indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 


On 25-01-2012 06:19 Macan Belanda wrote:
Monyet,

Zo overtuigt als jij van je grafiek bent zozeer twijfel ik aan dit soort plaatjes; goud is wel degelijk een belegging. Als een grafiek zo steil omhoog gaat dan gaan bij mij alarmbellen rinkelen. What goes up must come down is zo'n beetje het eerste waar je aan moet denken als een grafiek te sterk stijgt.


En olie dan? Is olie ook een bubble? En koper? En platina? En koffie? Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Het zijn geen bubbles. De internethype, dat was een bubble. De bubble die jij ziet in die grafieken is de geldbubble. Geld is waar de bubble gecreŽerd, want er is in het westen veel rijkdom gecreŽerd met geld dat niet bestond. Iedereen kon een huis kopen dat ver boven zijn capaciteit lag. En hypotheken zijn doorgaans geldscheppend, want het zijn meestal geen spaarcentjes van de bank die gebruikt worden om de huizen te kopen.

Ik snap dat het niet makkelijk is om de switch te maken, want het hele denkpatroon is sinds de geboorte erop gebaseerd dat geld de constante is, maar het is goed om je eens te beseffen dat je door het jarenlang bijdrukken van geld door centrale banken bestolen wordt, zonder dat je er erg in hebt.


From Dayeuhkolot with love

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 25-01-2012 09:00 monyet wrote: En olie dan? Is olie ook een bubble? En koper? En platina? En koffie?

De overeenkomst met goud is dat de prijzen ervan ook in USD worden uitgedrukt, de valuta uit het land met de grootste geldpers ter wereld. Het verschil is dat ze een veel grotere economische waarde vertegenwoordigen. Goud kent wel industriŽle toepassingen, maar een groot deel van de waarde wordt bepaald door het feit dat het een vluchtmiddel is. Een bubbelvluchtmiddel, want je kunt er nauwelijks iets mee doen. Komt nog bij dat Aziaten - met name Chinezen - goud meer vertrouwen dan (hun) geld, en vermoedelijk terecht ook, maar dat kan zo maar ophouden.


MAD

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 24-01-2012 06:40 oyibo wrote:
Wat hebben vrijmetselaars te maken met dit topic?

Die hebben al helemaal weinig met de crisis te maken. Emoticon: Confused
Een van de werkelijke macht hebbers achter de schermen.
Lees het artikel eens door.
Denk je nu werkelijk dat de crisis een gewone reden heeft ...............
Nee, het heeft niets met doem denken of wat dan ook te maken.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 24-01-2012 16:05 dangdude03 wrote:

[quote removed]


De illuminatie misschien?
Aha, iemand die wakker is. Emoticon: Bye bye Emoticon: Yeah right!


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

spacer line  


Op 25-01-2012 09:00 schreef monyet:

[quote verwijderd]


En olie dan? Is olie ook een bubble? En koper? En platina? En koffie? Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Het zijn geen bubbles. De internethype, dat was een bubble. De bubble die jij ziet in die grafieken is de geldbubble. Geld is waar de bubble gecreŽerd, want er is in het westen veel rijkdom gecreŽerd met geld dat niet bestond. Iedereen kon een huis kopen dat ver boven zijn capaciteit lag. En hypotheken zijn doorgaans geldscheppend, want het zijn meestal geen spaarcentjes van de bank die gebruikt worden om de huizen te kopen.

Ik snap dat het niet makkelijk is om de switch te maken, want het hele denkpatroon is sinds de geboorte erop gebaseerd dat geld de constante is, maar het is goed om je eens te beseffen dat je door het jarenlang bijdrukken van geld door centrale banken bestolen wordt, zonder dat je er erg in hebt.

Beste Monyet,

alle grondstoffen die jij noemt zijn gevoelig voor een bubble. Alleen door de globalisering en toenemende bevolkingsgroei zal ťlke grondstof harder nodig zijn, dus een structurele stijging zit er dik in. Maar dan heb ik het vooral over grondstoffen die nodig zijn, tarwe, rijst, koper, olie etc.

Goud is niet zo'n bijster speciaal product, het is van oudsher een mooi stukje glimsel, maar er is veel meer goud dan noodzakelijk is, ook met de toenemende groei. Omdat het ooit (en soms nog) gekoppeld was aan geld (onderliggende waarde) wordt hetgeen als iets waardevols, eigenlijk een nieuwe impuls. En sinds goud niet meer wordt gebruikt als dekking voor welke valuta dan ook, duiken bij elke koersval van welke valuta dan ook, mensen terug op goud, omdat het toen simpelweg hardere eenheden waren. Maakt dat goud waardevol ? Nee, alleen tussen de oren.

