indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Martinus
User
spacer line
 

Kopi Luwak gemalen in een moderne verpakking van 165 gram kost in de supermarkt gemidddeld Rp 8.000.

Heb er een aantal pakjes van mee genomen.sabar2
User
User icon of sabar2
spacer line
 


Er is Kopi Luwak en "kopi luwak"
De eerste keer dronk ik dit in Nederland voor 8.50 euro een heel klein expressokopje
Het had een aparte smaak, op mijn reizen in Indonesie was het overal verkrijgbaar
(niet in iedere toko of resto maar het was altijd wel te vinden) maar je proeft verschillen
dus het zal niet altijd DE Kopi Luwak zijn geweest.
In Solo vind je in normale supermarkten (Luwes,hypermarket) wel 6 verschillende
Kopi Luwak's in de schappen in prijs varieerend van 8.500 tot 18.000 rph per pakje
(een kopsverpakking)
Soms kom ik nog de "echte" smaak tegen maar meestal ook in de duurdere klasse.
Familie uit Sumatra bracht voor mij sumatraanse koffe mee.
Maar sorry die kan ik niet drinken zonder melk TE sterk.
Ik geniet echter van heerlijke Sari Wangi teh ook gewoon uit de supermarkt.
Daar kan pickwick D.E. nog iets van leren Emoticon: Yes! Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 16-07-2013 16:15 Martinus wrote:
Kopi Luwak gemalen in een moderne verpakking van 165 gram kost in de supermarkt gemidddeld Rp 8.000.

Heb er een aantal pakjes van mee genomen.
Die koffie zal best smaken maar het kan natuurlijk geen echte kopi luwak zijn.
Precies zoals Sabar zegt er is Kopi Luwak en er is kopi luwak. Het eerste met hoofdletters geschreven is nl een merk van koffie in Indonesie.

Kijk maar eens wat er in de posting voor jouw geschreven wordt.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 Een fragment uit ĎBezoek op Balií

Zoals afgesproken stond onze chauffeur de volgende ochtend voor Melati te wachten om ons naar Lovina Beach te rijden en nadat onze spullen waren ingeladen gingen we op weg. Onze man achter het stuur was van de relaxte soort en bood veelvuldig aan onderweg te stoppen als wij dat zouden willen. Na verloop van tijd stopte hij maar uit zichzelf en vertelde, omdat het toch inmiddels koffietijd was geworden, dat we een kijkje konden nemen in een tuin waar koffie werd verbouwd. Tevens zouden er civetkatten rondlopen die de beste koffiebessen opaten en weer uit poepten zodat er daarna de duurste koffie ter wereld van gemaakt kon worden: kopi luwak. We liepen over een schaduwrijk pad waarlangs de struiken met koffiebessen groeiden en ik bekeek een donker hok met tralies waarachter ik twee van de katachtige diertjes ontwaarde die mij met grote angstige ogen aankeken.Op een binnenplaats was een uitstalling samengesteld van de producten waar de toerist uit diverse soorten koffie zijn keuze kon maken en ik bekeek er een schaaltje met luwak-bonen dat eruit zag als een uitgekotste bruine bonen schotel met schimmel.Er was een bordje bij met uitleg voor de belangstellenden:
Kopi Luwak koffie komt van de eilanden van IndonesiŽ, een gebied dat bekend staat om haar uitmuntende koffie. Inheems in het gebied is ook een kleine civetkat, ook wel paradoxurus genoemd. De lokale bevolking noemen ze luwaks. Deze kleine zoogdieren leven in bomen en hun favoriete voedsel is de rode, rijpe koffiebes. Ze eten de bessen met boon en al. Terwijl de boon in de maag van het kleine dier is, ondergaat het een chemische bewerking en fermentatie. Als de boon zijn reis door het verteringsysteem heeft voltooid wordt hij uitgestoten. De nog intacte bonen worden verzameld van de bosbodem en gereinigd, vervolgens gebrand en gemalen net als elke andere koffie. Van de resulterende koffie wordt gezegd dat die smaakt als geen ander. Het heeft een rijk, zwaar aroma met een vleugje karamel of chocolade. Andere termen die worden gebruikt om de smaak te beschrijven zijn: oer, gronderig en exotisch. De structuur is bijna stroperig en zeer glad.Nederlanders kijken het liefst zonder iets te kopen en zijn dol op alles wat gratis is. Dus ik sloeg een bakkie troost niet af, vooral toen ik begreep dat deze niet door de magen van de katachtige beestjes was gegaan.

