indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Dorien
User
spacer line
 

Wij denken erover om aankomende zomer naar Bali te gaan. Dit wordt onze eerste reis naar indonesie. Ik hoop dat iemand van u een goede tip voor ons heeft. We zoeken een goede plek om vanuit daar het eiland te verkennen.
Wij houden niet van de touristen Hotels. Zijn niet opzoek naar luxe maar naar rust, cultuur, natuur en strand.
Heeft iemand een goede tip?

Alvast bedankt!

Groetjes DorienAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Dorien,

Als er op dit forum ergens veel over is geschreven dan is het wel over Bali. Ook zeer recent. je vragen zijn erg algemeen.
Mijn tip is dan ook om de zoekfunctie te gebruiken of een aantal topics doorlezen.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Bali? Waar ligt dat? Maar serieus>> even de zoekfunctie gebruiken,zoals AM zegt,en er gaat een wereld voor je open...


hati hati, pelan pelan

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Wij houden niet van de touristen Hotels. Zijn niet opzoek naar luxe maar naar rust, cultuur, natuur en strand.

Dus, waarom wil je dan naar Bali !!?

Hotels zijn bij uitstek voor toeristen / cultuur? (see one see them all) / natuur? (Flora misschien maar fauna is al afgeschoten door de Balinees muv de straat hond alhoewel die nu ook al weer vaker op de lijst staat) / strand (zonder vervuiling?)

Heb je niet gelezen hoe toeristen hier behandeld worden ?

Beter is het dan om naar Nusa tengara te gaan. een woord...PUUR

Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

dorien; je schrijft dat je niet van hotel met toeristen houdt. In Indonesie kun je beter in hotels met buitenlandse toeristen zitten dan met Indonesiers. Want zodra die de huiselijke omgeving hebben verlaten worden dat asociale beesten die geen drol geven om wat er om hun heen gebeurd; schreeuwen op de gangen en kamers, overal rotzooi weggooien, kamerdeuren open laten staan (zodat kennissen altijd naar binnen kunnen), roken waar het niet mag.. ect. ect.

En als je iets cultureels zoekt, dan moet je voornamelijk niet op Bali zijn. Een eiland naar links of naar rechts is al een heel stuk meer aan te raden.


Ho Lee Fuk

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Ik heb nog maar net geschreven dat Bali(nezen) geen spaan heel laten van de fauna en nu lees ik op de Baliadvertizer on_line http://www.baliadvertiser.biz/ het volgende artikel op pagina 74-75. (zelf even opzoeken als je werkelijk geinterresserd bent om naar Bali te gaan) Nu is de onderwaterwereld al een lange tijd slecht af in Bali en worden toeristen met list en bedrog naar het Balinese schildpadden catering eiland gebracht onder de noemer dat ze alles doen om ze te beschermen (uitbroeden voor consumptie bedoelen ze) maar nu hebben ze ook nog een ander slachtoffer gevonden maar houden ze dat ver van het door toeristen bezochte Bali. al is de leugen nog zo snel (jan66) de waarheid achterhaalt hem wel.
.
Bali? No Thanks!


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Helemaal eens met accid. Prachtig, die toeristen die naar Bali gaan en dan spierwitte paradijselijke zandstranden verwachten waar alleen een aapje over het strand kruipt en geen mens te zien is. En dan komen ze aan in Denpasar en eerste stop is het hotel in Australische enclaves als Kuta of Seminyak. Op dag twee worden ze voor het eerst aangereden door een lokale motorrijder (meestal een dronker AustraliŽr) en ze missen zo al het moois dat IndonesiŽ te bieden heeft.
Bali is nu eenmaal de Costa Brava van IndonesiŽ en net als aan de Costa's zijn er heel mooie plekjes, maar eigenlijk weten alleen de kenners deze te vinden. Ik adviseer je om naar de Griekse eilanden te gaan, heb je ook natuur, cultuur en mooie stranden en scheelt je een lange vlucht.


From Dayeuhkolot with love

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 01-12-2011 06:46 accid wrote: Bali? No Thanks!

Als een van de oudste (de oudste wellicht) Bali-haters op dit forum protesteer ik krachtig: mensen die voor de eerste keer naar Bali gaan zijn net zo onder de indruk van dat eilandje als ik ruim dertig jaar geleden. Gewoon gaan, Dorien.