Olie is totaal niet te vergelijken met goud. Olie is veel meer nodig, omdat we door de verbrandingsmotor verslaafd zijn aan olie. Dat hebben die oliegiganten goed bekeken. De spelletjes die zich op de oliemarkt afspelen ... tja, daar lusten de honden echt geen brood van. Toch heb ik er afgelopen jaren in belegd en dat is me goed afgegaan.

Weet je hoe ik dat deed ? Ik had de kredietcrisis voorspeld (dat mag je geluk noemen, maar ik zat er al 5 jaar op te wachten, maar zat tot 2-3 maanden voor de ellende toesloeg dik in de financials, ING om precies te zijn, ik had dus wel degelijk geluk, want ING ging in een paar maanden tijd van 27,50 naar 2,50). Ik heb destijds Shell gekocht, simpelweg omdat de koers inzakte en als er iets is wat ALTIJD nodig is, dan is het olie. De olieprijs van 140$ was een hype, de daling naar 40$ helemaal (kan er wat naast zitten, het gaat even om het verhaal). Ik ben een simpele jongen en dacht een olieprijs die 70% instort ? Dat is onzin, de wereldeconomie zal niet 70% instorten. Als er iets een veilige haven is dan is een oliegigant die net op z'n flikker krijgt (tenzij je iets hebt als wat BP overkwam).

Ik heb Shell gekocht op 18,50Ä ofzo, daarlaat toen iets van 7-8% dividend op. Kon niet missen, ik had in no-time een fikse winst, waarna het aandeel naar de 15Ä zakte. Op zo'n moment rustig blijven zitten en ik zat binnen een maand weer op mijn aankoopbedrag. Ik heb aardig wat schommelingen gehad, maar uiteindelijk was mijn doel om mijn inzet te verdubbelen. Daar had ik 8 jaar voor uitgetrokken (70 delen door 9% dividendrendement is ongeveer 8, het getal 70 kun je aanhouden om tot 100% te komen, lang verhaal). Dus als de koers minimaal op 18,50Ä zou staan (aankoopkoers) en met het dividend van 9% zou ik na 8 jaar op 100% winst staan.

Inmiddels heb ik onlangs al verkocht, ik heb mijn poen keihard nodig voor mijn dromen en ik zat dicht tegen de 100% rendement aan. Dit heb ik verdient door stil te zitten, geen 1000% te willen en te geloven in je doel. Olie is geen bubble, de koers is de bubble, zoals dat met elk ander product is waarmee gespeculeerd wordt, waaronder goud.

Ik zei het al eerder : goud is stijgende omdat er spelletjes worden gespeeld op de valutamarkt, goud is een goeie belegging, ik geef je groot gelijk. MAAR ! Bel me eens op als de valutamarkt tot rust komt en je hebt je goud nog. Kijken of dan nog zo overtuigd bent. Monyet, eerlijk : elke product waar in gehandeld/gespeculeerd wordt is gevoelig voor een bubble, een zeepbel. Wij hebben het hier in Nederland uitgevonden met de tulpenmanie en zouden het beter dan wie ook moeten weten.

Hoe herken je een bubble ? Door zo'n grafiek als jij op de vorige pagina plaatste. Alles wat te hard stijgt zal ooit te hard dalen. Ik weetdat goud nu stijgt omdat er een aantal fundamentele redenen voor zijn, te weten : slechte dollar, slechte euro, China die groot inkoopt en vooral de enorme trek naar veiligheid. Wat zullen de mensen schrikken als de valuta's tot rust komen (geloof me dat gaat gewoon gebeuren) en China stopt met inkopen, dan krijg je het tegenovergestelde van nu : men ziet een daling, voor de zekerheid verkopen er ook een paar, de eerste grote partij volgt voor de zekerheid en er ontstaat paniek. Standaardverhaal, nooit en nergens anders geweest.

Monyet, ik gun je het beste, wil je ook niet onnodig bang maken, ik zeg niet dat je dom bent, maar ik vertel je alleen wat ik geleerd heb. Je speelt met vuur en het gaat al lang goed en ik denk dat het nog wel even goed blijft gaan. Maar onthou dit : er gaat geen belletje op het hoogste punt ! Ten tweede : zodra de daling inzet denk je eerst dat het meevalt en niet veel later wil je je verlies helemaal niet meer nemen omdat het zonde is, het heeft immers hoger gestaan, dķs is het meer waard.

Een tip voor iedereen die wel eens belegt : je hebt pas winst als je casht en uitgeeft. Ik heb ooit een heel pak geld gehad (zeg ik niet als stoerdoenerij), heb grote winsten gemaakt (dit is relatief, ik ben een gewone burger dus een leuk bedrag is voor mij enorm, reken maar in een aantal honderden procenten), heb 'spijt' dat ik het heb opgemaakt, maar als ik naar anderen kijk die het kwijt zijn geraakt op de beurs, dan denk ik : wat een genot dat ik al dat geld gewoon heb uitgegeven aan mooie vakanties, spullen, hobby's, uitgaan, lekker eten, leven ! Een vriend van me (beurshandelaar) attendeerde me daar ooit op, hij zij verkoop een deel en pak die vakantie die je zo graag wilt. Waar ik van heb genoten is hij inmiddels kwijtgeraakt.