http://www.dangdude.eu/index.p(...)ekende-weg&Itemid=72Martinus
User
spacer line
 

Beter laat dan nooit dacht ik bij het lezen van berichten over Kopi-Luwak plaats ik dit bericht
In juni j.l. kocht ik Kopi-Luwak vacuum in vacuumverpakking van 165 gram in een supermarkt in Jakarta voor Rp. 750, in Sungailiat (Bangka) Rp.900.
De fabrikant is PT. JAVAPRIMA ABADI - Semaring. Het heeft een pittige afdronk en is zwart van kleur, maar of het echt puur is en geen mix? Ik heb eens Kopi-luwak in 2007 gekregen van familie in Palembang die mij vertelden dat het echte Kopi-Luwak was gekocht bij een kleine plantage van vrienden in Pagar Alam.
De hoeveelheid die nu te koop is roept terecht de vraag op is het echte Kopi- Luwak?
Het is ook al te koop in een strip van 10 pakjes als oploskoffie met suiker etc. vreselijk zoet, was voor mij niet te drinken.

Martinus
User
spacer line
 

sorry, in mijn net geplaatst bericht over Kopi-Luwak heb ik een fout gemaakt met weergeven van de betaalde prijs dit moet zijn Rp.7500 en Rp. 9000.

Aanvulling op bericht, in dit voorjaar was er in Schiedam (Lange Kerkstraat) bij een klein koffie en thee winkel Kop-Luwak te koop, prijs Ä 45,- per 250 gram vacuum verpakt, gebrand in Belanda.Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Heb ergens anders mijn visie over koffie geplaatst, en hoewel me dit hier niet echt geliefd maakt misschien, moet ik het hier even kwijt; hier is het meer on topic!

En ja, koppie Luwak of Lubak of kopi luwak of Koffie Luwak (of zelfs kopi Kluwak: zie heading van deze topic Emoticon: Confused ... ik vind het allemaal even zielig, sorry. Geef dat geld ipv die afzetterij van dat Luwakgeloof aan weeshuizen: zijn er hier zat van. Neem dan bijv. een Christelijke, beter dan die muslim weeshuizen. Is maar een hint Emoticon: Yes!
Daar kan je voor twee van die salonsocialistische minirotbakkies Luwak, 300 (driehonderd) weeskinderen hier heel blij mee maken! Emoticon: Laugh out loud
(tenminste, als ik twee bakjes reken voor totaal Ä17,- Emoticon: Worship Emoticon: Nooo is nu Rp 250.000,- Laatst voor 30 kids 2kg gezonde Salakvruchten gekocht voor Rp 20.000,- En blij dat ze waren! )

Kopi Luwak, wat een afzetterij! Ja voor diegenen die zich willen LATEN afzetten is dat natuurlijk niet zo dus: die geloven idd in die 'emotionele meerwaarde', waarmee reklame en PR het publiek belazeren.

Nee voor mij is het KOPIKO Brown Coffee geworden. Makkelijk, uit een zakje, en klaar is kees... okay van smaak (maar daar valt niet over te twisten). Gula Aren ipv die rottige witte suiker wat totaal niet nodig is overal, en wat zo slecht is voor de mens.

Dan heb je Okť van Tora Bika waarvan ze zeggen dat het de laatste 'uitslurpsel' is van de betere koffie, dus het laatste 'restje' is. Voor mij niet dus.

Ook heb je Cappuchino van Tora Bika, lekkerder dan Okť maar waarom zou ik.

En het meest populaire; van ABC.
Dat neem ik sowieso niet omdat:
1). ze onmiddelijk (het succes van) KOPIKO hebben nageaapt, en ipv 'Brown Coffee' het 'Brownies' hebben genoemd. Volksverlakkerij, wat in NL niet eens toegestaan zou worden.
Zeker als die kleuren op de verpakking ook nog eens exact gekopiŽerd worden. Heel verwarrend, want heb nu TOCH die rotzooi van ABC gekocht
2). De smaak is duidelijk minder (naast ongezonder) dan KOPIKO Brown Coffee, en de drab (tubruk) daar moet je op wachten totdat het verzonken is... hoewel je altijd wat binnenkrijgt
3). ik vind koffie EN chocola EN caramel EN witte suiker overbodig. Waarom doen ze dat? Om klanten te trekken. Gengsi; er zit 'meer' in... 'meer' waar voor je geld? Maar overdaad schaadt echt!
4). het gros van de mensen het neemt, als zijnde 'beter' (=duurder dus)

Dat was mijn koffie praatje, met gewoon even een andere visie.

