indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Bali, het godeneiland > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

dekarre
User
User icon of dekarre
spacer line
 

Op een weblog vond ik onderstaand artikel, is dit normaal?
En zijn er nog mensen die dergelijke problemen meemaken?

"........De overigens uiterst beminnelijke manager, heeft 36 jaar IndonesiŽ ervaring, waarvan een groot gedeelte op Bali. Hij schetste een weinig hoopgevend beeld van de problemen waarmee hij sinds de start van het hotel, 11 jaar geleden werd geconfronteerd.
Het hotel wordt omringd door een aantal dorpsgemeenschappen, banjars. Die stelden allemaal, van tijdens de constructiefase van het hotel, onmogelijke eisen.
Twee chefs van omliggende banjars presteerden het 2000 sollicitatiebrieven te laten afgeven, met de vermelding dat al deze mensen in dienst moesten worden genomen. De vorige eigenaars van de percelen waarop het hotel werd gebouwd, eisten dat hun familie werd tewerkgesteld omdat het hotel op hun (weliswaar intussen verkochte...) grond stond. Om hun eisen kracht bij te zetten, posteerden zich honderden mensen op de hellingen rond het hotel, voorzien van spiegels waarmee ze de gasten voortdurend probeerden te verblinden. Met de regelmaat van een klok werden, voor zonsopgang, bamboekanonnen afgeschoten om de gasten te irriteren. Intimidatie door grote groepen dorpelingen bij de poort van het hotel was ook geen uitzondering. 'Belligerent' noemde de manager de Balinezen, en dat betekent toch zoveel als 'oorlogszuchtig'...
Bij de opening had Maya Ubud 10.000 sollicitatiebrieven ontvangen...
Getalenteerde mensen uit andere dorpen konden niet in dienst komen door de exorbitante eisen die werden gesteld in verband met het percentage 'eigen volk' dat in dienst moest komen. De manager gaf ook het voorbeeld van zijn huispersoneel; 2 mensen komen niet uit het dorp waar hij woont. Maandelijks moet hij daarom een belasting betalen aan de lokale ordedienst, de Pecalang omdat hij 'vreemdelingen' in dienst heeft. Weliswaar mensen uit een naburig dorp, maar het blijven voor de inwoners van de banjar vreemdelingen.
Uiteindelijk draait het allemaal om geld. Op weg naar het restaurant zagen we op een helling een grote oppervlakte bedekt met wasgoed en midden daartussen een grote spiegel. Het is de manier van de vrouw, van wie het grondstuk is, om haar eis om in dienst te worden genomen kracht bij te zetten. 'Geef me werk of ik verpest je uitzicht', dat is wat het wasgoed zegt.
De politie verleent geen enkele assistentie bij dit soort conflicten. Het zijn sociale problemen en die moet je zelf met de banjar oplossen.
We moeten vooral oppassen voor de eigenaars van de rijstvelden waarop we uitkijken. Die zullen geld komen vragen voor het uitzicht dat de gasten hebben. Het zijn namelijk hun rijstvelden die zorgen voor het panorama en daar moet voor betaald worden.
We mogen ons ook verwachten aan het bezoek van een afvaardiging van de tempel en de vraag naar een substantiŽle bijdrage.
Tegenover een bekend hotel 'Ubud Hanging Gardens', staat, aan de andere kant van de vallei een grote tempel. De verantwoordelijken van die tempel hebben grof geld geŽist omdat de hotelgasten in zwempak een storende aanblik boden aan de gelovigen in de tempel. Enkel al gezien de afstand tussen tempel en zwembad is het duidelijk dat dit een vals argument is. Overigens kijk ik vanuit mijn bureau uit op een afwateringskanaal aan de overkant van de sawah, en word ik daar dagelijks vergast op badende Balinezen in meer of mindere staat van ontkleding. Diezelfde goot wordt ook zonder enige gÍne gebruikt als openbaar toilet. Maar waag het niet de overflow van je zwembad te lozen in een afwateringskanaaltje! Dan krijg je problemen met 'de subak', de traditionele verantwoordelijken voor de irrigatie van de rijstvelden. De verklaring is dan dat er geen water in de rijstvelden mag komen waarmee mensen zich hebben gewassen (zwemmen = wassen). Bij de blote konten waarop ik dagelijks uitkijk zal het dan waarschijnlijk niet gaan om 'wassen' maar om 'ritueel reinigen' vermoed ik.
De manager citeerde een westerse auteur die in de vorige eeuw schreef dat wij westerlingen voor de Balinezen zijn als 'bladeren die voorbij drijven in de rivier', eventjes vervelend, maar ook snel weer weg.
Eťn ding is zeker, ons talent voor het zoeken naar compromissen en het diplomatisch oplossen van confrontaties zal nog danig op de proef worden gesteld."

