indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Andere praat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (3 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 


On 22-08-2011 13:23 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]


1. Het is duidelijk dat je op de voorhoofd van een Nederlandse/Westerse bule die Moslim zijn het niet kunnen zien.

Mijn reactie is een extra toegift aan de posting van A.M , zij die bijna overal geweest is vindt het raar.
Ik zie me al dat ik tijdens het nippen van mijn Campari on the rocks vele malen achterom moet kijken voor het geval van ........
Mij niet gezien Emoticon: Wink

2. Als ze bepaalde vermoeden hadden ( bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een Indonesische partner) kunnen ze doorvragen.
Polis Di Raja Malaysia zijn goed opgeleidt.
De politie in Maleisie houdt zich voor zover ik weet niet met dergelijke 'geloofszaken' bezig, net als de Indonesische politie. Daar heb je 'hier' in Aceh die achterlijke en zo mogelijk nog corruptere (ook moreel) Wilayatul Hisbah voor.


Ho Lee Fuk

spacer line  


On 22-08-2011 14:14 Yogya-Bali wrote:
Dat is een grote onwaarheid en leugen pak Surya. En als Indonesiakenner moet je dat toch ook weten. Dat zijn de officiele aantallen, maar niet de echte..

Kweeniet of het een leugen is , ook of de officieele antallen 200 miljoen zijn .
Al zou het 150 miljoen zijn , dan kan je die 150 miljoen minus 4 gezinnen van jou voorbeeld (desnoods X aantal , mag je zelf invullen) nog steeds moderate Moslims , of abangan of KTP of ........ (Vul maar in ).

Ome Sid is ook 1 van die miljoenen.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 22-08-2011 16:06 Yerun wrote:

[quote removed]
De politie in Maleisie houdt zich voor zover ik weet niet met dergelijke 'geloofszaken' bezig, net als de Indonesische politie. Daar heb je 'hier' in Aceh die achterlijke en zo mogelijk nog corruptere (ook moreel) Wilayatul Hisbah voor.

Iemand moet toch die arme Singaporese Moslima aangehouden hadden en dat zal waarschijnlijk of de Polis of bevoegde personen zijn .
Toch ?
In Ollanda behoort burgerarrest tot een mogelijkheid .
artikel 53 van het Wetboek van Strafvordering.
Waarom niet in andere landen ?


bisa dicek of makemyday .

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 22-08-2011 09:29 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Hun Islam is vaak strenger dan de Indonesische Islam (zie opmerking van A.M)

Grappige is zoen scenes worden uit een film geknipt maar bloederige scenens mogen erin blijven.
Of politie in burger tijdens de vasten maand, kijken wie er over dag eet.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 22-08-2011 11:01 Malam wrote:

[quote removed]

Ook dat heb ik ervaren, gezien de burkini's in de zwembaden van de hotels op Batam Emoticon: Laugh out loud
Ben er zelfs in Sunda nog niet ťťn tegen gekomen Emoticon: Nooo
Zou men daar uit kunnen concluderen dat de Islam dus toch niet een vooruitgang in de staat zoals zo velen beweren.
Ja ja ja daar snijden we een teer punt aan Emoticon: Yes!
Ik heb zoiets gelezen dat in het oosten des lands je al gescheiden kassa's hebt. Emoticon: Stupid Emoticon: Frustrated Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Yes!


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 22-08-2011 13:22 [url=http://forum.indahnesia.com/profile/125/]
Maleisie is een mooi land maar waar het de extreme islam betreft ook een eng land. Wat ik schreef van die pasar malam was niet toen ik KB voor het eerst bezocht (ik denk zoín 20 jaar geleden),
Om het beter te kunnen accepteren dat die markt 20 minuten dicht gaat, denk aan Frankrijk of andere Z-Europesche landen. Gingen daar tussen de middag ook niet alle winkels dicht? Dat vinden wij wel normaal maar omdat die pasar iets religieus is, is het niet normaal. Dat is ook meten met 2 waarden, toch?


