indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Keduadam
User
User icon of Keduadam
spacer line
 

En Kembang, dat de basis van alle sociale wetgeving en het hele rechtstelsel enz. in NW Europa en de USA (de meest vrije en welvarende landen) Bijbelse grondslag is, althans wat er nog vanover is...


Your attitude determines your altitude

spacer line  

Defout zit hem erin dat mensen teksten van een paar eeuw geleden toe proberen te passen op ons huidige bestaan. In de geloofsboeken staan enkel wat handvesten die je op je huidige leven 'moet' toepassen. Het gaat meer om de achterliggende gedachte, alleen de mens is nog altijd zo dom om alles alleen letterlijk te lezen.

Het extremisme wat om geloven heenhangt is niks meer dan domme mensen die teksten te letterlijk lezen of zelfs maar wat napraten, er is geen enkel geloof wat oproept om je medemens af te maken.


"Bhinneka Tunggal Ika"

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Jakarta Globe; September 19, 2011

Our beloved Jakarta governor, Fauzi Bowo, has been making headlines again. Unusually, this time he was not discussing the traffic or flooding, but fashion. Fauzi advised women not to wear short skirts because it could get them raped.

Fauzi has since apologized publicly for his, shall we say, obtuse statement, but still, how on earth could a so-called educated man make such a harsh comment? (And I stress the word man !)
......
Fauziís statement was not only cruel but also illogical. If short skirts are what get women raped, then women who donít wear them wonít get raped?
......
The governor could have just withdrawn his statement and made a sincere apology. But that wonít change how his original statement reflects how narrow-minded people still are when it comes to violence against women, and the idea that it is women themselves who cause it.
zieleffe
User
spacer line
 


Op 19-09-2011 19:24 schreef Keduadam:
En Kembang, dat de basis van alle sociale wetgeving en het hele rechtstelsel enz. in NW Europa en de USA (de meest vrije en welvarende landen) Bijbelse grondslag is, althans wat er nog vanover is...
Op 19-09-2011 19:10 schreef Kembang:
Ik ziet het op deze manier.
Geloofsboeken, Koran, Bijbel, Torak enz.enz. zijn vroeger door mannen geschreven, de bijkomende regels komen uit mannenhanden die niets met de Geloofsboeken te maken hebben.
Kijk naar b.v. Arabische landen waar de vrouwen geen rijbewijs mogen hebben.e.d.
Kijk naar Iran enz.enz. De macht van die mannen misbruiken zij alleen maar om te overheersen. Stel je toch eens vůůr dat een vrouw(en) slimmer en knapper zijn dan de mannen?????? Zelfs de domste man heeft macht over vrouwen...tttssjjjj ťrg triest als je aan zon man wordt uitgehuwelijkt!!!! Daarom mogen de Moslimmannen 3 ŗ 4 vrouwen hebben of een Harem???
Blij dat ik westers ben opgevoed waar mannen ťn vrouwen gelijkwaardige partners zijn in de maatschappij en samenleving.... Emoticon: Party! .


Ik kom er niet onder uit om het verhaal van die Gouverneur verder uit te diepen dan wat een oen die man wel is.
Als je nu over alles gaat overpeinzen, dan laat je de geschiedenis even de revue passeren en je gaat er van uit wat er nu in de wereld allemaal gebeurd, dan kan je niet anders dan zeggen(schrijven) dat het goed fout zit en ook goed fout is gegaan in de wereld.
Het zal er niet beter op worden in de wereld en vooral in Europa niet.

Hoe het straks zal gaan in AziŽ dat is moeilijk te zeggen dan moet je door die landen reizen om te zien hoe het er aan toegaat daar ter plekke.
Maar gezien in Europa en in Amerika geld te kort komen en grote schulden zijn die terug gedrongen moeten worden.
Dan schrijven ze dat ze de oorlogen in Irak en Afghanistan gaan beŽindigen, wat op zich zelf goed is, maar wel er bij vermeld moet worden dan zal de oorlog naar je toekomen.

