indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  


On 15-11-2011 16:46 barubagus wrote:
Laten we de Ri niet met westerse maatstaven oordelen, maar gewoon met Aziatische.
Dan doen ze het ook niet goed genoeg, om de rest van Azie bij te benen.

Nr.1 moet de corruptie worden aangepakt. Gewoon hele zware streffen op corruptie, net als in Singapore, China.

2. De Infra struktuur aanpakken.

3. Het onderwijs niveau verbeteren.

Ik woon er een paar maanden per jaar. Dat vind ik genoeg.
Ik zou me te pletter ergeren als ik er te lang zou blijven.

BB


Je hebt gelijk B.B .
Behalve China , ik zou China nog niet als voorbeeld willen mee rekenen.
Hun binnenlandse markt is groot, potentie ook , maar hun rijkdom is pas een paar decennias . Ik weet niet of de overgrote gedeelte van de plattelandsbevolking ook meedelen in de welvaart van de grote steden.
Laats zag ik een dorp van miljonairs die eigen fabrieken/ industrie in bezit hebben , waar arme platteland Chinezen ook "uitgebuit"werden .
Op Nederlandse TV gezien .

Singapura kan je wel als voorbeeld nemen , desnoods Taiwan en Zuid Korea .
Malaysia is ook op bepaalde gebieden beter dan Indonesia.

Ik denk dat Indonesia voor zover ze bij elkaar blijven( NKRI) een goede potentie heeft , vergeleken met Malaysia en de mini stadstaat Singapura .

En wat vindt jij van het verhaal/vraag over de PMA verhaal ?


bisa dicek of makemyday .

barubagus
User
spacer line
 

Pak Pupyes,

Ik ben een geboren en getogen in de RI. Juist daarom zie ik het vele falen van dit land.
Ik kijk niet met westerse ogen, maar heb objectieve maatstaven.
Het is een heerlijk land als je geen zorgen hebt over inkomen, schoolgeld, sopirs,pembantu's, satpams etc. En ik heb dat gelukkig niet als ik daar ben.
Ondanks alles zie ik hoe moeilijk mensen het hebben.Voor Jan met de Pet ( als hij al een pet kan kopen) is het werkelijk overleven.

En dan zijn ze nog ook afhankelijk van een allochtone groep, die totaal NIET v.h land houdt, en enkel maar op winst uit zijn.

BBnsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Oyibo: Leuk verhaal Emoticon: Laugh out loud En de raad om geen zaak te openen in Batam, daar moet ik toch nog even over nadenken. Misschien Bintan om in de buurt te blijven.
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Simpati: Voor mij is 29 jaar nog steeds jong(zelfs 38), en ik weet 't is een cliche maar voor mij doet leeftijd er niet echt om. Mijn ex-vrouw was 10 jaar ouder, 't is maar een getal. Ik heb Laurina's vrienden al ontmoet, de ouders gezien en er zijn zeker geen kinderen. Ook al waren die er, dan had dat nog geen probleem geweest. Weerom, de ex had er ook twee.
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Zieleffe: Laurina is ook volledig op de hoogte van mijn financiŽle toestand en ze weet dat ze geen goudmijn hoeft te verwachten. Ik ben gewoon eerlijk in die dingen. Als ik me beter zou voordoen dan ik ben dan bedrieg ik toch maar alleen mezelf.
Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Malam: Het gaat mij hier niet om te neuken, dat kan ik in BelgiŽ ook en waarschijnlijk nog goedkoper dan hier. Haaaa, 't is de liefde Emoticon: Frustrated


Misschien ben ik naÔef(ben dan ook nen Belg) dat ik nog in de liefde en eerlijkheid geloof, 't zou kunnen. Ik hoop dat ik gelijk ga krijgen aan't einde van de rit. We houden U op de hoogte.

Verder vind ik dit best een fijn forum!

Frank


There's a big difference between kneeling down and bending over!

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Ik zou zeggen orienteer je specifiek op ondernemen op Batam. Dus in dat geval eens in gesprek gaan met ondernemers die er zitten. Lijkt me dat je dan een veel beter beeld hebt. Er zIjn bedrijfjes van bule met Indonesische vrouw. Sinds het instorten van de scheepsbouw zijn er veel bedrijven koppie onder gegaan en daarbij zijn de grote aantallen local labor al lang weg. Je moet de aantallen brommers zien die er te koop staan. Onvoorstelbaar veel. Ooit gebruikt door de werkelijk duizendem die met mij smorgens naar de werf gingen. En omliggende werfen. Daar is niks van over. En kun je je bedrijfje beperkt richten op de weekend toeristen uit Singapore en Maleysie. Hou dan maar op. Daar zijn er honderden van verdeelt over de winkel centra. Niet veel soeps dus.


