indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  


On 27-10-2011 14:52 Malam wrote:

[quote removed]


In het begin was het geen massa beweging , de gewone volk staat ver van die ideeen . De echte beweging komt pas los nadat Indonesia 3 jaar lang tijdelijk werd "bevrijd" door de komst van de Japanners in indonesia.

Deze passage van de Almachtige alwetende soms over het hoofd gezien brave borst?????????

In het begin = dat was zelfs eerder dan de komst van de Japanners (1942) willen de Indonesiers(een klein daarvan = nog niet eens 2 0f 3% van de 70 miljoen Indonesiers ) merdeka.
Dat zijn leden van de Perhimpunan Indonesia(in Nederland), Van de Boedi Oetomo , Jong Java, Jong Sumatraan, Jong Ambon etc , De Stovia studenten, van de TH Bandung, van Rechts Hogeschool School Batavia, Landbouw Hogeschool Bogor, Kweekscholen etc .Met Nederlandse opleiding en vorming, hun aantal waren niet zoveel.
Inclusief de H.I.S, de E.L.S , A.M.S en H.B.S waren ze ongeveer 0,7 of 0.8 %.
De rest , ongeveer 97% waren gewone tani(boeren) en buruh(arbeiders ) en handelaren die relatief afstandelijk staan t.o.v de merdeka gedachte .
Ze waren min of meer analfabeten , hebben genoeg te eten en te drinken ( 1 benggol =2,5 cents was genoeg voor 1 dag te kunnen overleven, zegt men ).
Bron : CBSNederlands Indie 1941 .

Alleen een kleine groep wil merdeka , wie ze zijn ?
Zieonder andere :
1. In het land van de Overheersers. Harry Poeze KITLV ISBN 906765-201-6
2Weg tot het Westen: Kees Groeneboer KITLV ISBN 90 6718 0637
3. Het Nederlandsch in Indie -Dr .G.J Nieuwenhuis 1930
4 De nationalistische beweging in Nederlandsch Indie J.Th.Petrus Blumberger .
5 Jong Java , haar rol in de eenheidswording . KemBudPar Indonesia .
6.Van Driekleur tot Rood Wit
Indonesische officieren uit het KNIL 1900-1950 B.Bouman ISBN 90-70677-38-5

Toen kwam de Japanners met hun versie van snelle oorlog ,
Persoonlijk zie ik hun rol als KATALISATOR , en niet als "bevrijder"

Door de politionele acties I-II ( Oh hoe eufemistisch was het) , de veldslag om Jogja , gevangen neming van Soekarno, de veldslag van Ambarawa en het plaatbombarderen van Surabaya ( 3 weken oorlog ?), ging de gewone volk toch anders gaan denken.
En werd beetje bij beetje betrokken geraakt .

Silahkan. (a.u.b)
bisa dicek of makemyday .

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 27-10-2011 15:01 SanderBali wrote:

[quote removed]

Is dat mogelijk met iemand die megalomaan is, en ook nog eens in IndonesiŽ geboren is?
Mijn ( praktijk ) ervaring is dat normale discussies met IndonesiŽrs haast niet mogelijk zijn.

Als jezelf bekrompen van geest en vooringenomen bent is met niemand een discussie mogelijk. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loudsapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 27-10-2011 14:52 Malam wrote:

[quote removed]


In het begin was het geen massa beweging , de gewone volk staat ver van die ideeen . De echte beweging komt pas los nadat Indonesia 3 jaar lang tijdelijk werd "bevrijd" door de komst van de Japanners in indonesia.

Deze passage van de Almachtige alwetende soms over het hoofd gezien brave borst?????????