Het enige wat geen bubble is, is namelijk je leventje. Maar winst boek je pas als je je aandelen/opties/andere rommel verkoop en het geld uitgeeft aan iets wat je koestert.

Verder lul ik maar een end heen, ik heb er veel over gelezen, heb vrienden die hoog in de toren zitten en bereid zijn domme vragen te beantwoorden en heb het vooral altijd simpel gehouden. Ik heb NIET de wijsheid in pacht, maar zit er zelden naast (zelden, omdat ik nooit te stoer vind overkomen). Je hoeft niet naar mij te luisteren, liever niet zelfs, want ik wil niet verantwoordelijk zijn voor anderen, ik beleg ook niet voor anderen, ik wil alleen graag vertellen dat je erg moet oppassen met alles wat belegging heet. Het is niet eng, wel link.


"Bhinneka Tunggal Ika"

spacer line  


Op 25-01-2012 10:08 schreef Pak Pupyes:

[quote verwijderd]

De overeenkomst met goud is dat de prijzen ervan ook in USD worden uitgedrukt, de valuta uit het land met de grootste geldpers ter wereld. Het verschil is dat ze een veel grotere economische waarde vertegenwoordigen. Goud kent wel industriŽle toepassingen, maar een groot deel van de waarde wordt bepaald door het feit dat het een vluchtmiddel is. Een bubbelvluchtmiddel, want je kunt er nauwelijks iets mee doen. Komt nog bij dat Aziaten - met name Chinezen - goud meer vertrouwen dan (hun) geld, en vermoedelijk terecht ook, maar dat kan zo maar ophouden.

Ik heb dat valutaverschil niet meegenomen in het hierboven geplaatste stuk, maar het is helemaal waar je zegt, ik zie dat jij wat minder lang van stof bent. Ik onderschijf wat je hier zegt in ieder geval.


"Bhinneka Tunggal Ika"

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 


On 25-01-2012 19:13 Macan Belanda wrote:

[quote removed]

Beste Monyet,

alle grondstoffen die jij noemt zijn gevoelig voor een bubble. Alleen door de globalisering en toenemende bevolkingsgroei zal ťlke grondstof harder nodig zijn, dus een structurele stijging zit er dik in. Maar dan heb ik het vooral over grondstoffen die nodig zijn, tarwe, rijst, koper, olie etc.

Goud is niet zo'n bijster speciaal product, het is van oudsher een mooi stukje glimsel, maar er is veel meer goud dan noodzakelijk is, ook met de toenemende groei. Omdat het ooit (en soms nog) gekoppeld was aan geld (onderliggende waarde) wordt hetgeen als iets waardevols, eigenlijk een nieuwe impuls. En sinds goud niet meer wordt gebruikt als dekking voor welke valuta dan ook, duiken bij elke koersval van welke valuta dan ook, mensen terug op goud, omdat het toen simpelweg hardere eenheden waren. Maakt dat goud waardevol ? Nee, alleen tussen de oren.

Olie is totaal niet te vergelijken met goud. Olie is veel meer nodig, omdat we door de verbrandingsmotor verslaafd zijn aan olie. Dat hebben die oliegiganten goed bekeken. De spelletjes die zich op de oliemarkt afspelen ... tja, daar lusten de honden echt geen brood van. Toch heb ik er afgelopen jaren in belegd en dat is me goed afgegaan.

Weet je hoe ik dat deed ? Ik had de kredietcrisis voorspeld (dat mag je geluk noemen, maar ik zat er al 5 jaar op te wachten, maar zat tot 2-3 maanden voor de ellende toesloeg dik in de financials, ING om precies te zijn, ik had dus wel degelijk geluk, want ING ging in een paar maanden tijd van 27,50 naar 2,50). Ik heb destijds Shell gekocht, simpelweg omdat de koers inzakte en als er iets is wat ALTIJD nodig is, dan is het olie. De olieprijs van 140$ was een hype, de daling naar 40$ helemaal (kan er wat naast zitten, het gaat even om het verhaal). Ik ben een simpele jongen en dacht een olieprijs die 70% instort ? Dat is onzin, de wereldeconomie zal niet 70% instorten. Als er iets een veilige haven is dan is een oliegigant die net op z'n flikker krijgt (tenzij je iets hebt als wat BP overkwam).