It's only kinky the first time.

spacer line  

denk goed na!! voor dat jij gaat trouwen'ik neem aan dat jij veel om haar geeft'
liefde voor maar 5 minuten'hoelang kunnen jullie elkaar' sorry hoor'
batam'al die vrouwen die daar in het nacht leven zitten'komen niet uit batam' in indonesia zeggen ze W.T.S.gaat je geld kosten''weer een slachtoffer' 'Corban''orang bule''''!!! Emoticon: Frustratednsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Ik moet uiteraard nog goed rondkijken hoe en wat ik ga doen, eender wat... het zal altijd een gokje blijven. Maar toch liever de gok wagen dan in BelgiŽ blijven want daar heb ik het ook wel gezien. En als het hier dan toch niet lukt dan zal het voor enkele jaartjes toch BelgiŽ worden.

Ik weet ook heel zeker dat Laurina niet in het nachtleven zit(ze werkt in de scheepsbouw, oh ironie) Emoticon: Puh! En zoals ik al vermeld heb, ben ik heel eerlijk over mijn financiŽle situatie... rijk zal ze door mij niet worden.


There's a big difference between kneeling down and bending over!

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Wat jij niet rijk noemt is in RI wel rijkdom. De vraag is als je vrouw iets opent op welke verblijfstitel je in RI denkt te verblijven. Een workpermit heb je niet zomaar. En kijk uit niet alvast te gaan beginnen op een sosbud of VOA. De kans is dan groot dat je onderweg bent naar Singapore. En als ze in Singapore zo'n stempel zien staan, krijg je ook daar een speciale behandeling alvorens in het vliegtuig naar Nederland te zitten.

In iedergeval veel succes.It's only kinky the first time.

nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Ik weet dat ik naar Indonesische normen wel wat geld heb maar om me nou rijk te noemen?
In BelgiŽ zou ik een visa voor 2 maanden willen proberren te krijgen, moet lukken en dan hoop ik in RI te blijven eens we getrouwd zijn met een spouse visa. Ik dacht dat dat ook geen probleem mag zijn. Ik begrijp dat ik dan niet kan werken maar zo heb ik wel de tijd om uit te kijken naar iets om te doen. Als het trouwen iets langer duurt dan gehoopt/verwacht dan zou ik inderdaad visa-runs naar Singapore moeten doen. Het is zeker niet de aangewezen oplossing, ik weet het.

Wat bedoel je juist met een speciale behandeling en mij dan terug op het vliegtuig te zetten? Voor mij is heel veel van wat er hier gebeurt dus nog Latijn of gewoon Indonesisch


There's a big difference between kneeling down and bending over!

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Als ze jou betrappen op werken zonder permit sturen ze je terug naar Singapore. Met een stempel dat je dan de komende jaren indonesie rustig kan vergeten. Dat zien ze in Singapore bij Immigratie en ga je keurig met een immigratie busje naar Shangi. Dus niks taxi en zelf gaan. Daar begeleiden ze je het vliegtuig in. Dan gaat het dus echt mis en heb je in Singapore ook een registratie. Een bedrijf wat ik ken uit Nederland had zijn mensen in Surabaya aan het werk zonder werkvergunning. Die werden gedeporteerd. Die heb ik uit Singapore kunnen krijgen. Maar dat was niet eenvoudig en zo maar gedaan. Als tourist is je probleem dan wel even een beetje groter. Ik waarschuw maar. Mensen denken dat het zo makkelijk is allemaal. Vergeet dat maar rustig.