Eerst was het woordje "bevrijd" het grote irritatiepunt en nu weer deze zin. Wat is eigenlijk jouw punt Malam, behalve jouw weerzin tegen Surya.zieleffe
User
User icon of zieleffe
spacer line
 

Mag ik daar ook op antwoorden Sapolidi
Surya of Om Sid is bezeten van zijn land, van afkomst, hij zegent de tijd dat tussen zijn vertrek en het weerziens in 1979.
Toen al zal er veel veranderd zijn en vergelijken met nu is helemaal niet meer van toepassing.
Het land is geworden wat het nu is niet meer en minder.
Maar hij vergoddelijkt alles wat gewoon slecht is, slecht is niet goed te praten en de mensen daar kunnen er niets aan doen dat ze zo zijn.
Het herkennen van problemen worden met de liefde der mantel, voor dat land weg gewuifd.
Nu we genoeg voorbeelden hebben zullen we eens over ons eigen landje hebben Sapolidi.
Wat een klote land was Nederland geworden want je leest dagelijks de rotzooi van berichten die niet voor de poes zijn.
Je mag zeker kritisch zijn op je eigen land want het deugd nog niet al is het zo, zie weer aan getinte personen die benzine steel en daarna een dodelijk ongeluk maak.
Ja dat mag je eigenlijk niet schrijven je zit tegen het randje van discriminatie, maar het feit is waar.
Jammer dat ze zelf niet willen begrijpen dat ze daarmee hun eigen volk in diskrediet brengt, dat schijn ze niets te schelen.
Een voorbeeld is nu die Jonge asielzoeker Mauro uit Angola.
Mijn gevoel zeg laat hem blijven hij is een goed voorbeeld die vooruit wil en zich aan past.
Maar dat is dan weer mijn gevoelens spreekt en niet het verstand.
Na hem komen er duizenden die straks ook zo geholpen wilt worden.
Nederland is daarom een moeilijk land je eigen partner uit het buitenland word enorm moeilijk gemaakt.
Je eigen keuze kan je niet meer maken, wat belachelijk is.
We zijn met de jaren van pappen en nat houden door de linkse kerk verschrikkelijk in de problemen gekomen.
Het niveau op het onderwijs is niet gestegen maar naar beneden gegaan.
ZO kan je heel veel voorbeelden aan halen wat er mis is met ons land.
Europese gemeenschap mag voor mij stoppen, de munt gulden weer terug en laat die Eurofielen maar praten want ze hebben het daar in Brussel een grote puinhoop gemaakt wat al die kosten zijn van al die Eurofielen hun geld verdienen, schandalige commissie binnen halen en dan weer naar huis of waar naar toe gaan.
Kijk dat maak het verschil met Om Sid die pronkt over zijn land als ideaal land en wil niet de negatieven dingen op sommen en daarmee zijn land helpen te brengen naar verbeteringenÖ
Je moet krities blijven op je eigen land en zo vaak opsommen wat er in je ogen niet goed gaat en als je zo ver bent dan ben je goed bezig met je land.
Niet blijven ontkennen en maar aanmodderen is het beleid van die hogere in hun landÖ. Emoticon: Sadley Emoticon: Emoticon: Confused

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

SanderBali
User
spacer line
 


On 27-10-2011 16:04 sapolidi wrote:

[quote removed]

Als jezelf bekrompen van geest en vooringenomen bent is met niemand een discussie mogelijk. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Ja die had ik kunnen verwachten natuurlijk Emoticon: Smile . Maar Sapoldi, maak je geen zorgen, ook ruimdenkende kunnen niet discussieren met IndonesiŽrs.Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 27-10-2011 16:20 sapolidi wrote:

[quote removed]

Eerst was het woordje "bevrijd" het grote irritatiepunt en nu weer deze zin. Wat is eigenlijk jouw punt Malam, behalve jouw weerzin tegen Surya.


Zwak Sapolidi zeer zwak, het gaat om de mening van Om Surya zonder enige weerzin, ik begrijp die uitspraak dan ook niet.
Als en correcties gegeven mogen worden en eventueel vragen gesteld mogen worden, dan was dit een gerechtvaardigde vraag.
Dat Om Surya t.a.v. IndonesiŽ een tunnelvisie heeft is bekent, het ontkennen van volkerenmoord maar over bevrijding spreken, gaat net iets te ver.
Na een vraag daar over toch blijven draaien om gelijk te krijgen, schiet me in het verkeerde keelgat, zonder enige weerzin maar wel met een berg onbegrip.
Dus Sapolidi als je inhoudloos wil protesteren alleen maar om te protesteren, zonder enige uitleg dan heb ik liever dat je je snavel dicht houdt. Emoticon: Wink

Knippen en plakken is niet zo moeilijk, dit is een onderdeel van de vele artikelen die er te vinden zijn op internet over de zogenaamde bevrijding waar mijn waarde vriend Surya het over heeft.