standaard.typepad.com/en_nu_ev(...)ad-in-de-rivier.html
Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Wat wil je met dit verhaal, Dekarre? Bevestiging? Ontkenning?


MAD

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

In het zuiden van Bali is de bevolking al meer ruim denkend maar de trekjes van wandelende ATM zit er nog in.Maar in de binnen landen kan ik me dit soort toestanden nog best voorstellen.De balinees loopt tegenwoordig met dollar tekens in zijn ogen.


Shalom

SanderBali
User
spacer line
 

Ja het is een erg primitief volkje in hun doen en laten. Vergeet ook niet dat het niet voor niks een derdewereld land is.
Toch is het als westerling mogelijk om van dit primitieve gedrag te profiteren. Hoe? dat ga ik hier natuurlijk niet vertellen.senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Profiteren van iemand moet in je aard liggen...en doet veel vermoeden over hoe je bent. Mijn stijl is zoiets niet. Maar ja, als je er gelukkig mee bent.....


hati hati, pelan pelan

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 03-10-2011 19:17 senior wrote:
Profiteren van iemand moet in je aard liggen ...en doet veel vermoeden over hoe je bent. Mijn stijl is zoiets niet. Maar ja, als je er gelukkig mee bent.....

Dat vermoeden had ik al lang Senior. En hij schijnt er nog trots op te zijn.elsbeth
User
spacer line
 

Ik zou er niet teveel aan tillen. Sander houdt volgens mij van een beetje "prikken", maar mijn vrouwelijke intuitie zegt me dat hij de kwaadste niet is. Toch, Sander??Sander1970
User
spacer line
 


Op 03-10-2011 19:00 schreef SanderBali:
Ja het is een erg primitief volkje in hun doen en laten. Vergeet ook niet dat het niet voor niks een derdewereld land is.
Toch is het als westerling mogelijk om van dit primitieve gedrag te profiteren. Hoe? dat ga ik hier natuurlijk niet vertellen.


Voor alle duidelijkheid, ik heb niets met sanderbali te maken!senior
User
User icon of senior
spacer line
 

Nou vooruit...genoteerd.. Emoticon: Party!


hati hati, pelan pelan

sapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 03-10-2011 22:07 elsbeth wrote:
Ik zou er niet teveel aan tillen. Sander houdt volgens mij van een beetje "prikken", maar mijn vrouwelijke intuitie zegt me dat hij de kwaadste niet is. Toch, Sander??

Mijn mannelijke intuitie zegt duidelijk iets heel anders.simpati
User
spacer line
 

Dit soort gebeurtenissen schijnen vaker te gebeuren en ook nog een graadje erger.
Ik zou wel eens willen hoeveel buitenlanders er vermist zijn in Bali en hoeveel er geen natuurlijke dood zijn gestorven.
Zelf heb ik een milde vorm van terreur mee gemaakt dat was de verdienste van een jaloerse medelander , ik ben daar zelfs door een BALINEES bedreigd met een mes!
Doordat ik ben vertrokken is dat opgelost.
Janaccid
User
User icon of accid
spacer line
 

Het valt me en ik verwacht ook vele anderen nogal eens op dat als er iemand op dit forum vermeld dat hij geld verdient aan het wonen op Bali en werken met de Balinezen dat dit dan meteen in orde van graaien en pikken valt.
Profiteren klinkt misschien niet positief maar er wordt blind gereageerd en op de persoon terwijl niemand weet waar het nu werkelijk om draait.