Het gigantisch probleem is zich aan het verspreiden de moslim fundamentalisten zullen zich steeds meer gaan roeren in de binnen landen van Amerika en Europa.
Turkije is zich vreemd aan het maneuvreren, en IsraŽl zal niets toegeven wat ze in 1967 afgepakt hebben.
Conflict nummer 1.
De zwaar gevochten vrijheden in de Arabische landen zullen door de democratie broeinesten worden van die fundamentalisten.
Ergens hebben ze op Internet het gevolg van die bewegingen al geopperd dat het beter zou zijn zoals ze Japan op de knieŽn hebben gekregen een bom te gooien.
Niemand dan ook niemand ook ik niet zal dat willen, maar eens maken ze er naar dat het moet gebeuren............ Emoticon: Cry Emoticon: Confused Emoticon: Stupid Emoticon: Frustrated Emoticon: Very funny
Nederland ontwikkelt. Pijnlijk he, zulke hypocrisie? aldus Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.112
Zo hypocrisie heeft Amerika ook.
Als je alles goed op een rijtje wilt plaatsen.
De Amerikanen hebben alle oorlogen gevoerd nadat ze zijn aangevallen.
Ook door de Jappen in Parael Harbor werden ze door de kamikaze piloten bijna geheel verwoest.
Dus je zou zeggen dat ze les uit het verleden zouden getrokken hebben.
Zelfs geen les uit het verleden van de ViŽtnam oorlog.
9/11 of op zijn Europees 11-09-2001 zijn ze niet aangevallen door een land maar door een stel aangewakkerde ideologische idioten.
Dus dan zou je zeggen waar komt die ideologie dan vandaan.
Je kan het niet ontkennen uit Mekka aangewakkerd door daar over de gehele wereld verspreide ideologie.
Waarom hebben ze landen aangepakt Irak b.v.
Dat is de grootste misstap die ze ooit weer gemaakt hebben.
Daardoor zoveel eigen mensen opofferen.
Een doel hadden ze moeten aanpakken, dan had de wereld nu veel rustiger geweest, dan wat ze nu aangericht hebben.
Een gigantisch schuldenlast met veel eigen doden.
De Moslims moeten blij zijn dat Amerika die recht niet genomen heeft...........Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


On 20-09-2011 10:10 zieleffe wrote:

[quote removed]


Hoe het straks zal gaan in AziŽ dat is moeilijk te zeggen dan moet je door die landen reizen om te zien hoe het er aan toegaat daar ter plekke.
M/quote]
========================================================
Je hoeft zelf niet te zien of reizen.
Er zijn tig rapporten te lezen, van de ADB,IMF,WereldBank, CIA etc etc..

ZIEL, vertel mij stap voor stap hou ik moet quoten zoals je dat deed .


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
User
spacer line
 


naar einde
plakken zonder die [ ] deze tekens heb ik weg gehouden want dan werkt het niet (quote /quote)
quote /quote

zelfs foto kan je er in bij plaatsenVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Donraphael
User
User icon of Donraphael
spacer line
 

