indahnesia.com - Discover Indonesia Online

    
You are currently in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > View topic

17-01-2015 18:16 · [news] Three more bodies of AirAsia victims to Surabaya hospital  (1 reaction)
17-01-2015 01:23 · [news] Fuel prices lowered, again  (2 reactions)
17-01-2015 00:14 · [news] President dismisses Sutarman as national police chief  (0 reactions)
16-01-2015 12:44 · [news] Alleged terrorists shot dead three villagers in Poso  (3 reactions)
16-01-2015 02:15 · [news] Indonesia to execute six drug convicts  (0 reactions)

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Tot slot van mijn zwaarmoedige bijdragen aan deze `discussie' wil ik graag het antwoord van The Fonz samenvatten. Daartoe heb natuurlijk geen enkel recht, maar ik doe het lekker toch (sorry, Fonz).

Jongens, meisjes en andere truttebollen van dit forum. Ik ben van 1958 (1957 was een beter jaar, maar daar kan ik ook niets aan doen), dus ik heb nog even de tijd om de relevante info te vergaren, ik ben jonger dan die PP, die G2 of die Y-B. Als blijkt dat mijn plannetje absoluut niet gaat werken op Bali, dan ga ik naar… Bali. Het interesseert me namelijk niets (geen reet, zou Pup zeggen) of mijn plannetje wel in de Asmat of in Zimbabwe een groot succes zou worden. Ik ga naar Bali. Punt uit. Desnoods schuur ik daar mijn luie kloten (die Pupyes begint me aardig op te spelen) aan een palmboom, 365 dagen per jaar, indien geen schrikkeljaar. Maar ik ga niet - herhaal niet - naar JKT voor mijn plannetje. Ook niet naar elders. Wie weet verzin ik tegen die tijd ter plekke iets. En ter plekke is BALI, wat die Pup, die G2 of die YB daar ook van mogen denken.

Met vrindelijke groeten,

The Fonz


MAD

Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

En nu is het echt afgelopen met Paulana. Na eerdere pogingen het goed te laten verlopen wil ze kennelijk niet meer. En kennelijk kan ze zelf niet wegblijven, vandaar het uitlokken nu. Geen probleem. Dat account gaat dus definitief de shredder in, want ik blijf niet bezig. Zo... nu heb je wat je wilt, gratis gekregen van diegene met die "botte harsens"..

Groetjes uit Lippo Cikarang en nog een fijn leven op Bali. Emoticon: Bye byeelsbeth
User
spacer line
 

Pardon, gaat Paulana hiervoor de versnipperaar in????
Ik zou het anders verwoord hebben, maar ik had toch wel even aan Pak Pupyes willen vragen of het geen tijd werd om de wijnfles even in de gootsteen leeg te gieten.
Hoe volstrekt eens ik het ook ben met zijn posting naar YB toe, het moet toch wel enigszins leesbaar blijven voor anderen. Daar mogen we elkaar toch wel op wijzen?
Waarom zeg je daar niks over, Jeroen??Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

elsbeth, het gaat hier niet over, dit is de laatste druppel in iets wat sinds vanochtend weer oplaaide, en al vele malen eerder een groot probleem is geweest. Daarom zeg ik verder niets over anderen, zij worden er (met succes dus) door Paulana bij betrokken helaas.elsbeth
User
spacer line
 

Oké, Jeroen, daar weet ik verder niks van en ik blijf er ook graag buiten!Jeroen
Administrator
User icon of Jeroen
spacer line
 

da's maar goed ook, want daarom heb ik al die berichten weggehaald, zodat anderen er geen last van hebben. Emoticon: ShinyPak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Wat je stelt is me niet helemaal duidelijk, Elsbeth. Je bent het volstrekt met me eens, maar het is niet leesbaar voor anderen. Wie zijn die anderen voor wie het niet leesbaar is, en waarom is het niet leesbaar?
En wat de wijnfles betreft, wijn is hier amper te krijgen, en door omstandigheden moet ik ook af zien van andere drank. Daarentegen is wijn op Bali volop verkrijgbaar... Zo, zeg ik ook iets goeds over Bali.