Edoch:
 • op het strand kun je niet liggen of lopen. Een ware marteling. Veel te heet. Zwemmen en vooral snorkelen is echter aan te raden op plaatsen waar de zee schoon is, en die zijn er gelukkig wel
 • het zuidelijke schiereiland (Nusa Dua) kun je gewoon vergeten. Torremolinos en dan nog wat erger
 • net boven Nusa Dua ligt de `gouden driehoek.' Radioactief goud, vind ik. Afschuwelijk toeristisch met als absolute dieptepunt Kuta
 • in het westen van Bali is amper iets te doen
 • blijft over: het midden (Ubud en zo), het oosten (Amed), en het noorden (Lovina). Ubud is dan natuurlijk de meest strategische plek, Lovina de minst strategische voor excursies. Ik heb wat tegen Ubud, dus ik zou naar het oosten gaan. Een goede plek om te snorkelen, en omdat Bali niet zo groot is kun je van daaruit toch het hele eiland in een dag bestrijken. Heen en weer, om met drs. P te spreken.

  MaarÖ Als je meer dan een week de tijd hebt, bezoek dan ook een ander eiland. Java en Lombok liggen het meest voor de hand. Java is het interessantst, met name Yogya omdat ik daar woon. O nee. Maar je vliegt voor weinig binnen een uur naar Yogya, en van daaruit kun je kennismaken met het echte IndonesiŽ. Bing maar op Borobudur, Pramabanan, Keraton, Dieng, Malioboro.


 • MAD

  Pak Pupyes
  User
  User icon of Pak Pupyes
  spacer line
   


  On 01-12-2011 07:00 monyet wrote: Ik adviseer je om naar de Griekse eilanden te gaan

  Landverrader! En dan bovendien nog naar de Griekse bedriegertjes sturen! Schaam je, Monyet!


  MAD

  Kembang
  User
  User icon of Kembang
  spacer line
   


  Hallo Dorien

  Ik kom net uit Bali....heerlijke eiland. Als je er meer van wilt weten vraag dan aan Jeroen mijn mail-adres......Ik zat in lekker rustige stekje zůnder lawaai, maar ik genoot van de omgeving en tevens een leuke uitvalsbasis naar allerlei bezienswaardigheden. Ik heb zelfs een naam van een chauffeur/gids die je graag hťťl Bali laat zien, tenminste in overleg met jou wensen..... bovenstaande kreten gewoon aan je voorbij laten gaan Emoticon: Angry ik hoor het wel.....
  Gr. Kembang  senior
  User
  User icon of senior
  spacer line
   

  Wat een gezeik dat Bali niks meer aan natuurschoon en ongereptheid te bieden heeft.
  Inderdaad moet je niet in het zuiden zijn,tenzij je het uitgaanstype bent en je je aan de Costa del Sol wilt wanen.
  En als je dan voor de eerste keer naar Bali gaat, zoals de meeste toeristen die voor het eerst naar Indonesie gaan, vind je zelfs het zuiden wel leuk. Zo niet? Neem een taxi naar het oosten, noorden of westen < hotel hoef je niet vooraf te boeken> en dompel je in de rust.


  hati hati, pelan pelan

  SanderBali
  User
  spacer line
   

  Ja Bali is verschrikkelijk! Rot allemaal op uit Bali, dan kunnen wij weer lekker rustig over de Jl Bypass rijden.  spacer line  

  Hallo Dorien,

  Trek je niets aan van dat sommige mensen heel erg negatief reageren! Zuurpruimpjes heb je natuurlijk overal!

  Onze ervaring is dat Bali een schitterend eiland is, met mooie natuur en geweldige mensen. Natuurlijk is er de laatste 10 jaren een hoop veranderd, maar waar is dit niet het geval? Als je ergens lekker tussen de rijstvelden wilt logeren, en toch een leuk uitgaansgebied wilt hebben, is Ubud geweldig. Wij komen al jaren op Bali en vinden het nog steeds heerlijk. Persoonlijk vinden wij Bali veel mooier dan Java of Lombok. Alhoewel Sumatra ook mooi is, vooral het gebied bij Bukit Lawang.
  Op Bali komen we al jaren in een leuk klein hotelletje. Als je het adres daarvan wilt hebben, stuur me dan even een persoonlijk mailtje.

  Geniet ze op Bali Dorien!

  Groetjes Reinie
  DroomDecor is een fair trade bedrijf en dť specialist op het gebied van handgemaakte producten uit Bali en Thailand.

  maam Diaan
  User
  spacer line
     Doe ik ook niet meer.
  Ben alleen nog nieuwsgierig wat de beheerders hiervan vinden.
  Het/ hij/zij doet de site geen goed.
  Jammer.
  MODERATOR BREAK

  Kan niet, daarom is het ook weggehaald. Sorry dat ik een prive-leven heb.

  Placed by Jeroen @ 01-12-2011 15:25
  ibusas
  User
  User icon of ibusas
  spacer line
   

  Dorien: je bent van harte welkom.....
  Mijn link vind je onderin deze reactie.