Een goed (gezonder) initiatief als die van 'Brown Coffee' steun ik graag, in een land van našperij, weinig eigen initiatief, kits en imitatie.Your attitude determines your altitude

dangdude03
User
User icon of dangdude03
spacer line
 

Kopi Luwak dieronvriendelijk


Traditioneel gaan mensen in IndonesiŽ en buurlanden het oerwoud in om de uitwerpselen van de luwak te verzamelen, te reinigen en door te verkopen. Maar door stijgende vraag naar deze koffie worden luwaks steeds vaker gevangen en in kooien opgesloten. De schuwe, omnivore nachtdieren zijn niet alleen hun vrijheid kwijt, ze krijgen ook een eenzijdig en dus ongezond dieet van koffiebessen. De opgesloten dieren lijden aan stress: ze ijsberen en verwonden zichzelf vaak.


WSPA heeft geen bezwaar tegen kopi luwak, mits die koffie afkomstig is van vrije civetkatten. Het opsluiten van wilde dieren is mishandeling. De dierenbeschermingsorganisatie roept daarom op tot robuuste certificering die kan garanderen dat kopi luwak afkomstig is van dieren die in het wild leven.

http://www.trosradar.nl/nieuws(...)vriendelijk-product/
Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Vandaar die angstige oogjes (zoals 'twee reebruine ogen') die mij aankeken destijds door de tralies van zo'n handel buiten Bandung. Wist hun verdriet niet... maar die beesies waren dus gewoon stressed en ziek.
Net zoals die ganzenleverfokkerijen in Frankrijk (dat wil je niet weten), de stierenmartelingen-voor-vermaak in Spanje, en laat staan die honden afranselarij in Korea, daar wil je helemaal niet bijzijn. Voor het 'stevige' vlees, lekker doorgebloed, hangen ze de hondenmaaltjes levend op, en ranselen de arme beesten dagenlang helemaal lek, tot ze goed bevonden zijn voor consumptie! Emoticon: Angry Emoticon: Angry Emoticon: Angry

Als er ooit een Anti Koreaanse Levende Hondenmaaltijden Afranseling Stichting wordt opgericht, ben ik de eerste die geld overmaakt! Ik WACHT er op!
(zelf doe ik al genoeg in die richting, voor mensen... gaan nog voor honden, vind ik Emoticon: Sadley
En als er daarnaast een Stichting opgericht wordt, zoiets als "Commissie voor Afranselen van Hondenbeulen tbv de Koreaanse Horeca", ben ik van de partij! Emoticon: Party!

Dus kom maar op, ook met die Stichting Anti Luwak Pesterijen Omwille van Het Decadente Koffiedrinken!


Your attitude determines your altitude

jupje
User
User icon of jupje
spacer line
 

Er is kopi luwak en KOPI LUWAK.
De eerste is gewoon geproduceerde koffie, die onder deze merknaam in tal van supermarkten en -marktjes te koop is, met normale prijzen, in elk geval concurrerend met tal van andere merken, die er in de schappen naast liggen.
De laatste zou dus het darmkanaal van de civetkat gepasseerd zijn (dit is overigens ook vaak niet eens te controleren), en daardoor, behalve een speciale smaak (???) ook nog iets exotisch, iets unieks, over zich hebben. Vandaar die exotische, in elk geval exorbitant hoge, prijs, welke ze er voor durven vragen.Far from the madding crowd.

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Echte kopi luwak is onbetaalbaar. Dus is het doorgaans nep.
Er is al een coffeshop-keten Kopi Luwak genaamd en schijnt dus kopi luwak te serveren. Maar daarnaast ook gewone koffie, americano, cappucinno, etc. Bijna dezelfde prijs.....dus....zal de geserveerde kopi luwak wel niet echt zijn.Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Die schuwe nachtdiertjes met hun domme, grote oogjes Emoticon: Blush moeten we gewoon zelf vragen, of er nep in het spel is. Gewoon ook s'nachts lampen erop zetten (overdag kunnen ze toch al niet meer slapen nu achter die tralies in die kleine stalen hokkies zonder stro of enig erbarmen).


Your attitude determines your altitude


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.89,060,884 topic views - 240,862 posts - 13,738 topics - 34,575 members - last post @ 06-03-2021 13:11 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

145,080,537 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com