indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (2 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Donraphael
User
User icon of Donraphael
spacer line
 

Om Sid,

Wat u bedoelt is die IraniŽr die in Nederland asiel heeft gekregen.
De IraniŽr die ik bedoel, Ali Sina, is een Canadees. Je zou de website die Sempati heeft opgegeven even moeten lezen. Zeer verlichtend.


Revoluties, politiek, religie en goede doelen hebben nuttige idioten nodig

spacer line  


Op 20-09-2011 18:40 schreef Donraphael:
Zieleffe,

De vertaling in de Europese talen en dus ook de Nederlandse, is bestemd voor de kafir (de ongelovige). Hierin zijn de onmenselijke, gewelddadige verzen of weggelaten of zodanig afgezwakt dat het oorspronkelijke, gewelddadige karakter verloren is gegaan.
In de doctrine van "al taqqia" (in normaal Nederlands: list, leugen en bedrog), is dit legitiem en wordt het zelfs aangemoedigd.
Dit wordt ook niet voor niets de suiker-islam genoemd.

Is dit niet een beetje pleiten voor eigen parochie ? De 'suiker-islam' geeft misschien wel een vertaling naar huidige maatstaven ? Buiten dat is een vertaling in principe altijd een omschrijving en zal altijd aan discussie onderhevig zijn.

Beter is de Indonesische vertaling te lezen. En het best is de Al Quran-vertaling en uitleg van de eruit-gestapten. Die hebben immers geen belang om de islam beter voor te stellen dat het verdient.

Zie hier mijn voorbeeld voor bovenstaande. Iemand die de islam is 'uitgestapt' kan ook zijn uitstappen verantwoorden door de islam te omschrijven als iets fouts ?


"Bhinneka Tunggal Ika"

zieleffe
User
spacer line
 

Indrukwekkend verhaal en eerlijk voor mij niet verrassend, omdat ik van natura al een man bent die elk religie ziet, niet de waarheid in zich heeft.
Een spel van macht en toneel spel en bedrog.
Je ziet het wat er nu in het openbaar van de afgelopen jaren in de katholieke kerk.
Hoe kan je een geschreven boek van eeuwen geleden waarin veel agressie in staat en vrouw onvriendelijk passages in staat.
Die mannen wereld zou eens en voor altijd gestopt moeten worden.
Beginnen in Saudie ArabiŽ die daar hun domiciliŽn hebben, maar door hun olie een vaste plek hebben gekregen, om door te kunnen gaan met hun achterlijke levens wijze waar ergens hier ook iemand er over geschreven heeft dat land had aangepakt moeten worden.
Maar zoals ze de Presidenten steunde van Egypte, LibiŽ TunesiŽ SyriŽ ook op de troon lieten zitten allemaal voor olie.
Dat is het vreemde aan politiek altijd ergens er beter van worden en dan ook nog zo slecht door denken naar de toekomst toeÖÖ. Emoticon: Emoticon: SadleyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Bijna allemaal door ons gekozen politici. Die ons de welvaart gaven die we wensten, ten koste van wat dan ook, maar voornamelijk onze morele waarden. Zeg nou zelf, hoe hard heb jij je gemaakt tegen de steun van die dictators ? Ik verdedig niemand, maar het is niet alleen de schuld van de politici natuurlijk. Maar het is - ook voor Nederlanders - erg moeilijk om de hand in eigen boezem te steken. En precies dat is misschien wel ons probleem in de wereld.


