indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (2 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

spacer line  


On 09-11-2011 22:01 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Z Deze week was ik nog in een prachtig gebied in Kadungora en Cipanas bij Garut. Als je daar van de gebaande paden afwijkt, dan zie je iets moois waarbij de rijsterrassen Bali in het niets verdwijnen.

OMG , nu noemt je een paar plaatsnamen.
Kadungora , Cipanas , dat zijn plaatsen die ik vaak hoorde van mijn ouders .
Froeher kwamen we vaak met mijn ouders in Garut, familiebezoek etc , op doorreis naar Tasikmalaya.
In 2010 ben ik nog langs geweest op doorreis naar Tasikmalaya en Pangandaran.


bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

AM, welke malaria-profylaxe gebruikte je n Papua? Ook hier te lande verkrijgbaar? Tx.barubagus
User
spacer line
 

Kun je die Koteka's ook in Jakarta kopen??? en waar??? of moet je er speciaal voor naar Irian..sorry Papua gaan? Misschien in Sarinah ???

Ik zie die dingen wel zitten ais vorm van zelfverdediging... zo van lul, ik sla je kapot met een andere lul!!!

Overigens na de reisverhalen van AM over Kandari, heb die plaats geschrapt als volgende reis bestemming. Ik denk heel heel erg aan de Molukken.


BBAnne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 11-11-2011 01:58 Yogya-Bali wrote:
AM, welke malaria-profylaxe gebruikte je n Papua? Ook hier te lande verkrijgbaar? Tx.
Ehm.... geen Emoticon: Blush Krijg ik nou op mijn kop? Ik heb alleen een setje voor nood gekocht (iets van chloroquinine geloof ik) in een plaatselijke apotheek in Merauke (toen de incubatietijd al liep......) Ik ben wel heel erg he.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Doorgaans ben ik er ook geen liefhebber van maar het zuiden van Papua is"rawan". Ik dacht aan Doxicycline.Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Doorgaans ben ik er ook geen liefhebber vamaar het zuidem van Papua is"rawan". Ik dacht aan Doxicycline.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Dan zult je het zelf mee moeten nemen. Weinig keuze daar.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

koming
User
User icon of koming
spacer line
 

En als je naar het noorden gaat ook. Ook rawan.
Ik heb nare ervaringen met malariaprofylaxe en ik gebruik ze niet meer. De bijwerkingen kunnen vreselijk zijn en ik heb ondanks die zooi toch een keer malaria gehad.Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 12-11-2011 21:31 koming wrote:
En als je naar het noorden gaat ook. Ook rawan.
Ik heb nare ervaringen met malariaprofylaxe en ik gebruik ze niet meer. De bijwerkingen kunnen vreselijk zijn en ik heb ondanks die zooi toch een keer malaria gehad.
Amen, tenminste wat betreft de bijwerkingen. Je kunt er toch niet aan beginnen als je daar woont of net als ik drie keer per jaar hier naar toe reist. Nee, mij ook niet meer gezien (al lang niet meer) Idd risico is dan malaria krijgen.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Dag allemaal,

Inmiddels weer thuis en aan het werk. Ik ben ruim 3000 foto’s aan het uitzoeken. Daarbij komen nog de foto’s (300 a 400) van een geheugenkaart die een foutmelding vertoont. Als iemand een idee heeft hoe ik die er toch af kan halen dan hou ik me aanbevolen. (ik heb nu alleen de mogelijkheid om te formatteren en dan ben ik zeker alles kwijt).

Ik verwacht in januari het verhaal weer kant en klaar met foto’s te hebben. Belangstellende kunnen deze tzt via We Transfer ontvangen. Ik meld me wel tegen die tijd.

Dankjewel voor de reacties. Het hoogtepunt was Wamena (terwijl ik daar het minste van verwacht had). Ik ga zeker een keer terug naar Papua en zeker niet naar zuidoost Sulawesi.
Saskia bedankt voor het openen van dit topic, Jan bedankt voor het plaatsen van de kaart.

Nabrander: een van de peniskokers is toch niet helemaal heel gebleven bij mijn strijd om letterlijk van me af te slaan......Van eentje zijn drie stukjes afgebroken, zou wel te lijmen zijn maar ben een stukje kwijtgeraakt...

gr
AMNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Nou AM, ik had beloofd nog iets te plaatsen over mijn Asmat-avontuur. Inmiddels alweer 3 weken terug uit de moerasdelta van Zuid-Papua.

Is me zeer meegevallen. Bij Agats onthaalt door 10-tallen oorlogskano's met Asmat-krijgers erop. Zeer indrukwekkend. Dit was echter alleen mogelijk omdat we daar met een groep waren en het dus enigszins betaalbaar was. Als je alleen bent, is dit financieel niet haalbaar (tenzij er net een "hoge ome" langskomt die ook op een dergelijke manier wordt ontvangen en je gratis kan numpang ). Agats zelf is een dorp op palen en de wegen zijn allemaal flonders die enkele meters boven de modder/moeras zijn geplaatst. Afval wordt natuurlijk gewoon naar beneden gekieperd met als gevolg dat mijn medereizigers met afgrijzen door het dorp wandelden.
Wil je iets zien, dan moet je toch echt andere dorpen bezoeken.Maar wederom......dat kost geld want alles moet hier per kano worden gedaan omdat de grond te moerassig is. Het moet mogelijk zijn de rivier op te gaan voorbij Agats om dorpen te zien waar de bewoners nog in hutten in de bomen woonachtig zijn. Echter daarvoor is een gids nodig met een motor-korjaal........en dat kost veel geld. Ook wel logisch want de gidsen hebben maar 1x per maand een klant en benzine kost er 3x zo duur als elders in RI. Dus alleen op stap naar dit gebied? Dat is een dure zaak en moeilijk bereikbaar. Is mogelijk per vliegtuig of vanuit Timika per snelboot (maar schreeuwend duur).

Hoewel vooraf gewaarschuwd dat de autoriteiten erg lastig kunnen zijn en handen vol geld eisen, viel dit alles reuze mee. Even een babbeltje ( basa basi zoals SA dat noemt), een sigaretje en een biertje hier en daar en alles mulus . Maak je daarover niet ongerust. Als je weet hoe het werkt hier, dan lukt het wel. Ook in andere streken aan de zuidkust van Papua had ik geen vervelende ervaringen; alleen maar steun.

Lokale bevolking 100% oke.Ik trek mijn negatieve mening over Papua's in.
spacer line  


On 16-12-2011 04:57 Yogya-Bali wrote:

Hoewel vooraf gewaarschuwd dat de autoriteiten erg lastig kunnen zijn en handen vol geld eisen, viel dit alles reuze mee. Even een babbeltje ( basa basi zoals SA dat noemt), een sigaretje en een biertje hier en daar en alles mulus .

Semua bisa mulus , met akal en fulus .

Alles kan gesmeerd lopen met hersenen (logisch denken) en geld .


bisa dicek of makemyday .


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.74,316,849 topic views - 233,330 posts - 13,683 topics - 23,674 members - last post @ 19-08-2019 17:29 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2019
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

122,182,092 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com