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Gingen, ja verleden tijd dus. In Maleisie gebeurt precies het omgekeerde. die pasar is niks religieus, de moskee staat er alleen in de buurt. En de manier waarop het gaat. Ik heb vol ongeloof staan kijken toen toeristen verschrikt en opgejaagd door de politie niet wisten hoe en waarom. Dan kun je wel in een tweetalig land zijn maar dan spreekt iedereen ineens alleen Maleis. Het staat ook nergens op een bord of zo. Als je dingen wilt begrijpen dan zal er eerst duidelijkheid moeten zijn nog afgezien van inhoudelijk.
Ook hier in Nederland gingen winkels tussen de middag dicht en die zijn er nog maar dat is juist om te eten.
In de buurt van kerken heb je altijd een kroeg en of je nou in de kerk of in de kroeg gaat zitten dat moet iedereen zelf weten. Denk je dat die verkopers op zo'n pasar dat leuk vinden?
Je moet je voorstellen dat die pasar malam makan elke namiddag wordt opgezet voor precies waarvoor het bedoeld is, om te eten dus. En nogmaals, vroeger was dit juist niet zo.Bovendien bestaat ook oost Maleisie niet alleen uit moslims, ook daar wonen veel aanhangers van het hindoeisme (de Indiers en Pakistani) en het buddhisme (de Chinezen).
Wat ik probeer uit te leggen dat op sommig plekken ter wereld men terug in de tijd gaat en dat er dingen worden afgedwongen die door een paar mensen verzonnen zijn, met de nadruk op paar.
Ik kan heel veel dingen opnoemen. Als je mijn reisverhalen ooit gelezen hebt dan heb je kunnen lezen dat ik keer op keer op het terrein van de moskee werd geweigerd (nog niet eens IN de moskee). Ook dat maakte ik vroeger niet mee en ik heb ze gezien in allerlei soorten en maten in diverse landen waaronder het middenoosten.
Een paar jaar geleden wilde Maleisie een wet aannemen dat twee mensen van verschillend geslacht niet samen over straat mochten tenzij je getrouwd was, naar goed (...) voorbeeld van buurland Brunei. Ik weet niet eens of dat er door gekomen is. Dit staat echt nergens in de Koran maar is een verzinsel van mensen.

Ik ben op veel ook zeer fanatieke islamplekken geweest in Indonesie maar heb dit soort dingen (pasar, aparte kassa's) nog nooit meegemaakt (en dat wil niet zeggen dat het er niet is ondanks dat ik scherp oplet) Ik ben daarnaast ook nog eens een vrouw en bekijk dit soort dingen met argusogen en vooral vol afschuw. Waar het mij om gaat dat de meeste dingen niet uit vrije wil van de meerderheid gebeuren.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Bokito
User
User icon of Bokito
spacer line
 

Om op Malam vraag terug te komen over het verschil in ontwikkeling tussen IndonesiŽ en MaleisiŽ moeten we terug gaan naar het begin.Na de capitulatie van Japan heeft IndonesiŽ zijn vrijheid moeten bevechten op de Nederlanders terwijl MaleisiŽ hun vrijheid zonder slag of stoot hebben gekregen van de Engelsen.
IndonesiŽ heeft 5 jaar moeten vechten wat eigenlijk allemaal verloren tijd en energie is.En toen ze vrij waren riep Soekarno MERDEKA en het volk interpreteerde het verkeerd.ze dachten nu hebben we merdeka dus we mogen alles.Toen was de beer los.Omdat Soekarno zo'n hekel had aan de belanda's werden de nederlanders die in het binnenland zaten allemaal uitgemoord.Dit persoontje is op tijd aan de dood ontsnapt.Toen trokken de Japanners zich in snelvaart terug.Doordat het zo snel ging ontstond er een vacuum.De ploppors(vrijheids strijders)gingen toen al moordend en plunderd door de straten.En dat heeft dus zo'n 5 jaar geduurd.
In die tijd hebben de Maleiers in alle rust het land kunnen opbouwen met steun van de Engelsen.Daarom het verschil tussen Indonesiť en Maleisiť.
Als ik het mis heb hoor ik het graag.Shalom

SanderBali
User
spacer line
 

Volgens mij heeft IndonesiŽ laatst weer 66 jaar onafhankelijkheid geviert. Trek daar dan die 5 jaar van Bokito af dan hebben ze er in 61 jaar nog steeds helemaal niks van gebrouwen. En dat met 480 miljoen handen...Ben bang dat YB gelijk heb, het ligt echt aan de indonesier zelf.helena
User
spacer line
 

Hallo BintangJan,

Ik ben ook geinteresseerd in je reisverslag over Maleisie, kun je het mij ook toesturen?
Bij voorbaad dank
Vr. Groet HeleenBintangJan
User
User icon of BintangJan
spacer line
 

Helena,

Je hebt in jouw profiel geen mailadres weergegeven, dus kan ik je niks toesturen.


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

Pierre118
User
spacer line
 

Misschien nu weer even ontopic? Emoticon: Smilespacer line  


On 22-08-2011 18:26 Bokito wrote:

In die tijd hebben de Maleiers in alle rust het land kunnen opbouwen met steun van de Engelsen.Daarom het verschil tussen Indonesiť en Maleisiť.
Als ik het mis heb hoor ik het graag.