De Japanse invasie in 1942 verliep snel en de geallieerden verloren hier in twee weken tijds meer schepen en mensen dan de Amerikanen in Pearl Harbor, namelijk 24 met ruim 3500 man. De daaropvolgende bezetting van Nederlands-IndiŽ maakte een eind aan het Nederlandse bewind en stimuleerde de tot dan toe onderdrukte Indonesische onafhankelijkheidsbeweging. Tijdens de Japanse bezetting werden vele Nederlanders - bijna 40% onder mensonterende omstandigheden - opgesloten in Jappenkampen en de IndiŽrs werden gedwongen als dwangarbeiders (Romusha's) om mee te helpen met de Japanners. Dit viel echter in het niet bij de overige gevolgen van het beheer van de Japanners voor de Indonesische bevolking; de Japanners stichtten een terreurbewind met vele duizenden executies, niet zelden door onthoofding. Door Japans (militair) wanbeheer ontstond in 1943 een grote hongersnood, die tot in 1944 en op sommige plaatsen tot de bevrijding duurde en volgens dr. L. de Jong 2,5 miljoen doden eiste, volgens anderen tot 4 miljoen [12]. In de latere geschiedschrijving in Nederland kwam het leed van de Indonesische bevolking vrijwel niet aan de orde. De economie stortte feitelijk in en de grote productie van de voornaamste voortbrengselen zoals rubber, suiker, rijst, palmolie daalde drastisch.
[bewerken]Dodenprojecten
Opmerkelijke Japanse projecten die tientallen duizenden levens hebben gekost zijn de Pakanbaroe-spoorweg (26.000 doden), de Birma spoorweg (106.000 doden) en de slaventransporten op de zogenaamde helleschepen, waarbij de grootste scheepsramp uit de Nederlandse en Indonesische geschiedenis plaatsvond, die met de Junyo Maru, waarbij 5600 mensen verdronken. In de stad Pontianak op Kalimantan werden 1600 tot volgens sommigen 21.000 mensen door de Japanners omgebracht wegens vermeende deelname aan een anti-Japans complot, dat verzonnen bleek.
spacer line  


On 28-10-2011 12:15 Malam wrote:

[quote removed]


Zwak Sapolidi zeer zwak, het gaat om de mening van Om Surya zonder enige weerzin , ik begrijp die uitspraak dan ook niet.
Als en correcties gegeven mogen worden en eventueel vragen gesteld mogen worden, dan was dit een gerechtvaardigde vraag.
Dat Om Surya t.a.v. IndonesiŽ een tunnelvisie heeft is bekent, het ontkennen van volkerenmoord maar over bevrijding spreken , gaat net iets te ver.


Zonder enige weerzien ?????????
U bedoelt ?

Het is een klein verhaaltje/topic , en wordt dan opgeblazen dat ik de volkerenmoord heb ontkend ???
Hoezo , waar heb ik dat ontkend ????

en dan WEER over bevrijding schrijft ( zonder aanhallingsteken ).

Vraag me af* of je voldoende Nederlands kent om op een bepaalde nivo te kunnen discussieren of heb je jou bril vergeten op te doen ?????

Meermalen werd geschreven over tijdelijk "bevrijding" .

God , alle jezus nog aan toe , je blijft gewoon steken bij een vermeende woord die alleen uit je eigen koker (keyboard) komt .

Ene Malam zou dat zien als :" Rondraaiend als een DROL in een pispot "

Sorry als ik verkeerd heb geciteerd , behoort niet tot mijn vocabulair .