Ik heb Shell gekocht op 18,50Ä ofzo, daarlaat toen iets van 7-8% dividend op. Kon niet missen, ik had in no-time een fikse winst, waarna het aandeel naar de 15Ä zakte. Op zo'n moment rustig blijven zitten en ik zat binnen een maand weer op mijn aankoopbedrag. Ik heb aardig wat schommelingen gehad, maar uiteindelijk was mijn doel om mijn inzet te verdubbelen. Daar had ik 8 jaar voor uitgetrokken (70 delen door 9% dividendrendement is ongeveer 8, het getal 70 kun je aanhouden om tot 100% te komen, lang verhaal). Dus als de koers minimaal op 18,50Ä zou staan (aankoopkoers) en met het dividend van 9% zou ik na 8 jaar op 100% winst staan.

Inmiddels heb ik onlangs al verkocht, ik heb mijn poen keihard nodig voor mijn dromen en ik zat dicht tegen de 100% rendement aan. Dit heb ik verdient door stil te zitten, geen 1000% te willen en te geloven in je doel. Olie is geen bubble, de koers is de bubble, zoals dat met elk ander product is waarmee gespeculeerd wordt, waaronder goud.

Ik zei het al eerder : goud is stijgende omdat er spelletjes worden gespeeld op de valutamarkt, goud is een goeie belegging, ik geef je groot gelijk. MAAR ! Bel me eens op als de valutamarkt tot rust komt en je hebt je goud nog. Kijken of dan nog zo overtuigd bent. Monyet, eerlijk : elke product waar in gehandeld/gespeculeerd wordt is gevoelig voor een bubble, een zeepbel. Wij hebben het hier in Nederland uitgevonden met de tulpenmanie en zouden het beter dan wie ook moeten weten.

Hoe herken je een bubble ? Door zo'n grafiek als jij op de vorige pagina plaatste. Alles wat te hard stijgt zal ooit te hard dalen. Ik weetdat goud nu stijgt omdat er een aantal fundamentele redenen voor zijn, te weten : slechte dollar, slechte euro, China die groot inkoopt en vooral de enorme trek naar veiligheid. Wat zullen de mensen schrikken als de valuta's tot rust komen (geloof me dat gaat gewoon gebeuren) en China stopt met inkopen, dan krijg je het tegenovergestelde van nu : men ziet een daling, voor de zekerheid verkopen er ook een paar, de eerste grote partij volgt voor de zekerheid en er ontstaat paniek. Standaardverhaal, nooit en nergens anders geweest.

Monyet, ik gun je het beste, wil je ook niet onnodig bang maken, ik zeg niet dat je dom bent, maar ik vertel je alleen wat ik geleerd heb. Je speelt met vuur en het gaat al lang goed en ik denk dat het nog wel even goed blijft gaan. Maar onthou dit : er gaat geen belletje op het hoogste punt ! Ten tweede : zodra de daling inzet denk je eerst dat het meevalt en niet veel later wil je je verlies helemaal niet meer nemen omdat het zonde is, het heeft immers hoger gestaan, dķs is het meer waard.

Een tip voor iedereen die wel eens belegt : je hebt pas winst als je casht en uitgeeft. Ik heb ooit een heel pak geld gehad (zeg ik niet als stoerdoenerij), heb grote winsten gemaakt (dit is relatief, ik ben een gewone burger dus een leuk bedrag is voor mij enorm, reken maar in een aantal honderden procenten), heb 'spijt' dat ik het heb opgemaakt, maar als ik naar anderen kijk die het kwijt zijn geraakt op de beurs, dan denk ik : wat een genot dat ik al dat geld gewoon heb uitgegeven aan mooie vakanties, spullen, hobby's, uitgaan, lekker eten, leven ! Een vriend van me (beurshandelaar) attendeerde me daar ooit op, hij zij verkoop een deel en pak die vakantie die je zo graag wilt. Waar ik van heb genoten is hij inmiddels kwijtgeraakt.

Het enige wat geen bubble is, is namelijk je leventje. Maar winst boek je pas als je je aandelen/opties/andere rommel verkoop en het geld uitgeeft aan iets wat je koestert.

Verder lul ik maar een end heen, ik heb er veel over gelezen, heb vrienden die hoog in de toren zitten en bereid zijn domme vragen te beantwoorden en heb het vooral altijd simpel gehouden. Ik heb NIET de wijsheid in pacht, maar zit er zelden naast (zelden, omdat ik nooit te stoer vind overkomen). Je hoeft niet naar mij te luisteren, liever niet zelfs, want ik wil niet verantwoordelijk zijn voor anderen, ik beleg ook niet voor anderen, ik wil alleen graag vertellen dat je erg moet oppassen met alles wat belegging heet. Het is niet eng, wel link.