"Bhinneka Tunggal Ika"

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 20-09-2011 15:09 simpati wrote: Voor meer info over hetgeen Donraphael schrijft:
http://dutch.faithfreedom.org/(...)ry/auteurs/ali-sina/
Het lukt me niet op deze site te komen. Is het in de ban gedaan alhier? Of is het een technisch probleem?simpati
User
spacer line
 

Ik open de site hier zonder probleem, ik gebruik TelkomSpeedy en TelkomFlexi.Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

Er is genoeg nieuws waarheid te lezen, maar het is jammer dat t meestal ondergronds moet. Van de officiele nieuwsvoorzieningen (ook zoals Wikepedia!) kan je t echt vergeten. De 'officiele' media worden beheerd door de rijke elite (met banden naar de Bilderberggroep, Vrijmetselaars, JezuÔten, enz). Daarom krijg je ook wanzinnige, on-wetenscappelijke, nooit bewezen rommel die het gros van de goegemeente maar gelooft... Massale 'vogelgriep' sterfte (2/3e deel van de mensheid zou sterven in ik meen 2002, binnen twee jaar! volgens de hoogste gezondheidsspief in de UK), de Climate gate met Al Gore als tool van de rijke leugebeesten, enz, enz. Een van se websites die ondergronds nieus brengt (dus wat je NIET via de normale media leest), is o.a. www.xandernieuws.punt.nl Scroll s naar beneden, huiveringwekkend nieuws soms... Kan ook niet controleren of t 100% klopt natuurlijk, maar toch.


Your attitude determines your altitude

spacer line  

PRAHTIG, prachtig .

Ik heb de indruk dat zodra iemand die toevallig Moslim is een uitglijdertje maakt gelijk de hele Islam wordt in de discussie betrokken .

Het wordt hier een gewoonte.

Ik zie me al dat als ik door rood licht rijd of op straar sta te pissen( noodgeval) dat gelijk in de krant staat Een Moslim werd betrapt op wildplasserij.
Ya dat heb je met een achterlijke geloof .

Shrijf ik voor basa basi (ik weet weinig van Islam) , gelijk wordt ik gebombaardeerd als een onwetende Moslim zoals die andere Moslim onwetenden.

Mijn sarong zakt spontaan naar beneden.

Om Sid schrijft dat hij als muslim niet veel van de islam weet. Dit is ook niet verwonderlijk. Immers het is verboden om als muslim veel van de islam te weten. Je zou eens achter de ware aard van de islam kunnen komen en murtad worden. Als een kind op de koran-school vragen stelt krijgt het onmiddellijk klappen. Zo worden de weinig-wetende-muslims zoals Om Sid gekweekt.


Het is niet verwonderlijk , dus alle Moslim zijn onwetenden omdat het verboden was om kennis te nemen.
Kennelijk is zijn schrijverij gebaseerd op de praktijken die door de heren pastoors/kerkautoriteiten in europa(Nederland) hadden gehanteerd ,Hou het volk dom .
Dat soortgelijke praktijken voorkomen in achter gelegen gebieden staat buiten discussie.In de kampung madrasah, met de plaatselijke"schriftgeleerden".
Kan gebeuren.

Aan de andere kant ging men vergeten om de rol van andere Moslim die liberaal zijn , en (relatief) goed opgeleid.
Je hebt zelfs Hogescholen, Universiteiten en men kan hun Master of Phd halen , zelfs in het buitenland .
Maar om gelijk alle Moslim die je niet eens kent als onwetenden te bestempelen is op zijn minst vreemd.

En dan die veel gebruikte woord , Jihad( isten).
U bedoelt ?


bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 21-09-2011 09:30 Surya Atmadja wrote: Ya dat heb je met een achterlijke geloof .
Troost u. Voor mij zijn alle geloven achterlijk, niet alleen de islam.spacer line  


On 21-09-2011 09:42 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Troost u. Voor mij zijn alle geloven achterlijk, niet alleen de islam.

Dat is slap.
Je hebt niet over andere gelovigen, je hebt over ene OmSid.
Ondanks de nickname ,een persoon
Iemand die je niet kent.