It's only kinky the first time.

simpati
User
spacer line
 

dan hoop ik in RI te blijven eens we getrouwd zijn met een spouse visa.
Aan dat visum zitten voorwaarden, ik meen in ieder geval minimaal 2 jaar getrouwd zijn.elsbeth
User
spacer line
 

Nu ik mijn naam een paar keer langs zie lopen, wil ik toch wel even reageren.
Malam, ik heb niks tegen kritiek, ik heb wel wat tegen uitlokken, iedere keer maar weer. Ik begrijp wel wat je bedoelt en ik snap ook waar je je aan ergert, maar dan maar blijven zuigen, tja, dat zie ik als vragen om aandacht.
Ziel: ik lees uit je stukje dat je denk dat ik IndonesiŽ als een soort paradijs zie.
Ik begrijp niet helemaal hoe je daar bij komt. Dat ik niet alle dingen benoem/beschrijf zoals Anne Miek (jij haalt haar erbij) dat doet (afgezien van de locaties maken we deels dezelfde dingen mee, geldt niet alleen voor mij, maar voor alle reizigers), wil niet zeggen dat ik ze onder een roze wolk bedek. Ik accepteer de dingen die misgaan, ook ik heb uren gewacht op boten of vliegtuigen die niet gingen, chauffeurs die niet kwamen opdagen, hotelreserveringen die vergeven waren. Het is part of the game als je in zo'n land als IndonesiŽ reist. Je kunt je daar heel boos over maken of je kunt het van je af laten glijden. Dat je (meestal) besluit het laatste te doen, wil niet zeggen dat je het niet ziet of niet wilt zien. Ik heb het idee dat mensen (jij o.a.) dat nogal eens door elkaar halen.
Ik heb overigens altijd geroepen dat er een groot verschil is tussen ergens op vakantie gaan en/of vrijwilligerswerk doen , of dat je daadwerkelijk je eigen broek moet ophouden in IndonesiŽ.
Ik kom graag in IndonesiŽ, maar zal niet overwegen er mijn brood te gaan verdienen.
Dat is m.i. de reden dat er zoín verschil in ervaringen is tussen toeristen en mensen die er hun bestaan moeten opbouwen. Je kunt het elkaar nauwelijks kwalijk nemen dat je elkaar vaak niet begrijpt. Je referentiekader is compleet anders.

Excuses voor dot lange off topicverhaal. ik hoop dat Jeroen/Oyibo het toch even laten staan.
Groet Elsbethnsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Het is absoluut niet de bedoeling om te werken zonder het juiste visum want uit het land gezet worden zou wel heel dom zijn.

ivm dat spouse visa... is de wet daar niet over veranderd? Ik dacht dat ik eens ik getrouwd ben elk jaar mijn visum terug voor een jaar kan verlengen en dat 5 jaar lang en daarna gewoon om de 5 jaar verlengen. Nu, zo lang zou ik niet op spouse visa willen teren.


On 16-11-2011 13:11 simpati wrote:
dan hoop ik in RI te blijven eens we getrouwd zijn met een spouse visa.
Aan dat visum zitten voorwaarden, ik meen in ieder geval minimaal 2 jaar getrouwd zijn.There's a big difference between kneeling down and bending over!

BintangJan
User
User icon of BintangJan
spacer line
 

Elsbeth,
Ik heb in een ander topic al gezegd dat Malam op oorlogspad is. Wat hem bezield weet ik niet, maar niemand is "veilig" bij hem.


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

zieleffe
User
spacer line
 

Elsbeth als ik je hebt gekrenkt met mijn opmerking over de verhalen van je dan heb ik het niet zo bedoeld.
Je hebt gelijk dat er verschil van schrijven is tussen jou en Anne-Miek.
Maar dat neemt niet weg, dat je van een verhaal er een beeldvorm van gemaakt word en daaraan refereert, hoe soms je reactie geef op en hoe je daarop reageer op het gebeuren.
Mijn excuses voor dat geen, wat ik verkeerd heb gezien en zal daar voor in de toekomst beter opletten.
Al met al is het negatief zijn op IndonesiŽ jammer maar noodzakelijk.

Een pracht land word door een mentaliteit van onverschilligheid en nepotisme en noem het maar op, tot zelfs aan milieu problemen aan toe, naar de knoppen gebracht.
Ondanks het geen je ziet aan mooie beelden zoals de grote gebouwen supermarkten, Mals noem maar op, alleen de vooruitgang in Jakarta de hoofdstad van de regering, een elite die wel goed voor zich zelf zorgen,in de binnen landen en de infrastructuur blijft het aan sukkelen.
Wel zal er de laatste jaren betere verbindingen gemaakt zijn, daaraan kan je de ontwikkeling van het land het beste beoordelen.


