indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (4 reactions)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

BlogBlot
User
spacer line
 

Het is noodgeval, help
Gepubliceerd op 04 augustus 2011 05:07
Soms krijg je van die dingen in je email die overduidelijk oplichting zijn, oftewel een scam-email. Vaak afkomstig van een onbekend persoon die je probeert over te halen om geld te sturen omdat hij/zij op deze manier dan veel geld kan loskrijgen uit een erfenis van een familielid of iets dergelijks.
Lees verder , klik op de titelbambang
User
spacer line
 

Ten eerste de Nigeriaanse digicrime (Digicrime.nl) is berucht in Amerika. Een andere oplichtingspraktijk is digitaal daten. De Nigeriaanse criminelen worden zogenaamd verliefd. Na verloop van tijd vragen ze om geld voor vliegtickets, voor een advocaat om te voorkomen dat ze de gevangenis ingaan. Ze sturen verleidelijke foto's op. De Nigeriaans man kan voordoen of hij een vrouw is. Zo halen ze miljoenen dollars binnen.

Een naam van een contactpersoon kan gejat zijn. Het kan van je eigen account of van de contactpersoon zelf zijn. Je krijgt een mail. Je moet de mail openen met het wachtwoord van je eigen account of je bankrekeningnummer wordt gevraagd. Mooi niet.

Wantrouwen is tegenwoordig op zijn plaats.
erwin
User
User icon of erwin
spacer line
 

Ik kan maar niet begrijpen dat men internationaal Western Union nog niet gedwongen heeft om zijn procedure aan te passen, zodat fraude onmogelijk of toch veel moeilijker wordt. Al die fraudezaken, en dat zijn er heel wat, gebeuren via Western Union.

Onlangs was er op de VRT een documentaire over die scammers, maar dan in Kameroen. Vooral door digitaal daten, met argeloze slachtoffers die geld sturen, zodat zij tickets zouden kunnen kopen, om naar hen te reizen enzovoort.
Die kerels zijn intussen rijk, zelfs naar onze normen. In die documentaire werd een van hen aangehouden. Ze belden daarna naar een van zijn slachtoffers met de hele uitleg en de vraag om klacht in te dienen. Mevrouw geloofde de politie niet en wou zeker geen klacht indienen! Dus moesten ze de kerel weer laten lopen!


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ach ik heb in de loop van de afgelopen jaren al zat smsjes gehad van een Indonesisch nummer met een verzoek om moeder, vader of broer te helpen die onschuldig opgesloten zit en telefoon tegoed nodig heeft, komt op het zelfde neer.
Natuurlijk stuur ik dan direct pulsa naar dat nummer Emoticon: Laugh out loudYerun
User
User icon of Yerun
spacer line
 

Malam; jij en ik doen dat niet, maar het feit dat deze SMSjes nog steeds verstuurd worden is een teken dat er altijd nog mensen intrappen. De laatste variant is trouwens niet een familielid maar een 'sayangku'... nog persoonlijker dus.. Heel slim, want daar gaan ze hier natuurlijk allemaal mee de boot in, want ze weten niet welke van de 5 schatjes (ieder stadje 1) nu ook alweer een nieuw nummer had, dus sturen maar!


Ho Lee Fuk

mashil
User
User icon of mashil
spacer line
 


On 04-08-2011 10:23 Yerun wrote:
maar een 'sayangku'... nog persoonlijker dus.. Heel slim, want daar gaan ze hier natuurlijk allemaal mee de boot in, want ze weten niet welke van de 5 schatjes (ieder stadje 1) nu ook alweer een nieuw nummer had, dus sturen maar!

Emoticon: Nice Emoticon: Shiny Emoticon: Wink Emoticon: Laugh out loud


- Let us live simply so that others may simply live -


You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.95,519,366 topic views - 242,162 posts - 13,759 topics - 35,541 members - last post @ 03-12-2021 00:48 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2021
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

156,297,255 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com