Maca, jouw verhaal gaat op als de Euro blijft bestaan. De waarde van goud is decennialang gemanipuleerd en wanneer gemeten in geldwaarde, dan is goud ook bubblevoer, heb je helemaal gelijk in. Het grootste deel van de goudhandel is virtueel en ieder onsje goud verwisselt virtueel vele honderden zo niet duizenden keren per dag van eigenaar. Daarom moet je ook fysiek hebben. Er komt een moment dat fysiek van virtueel goud losgekoppeld wordt. Virtueel goud heeft geen waarde voor mij.

Wat wel zo is, is dat goud mooi is om achter de hand te hebben ingeval de Euro het begeeft. Bovendien wordt er in de VS (Gingrich, Paul) alweer voorzichtig gesproken over de terugkeer naar de goudstandaard. Als dat werkelijkheid wordt dan kan het niet anders zijn dat ůf het merendeel van het geld in omloop vernietigd wordt ůf de goudwaarde gigantisch gaat stijgen. Om ook maar een klein deel van de dollars die in omloop zijn af te dekken met goud dient goud gigantisch te stijgen of dient er bizar veel meer goud geproduceerd te worden in de komende jaren en dat gaat niet gebeuren want de meeste mijnen in Zuid-Afrika dienen nu al tot 2500 meter diep te gaan om metalen te vinden.
Canada/Rusland is een ander verhaal, maar ook daar zijn de meeste gebieden al veelvuldig leeggetrokken. En de gebieden waar dat niet is gebeurd liggen vaak heel afgelegen zoals Nunavut in Noord-Canada.


From Dayeuhkolot with love

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 

Toch merk ik dat bij de massa nog altijd het vertrouwen in fiat geld overheerst. Dat verbaast mij wel. Want fiat geld is zo breekbaar als een porceleinen kopje. Vertrouwen komt te voet en vertrekt per paard, is een oud gezegde. Niemand lijkt zich er hier zorgen over te maken dat er ongelimiteerde geldschepping kan plaatsvinden en daardoor de koopkracht van je maandelijkse inkomen afneemt tot op een punt dat men het vertrouwen verliest. En dan gaat het pas echt hard.


From Dayeuhkolot with love

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Monyet, je mag hopen dat het zover niet komt.


It's only kinky the first time.

spacer line  

Hmm Monyet, ik had gehoopt je beter te kunnen overtuigen. Maar als we terug gaan naar een goudstandaard, dan gaat goud skyhigh omdat de valuta in elkaar storten, wat dat aangaat is (ook fysiek) goud net zo inflatiegevoelig als al het ander.

Als valuta gaan vallen (niet ondenkbaar), dan is het probleem zo groot, dan is het eigenlijk automatisch al een probleem dat je fysiek goud in huis hebt. Maar we praten dan over scenario's waar ik weiger over na te denken, ik zie het ook niet gebeuren.

Als de euro klapt, dan schiet goud nog verder omhoog, maar ten opzichte van wat ? Als er ook maar ergens iets valt, een bank, een land, iets groots, dan weet niemand waar de ellende stopt. Met het vallen van Lehman zag je dat al, het ging gelijk overal mis. Als de euro uit elkaar spat is eigenlijk alles wat fysiek is geld waard, immers het is geen geld. Wat dat aangaat is geld onze grootste verslaving, maar voor mij is het ondenkbaar dat we met een heel continent tegelijk gaan afkicken !


"Bhinneka Tunggal Ika"

spacer line  

Het is een vervelende tijd. De mensen die de financiŽle markt kapot hebben gemaakt zijn nog steeds aan de macht. Hoe kan je dan nog vertrouwen terug krijgen?

Probeer eens een hypotheek te krijgen die je vijf jaar geleden net voor elkaar kon krijgen. Nu gaat dat je niet meer lukken. Ik verwacht nog wel een paar jaar zwaar weer. Zo lang je op koers blijft en nog een beetje vooruit kan stomen mag je nu al blij zijn ( eigen ervaring )

De vraag naar grondstoffen en edele metalen zal echt wel gaan stijgen. Wr zijn enorme tekorten. Moet je eens kijken wat er vanuit Europa dagelijks naar China verscheept wordt aan oude metalen, kunststoffen etc.

Goud is best leuk geweest de laatste 20 jaar. Zelf verwacht ik dat de euro nog wel even zal dalen.


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

monyet
User
User icon of monyet
spacer line
 


On 26-01-2012 15:55 Macan Belanda wrote:

Als valuta gaan vallen (niet ondenkbaar), dan is het probleem zo groot, dan is het eigenlijk automatisch al een probleem dat je fysiek goud in huis hebt. Maar we praten dan over scenario's waar ik weiger over na te denken, ik zie het ook niet gebeuren.