Ik kan het nu niet meer persoonlijk beoordelen, ik moet het nu hebben van berichten van het veld en van het Internet.
Want ik ben al geen jaren meer naar IndonesiŽ geweest en nu zelfs mijn vriendin voor drie maanden met haar moeder daar is, wilde ik niet meer mee gaan.
Ik heb het helemaal gehad met die mentaliteit, en heb andere hobby's die voor mij ook veel tijd in gaat zitten.
Heb beloof nog eens een keer te gaan met een van mijn broers, maar die heeft nu een chemokuur achter de rug, dus dat is afwachten wanneer hij weer goed en gezond is.

Het is de gelatenheid die onder de bevolking heerst.
Er kan geen enkel persoonlijk initiatief genomen worden, er is te veel massa die het toe doet, en dat is meestal chaotisch te noemen.
Jammer van het land dat beter verdiend, maar als zij dat niet ziet, dan houd het ook op.
Wie zijn wij om daar verandering aan te brengen, dat lukt niet, het zal van hun zelf moeten komen.
En dat is een duivelse dilemma, die velen generaties zal vergenÖÖ.. Emoticon: Stupid Emoticon: Frustrated Emoticon: So funnyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Goed, dan kunnen we nu weer ontopic verder. Emoticon: SmileMalam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 16-11-2011 19:57 BintangJan wrote:
Elsbeth,
Ik heb in een ander topic al gezegd dat Malam op oorlogspad is. Wat hem bezield weet ik niet, maar niemand is "veilig" bij hem.


Fout Jan, Malam wordt alleen maar kriebelig van romantische verhalen over IndonesiŽ.
Vakantieland bij uitstek, zonder meer waar, zeker als je in staat bent het zelf te regelen.
Mensen die na enkele weken IndonesiŽ willen trouwen en een leven in IndonesiŽ op poten willen zetten, moeten we niet met mooie verhalen op het verkeerde been zetten.
BaruBagus merkte het al op, als je een paar muntjes hebt en je kan zonder zorgen over inkomen zorgen over school voor de kinderen enz. hier verblijven dan is het ondanks bepaalde ergernissen een fijn land om te vertoeven.

Dat ik misschien voor sommige mensen negatief overkom het zij zo, ik zal in ieder geval de mensen die holderdebolder hier willen trouwen en hun broodje willen verdienden heel duidelijk vertellen, wat ze te wachten staat.
Zoals ik al zei, ik heb zelf op Batam gewerkt, zoals Oyibo al aanhaalde, de boel is daar nu op sterven na dood, er is nagenoeg geen spetter werk meer.
Ik heb in de drukke tijd hele volkstammen Nederlandse specialisten voor enkele maanden zien komen voor installatie van bepaalde onderdelen op schepen.

De meesten gingen voor de bijl, kwamen dan een schone maagd tegen, die natuurlijk net uit een ander deel van IndonesiŽ kwam en nu voor enkele weken even in een cafe werkte tot dat ze ordentelijk werk had.
Als je daar dan inmiddels een jaar zit dan ken je die schone maagden wel uit het uitgaans circuit.
Als je bovendien een mondje Indonesisch spreekt dan weet je vaak ook de achtergronden van deze onschuldige schone maagden.
Waarschuwen hielp vaak niets, gewoon hoteldebotel gelijk trouwen en huisje kopen.
Ik heb daar een smak uitgekookte uitbuiting en ellende gezien daar is niet met een polsstok overheen te springen.
Is niet negatief, maar realiteit en als ik maar ťťn ziel kan behoeden voor die ellende dan heb ik mijn slinger al Emoticon: Yes!

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Off-topic, dergelijke reply's graag in het klachten moderatie topic en niet in een topic. Ik zal zo even ruimen. Terug komend op mijn eerdere reply over werken, wel het volgende, waarschijnlijk zonder dat je het in de gaten hebt begeef je jezelf al in werken. Denk maar aan opzoek gaan naar een pand, en wat gerelateerd is het komen tot een bedrijf(je) wordt wel als werk gezien. Je kunt er dus ongemerkt in terecht komen zonder dat je er kwade bedoelingen bij hebt. Sinds een jaar of 2 met de invoering van de NPWP (een kaartje waarmee je aantoont belasting te betalen) is het toezicht toegenomen, niet alleen naar personen die binnen komen maar meer nog naar bedrijven die een workpermit af kunnen geven. Iets om in je achterhoofd te houden. Er waren veel zogenaamde bemiddelaars, lege BV's die wel een werkvergunning wilde geven tegen een flink bedrag. Kijk goed uit voor dat soort figuren. Een workpermit is niet eenvoudig. En er zijn alleen al op Batam veel buitenlanders zonder de juiste verblijfspapieren afgevoerd, bussen vol. Let dus gied op wat je aan het doen bent. Zeker op een VOA, en meer nog als partner. Daarmee heb je nog niet het recht te werken.