Permissie Om , het was niet 5 jaren die verloren waren.
Maar meer , veeeel meer.

1.1950 , kwestie RMS
2. Afscheidings bewgingen in Sumatra(PRRI) en Sulawesi( Permesta) omstreeks 1955-1957
3.West Irian kwestie , kost bakken geld.
Kost bakken geld , ook om de vaak middeleeuwse toestanden op te heffen.
Defensiebudget 25% , onderwijsbudget een fractie.
4.Indonesia werd financieel economisch afgeknepen door de slimme Hollanders.
Zie de Ned.-Indonesische Unie.
De rol van KPM , BPM , en andere multinationals.
5.Indonesia werd verplicht om alimentatie te betalen aan de Weduwe van Indie(miljarden)
6.Conflict met Malaysia die door Engeland werd opgericht (zie de Geschiedenis van Malaysia) Dat duurt tot omstreeks 1966 (juiste jaren effe googlen).
7.Opstanden in West Java , Aceh , Sulawesi.
Toen ontevreden Moslim de seculiere staat wil veranderen in Darul Islam .
Tot minimaal begin 1960 (?)
8.De PKI affaire van 1965-tot de val van Soekarno 11 maart 1967

Dus hier kan je zien dat ze pas een beetje ruimer adem halen na 1968 .
Daarna heb je weer die Timorese avontuur in 1974 (?)
Kost ook bakken geld , zelfs goodwil.

De Maleisiers hebben weinig moeten vechten , wel was er een kleine vuile oorlog geweesttegen communisten , maar dat was in de tijd van de Britten.
Een klein deel van de Maleisische nationalisten hadden een aansluiting gewild bij Indonesia.De reden waarom Indonesia meebemoeide met de oprichting van PTM
(Persekutuan Tanah Melayu)
De welvaart / onderwijs van Malaysia kon ook goed gedijen dankzij o.a de inzet van Indonesiers.
Je zal dit vreemd vinden , en zal denken Ome Sid had te veel kopi tubruk gedronken, maar het is waar.

Bisa diCek Om.
Effe googlen.


bisa dicek of makemyday .

Yerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Haha Surya; nu geef je het toch wel weg hoor.. 8 politieke argumenten om een land niet te laten ontwikkelen. Ik zal het lijstje voor je afmaken dan...

9. Dictatorschap van Soeharto tot mei 1998
10. Reformasi en economische crisis van 1998-1999
11. President Wahid en Megawati tot 2004
12. Vanaf 2004 is SBY alleen bezig geweest met corruptie en vergeet de rest.

Zo kan ik ook excuses zoeken. Net alsof Maleisie geen politieke problemen heeft gekend na haar onafhankelijkheid (denk o.a. aan Singapore in de jaren 60)... Nee, hier trap ik niet in.


Ho Lee Fuk

spacer line  


On 23-08-2011 02:21 Yerun wrote:
Haha Surya; nu geef je het toch wel weg hoor.. 8 politieke argumenten om een land niet te laten ontwikkelen. Ik zal het lijstje voor je afmaken dan...

9. Dictatorschap van Soeharto tot mei 1998
10. Reformasi en economische crisis van 1998-1999
11. President Wahid en Megawati tot 2004
12. Vanaf 2004 is SBY alleen bezig geweest met corruptie en vergeet de rest.

Zo kan ik ook excuses zoeken. Net alsof Maleisie geen politieke problemen heeft gekend na haar onafhankelijkheid (denk o.a. aan Singapore in de jaren 60)... Nee, hier trap ik niet in.


Sorry Yerun , wat bedoelde je met excuses ?
Trouwens het zijn niet alleen politieke argumenten(redenen) maar gecombineerd met sociale en economische/financiele redenen.
Zelfs de KKN , incompetenties heb ik niet meegenomen.
Dat zijn al bekend , ook heb je mss 1tje vergeten , zoals wat sommigen van jullie altijd mee nemen .
Dat had ik ook niet meegenomen omdat het volgens mij niks mee te maken heeft .

Trouwens no 9 (van jou)geeft juist een politieke en economische veranderingen , leest je wel kranten en rapporten ?
Nr 10.De politieke verandering (Reformasi) en Krismon heeft juist positieve effect omdat Soeharto moest aftreden .
Krismon ( een kleintje vergeleken met Europa/USA) hadden ze binnen niet al te lange tijd opgelost .
Wel kwam er een kapitaal vlucht naar buitenland , 1/3 van de Singaporese millionairs waren Indonesiers .