MAD

elsbeth
User
spacer line
 

Ik stel dat je eerdere postings absoluut hout sneden. Als iemand, zoasl Fonzo, iets wil proberen (kan me niets schelen waar), dan is dat prima. Als anderen hem waarschuwen voor bepaalde zaken, ook prima. Maar daar eindeloos (en iedere keer)over doordrammen vind ik een beetje vervelend worden. Iemand heeft recht op succes, net zoals iemand recht heeft om eventueel op zijn bek te gaan. Iets dergelijks schreef jij ook. De posting bovenaan de bladzijde wordt opeens erg warrig en onsamenhangend. Ik begrijp wel wat je bedoelt, maar dat komt denk ik omdat ik je wel eens ontmoet heb en hetdaardoor een beetje denk te kunnen plaatsen. Mijn conclusie wat betreft de wijn was blijkbaar voorbarig, mijn oprechte excuses daarvoor!Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 01-09-2011 16:22 elsbeth wrote: Mijn conclusie wat betreft de wijn was blijkbaar voorbarig, mijn oprechte excuses daarvoor!

Aanvaard in dank. Overigens ben ik ervan overtuigd dat de desbetreffende posting voor beide (nauw) betrokkenen - lees: the Fonz en Y-B - niets aan duidelijkheid overliet, en kennelijk aan jou ook niet. En bestaan er nog andere mensen?


MAD

Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

[Weggehaald door PP himself. Het wordt toch eens tijd dat die server het fatsoenlijk doet…]


MAD

elsbeth
User
spacer line
 


Op 01-09-2011 16:26 schreef Pak Pupyes:

[quote verwijderd]

Aanvaard in dank. Overigens ben ik ervan overtuigd dat de desbetreffende posting voor beide (nauw) betrokkenen - lees: the Fonz en Y-B - niets aan duidelijkheid overliet, en kennelijk aan jou ook niet. En bestaan er nog andere mensen?


Dan heb je inderdaad de belangrijkste wel gehad.zieleffe
User
spacer line
 

Elsbeth wet u nog wat u schreef een maand of 3a 4 geleden dat je mij gelijk gaf.
Ik wil nu niet mijn gelijk uitbuiten, maar dit zat er aan te komen.
Jeroen moet ook aan zijn klantdisie kijken en dat is normaal, gezien zijn bisnis.
Je kan dan geen stoorzender er tussen hebben.
Ik dacht laat ik het nu maar goed maken want ik was ook bijna weg gegaan hier door dat vervelende niets bijdragende postingen van haar.
Wij zijn hier om elkaar soms even iets te schrijven waardoor je er bij gaat nadenken.
En daar is Pak Pupyes what is a name, prachtig bedacht, met plezier zijn schrijven gelukkig weer mag lezen hiero in de Indahnesia.
Hij hoef in ieder geval niet meer bang te zijn op de andere site door de vervelende jaloerse mensen die hem wilde demoniseren.
Die gene is naar de eeuwige jachtvelden gegaan en krijgen geen signalen meer.
Of hij heeft zelfs geen invloed meer op Internet.
En ik weiger te geloven dat hij de hand in had om deze zomer naar de klootte te helpen.
De natuur zal zich zelf wel afrekenen met de mensheid.
ZO denk ik er over, laat ieder die nu de storm hebben overleeft gezellig weer verder gaan.
EN hoop dat de mensheid zich voortwoekerend het is niet anders.
Prachtig die conversatie van PP en Y-B het schept wat leven in de brouwerij.
Want wijn lust ik niet, dus het brouwsel met dat heerlijke gele nat, is voor mij nog steeds de beste dokters recept.Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Ik wil nog wel een aanvulling geven op het geen wat YB en Pupyes schrijven.
Zij trekken beiden enorm van leer, omdat Fonz met alle geweld op Bali iets op wil zetten.
Het moge duidelijk zijn dat er heel verschillend over Bali wordt gedacht, ik zelf ben heel duidelijk, Bali is mijn ding niet.
Ik neem ook aan dat velen Bali uitkiezen om iets te beginnen, ik geloof ook best gezien de vele commentaren/ervaringen die ik lees dat velen als ridder te voet naar Nederland zijn teruggekeerd.

Wat ik ook regelmatig lees is de vraag "waarom niet Java?" als zou dat stukken gemakkelijker zijn.
Nu ben ik in mijn werkzaam leven niet iemand geweest die snel bij de pakken neer ging zitten.
Ik heb ook voor een aantal uitdagingen gestaan dan ik er eerst een paar nachtjes over moest slapen en talloze malen op mijn kop moest krabbelen, dan nam ik een besluit om het te wagen.
Maar altijd met wat positieve lichtpuntjes waar je naar toe kon werken en die je de moed er in lieten houden als je tegen tegenslagen aan liep.