It's only kinky the first time.

nsenada
User
User icon of nsenada
spacer line
 

Ik vind het fijn te lezen dat jullie bezorgd zijn om de nieuwkomer dat hij geen domme dingen gaat doen, zoals snel even trouwen, huisje kopen en bedrijfje opzetten.
Voor ik aan een bedrijfje zou beginnen, wil ik daar natuurlijk lang en goed over nadenken en niet zomaar de eerste de beste zaak overnemen of starten. En jullie hebben absoluut gelijk hoor, ik heb mijn rondtrekken in AziŽ plots voor Laurina opgegeven en dat is misschien wel dom, maar ik volg mijn hart(mijn hart, niet mijn Joske). Ik hoor jullie denken... "net zoals zoveel bule gila voor jou". Gezien ik nogal koppig ben, loop ik liever met mijn kop tegen de muur dan het niet geprobeerd te hebben, ook al kost het me geld. Ik apprecieer zeker jullie bezorgdheid en de raad die jullie me geven, het helpt me om nog beter na te denken en niet te snel te handelen. Want meestal doe ik en denk pas later na over wat er nu juist gebeurt is. Ik wil alvast iedereen bedanken voor de tips/raad die jullie me geven, ik zal jullie expertise zeker nog nodig hebben in de toekomst. En ik hoop dat het in RI op ťťn of andere miraculeuse manier toch mag lukken voor ons en dat ik dan in de toekomst dezelfde raad kan geven aan de niuewe lichting bule.


There's a big difference between kneeling down and bending over!

oyibo
Moderator
User icon of oyibo
spacer line
 

Je kunt pas achter af zeggen of iets dom was. Forummers hier die wonen en of werken zijn een behoorlijke bron van informatie. Aan jou de keus er wel of niet iets mee te doen. Velen zijn je voor gegaan en velen zullen nog na jou komen. Je merkt zelf vlot genoeg hoe verrot het land is als het om poen gaat. In het volle besef dat RI in al zijn aspecten een derde wereld land is. Een pma kost je al 100.000 dollar. Zonder ook nog maar iets te hebben. Dat is dan slechts het begin. Waar een wil is daar is een weg. Ik zou zeggen in RI begint het met waar een wil is? Is je schoonfamilie. Succes in iedergeval.It's only kinky the first time.

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 17-11-2011 05:21 nsenada wrote: niet mijn Joske

Prachtig!

Ik snap je fraai verwoorde verontwaardiging (en ik bedoel niet alleen dat `Joske' van hierboven), maar ik vrees dat je toch echt moet oppassen. Enfin, een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Nog wat narigheden:
 • voor mij is de enige aantrekkingskracht van Batam de onmiddellijke nabijheid van Singapore. Voor de rest is er bitter weinig, de madammekes daargelaten natuurlijk. Dat gezegd zijnde, die nabijheid* is ook wel weer erg aantrekkelijk, zo aantrekkelijk dat ik er toch af en toe over denk om naar BTM te verkassen.
 • van de horeca word je niet rijk (uitzonderingen bevestigen de regel). Drank is het eerste probleem, en ik kan het weten. In NL (en BE, neem ik aan) verdien je het meest op drank. In RI mag je blij zijn als je een roepiaatje of duizend op je inkoop kunt doen. Je moet het dus hebben van je maaltijden. En ook daarop is de winst gering. Susah!

  *Edit: de nabijheid van SIN dus, niet van de madammekes. Wat denk je wel!


 • MAD

  oyibo
  Moderator
  User icon of oyibo
  spacer line
   

  Gelukkig blijft het bij nadenken PP. De huizen prijzen zijn gemiddeld 3 keer dat van de rest in RI. En de warung en levensonderhouds kosten zijn een stuk hoger dan elders in RI. Zelfs Bali is goedkoper! Je zou beter moeten weten.


  It's only kinky the first time.

  Pak Pupyes
  User
  User icon of Pak Pupyes
  spacer line
   


  On 17-11-2011 06:11 oyibo wrote: [De huizen prijzen zijn gemiddeld 3 keer dat van de rest in RI. En de warung en levensonderhouds kosten zijn een stuk hoger dan elders in RI. Zelfs Bali is goedkoper! Je zou beter moeten weten.