Als we iets van een sekte willen leren moeten we te rade gaan bij mensen die uit die sekte gestapt zijn, niet bij mensen die nog in die sekte zitten. Voor de islam, die de grootste sekte ter wereld is, zijn dat mensen als Ali Sina, Wafa Sultan en vele anderen. Muslims noemen die mensen murtad. Mensen die overal graag vraagtekens zetten noemen dat mensen die het licht gezien hebben.
Muslims zijn voor de werkelijke uitleg van de islam voor geen cent te vertrouwen. Temeer dat de islam de doctrine van "Al Taqqia" hanteert. Met de "Al Taqqia" (Kebohongan Suci) strooit de Ulama (moslim-leiders zoals imams, kiai's, sheiks, ustad's) zand in de ogen van de weinig wetende Kufar (ongelovige, niet-muslim) en de vaak nog minder wetende Umma (moslim-gemeenschap). Om met deze leugens de onmenselijke, wrede kant van de islam van een suikerzoet laagje te voorzien. Men kan deze verhalen en uitleg over de islam door vaak vooraanstaande muslims gepredikt, beschouwen als dat men aan kalkoenen vertelt dat de Kerst een mooie, vredige feest is.
Wie niet uit het oog verliest dat men aan de vruchten de boom herkent, ofwel dat men mensen en zaken op zijn merites moet beoordelen, en niet op blabla-verhalen, laat zich hierdoor niet misleiden.
Inderdaad, zoals Om Sid zegt, is het verboden Zina (overspel) te bedrijven. Maar om de precieze definitie van Zina in de islam te weten moet men meer hiervan weten. Zina met een getrouwde vrouw is verboden. Men moet wel weten dat de islam alleen het moslim-huwelijk erkent. Dus beschouwt men een getrouwde vrouw van een andere religie als niet-getrouwd.
Gedwongen seks (verkrachting) met vrouwen die gevangengenomen zijn is geen Zina. Zie hadith Shahih Al Bukhari. Zie ook het verhaal in Sirah Rasulallah over Rihanna, een dochter van de stam Qurayza, die zich na een belegering door Mohammad's bende, overgegeven had. Voor haar ogen werden ca 800 krijgsgevangen mannen, waaronder haar vader en broers op bevel van roverhoofdman Mohammad bin Abdulah (door de moslims profeet genoemd) onthoofd.
Nog op diezelfde dag van de onthoofdingen van haar familieleden werd Rihanna verkracht door Mohammad de zogenoemde profeet. Zogenaamd nadat Mohammad Rihanna nog diezelfde dag tot vrouw had genomen.
Zina is in de ogen van muslims gemakkelijk te omzeilen. Nikah sirih (onofficieel huwelijk) en nikah mutah (tijdelijk huwelijk) zijn niets anders dan voor de islam legitiem gemaakte kumpul keboh en prostitutie, iets waar de wit-gejurkte moslim-broeders uit ArabiŽ dankbaar gebruik van maken om in de Puncak een Indonesisch vrouw als bijslaap te nemen en na hun vakantie zwanger en zonder enige vorm van alimentatie achter te laten. Mooie bescherming van de vrouw in de islam.
Dat een islamitische partij vorig jaar voorstellen heeft gedaan om voor een moslim-huwelijk met een WNA 50.000 USD deposit te verplichten en nikah sirih strafbaar wil stellen met 6 maanden gevangenisstraf stoelt hierop.
Een zeer goed voorstel. De wit-gejurkte moslim-broeders hebben gelijk geld gestort voor de opvoeding van de door hun verwekt kind.
Zina? Het moreelgehalte is niet zo hoog als Om Sid cs opgeeft.
Polygamie alleen als de echtgenote toestemming geeft? Dit ter bescherming van de vrouw? Wat kan de vrouw verwachten als zij geen toestemming geeft? Zij kan klappen krijgen. Immers het is legitiem om de vrouw te slaan.
Of ze kan een schop onder haar kont krijgen. Talaaq noemen ze dat.
Drie keer uitkraaien dat zij verstoten is en zij kan ze de deur uitgetrapt worden. Mooie bescherming van de vrouw die in het algemeen toch al economisch de zwakkere is. Een kameel wordt beter beschermd.
Om Sid schrijft dat hij als muslim niet veel van de islam weet. Dit is ook niet verwonderlijk. Immers het is verboden om als muslim veel van de islam te weten. Je zou eens achter de ware aard van de islam kunnen komen en murtad worden. Als een kind op de koran-school vragen stelt krijgt het onmiddellijk klappen. Zo worden de weinig-wetende-muslims zoals Om Sid gekweekt.