Het topic begon om iets anders aan de kaak te stellen en uiteindelijk wordt dit dan weer dusdanig verdraaid dat het een persoonlijke vete wordt.

Om terug te komen op het topic,
Je kunt het wel bagataliseren als "derde wereld land politiek of nog meer van dat soort verzachtende termen" maar het zijn gewoon kamp praktijken die zonder respect zijn voor degenen die hier dan met die (valse) glimlach worden ontvangen en eerst worden uitgenodigd om land te kopen en geld te investeren zodat de lokale bevolking daarvan kan PROFITEREN.

Ik heb al eens eerder vermeld dat je de Balinezen het beste kunt vergelijken met kampers.
Ontzettend creatief met de handen, heel gastvrij en zeer behulpzaam en je bent altijd welkom totdat je buiten hun gestelde (persoonlijke of door de plaatselijke mafia bepaalde) grenzen komt en dan krijgen al de eerder genoemde voordelen ineens een heel andere betekenis.

De Balinees lokt de buitenlander om land te kopen of voor hen te verkopen (lees goed alvorens te reageren) en natuurlijk draait het dan voor alle partijen om geld en gewin (profiteren) maar uiteindelijk wil de Balinees alsnog de baas blijven over zijn land ook al is het dan op papier verkocht.
Geld opstrijken en dat blad in de rivier zo snel mogelijk wegtreiteren. Dat is pas de echte negatieve vorm van PROFITEREN.

Dat is nu typisch Balinees! en heeft niets met derde wereld landen te maken.
Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

simpati
User
spacer line
 

Dat geloof ik niet, ik denk dat het hoort bij Zuid Bali en andere gebieden waar veel buitenlanders wonen.
In Zuid Bali hebben veel mensen hun grond relatief goedkoop verkocht en daar zaken, vaak een grote luxe auto, voor aangeschaft die ze na verloop van tijd niet meer kunnen betalen en hebben gewoon geld nodig voor hun luxe leven.
Jan
Malang

spacer line  

Hmm, als ik het zo lees heeft Suharto's zoon het met Dreamland nog niet zo slecht gedaan op Bali ? Gewoon 'opkopen' hek eromheen en klaar.


"Bhinneka Tunggal Ika"

spacer line  


On 04-10-2011 05:27 Macan Belanda wrote:
Hmm, als ik het zo lees heeft Suharto's zoon het met Dreamland nog niet zo slecht gedaan op Bali ? Gewoon 'opkopen' hek eromheen en klaar.

Het hangt af wie de koper is .

Trouwens de beste percelen zijn al lang vergeven , verkocht of "voor alegemeen belang" opgekocht tegen afbraakprijzen .
Ik heb natuurlijk over de opkoping van diverse percelen, grond langs de weg/strand , sawahs , dorpen.Gronden waar mensen wonen en er van moeten leven.
Die worden jaaaaaren geleden opgekocht door developers die goud geld verdienen

Iets anders als het over de gronden bij de bukits in Zuid Bali.
Had jaren gleden een kleine toertje gemaakt , de chauffeur vertelde dat 20 jaar (of zo) geleden wonen daar geen mensen.
Wie wil op een winderige vaak kale heuvels, laat staan in gebieden langs de cliff ? .
En nu zie je villa's , bijna paleizen , vaak met buitenlanders .
Terwijl het toen 6000 of 60.000 rupiah per meter kost .


bisa dicek of makemyday .

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 


On 04-10-2011 03:24 simpati wrote:
Dit soort gebeurtenissen schijnen vaker te gebeuren en ook nog een graadje erger.
Ik zou wel eens willen hoeveel buitenlanders er vermist zijn in Bali en hoeveel er geen natuurlijke dood zijn gestorven.
Zelf heb ik een milde vorm van terreur mee gemaakt dat was de verdienste van een jaloerse medelander , ik ben daar zelfs door een BALINEES bedreigd met een mes!
Doordat ik ben vertrokken is dat opgelost.
JanEven off topic.
Jan die medelander is toch niet Piet waarvan zijn vrouw met de tuinman er van door is gegaan?