Uiteindelijk positief uitgevallen.
11. Zijn tussenpauzen
12. Dat was ook zijn job , dankzij hem (de eerste democratisch gekozen president) is de KKN aangepakt.
Maar de old boys network is nog te machtig .

Silahkan ,,,,,,,,,


bisa dicek of makemyday .

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 

Het lijkt erop dat het topic in een politiek debat is veranderd.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

simpati
User
spacer line
 

Het lijkt erop dat het topic in een politiek debat is veranderd.
Heel interessant maar het lijkt mij dat jij daarvoor niet naar MaleisiŽ wil.
Ik ben er vanaf zondag weer tot na de Idul Fitri gekte in IndonesiŽ weer voorbij is.
Ben benieuwd hoe Idul Fitri in MaleisiŽ gevierd wordt.
Groetjes,
JanSanderBali
User
spacer line
 

Albert, Malaysia is absouluut aan te raden voor een vakantie. Allemaal veel beter geregeld dan in IndonesÔe maar weer niet zo extreem als Singapore. Wij doen heel vaak een weekendje naar KL (Kuala Lumpur), hartstikke leuk. Lekker eten op Jalan Alor achter Bintang road (leuke buurt). Een maand is wel lang maar ik zou dan zeker naar die eilandjes in de zuid chineese zee gaan (rond Tioman). Schitterende stranden en helder blauw water, dat zijn die eilandjes van de tv serie Expeditie Robinson.. Moet je alleen niet in de periode nov-januari/februari gaan want dan is de zee te wild. Daar zit je vanaf Singapore trouwens zo via Johor Baru 3 uurtjes rijden.SanderBali
User
spacer line
 

Zit ik me net te bedenken dat ik nooit in KL ben geweest tijdens de ramadan. Weet iemand hoe het dan is? Zal wel niks uitmaken denk ik en kan er waarschijnlijk nog steeds buiten bier op Jalan Alor gedronken worden maar misschien dat iemand dit kan bevestigen?Anne Mieke
User
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik zie dat het hier toch voornamelijk over het westen van het schiereiland gaat en ik erger me aan de houding "ik ben er niet geweest, dus is het er niet". Maleisie bestaat uit iets meer dan KL, zo ook dat Indonesie bestaat uit meer dan Bali of Java.
Van mij mag iedereen erom lachen of de kop in het zand steken maar op Taman Negara na is oost Maleisie (het oosten van het schiereiland) wel het mooiste deel en daarbij ook Sabah en Sarawak.
Maar daarnaast OOK streng islamitisch! En als het al niet handig is buiten de vastenmaand dan wil je zeker niet IN de Ramadan daar zijn.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

helena
User
spacer line
 

halloBintangJan,
sorry
heleenwoudaRemoved to prevent your adress from being spammed. Click this to go to the user profile.gmail.com
vr. gr HeleenSanderBali
User
spacer line
 


On 23-08-2011 20:43 Anne Mieke wrote:
Ik zie dat het hier toch voornamelijk over het westen van het schiereiland gaat en ik erger me aan de houding "ik ben er niet geweest, dus is het er niet". Maleisie bestaat uit iets meer dan KL, zo ook dat Indonesie bestaat uit meer dan Bali of Java.
Van mij mag iedereen erom lachen of de kop in het zand steken maar op Taman Negara na is oost Maleisie (het oosten van het schiereiland) wel het mooiste deel en daarbij ook Sabah en Sarawak.
Maar daarnaast OOK streng islamitisch! En als het al niet handig is buiten de vastenmaand dan wil je zeker niet IN de Ramadan daar zijn.


Annemieke,
Jij bent een toerist die af en toe naar IndonesiŽ op vakantie gaat. Dat is heel anders.
Daarom schreef ik toen ook dat ik jouw verhalen niet interessant vind.

Als je in IndonesiŽ woont en werk wil je een keer wat anders. Als ik bijvoorbeeld 2 weken in de kampung gezeten heb om te werken met alle ongemakken, eentonig eten, lawaai nachts om 4 uur etc. dan is het heerlijk om even samen met de vrouw een weekendje naar Singapore of KL te gaan, dan heb ik echt geen behoefte om naar Oost IndonesiŽ te gaan, nee dan wil even lekker Westerse luxe om me heen, lekker geld uitgeven enzo. Natuurlijk kan dat ook in Jakarta maar het zit natuurlijk ook een beetje tussen de oren. Net wat Om Surya schrijft, als je in Nederland woont ga je ook liever naar Zuid Frankrijk. Het maakt niet uit waar je woont je wil altijd weer ergens anders heen. Mijn basis is in Bali en ook daar ben ik het af en toe helemaal zat en moet ik even weg. Terwijl toen ik er niet woonde ervan droomde om daar te kunnen wonen. Het zit allemaal tussen de oren bij de mens. Want waarom eigenlijk vanuit Nederland helemaal naar Zuid Oost AziŽ terwijl Europa ook heel mooi is.
spacer line  