  Ik weet het, oyibo. En Yogya is het goedkoopst van heel IndonesiŽ. Maar mijn dochter gaat de deur uit dus ik kan toe met een klein huisje straks, ik zit al ruim twintig jaar in Yogya en da's lang, en SIN is niet leuk genoeg (plus te duur) om er te wonen, maar wel om er zeg eens per maand naartoe te gaan. Enfin, ik denk alleen maar, want dat kan ik goed, maar ik doe natuurlijk weer nix.


  MAD

  oyibo
  Moderator
  User icon of oyibo
  spacer line
   

  De kosten van school voor de oudste dochter waren afgelopen jaar fors aan het Asia university. Dit jaar slechts 4000 euro, als je die kosten niet hebt dan ben je behoorlijk dicht bij een fatsoenlijke woning. En even voor het gemak ze was de zat in de top 3 van beste studenten van het eiland! Dus ik ken het verschijnsel kosten voor studie. Net als een fatsoenlijke dokter. In een fatsoenlijk ziekenhuis , allemaal beschikbaar. Kost een bakkie geld. In plaats van de jamsostek en de totempaal waar je met meer als een gwbroken been gewoon het loodje legt. Ja RI is een land van uitdagingen. Als je dompet groot genoeg is. Allemaal zaken waar de topic starter nog even over na mag denken. Emoticon: Nice


  It's only kinky the first time.

  BintangJan
  User
  User icon of BintangJan
  spacer line
   


  Op 17-11-2011 05:44 schreef oyibo:
  Je kunt pas achter af zeggen of iets dom was. Forummers hier die wonen en of werken zijn een behoorlijke bron van informatie. Aan jou de keus er wel of niet iets mee te doen. Velen zijn je voor gegaan en velen zullen nog na jou komen. Je merkt zelf vlot genoeg hoe verrot het land is als het om poen gaat. In het volle besef dat RI in al zijn aspecten een derde wereld land is. Een pma kost je al 100.000 dollar. Zonder ook nog maar iets te hebben. Dat is dan slechts het begin. Waar een wil is daar is een weg. Ik zou zeggen in RI begint het met waar een wil is? Is je schoonfamilie. Succes in iedergeval.


  Dat bleek gisteravond maar al te duidelijk. Op Nederland 2 werd de documentaire "Stand van de sterren" uitgezonden. Een gezinnetje waar televisie, mobieltjes, een brommer e.d. in huis waren wilde profiteren van armen geld. Dit konden ze alleen maar krijgen als het huis leeg geruimd werd en de medewerkster van de geldverstrekkende instantie een loer gedraaid werd.


  Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

  Malam
  User
  User icon of Malam
  spacer line
   

  Juist dus gewoon de boel besodemieteren Jan.
  Niks negatief, realiteit hier en een dagelijkse ervaring.
  Op afstand bekijken en enkele weken naar dit mooie land komen of een aantal jaren hier wonen, daar zit een wereld van verschil tussen.
  IndonesiŽ is een geweldig vakantieland, lees de verhalen van Anne Mieke en Elsbeth.
  Vaak wordt er ook hier advies gevraagd van mensen die gelijk hoteldebotel zijn en gelijk hier een leven op willen bouwen.
  Die krijgen dan advies van mensen die hier verdomme niet eens wonen, daar doe ik dus gewoon niet aan mee.
  Ja ik ben een betrekkelijke nieuwkomer, maar heb inmiddels zat gezien, hier moet je geen leven op willen bouwen, zowel niet economisch, regelgeving en mentaliteit van de bevolking, niet aantrekkelijk.
  Ik zit hier met mijn riante muntjes uit Nederland, nix kinderen op school, nix werk zoeken en vooral nix te maken met oplichters die er op uit zijn me lichter te maken.
  Dat zal me wederom niet in dank worden afgenomen van mensen die met muntjes in hun zak hier heen komen met vakantie en denken alles te weten en dan ook nog effe een emigrant van advies te kunnen dienen, maar nogmaals daar ga ik niet aan mee doen.
  Dan maar negatief.
  You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
  If you do not have an account yet, you can register yourself here.  88,061,174 topic views - 240,766 posts - 13,734 topics - 34,252 members - last post @ 20-01-2021 23:02 CET

  Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
  Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

  143,464,762 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com