Toen ik pakweg 15 jaar geleden voor het eerst in Indonesië kwam heb ik in eerste instantie minstens 3 jaar nodig gehad om alle nieuwe indrukken te verwerken.
Pas daarna kwam de gedachte in mij op, als ik wat ZOU willen beginnen hier, wat ZOUDEN dan redelijke wijs mijn kansen zijn, niet dat ik met die gedachten speelde maar meer fantasie en nieuwsgierigheid.
Nu was ik gezien de aard van mijn werkzaamheden gewend mijn glimmers open te zetten en ik mag wel zeggen dat het registreren van wat er om mij heen gebeurd welhaast een tweede natuur is geworden.

Ik had mijn conclusie in het 6e of 7e getrokken, niets, maar dan ook helemaal niets, zeker niet als je de 40 al bent gepasseerd als Fonz.
Ik zag geen enkel lichtpuntje aan het einde van de tunnel, allereerst mijn opleiding/ervaring die ik had opgedaan in mijn loopbaan in Nederland waar ik hier geen ruk aan had.
Denken dat je toch wel iets kan beginnen omdat die witte meneer uit het ontwikkelde Europa komt en alles beter weet, dat gaat slechts ten dele op.
Miljoenen kampungbewoners die je wel het één en ander bij kan brengen en die voor een habbekrats werken.
Maar ook miljoenen veel slimmere en gemene Indonesiërs die echt niet op die witte meneer zitten te wachten, ze hebben de kennis, de mentaliteit en de muntjes.

Hier met een zak geld heen gaan en denken dat gaat lukken, kan je op je buik schrijven.
Een gedegen kennis van de mentaliteit en een goede kennis van de taal zijn onontbeerlijk.
Dan ook nog het gat in de markt zien te vinden op Java met miljoenen werkelozen die dagelijks bezig zijn gaatjes in de markt vinden om een hap rijst te verdienen.
Vergeet de regelgeving niet, ziet maar een betrouwbaar iemand te vinden die zorgt dat je aan de nodige vergunningen komt.
Ik heb hier 2009/2010 het geluk gehad een maand of 14 te kunnen werken (overigens volledig legaal) de mentaliteit op de werkvloer ken ik dus wel.

Ik kan alleen maar zeggen, wil je in Indonesië als Europeaan een bestaan opbouwen dan moet je van verdomd goede huize komen en beslagen op het ijs.
Ik zit hier nu al even, heb hier gewerkt, als ik nu 30 jaar zou zijn en een smak geld zou hebben, zou met de wetenschap die ik nu heb geen haar op mijn hoofd er aan denken hier iets te beginnen, niet alleen op Bali, maar ook niet op Java.
Zoals YB het zegt, met een waardevast pensioen en wat ergernissen over bepaalde gang van zaken is het hier heerlijk toeven Emoticon: Yes!
Mis alleen mijn gerookte makreel en rookworst Emoticon: Angry


Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 

Malam, het is een goed bericht wat je hebt neer geschreven,,,,

Ik kan alleen toevoegen, laat de Fonz- man zélf ondervinden toch? Het zou alleen leuk
en eerlijk zijn als hij wél of niét is geslaagd iets op Bali op te zetten, het hier ook gaat
vermelden.....
Er zijn genoeg leden die hier hebben geschreven wat je wél en niet kan verwachten op Bali, van vallen en opstaan of gewoon domweg op je bek gaan, dat hoort er gewoon bij, je kan dan tenminste zeggen "ik ben een ervaring rijker geworden" .....
Dus ik wens je véél succes ermee....ondanks de vele "raadgevingen" hiero....spacer line  

Als ik de achtergrond van Fonzo bekijkt heeft op zijn minst 50-50 kans.
Bij mijn volgende bezoek naar Jakarta wil ik proberen( als ik tijd over heb) om informatie te vragen .
Naast goede voorbereiding (kennis , de wil en de poen) moet je ook voldoende vit K-R hebben .
Bij de ambtenarij i.v.m de surat2 ijin.
Je staat sterker als je ook van de kant van de Nederlandse zorgaanbieder iemand warm kan maken.
Het is wel een iets moeilijker project dan een guesthouse of een hotel op te starten.
Dan kan een "stomme" blanke lul met grote bek ook doen , als hij maar lef hebt.
Of ze op lange termijn kunnen volhouden is nog de vraag.

Het idee om in de ouderenzorg iets te doen hadden wij (onder Indonesische vrienden) jarenlang geleden terloops besproken.