Kan zijn dat het een salah ketik is , mede beinvloed door de reactie van Ralf.


bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Niet direct op u bedoeld maar textueel een goede voorloper op het verlengde van de zin en wel:".....de hele goegemeente in mijn buurt en mijn schoonfamilie incluis."Donraphael
User
User icon of Donraphael
spacer line
 

Macan Belanda,

De "suiker-versie" van de islam is natuurlijk gericht op dakwa, mensen "bekeren", proberen over te halen muslim te worden. Hiertoe is alles, maar dan ook letterlijk alles (van woord tot zwaard) geoorloofd, waarvan "al taqqia", (list, leugen en bedrog) een van de middelen is. Dakwa is trouwens gebaseerd op egoÔstische motieven en niet op naastenliefde. Immers, de islam belooft een muslim de hemel als hij/zij met succes iemand heeft overgehaald ook muslim te worden. Dit wordt niet beloofd aan de persoon die muslim geworden is. Een tweede manier om in de muslim-hemel te komen is sneuvelen in de jihad. Dus ook daar is het gebaseerd op egoÔstische motieven. Als ik, ik, ik, maar in de hemel kom.
Ik begrijp dan ook geen bal van die Hollandse en Indische mannen die muslim worden "om hun vrouw en schoonfamilie" te plezieren. Als je uit jezelf, zonder dat er een muslima in het spel is, muslim wordt omdat je de leer van Mohammad bestudeerd hebt en je die zo geweldig vindt, dan kan ik het nog begrijpen. Maar om anderen te "plezieren"? Of omdat men dat van je "verwacht"? Onbegrijpelijk! Dit gaat mijn verstand te boven. Het komt mij voor als principe-loos.

En er is geen "eigentijdse versie" omdat de islam die niet toestaat. Daarom blijft het steken en komt het niet verder. Als je dat niet gelooft moet je maar even met een kritische blik in Saudi-ArabiŽ gaan rondkijken. Wat naar ik aanneem, voor jou mogelijk is. Of wat makkelijker is, ga in Indonesia bij muslims jouw eigentijdse versie van de islam prediken. Sluit wel een goede levensverzekering af, je vrouw mocht dat wel eens nodig hebben. In het beste geval mag je in een politiecel logeren en riskeer je deportatie op aanklacht van blasfemie en misbruik van immigratiepapieren.
Zoals die in Lombok woonachtige muslim geworden Duitser die ook dacht dat hij een eigentijdse versie van de islam op na kon houden. Hij had als ornamenten Balinese hindu-beelden in zijn tuin. Mooi dat die door het muslim-gepeupel vernield werd. Toen hij tegen die vernielingen van zijn eigendom protesteerde mocht hij in de politiecel logeren op aanklacht van blasfemie. Hij riskeert bovendien nog persona non grata verklaart te worden op aanklacht van misbruik van immigratiepapieren. Maar misschien waren tuinkabouters ook verboden, ze lijken wel erg veel op tuyuls.
De "eigentijdse" versie van de islam in Indonesia bestaat hieruit dat er sinds 1972 een verregaande arabisering is van de islam. Dat de meerderheid van de muslima's in Indonesia "eigentijds" een hoofddoek dragen vindt zijn oorsprong in een decreet uit Riyad. Op portretten en foto's van ver voor 1972 van vrouwen in Saudi-ArabiŽ ťn Indonesia zul je gťťn jilbab, nikab of bourka vinden.
Ook de Javaanse variant van penghajian, de Javaans-talige kenduren wordt verkettert en niet meer op Java getolereerd door de zich tolerant noemende "religie" die in zijn wezen een suppresieve politieke ideologie is.

Mensen die uit een sekte stappen hebben de duistere kant van die sekte gezien. Het is niet makkelijk om uit een sekte te stappen. Het vergt veel moed en principe-vastheid om eruit te stappen. Er is sprake van geestelijke gebondenheid, je bent niet vrij in de beslissing die veel consequenties meebrengt in de vorm van verlies van vrienden en familiebanden en in landen waar men de islam strikt hanteert, de doodstraf. Uitgevoerd door de overheid (Saudi-ArabiŽ, Iran) of in andere landen door privť-personen die zich hiertoe geroepen voelen. In ieder geval komt de hele moskee over je heen, en zoals een goed sekte betaamt, proberend je met zachte en harde dwang en bedreigingen van allerlei aard je van je uitstappen af te brengen.