Vraag me af* : ik zeg niet dat het zo is Emoticon: Shiny


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Effe plaatjes bekijken, en dan ?
bisa dicek of makemyday .

spacer line  
bisa dicek of makemyday .

spacer line  
bisa dicek of makemyday .

spacer line  
bisa dicek of makemyday .

spacer line  En toen is er koffie.


bisa dicek of makemyday .

senior
User
User icon of senior
spacer line
 En toen is er koffie.Na dit alles neem ik wel een hele grote borrel....


hati hati, pelan pelan

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 28-10-2011 12:15 Malam wrote:

[quote removed]


Zwak Sapolidi zeer zwak, het gaat om de mening van Om Surya zonder enige weerzin, ik begrijp die uitspraak dan ook niet.
Als en correcties gegeven mogen worden en eventueel vragen gesteld mogen worden, dan was dit een gerechtvaardigde vraag.
Dat Om Surya t.a.v. IndonesiŽ een tunnelvisie heeft is bekent, het ontkennen van volkerenmoord maar over bevrijding spreken, gaat net iets te ver.
Na een vraag daar over toch blijven draaien om gelijk te krijgen, schiet me in het verkeerde keelgat, zonder enige weerzin maar wel met een berg onbegrip.

Dan zal ik het nog een keer uitleggen Malam.
De letterlijke tekst van Surya luidt:"In het begin was het geen massa beweging , het gewone volk staat ver van die ideeŽn . De echte beweging komt pas los nadat Indonesia 3 jaar lang tijdelijk werd "bevrijd" door de komst van de Japanners in Indonesia."
Volgens historische bronnen, die ik al eerder vernoemde, zag de Indonesische bevolking de Japanners in het begin als een volk dat hen bevrijdde van het Nederlandse koloniale juk. Bevrijd staat tussen aanhalingstekens wat impliceert dat het geen echte bevrijding was. Dat ze in feite van de regen in de drup kwamen is een ander verhaal. Maar dat wordt hier nergens in ontkend. En als je dit niet begrijpt of wilt begrijpen dan is dat jouw probleem.

Dus Sapolidi als je inhoudloos wil protesteren alleen maar om te protesteren, zonder enige uitleg dan heb ik liever dat je je snavel dicht houdt. Emoticon: Wink

Alles wat jou niet aanstaat is inhoudsloos en de toevoeging dat ik mijn snavel moet houden was misschien een probaat middel om iemand in de haven de mond te snoeren, maar heeft op mij geen uitwerking.Daarvoor kennen we elkaar genoeg denk ik. Emoticon: Smile
Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Surya interessant stuk en TX! Weer best wat opgestoken.
Ach ja dat jaar 1945... of was het 1948? Ik denk allebei waar, uit twee standpunten?
Met een beetje Sundanees 'zout' (nee niet in de wonden) kan dat best, toch?

Ik ben tenminste in dec. 1948 geboren te... Batavia.
En dat 'koester' ik wel een beetje. Mijn geboorteacte besluit met: "Dit uittreksel stemt overeen met de toestand op heden, De Ambtenaar van de Burgelijke Stand, Gezien voor legalisatie der bovenstaande handtekening van FREETH, Alphonse Adriaan.

Origineel, geen kopie.
Nou ja huh, als dat niet echt is ; )


Your attitude determines your altitude

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

En Malam, lees net je stukje, ook TX. Het enige volk op aarde waar ik nog steeds niet mee heb, is het Japanse. Mss ook omdat ik kennissen had die geliefden daar hadden, die daar door die heel wrede jongens (waren de Duitsers mss niets bij) langzaam werden dood gewerkt, verwerkt.


Your attitude determines your altitude

spacer line  


On 05-11-2011 17:05 Keduadam wrote:

Ik ben tenminste in dec. 1948 geboren te... Batavia.

Waar geboren , in Budi Kemuljaan Weltevreden ?


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.79,858,696 topic views - 236,818 posts - 13,712 topics - 28,671 members - last post @ 28-02-2020 18:59 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

130,315,704 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com