Shalom

simpati
User
spacer line
 

Beste Bokito,
Jij moet mij ondertussen toch goed genoeg kennen dat ik geen namen noem als personen zich niet kunnen verdedigen.
Groetjes,
JanSanderBali
User
spacer line
 


On 03-10-2011 19:17 senior wrote:
Profiteren van iemand moet in je aard liggen...en doet veel vermoeden over hoe je bent. Mijn stijl is zoiets niet. Maar ja, als je er gelukkig mee bent.....

Je moet op hun gedrag en handelen inspelen anders overleef je het niet in IndonesiŽ. Zij profiteren van jou en jij van hun.SanderBali
User
spacer line
 


On 03-10-2011 22:07 elsbeth wrote:
Ik zou er niet teveel aan tillen. Sander houdt volgens mij van een beetje "prikken", maar mijn vrouwelijke intuitie zegt me dat hij de kwaadste niet is. Toch, Sander??

Elsbeth, jij begrijpt het. Kijk, dat profiteren van een ander daar draait het bij de meeste Indonesiers om. Zo is gewoon de maatschappij daar. Als ik dan even de rollen omdraai is dat gelijk not-done. Ik profiteer van hun en zij van mij, wat is daar noe weer mis mee?Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 


On 04-10-2011 14:51 simpati wrote:
Beste Bokito,
Jij moet mij ondertussen toch goed genoeg kennen dat geen namen noem als personen zich niet kunnen verdedigen.
Groetjes,
JanOke Jan,
Je hebt gelijk.


Shalom

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

Persoonlijk gekif maar weer eens weggehaald. Lang geleden alweer. Emoticon: Smilesapolidi
User
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 04-10-2011 16:59 SanderBali wrote:

[quote removed]

Elsbeth, jij begrijpt het. Kijk, dat profiteren van een ander daar draait het bij de meeste Indonesiers om. Zo is gewoon de maatschappij daar. Als ik dan even de rollen omdraai is dat gelijk not-done. Ik profiteer van hun en zij van mij , wat is daar noe weer mis mee?Hoe is het mogelijk dat, volgens jou, een primitief volkje kan profiteren van een slimme westerling zoals jij. Dit is geen echte reclame voor een zakenman. Emoticon: Laugh out loudBokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Hoe is het mogelijk dat, volgens jou, een primitief volkje kan profiteren van een slimme westerling zoals jij. Dit is geen echte reclame voor een zakenman. Emoticon: Laugh out loud

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Sapolidi
Wat ik heb meegemaakt zijn die slimme Balinesen allemaal opgeleid door criminele Nederlanders vooral in de onroerend goed wereld.


Shalom

bambang
User
spacer line
 

Zakenman volgens de Indonesische definitie is heel anders dan die volgens de Nederlandse. Zaken doen in RI is heel anders dan in NL. Als je bijv. een vergunning wil hebben, MOET je steekpenningen betalen. De betrokken partijen (bijv. ambtenaren) willen allemaal extra centje hebben. Je dient de vuile streken / valstrikken te kennen. Maar dan laat je je bemiddelen door een RI tussenpersoon.
SanderBali
User
spacer line
 


On 05-10-2011 02:25 sapolidi wrote:

[quote removed]Click to see original image

Hoe is het mogelijk dat, volgens jou, een primitief volkje kan profiteren van een slimme westerling zoals jij. Dit is geen echte reclame voor een zakenman. Emoticon: Laugh out loud


Hahaha die Sapulidi, hij moet weer overuren draaien hier terwijl ie eigelijk helemaal niks met IndonesiŽ heeft. Een gefrustreerde Indo misschien die er ooit eens 2 weken op vakantie is geweest? Ik was hier laats een beetje in oude topics aan het kijken...kom ik een topic tegen (volgens mij gestart door Zieleffe ) over dat Indonesiers dom zijn....dat wordt lachen als ik die hier ga heropenen.
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.92,614,457 topic views - 241,811 posts - 13,750 topics - 35,230 members - last post @ 23-07-2021 23:17 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

151,030,043 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com