Revoluties, politiek, religie en goede doelen hebben nuttige idioten nodig

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Prettige uitleg. Ik heb voorheen vaak geageerd tegen mijn buurtbewoners maar dat werd zeker niet in dank afgenomen. Heb ik vnl. nog zachtjes allerlei gebruiken aangetoond als zijnde niet islamitisch maar cultureel Javaans erfgoed, maar dat kon en mocht feitelijk al niet; zeker niet van een kafir . Nou is mijn kennis van de islam meer beperkt (kon niet door de koran heenkomen vanwege een overvloed aan superlatieven voor Allah en de profeet dat mij dermate tegenstond) dan die van Don maar ik wist al meer dan de gemiddelde moslim in mijn (zwaar) islamitische kampung.Donraphael
User
User icon of Donraphael
spacer line
 

Om Sid,

Ja Om Sid, u heeft gelijk dat zodra iemand die "toevallig" muslim is een uitglijdertje maakt de hele islam erin wordt betrokken.
Alleen jammer dat die toevallig muslim heel veel "uitglijders" heeft gemaakt en een voorbeeld is geworden voor de hele umma. Je raadt het misschien al, zijn naam is Muhammad bin Abdallah, de zogenaamde profeet.

Vragen stellen over de islam wordt gelijkgesteld als de islam ter discussie stellen, iets wat verboden is. Dat er op koran-scholen klappen uitgedeeld wordt als er vragen wordt gesteld heb ik niet van kerkhotemetoten vernomen maar van Indonesische muslimvrienden die door het klappen van de zweep ervaringsdeskundigen geworden zijn. Dit is praktijk, vroeger en nu. Omdat er in de islam eenvoudigweg geen verandering mogelijk is.

U moet onwetendheid niet verwarren met dom, hoewel het ene de andere niet uitsluit.
Dus muslims die behoorlijk onwetend zijn in de leer kunnen wel degelijk veel kennis hebben op andere gebieden.

Jihad zou je kunnen omschrijven als: Alle inspanningen van welke aard ook, die gericht zijn op invoering, uitbreiding en instandhouding van dominantie van de islam in de wereld.
Dit kan op de ouderwetse manier met het zwaard, maar kan ook op een subtiele manier zoals we die tegenwoordig zien, nl. beÔnvloeding van de massamedia. De vrucht van deze jihad kunnen wel overal lezen: PC ofwel politiek correctheid. Het beestje niet meer bij de naam durven noemen.
Een ander manier is de sharia als het paard van Troje binnen te halen: via Sharia banking en sharia rechtbanken zoals dat al in de UK praktijk is.

Ik hoop dat u zich niet beledigd voelt al besef ik dat het onmogelijk is dat u zich niet beledigd zal voelen. Er is al veel minder nodig om een muslim te beledigen.
Om de arabist Hans Jansen te citeren: "Je beledigt een muslim al door te zeggen dat je geen muslim wilt worden"


Revoluties, politiek, religie en goede doelen hebben nuttige idioten nodig

zieleffe
User
spacer line
 

Mister Donraphael u vertolkt het goed, het is goed dit alle maal te lezen, want wij hadden nog niet zo veel weet van, wat u allemaal weet en heeft geschreven.
Wel dat ik zoals Y-B ook al schreef, was en is voor mij alle religies de oorzaken van veel geweld in de wereld.
Maar Om SId beroept zich steeds op die liberale Moslims.
Dan kom ik toch eigenlijk tot mijn eigen indrukken er bestaan geen liberalen moslims en joden, maar ze worden gevoed in hun denk wereld omdat ze er in zijn geboren.
Maar om hun zijn niet voor het oog van de familie en voor het oog van de gemeenschap niet te verliezen kiezen ze voor een gematigdheid.
Dus Liberale Moslims/Joden zijn oneerlijk tegen over zich zelf.
Het klinkt hard maar daar zie ik die keuze die ze maken in hun verwarde gevoel van onzekerheid, gemaakt om hun omgeving te gemoed te komen.
Ze durven er niet uit te stappen want dat vraagt veel moed.