We moeten niet vergeten dat iedere munt in de historie waardeloos eindigt. Dat is een gegeven in het leven, net als beschavingen komen en gaan. De Maya's, de Grieken, de Romeinen, noem ze maar op. Europa heeft eeuwenlang de wereld geregeerd, de laatste tijd samen met de VS. Die tijd is nu voorbij en een handvol Aziatische landen zal nu het stokje overnemen. Het wordt daarom tijd om mijn tak van de stamboom weer terug naar IndonesiŽ te verplaatsen Emoticon: Bye bye

Overigens ben ik goed bekend in de financiŽle wereld, dus jouw argumenten zijn niet nieuw voor mij. Het hoeft ook niet zo te zijn dat een van ons gelijk heeft en de ander niet, we verschillen slechts van inzicht, niks mis mee. Mijn standpunt betreft goud en de Euro is al vele jaren mijn standpunt en verandert niet zomaar.

Ik hoop ook niet op doemscenario's, want daar wordt niemand beter van. Maar ik denk wel dat Europa in de komende decennia genoegen moet nemen met een zeer lage economische groei en op termijn zelfs met een negatieve groei, wat slecht nieuws is voor de pensioenfondsen. Dit is ook beschreven door George Friedman van Stratfor (strategische consultants van de Amerikaanse overheid). Ik kan je zijn boeken aanraden, met name "The next 100 years".


From Dayeuhkolot with love

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Friedman is vooral bekend vanwege zijn geopolitieke analyses, wat betreft de economie wil hij er nog wel eens naast zitten.

Natuurlijk groeit economie van de de Aziatische landen snel - sneller dan die van de EU en de VS - want ze zijn met een inhaalslag bezig: ze zijn net begonnen met de eerste fase van de industriŽle revolutie. Dat proces gaat sneller dan onze industriŽle revolutie (omdat alles steeds sneller gaat), maar dat wil niet zeggen dat je daar nou `moet zijn.' Ze mogen ons vuile werk opknappen tegen een fooitje en onder erbarmelijke omstandigheden - net als wij destijds. Alleen `wij' hebben het bedacht. Zoals `wij' ook de technologische revolutie hebben bedacht, en de informatierevolutie. Omdat alles steeds sneller gaat, moeten we nu iets nieuws bedenken, een nieuwe revolutie. En daarom moet je in de EU of de VS zijn, al is het natuurlijk niet meer nodig om daar fysiek te zijn.


MAD

spacer line  

En AziŽ krijgt ook nog zijn terugslag, groeit ook te snel, met name China. Dat duurt wat langer omdat de economie nog niet helemaal is vrijgegeven, maar de economie groeit sneller dan de samenleving aankan. Dus scheefgroei in lonen en andere variantjes, dat komt er een keer uit. Het is op zich wel al heel knap dat ze het zo lang in toom weten te houden, maar dat komt simpelweg omdat ze daar wťl willen bijremmen zo nu en dan (planeconomie).


"Bhinneka Tunggal Ika"

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Monyet, ik denk dat je gelijk hebt met de komende decennia in Nederland. Nederland is verworden tot een dienstverlenend land. De export van agrarische producten mag je nog export rekenen.Metname ZO Azie maakt een flinke economische groei door. Niet in de laatste plaats door dat markten zijn geliberaliseerd. Vietnam heeft zelfs een beurs en aandelen sinds een kort aantal jaren. De werking daarvan zie je nu pas tot uiting komen. let wel een land wat exporteert op een ongekende schaal sinds een aantal jaren. In Indonesie zal het zeker toenemen. Goud heeft pas sinds 2007 een stijgende trend, zodra de wereeld economie weer in balans is, hopelijk doen de Europeanen en de Amerikanen nu echt snel iets, zal goud heel snel weer inelkaar klappen. Dat is geen onbekend fenomeen. Planningen en investeringen van metname multinationals gaan over jaren. En dan de uitwerking ervaren duurt even lang. Dus zie ik de dip in Azieatische landen de komende 10 jaar niet komen. Met China als uitzondering. Die hebben ongemerkt al veel export verloren aan naburige landen. En die hoeveelheden zijn groot.

Niet voor niks zijn investeringen van mulitinationals in laten we het noemen in de regio enorm! En profiteren ze daarbij van de inkomsten in het land van nieuwe vestiging. Inkomens stijgen dus niet alleen export is dan interessant. Ik verwacht niet dat Azie en Afrika opkorte termijn last zullen hebben van een slechte economie. Het gegeven dat multinationals investeren in deze landen zegt ook dat ze dit niet in Europa of Amerika doen. Weet je gelijk waar de poen zit en waar die heengaat en waar die vandaan komt.


It's only kinky the first time.

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 27-01-2012 06:32 oyibo wrote: Nederland is verworden tot een dienstverlenend land.