Revoluties, politiek, religie en goede doelen hebben nuttige idioten nodig

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Niet alleen Om Sid, de hele goegemeente in mijn buurt en mijn schoonfamilie incluis.
(Echte) kennis van de religie lijkt bijna op een overtreding.......Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Don, je bent vanaf nu mijn held. En de mensen die me kennen weten dat ik dat niet makkelijk uit m'n strot krijg.


MAD

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Schitterend, Don gaat heel ver in de (leer) te ver ver voor mij, maar vol verwachting klopt mijn hart.
Reacties bedoel ik Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
Ik ga dit met heel veel vreugde volgen. Emoticon: Yes!simpati
User
spacer line
 

We wijken weer af van het oorspronkelijke onderwerp, voor mij begint het weer echt interessant te worden.
Voor meer info over hetgeen Donraphael schrijft:
http://dutch.faithfreedom.org/(...)ry/auteurs/ali-sina/bambang
User
spacer line
 


Op 20-09-2011 15:09 schreef simpati:
We wijken weer af van het oorspronkelijke onderwerp, voor mij begint het weer echt interessant te worden.
Voor meer info over hetgeen Donraphael schrijft:
http://dutch.faithfreedom.org/(...)ry/auteurs/ali-sina/


Heel goed. Ik ga het vanavond lezen.
spacer line  


On 20-09-2011 13:22 Donraphael wrote:
Als we iets van een sekte willen leren moeten we te rade gaan bij mensen die uit die sekte gestapt zijn, niet bij mensen die nog in die sekte zitten. .


Juist die murtadelingen ( hep niet snel een Nederlandse woord voor) zijn het ergste.
Zoals die Iranier, Om Ziel weet zijn naam wel.

Removed to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile. Ralp .
En ik ga geen moeite doen om paarlen voor de zwijnen gooien.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 20-09-2011 13:50 Yogya-Bali wrote:
Niet alleen Om Sid, de hele goegemeente in mijn buurt en mijn schoonfamilie incluis.
(Echte) kennis van de religie lijkt bijna op een overtreding.......

Sorry , Y-B .
Dat had ik niet van jou verwacht , om mij te vergelijken met bepaalde mensen die zogenaamd Moslim zijn .

Je kent mij niet , ook mijn Islamitische achtergrond .


bisa dicek of makemyday .

Donraphael
User
User icon of Donraphael
spacer line
 

Om Sid,

En ik maar denken dat die massamoordende jihadi's het ergst waren!
Maar het blijkt Ali Sina te zijn.
Ik hoop niet dat u net bent als mijn moslim-vrienden in mijn kenniskring. Maar ik vrees het ergste.
Mijn moslim-vrienden lieten mij de ware aard van de islam zien.
Niet de moord op Theo van Gogh, niet de verschrikkelijke massamoorden op de Twin-towers op 11 september 2001 liet mij de ware aard van de islam zien, maar mijn moslim-vrienden.
Het was dat ze na die aanslagen nog net niet op straat gingen dansen zoals de moslims in het Midden-Oosten, maar het scheelde niet veel.
Vol ontzetting moest ik hun islamitische vergoelijking op de moordaanslagen aanhoren, verbazend over het totale ontbreken van compassie en enig blijk van medeleven met de slachtoffers en hun familie. Barbarisme kwam even boven en doorbrak het dunne laagje dat hun jargon "tolerantie en vrede" heet.Revoluties, politiek, religie en goede doelen hebben nuttige idioten nodig

spacer line  


On 20-09-2011 16:38 Donraphael wrote:

Mijn moslim-vrienden lieten mij de ware aard van de islam zien.


Alleen voor de beleefheidsvorm wil ik een kort reactie geven.

1.Ik ken niet wie jou Moslim" vrienden" zijn .
2.Jij kent mij niet
3.Het is kwetsend wat je doet om dit te schrijven:

. Zo worden de weinig-wetende-muslims zoals Om Sid gekweekt.


bisa dicek of makemyday .