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  

Donny, bedankt voor je uitleg. Ik ben het niet overal mee eens, maar ik neem je verhalen zeker mee. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik er nog geen goed standpunt over heb. Ik verdiep me er steeds meer in, maar zie veel tegenstrijdigheden, bij ieders pleidooi.

Op dit moment heb ik het idee dat de zogenaamde pure Arabische islam prominenter naar voren komt, omdat de deuren van de grote wereld steeds meer opengaan en mensen zien hoe het elders werkt. Zeker met de opkomst van social media zal dit proces zich versnellen. Nu kunnen IndonesiŽrs hun ware gevoelens en emoties keurig verbergen, maar ik ga toch wel uit van mijn mensenkennis. Ik heb in IndonesiŽ veel met moslims gepraat, onvermijdelijk natuurlijk. Ik heb het ook over gevoelige onderwerpen gehad en het waren voor mij open gesprekken.

Mijn conclusie was/is dat dat er een groot gedeelte 'gematigde moslims' rondlopen, of je het er mee eens bent of niet. Ik heb het idee dat 80% van de mensen die ik sprak het naar eigen gelang invult qua geloof. Ik was er tijdens de Ramadan en heb ook veel moslims gewoon zien eten, er waren er zat die niet 5 keer per dag voor het gebed gingen en niemand was blij met de bomaanslagen op Bali (wat ik nu wat plat neerzet, maar daar heb ik best veel over gepraat).

Ik weet niet, ik denk dat juist de Arabische islam nu meer naar voren komt, nu de jongeren zich vrijer (tť vrij dus) gaan bewegen. Wat jij vertelt over mannen die moslim worden om te trouwen. Tja daar zit ik tweeledig in, aan de ene kant vind ik dat mensen dat zelf moeten invullen en zeker de 'islam-karet' om het maar zo te noemen is best Indonesisch in mijn ogen. Aan de andere kant vind ik het ook afdoen aan het geloof, je zogenaamd bekeren om maar te trouwen is wel een hele kromme motivatie. Tegelijk redeneer ik hiermee gelijk aan de Arabische islamieten.

Ik lees vrolijk mee, je stukjes zijn niet kwetsend en dan hou ik het wel vol.


"Bhinneka Tunggal Ika"

Donraphael
User
User icon of Donraphael
spacer line
 

Macan Belanda,

Het is niet mijn bedoeling om mensen te kwetsen en wil ook niet op de man spelen, tenzij ik de man zelf citeer. Ik wil ook niemand veroordelen om zijn of haar geloof. Maar ik behoud me wel het recht voor te beoordelen, wat iets anders is dan veroordelen.
Dat mensen zich dan wŤl beledigd voelen ligt aan het feit dat geboren muslims verschrikkelijk lange tenen hebben. Ook als je het niet wilt zul je toch heel snel op hun tenen trappen. De oorzaak van deze lange tenen ligt in de islamitische opvoeding. Het wordt zogezegd met de paplepel ingegoten dat je geen kritiek op de islam of op zijn stichter mag hebben.
Die lange tenen vindt je veel minder bij de bule's die ikut-isteri-masuk-islam zijn.
Zelfs als je ze mohammadanen noemt zijn ze beledigd, zeggende dat ze Mohammad niet aanbidden, maar er aan voorbijgaand dat Mohammad wordt vereerd als zijnde een foutloze, zondeloze godheid. Terwijl Mohammad toch bij eigen zeggen verklaard heeft dat hij niet zonder zonde en dus vol met fouten is. En notabene hij, Mohammad de grote zondaar die vol fouten zit, wordt als voorbeeld gesteld hoe je als muslim moet leven.
Terwijl over nabi Isa (Jezus Christus) in Al Quran wŤl verteld wordt dat hij zonder zonde is, komt Mohammad de zondaar toch ontiegelijk meer verering toe.