  Ze hebben er een liedje van gemaakt: Welcome to my paradise....... Emoticon: Smile

  Tanx PP.
  kwestie van snappen

  BintangJan
  User
  User icon of BintangJan
  spacer line
   

  Het is de PP stijl en onderaan staat niet voor niets MAD


  Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

  Pamelabak
  User
  spacer line
   

  Diana,

  De beheerders doen er zo goed als niets aan heb ik gemerkt. Men kan elkaar hier op de site net zoveel beledigen en uitschelden als men wil zonder dat er ingegrepen wordt en daar pas ik voor. Heel af en toe wil ik nog weleens reageren maar ga nooit meer in discussies in, dat heb ik afgeleerd. Het is inderdaad heel jammer.

  Dorien,

  Ga lekker naar Bali toe en geniet ervan. Bali is een heel mooi eiland qua fauna en flora, er is ontzaglijk veel te zien (even de site doorspitten), maar is wel erg toeristisch.

  Groet,

  Pamela
  MODERATOR BREAK

  Sorry, ik was een avondje niet thuis. Topic is opgeruimd, verder geen meldingen gezien waar ik naar kan kijken. En zoeken naar opmerkingen om weg te halen doe ik niet.

  Placed by Jeroen @ 01-12-2011 15:22
  Pak Pupyes
  User
  User icon of Pak Pupyes
  spacer line
   


  On 01-12-2011 13:34 ibusas wrote: kwestie van snappen

  Yep. Het is helaas weinigen gegund.


  MAD

  BintangJan
  User
  User icon of BintangJan
  spacer line
   

  Maar Dorien, vraag aan Jeroen mijn mailadres en ik kan je van advies dienen.
  Er zijn hier nu eenmaal categorische Bali haters. En soms hebben ze wel een beetje gelijk. Maar deze Balihaters zijn forumleden die kennis hebben gemaakt met het werkelijke leven op Bali en niet door de ogen van een toerist kijken. En zoals ik ook op andere topics wel eens gelezen heb geldt dit niet allen voor Bali, maar ook als je lang op Java woont.


  Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

  maam Diaan
  User
  spacer line
   


  Vind het niet vreemd dat nieuwelingen gelijk weer weggaan of niets meer van zich laten horen.
  Je zal zo'n antwoord krijgen op je eerste vraag.
  Geef alleen antwoord als ik iemand verder kan helpen.
  Gelukkig doen een aantal mensen dit ook nog, maar voor hoelang??
  Zonde.  Pak Pupyes
  User
  User icon of Pak Pupyes
  spacer line
   


  On 01-12-2011 13:38 BintangJan wrote:
  Er zijn hier nu eenmaal categorische Bali haters

  Precies. Ik ben een van die Bali-haters, maar ik heb geleerd om daar niet aan toe te geven. Het komt vanzelf. Ik raad niemand meer af om naar Bali te gaan. Iedereen die voor de eerste keer naar Bali gaat, raakt betoverd. En dan komen ze terug. En bezoeken ze ook een ander eiland. And then we're talking.


  MAD

  Jeroen
  Administrator
  User icon of Jeroen
  spacer line
   

  Allerlei niet ter zaken doende reacties weggehaald. Ontopic dus hier. Emoticon: Smile  Pierre118
  User
  spacer line
   

  Ik vond dit forum altijd reuze interessant en regelmatig ook met nuttige informatie. Ik kom zelf regelmatig op Bali, en het bervalt me prima daar. Ik vind de mix tussen drukte(lees:toeristisch) en de plekjes die mij rust bieden volop aanwezig.

  Maar even los van dat, het begint nu meer op een ordinaire chatbox te lijken dan een forum.  Jeroen
  Administrator
  User icon of Jeroen
  spacer line
   

  Voor de laatste keer offtopic geruimd hier. Diegene die denkt dat er doorgegaan moet worden kan rekenen op wat 'hulp' van mijn kant om het te stoppen. Klachten kunnen hier, offtopic heeft ook zijn eigen plek. Nu ga ik eerst slapen en aan de familie denken.  accid
  User
  User icon of accid
  spacer line
   

  Wij denken erover om aankomende zomer naar Bali te gaan. Dit wordt onze eerste reis naar IndonesiŽ. Ik hoop dat iemand van u een goede tip voor ons heeft. We zoeken een goede plek om vanuit daar het eiland te verkennen.
  Wij houden niet van de toeristen Hotels. Zijn niet opzoek naar luxe maar naar rust, cultuur, natuur en strand.
  Heeft iemand een goede tip?


  Laten we daar nog even vanuit gaan.

  Dat was de vraag van Dorien en het begin van dit topic.