Stom hŤ. Waren we nog maar jagers en verzamelaars. Nou zitten we daar mooi met die verrekte kenniseconomie (waarbij oyibo is overgeslagen).


MAD

accid
User
User icon of accid
spacer line
 

Prachtig om te lezen dat er zoveel economische kennis lijkt te zijn op dit forum. Wordt er vrolijk van en met een stem erbij van Maarten van Rossem in mijn gedachte krijg ik het idee dat er helemaal geen crisis is. Bedankt allen.


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Warren Buffet over goud:

Neem nu die over de waardering van het goud. Buffett rekent voor. Al het goud van de wereld bij elkaar heeft op de huidige prijs een waarde van $ 9.600 mld. Het past met gemak bij elkaar op een elkaar op een honkbalveld. Het goud past namelijk in een kubus van 68 feet (20m). Buffet noemt dat belegging A. Belegging B bestaat uit: Al de Amerikaanse landbouwgrond, 16 keer het bedrijf Exxon Mobil. Volgens Buffett het meest winstgenererende be- drijf met een winst van $ 40 mld. Tot slot kan in B nog $ 1.000 mld contant. De vraag is waar kiest een belegger voor, A of B? Over 100 jaar zal belegging B door de landbouwgrond enorme hoeveelheden graan hebben opgeleverd en de 16 Exxonís enorme dividenden. Belegging A zal niets hebben opgeleverd. En met enige cynisme merkt Buffett op ďYou can fondle the cube, but it will not respondĒ (U kunt het goud strelen maar het zal niet reageren). Naast het aange- ven dat goud een nutteloze belegging is geeft hij ook aan dat er per jaar $ 160 mld wordt geproduceerd. Dat moet elk jaar door de markt worden opgenomen om de prijs tenminste stabiel te houden.

Bron: Steentjes Vermogensbeheer


MAD

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

19 procent van de hulp van 130 miljard euro gaat naar de Grieken. De rest gaat naar de banken.

ďWaar gaan de 130 miljard euroís hulpgeld voor Griekenland naar toe?Ē Het antwoord van Die Gazette is duidelijk: financiŽle instellingen buiten Griekenland krijgen 40%, Griekse banken 23%, en de Europese Centrale Bank 18%. De resterende 19% wordt aangewend om uitgaven in Griekenland zelf te financieren.

Met andere woorden, meer dan 80% van het reddingspakket gaat naar schuldeisers, dat wil zeggen banken buiten Griekenland, en de ECB. De miljarden belastinggeld zullen niet Griekenland redden, maar de banken.

Die Gazette is bovendien van mening dat het een ďillusieĒ is om de staatschuld te willen verlagen van 160 naar 120% van het bbp.

Bron: http://www.360mag.nl/in-het-ni(...)-hulp-griekenland-op


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Zoals gebruikelijk begrijp ik niet wat je nou wil zeggen, Albert. Die link die je geeft is al even onduidelijk en nietszeggend.
De facto is Griekenland failliet gegaan. Het land kon z'n schulden namelijk niet meer betalen. Die schulden zijn voornamelijk aan banken. Door de banken te betalen, hoeft Hellas dat niet meer te doen. Simpel. En elegant, want ik vrees grote vrezen voor wat er met die centjes zou zijn gebeurd als je het direct aan die vermaledijde Hellenen zou hebben gegeven.
Maar ik neem aan dat het weer een complot is. Van die Vrijmetselaars, of van de Joden natuurlijk. De Bilderbergers? Wat hebben we nog meer? Hou op schei uit.


MAD

erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Waar zou dat geld dan naartoe moeten, Albert?
Als Griekenland failliet gaat, sleurt het een flink aantal banken mee in zijn val. De gevolgen zouden niet te overzien zijn. De hele wereldeconomie zou kunnen instorten!
Waarom denk je dat de Chinezen eventueel bereid zijn om te helpen? Zij zijn de economische grootmacht van het moment, en hebben geen baat bij een wereldwijde recessie.
En als jij geld leent om bv een huis te kopen gaat dat geld toch ook naar de verkoper.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Anorak
User
User icon of Anorak
spacer line
 

Beetje raar om te veronderstellen dat als Griekenland failliet gaat de rest meegaat.

Zo te zien hebben schuldeisers al enorm veel laten vallen. Het is natuurlijk onzin te denken dat de rest van de landen dan ook failliet gaat. De steun zit hem erin de devaluatie van de Euro tegen te gaan. De enige motivator voor de Euro landen want dat risico zit er in. Wat erger is? Na dit hebben we nog steeds een munteenheid en geen politieke eenheid. Juist dat zorgde voor deze crisis. De verdragen werden gewoon aan laarzen gelapt, vandaar de maatregelen nu in Nederland. De graaiers in Den Haag, de nog bijkomende factor gaat kijken hoeveel ze nog meer kunnen persen uit de Nederlandse burger, want ja het moet toch ergens vandaan komen. Verhogen van boetes is slecht een greep uit wat er gaande is. Tot zover de gevolgen voor Nederland.

