristen die mij doen walgen.
Ik heb in feite eerder medelijden met hen want ik ben in feite alcohol vrij zeg maar (heb nooit een alcohol probleem gehad) en kan goed zien wat er achter het masker vandaan komt als de alcohol zijn werk gaat doen en danblijft er niet veel over.

komt tijd komt raad en zolang ik gezond blijf kan ik daar goed mee om gaan maar je kan niet voortijdig genoeg geinformeerd zijn, toch?Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Ja Accid; je verloren voelen in bijvoorbeeld Jakarta kan ik prima begrijpen. Echter ik woon er nu vlakbij en kom al sinds mijn eerste bezoek aan dit land met regelmaat in Jakarta en denk dat ik kan zeggen dat ik de stad redelijk begrijp. Bovendien is het eigenlijk hardstikke veilig, dus als je wat 'fouts' doet (verkeerde afslag of zo), dan is er niets aan de hand, zelfs niet als je Tambora of Matraman inrijdt, waar nogal eens rellen zijn tussen wijkbewoners.

Jakarta is een schitterend iets waar steeds weer wat nieuws te beleven valt. Vandaag ga ik weer een beetje verder op ontdekkingstocht. Ik heb tot middernacht om wat facetten te bekijken en ik vertrek zodirect, dus ik heb weer ruim de tijd om wat te leren.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik heb ruim een jaar in Jakarta gewoond en er ca. 5 jaar (onregelmatig) gewerkt. Jaren geleden "moest" ik (voor mijzelf) geregeld naar Jakarta om even "adem te halen" (je bent daar als bule niets speciaals en gewoon een nummer; af en toe heerlijk). Hetgene dat mij tegenwoordig daar tegenstaat, is het hopeloze verkeer dat me doet verlangen de stad z.s.m. te verlaten. Maar wil men RI leren kennen, dan is het zeker een voordeel Jakarta (het hart en de hersenen van de natie) te kennen.

Maar goed, dat daar gelaten is de opmerking van Accid goed te begrijpen. Yogya is een redelijk alternatief. Ik zou zeggen: Kom eens een tijdje wonen/verblijven in Yogya en ervaar het zelf. Zeer strategisch.....voor mij pluspunt nr. 1.

Accid's mening betreffende de mentaliteit van de bewoners op Bali kan ik evenzo goed begrijpen en was voor mij ook de reden om het na 3 maanden verblijf op Bali voor gezien te houden. Afgelopen week was ik er nog 1 dag. Dat is net voldoende om niet gestressed te raken en ik geef me dan ook over aan geneugten als lekker "westers" eten en drinken. Zowel op de airport als in het vliegtuig begon het gedonder alweer. Je moet toch ziende blind zijn om de werkelijke mentaliteit niet te (willen) zien. Ik was 10 dagen op stap (buiten Bali) met 2 Ubud-expats die weliswaar een prachtig "stekkie" hebben aldaar maar na 10 jaar toch ook hun buik vol hadden van de lokale bevolking. Zij compenseerden het met veelvuldige vakanties naar andere landen in Azie en de Pacific.
Maar is dat dan nog paradijs als je dat regelmatig moet ontvluchten?spacer line  


On 03-12-2011 04:15 Yogya-Bali wrote:
Maar wil men RI leren kennen , dan is het zeker een voordeel Jakarta (het hart en de hersenen van de natie) te kennen.


Is ook mijn "advies" geweest.


bisa dicek of makemyday .

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

yogjakarta klinkt dus best goed en het zal nu niet lang meer duren voordat ik Yogjakarta dus aan ga doen om eens serieus rond te gaan kijken naar een geschikt woongebied.
Wat raden de specialisten mij aan en ik moet zeggen dat ik de religieuze maffia graag ontwijk als het mogelijk is.
Niet omdat ik iets op mijn kerfstok heb maar wil dat ook graag zo houden.


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Zuidelijk gebied.....tenminste als je niet te duur uit wilt zijn. Noorden heeft prestige en gengsi maar dan krijg je tevens die onbeschaafde platvloerse OKB erbij.
Zuiden is voor de (slimmere) Chinezen en zeer prettige (en beschaafde) desa- bewoners.accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Dus in feite bedoel je de buiten gebieden van Yogjakarta.

Is het centrum niets of is er niets?


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

spacer line  


On 04-12-2011 06:59 accid wrote:
Dus in feite bedoel je de buiten gebieden van Yogjakarta.

Is het centrum niets of is er niets?

Centrum ?
Voor mij als toerist is het Malioboro en de zijstraten .
Het is dezelfde effect alsof je in de buurt van Kalverstraat /Damstraat/Kerkstraat woont( Amsterdam).

Ik denk dat er in de centrum ( en nabije omgeving)altijd nog stille plekken is waar je goed kan wonen , alleen heeft het een bepaalde prijs. Emoticon: Wink

Het welbevinden (senang voelen) wordt medebepaald van je sociale contacten , en als je een Indonesische partner / vrouw hebt hangt ook af van hun sociale niveau ./

Ik voel me altijd ls een vis in het water als ik in Jakarta ben , het zal voor mij geen straf zijn om in Jkt te "wonen" , als is het voor een paar maand per jaar.bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Centrum: Taman Yuwono in de Jl. Dagen (een zijstraat van Malioboro) is een rustige buurt (plantsoentje in het midden) met prachtige koloniale huizen. Daar zou je eens je licht kunnen opsteken. Al verscheidene buitenlanders hebben daar voorheen een huis kunnen huren. En zwembad vlakbij in Batik Palace Cottages.spacer line  


On 04-12-2011 12:52 Yogya-Bali wrote:
Centrum: Taman Yuwono in de Jl. Dagen (een zijstraat van Malioboro) is een rustige buurt (plantsoentje in het midden) met prachtige koloniale huizen. Daar zou je eens je licht kunnen opsteken. Al verscheidene buitenlanders hebben daar voorheen een huis kunnen huren. En zwembad vlakbij in Batik Palace Cottages.

Ik ben gek op "rumah Belanda" , alleen zal het boven mijn budget zijn .


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Yogya lijkt mij ook wel wat. Mijn vrouw komt uit Jakarta en eigenlijk is Bandung voor haar al een probleem om te gaan wonen.....
Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.91,856,658 topic views - 241,618 posts - 13,746 topics - 35,167 members - last post @ 20-06-2021 11:00 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

149,831,494 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com