Voor de meer specialistische hulp ( de medische kant) kan men de hulp inhuren van verpleegkundigen en dokters ( echte dokters) .
Dus het idee van Fonzo is zo gek niet.


bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Daar gaat het niet om Kembang.
Ik voel precies waar de pijn zit.
Het gaat hier om iemand die er een paar losse flodders uit aan het gooien is en vervolgens zijn broodmolen dicht houdt.
Hij wil natuurlijk alleen maar positieve reacties absorberen, vandaar dat hij ook zo graag met de immer en altijd positieve Om Sid contact wil hebben.
Hij gaat voorbij aan het feit dat Om Sid hier alleen nog maar al enkele decennia op vakantie komt en zijn kijk op Indonesië inmiddels tempo doeloe is.
Bij mijn weten trachten YB en Puppy al jaren hier hun dagelijkse boterham met kaas te verdienen, als die dus hun ervaringen ventileren en je verstop je zelf dan omdat die verhalen niet in je straatje passen dan kan ik het alleen maar met hun eens zijn, een EI die straks geen ervaring rijker, maar een illusie armer is Emoticon: Frustrated
Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Om Sid.....ik had dat idee jaren geleden óók gehad, ik wilde graag een kleine resort oprichten en waar alléén ouderen verzorgd c.q. verpleegd worden. Mijn droom was om oude mensen die op straat leven te kunnen verzorgen tot aan hun dood. Niet meer élke dag de hand op te houden voor een handje vol rijst.....ik heb tijdens de rondreis op Java velen van deze ouderen gezien, die domweg door eigen kinderen de straat opgegooid zijn omdat ze tevéél kosten wat betreft hun onderhoud....schrijnend om dat te zien!!!
Maar naar vele verhalen te hebben geluisterd is mijn "droom" gewoon een droom gebleven wat nóóit waar gemaakt kan worden.....óf ik moet miljoenen in de loterij hebben gewonnen, dan vertrek per direct richting Java of Bali....
Daarom wens ik Fonzo véél succes ermee.....Of je het redt of niet.....je bent in iedergeval een ervaring rijker geworden, toch??Kembang
User
User icon of Kembang
spacer line
 


Dat is waar en je hebt gelijk....Malam. Als je zélf in RI woont dan zie en belijkt je inderdaad het met andere ogen aan....
Helaas zijn er altijd eigenwijze mensen die NIET willen luisteren Emoticon: Frustrated , hoe goed je het ook bedoelt........laat hem maar op zijn "bek" vallen dan kan hij met dezelfde mond
misschien toegeven dat jullie allen gelijk hebben gehad....
Dus....gewoon afwachten toch?
spacer line  


On 01-09-2011 19:48 Malam wrote:

Hij gaat voorbij aan het feit dat Om Sid hier alleen nog maar al enkele decennia op vakantie komt en zijn kijk op Indonesië inmiddels tempo doeloe is.


Ik heb mijn eigen contacten die werkzaam zijn bij medische wereld , advocaten etc waar ik gratis advies kan krijgen.
De enige moeilijke drempel is de burocratie en de verdeling van de koek.
Wie wat krijgt en hoeveel.

En het is nog de vraag of die "branche" toegangkelijk is voor buitenlanders zonder inschakeling van Indonesiers( PMA).
Vorig jaar of iets langer staat een groep Duitse investeerders die in een bepaalde tak willen investeren.
Maar dat zijn dan de grote jongens waar een eenvoudig en ongeschoolde grappenmaker als Ome Sid nooit zal kunnen meespelen.
Mss als portier of satpam .bisa dicek of makemyday .

spacer line  


On 01-09-2011 19:51 Kembang wrote:

Mijn droom was om oude mensen die op straat leven te kunnen verzorgen tot aan hun dood. Niet meer élke dag de hand op te houden voor een handje vol rijst.....ik heb tijdens de rondreis op Java velen van deze ouderen gezien, die domweg door eigen kinderen de straat opgegooid zijn omdat ze tevéél kosten wat betreft hun onderhoud....schrijnend om dat te zien!!!

Dat is pas een echte weldoenster.
Maar dat zal moeilijk zijn , er zijn miljoenen en miljoenen die in aanmerking kunnen komen.
bisa dicek of makemyday .

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 


On 01-09-2011 20:08 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Ik heb mijn eigen contacten die werkzaam zijn bij medische wereld , advocaten etc waar ik gratis advies kan krijgen.
De enige moeilijke drempel is de burocratie en de verdeling van de koek.
Wie wat krijgt en hoeveel.

En het is nog de vraag of die "branche" toegangkelijk is voor buitenlanders zonder inschakeling van Indonesiers( PMA).
Vorig jaar of iets langer staat een groep Duitse investeerders die in een bepaalde tak willen investeren.
Maar dat zijn dan de grote jongens waar een eenvoudig en ongeschoolde grappenmaker als Ome Sid nooit zal kunnen meespelen.
Mss als portier of satpam .