Het geheel is natuurlijk meer gericht op de toekomst. Een stabiele toekomst. Het is wat abstract, niemand, maar dan ook niemand kan de financiele toekomst ook maar enigzins aangeven in de Euro zone. Dat klinkt voor als nog niet goed. We zitten nog steeds in een recessie officieel. Maar niemand kan zekerheid geven wanneer die recessie nu werkelijk over is. In Nederland is de aanmelding van werkelozen per week aanzienlijk. Daaruit heb je wel een beeld hoe de toestand is. Je zou haast zeggen, prima Nederlandse regering dat U miljarden pompt in Griekenland, maar eeeehhhhhh eerst maar eens even de zaken op orde in eigen land. Je kunt geen beer verkopen voor die geschoten is. Dat is ook voor de Nederlandse burger en zijn huishoud boekje. Want las de burger het niet uitgeeft, wie dan wel. Een burger die denkt, ik koop maar eens een jaar of 2 geen duurzame goederen, en we gaan maar niet meer uit eten, enz enz dan stopt ook de binnenlandse economie. En dus ook geen btw inkomsten. De cirkel is rond. De genoemde economische grootmachten eerder? Die kunnen ook alleen maar iets als er inkomsten zijn, en ook in Azie, metname export naar Europa begint zachtjes aan de klappen te voelen. De financiele inbreng van de Chinezen is in dat geval ook maar een druppel op de gloeiende plaat en alleen om zeker te stellen dat die door kunnen produceren, Chinezen geven niks weg. Laat dat duidelijk zijn.

Geld drukken dus, dat is wat de ECB ondertussen doet. Volledig uit zijn verband, want nu komt het, die gedrukte Euro's blijven bij banken die er op blijven zitten. Niet voor niks het recente bericht in de media dat de Europese banken massaal hun geld parkeren bij de ECB ! Kijk.............. dat komt dus niet in de economie terecht. Als de grote spelers op de markt niet meer produceren omdat de de consument, jaja daar komtie weer, z'n hand op de knip houdt? Vergeet het allemaal maar. De krimp, de recessie is 1 op 1 nu doorgezet. Dus blijven banken rustig op de poen zitten.Where there is a will there will be relatives.

Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Ik heb even naar het nieuws van onze buren BelgiŽ gevolgd, die zijn slimmer bezig dan wij....
Zij zťggen dat juist de economie/ handel důůr moeten draaien en op andere bronnen
te bezuinigen. Als de economie stil staat dan is de ramp niet te overzien, want geld moet blijven rollen!! Nu afwachten wat Rutten en de rest gaan doen......hopelijk luisteren ze naar de buren.....
Andere oplossing is, alle allochtonen kunnen komen werken en wonen, maar op het moment dat ze langer dan 3 mnd werkloos zijn.... terug gaan naar het land herkomst!!!
Zou ons miljarden schelen in de schatkist Emoticon: Party! Emoticon: Party!spacer line  

Ach, te snel te veel geld uitgeven werkt weer inflatie in de hand. En dan ben je uiteindelijk terug bij af. Als je het economisch goed wil doen, moet je die misschien wel stimuleren, maar er simpelweg geld inpompen werkt ook niet. Werkgelegenheid op peil houden is het eerste remedie.
"Bhinneka Tunggal Ika"

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 12-03-2012 19:34 Kembang wrote:
Ik heb even naar het nieuws van onze buren BelgiŽ gevolgd, die zijn slimmer bezig dan wij....
Zij zťggen dat juist de economie/ handel důůr moeten draaien en op andere bronnen
te bezuinigen. Als de economie stil staat dan is de ramp niet te overzien, want geld moet blijven rollen!! Nu afwachten wat Rutten en de rest gaan doen......hopelijk luisteren ze naar de buren.....
Andere oplossing is, alle allochtonen kunnen komen werken en wonen, maar op het moment dat ze langer dan 3 mnd werkloos zijn.... terug gaan naar het land herkomst!!!
Zou ons miljarden schelen in de schatkist Emoticon: Party! Emoticon: Party!
Hebben ze in Duitsland niet de belasting verlaagd waardoor netto meer salaris en daardoor meer te besteden? Hier waren ze er niet mee eens. Maar ja waar zijn ze nu wel mee eens. Alleen maar met oplossingen die de burger extra geld kost.

Dus kinderen uit het pasport en geen ze hun eigen pasport. Wat een onzinnig idee.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,119,724 topic views - 240,770 posts - 13,734 topics - 34,294 members - last post @ 24-01-2021 18:31 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,573,130 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com