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 20-09-2011 16:38 Donraphael wrote: Mijn moslim-vrienden lieten mij de ware aard van de islam zien.

Moslims (en IndonesiŽrs) kunnen niets fout doen. En als ze wel iets fout doen, dan wijzen ze naar anderen die die fout ook maken of hebben gemaakt. Om van der Zon ten voeten uit.


MAD

Donraphael
User
User icon of Donraphael
spacer line
 

Om Sid,

Sorry als u zich gekwetst voelt, maar ik haalde uw eigen woorden aan. U stelde zelf er weinig van te weten. Waarom voelde u zich niet door uzelf gekwetst bij het uiten van die woorden?

Maar als u hier even wilt op ingaan:
Wie zijn het ergst: Die massamoordende jihadi's of Ali Sina?


Revoluties, politiek, religie en goede doelen hebben nuttige idioten nodig

zieleffe
User
spacer line
 

Het is allemaal mooi geschreven, maar hebben de mensen die laag geschoold zijn daar wat aan?
Het verduidelijken van de koran waar ze over schrijven dat het een gewelddadige passages in zitten kan ik in de Ned. vertaling van Wikipedia niet vinden.
Maar ze zitten er zeker in.
Dat verhaal van u zou u in Wikipedia moeten plaatsen zodat er meer verspreiding in dat verhaal komt waar de mensen naar toe zou kunnen verwijzen.
De verwijzing van Simpati http://dutch.faithfreedom.org/(...)ry/auteurs/ali-sina/
is een goed begin voor duidelijkheid en interssante verhalen die je niet een twee drie leest
Terug komend op het boek, word te veel opgehemeld omdat het een religieuze karakter krijgt maar er is niets religieus aan.
het zijn voor mijn gevoel passages die een beleving patroon in zich heeft, die niet past in elk land, maar wel er voor zorgt, een probleem te maken voor ieder individu die zich aan die islam vast klampt.
Moeilijk maar wat ik er van weet is, dat we hen geen podium moeten geven zoals ze die afdwingen.
Er zijn te veel mensen die niet stevig in hun schoenen staan en het als zoete koek neemt, door hun persoonlijke onzekere gevoel die ze hebben.

http://nl.wikipedia.org/wiki/K(...)n#Traditionele_visie


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

spacer line  


On 20-09-2011 16:49 Donraphael wrote:
Om Sid,

Sorry als u zich gekwetst voelt, maar ik haalde uw eigen woorden aan. U stelde zelf er weinig van te weten. Waarom voelde u zich niet door uzelf gekwetst bij het uiten van die woorden?

Maar als u hier even wilt op ingaan:
Wie zijn het ergst: Die massamoordende jihadi's of Ali Sina?

Voordat ik een redelijk verantwoorde reactie kan geven moet ik eerst weten wie Ali Sina is ( weet ook niet zo veel van bepaalde thema's) .
In kan wel kort zijn : Een moordenaar die moorden en ook onschuldigen treffen die niks te maken hebben met hun oorlog* is foute boel.
Men kan rationaliseren en excuses zoeken voor rechtvaardiging van een (foute) daad ( zoals ze doen het bij ons dus wij doen het bij hun) maar fout is fout.

*Bij de Islam is ook duidelijk gereglementeerd tegen wie je oorlog mag voeren .
De MUI had ook bepaalde fatwa uitgebracht tegen terorisme .

Dat er foute imams / kiaji etc etc zijn is ook bekend .
En het is ook bekend dat de meesten niks te maken willen hebben met die foute fundamentalisten.
In de qur'an staat ook dat als je iemaand doodt/vermoord dan ........
De juiste tekst kan men opzoeken.
=========================================================
Als ik me niet vergist ben je getrouwd met een Indonesische.
Dus zal je moeten weten dat Indonesiers vaak de zgn basa basi uitdrukkingen gebruiken.
Alleen leest je het te letterlijk , ook omdat je mij niet kent .


bisa dicek of makemyday .