Is toch niet nodig Om, Fonzo op het paard helpen met je connecties en voor wat hoort wat in Indonesië Emoticon: Laugh out loud
spacer line  


On 01-09-2011 20:18 Malam wrote:

[quote removed]


Is toch niet nodig Om, Fonzo op het paard helpen met je connecties en voor wat hoort wat in Indonesië Emoticon: Laugh out loud


Dat zal ik niet doen , moet ook mijn vrienden/familie beschermen.
En ik denk dat hij zijn eigen K-R zal hebben.

Ik zal toch gaan informeren of het makkelijk of moeilijk is om zo'n project te starten.
Welke route genomen moet worden , bij welke deur je moet aankloppen.

Is natuurlijk anders dan een "bedrijfje" te starten , of het in de textiel, rotan, houthandel of grond developer betreft .


bisa dicek of makemyday .

elsbeth
User
spacer line
 

Ik zeg niet dat ik het inhoudelijk oneens ben met YB (dat ben ik zelden), maar het is meer de toon en meteen weer dat Bali lover gedoe erbij.
Als iemand het willens en wetens toch wil proberen, dan is dat zo. Ik heb wel eens eerder de link gelegd naar iemand vertellen dat jij denkt dat hij/zij een totaal verkeerde trouwpartner uitkiest. Dat kan je een keer zeggen, misschien nog een keer, maar dan is het klaar en moet iemand het zelf maar uitzoeken.
Zo zie ik dit ook.

Ziel: over het andere onderwerp ga ik nu niet meer uitwijden, maar ik kan me je irritaties erg goed voorstellen. Ik weet niet wat er verder is voorgevallen, het zij zo.Pak Pupyes
User
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 01-09-2011 20:36 elsbeth wrote: Als iemand het willens en wetens toch wil proberen, dan is dat zo.

Nou begrijp ik jou ook weer niet, Elsbeth. We hebben het niet over het zoveelste bleekgezicht dat op Bali een villa wil kopen om die te verhuren en omdat dat zijn mimpi is. Ik heb The Fonz getraceerd (hoefde ik niet eens mijn witte hackershoed voor op te zetten, was binnen een minuut gebeurd), en hij is alles wat hij hier claimt te zijn. Hij gaat gewoon naar Bali omdat hij daar (familie)banden mee heeft. Hij kent Bali, hij weet wat hij doet.
En hij wil tegen de tijd dat hij daar naartoe gaat vorkomen dat hij gaat lijden aan het linkerkleineteenprobleem: als je als jonge zestiger gaat nixen,en je krijgt een pijntje aan je linkerkleineteen, dan ga je niet naar de golfbaan, je gaat zelfs niet naar die klapperboom op het strand, je blijft in je villa zitten, achter de plastic uit NL meegebrachte geraniums. Maar als hij zijn plan kan verwezenlijken (of een ander plan) dan stapt hij ondanks die linkerkleineteenpijn in zijn SUV en gaat naar zijn zorgcentrum omdat hij daar verandwoordelijkheden en verplichtingen heeft, én omdat dat de benzine voor zijn SUV betaalt. En hij is nog niet halverwege zijn centrum, of die linkerkleineteen doet geen pijn meer. Hij leeft daardoor langer, en hij heeft meer lol in zijn leven. Wat wil je nog meer? Jij bent natuurlijk nog te jong om dat te begrijpen, maar ik zelf zie het met gezwinde spoed naderen, dat beginzestiggevoel.
Ik geef toe dat ik er volkomen naast kan zitten, maar ik geef vooralsnog mijn theorie niet op. Moge the Fonz zich ondanks de onzin die hier wordt verkocht melden zodat we het te weten komen.


MAD

Malam
User
User icon of Malam
spacer line
 

Pup als je meer over het linkerkleineteenprobleem wil weten van een ervaringsspecialist die de situatie van van de Suv en de plastic geraniums aan de lijve heeft ondervonden, dan ben je in Soekelboemi aan het juiste adres. Emoticon: Yes!
You have to be logged in to post a message. You can login by clicking here.
If you do not have an account yet, you can register yourself here.82,340,031 topic views - 239,285 posts - 13,720 topics - 31,175 members - last post @ 27-05-2020 16:54 CET

Created by indahnesia.com · feedback & contact · © 2000-2020
Other websites by indahnesia.com: ticketindonesia.info · kamus-online.com · indonesiepagina.nl · suvono.nl

134,225,193 pageviews Discover Indonesia Online at indahnesia.com