Inderdaad is gelukkig de meerderheid van de muslims gematigd. Dit wil zeggen, zij leggen de moord-en-doodslag-verzen van Al Quran naast zich neer. Maar op zich bestaat er geen gematigd islam. De leer zelf zet aan tot haat en moord op kafirs. Onwetende gematigde muslims en wetende misleidende muslims pareren dit graag met aanhalen van de vredelievende verzen uit Al Quran, wetende dat het overgrote deel toch niet kennis heeft van de islamitische doctrines.
De vredelievende verzen dateren uit de periode toen Mohammad nog in Mekka vertoefde, zeer weinig volgelingen had en totaal geen militaire macht bezat. Hij probeerde toen met zoete-broodjes te bakken meer volgelingen te krijgen, wat niet lukte.
De moord-en-doodslag-verzen dateren uit de Medina-periode. Hij had toen, vooral na het uitmoorden van de totale niet-muslim bevolking van Medina, een totalitaire militaire macht.
In de muslim-doctrine van buitenwerkingstelling of ongeldigverklaring werden deze vredelievende verzen uit de Mekka-periode de geldigheid ontnomen. Het Arabische woord hiervoor is naskh, het Engelse woord obrogation.
Zo loste men het probleem op van de elkaar tegensprekende verzen. Blijkbaar waait Allah met alle winden mee. De ene keer is het zus, de andere keer is het zo. M.a.w. Allah's woord is niet standvastig en dus niet te vertrouwen.


Revoluties, politiek, religie en goede doelen hebben nuttige idioten nodig

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 21-09-2011 16:11 Donraphael wrote: De vredelievende verzen dateren uit de periode toen Mohammad nog in Mekka vertoefde

Of ver daarvoor. In Jemen is een oudere versie van de Koran gevonden, en sommige geleerden vermoeden dat een groot deel van de verzen is geschreven door christenen of Joden uit Mekka, lang voor die zogenaamde profeet het IP kon jatten. Om duistere redenen willen die geleerden liever anoniem blijven. Lees: in leven blijven.


MAD

spacer line  


On 21-09-2011 16:32 Pak Pupyes wrote:

[quote removed]

Of ver daarvoor. In Jemen is een oudere versie van de Koran gevonden, en sommige geleerden vermoeden dat een groot deel van de verzen is geschreven door christenen of Joden uit Mekka, lang voor die zogenaamde profeet het IP kon jatten. Om duistere redenen willen die geleerden liever anoniem blijven. Lees: in leven blijven.

Dat verhaaltje had ook ergens gelezen


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 21-09-2011 14:59 Macan Belanda wrote:
Donny, bedankt voor je uitleg. Ik ben het niet overal mee eens, maar ik neem je verhalen zeker mee. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik er nog geen goed standpunt over heb. Ik verdiep me er steeds meer in, maar zie veel tegenstrijdigheden, bij ieders pleidooi.

Op dit moment heb ik het idee dat de zogenaamde pure Arabische islam prominenter naar voren komt, omdat de deuren van de grote wereld steeds meer opengaan en mensen zien hoe het elders werkt..

Pas op .
Wat versta men (of in dit geval jij zelf) onder pure Arabische Islam ?
Is dat de Islam die door sommigen uit Saudie Arabie of Jemen werd geimporteerd naar de rest van de wereld ?

Of bedoel je(men) iets anders ?.
Enige toelichting is nodig .

Anders heb je babylonische verwarring .


bisa dicek of makemyday .

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 21-09-2011 16:39 Surya Atmadja wrote: Dat verhaaltje had ook ergens gelezen

Jammer voor jou en je politieke medestanders c.q. `geloofsgenoten' is het geen verhaaltje. De hele oudere versie van de Koran staat op microfilm. Maar tja, dat kan natuurlijk niet. De `profeet' kan geen op seks, geld en macht beluste sterveling zijn.