  Ik heb gezien dat er een aantal berichten zijn verwijderd en dat maakt het weer een beetje wat duidelijker, maar vooraf aan het moment dat de berichten werden verwijderd is er (op een enkeling na) gereageerd door mensen die commerciŽle of algemene belangen hebben met Bali ( .ramahomestay.com/DroomDecor/ yayasan-bali.nl/ dreams-come-true.nl) of mensen die een probleem hebben met Pak Pupyes zijn reacties en taalgebruik.

  Zodra je dan niet positief (gewenst) reageert op het topic wordt je omschreven als zeurpiet of bali hater.

  Mijn reactie op de vraag van Dorien was niet minder negatief dan die van Pak Pupyes en toch werd ik ontzien van aantijgingen. U allen op dit forum mag mij van alles betichten en zelfs persoonlijk worden (ook al kent U mij niet) maar probeer wel objectief te blijven a.u.b. anders wordt het zoín zooitje.

  We moeten dus uitgaan van iemand die voor het eerst naar IndonesiŽ gaat en die wil dan Bali als bestemming kiezen omdat ze op zoek is naar rust ,cultuur ,natuur en strand en niet naar luxe.

  Dan lijkt het mij een reŽel antwoord om te stellen dat Bali dan niet de beste bestemming is om voor het eerst kennis te maken met IndonesiŽ ongeacht de wat bevooroordeelde mede forum leden liever willen horen.

  Bali is zoals door een aantal van Uzelf wordt onderschreven niet meer wat het 10 jaar geleden was en laten we wel wezen het komt niet eens meer in de buurt m.u.v. wat afgelegen gebieden als je ervan uitgaat dat je het zuiden en Ubud het toeristisch centrum is.
  Hoe je het nu wend of keert , deze mensen willen Bali gaan ontdekken en komen dan niet om het feit heen dat ze in die gebieden komen waarvan U zelf zegt dat dit inderdaad niet het Bali is waar je nu voor moet komen. Dit heet een paradox., want wat er dan over blijft om te gaan bekijken dat op andere eilanden niet beter zou zijn als eerste kennismaking van IndonesiŽ?

  Bali heeft buiten de toeristische gebieden niets maar dan ook niets meer te bieden dan andere eilanden terwijl andere eilanden vele malen meer te bieden hebben dan Bali.

  Kijk , rust kan je overal vinden en ook op Bali maar om dat nu als uitgangs punt te nemen om naar Bali te gaan als eerste verkenning van IndonesiŽ, mmmmm nee, dacht het niet.

  Bali heeft cultuur maar dan kom je toch echt in die Toeristen val waar je veel andere mensen op dit forum over hoort klagen en dan vaak onder noemer corruptie of ongepast gedrag. En zoals ik al zij : ,, you see one you have seen them all,,. Dus willen we dat die mensen nu aanraden om als eerste kennismaking te ervaren ofÖ is het misschien niet veel beter om naar bijv. Yogyakarta te gaan waar je dagen lang kennis kan maken met een van de meest spraakmakende cultuur van IndonesiŽ in de vorm van handwerken en geschiedenis en op de wereld erfgoed lijst is gemerkte bouwwerken. Of wat dacht je van Sulawesie met Toraja en Manado, nou ja ook hier geldt er zijn nogal veel alternatieven die Bali overstijgen als eerste kennismaking.

  Bali heeft natuurlijk een Flora maar die komt meer over als een kruidentuintje als je die vergelijkt met de prachtige wouden op vele andere eilanden zoals Sumatra ĖKalimantan Ė Sulawesi - nou ja eigenlijk alle andere eilanden.
  En de fauna is toch echt om de tranen van in de ogen te krijgen als je die vergelijkt met de fauna op Sumatra waar nog inheemse diersoorten buiten kooien kunnen leven of wat dacht je van de Komodo eilanden als je voor de eerste keer kennis mag maken met de natuurpracht in IndonesiŽ. En eerlijk zijn.. de onderwater wereld bestaat in Bali m.u.v. een klein stukje in het zuidoosten van Bali meer uit plastic afval dan uit de overgebleven vissenpracht en dat geld nu ook voor menjangan in het noorden van Bali.
  Daar kan je bijvoorbeeld op Bunaken of wederom Komodo veel meer van verwachten.

  Dan blijft het strand nog over en moet ik daar werkelijk nog wat over zeggen waardoor Bali nog een beetje positief uit de verf kan komen zonder een klein leugentje voor de Balibestwil. Sorry, ik lieg niet.

  Nogmaals Dorien, en dit advies heeft niets met haat voor Bali te maken of andere negatieve motieven die niet op de waarheid gebaseerd zouden zijn.

  Als eerste kennismaking van IndonesiŽ, Bali? No thanks!!!  Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.


  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  87,962,803 topic views - 240,754 posts - 13,734 topics - 34,238 members - last post @ 18-01-2021 13:08 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  143,316,619 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com