On 24-08-2011 09:43 SanderBali wrote:

[quote removed]


Annemieke,
Jij bent een toeris t die af en toe naar IndonesiŽ op vakantie gaat. Dat is heel anders.
Daarom schreef ik toen ook dat ik jouw verhalen niet interessant vind.

gaan, nee dan wil even lekker Westerse luxe om me heen, lekker geld uitgeven enzo. . Net wat Om Surya schrijft, als je in Nederland woont ga je ook liever naar Zuid Frankrijk. Het maakt niet uit waar je woont je wil altijd weer ergens anders heen.

Juist een buitenstaander kan meer zien (vanaf een afstand) , tenminste dat zegt jou bron /getuige deskundige Emoticon: Wink

Het was Om Appie , Ome Sid houdt ook van "luxe" (wat heet , nasi goreng plus ceplok telor is ook lekker) alleen kan hij niet betalen .
Of moet hij extra krantenwijk erbij nemen.


bisa dicek of makemyday .

Albert
User
User icon of Albert
spacer line
 


On 24-08-2011 09:43 SanderBali wrote:

[quote removed]


Annemieke,
Jij bent een toerist die af en toe naar IndonesiŽ op vakantie gaat. Dat is heel anders.
Daarom schreef ik toen ook dat ik jouw verhalen niet interessant vind.

Als je in IndonesiŽ woont en werk wil je een keer wat anders. Als ik bijvoorbeeld 2 weken in de kampung gezeten heb om te werken met alle ongemakken, eentonig eten, lawaai nachts om 4 uur etc. dan is het heerlijk om even samen met de vrouw een weekendje naar Singapore of KL te gaan, dan heb ik echt geen behoefte om naar Oost IndonesiŽ te gaan, nee dan wil even lekker Westerse luxe om me heen, lekker geld uitgeven enzo. Natuurlijk kan dat ook in Jakarta maar het zit natuurlijk ook een beetje tussen de oren. Net wat Om Surya schrijft, als je in Nederland woont ga je ook liever naar Zuid Frankrijk. Het maakt niet uit waar je woont je wil altijd weer ergens anders heen. Mijn basis is in Bali en ook daar ben ik het af en toe helemaal zat en moet ik even weg. Terwijl toen ik er niet woonde ervan droomde om daar te kunnen wonen. Het zit allemaal tussen de oren bij de mens. Want waarom eigenlijk vanuit Nederland helemaal naar Zuid Oost AziŽ terwijl Europa ook heel mooi is.

Sander daar ben ik helemaal mee eens.

Ook ik ga liever op vakantie buiten indonesie, iets anders dan dat ik dagelijks zie. En Maleisie en Singapore zijn denk ik de 2 dichts bijzijnde opties die het westerse luxe gevoel kunnen geven. In plaats van die dagelijks gaos in Indonesie.

En Europa, ik zou graag willen wonen in Zuid Frankrijk.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 24-08-2011 09:43 SanderBali wrote:

[quote removed]


Annemieke,
Jij bent een toerist die af en toe naar IndonesiŽ op vakantie gaat. Dat is heel anders.
Daarom schreef ik toen ook dat ik jouw verhalen niet interessant vind.


Sander ik ga jou nu heel streng terecht wijzen Emoticon: Angry
AM mag dan wel niet in IndonesiŽ wonen, maar weet verdomd goed waar ze het over heeft, ze heeft werkelijk wel haast alle delen van IndonesiŽ gezien en bezocht.
Daarbij komt dat ze de taal spreekt ( in hoeverre weet ik niet) haar opmerkingsgave is fenominaal en haar aandacht voor details zijn ronduit geweldig.
Daarbij komt haar onbevangen liefde voor het land en de ongezouten kritiek waar het nodig is bij.
Dus Sander als je ergens op dit forum een foute uitspraak hebt gedaan dan is deze het wel Emoticon: Yes!
Ik spreek voor mijn beurt, ze is zelf mans genoeg, maar dit wilde ik wel even kwijt Emoticon: Wink
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.88,176,956 topic views - 240,782 posts - 13,734 topics - 34,297 members - last post @ 27-01-2021 13:39 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

143,705,063 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com