indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Gezocht & Aangeboden > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

carohn
User
spacer line
 

Ik ben op zoek naar info over Ketut Liyer. Waar in Ubud kan ik hem vinden?
Is het de moeite waard hem te bezoeken, of zijn er andere betere alternatieven?Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

http://www.thejakartaglobe.com(...)-life-meaning/429216

http://www.lonelyplanet.com/tr(...)+Liyer?destId=356547


I thanked him for my reading, took some photos of his signed copy of Eat Pray Love and got ready to give him my donation. Its a donation, but usually with healers its expected that you give 50,000 maximum. Ketut, however, asked me for 250,000 Rupiah. Reluctantly with people watching I handed over 200,000.
Hij vraagt dus 250.000 Rupiah voor een sessie. Doet hij dat omdat hij goed is, of bekend is? Ik zie de meerwaarde er niet van per se hem te bezoeken, maar iemand die de film heeft gezien of het boek heeft gelezen (want we hebben het over Eat, Love, Pray) denkt daar wellicht anders over..


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
User
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Als er Ubud bij staat dan ruikt het voor mij alweer naar bulset. Vreemd dat de beste healers en meditatie-guru's doorgaans rond Ubud wonen en bijv. niet in Tabanan of Negara. Nee, allemaal in het centrum van de zgn. spiritualiteit duiken dit soort lui op. Hetzelfde als in Solo op Java; ook zo'n centrum voor "hoogvliegers" en ander new-age gepeupel. Wilde daar eens een medi-cursus volgen maar dat kon niet in het Bahasa Indonesia, alleen in het Engels. Tja, Engels spreken en de dollar-prijzen.paulana
User
spacer line
 


250.000 rp. voor een donatie en dat bedrag wordt al vantevoren gezegt..?

Vreemd meestal bij een donatie wordt gezegt : that is up to you.

Lijkt wel erg commercieel, voor een specialist bezoek betaal je Rp. 200.000,- als je de 1ste keer komt.

Bij een healer (guru) op Bali is mijn ervaring een zakje offergaves deponeren in zijn/haar tempel, die meestal heel rijkelijk versierd is en na de behandeling geven wat jezelf denkt en dan is 50.000.-rp niet verkeerd,.


Om Swastiastu

spacer line  

Voor de helft van de prijs ken ik ook een self made guru in Amsterdam aanbevelen.


bisa dicek of makemyday .

bambang
User
spacer line
 

Amed heeft het antwoord al gegeven.
Als je een aflaat wil kopen, ben je bij hem goed terecht.

forum.indahnesia.com/topic/111(...)et_julia_roberts.phpKembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Er is al een topic over eat, pray en love......
Ik heb mijn mening hierop ook al gegeven....
Succes bij Pak Ketut.....Om Sid kan je voor de helft van de prijs een self made
guru aanbevelen.... Emoticon: Party! Emoticon: Party!bambang
User
spacer line
 

Ik ben een keertje naar een paranormale beurs in NL geweest. Het was een heel slap geouwehoer.
De man gaf een algemeen antwoord op een specifieke vraag: "Als je eigenlijk rechtsaf moet, maar je gaat links af, dan gaat het zeker fout. Dus als je rechtsaf moet, moet je ook rechtsaf gaan." Wat een lul. Je wordt opgelicht waar je bij staat.

Vroeger was de relatie hechter met buren en familie. Je kon naar een tante, oma, buurvrouw toestappen met een levenservaring en -wijsheid.

Als je professionele hulpvraag hebt, kun je het best een psycholoog/psychiater raadplegen; of huisarts en maatschappelijk werker.
paulana
User
spacer line
 

Dit gaat over een Bali healer (guru) die 250.000 rupiah vraagt.

en daar drukt het een healer of guru vraagt niet , hij /zij laat het bedrag aan jouzelf over.

en dan heb ik het over een Tukang massage Emoticon: Smile , niet een psychiater


Om Swastiastu

praylien
User
spacer line
 

Ik ben 2 jaren geleden met een vriendin by IKetut Liar geweest. Zijn woonplaats in Ubud is niet echt makkelijk te vinden. Het is in een zijstraat van de Hanomanstreet, een hele lange straat. Ik moet zeggen dat ik ben helemaal niet onder de indruk van deze persoon, mijn vriendin wel. Ze zeggen dat je een bijdrage mag geven op vrijwillige basis.spacer line  

Op dit moment is het al zo dat bijna iedere familie in Ubud die een - nog in leven zijnde - tandeloze Opa heeft, deze "verkoopt" als guru of healer. De "klanten" worden via het netwerk van familie, vrienden en kennissen binnengeloodst (20% commissie voor de aanbrenger) en per sessie met een "zoekende klant" wordt iets van IDR 250,000,- of meer afgerekend. Oh ja, en natuurlijk krijgen deze "zoekers" een "opdracht" om aan te werken en "kom over 3 dagen maar terug om het te vertellen".

Opa zit nu de hele dag in een Bale Bengong over de sawah's te staren en voorheen werd hij binnenshuis aan zijn lot overgelaten. Opa dus ook blij.

Iemand van de jongere generatie zit erbij en treedt op als "vertaler" van het Balinese gebrabbel van Opa. Natuurlijk fors aangedikt met wat vage kreten als "de waarheid huist al in je, je moet alleen nog vinden waar" en andere (loze) kreten.

Het komt nu erg dicht bij het "Jomanda"-gebeuren. Het is nu dus "Eat, PAY, love" geworden.
If you have nothing to loose, you can risk everything

bambang
User
spacer line
 

Halleluja, halleluja, halleluja, god zij geprezen, AMEN
Big business.
eveline
User
spacer line
 

Oh ik twijfel er niet aan dat het big business is geworden. Dat lag natuurlijk ook voor de hand.
Dat idee was ook op hun schoot geworpen h. Wat dat betreft vind ik Indonesie niet veel veranderd van vroegere tijden, het westen brengen ze op het idee, ze brengen het in de praktijk omdat ze geld ruiken en vervolgens verblind raken door het geld. Das toch niets nieuws?
Het is nu nog hype, Bali is nu aan de beurt... zo lang er nog vraag naar is van Westerlinegn zullen dat ook voorlopig doorgaan. En dan maar hard blijven roepen dat we hier nuchtere volk zijn, humor.
Niet alleen maar met Guru's hoor... kijk maar naar Yoga aanbod daar bijvoorbeeld. In een paar jaar tijd is het echt massa geworden. Het verschil is alleen bij yoga maken dan vele Westerlingen het goed gebruik van terwijl bij de guru's is het Indonesische volk die het beter van wordt. Commercie h, vraag en aanbod.

Wat dat betreft is India al veel eerder aan bod geweest, ook daar is bijna op ieder straat een Guru te vinden... die mensen lachen zich vermakkelijk achter de mensen om.
Daar hebben we in het westen bijvoorbeeld ook te danken aan die mooie tekeningen, boeken en geloof over de kama sutra en tantra etc... je moet eens weten hoe de Indiase in India zelf er over denkt. Ik kon iig mijn lach niet inhouden toen ik het hoorde daar in India.


Choose to be optimistic, it feels better. If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito!


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.79,760,674 topic views - 236,717 posts - 13,710 topics - 28,479 members - last post @ 24-02-2020 06:50 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

130,111,432 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com