MAD

spacer line  


On 21-09-2011 11:49 Donraphael wrote:
Om Sid,Jihad zou je kunnen omschrijven als : Alle inspanningen van welke aard ook, die gericht zijn op invoering, uitbreiding en instandhouding van dominantie van de islam in de wereld.

Nou zakt mijn broek echt naar beneden.
Als een andere Moslim dat tegen mij zegt dan zal ik beleefd vragen: Hoe bedoelt U.?
Het klopt wel dat een kleine groep dat interpreteren en ook uitdragen in woord en daad.
Van oorsprong had Jihad een andere betekenis .
Dat is in gevecht te zijn met je zelf , je eigen tekortkomingen bevechten .

Ook kan Jihad gebruikt worden als aansporing tot het vechten tegen vijanden die je land binnenvallen.
Dat is een plicht , dat doet iederren, elke land zaLhaar eigen soevereiniteit met hand en tand verdedigen.
En het is ook plicht van alle Moslim( maar niet alle Moslim doen dat) om een geloofsgenoot te helpen.
Konkreet : Toen Afghanistan overvalen werd door de Russen gingen Moslim vrijwilligers naar Afghanistan , om hun broeders en zusters te helpen.Ook ghingen Indonesiers daar heen.
Later gingen ze terug naar Indonesia en hun "nieuw"verworven kennis willen toepassen Desnoods met dwang bij de andere meer dan 90% moderate Indonesische Moslim.

Waarom ging O. BL zijn eigen land(Saudie Arabia) en Amerikanen aanvallen ??
Terwijl hij in het begin bondgernoot was van de Amerikanen , betaald door CIA , bewapend om de Russen te verdrijven.

O.BL was in het begin alleen happig om "ongelovigen"die een land van zijn broeders (Afghanistan -Bosnie) te bevechten.
Door de invloed van AQl Zwahiri ( van Egyptische Moslim Broederschap) ging Al Q ook andere Moslim die "hun Moslim"niet erkennen aanvallen.
Dat kwam omdat Egyptische Broederschap al in staat was om andere Moslim te doden in Egypte.
Zo kwam Al Q. in een andere soort oorlog , zelfs zijn hun leden (nota bene uit Indonesia) ook aanslagen plegen om andere Moslims(>90%) hun wil op te leggen.

Uit een interview pas uitgezonden in Nederland .

Je kan omdraaien wat je wilt , je heb mij als persoon als een onwetend Moslim uitgemaakt .


bisa dicek of makemyday .

Donraphael
User
User icon of Donraphael
spacer line
 

De inhoud van de in Jemen gevonden zeer antieke versie van Al Quran wijkt op veel punten af van de nu bekende versie, wat doet vermoeden dat in de nu bekende latere versie veel veranderingen zijn aangebracht.
Het vermoeden van sommige geleerden dat een groot deel van de verzen geschreven zouden zijn door christenen of joden uit Mekka, is niet erg aannemelijk. Immers die hadden hun eigen boeken. Bovendien hanteerden ze niet de naam Allah voor hun godheid maar Yaweh.Revoluties, politiek, religie en goede doelen hebben nuttige idioten nodig

Donraphael
User
User icon of Donraphael
spacer line
 

Om Sid,

Basah basih of niet, het zijn uw eigen woorden, dat u weinig ervan weet.


Revoluties, politiek, religie en goede doelen hebben nuttige idioten nodig

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 21-09-2011 16:51 Donraphael wrote: Het vermoeden van sommige geleerden dat een groot deel van de verzen geschreven zouden zijn door christenen of joden uit Mekka, is niet erg aannemelijk. Immers die hadden hun eigen boeken.

Precies. Daarom is na Google en Bill Gates M de grootste dief van IP. JWH vervangen door Allah - overigens de hoofdgod van de zandbakbewoners voor M - is zelfs voor het Search/Replace-tijdperk niet bijster moeilijk.


MAD


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.84,278,841 topic views - 240,040 posts - 13,725 topics - 32,728 members - last post @ 14-08-2020 07:06 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

137,456,499 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com