Donraphael
User
User icon of Donraphael
spacer line
 


Om Sid,

Wie Ali Sina is kunt u zelf lezen in de ULR die Simpati heeft opgegeven. Maar waarschijnlijk wilt u daar geen kennis van nemen, lezende dat u hem betitelt als "die IraniŽr die de ergst is".

Inderdaad staat er in Al Quran dat als iemand een onschuldige vermoord het is alsof hij de hele wereld vermoordt.
Om dit te begrijpen moet je weten wat in de islam als "onschuldig" gedefinineerd wordt.
Onschuldig is alleen de muslim. De kafir is per definitie schuldig. Een kafir vermoorden is dus niet een onschuldige vermoorden.

En als ik mij niet vergis zijn er in de geschiedenis van de islam meer fatwa's uitgebracht vůůr dan tťgen het aan jihad gerelateerde terrorisme.


Revoluties, politiek, religie en goede doelen hebben nuttige idioten nodig

spacer line  


On 20-09-2011 17:53 Donraphael wrote:

Om Sid,

Wie Ali Sina is kunt u zelf lezen in de ULR die Simpati heeft opgegeven. Maar waarschijnlijk wilt u daar geen kennis van nemen, lezende dat u hem betitelt als "die IraniŽr die de ergst is".


Is hij een Iranier ?
Ik bedoelde die ex asiel zoeker( ook Iranier) die de Moslim en Islam te vuur en te zwaard bestrijdt op tv .
Ziel had ergens zijn naam genoemd.

Wat oude verhalen van eventuele ex Moslim uitspoken intereseer me geen ruk, ook wat een sommige domme kiai of guru of wat dan ook zeggen of schrijven
Ik belijd mijn Islam zoals ik het goed vind.
Ben ook liberaal genoeg om te weten wat goed is of niet .bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 20-09-2011 17:53 Donraphael wrote:


En als ik mij niet vergis zijn er in de geschiedenis van de islam meer fatwa's uitgebracht vůůr dan tťgen het aan jihad gerelateerde terrorisme.


Dat is ook zo.
Dus hier heb je zelf een voorbeeld geven dat er verschillende meninge zijn .
En dat niet alle moslim die fatwa als robots opvolgen.

Jihad heeft niks te maken met terorisme. , maar dat weet je al lang.
Terorisme is terorisme , door wie het ook gepleegd wordt.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 20-09-2011 17:53 Donraphael wrote:

Om Sid,

Onschuldig is alleen de muslim.

Pardon ?
Hotperdom , kenniewaar zijn .
Toch ?
Als een Moslim schuldig is (dus niet onschuldig) dan is hij schuldig
En dat seh ik .
Los van het feit schuldig aan wat ?
bisa dicek of makemyday .

Donraphael
User
User icon of Donraphael
spacer line
 

Zieleffe,

De vertaling in de Europese talen en dus ook de Nederlandse, is bestemd voor de kafir (de ongelovige). Hierin zijn de onmenselijke, gewelddadige verzen of weggelaten of zodanig afgezwakt dat het oorspronkelijke, gewelddadige karakter verloren is gegaan.
In de doctrine van "al taqqia" (in normaal Nederlands: list, leugen en bedrog), is dit legitiem en wordt het zelfs aangemoedigd.
Dit wordt ook niet voor niets de suiker-islam genoemd.
Beter is de Indonesische vertaling te lezen. En het best is de Al Quran-vertaling en uitleg van de eruit-gestapten. Die hebben immers geen belang om de islam beter voor te stellen dat het verdient.


Revoluties, politiek, religie en goede doelen hebben nuttige idioten nodig


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,152,038 topic views - 240,776 posts - 13,734 topics - 34,296 members - last post @ 25-01-2021 21:57 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,639,491 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com